ben calısmadıgım ıcın elektırıklı almadım oglumda bundada almayı dusunmuyorum sadece bı yere gıtmem gerekırse anneme bırakırken yada carsıya cıkarken fılan sagmak ıcın lazım oluyo yada sut dolup canım acıdıgı zaman calıssam ebnde madela tercıh ederdım ısabetlı bı karar vermıssın
donencenın fıyatı nedır bıde duvaramı yansıyo goruntu bende dusunebılırım cocukları cok oyalıyo donende benımkı kurmalıydı hıc kllanıslı deıldı 2 dk bı gel kur
kızlar geçmişi okudum gecikmeli kahvaltımı yapıp geldim.sabah doktor kontrolü ve şeker yüklememiz vardı.bebiş iyi maşallah 1100 gr olmuş.28 haftalığız .yalnız ben kilo vermişim.doktor teyzem kızdı ....valla elimden geleni yapıom Allah'tan bebiş kilo almış.şeker testi ve diğer sonuçları da salı günü alacağım kısmetse.açlık şekeri 92 çıktı.
e-bebek'de 139 tl. görüntüyü tavana yansıtıyor ve pilli. kurmaya gerek yok yani. uzaktan kumandasıylala kontrol edebiliyorsun dönenceyi
Merhaba kızlaaar :)
Yazdıklarınızı okudum göbiş meselesini:) Ben hep üstüm açık uyuyorum inşallah birşey olmuyordur vallahi.
Dün eltimşe görümcemleri çağırdım yemeğe çok yorulmuşum sabah bacağıma kramp girdi
Galiba kendimi çok yormuşum ben
evet yasakallahtan kocam sabırlı insan hiç bu konuda beni üzmedi bebişimize bişi olmasın yeterki der
bize doguma kadar yasak valla en son milattan önce yanasmıştı galiba :44:hatırlamıyorum:90::90::90::90::90::90:
canım ben pompa olarak madela elektirikli pompa aldım tavsiye üzerine. ilk bebeğim olacak o yüzden en çok tavsiye edileni aldım. daha önce hiç denemişliğim yok yani
Fisher Price Türkçe Ninni Söyleyen Mutlu Düşler Dönence'sini alıcam yarın. biraz pahalı diğerlerine göre ama çok hoşuma gitti. hem türkçe nini söylüyor hem başka müzikleri var. aynı zamanda tavana bulutlar yansıtıyor. daha sonra altındaki dönence kısmını çıkarıp gece lambası oluyor.
ılk bebek olsa dusunurdum belkı 2. de kullanır dıye ama suan pahalı bızım ıcın :) duvara yansıyan almayı dusunuyorum yıne ama daha uygun yalnız su konuda terddut ettım tavanı ılgısı cekermı gunduz nasıl gozukur yanında duvar var tam yansırmı benım baktıgımda 80 tl
istanbullu anneler bi buluşsak, tanışsak, limonatalarımızla kadeh kaldırsak diyoru.. ne dersiniz?
(iç ses: aaaaaah ah geçan yaz mojito üstüne tekilayla kadeh kaldırıp cila çekerdim bu yaz limonata üstüne sek portakal suyuyla!)
bende sadece alt iç çamaşırımla uyuyorum. yoksa uyunmazki. yanımdada bir mendil. gece uyanıp uyanıp yüzümden akan terleri siliyorum. yoksa cok gıdıklanıyorum terin akıntıısndan:)
bizede doktor yasak falan demedi ama aşkitom korkuyo. kendi kendine yasakladı. birde çok komik yaaa, bazen ben sırnaştığımda "olmaz cocuklarımız terbiyesiz olur" diyor:))
:)
Günaydın Herkese;
Biraz okuyabildim geçmişi yine, domatesli pilav senin beğendiğin dönenceye bayıldım ben de daha önce ona benzer bişiy almıştım (dönence değil ama) yine de bundan da alsam mı diye düşünüyorum
Araç kullanma konusunda ben de 3 hafta daha kullanmalıyım maalesef yoksa mümkün değil toplu taşıma falan yollarda bayılırım sanırım. Yine de sorayım doktoruma P.tesi günü bakalım ne diyecek.
