SGK ya başvururken de şu evrakları götürüyorsunuz;
Doğum izni bitiş tarihi doldurtulmuş işgöremezlik belgesinin aslı
37. haftaya kadar çalışılmış ise 37. haftaya kadar çalışabilir raporunun aslı
Doğum belgesinin aslı
Bebeğin kimlik fotokopisi
Doğum yapılan tarih itibariyle geriye dönük 120 gün ve kazançları yazılı 2 adet vizite kağıdı.
Günlük Vizite Kağıdı
Sonra da PTT den alıyorsunuz sanırım ödemeyi. Benim bildiklerim bunlar.
Sadece doğum iznini 32.haftanın dolduğu gün mü yoksa yoksa 32.haftanın başladığı gün mü başlatmak gerekiyor onu bilmiyorum. Bir de hesaplama nasıl oluyor onu da tam anlamadım brüt maaşın 2/3 ü diyorlar ama benim 3 ayda bir aldığım çift maaşı da hesaplayacaklar mı mesela prim ve ikramiyeler dahil mi değil mi ondan haberim yok. Bilen biri varsa bilgilendirsin lütfen
Oğluşumun cicileri
Eki Görüntüle 230779 Eki Görüntüle 230793 Eki Görüntüle 230792
Eki Görüntüle 230791 Eki Görüntüle 230790 Eki Görüntüle 230789
Eki Görüntüle 230788 Eki Görüntüle 230787 Eki Görüntüle 230786
Eki Görüntüle 230785 Eki Görüntüle 230784 Eki Görüntüle 230783
Eki Görüntüle 230782 Eki Görüntüle 230781 Eki Görüntüle 230780
Eki Görüntüle 230797 Eki Görüntüle 230798
Eki Görüntüle 230795 Eki Görüntüle 230794 bunlarda 27+0 lık biz.
GÜNAYDINNNNNNNNNN
dün gece canımın çok çektiği bişi yaptım ama hayatımda bu kadar tatsız bişi yemedim saman gibiydi mübarek
neyse gece yattım aboooo saat 3 gibi bir mide bulantısı bir baş dönmesi asırı terlemiş bir şekilde
uyandım fenalaştım attım kendimi yere ayakları diktim yukarıyok geçmiyo dedim acmıyım ki dolaba
sürünerek gittim ama yiyemedim 2 kaşık yogurt yedim yok bayılıcam resmen nasıl korktum varyaa
eşime seslenmeyede üsendim sabah toplantısı var diye saat 4 e kadar dedim çıkarıcam poşet falan aldım yanıma
çıkmıyo artık anlamadım bayıldımmı uyudummu uyandıgımda eşim çopilerini (çoraplarını)giyiniyodu
canım, aldığın brüt ücret 5.440,50 TL den yüksek ise (sigorta primine esas tavan ücret) rapor paranı en fazla bu rakamdan hesaplarlar. brüt maaşına bakmazlar. Ama bundan düşük ise brüt ücretine göre hesaplama yaparlar,sadece ilk 2 gün için para alamazsın. inşallah anlatabilmişimdir.
Oğluşumun cicileri
Oğluşumun cicileri
kızlar yaa diz kapaklarım accayip ağrıyo ,çömelip kalkarken sizdede oluyomu??bide vücudumun muhtelif yerlerinde misal boynumda gerdanımda ,bacaklarımda sivilceler çıkıyo sürdüğüm zeytinyağından olabilirmi acabaa??
ya tulumlara bayıldım nereden aldın birde hastane çıkışına bende istiyorum onlardannnn
Canım tulumların birkaçı havuzlu handan bir kaçı da oturduğum semtte muhtelif bebek mağazalarından almıştım.
Rabbim güzel günlerde giymeyi nasip etsin meleklerimize.
Allah güzel bir şekilde giydirmeni nasip etsin. Aldıklarından bazılarını giydirebilecek misin ki. Mesela gri çizgili takım herhalde kışın üzerine olur o zaman da giydiremezsin. İnsan hep almak istiyor ama çok almak ne kadar doğru. Bu arada ilk beyaz takımı da çok hoş.
Canım direkt brütten mi hesaplıyorlar çünkü benim aylara göre brüt ücretim değişiyor sürekli. Son 120 günde SGK ya bildirilen toplam brüt ücret üzerinden mi hesaplıyorlar yoksa??
Canım tulumların birkaçı havuzlu handan bir kaçı da oturduğum semtte muhtelif bebek mağazalarından almıştım.
