2011 Aralık Anneleri

cnm sıkma kendini. ama madem senin maaşının yarısını verebiliyorsunuz çalışma o vakit. öyle ya sen hamile halinle bu sıcakta çalışacaksın parayı onlara vereceksin.
eşine söyle madem öyle senin benim çalıştığıma ihtiyacın yok, ben ya işten çıkarım yada çalıştığımı sana vermem bir kenara koyarım. hayır ihtiyaçları olsa anlarım ama ihtiyaçları yokken kimse kusura bakmasın yani. ama sana söyleyeyim bunlar eşin evlenmeden önce şart koşulmuş şeylerdir. eşinin beynine işlenmiş bu tarz şeyleri söküp çıkarmak çok zor ama imkansız değil. bende yaşadım yaşıyorum. zamanla yavaş yavaş kazıman gerekecek. bazı insnalar böyle ne yazık ki. kayınvalidem ablasının gelinini kınıyor (banda lafı işittiriyor) neymiş kzın yatak odasından başka bir odası bir salonu varmışda oğlu olunca öbür odayı çocuk odası yapmışda ablası ve eniştesi her yıl bir ay onda kalıyorlarmışda onları salondaki çekyata yatırıyorda kendi oğluna orayı oda yaptı utanmadan diyor. varmı böyle bir saçmalık bide bunu kınıyorlar. insanlara ne kadar veririsen fazlasını isterler. tabii eşinle ve ailesiyle kötü olma kalp kırmadan yapmaya çalış ama bazı düşünceler kazınırken acı verebiliyor. Rabbim yardımcın olsun.

cnm öncelikle hoşgeldin. hayırlı olsun. çok kafana bu rahatsızlıkları takma. bende akdeniz anemisi taşıyıcısıyım (eşinde taşıyıcı değilse sorun yoktur: eşin test yaptırdımı?) bende de haşimato troid var. ilacımı hergün düzenli alıyorum sorun ıkmıyor. ayda birde tsh kont. yaptırıyorum. unutma bebeğine yapabileceğin en büyük zarar : kaygının yüksek olması.. geçmiş olsun..

kızlar biz acıktık bişiler yiyip gelelim. bugün de kontrolümüz var bebişim dünden kaynaklı bana küsmediyse gösterir umarım cinsiyetini =)) hepinizi çok öptüm

Deryam ben de hipotiroid var. 4 yıldır günde 25 mg. kullanıyordum, TSH 1,6-1,7 civarında dolanıyordu. Hamilellikle beraber 4'e çıktı TSH şimdi 50 mg. kullanıyorum günde. Senin çeyrek hapın kaç mg. oluyor?

50 mg ın çeyreği canım,yeterli oluyo,benimki ocakta ortaya çıktı,5.7 ydi,1 ayda 2.5-3 e indi,martta da hamile kaldım,çok yüksek değildi yani,hamileliğin başında bi de ikiz olunca dr. yarım al demişti,sonra bebişin biri gelişmedi kesesi eridi,40 gün sonra gittim ölçtürdüm 1.14e düşmüş,dr. çeyrek al yeter dedi hatta bazı günler 6 gün aldım 1 gün almadım,zayıflayıp,halsiz kalınca,dedim bu seferde çok mu düştü ama ona rağmen geçen ay 2.5 çıktı,dr. çeyreğe devam et,2 ayda bi ölçtür dedi

OLMAZMI CNM SEN KOY FACE E BEN BAKARIM BENM ALDIĞIM ALTI AYAKLARI İÇİN OLAN KISMI TORBA GİBİ KAPALI KOLLARININ KAPANACAK YERİ ÇIT ÇITLI KAFASIDA KAPŞONLU KAPŞONUN ÜZERİNDEDE TAVŞAN KULAKLARI VAR BENZİYOMU SENİNKİNE
http://www.kadinlarkulubu.com/arali...eleri-bebislerimize-aldik-2.html#post20172122
CİCİLERİMİZE DE BU LİNKTEN BAKABİLİRSİN CNM

