2011 Ekim Anneleri

insan ne kadar kızsa da ne kadar mutsuz oluyor dimi.....şimdi huzurlu huzurlu uyu canım benim.........maşallah

Günaydınlar kızlar, herkes iyidir umarım... Edayı merak ettim, babasınıda tabi nasıl oldu acaba? Deniz tel edersen bizede haber ver canım...

Son düzenleme:
günaydınlaaaaaaaaarr herkesee.......

hanzade eda iyi.babası da iyileşmiş çıkmışlar hastaneden dün resim de eklemişti rüzgarın kıyafetleri ve atm kuyrgunda beklerken kendı resmını esı cekmıs onlları eklemıstı.mutluydu yanı ..... :)

canımın içisiiii bize anlat da herkeslere anlatma öyle taaammm mııı??? nazar değer... hepimizin içi gidiyo kızım o halde olabilmek için... ne güzel doğumdan sonra kimse inanmıcak senin doğum yaptığına kardeşinmi dicekler maşallah diyelim biz yinede.. önemli olan bebişin kuzum. ben 12 13 kilo aldım ama benim bebişimde 1 yada 1.5 kilodur sonuçta dimi

bide eşine hayran kaldım ... anlayışına daha doğrusu

benim berem mi... evet senin beren
bende erkek ismi olarak sevine sevine bak isim buldum BERA demiştim eşime
oda yok caprice koyalım demişti

( antalyada bera die bi otel var ya... bizde didim de caprice e gideriz her sene )

aynen sabah eşimi gönderdiim bi yattım 8 de 10 a kadar. bide öğleden sonra 3 de yattım 5 de kalktım. 4 saat extra uyudum yaaaaa ... şişicem uyuya uyuya geceleri de baykuş gibi bekliom uykum gelsin dieeee

hahah bana güldün haa küstüm iştee(((((
he walla aynen le datlımm ceremesinibiz çekiyozz du ben yine dün panik oldumm dr gidecektim hatta gidecemm bugün sorun çıkmazsa vay efendim bacağın da nie 2 tane boğyum var diğerinde 3 kalça çıkığından korktum onu gösterecemm

Günaydın;

Düün çok tuhaf bir şey olduu koltukta uzanıp göbeğimi seviyordum tam o sırada bebeğim öyle bir hareket etti ki sanırım ya ayağını ya da kolunu hissettim baş aşağı duruyormuş ve sol yan tarafımda hissettim Beyzaaaa diye bağırdım eşim şaşırdı kaldı Yarın da doktor randevum var dün dayanamayıp babamın orada muayene oldum gerçi ben kaçak olarak Şeker çıktı demelerine rağmen bebeğim iri falan değil 1.400 gram civarı en çok ondan korkulurmuş zaten şekeri olan annelerde neyse çoook şüküür

Teyzeleri ama ben bebeğimi çok seviiyorum yaaaa hem de çok çok çoook

Günaydın fıstıklar. hepimiz için çook güzel bir gün olur umarım. benim uykulu, miskin olacak yine... iyi uyuyamadım, gözlerim kapanıyor, yaş akıyor hatta.

bu kadar güvenlik önlemine artık çatlamaz herhalde elifcim :) ayıptır yahu :)
ürederm hydro benimki.

Günaydınlar kızlar, herkes iyidir umarım... Edayı merak ettim, babasınıda tabi nasıl oldu acaba? Deniz tel edersen bizede haber ver canım...

dün giremedin sanırım canım buraya, edadan haber aldık. çok şükür iyiymiş. kendisi de, rüzgar da, babası da iyi hastaneden çıktı. yeni bir haber alırsam bilgi veririm tabiki.

aynen sabah eşimi gönderdiim bi yattım 8 de 10 a kadar. bide öğleden sonra 3 de yattım 5 de kalktım. 4 saat extra uyudum yaaaaa ... şişicem uyuya uyuya geceleri de baykuş gibi bekliom uykum gelsin dieeee

off esfaaaa uykum var diyorum ama yaaaa kıskanıyoruz herhaldeee

şu eylül ortası bir gelsin, ayaklarımı totoma vura vura koşarak ayrılıcam doğum iznine. bu sefer evde sıkılıcam onu da biliyorum ama uyumak lazım yaa. uyusun da büyüsün diye boşuna mı demişler. sizin minnoşlar kocaman olmuştur, çok dinlendiğiniz için. yormayın kendinizi, bol bol istirahat edin hanımlar. bizim yerimize de fantastik rüyalar görün.

.../...
rüyamı anlatayım, söz rüyadan açılmışken :)
tiroid problemim için endokrin uzmanına gidiyorum düzenli olarak. hep gittiğim doktorum, o hastanenin başka bir şubesine gitmiş. onun yerine başka doktor gelmiş (gerçekte de böyle olmuştu geçen ay)
kan tahlili istiyor dr, veriyorum, sonuç çıkmış. bakıyor bakıyor gıcık gıcık gülüyor adam. sonuç kağıdını elinde yelpaze yapıyor, kendini serinletiyor, camdan dışarı bakıyor, ıslık çalıyor filan. eeee diyoruz eşimle. bi şey söylemeyecek misiniz. ne söyleyim diyor. elinizde kan sonucumuz var, nedir durum. ne yapıcaz, ilaç içmeye devam mı edicem diyorum. oluuuur, içebilirsin tabi diyor. nasıl yani diyorum. içmek istiyorsan iç diyor. istekle olur mu bu dr bey, iyi miyim dğil miyim ona göre içicem diyorum. bu ilaç bebeği koruyor, içmem gerek diye biliyorum diyorum. evet evet koruyabilir diyor. koruyabilir miiiii diye üstüne uçuyorum adamın. ne diyosun sennnn yaaa anlatttsana şunu ennnn başından diye doktorun üzerine atlıyorum resmen darp ediyorum adamı. ama çoookkk sinir bozucuydu yaa. pek gözüm tutmadı herhalde o doktoru, ama biraz geç gösterdi etkisini sanırım. daha yeni malzeme oldu rüyama :)