Rabbim güzel günlerde giymeyi nasip etsin meleklerimize.
kızlar bu arada mevlütlük kıyafet demişken birşey sorayım. mevlüdü hemen yapmak gerekiyormu. yani 40 ında falan okutmak şartmı?
yoksa 2 / 3 ay sonra falan okutsak olurmu. benbiraz geç okutmak istiyorumda olurmu acaba merak ettim.:26:
kızlar bu arada mevlütlük kıyafet demişken birşey sorayım. mevlüdü hemen yapmak gerekiyormu. yani 40 ında falan okutmak şartmı?
yoksa 2 / 3 ay sonra falan okutsak olurmu. benbiraz geç okutmak istiyorumda olurmu acaba merak ettim.:26:
nekadara aldın markası vy mağza adı varmı bende istiyorum
GÜNAYDINNNNNNNNNN
dün gece canımın çok çektiği bişi yaptım ama hayatımda bu kadar tatsız bişi yemedim saman gibiydi mübarek
neyse gece yattım aboooo saat 3 gibi bir mide bulantısı bir baş dönmesi asırı terlemiş bir şekilde
uyandım fenalaştım attım kendimi yere ayakları diktim yukarıyok geçmiyo dedim acmıyım ki dolaba
sürünerek gittim ama yiyemedim 2 kaşık yogurt yedim yok bayılıcam resmen nasıl korktum varyaa
eşime seslenmeyede üsendim sabah toplantısı var diye saat 4 e kadar dedim çıkarıcam poşet falan aldım yanıma
çıkmıyo artık anlamadım bayıldımmı uyudummu uyandıgımda eşim çopilerini (çoraplarını)giyiniyodu
benım 1,5 saatlık açlık 144 çıktı glıkozdan sonra 152 çıktı bakalım inş birşey çıkmazmaşallahhhh kızınaaakorkma 100 lüktede bişey çıkmaz çıksada acuk beslenmene dikkat edersin
doğumdan sonra kendimi çok merak ediyorum acaba ağlayınca dr koşarmıyyım ağlıyo diye yoksan onunla oturup ağlarmıyım bende hmm teşekkürler teyzoş kızımın sağlığı yerinde olsun kusursuz evlat olsunda gözüünün kaşının güzelliğinden geçtim valla bugünü asla unutmıcam fena bi gündü
sana çok gülmüştüm sendne beter oldum ama artık yok allaha emanet edip kimseye aldırmıcam kendimi bile o konularda dinlemicem ceremesini hep ben çekiyorum çünkü
canım çok sağol evet nefret ediyorum artık bu pimpirik hallerimden gerçekten bebeğimede yansımış gibi ööle sert duruyoki resimlerde videolarda asaabi hırçıın bi kız gibi dediğin gibi avantajlarını yaşadım ama yok artık takmıcam bundan sonra ne olursa olsun allaha emanetiz eşim isyana kalktı valla hastane bahçesine çadır kurucam artık dedi ilk defa bugün kırdı beni haklıydı ses çıkaramaıdm bebeğin gözleri büyük herkes öle diyo deyince delirdi konduramadıda kızımıza öle bişey onun stresiyle gelip bi güzel çattı haklıydı sustum
saol tatliş ne deseniz haklısınız ama gitmesem beni yer bitirirdi içim artıkçok rahat çok şükür çook
nicemutlu senelere inşallah canım kocanla yavrunla herşey gönlünüzce olsun...çok güldüm sen çok yaşa emii
maşallah allah kızını sağlıkla kucağına alıp analı babalı büyütmek nasip etsin sen dahil hepimize inşallah ...
NE YİYYİP İÇİYON BİZE DE SÖLESENEEEE CANIMMM MAŞALLAHH KIZINAA MAŞALLAHHKaç gündür hiç yazamıyorum okuyup okuyup kaçıyorum
Bugün kilolardan konuşmuşsunuz yine Ben balık yağı kullandım fayda etmedi, sigarayı bıraktım fayda etmedi, evlendim fayda etmedi bide hamile kalıyım belki fayda eder dedim oda etmedi 2,5 ay sonra doğurucam ama hala 53kiloyum Anca normal bi insanın hamile kaldığı kiloya gelebildim:84::84:Bu kiloyla hamile kalıp 9 aya öyle başlamam lazımdı Allaha şükür kızımın maşallahı var 1250 olmuş doktorumuzda çok beğendi ne yiyip içiyosan aynen devam hiç bırakma dedi
Bide bugün beren ismini bulmuştum kesin karar verdim gibiydi ki eşimle aramızda geçen konuşma aynen şöyle oldu
-İsim buldum beren. Nasıl????
-Benim berem mi?
