canım rabbim emeklerinin karşılığını çıkarsın inşallah tez vakitte tüp bebeğe bile gerek kalmadan oluverir inşallah.. Allah büyüktür.. :)
merhaba canım nerelerdesin mail atmıştım almadınmı? Merak ettim sanırım opersayon yapıldı diye düşündüm :)
heheh afferim banaa..böyle böyle doğum öncesi temizliklerini yaptırcam herkese ,gerçi ben daha bitiremedim minicik mutfağı ,bugün bitireyim dedim ,ama dün incir receli yapasım tuttu ,çiğincirleri soyarken sütü ellerimi deldi resmen ,biraz kanadı ellerim ,gecede sızladı baya ,bugün suya sabuna dokunmucam:96:
güle güle kirlet canım
çeksin canım valla ,benimki bi an durmuyo ,artık endişelenmese başladım ,prda neyle boğuşuyo bukız diye ,yoksa kordonla falanmı anlaşamadı ???:26::26:
canım daha başlayamadım zaten mayıştım gene ,ama bugün bu ütüler bitcek ,bu arada bu iğne olayı nedir vanım yaaa...çok üzüldüm inan ,bacakların falanda morarmış yaaane için kullanıyodunki canım sen bunu ,hiç sesinde çıkmıyo valla ,geçmiş olsun canım Allah bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin ,çektiğin çilelere değsin canımcım
canım yaa takılma öyle ultrasonda gördüğün herşeye o sadece ışın yansıması ,ayrıca pamukçuk ağzın içinde oluyo ve hanzadenin dediği gibi doğumda bulaşıyo sadece,plesenta içine mikrop falan geçirceğini sanmam.
heheh benim herif kanıksadı artık ,nida kendini yalnız hissetmesin diye büyütüyorum diyo :) bende benimki 3 ay sonra bi anda inince apışıp kalma diyorum
canım aynı gün oluyo ,ben öyle yaptırmıştım çünkü ,zaten aç karnına gidiyosun yaa ,idrarı ,kanı alıyolar ,ondan sonrada şeker ölçümüne geçiyolar ...sıkma canını ,yüreğini ferah tutmaya çalış canım ,benimde böyle zaman zaman kaburkalarımın üstüne bişey çökmüşte nefes alamıyomuşum gibi ,böyle çoook büyük bi sıkıntım varmış ,yada birini kaybetmşim gibi tuhaf bi sıkıntı oluyo ,noluyo bana diyorum ?? bi süre sonra geçiyo ,böyle bi umutsuzluk bı sıkkınlık ...güzel şeyler düşünmeye çalış canım ,anne olcaz ya bence birazda ondan..
o ne yaaa bu diyet ne içinki ,benim bütün gıda maddelerim bunlar ,bunlar olmadan aç kalırımki been???
bu arada geçmiş olsun canım ,bu sıcakta milletin beyni kaynıyo ,dikkatsizlikte olabilir tabi ,dışarı çıkmamak gerek ,Allah korumuş ,seni ve bebişini.
ev işi yap bak skıntıya iyi geliyo ,aç dolaplarını düzenle ,gerçi herkesin dolapları benimki gibi dağınıkmıdırki acabaa:78::78::78:
selam kızlar, dün giremedim, çok bitkindim sıcaktan..
kızlar bi şey diycem.. bana da tuhaf geliyor aslında ama 2 gündür sanki doğumdan çıkamayacalmışım gibi bir his var içimde. neden böyle hissediyorum bilmiyorum.
bebeğimi sarıp koklayamamaktan çok korkuyorum. benden başka böyle tuhaf şeyler hisseden var mı?
Geceleri her uyandığımda kendimi sırt üstü yatar vaziyette buluyorum Bi çözüm bulmam lazım Sağa hiç dönmüyorum ona alıştırdım kendimi ama sırt üstü yatmaya nasıl alıştırıcam şaşırdım valla Çok kızıyorum kendimeeeee
Yemeğimiz yok Kızımla geçmişi okuduk şimdi de gidip yemeğimizi yapalım bari
merhaba canım tatili bitirdim geldim bugün...mail kutum dolmuş şimdi boşalttım ama en son mesajına burdan cevap vermiştim...tahlillerimin tamamı çıktı...pıhtılaşma çıkmadı...testlerin hepsi normal çıktı...sulu usg de yapıldı..o da normal çıktı..bu ay korunmayı bıraktık :)) olmazsa agustosa tekrar aşılama yaptırcağız..