Kızlar ben de her tarafı açıp öyle uyuyorum geceleri püfür püfür aksi takdirde feci rahatsız ediyor sıcaklar yapıcak bir şey yok hem eşimin de terlemesi azaldı iyi oldu iyi
Deniz gönderdiğin resme bayıldım o ne şeker bir şeydir öyle
Bu arada sevgili eşimle son başbaşa günlerimizi hareketli geçirme kararı aldık ve bugün Sezen Aksu konserine gidicez hayatta en çok istediğim şeylerden biriydi evlilik yıldönümümüz de yaklaştı çok heyecanlıyım ne alsam diye de kararsızım yok mu fikir vereceeek
Merhaba kızlaaar :)
Yazdıklarınızı okudum göbiş meselesini:) Ben hep üstüm açık uyuyorum inşallah birşey olmuyordur vallahi.
Dün eltimşe görümcemleri çağırdım yemeğe çok yorulmuşum sabah bacağıma kramp girdi
Galiba kendimi çok yormuşum ben
evet yasakallahtan kocam sabırlı insan hiç bu konuda beni üzmedi bebişimize bişi olmasın yeterki der
bize doguma kadar yasak valla en son milattan önce yanasmıştı galiba :44:hatırlamıyorum:90::90::90::90::90::90:
benim doktorum ben daha 15 haftalıkken yasakladı araba kullanmamı. aaa delimisin dedim (tabii içimden) :) ben arabasız bakkala gidemeyen tiplerdenim. Doktora işimin eve sadece 10 dk. (yürüyerek) mesafede olduğunu, tarafikte olmadığını söyleyince tamam dedi. izin verdi. onun dışında kullanmam yasak. bende kullanmıyorum zaten. haftaya perşembe günü son günüm olcak okulda. doğum iznine ayrılıyorum inşallah. normalde 32. haftada izne cıkılabılıyor ancak benim ikiz olduğu için 30. haftada cıkabılıyormusum. sonrada hiç araba kullanmayacagım zaten. bu arada bu sabah üniversitenin önünde bir taksiciyle fena kapıştım. park etmek için durdugumda acı bir fren sesi duydum . dikiz aynasından baktığımda bir taksi kayarak bana dogru geliyor. nerdeyse arkadan bana çarpacaktı. bebişlerim direksiyona yapısacak diye cok korktum. o korkuyla "adama camdan el kol hareketi yapıp gerizekalı "dedim. adam inim yanıma geldi terbiyesiz sen kime gerizekalı diyosun falan. nerden duydu anlamadım yaaa. trafikte cok küfürbazımdır. dua etsin en hafif seyi söyledim. nasıl olduysa allahtan yoksa adam beni döverdi. güya farketmemiş beni .son anda görmüş. ama ben gerizekalı diyemezmısım. hem suçlu hem güçlü. sabah sabah gerildim anlıyacagınız. simdi daha iyi anlıyorum dr. umun neden yasakladığını. trafikte her an risk altındayız kızlarrrr
o dediğin cok kez denendi ama sonuc hüsran. kimine mekan uymuyor kimine gün, kimine saat, kiminede ulaşımher zaman söylüyorum bende cok ıstıyorum buluşmayı. ama sadece pazar günleri uygun ve metrobüsle ulaşılacak mekanlar uygun bana. cunku hem artık araba kullanamıyorum hemde haftanın 6 gunu çalışıyorum
araba kullanan arkadaşlar var hala (benim gibi) an azından güzergah üstünden toplayark bi yerde (mesela deniz kenarı bi yerde, yeşilköy falan) buluşsak yaaaa
Günaydın Herkese;
Biraz okuyabildim geçmişi yine, domatesli pilav senin beğendiğin dönenceye bayıldım ben de daha önce ona benzer bişiy almıştım (dönence değil ama) yine de bundan da alsam mı diye düşünüyorum
Araç kullanma konusunda ben de 3 hafta daha kullanmalıyım maalesef yoksa mümkün değil toplu taşıma falan yollarda bayılırım sanırım. Yine de sorayım doktoruma P.tesi günü bakalım ne diyecek.
