merhabalar ben de rabbim nasip ederse kasım annesiyim; ama kasıma kalacağımı pek sanmıyorum doğum için verilen en son gün 5 Kasım. O yüzden Ekim annelerini de takip ediyorum. Mantar için yazmak istedim ben hamileliğimin ilk 5 ayında bu mantardan çektim. Doktora söylemen yeterli bir krem vya bir fitil veriyor 3-4 güne geçiyor. Bebişe bir zararı yok sadece doğumdan sonra bebişin ağzında pamukçuk yapıyor eğer tedavi edilmezse. Kaşıntı süt kesiği gibi akıntı sızlama gibi belirtileri oluyor
bende kendi tartıma güveniyorum sağlıkocağınınkine zaten güvenmiyorum.evet bende kapalıyım canım.doğru diyosun giyinince daha fazla çıkıyoruz.
bende diyorumki eşime benim tartım bukadar çıkarmıyor eşimde benimle kafa buluyor yok sen doktorunkine inan diyor dikkat et yemene diyor sanki kendisi çok zayıf.
SANSEE
ayy kızlar evim serin olmasına rağmen genede yanıyorum ,Allah tan klimam var ,birazdan ütüye başlıcam ,hafifte bi gecelik giydim üstüme ..ohh miss..bu arada benim kızda içerde halaya duruyo maşşallahhh
Evet canım ya hatta eşimle tv karşısında paylaşamadığımız kanepeden kendi isteğimle feragat ettim sola yatçam diye, diğerine geçiyorum. Ben bide iğne vuruluyorum ya hani kan akışımın normal olması lazım bebeğe gıdanın iyi gitmesi lazım o yüzdende tedirgin oluyorum. Bir sonraki muayenede tekrar detaylı isteyebilirim kan akışıma baktırmak istiyorum çünkü... 27 haftalığız :)
aynı benim gibi yapmışsın ben de soluma yatabildiğim kanepeyi vermiyorum. :) hatta soluma yatmaktan sol tarafım yamulcak ama napalım herşey bebeklerimiz için.bence de baktır inşallah kan akışın normaldir
Doktordan geliyorum. Nedendir bilmem bugün içimde tuhaf bir sıkıntı var üzerimde de bir halsizlik var sanki hiçbir şey yapamıyorum gibi.
Bebişimiz büyümüş 1350 gram olmuş iri bir bebek değil çok şükür. Bana da bir diyet listesi verdi doktorumuz daha doğrusu ne yasak ne yenmeli gibi makarna, beyaz ekmek, hamur işleri, pilav, unlu çorbalar, muz, kavun, karpuz, üzüm, incir, tatlılar, bal, reçel, patates, havuç komple yasak bu iki hafta çok sıkı bir şekilde uygulamalıymışım diyeti. Öğlen tatilinde doktora gidince yemek de yiyemedim başım da ağrımaya başladı.
Güzel kızım ultrasonda güldü bir de annesine o bile geçiremedi ama içimdeki sıkıntıyı. Ben de muayene olacağımı unuttu diye eşime patladım.
Bebikim yüzünü gösterdi bu sefer saklamadı çook tatlıydı yavrum resmini eklerim eve gidince inşallah
Ay bir de Doktordan dönerken az daha bir kamyonun altında kalıyordum milimle çarpışmadık Allah korudu.
Benden havadisler bu kadar herkes dikkat etsin kendisine.
selam kızlar,
bu mantar bebğin ağzında nası pamukçuk yapıyo anlamadım ben ve endişelendim, plesantanın içine mi giriyo da ağızına kadar ulaşıyo anlamadım,
son ulturason görüntüsünde sanki ağızının kenarlarında bişiler vardı acaba böle bişey olabilir mi?
sağol canım, darısı sana olsun...
bugün doktorum magnezyuma önem ver, iç mutlaka dedi...
arkadaşım bir tane normal aklı selim eleman yok galiba senin eşinin tarafında... çok rahatsız oluyorsa müstakil eve taşınsın hatun...
maşallah diyorum prensesine elifcim...
necla, maşallah oğluna; topiğimizin ağır abisi senin prens...
