2011 Ekim Anneleri

selam kızlar,

bu mantar bebğin ağzında nası pamukçuk yapıyo anlamadım ben ve endişelendim, plesantanın içine mi giriyo da ağızına kadar ulaşıyo anlamadım,
son ulturason görüntüsünde sanki ağızının kenarlarında bişiler vardı acaba böle bişey olabilir mi?

aynen benim kocişim de öööle... sen beni geçtin sen beni geçtin diip diip duruyo... kendini halaaa askerden yeni gelmiş halinde sanıyo garibim
ben her ne kadar aç karına 75 de olsam aramızda yaklaşık 20 kilo var halbukiiiii....

zaten geçen gün köyde patavatsız arkadaşının biri kaç aylık dimiş kocacımaaaa çok üzülmüş kuzum ya... ulan bende bu kiloları vermezsem die söyleniyodu ama köyden gelince unuttu sanırım.

neyse ben asıl bi gün biri HANGİNİZDEN ÇIKCAK dicek die korkuyom ... ikimizde yan durup göbüşleri tokuşturunca aynı duruyo

Selam kızlar. Doktorlara, kontrollere gidilmiş, güzel güzel gelişim ve sağlık haberleri almışsınız. hepinize maşallah. çokg üzel kıyafetler de eklemişsiniz, bayıldım hepsine. iyi günlerinde sağlıklı günlerinde giysin yavrularınız.

Benim canım çok sıkkın. İşyerinde gerginlik var iki gündür çok yoğun ve tatsız geçiyor günlerim. iş sıkıntısı dışında canımı sıkan bi şey yok şimdilik.

Pazartesi aşının ikinci dozunu olucam. sağlık ocağında aşımı yaptırıp, kendi doktoruma gitmeyi planlıyorum. şeker yüklemesi öncesinde idrarda protein, TİT ve albumin ölçümü yaptırmamı istemişti. o testleri hastanede yaptırıcam. aşıyla aynı gün olur mu diye doktorumu arıyorum kaç saattir ulaşamıyorum adama, sinir oldum yaa. her şey üst üste geliyo sanki iki gündür çok gerginim.

Doktordan geliyorum. Nedendir bilmem bugün içimde tuhaf bir sıkıntı var üzerimde de bir halsizlik var sanki hiçbir şey yapamıyorum gibi.

Bebişimiz büyümüş 1350 gram olmuş iri bir bebek değil çok şükür. Bana da bir diyet listesi verdi doktorumuz daha doğrusu ne yasak ne yenmeli gibi makarna, beyaz ekmek, hamur işleri, pilav, unlu çorbalar, muz, kavun, karpuz, üzüm, incir, tatlılar, bal, reçel, patates, havuç komple yasak bu iki hafta çok sıkı bir şekilde uygulamalıymışım diyeti. Öğlen tatilinde doktora gidince yemek de yiyemedim başım da ağrımaya başladı.
Güzel kızım ultrasonda güldü bir de annesine o bile geçiremedi ama içimdeki sıkıntıyı. Ben de muayene olacağımı unuttu diye eşime patladım.

Bebikim yüzünü gösterdi bu sefer saklamadı çook tatlıydı yavrum resmini eklerim eve gidince inşallah

Ay bir de Doktordan dönerken az daha bir kamyonun altında kalıyordum milimle çarpışmadık Allah korudu.

Benden havadisler bu kadar herkes dikkat etsin kendisine.

Ya benim kızımda halay çeksin artık, inş doğuncada sakin uslu olur diye avutuyorum kendimi dur bakalım 28. hafta bitene kadar beklicem dahada tepinmesse huyu böyle demekki :) Kız ne ütüsü az az yap bu sıcakta küttedenek bayılırsın valla..

maşallah bebeğine. diyet baya sıkıymış.Allah kolaylık versin.