Kızlar ben de her tarafı açıp öyle uyuyorum geceleri püfür püfür aksi takdirde feci rahatsız ediyor sıcaklar yapıcak bir şey yok hem eşimin de terlemesi azaldı iyi oldu iyi
Deniz gönderdiğin resme bayıldım o ne şeker bir şeydir öyle
Bu arada sevgili eşimle son başbaşa günlerimizi hareketli geçirme kararı aldık ve bugün Sezen Aksu konserine gidicez hayatta en çok istediğim şeylerden biriydi evlilik yıldönümümüz de yaklaştı çok heyecanlıyım ne alsam diye de kararsızım yok mu fikir vereceeek
Bu halde misafir ağırlamayın kızlar yormayın kendiniziiiii :)
Bizimde öyle canom yanlız değilsin :)
Bende sabah caddeden yukarı çıkarken, ( ,iki ayrımlı yol ) yan taraftan çıkan öküz kamyonla hemde benim çıkış yaptığım caddeye U dönüşü yaptı... Sola kırmasam kafa kafaya gelcez. ramak kaldı yani hayvan herif nasıl çıkıyor ya ana yoldayım ben bi bakar insan bi durur hem yasak ordan dönüş yapmaksabahın nurunda yol boş diye basmış gidiyo hayvan herif... o durdu bende durdum ama varya adama camı açıp öyle bir bağırdım ki napıyosun kardeşim!!!! diye, körmüsün dönüş yasak nereye gidiyosun dedim!! öyle mal mal bakıyo... valla inip azına burnuna ikitane patlatasım geldi heralde hamile olmasam daha çok bağırırdım.. suçunu biliyor azını bile açmadı. Benim doktorum kanamam olduğu için 10. haftada yasaklamıştı sonra 16 da tekrar başladım ufak ufak ama çok temkinli gidiyorum ben gitsem ne yazar gerçi olucak olduktan sonra her yerde oluyor işte. Allah korusun. 1 Ağustostan itibaren eşimle gidip gelicem ramazan trafiğini hiç çekemem...
evet, ikinci de kullanır diye düşünüyorum. arkadaşım bunun başka bir modelini almıştı, gündüz de silik olsa da görünüyor tavanda ama biraz pahalı kabul ediyorum. 3. düşünürsen alabilrsin :81:
Bebekliklerinde evde yapılan mamaları yiyenlerin ileriki yaşlarda da sebze ve meyve tüketmeye daha yatkın oldukları görüldü.
De Montfort Üniversitesi'nden araştırmacılar, 1991 ve 1992 doğumlu 7886 çocuğu inceledi. Araştırma sonuçlarına göre ek gıdaların verilmeye başlandığı 6. aydan itibaren, ev yapımı mama yedirilen bebeklerin 7 yaşına gelince diğer yaşıtlarına göre de daha çok sebze meyve yedikleri görüldü.
Ayrıca aynı dönemlerde marketlerden alınan mamalarla beslenen çocukların sonraki hayatlarında ise böyle beslenmelerinin, yeme alışkanlıklarında herhangi bir olumlu etkisinin olmadığı görüldü.
De Montfort Üniversitesi'nden Dr. Helen Coulthard obezitenin dünya çapında korkutucu bir boyuta ulaştığı bu günlerde annelerin bebeklikten itibaren, sebze meyve alışkanlığını ve ev yemeği alışkanlığını çocuklarına kazandırmaları gerektiğini ve her gün sebze yedirilmesi gerektiğini söyledi.