Buseli, güneşten sararmış da olabilir. Ben esmerim, eşim de esmer. Benim de elimdeki, kolumdaki tüyler sarardı. Ama bizim ailemizde hiç sarışın olmadığı için sarışın bir bebek beklentimiz yok.

belkide cnm . olabilir. ama ben bebekken sarışınmışım benim bütün kardeşlerim bebekken sarışındı. sonradan biri esmer 2 kumral 2 sarışın kaldı. babası baba tarafı hep sarışın. bakalım kısmet annesinin bi tanesi ooo.. mühüm olanda bu...

o zaman bebeği kaldırayım çizelgeden karışık bişey varsa onu koyayım bebeğimi bi öyle bi böye ettiler yaaaw

gülüm sende bebeğini fil ettin.. hani %50 erkek, %50 kız olabilir ama bir fil olma ihtimali %0 bence.

aman onlar alışmış, alışmış kudurmuştan beterdir cnm. maalesef büyük kavgalarla ancak vazgeçirebilirsin. ben çalışmaya başladığımda 18 yaşındayım. babam iflas etmişti. aldığım tüm parayı onlara verdim. 10 yıl böyle geçti. sonra babam iş buldu benim aldığım maaşın 7 katı maaş alıyordu. borçda yoktu, benim paramada ihtiyaçları yoktu ama yinede aldılar. vermemek için çok uğraştım ama baş edemedim. en nihayetinde 14 senelik çalışmanın sonunda düğünüme 2 ay kala maaşımı vermedimde düğün masraflarına kullanmdım diye bir araba laf işittim. neymiş çatı yapılması gerekiyormuş.neymiş ben çokkk para gözmüşüm. para para para diye ölüyormuşum. komik 14 senenin çalışmışlığında oysa 50 lira cebimde para yoktu. ve onlar benim öz anne babamdı. vel hasıl alımış kudurmuştan beterdir cnm. kim olursa olsun. artık devir değişti. şimdi herkes önce para diyor. Allah ıslah etsin hepsini...

napim artık ya sıkıntı bastı biri % 90 kız dedi biri % 70 erkek yani fil olsun tavşan olsun börtü böcek olsun farketmez modundayım ben bu tutarsız cinsiyetten pazartesiyi bekleyemem zaten cumartesi kontrolüm var bakalım artık hayırlısı

çok güzeller hepsi cnm senin alt açma benimki gibi bebek içine de girebiliyo ben alt açma için kullanmaktan vazgeçtim dışarı çıkarken içine koycam çocuğu öle kullancam alt açma için tek kullanımlıklar varmış onlardan alcam benimki beyazda ikide bir yıkamam gerekebilir onu kullanırsam olbeyin tavşanlı tulumunun benzeri beşiktaşlı tulumunun aynısı da bende var süperler yaaa güle güle kullanalım inşşşallah

canbebeydi galiba bi markanın var evet çok da pratik bişi kardeşlerim onu kullanıyolar 2-3 kullanımdan sonra atıyolar tem pratik hem temiz.

kızlar benim el ve ayaklarım şişmeye başladı özellikle akşamları özellikle. sizdede başladı mı ?

bende uzun zamandır var ve bu ara coşmuş durumda sabah giydiğim ayakkabılar akşama ayağımı feci sıkıyor die sandalet tarzı şeylere yöneldim. bu akşam kontrolüm var ozaman bi sorayım diyorum doktora

birbirinizle arkadaş olduğunuz için bende olbey var mesela arkadaşlık isteği kabul olunca öyle işaret çıkıyor

benm kundakta öyle içine girebiliyo bende onu aslında dışarı çıkarken battaniye diye kullanırım diye düşündüm,ben zaten alt açma bezini evde kullanmıycam bi yere giderken kullanmak için yada bi kaç tane daha alırım artık değişe değişe kullanırım,şaka gibi ama ben 6 TL ye aldım bunu 3,4 tane daha alıcam