benimki de "fahri hamile"; benden çok uyur, ikide bir canı bir şeyler çeker...
hanzadeciğim sola yatmak bebeğin beslenmesi için çok iyiymiş. doktorum öyle söyledi. bebişlerimiz kandan beslendikleri için sola yattığın zaman direk senden rahatlıkla beslenebiliyormuş. öyle birşeyler söyedi işte. ama kesinlikle sırtüstü yatmayı önermiyoruz dedi. o zaman kan akışı zor oluyormuş. kaç haftalık olduğunu bilmiyorum. o yüzden kızının kilosu için bir şey diyemeyeceğim. çünkü 1 haftada bile fark oluyor. ama doktor iyi buldu ise iyidir canım. fazla kafaya takma bence. sağlıklı olmaları önemli, kilodan daha çok.
bende soluma yatmaya çalışıyorum ama gece kendimi sağıma dönük buluyorum çoğu kez ama artık tv izlerken dinlenirken her şekilde hep sola yatıyorum tabi bir kaç gündür bundan sonra daha çok dikkat edicem. 27 haftalığız canım biz bu haftada 960 kilo olmak lazımmış kağan kocatepenin sitesinde baktım. Haftasıyla uyumlu normal ama yediklerime göre daha iyi olması lazım değilmi ki diye düşünüyorum işte.
Doktordan geliyorum. Nedendir bilmem bugün içimde tuhaf bir sıkıntı var üzerimde de bir halsizlik var sanki hiçbir şey yapamıyorum gibi.
Bebişimiz büyümüş 1350 gram olmuş iri bir bebek değil çok şükür. Bana da bir diyet listesi verdi doktorumuz daha doğrusu ne yasak ne yenmeli gibi makarna, beyaz ekmek, hamur işleri, pilav, unlu çorbalar, muz, kavun, karpuz, üzüm, incir, tatlılar, bal, reçel, patates, havuç komple yasak bu iki hafta çok sıkı bir şekilde uygulamalıymışım diyeti. Öğlen tatilinde doktora gidince yemek de yiyemedim başım da ağrımaya başladı.
Güzel kızım ultrasonda güldü bir de annesine o bile geçiremedi ama içimdeki sıkıntıyı. Ben de muayene olacağımı unuttu diye eşime patladım.
Bebikim yüzünü gösterdi bu sefer saklamadı çook tatlıydı yavrum resmini eklerim eve gidince inşallah
Ay bir de Doktordan dönerken az daha bir kamyonun altında kalıyordum milimle çarpışmadık Allah korudu.
gerçekten öyleler ama.. ben 7 aylık hamileyim bu güne kadar ne aşerdim ne bişi istedim... illede şunu isterim diyip gece yarıları dışarı göndermedim kocişimi hiç... ama geçen hafta gecenin 12 sinde kocişimin canı dondurma çekti die büfe büfe gezdik.... çok ilginç geldi bana ama normalmiş
Bende soluma yatmaya çalışıyorum ama gece kendimi sağıma dönük buluyorum çoğu kez ama artık tv izlerken dinlenirken her şekilde hep sola yatıyorum tabi bir kaç gündür bundan sonra daha çok dikkat edicem. 27 haftalığız canım biz bu haftada 960 kilo olmak lazımmış kağan kocatepenin sitesinde baktım. Haftasıyla uyumlu normal ama yediklerime göre daha iyi olması lazım değilmi ki diye düşünüyorum işte.
canımsın yaaaa
herkese merhaba...hanzadem iyiydir bebek endişelenme... 9 kilo sen değilsin rahim var su var şişlik var bunun 4-5 kilosunu at bence...bu haftalardan sonra alacaktır kuzucukta...
benim cimcimem de halay çekmiyor henüz hanzade. hatta şu iki gün canımı sıktım diye o da pek iyi değil galiba. salak gibi kendime ettim, çocuktan ne istedimbizim binada bir jinekoloji kliniği var. orayı aradım. az sonra müsait olduklarında haber verecekler, inip bakıcam kızıma. bir göreyim sağlığı, keyfi yerinde mi diye endişe ediyorum. çok sakin çünkü hareketleri. endişelendiriyor beni de. saat 5 buçukta işten çıkıyorum dedim 5'e kadar haber verecekler, bekliyorum heyecanla.çıkış saatini beklemeden gidiyim bir ara kaçamak yapıcam ama napim...