Arkadaşlar benden 2 hafta önce ikiz bebeklerine hamile olan bir tanıdığım geçen c.tesi doğum yaptı. Bebişler çok sağlıklı şükür kız olan 1300 erkek olan 1400 gr doğmuş. Şimdilik küvözdeler.Ama bu durum beni çok etkiledi sanki bende erken doğum yapacakmışım gibi geliyor. Hala şoktayım:44:

günaydın minik kuzularrr ve anneleriii
bugün ne iş yapsam acabaa??benden başka ev iş temizlik neyin yapan yokmu ,yoksa benmi çok bişi yapıyomuş gibi davranıyorum?:82::82::82:

benimde göbeğimin altında sanki iki tırnak izi gibi kırmızılık var....kısa ama var yani...çatlak bu olmalı....bizde bugün 30 a girdik.....bu arada çalışan arkideşler 32. haftanızda rapor işini unutmayın haaa.....ben sezeryan olursam 6 sında başlayacak iznim ama ben eylüle kadar çalışcam...30 eylül doğum

bugün ne iş yapsam acabaa??benden başka ev iş temizlik neyin yapan yokmu ,yoksa benmi çok bişi yapıyomuş gibi davranıyorum?:82::82::82:

ben bırak ev işini yemek yapmıyorum....bugün yapayım bari:))

valla ben ev işini unuttum sayılır. Cumartesileri yapabiliyorum sadece oda ne kadar olursa. Doğumdan önce kalkıp inecek ev onu düşünüp rahatlatıyorum kendimi. Doğumdan sonrada eski formuma dönerim herhalde.

Benim evde doğum izninden sonra inip kalkacak özellikle mutfakta gelen yardımcı teyze her şeyi karıştırmış tam bir kaos hüküm sürüyor tencelerin takımları karışmış bilmem ne Bir de kızçemin odası yerleşecek o da Ağustos ortasında gelecek

Bu arada şu doğum izni sürecini bir özet geçeyim size;

1) Gebeliğin 32.haftasında çalıştığınız yerden aldığınız vizite kağıdı ile birlikte SGK Hastanesi ya da SGK ile anlaşması bulunan özel bir hastaneden işgöremezlik kaydı açılması gerekiyor.

2)Belgenin aslı bizde kalıyor. İşgöremezlik belgesindeki tarih "doğum izni başlangıç tarihi"dir. Doğum izninin bitiş tarihi ise doğum izni başlangıç tarihinden sonra 16 hafta takvim günü sayılarak hesaplanmalıdır.

3)Eğer 32. haftada doğum iznine ayrılmayı düşünmüyorsanız 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu SGK ile anlaşmalı Sağlık Kuruluşundan alarak bir nüshasını çalıştığınız kuruma vermelisiniz. Rapor aslını daha sonra işgöremezlik ödeneği alabilmek için kullanmak üzere elinde bulundurmalısınız. Aksi takdirde doğumdan önce kullanmadığınız 5 haftalık izin süresi doğumdan sonraki 8 haftalık süreye eklenemediği için doğum sonrası 13 haftalık değil de 8 haftalık geçici iş göremezlik ödeneği alırsınız.

Bunlar doğumdan önce yapılması gerekenler.

Doğumdan sonra ise;yine İş Göremezlik Kaydının açıldığı hastaneye başvurarak 32. veya 37. haftada alınmış olan işgöremezlik belgesinin bitiş tarihinin doldurtulması gerekiyor.

Son düzenleme:
SGK ya başvururken de şu evrakları götürüyorsunuz;

Doğum izni bitiş tarihi doldurtulmuş işgöremezlik belgesinin aslı

37. haftaya kadar çalışılmış ise 37. haftaya kadar çalışabilir raporunun aslı

Doğum belgesinin aslı

Bebeğin kimlik fotokopisi

Doğum yapılan tarih itibariyle geriye dönük 120 gün ve kazançları yazılı 2 adet vizite kağıdı.

Günlük Vizite Kağıdı

Sonra da PTT den alıyorsunuz sanırım ödemeyi. Benim bildiklerim bunlar.

Sadece doğum iznini 32.haftanın dolduğu gün mü yoksa yoksa 32.haftanın başladığı gün mü başlatmak gerekiyor onu bilmiyorum. Bir de hesaplama nasıl oluyor onu da tam anlamadım brüt maaşın 2/3 ü diyorlar ama benim 3 ayda bir aldığım çift maaşı da hesaplayacaklar mı mesela prim ve ikramiyeler dahil mi değil mi ondan haberim yok. Bilen biri varsa bilgilendirsin lütfen

Biz 30. haftamıza girmişizzz amaaaa sezeryan olursa 8 haftaa falan kalmış hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

oyy maşallah :) Beyza'nın gelişine az kalmış

ikiz oldukları için erken doğma ihtimalleri hep yüksek oluyor sanırım. burda da ikiz bekleyip, bizden çok önce doğum yapacaklar var. sağlıcakla büyürler inşallah.

asıl doğumdan sonra ortaya çıkıyomuş çatlaklar. şimdi gerginlikten dolayı göremiyor olabiliriz.
32.haftayı doldurduktan sonra almak gerekiyormuş. önce alıp izni yakmayalım hanımlar :) benim 5 eylül oluyor galiba ama iyi olursam bir iki hafta daha gelebilirim sanki. belki de gelmem, bilmiyorum yani. o zamanki durumumuza bağlı olacak bizimki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…