Sorma Hanzade sorma. zaten çok hareketli değil en başından beri, biliyosunuz. bir de şimdi en kıpırtılı olması gereken, herkesin en coştuğu dönemde böyle olması telaşlandırıyor tabi insanı. aynen sizin gibiyiz biz de. en çok sabahları yataktan kalkana kadar hareketli ama öyle dışardan hissedilecek ya da eli kolu ayağı dışardan belli olacak kadar değil. bi de üstüne bu iki günün stresi eklenince iyice azaldı bunlar ve ben panik oldum artık. kendi doktoruma gidemiycem, komşumuz varmış neyse ki. işyerinin olduğu binada, dr uygun olduğu bi anda alacaklar hemen. 32 den sonra ne yapıcaz bilmiyorum vallahi. gerçi o zaman daha sert hissedecekmişiz. daha az olsa bile daha sert. olsun da nasıl olursa olsun.
şimdi mukabele okudum geldim sıcaktan suyum çıktı ama olsun bebeğim kuran dinledi inş hayırlı evlat olur yasir erenim..mübarek ayda geliyor ALLAH yar yardımcımız olsun..
canım aynı şeyler banada oldu iki gün önce ağladım hep eşime dedimki ya doğum yaparken ölürsem bana bişi olursaa bu bebikime aldığım kıyafetleri ona giydiremezsem kucağıma alamazsammmm diye diye ağladım heralde aşırı duygusallaştık aslında hiç de kafaya bişi takmam ama içime öle bişi geldiii eşimde kızdı banaa bebeğide kendinide üzüyorsuunn her hamile hatuna bu zamanlarda böle hislere kapılırlarmışşşşşşş offf offfffff
canım aynı şeyler banada oldu iki gün önce ağladım hep eşime dedimki ya doğum yaparken ölürsem bana bişi olursaa bu bebikime aldığım kıyafetleri ona giydiremezsem kucağıma alamazsammmm diye diye ağladım heralde aşırı duygusallaştık aslında hiç de kafaya bişi takmam ama içime öle bişi geldiii eşimde kızdı banaa bebeğide kendinide üzüyorsuunn her hamile hatuna bu zamanlarda böle hislere kapılırlarmışşşşşşş offf offfffff
canım aynı gün oluyo ,ben öyle yaptırmıştım çünkü ,zaten aç karnına gidiyosun yaa ,idrarı ,kanı alıyolar ,ondan sonrada şeker ölçümüne geçiyolar ...sıkma canını ,yüreğini ferah tutmaya çalış canım ,benimde böyle zaman zaman kaburkalarımın üstüne bişey çökmüşte nefes alamıyomuşum gibi ,böyle çoook büyük bi sıkıntım varmış ,yada birini kaybetmşim gibi tuhaf bi sıkıntı oluyo ,noluyo bana diyorum ?? bi süre sonra geçiyo ,böyle bi umutsuzluk bı sıkkınlık ...güzel şeyler düşünmeye çalış canım ,anne olcaz ya bence birazda ondan..
bende bebişim için hatim başlamıştım 2 aylıkken falan... ilk başladıımda baya hevesliydim ama 2 aydır evde oturuyorum tık yok. sürekli bişi çıkıyodu . bende tekrar bi atak yaptım dün ve bugün birer cüz okudum ya 10 ya 11 bitti daha..
bide komşularla mukabeleye katıldım 3-4 kişi var ve sabahları oluyo 11 de. ama şlimdi tatildeyiz :) hocamız tatile gitti...
bide diorumki artık ramazan geldi nasıl olsa inş. :) hazta da olmıcam hiç ara vermicem yani. bide kocişimle bi ahtim başlasam diorum 10 sayfa akşam 10 sayfa sahurdan sonra okuyabilir miyiz acaba.. berabe rokuruz ben okurum o dinler o okur ben dinlerim... oğluşum da ikimizii birden dinler ...
ya denicem ama başlayıp da bitiremeyince fitil oluyorum... ama bi azimle başlıcam. oğlumun şansına bitircem inşallllllllllahhhhh
maşallah tatlım utku paşayaMerhabalar arkadaşlar, bu sabah şeker yüklemesi ve kontrol için hastaneye gittik, henüz şeker tahlilinin snucunu almadık yüksek çıkarsa doktorumuz arayacak bizi... Muayene de gayet iyi geçti, bebeğim 1035 gr & 35 cm olmuş...