Kaynak: Hürriyet
kız hödüğün bırıne denk gelırsın bırak öküzlerı bas gıtbenim doktorum ben daha 15 haftalıkken yasakladı araba kullanmamı. aaa delimisin dedim (tabii içimden) :) ben arabasız bakkala gidemeyen tiplerdenim. Doktora işimin eve sadece 10 dk. (yürüyerek) mesafede olduğunu, tarafikte olmadığını söyleyince tamam dedi. izin verdi. onun dışında kullanmam yasak. bende kullanmıyorum zaten. haftaya perşembe günü son günüm olcak okulda. doğum iznine ayrılıyorum inşallah. normalde 32. haftada izne cıkılabılıyor ancak benim ikiz olduğu için 30. haftada cıkabılıyormusum. sonrada hiç araba kullanmayacagım zaten. bu arada bu sabah üniversitenin önünde bir taksiciyle fena kapıştım. park etmek için durdugumda acı bir fren sesi duydum . dikiz aynasından baktığımda bir taksi kayarak bana dogru geliyor. nerdeyse arkadan bana çarpacaktı. bebişlerim direksiyona yapısacak diye cok korktum. o korkuyla "adama camdan el kol hareketi yapıp gerizekalı "dedim. adam inim yanıma geldi terbiyesiz sen kime gerizekalı diyosun falan. nerden duydu anlamadım yaaa. trafikte cok küfürbazımdır. dua etsin en hafif seyi söyledim. nasıl olduysa allahtan yoksa adam beni döverdi. güya farketmemiş beni .son anda görmüş. ama ben gerizekalı diyemezmısım. hem suçlu hem güçlü. sabah sabah gerildim anlıyacagınız. simdi daha iyi anlıyorum dr. umun neden yasakladığını. trafikte her an risk altındayız kızlarrrr
selam kızlaarrr...bide hayırlı cumalar ,inşallah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız,kalp ve şeker gibi ve daha farklı şikayetleri olan arkadaşlarımızda en kısa sürede şifaya kavuşsunlar inşallah .
maşşalah canım ne tatli bi göbüş öyşe yaaa,benimde dün dikkatimi çekti baya sivrilmiş bizimkide ,bende eklemek istiyorum bi ara bakalım
ben okadar sık sürmüyorum ,öyle aklıma gelince belki gün aşırı ,bazende 2 gün geçiyo ,saf zeytin yağı bazı bazıda avent in çatlak kremi var bende ondan sürüyorum ,şuan çatlama farketmedim ,üstelik göbek deliğimde çıkmadı ,bide bi çizgi oluyomuş göbekten aşağı oda yok :44: bitane kadın çatlaklar doğumdan sonra belli olur demişti ,bu gidişimde ablamın diz kapağının iç kısımlarında bile çatlaklar gördüm kızlar ,tam vücutmu yağlanmak gerek acabaa?????
bu arada kızlar bende ev temizliğinde arap sabunu kullanıyorum ,normalde kokusu kötü gelir ya herkesee ,ayy bi hoşuma gidiyo o koku,hem kimyasal içermiyo ,fiyatıda uygun ,eğer koku olsun isterseniz bi kaç damla yumuşatıcı yeter. bide beyaz sabun kokusuna bayılıyorum ,zaten bebeğimede beyaz sabun kokulu ıslak mendiller var onlardan alcam nasipse
aa bana çok yakın orası ben arabayla bile gelebilirim yeşilköye:) floryadan geleceğim:) ama herkese uyarmıki?
sen nerede oturuyorsun?
maşallah bebişineeekız bebiş sağlıklıysa kilo verdim diye üzülünürmü döver burdaki kızlar seni
kaç kiloydun kaç kilo vermişin onuda yaz bakemmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?