2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

peki sende kasilmalar esnasinda sanci var miydi, bir de kabizlik yasiyor musun?

hmmm bende hergun bir muz yiyiyirdum,meger bagirsak hareketlerini yavaslatiyormus

inanmiyorum ne kadar zayifmissin:)sifir beden bu olsa gerek:)

Hayır canım benim sancı olmuyor, sadece karnım sertleşiyor ve baskı hissediyorum karnımda. Kabızlık da arada oluyor bazen bir kaç gün sürüyor, bazen rahat oluyorum, neye göre değiştiğini anlayamıyorum.
Bu arada 1 muzdan bir şey olmaz bence hatta iyi bile, ama fazlası zararlı diye biliyorum, ama sizi yanıltmak istemem. Bir araştırmak lazım

42 kiloyla hamile kaldım ilk 3 ay 37ye düştüm şimdi 44 üm bebişimde 1050gr doktor oda iyi diyo bakalım 3 son 3 ayda ne kadar alabilcem bi 10 kilo alsam ne güzel olur ama dimi hep hayalini kurduğum kiloya ulaşırım

magnezyumdan sonra kasilmalarin gecti mi peki?

magnezyumdan sonra kasilmalarin gecti mi peki?

Evet, hemen fark ediyor, hatta geçen akşam baya korktum, bir saat içinde 5-6 kez kasıldım, aklıma magnezyum geldi, 2-3 gündür almamıştım. Hemen kalkıp aldım, bir süre sonra normale döndüm çok şükür.
Sonra doktora gittiğimde sordum, çok sık oldu diye, o da eğer ağrılı değilse çok sorun değil ama eğer bir daha olursa gel bakalım dedi. Çok da umursamamazlık etmemek lazım önemli olabilir böyle şeyler. Ama tabi çok da evhamlı olup kendimizi iyice strese de sokmamalıyız, çok zor biliyorum:)

Bu arada internette bir araştırma yaptım bu konuyla ilgili, bir sitede, müzmin kabızların çok fazla muz tüketmemeleri gerekir diye yazıyordu. Ama hiç yememek de olmaz, faydası da var çünkü.

ben iki kez hastaneye gittim bu yuzden, normal diyorlar, lifli yemelisin diyorlar,birde bagirsak hareketlerini duzenlesin diye surup onerdiler, kullandigin demir hapindan kaynaklaniyordur dediler ama birbirinin tanimayan iki kisi de ayni yorumu yapinca dogrudur dedim. biri uzman doktor, digeri ebem...

peki magnezyumu doktorun mu onermesi lazim, alip denesem olur mu?

Maşallah, bebeğin iyiymiş, önemli olan o ayrıca kilo aldıkça hamilelik zorlaşıyor, bence sen iyisin, bebek besleniyor yani sonuçta.

Minerallerin anti stres etkilisidir denebilir.

Gevşetici özelliği vardır. Nasıl kalsiyum kasılmayı sağlıyorsa magnezyum da tam tersini yaparak gevşemeyi sağlar. İskelet ve sindirim sistemindeki adalelerin kasıldıktan sonra gevşemeleri magnezyum varlığında mümkündür.
alinti:
Gebelikte Magnezyum Kullanm
birde kabizliga da iyi geliyormus yaziyor ayni sitede...

Maşallah, bebeğin iyiymiş, önemli olan o ayrıca kilo aldıkça hamilelik zorlaşıyor, bence sen iyisin, bebek besleniyor yani sonuçta.

ama bende azıcık kilo alsam fena olmaz yoksa çok güçsüz kalıcam doğumdan sonra nasıl bakıcam bebişime rahatça şimdiden değilde doğumdan sonrasından korkuyorum:18:

Valla canım, olabilir belki eğer çok ağır kabızlık yaşıyorsan, etkileyebilir. O zaman verdikleri bağırsak hareketlerini düzenleyici ilacı al bence, yoksa kasılmalar daha büyük sıkıntı vermesin. Ama aynı zamanda kuru kayısıyı öneririm, ister ılık suyla birlikte ye, ben sütle birlikte yiyorum. Bir yerde de şöyle bir şey okudum: kuru kayısıyı biraz suyla kaynat, blenderdan geçir, bunu sabah akçam iç. Bol su ve hareket de önemli.

peki magnezyumu doktorun mu onermesi lazim, alip denesem olur mu?

Canim doktorunun onermesi lazim. Ornegin bendede birkac kez kramp oldu doktorumu aradim magnezyum alayim mi diye simdi alma dedi, c vitaminli kalsiyum sandoz onerdi, yani doktorun onermedikce kendi basina alma.

ama bende azıcık kilo alsam fena olmaz yoksa çok güçsüz kalıcam doğumdan sonra nasıl bakıcam bebişime rahatça şimdiden değilde doğumdan sonrasından korkuyorum:18:

Haklısın ama senin bünyen bu kiloya alışkınsa fazlasını kaldırmak zor oluyor. Kendimden biliyorum. Hayatım boyunca en fazla 52 kilo oldum. Ama şimdi 62 kiloya vardım ve hareketlerim zorlaştı, bel ve sırt ağrılarım arttı çünkü vücudum bu kiloya hiç alışkın değil, taşımakta zorlanıyorum
Doğumdan sonra eski halime kolay dönebilmeyi umuyorum, çünkü bu kiloda hayat benim için çok zor:))

Canim doktorunun onermesi lazim. Ornegin bendede birkac kez kramp oldu doktorumu aradim magnezyum alayim mi diye simdi alma dedi, c vitaminli kalsiyum sandoz onerdi, yani doktorun onermedikce kendi basina alma.
haklisin en iyisi danisayim... sagol:)

bende bu kiloda kalmayi hic istemiyorum,12kilo aldim diyebilirimhamilelik bitiminde kac olacak bakalimmy_little_sunshinehaftada 2 kilo alirsin demisti, yaklasik oyle oluyor yani6kilo daha alirim heralde

Aslına bakarsan olur bence, ama yine de doktoruna bir danışmakta fayda var, belki o daha farklı bir şey önerir.
haklisin danisayim:)

benimde belim ve sırtım çok ağrıyo. şu andada bebişim öyle tekmeliyoki altıma vuruyo sanki canımı acıtıyo ayaklarımı yukarı dikip yatıcam şimdi çok canımı acıtıyo bugünlerde bebiş şu kasılmalar bi azalsa artık evdede yalnızım iyice korkuyorum sertleşmeler olunca:18:

Ben de canım 12 kilo aldım şimdiye kadar, muhtemelen bi 6-7 kilo daha alırım, belki daha da fazla şimdiden zorlanıyorum hamileliğin sonunda nasıl olacam bilmiyorum..

kizlar, biz dogumdan sonra tr ye donecegiz ya... kuzenimin dugunu var ama bebek erken dogmazsa, 40i bile dolmamis olacak, sizce dugunune gitmem gerekir mi nasil yapsam daha dogru olur... kuzenimi cok severim bu arada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…