Benimde bacağım ağrıyo kaç gündür,klimadan mıdır die düşündüm ama sende yazınca acaba hamilelikten mi diorum şimdi..

canım magnezyum alıyor musun , kramp olmasın ?? süt iç bol bol bir de , kalsiyum desteği şart

oyyy oyyy teyzesi yesin onu. çok tatlı maaşallah. ben erkek çocukları bir ayrı severim yaa. bence daha tatlı oluyorlar.Allah analı babalı büyütsün inşallah.

heyyy ama ona ben hayrandım..... gerçekten çok yakışıklı olucak kereta... çok öpüyoruz..

teşekkür ederim kuzumun teyzeleriiiiiiiiii Buselimmmm inşallah senin oğluşun sağlıkla dünyaya gelir de biz de onu severis böyleee Maripositam senin bebişin cinsiyet belli mi ??

canım seneye de emzirecek olursan o zaman da kazaya kalacak .. benim 4 sene olacak sanırım seneye de emzirirsem tutamadığım yılların sayısı :18:
hepsinin toptan diyetini öderim ben de yaa :44:

imkanın varsa daha çok denizi tercih et canım , Bodrumun denizi de ne güzel ılık oluyor .. bizim Seferihisar'ın denizi gibi buzzzz değil :))

daha önce İzmirde yaşamış ve bir çok hast.yi tecrübe etmiş biri olarak yazmıştım daha önceden , yine yazayım , tabi geçmişi okursan görürsün ancak bu yazdklarımı ya :82:

1 - kent hast. orçun sezer
2 - 9 eylül üni Serkan Güçlü
3 - Ege üni - Rafael Levi
4 - İsrael Aruh
5 - Hakan Sabırlı
6 - kahraman kolday
7 - prof.dr.Sermet Sağol ( rsikli gebelik uzm aynı zamanda )

yeni doğan yoğun bakım ünitesi özellerde bir tek çiğli kent hast. ve egepolde var diye biliyorum , ege sağlıkta yoktu en azından benim doğum yaptığım zaman .. bunu da göz önünde bulundurarak seçim yapman en iyisi olur derim ben .. yani başka bir yerde doğum yapar da sadece ( Allah gecinden versin ama başa gelirse de çaresini tez elden versin ) YDYBK için gidersenin o hastanelere belki yer bulamaz yada daha külfetli çıkabilir sonrası :26:

ilk hamileliğimde benim de olmuştu , ne kadar ayakta kalırsan o kadar uzanarak dinlenmen lazım demişti dr.um .. ama şu da var ne kadar hareketsiz kalırsan kaslar o kadar yavaşlıyor ve biraz ayakta kalınca hemen kramplar giriyor gibi hissediyorsun , tuhaf bir kısır döngü , çıkamamıştım o dönem de içinden

way canına sadece 2,5 kg ????? süpersin

buarada kizlaar ben oglumdada yiyordum bundada yiyorum ne deyin :))) yaaa limonu kabuylaaa yiyorum suan bile yanimda duruo bi tabak :)