..../...
Deniz bunlar bizi öldürcek talaştan meraktan valla bende çekinerek gittim sabah tamam hareket var ama mıyıl mıyıl 3 saatte bir hissediyorum. Her hafta bu hafta daha çok olur, bu hafta daha kuvvetli olur, diye bekliyorum. Kızlar yazdıkça ne kadar iyi diye düşünsemde aynen senin gibi panikliyorum ama bu gün hem nst de hem ultrasonda kalp atışlarını dinledim iyi yani küçük hanım, seninkide iyidir canım mutlaka. Stresten yorgunluktan da olur. Bir gün oynuyosa diğer gün totoşunu kımıldatmıyorlar işte. Yerleri daralınca nolcak çok merak ediyorum. Halbuki bu haftalar en kıpırdak zamanları olmalıymış. 32 den sonra yerleri daralcaklmış o zaman hiç hissedemicez sanırım
Az kaldı dün bende çok sinirlendim izin günümde çalıştım. Tabi birdaha olmıcak. İşi artık takmıcam isteyen istediğini desin umrumda değil. Önemli olan bebekler sende takmamaya çalış deniz.
heheh afferim banaa..böyle böyle doğum öncesi temizliklerini yaptırcam herkese ,gerçi ben daha bitiremedim minicik mutfağı ,bugün bitireyim dedim ,ama dün incir receli yapasım tuttu ,çiğincirleri soyarken sütü ellerimi deldi resmen ,biraz kanadı ellerim ,gecede sızladı baya ,bugün suya sabuna dokunmucam:96:kızım yaaa senden özendim zati şu mutfağa daldım 3 günde çıkamadım
ama azmin zaferiiiiiiiiii bugün bitirdim iştemadalya vercem işte kendime.
ama tertemisssssssss oldu yaaa. çok seviyorum mutfağımın bu halini... çok büyük diil ama dünyanın eşyası var mübarek çıktıkça çıkıyo....
neyseki bitirdim...
bide bu topikte ipin ucunu bi kaçırınca toplamak bayaa zor... ben hala dündeyim bakiim bugüne gelebilcemmi
çeksin canım valla ,benimki bi an durmuyo ,artık endişelenmese başladım ,prda neyle boğuşuyo bukız diye ,yoksa kordonla falanmı anlaşamadı ???:26::26:Ya benim kızımda halay çeksin artık, inş doğuncada sakin uslu olur diye avutuyorum kendimi dur bakalım 28. hafta bitene kadar beklicem dahada tepinmesse huyu böyle demekki :) Kız ne ütüsü az az yap bu sıcakta küttedenek bayılırsın valla..
:
canım yaa takılma öyle ultrasonda gördüğün herşeye o sadece ışın yansıması ,ayrıca pamukçuk ağzın içinde oluyo ve hanzadenin dediği gibi doğumda bulaşıyo sadece,plesenta içine mikrop falan geçirceğini sanmam.selam kızlar,
bu mantar bebğin ağzında nası pamukçuk yapıyo anlamadım ben ve endişelendim, plesantanın içine mi giriyo da ağızına kadar ulaşıyo anlamadım,
son ulturason görüntüsünde sanki ağızının kenarlarında bişiler vardı acaba böle bişey olabilir mi?
heheh benim herif kanıksadı artık ,nida kendini yalnız hissetmesin diye büyütüyorum diyo :) bende benimki 3 ay sonra bi anda inince apışıp kalma diyorumaynen benim kocişim de öööle... sen beni geçtin sen beni geçtin diip diip duruyo... kendini halaaa askerden yeni gelmiş halinde sanıyo garibim
ben her ne kadar aç karına 75 de olsam aramızda yaklaşık 20 kilo var halbukiiiii....
zaten geçen gün köyde patavatsız arkadaşının biri kaç aylık dimiş kocacımaaaa çok üzülmüş kuzum ya... ulan bende bu kiloları vermezsem die söyleniyodu ama köyden gelince unuttu sanırım.