Pozisyonu da baş aşağıda idi, normal doğum pozisyonunda dedi doktorum... Bebeğimle ilgili bir sorun yok çok şükür gayet sağlıklıymış...Arada bir karın çevremde hissettiğim ağrıların normal olduğunu ve bunların artacağını söyledi...
Muayene sırasında sırt üstü yatarken doktor ultrasonda bebeğe giden atardamarı gösterdi ve "şu esnada rahminiz atardamaraınıza baskı yapıyor, bu da bebeğe giden kan akışını zorlaştırıyor, o nedenle sırt üstü yatmanızı önermiyoruz" dedi...
cnm sen üzülme sıkılma pamuğumuda üzme annem niye mutsuz demesin aşınında bildiğim kadarıyla bi zararı bi zararı olmaz yaptıracaklarına benimde detaylımla aynı güne gelmişti aşım drum aşının başka bişeye zararı olmaz demiştiSelam kızlar. Doktorlara, kontrollere gidilmiş, güzel güzel gelişim ve sağlık haberleri almışsınız. hepinize maşallah. çokg üzel kıyafetler de eklemişsiniz, bayıldım hepsine. iyi günlerinde sağlıklı günlerinde giysin yavrularınız.
Benim canım çok sıkkın. İşyerinde gerginlik var iki gündür çok yoğun ve tatsız geçiyor günlerim. iş sıkıntısı dışında canımı sıkan bi şey yok şimdilik.
Pazartesi aşının ikinci dozunu olucam. sağlık ocağında aşımı yaptırıp, kendi doktoruma gitmeyi planlıyorum. şeker yüklemesi öncesinde idrarda protein, TİT ve albumin ölçümü yaptırmamı istemişti. o testleri hastanede yaptırıcam. aşıyla aynı gün olur mu diye doktorumu arıyorum kaç saattir ulaşamıyorum adama, sinir oldum yaa. her şey üst üste geliyo sanki iki gündür çok gerginim.
cnm allah sıkıntılarını hayra çıkarsın bak ne güzel kuzunuda görmüssün maşallah beyzayaDoktordan geliyorum. Nedendir bilmem bugün içimde tuhaf bir sıkıntı var üzerimde de bir halsizlik var sanki hiçbir şey yapamıyorum gibi.
Bebişimiz büyümüş 1350 gram olmuş iri bir bebek değil çok şükür. Bana da bir diyet listesi verdi doktorumuz daha doğrusu ne yasak ne yenmeli gibi makarna, beyaz ekmek, hamur işleri, pilav, unlu çorbalar, muz, kavun, karpuz, üzüm, incir, tatlılar, bal, reçel, patates, havuç komple yasak bu iki hafta çok sıkı bir şekilde uygulamalıymışım diyeti. Öğlen tatilinde doktora gidince yemek de yiyemedim başım da ağrımaya başladı.
Güzel kızım ultrasonda güldü bir de annesine o bile geçiremedi ama içimdeki sıkıntıyı. Ben de muayene olacağımı unuttu diye eşime patladım.
Bebikim yüzünü gösterdi bu sefer saklamadı çook tatlıydı yavrum resmini eklerim eve gidince inşallah
Ay bir de Doktordan dönerken az daha bir kamyonun altında kalıyordum milimle çarpışmadık Allah korudu.
Benden havadisler bu kadar herkes dikkat etsin kendisine.
kızlar bi şey diycem.. bana da tuhaf geliyor aslında ama 2 gündür sanki doğumdan çıkamayacalmışım gibi bir his var içimde. neden böyle hissediyorum bilmiyorum.
bebeğimi sarıp koklayamamaktan çok korkuyorum. benden başka böyle tuhaf şeyler hisseden var mı?
ben tam bi yengeç burcu hatunuyum valla ,elimden her iş gelir ama eringenliğimden hiiiç bişicikler yapmak istemem,benimde evim bahçeli olduğu için bi bakıyorum tavanda minik böcükler ,camlarım desen sürekli toz oluyo ,ama ben oralara çok bakmıyom :82::82::82::82::82:sen harbi harbi hamaratsın ya maşşalllah... iki arada bi derede bide kışlık hazırlıyo kadın yaa..
benim de tek umudum bu temizliğin eğer taşınmazsam doğuma kadar gitmesi...dünden beri mutfağın kapısını camını bile açmıyom toz gircek die... gözüm gibi bakıyom.yemek pişirmek istemiyorum yağlanmasın die.... bu arada benimde evin önünde inşaat var 4-5 metre önümde. işçilerle kanka olcaz artık. cam falan açılmıyo berbat toz yapıyolar
Anladım nidacım teşekkür ederim. Ama ben önce sağlık ocağına gidip tetanoz aşısı yaptırıcam, ondan sonra kendi hastaneme gidip kan ve idrar vericem. yani öyle planlamam lazım çünkü çok alakasız yerde ikisi ankaranın öbür ucundalar. neyse yaa ben salak gibi hala işyerinden iki gün izin almayım diye uğraşıyorum boşver iki gün ayrı ayrı giderim ben de.
