2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkeze hayırlı akşamşar kızlar yazmasamde mutlaka hergün takip ediyorum topikimizi hepinizden haberim var yani 10 haziranda benim kontrolum sabırsızlıkla bekliyorum çoook özledim bebeğimiii:))) iyi geceler arkadaşlar:)

kizlar, biz dogumdan sonra tr ye donecegiz ya... kuzenimin dugunu var ama bebek erken dogmazsa, 40i bile dolmamis olacak, sizce dugunune gitmem gerekir mi nasil yapsam daha dogru olur... kuzenimi cok severim bu arada...

Aynı şehirde olacaksanız, bence gitmemek olmaz, ama bebeğinle birlikte de çok zor olur, bebeğe zararlı olabalir o düğündeki yüksek ses. Bence gider, biraz kalır geri dönersin. Ya da bebeği bırakabileceğin biri varsa bebeği ona bırakırsın, sütünü de sağıp bırakırsın, en azından bir kaç saat katılmış olursun.

merhaba, ben de öyleydim, her gün takip ederdim ama yazmazdım, bugün dayanamadım, ben de yazmaya başladım. Bana çok iyi geldi yazmak, paylaşmak:)

bebegimi o kadar kucukken birakamam ki o kadar yuksek sese de goturemem...sanirim ugrariz esim disarda bebekle kalir ya da dugun uzakta olursa( istanbul kocaman sehir sonucta) hediyemi onceden veririm. hay allah yaaa, dogumdan 2 ay sonra da diger kuzenim evleniyor ona gidebilirim insallah...

Sonuçta kuzenin bu durumu anlayışla karşılar diye tahmin ediyorum, bebekle çok zor olur gerçekten, bırakıp gitmeye de benim de gönlüm razı olmazdı sanırım haklısın

Sonuçta kuzenin bu durumu anlayışla karşılar diye tahmin ediyorum, bebekle çok zor olur gerçekten, bırakıp gitmeye de benim de gönlüm razı olmazdı sanırım haklısın
baska bir kuzenim(benden cok buyuk) dogum yaptigi ivin gelememisti dugunume ama ben kirilmamistim, anlayisla karsilamistim... bakalim o zaman yaklassin neler olacak... ama dedigin gibi bebegi burakamam,minicik ve tek tanidigi sey ben olacagim,birakamam ki onu oyle...

bence de bırakma canım, zaten yakınmışsınız anlayışla karşılar sonuçta bebiş daha çok küçük olacak

Kızlar, aklıma gemişken yazayım dedim. İzmirli olan ya da İzmir'e gitme imkanı olan arkadaşlar için söylüyorum, Hello Baby&Kids diye bir bebek mağazası var, belki biliyorsunuzdur. Bayraklı-Karşıyaka Altınyol Corners Alışveriş Merkezinde.
Biz geçen haftasonu İzmirdeydik, oraya da uğradık, aradığınız her şeyi orada bulabilirsiniz, benim hoşuma gitti, aklımdayken size de tavsiye edeyim dedim.

hayrlı geceler kızlar yaa bişey sorcam benm göbiş deliğinin tam altında koyu renk bi çizgi oluşmuş

yeni gördm sizlere bi sorayım dedim one normalmi acaba :26::26:

hayrlı geceler kızlar yaa bişey sorcam benm göbiş deliğinin tam altında koyu renk bi çizgi oluşmuş

Canim bende nette okumustum öle biseyi. Bu haftalarda göbek deliginizin altinda cizgi olusabilir, normaldir die. ben de baktim ama farkedemedim öle bi cizgi.

kızlar bugün günümz vardı oradaydım
sonra kocişin yanına geçtim market alışverişi yaptık
sonra kontollerimi olduğum hastanede yengemiz yatıyodu onu ziyaret ettik
çıkışta kociş kızını görmek istedi ve kendi dr um yoktu nöbetçi dr a muayene olduk
şekere dikkat etmem gerektiğini söyledi ve ölçümleri sonucu kızım 1100 gr olmuş teyzoşları
geçen hafta peşembe 960tı...

Canim bende nette okumustum öle biseyi. Bu haftalarda göbek deliginizin altinda cizgi olusabilir, normaldir die. ben de baktim ama farkedemedim öle bi cizgi.

Merhaba güzel anneler,tecrübeli bir 2010 ağustos annesi olarak cevap verme ihtiyacı duydum.
Genellikler kız annelerinde bazen erkek doğracak annelerde de görülür bu çizgi. Çizgiyle beraber göğüs uçlarının koyulaşması da sıkça görülür. Endişe edilecek bir durum yok. Yaklaşık olarak doğumdan 2 ay sonra geçecektir.