neyse ben asıl bi gün biri HANGİNİZDEN ÇIKCAK dicek die korkuyom ... ikimizde yan durup göbüşleri tokuşturunca aynı duruyo
canım aynı gün oluyo ,ben öyle yaptırmıştım çünkü ,zaten aç karnına gidiyosun yaa ,idrarı ,kanı alıyolar ,ondan sonrada şeker ölçümüne geçiyolar ...sıkma canını ,yüreğini ferah tutmaya çalış canım ,benimde böyle zaman zaman kaburkalarımın üstüne bişey çökmüşte nefes alamıyomuşum gibi ,böyle çoook büyük bi sıkıntım varmış ,yada birini kaybetmşim gibi tuhaf bi sıkıntı oluyo ,noluyo bana diyorum ?? bi süre sonra geçiyo ,böyle bi umutsuzluk bı sıkkınlık ...güzel şeyler düşünmeye çalış canım ,anne olcaz ya bence birazda ondan..Selam kızlar. Doktorlara, kontrollere gidilmiş, güzel güzel gelişim ve sağlık haberleri almışsınız. hepinize maşallah. çokg üzel kıyafetler de eklemişsiniz, bayıldım hepsine. iyi günlerinde sağlıklı günlerinde giysin yavrularınız.
Benim canım çok sıkkın. İşyerinde gerginlik var iki gündür çok yoğun ve tatsız geçiyor günlerim. iş sıkıntısı dışında canımı sıkan bi şey yok şimdilik.
Pazartesi aşının ikinci dozunu olucam. sağlık ocağında aşımı yaptırıp, kendi doktoruma gitmeyi planlıyorum. şeker yüklemesi öncesinde idrarda protein, TİT ve albumin ölçümü yaptırmamı istemişti. o testleri hastanede yaptırıcam. aşıyla aynı gün olur mu diye doktorumu arıyorum kaç saattir ulaşamıyorum adama, sinir oldum yaa. her şey üst üste geliyo sanki iki gündür çok gerginim.
o ne yaaa bu diyet ne içinki ,benim bütün gıda maddelerim bunlar ,bunlar olmadan aç kalırımki been???Doktordan geliyorum. Nedendir bilmem bugün içimde tuhaf bir sıkıntı var üzerimde de bir halsizlik var sanki hiçbir şey yapamıyorum gibi.
canım rabbim emeklerinin karşılığını çıkarsın inşallah tez vakitte tüp bebeğe bile gerek kalmadan oluverir inşallah.. Allah büyüktür.. :)
merhaba canım nerelerdesin mail atmıştım almadınmı? Merak ettim sanırım opersayon yapıldı diye düşündüm :)
kızlar ya dün aranızdan biri ballı sütümü içmeye gidiyorum dediydi ama kimdi unuttum.. tam bişiy yazacaktım eşim geldi kapattım bende..
sıcak süte bal karıştırmayın.. yani ılık olsun.. 40 derece üzerinde bal faydasını kaybediyormuş ve zehirleyici etkisi olabilirmiş.. halsizlik falan yaparmış.. çay olsun süt olsun su olsun.. kesinlikle ılık olsun..
Deniz bunlar bizi öldürcek talaştan meraktan valla bende çekinerek gittim sabah tamam hareket var ama mıyıl mıyıl 3 saatte bir hissediyorum. Her hafta bu hafta daha çok olur, bu hafta daha kuvvetli olur, diye bekliyorum. Kızlar yazdıkça ne kadar iyi diye düşünsemde aynen senin gibi panikliyorum ama bu gün hem nst de hem ultrasonda kalp atışlarını dinledim iyi yani küçük hanım, seninkide iyidir canım mutlaka. Stresten yorgunluktan da olur. Bir gün oynuyosa diğer gün totoşunu kımıldatmıyorlar işte. Yerleri daralınca nolcak çok merak ediyorum. Halbuki bu haftalar en kıpırdak zamanları olmalıymış. 32 den sonra yerleri daralcaklmış o zaman hiç hissedemicez sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?