Hayır sensen olamaz öyle bir şey :) Ancak doğum kanalından geçerken bulaşabilir bebeğe, aksi takdirde mümkün değil. Normal doğum yapıcaklar için geçerkli olda. Bendede mantar var hemde bir hayli artmış bu defa, fitil aldım bu defa 2 kutu aldım 3 gün arayla kullanıcam. Bide antibiotik verdi. Sanada doktorunilaç verirse kullan erken doğumu tetikleyici olabiliyormuş çünkü... Bol su iç, karbonatlı su ile yıkan wc den sonra. Bir küçük şaşala 1 tatlı kaşığı karbonat koyuyorum ben.. Ayrıca sebamedin vajinal jelini kullanıyorum kaşıntı ve yanmayı kesi mesela bunlar. Travacort verdi onuda 2 defa kullandım. Çok az ince şekilde sürdüm.

gerçekten öyleler ama.. ben 7 aylık hamileyim bu güne kadar ne aşerdim ne bişi istedim... illede şunu isterim diyip gece yarıları dışarı göndermedim kocişimi hiç... ama geçen hafta gecenin 12 sinde kocişimin canı dondurma çekti die büfe büfe gezdik.... çok ilginç geldi bana ama normalmiş

Bende soluma yatmaya çalışıyorum ama gece kendimi sağıma dönük buluyorum çoğu kez ama artık tv izlerken dinlenirken her şekilde hep sola yatıyorum tabi bir kaç gündür bundan sonra daha çok dikkat edicem. 27 haftalığız canım biz bu haftada 960 kilo olmak lazımmış kağan kocatepenin sitesinde baktım. Haftasıyla uyumlu normal ama yediklerime göre daha iyi olması lazım değilmi ki diye düşünüyorum işte.

herkese merhaba...hanzadem iyiydir bebek endişelenme... 9 kilo sen değilsin rahim var su var şişlik var bunun 4-5 kilosunu at bence...bu haftalardan sonra alacaktır kuzucukta...

canım sen fazla kilo mu almışsın da yada şeker falan mı vardı da diyet listesi verdi doktorun... yoksa hamilelikte normal bişi mi... öyleyse bizde keselim mi ki bunları... ama karpuz falan yasssak dio yaaa

normal canım normal.. bende öyle gece canım bişiy çekmedi şimdiye kadar.. benim koca bir akşam tutturdu erikli su istiyorum diye.. evde sırma var.. yok onu istemiyor.. gece 1de büfe büfe erikli su aradık.. şansımıza da hep farklı markaların suları vardı.. sonra bir benzin istasyonunda artık dolabı nasıl farkettiyse.. daldı direk oraya 1 litre birden içti çok ilginç geldi bana da.. ama takıntıydı artık benimkinin durumu

benim cimcimem de halay çekmiyor henüz hanzade. hatta şu iki gün canımı sıktım diye o da pek iyi değil galiba. salak gibi kendime ettim, çocuktan ne istedim bizim binada bir jinekoloji kliniği var. orayı aradım. az sonra müsait olduklarında haber verecekler, inip bakıcam kızıma. bir göreyim sağlığı, keyfi yerinde mi diye endişe ediyorum. çok sakin çünkü hareketleri. endişelendiriyor beni de. saat 5 buçukta işten çıkıyorum dedim 5'e kadar haber verecekler, bekliyorum heyecanla.çıkış saatini beklemeden gidiyim bir ara kaçamak yapıcam ama napim...

..../...
KARTOPU sana özel mesaj attım bakar mısın?

canımsın yaaaa

Canım rabbim emeklerinin karşılığını çıkarsın inşallah tez vakitte tüp bebeğe bile gerek kalmadan oluverir inşallah.. Allah büyüktür.. :)

herkese merhaba...hanzadem iyiydir bebek endişelenme... 9 kilo sen değilsin rahim var su var şişlik var bunun 4-5 kilosunu at bence...bu haftalardan sonra alacaktır kuzucukta...

Merhaba canım nerelerdesin mail atmıştım almadınmı? Merak ettim sanırım opersayon yapıldı diye düşündüm :)

Son düzenleme:

Son düzenleme:
heheh afferim banaa..böyle böyle doğum öncesi temizliklerini yaptırcam herkese ,gerçi ben daha bitiremedim minicik mutfağı ,bugün bitireyim dedim ,ama dün incir receli yapasım tuttu ,çiğincirleri soyarken sütü ellerimi deldi resmen ,biraz kanadı ellerim ,gecede sızladı baya ,bugün suya sabuna dokunmucam:96:
güle güle kirlet canım
çeksin canım valla ,benimki bi an durmuyo ,artık endişelenmese başladım ,prda neyle boğuşuyo bukız diye ,yoksa kordonla falanmı anlaşamadı ???:26::26:
canım daha başlayamadım zaten mayıştım gene ,ama bugün bu ütüler bitcek ,bu arada bu iğne olayı nedir vanım yaaa...çok üzüldüm inan ,bacakların falanda morarmış yaaa ne için kullanıyodunki canım sen bunu ,hiç sesinde çıkmıyo valla ,geçmiş olsun canım Allah bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin ,çektiğin çilelere değsin canımcım

canım yaa takılma öyle ultrasonda gördüğün herşeye o sadece ışın yansıması ,ayrıca pamukçuk ağzın içinde oluyo ve hanzadenin dediği gibi doğumda bulaşıyo sadece,plesenta içine mikrop falan geçirceğini sanmam.