Geçen seneler bende sizin ve diğer arkadaşların gibi bebeğimi kucağıma almayı sabırsızlıkla bekliyordum. Şunu bilin ki annelik bambaşka birşey. Hayatınızın dönüm doktasını yaşayacağınız zamanlara çok az kaldı. Bu zamanlarınızı mutlu ve huzurlu geçirin.Sadece bebeğinize odaklanın ve hep onu düşünün. Huzur sakinlik dinginlik çok önemli bu dönemde. Ben çok sakin bir hamilelik geçirdim ve bebeğimin de doğru dürüst ağladığını görmedim maşallah. Sürekli gülen güleç yüzlü bir oğlum var allah bağışlasın. Siz de inşallah hayırlısı ile vaktinde doğum yaparsınız. Allah bir avazda kurarır inşallah.

valla bende hic duymadim. mustela al dedim esime tuttu bunu tavsiye ediyorlar hem bu daha iyiki daha pahali dedi bunu aldi. ama hic duymadim bilmiyorum.

Ben hiç duymadım.. Lierac ve mustelayı biliyorum. Ama ikisini de kullanmıyorum...

Kakao yağı ve badem yağını kullanıyorum...

bende kakao ve badem yagi kullaniyordum aslinda ama bitti. burdada bulamadim. o yuzden krem aldik. insan dogal seyleri daha rahat kullaniyor gerci.

hehe evet ben biliyorum. bende vardi arastirmistim netten varmis ole bisey. aciklamasini unuttum simdi ama elinizle iyi kavrayamiyormussunuz. surekli biseyleri dusuruyorum kiriyorum bende.

ben sadece badem yagi ve bepanthene kullaniyorum hala ama duzenli degil... kismet catlamam insallah...
soruna cevap olmamis bu :) bu kremi duymadim hic...

bende badem yagi ve kakao yagi kullaniyordum bitti. burdada nerde bulacagimi bilemedim ondan krem aldik.

canim hic duymadim bende. bi yag var cesitli bitkilerin yaglarindan olusan onu kullaniyorum ben ama sagolsun tüylendirdi de tüylendirdi göbegimi :)

aman sorma. o tuylenme kremden degil hamilelikten. benimde en buyuk sorunum. dayanamadim aldim heryerimi ama bu seferde daha cok cogalicak korkuorum. nasil bu kadar killandim hic bilmiorum.

izledim, cok guzeldi, sanirim epidural ile dogurmus... cok guzel bir aileydiler masallah :)

evet yaa agladim gene tutamadim kendimi.

canım, hayırlı uğurlu olsun. umarım hep böyle uğurlu gelir:)

ooo, güzel haberlerde almışız, bebişimizde görmüşüz, ne güzel:) darısın bizim hepimizin başına:) bende randevuyu ayarlarsam cuma günü görcem kızımı. bu arada, unutmadan maşallah da diyelim oğlumuza:)
canım, ben izmirdeyim ve o dükkanı iyi biliyom. bide hediye kupon kampanyaları var, o yüzden ordan bir şey alacakasanız direk topluca alın, kampanyadan yararlanın. biz eşimle listeyi aldık çoğu şeyi alıp geçtik, hem çekleride kullandık.

normal canım. zaten nette araştırırsan, normal bir şey olduğunu okursun. hamilikten bir kaç ay sonra geçiyormuş

Resimler​

Bebeğiniz Bebeginizin gelismesi ile ilgili olarak neler oldugunu kontrol ediniz.
Sadece bakmak. "Bu isiklar ve gölgeler nedir böyle?"Dört aydan fazla bir süre kapali kaldiktan sonra bebeginizin göz kapaklari yeniden açilabilir. Bu beyninin görsel kisminin aktif oldugu ve çogunluk göz yapisinin hazir oldugu gerçegi ile birlestigi zaman kisitli da olsa küçük bebeginizin çevresini görebildigi anlamina gelmektedir. henüz daha nesneleri ayirt edemez fakat isigi ve gölgeleri görür.
Ninni. Içinizdeki hareketlerine dikkat etmek sureti ile bebeginizin gece ve gündüzü nasil geçirdigi hakkinda bilgi edinebilirsiniz. Annelerinin kollarindaki bebekler gibi, küçügünüz de sallanarak uykuya dalar. Sizin günlük hareketleriniz size sallanma gibi gelmeyebilir fakat amniyotik sivi öyle bir tamponlama saglar ki bebegin tüm hissedebildigi nazik bir sallanistir. Bu nedenle gündüz boyunca uyumasi ihtimali daha fazladir. Halbuki gece için bu farkli bir hikayedir, yani dinlenmek için yattiginiz zaman. Aniden bebeginiz uyanir ve parti yapmaya hazir hale gelir!
Ölçümler. Küçük bebeginiz önümüzdeki ay içerisinde yaklasik 450 gram kazanacaktir. Bu hafta, basindan kuyruk sokumuna kadar 33 cm boyunda ve yaklasik 900 gram agirligindadir. Hizli bir sekilde büyümesine ragmen beyni ve akcigerleri henüz daha tam olgunlasmamistir, fakat neyse ki dis dünyaya hazir olmak için daha 13 haftasi vardir.