ye ekşiyi doğur Ayşeyi

canım geçmiş olsun .. aslında düşününce yapacak hiç bir şeyin yok , sadece söylenilenlere uyup bol dua edip Allaha sığınmaktan başka .. benim hamileliğim o kadar sorunluydu ki : yine tutmadı bu tüp bebek diye zırzır ağlayarak gittiğim hastanede beta hcg sonucuyla öğrendim hamile olduğumu ve o gü : 23 kasım 2008 den 18 temmuz 2009a kadar hep yüreğim ağzımda geçti günler çünkü hep sorun yaşadım .. düşüğü önleyici progestanlar 3*3 vajenden + günde 2 doz progynex ampül vuruldum .. 10. haftada ikizlerimden birinin gelişimi durdu .. 17 . haftada ilk kasılmalarım başladı ve 3lü sonucuna göre AFP değeri yüksekti oğlumun omurilik açıklığı olabilirdi : doğuştan felçli yada ölü doğum demekti bu ... 19. hafta detaylı usg göre rahim damarlarında direnç vardı izmirdeki gerizekalı dr.um yüzüme " sen 30lu haftalara gel ben daha da bir şey istemiyorum " dedi bebeğimin ilk hareketlerini hissedip ilk defa hamileliğim boyunca bu kadar mutluyken .. 28. haftada kesin yatak istirahatim başladı , çünkü bebeğimin su kesesi çatlamıştı .. tüm bunlara rağmen suyu ve hareketi bol olunca kasılmayı ve erken doğumu tetikliyordu .. nidilat/adalat-endol - daflon - progestan-proluton depot gibi riskli durumlarda kullanılan ilaçları kullanmaya başlamıştım diğer ilaçların yanı sıra .. 32. haftada bir sabah uyandım aynada tanıyamadım neredeyse kendimi , telefonla konuşamıyordum , ağzım yüzüm heryerim şişmişti değil tüm vücudum .. şişkinlikten uyuyamıyordum , 36 no ayakkabı giyerken 42 no terlik aldım , düşün ne derece şişmiş olabileceğimi .. tuz zaten 3 aylık hamileyken İst.daki dr.umun kesin talimatıyla kestiğim en sevdiğim şeydi ... bir kere acile gittik , acil dr.u vücudumun suyu tutamadığını çünkü tuz eksiğimin olduğunu söyledi sonuçlara bakınca , iki ucu çok yönlü değnek ... su içsem de yaramıyordu çünkü vücudum tutmuyordu tuzlu hiç bir şey tüketmediğimden .. sonra tansiyonlarım ileri haftalarda iyice yükselince bu kez su tüketimini 2 ltye indirdiler , yaz günü delirecektim susuzluktan .. üzülsen de yattığın yerden hiç bir şey yapamasan da ağlama gibi bir lüksüm yoktu , stres yokk , üzülmek yokk , neden ? tansiyonum çıkar diye .. İzmirdeki gitiğim son dr. Orçun bey " eğer tansiyonun 14ü görürse ben bu bebeği alırım " diyordu .. çünkü 1 günlük idrardaki protein kaybım ilk testte 900ken 2. haftada 1800 olmuştu , ki 3000 olunca anneyi kaybediyorlar .. 1 gün hastanede yattım tansiyonum 14 olunca , sonraki hafta da zaten mecburi sez. ile 37+6da bebeğim dünyay geldi .. ha bu arada 35. haftada orçun beyin sayesinde tormbofili olduğumu ve buna sebep plasentada çürümeler olduğunu , bebeğin o yüzden yeterli beslenemediğini ve düşük doğum kilosu ile dünyaya geleceğini öğrendim ... tüm bunları sırasıyla ve aynı anda yaşayınca karşılaşılan olumsuzluklara tahammül gücün azalıyor , belki de o yüzden yeniden preeklampsi olasılığını duyunca o gün yıkıldım , halbu ki olabildiğince geciktirebiliriz en azından .. olacaksa olacak kaçışımız yok , ama gör ki sonuçta benim sağlıklı mı sağlıklı aslan parçası fırlamalıkta kralını tanımayan , zehir gibi zeka küpü bir oğlum var daha önce yaşadığın şeyi yeniden yaşıyor olmak o süreci hatırlatmaktan ve germekten başka bir şeye yaramıyor .. sadece olacaksa bir şeyler olabildiğince geç , yani 32-34 ten sonra olsun diye dua ediyorum o kadar .. aklına bir şey takılırsa belki burdan göremem , özelden yaz mutlaka ve sakın bu konuda fazla okuma .. ben hiç okumamıştım neredeyse , geçen gün deryanın paylaştığı yazıya bile göz ucuyla baktığımda nefesimin daralması yetti , o yüzden uzak dur derim
oğluşun sağlıkla ve zamanında gelecek hiç merak etme annesi , iyi şeyler düşünmekten başka lüksümüz yok ..