Haklısın canım aynı iç boğulması bana da oluyor, ruhum kararıyor sanki. İçim daralıyor, nefes alamıyorum filan... geçecek inşallah. Abuk sabuk şeyler düşünüyorum, normalde aklımın ucundan geçmeyecek kötümserlikte şeyler geliyor aklıma. Aynı domatesli_pilavın dediği gibi, ölüm filan. Ben ölücem, çocuğuma kim bakacak, eşim çok üzülür, mahvolur diye düşünüp ağlamaklı filan oluyorum hattahalbuki her şey yolunda gidiyor, çok şükür iyiyiz ama dedğim gibi ruhum karalar bağladı bi kere... ama şunu da biliyorum Allah'tan benim bu halim saman alevi gibidir,yarına eser kalmaz. ara ara bi yoklar geçer. inşallah :)
Anladım nidacım teşekkür ederim. Ama ben önce sağlık ocağına gidip tetanoz aşısı yaptırıcam, ondan sonra kendi hastaneme gidip kan ve idrar vericem. yani öyle planlamam lazım çünkü çok alakasız yerde ikisi ankaranın öbür ucundalar. neyse yaa ben salak gibi hala işyerinden iki gün izin almayım diye uğraşıyorum boşver iki gün ayrı ayrı giderim ben de.
Haklısın canım aynı iç boğulması bana da oluyor, ruhum kararıyor sanki. İçim daralıyor, nefes alamıyorum filan... geçecek inşallah. Abuk sabuk şeyler düşünüyorum, normalde aklımın ucundan geçmeyecek kötümserlikte şeyler geliyor aklıma. Aynı domatesli_pilavın dediği gibi, ölüm filan. Ben ölücem, çocuğuma kim bakacak, eşim çok üzülür, mahvolur diye düşünüp ağlamaklı filan oluyorum hattahalbuki her şey yolunda gidiyor, çok şükür iyiyiz ama dedğim gibi ruhum karalar bağladı bi kere... ama şunu da biliyorum Allah'tan benim bu halim saman alevi gibidir,yarına eser kalmaz. ara ara bi yoklar geçer. inşallah :)
Deniz, domatesli_pilav aynı durum bende de var. Sıkıntıdan patlayacak gibiyim bugün ve tamamen de sebepsiz. Sabahtan beri sürekli birşeyler inceliyorum kritik ediyorum işte ama sanki görmüyormuş gibiyim.
domatesli_pilav bu konuda yanlız değilsin,aynı düşünceler bendede mevcut malesef.
kızlar kendinizi üzmeyin lütfen, hemen bebeğinizi düşünün ona mama yedirdiğinizi, altını değiştirdiğinizi i üstünü giydirip beraber parka gittiğinizi falan hayal edin, gözünüzde canlandırın. bu arada mümkünce neşeli bir müzik açın hemen ve yüzünüze bir gülümseme yerleştirin. kafanızda imgeleme yapın, hayal edin eşiniz ve yavrunuzla geçireceğiniz tatlı zamanlarınızı. eminim ruh haliniz değişip canlanacaksınız. ona masal anlattığınızı beraber oyun oynadığını ve aldığınız güzel bebek kıyafetlerini gözünüzün önüne getirin ve bebişinize nekadar yakıştığını görün bu kıyafetlerin. ve bu sıkıntı modundan hemen çıkın.
hamileliğin bu dönemlerinde çok görülüyormuş bu psikolojik durum. hamilelikten deyin gülün ve geçin. hemen şuanda sizi konuşması ile mutlu eden birini,annenizi.eşinizi. arkadaşınızı falan arayın telefonla.
bu kadar gazyeter herhalde
izledimmi okudummu tam hatırlamıyorum ama bişey öğrendim anne mutsuz olunca bebek çok daha fazla üzülüp mutsuz oluyormuş annemi ben mutsuz ediyorum benim yüzümden mutsuz diye üzülüyormuş yazık değilmi kuzulara şimdi
bugünlük bu karalar bağlayan hanımlara müsade ediyoruz ama yarın böyle olmak yok tamammı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?