-Beren Beren
-Askerdeki berem mi nasıldı? Ne beresini soruyosun anlamadım ki
Çok geçmiş olsun canım Bu sıcaklar sağlamken çekilmiyo bide hasta hasta neler çektin kim bilir İnşallah tekrarlamaz
Maşallah kızına
Kaşları çatmış korkun benden diyo belli ki
KIZ AKŞAMA NAZLANIRSIN ARTIK HADİ Bİ AHA KÜSMEYIN HIC İNŞALLAHHBizden de günaydın... nihayet barıştık bu sabah eşimle..
gerçi adam daha akşam öp te barışalım dedi, ama ben oralı olmadım.. yemek yok diyince akşam benim sevdiğim bişiyi almış ama yemedim.. tokum dedim.. halbuki öğlen yemeğini saat 4te falan yemiştim.. ama iştahm yoktu... eşimi gördükçe sinir yaptım kendi kendime.. sonra balkonda oturdum o yatana kadar.. (sonracıma da aldığı şeye giriştim aklım kaldı çünkü)
vee.. yakalandımhani yemicektin diyo bir de ağzım dolu yemiyorum ki dedim
hadi gel yatalım dedi, üşürsün burda dedi (salonda yatacaktım da)
gittik yattık adam yorgun hemen horlamaya başladı bende yorgundum uyudum.. (gece olmuş saat 2) gece boyunca sarıldı bana kocacığımkokladı falan hoşuma gitti..
sabaha karşı wc.ye kalktım ama saate bakmamıştım geri yattım sonra.. tam daldım .. hoca ezanı okumaya başladı ama karıştırdı.. cuma selası gibi başladı okumaya ve 2 dakikada bitti.. hani sabahları uzatarak okurlar ya 5-10dk falan sürer.. şaşırdım kaldım..
neyse sonra geri daldım.. hapşyuuuuu.. diye eşim hapşurdu.. anam bir sıçradım bir sıçradım.. korktum yani ... dedim totosuna fazla hava geldi herhalde.. üstü açık uyuyor akıllı yaz vakti..
sabah ta uyandırdım işe kocişimi.. gözüme bakıyor.. hani gülümseme görürse sarılcak.. kıyamadım bende..
Emrem iyi mi diyo.. kendisne sor dedim.. yerinde duruyor.. gece sarıldın ya ona dedim(farkında bile değilmiş)
sonra da kollarımdaki yaralara baktı.. ağrın bişey varmı.. doktorluk durum falan diye.. yok dedim sadece aşıdan biraz kolum çekiyor okadar.. iyiyim dedim (sonra da keşke azcık acitasyon yapaydım diye kendime kızdım - beceremedim işte)
huh.. bizden bukadar.. ben azcık daha vurayım kafayı.. hani hava serinken :) yoksa gündüz uyunmaz..
öptük hepiciğinizi annişler ve güzel bebişkoları
ÇOK SAĞOLC ANIM SEN BIZI ARADA AYDINALT BÖLEE BEN HEPSINI COPY YAPTIM BILE İNŞALALH PROBLEM YAŞAMADAN HEPSİNİ HALLEDERIMBenim evde doğum izninden sonra inip kalkacak özellikle mutfakta gelen yardımcı teyze her şeyi karıştırmış tam bir kaos hüküm sürüyor tencelerin takımları karışmış bilmem neBir de kızçemin odası yerleşecek o da Ağustos ortasında gelecek
Bu arada şu doğum izni sürecini bir özet geçeyim size;
1) Gebeliğin 32.haftasında çalıştığınız yerden aldığınız vizite kağıdı ile birlikte SGK Hastanesi ya da SGK ile anlaşması bulunan özel bir hastaneden işgöremezlik kaydı açılması gerekiyor.
2)Belgenin aslı bizde kalıyor. İşgöremezlik belgesindeki tarih "doğum izni başlangıç tarihi"dir. Doğum izninin bitiş tarihi ise doğum izni başlangıç tarihinden sonra 16 hafta takvim günü sayılarak hesaplanmalıdır.
3)Eğer 32. haftada doğum iznine ayrılmayı düşünmüyorsanız 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu SGK ile anlaşmalı Sağlık Kuruluşundan alarak bir nüshasını çalıştığınız kuruma vermelisiniz. Rapor aslını daha sonra işgöremezlik ödeneği alabilmek için kullanmak üzere elinde bulundurmalısınız. Aksi takdirde doğumdan önce kullanmadığınız 5 haftalık izin süresi doğumdan sonraki 8 haftalık süreye eklenemediği için doğum sonrası 13 haftalık değil de 8 haftalık geçici iş göremezlik ödeneği alırsınız.
Bunlar doğumdan önce yapılması gerekenler.
Doğumdan sonra ise;yine İş Göremezlik Kaydının açıldığı hastaneye başvurarak 32. veya 37. haftada alınmış olan işgöremezlik belgesinin bitiş tarihinin doldurtulması gerekiyor.
SÜPERRMIS NERDEN BULDUN BUNU
ayyy ben bugun tetanoz aşımın 2. dozunu vurdurcammmmm
ama eşimi bekliyorum gelsin diyee aşı olurken yanımda olsunkaçarım benn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?