Siyah ve Beyaz bir Çalisma
Hamileligin üçüncü 3 aylik döneminde her sey gelismektedir. Bu safha için yüzün ve kafanin bütün yapilari mükemmel olarak sekillenmistir, buna beyin (1), gözler (2), burun (3), bilek (4), dil (5) ve kalp (5) dahildir.

Hamileliğiniz Tam hedeften. Göğüsleriniz hamileliğiniz boyunca (ve sonrasında da) değişmeye devam edecektir. İlk üç aylık dönemdeki şişmelerinden sonra muhtemelen büyümeye devam etmişlerdir. Bir çok kadın göğsün ucundaki koyu kısmında, areolanın, değişmeye devam ettiğini fark etmiştir. İlk üç aylık dönemde aerolanız muhtemelen daha koyu bir renk almıştır. Şimdi koyu pigmente sahip deri aerolanın da ötesine geçebilir. Buna ikincil aerola denir ve göğsün yarısına kadar bir alanı kaplayabilir. Bunun niye gerçekleştiğinden kimse çok fazla emin değildir. Fakat bir çok uzman, koyulaşan bu kısmın bir nevi hedef olduğunu düşünmektedir. Bunun, yeni doğmuş olan bebeğinizin emzirme esnasında memeyi bulmasını kolaylaştırmak için olduğu söylenmektedir. Bu geçici bir değişikliktir ve bebeğinizin doğumundan sonraki 12 aya kadar sürebilir.
Rüya örücüsü. Eğer siz de bir çok hamile kadın gibiyseniz, artık uykuya daldığınızda gayet canlı ve bazen de garip bir gece hayatına sahip olabilirsiniz: tamamen büyümüş bir oğlan çocuğu doğuruyorsunuz, doğum yapıyorsunuz ve kedi yavruları doğurduğunuzu fark ediyorsunuz, kollarınızın arasındaki bebek aniden ağzını açıyor ve "Seni seviyorum Anne" diyor. Sadece hamilelik ve bebek hakkında rüyalar görmenize de gerek yok, bir çok kadın hamilelikleri boyunca gördükleri rüyalarının vahşi maceralar, aşk hikayeleri ve garip olaylar ile dolu olduğunu söylemektedirler; aynı renkli sinema şeridi gibi. Neler olmaktadır?
Hamileliğin dramatik rüyaları, vücudumuzda fazladan dolaşmakta olan hormonlar nedeni ile olabilir. Ayrıca bu sadece vücudunuzun yaşamakta olduğunuz duygular ve kafanızdan geçen düşünceler ile başa çıkma yolu da olabilir. Sebep her ne olursa olsun, geceleri yaşadığınız bu eğlenceli anların zevkine varın ve onları çok ciddiye almayın.
Uzmanlardan. "Hamilelik esnasında sizin ve bebeğinizin protein ihtiyacını karşılamak için, kaliteli protein yemeniz lazımdır" demektedir Dr. Margaret Comerford Freda,"Bir çok hayvan proteini kaliteli proteinken, bitkilerden elde edilenler kaliteli değildir."

unutmadan bültenimizi ekleyelim dedim:) hadi size hepinize iyi geceler. rüyarınızda bol bol bebişlerinizi görürsünüz umarım, tabi mutlu halleriyle:)

Günaydın kızlar.....

Bugün neşem yerinde. Tansiyonum yaklaşık 10 gündür 120-80 çıkıyor...

günaydın güzel anneler...dün oğlumu görmek bana müthiş enerji verdi..bir dahaki randövüm 32.haftamda sizce çok uzun değil mi? 32.haftamda vermesinin nedeni rapor olayınıda halletmekmiş

günaydın güzel anneler...dün oğlumu görmek bana müthiş enerji verdi..bir dahaki randövüm 32.haftamda sizce çok uzun değil mi? 32.haftamda vermesinin nedeni rapor olayınıda halletmekmiş

Minişlerimizi görmek, gerçekten enerji veriyor bize...

Benide 30. haftada çağırdı. Birde 32. haftada rapor için gelirsin dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…