Allah eşine yardım etsin canım ....

bir paşamız daha mı olacak ne

geçmiş olsun canım , insanlar tuhaf hakkaten , görürler görmezden gelirler , sonra da neden demedin derler .. ben bazen söylenirdim başkası için bir şey istemek daha kolay ya , burda hamile var bir kişi yer veremiyor mu diye , ama kendisi hamile olunca insan göz göze bile gelmek istemiyor oturanlarla sanki öyle bir bakıyorlar ki bazen" sana yerimi veremem beni mi buldun başımda duracak gibi " , inan öye düşünmesinler diye ortalarda güvenli bir yerlerde dururdum mecburen toplu taşıma kullanmak zorunda kaldığımda ..

prensesimize kocaman maşallahh

aramıza hoşgeldiniz paşanla sağlıkla kucağına almanı dilerim ..

çok güzel demişsin canım ağzına sağlık .. Allah hepimzin en çok da yavruşlarımızın bahtını güzel kılsın ...

hemen bakıcam bu msjları yazar yazmaz .. en çok sevdiğim topiktir ciciler topiği , ben de 1 body aldım oğluşuma kot pantolon alırken , bir gün çekip ekleyeyim resmini sapğlıklı günlerde giydirmek nasip olsun kuzucuğa ..

sevgili kayınvalidemlerin gelirimize ortak gibi davranmaları. eşime bi müddet para vermeyi keselim doğum çocuk odası vs.. masrafları çok olucak hem onlar bizden kat kat iyi durumdarlar dedim ve ipler koptu..

canımmmmm ne desen haklısın , bir çok yorumu okudum , ben de arkadaşlarım gibi düşünüyorum , bundan sonra size veremeyeceğim , zira doğum yaklaştıkça ihtiyaçlarımız artıyor , çocuk odası - doğum masrafları - ( Allah korusun küveze girecek olursa ona para biriktirmek lazım gibi )
hatta o zaman gelir de sizden yardım bile istersek hiç şaşmayın gibi göz dağı da ver , bunları hem eşine usulüyle söyle hem de o parazitlere .. ha eşin hala aynı tutumdaysa , zor geliyor çalışmak bu halde , sancılarım var , dr. dinlen dedi pen seni panikletmek istemedim felan de ve ayrıl işten .. ne demek yaa sen çalış , aylığınjın yarısını onlara ver , ohhh ne aaaaalaaa memleket

üşütmüşsündür canım , dikkat et , gereksiz ağrılar ve alınan ilaçlar can sıkmaktan başka işe yaramıyor ...

pes pess pesssss ben de benimkilere kan emiciler diyordum , amaaaan ne kadar mide bulandırıcı geliyor bu halleri yaaa

hoşgeldin hemşommm , İst.dan selamlar , İzm-hatayın neresindesin ??? riskli gebelik uzm. takip etmeli seni , bir dr. duydum çok iyiymiş bi git istersen , prof.dr. Sermet sağol inşallah güzel ve çabuk geçer haftaların miniğinle

ya çok sinir bir durum yaşadığın , artık dişini göster her ikisine de , yani eşine de diğerlerine de .. ne demek ya biz çalışalım eşekler gibi onlar yesin , yok öyle yağma .. hem de çocuğumuzun rızkını .. bak bir doğsun bebeğin daha duyarlı olup daha aslan kesiliyor insan , daha gözü kara oluyor .. biz bundan sonra onlar için yaşıyoruz , ne yap ne et azar azar kazı eşinin beynine ve bu tutumundan da dönmeyeceğini hissettir ona .. canım atmıyor olacaksın ya parayı sokağa , çocuğuna kendi evine harcayacaksın , o da az koca olsun - baba olsun görsün bunları kusura bakma ya çok sinir oldum bu yaşadıklarına ... Allah kat kat çıkartsın diyesi geliyor insanın ama yazık sana yine senden gidecek bu gidişle tutumunu değiştirmezsen :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…