heheh benim herif kanıksadı artık ,nida kendini yalnız hissetmesin diye büyütüyorum diyo :) bende benimki 3 ay sonra bi anda inince apışıp kalma diyorum

canım aynı gün oluyo ,ben öyle yaptırmıştım çünkü ,zaten aç karnına gidiyosun yaa ,idrarı ,kanı alıyolar ,ondan sonrada şeker ölçümüne geçiyolar ...sıkma canını ,yüreğini ferah tutmaya çalış canım ,benimde böyle zaman zaman kaburkalarımın üstüne bişey çökmüşte nefes alamıyomuşum gibi ,böyle çoook büyük bi sıkıntım varmış ,yada birini kaybetmşim gibi tuhaf bi sıkıntı oluyo ,noluyo bana diyorum ?? bi süre sonra geçiyo ,böyle bi umutsuzluk bı sıkkınlık ...güzel şeyler düşünmeye çalış canım ,anne olcaz ya bence birazda ondan..
o ne yaaa bu diyet ne içinki ,benim bütün gıda maddelerim bunlar ,bunlar olmadan aç kalırımki been???
bu arada geçmiş olsun canım ,bu sıcakta milletin beyni kaynıyo ,dikkatsizlikte olabilir tabi ,dışarı çıkmamak gerek ,Allah korumuş ,seni ve bebişini.
ev işi yap bak skıntıya iyi geliyo ,aç dolaplarını düzenle ,gerçi herkesin dolapları benimki gibi dağınıkmıdırki acabaa:78::78::78:

merhaba canım tatili bitirdim geldim bugün...mail kutum dolmuş şimdi boşalttım ama en son mesajına burdan cevap vermiştim...tahlillerimin tamamı çıktı...pıhtılaşma çıkmadı...testlerin hepsi normal çıktı...sulu usg de yapıldı..o da normal çıktı..bu ay korunmayı bıraktık :)) olmazsa agustosa tekrar aşılama yaptırcağız..

Meraba kızlar
filiz_fidan
ealtin
hard_disck
zueleyha maşallah bebişlerinize

Ballı sütün bağımlısı olan benim canım Verdiğin bilgilere çok teşekkürler Ben zaten sütü sıcak içemiyorum ilk aylarımda midemi bulandırmıştı sadece dolapdan çıkardığım soğukluğu kırılsın diye az bişey ocağa koyup geri alıyorum hemen

Sorma Hanzade sorma. zaten çok hareketli değil en başından beri, biliyosunuz. bir de şimdi en kıpırtılı olması gereken, herkesin en coştuğu dönemde böyle olması telaşlandırıyor tabi insanı. aynen sizin gibiyiz biz de. en çok sabahları yataktan kalkana kadar hareketli ama öyle dışardan hissedilecek ya da eli kolu ayağı dışardan belli olacak kadar değil. bi de üstüne bu iki günün stresi eklenince iyice azaldı bunlar ve ben panik oldum artık. kendi doktoruma gidemiycem, komşumuz varmış neyse ki. işyerinin olduğu binada, dr uygun olduğu bi anda alacaklar hemen. 32 den sonra ne yapıcaz bilmiyorum vallahi. gerçi o zaman daha sert hissedecekmişiz. daha az olsa bile daha sert. olsun da nasıl olursa olsun.

Son düzenleme:
selam kızlar, dün giremedim, çok bitkindim sıcaktan..

kızlar bi şey diycem.. bana da tuhaf geliyor aslında ama 2 gündür sanki doğumdan çıkamayacalmışım gibi bir his var içimde. neden böyle hissediyorum bilmiyorum.
bebeğimi sarıp koklayamamaktan çok korkuyorum. benden başka böyle tuhaf şeyler hisseden var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…