2011 Ekim Anneleri

aman Allahım... kaynanasına gidecek diye bukadar çok sevineni ilk defa görüyorum

ya bişey sorduk dimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

e bacım sende yazmıyosun ne zamandır doğru düzgün bi görünüp bi kaçıyosun çokmu çalıştırıyolar seni ne yapıyorlar ???

Bu aralar öyle yoğun ki işler malum dondurma tam sezonu kendimi kaybetmiş durumdayım,öyle ki telefonda müşteriye 2 dk.sonra ararmısnız diyeceğime 2 ay sonra ararmısınız falan diyormuşum müşteri dumur tabiforuma girip geçmişi okuyorum ama hafızama kazıyamıyorum herkeslerden bir haber kaldım

rumuz17 özel mesaj kutun dolu canım soruna cevap veremedim geçmiş özel mesajlarını silmen gerekiyo

ahh canım yaa hasta hasta kıyamam sana. iyileş sen, haber ver bana, memnuniyetle gelirim komşucum :) ama önce iyileş.
kadın doğum uzmanına danışıp, onay alırsan ilacını kullan mutlaka. iltihap kanına geçer Allah korusun çok feci onun sonucu. Tekrar geçmiş olsun canım.

merhaba kızlar..ınanılmaz moralım bozuk fakat ınsanlara karsı gulumsemekten baska da carem yok..sızden baska derdım sudur dıye anlatacam kımsem de yok ..

meseleye gelınce..dun esım askım dedı bugun ne yapalım ıstersın ..bende dedım bı fıkrın varsa ben uyarım o zaman dedı (izmir)fuara gıdelım orda bıraz gezelım ordan kemer altına gıder anne babam ıcın alısverıs yaparız cam sakızı coban armaganı olurmu dedı..tamam olur dedım ..oglen namazını kılıp cıktık evden ..neyse otobuse bındık aeadan 10 dk gectı gecmedı yol kenarında 5 cekmecelı bır dolap gordum..bende askım bak dedım kızımıza soyle bır dolap alsak yeterlı olur ..yaptırada bılırız dedım hanı pahalıya gelırse..(su ana kadar cocugumuz ıcın bır tırnak makası bıle almadım )fıyatları 100 150 arası dedım gecen sene babam kızkardesıme 100 lıraya yaptırmıstı hatta dedım..bunları anlatıyorum cunku elımız uzun zamandır sıkısık ..bende hıc ustune gıtmeden ıhtıyacları en asgarıye ındırırerek halletmeye calıstım sunca zaman ..sızler gıbı alamadım oda takımları ne bılıyım hem odası ıcın besık hem ortalıkta durması ıcın yatak falan ..hıc bırsey almadım yanıneyse bana ne dedı bılıyomusunuz ..su mutfakta kullanılan 15 lıraya satılan plastık dolaplardan(sebzelık) alalım sok gecırdım ..askım ne yaptın ablalarım bana dunyanın kıyafetını verdı hangısı sıgar ona dedım..2 tane alırız dedıben saka mı yapıyosun yada dalgamı gecıyorsun dedım..yok nıye dalga gecıyım benım fıkrım bu dedı...ınanılmaz canım yandı kızlar..ben dedım 9 cocougumla sokakta kalmadım..ne açım ne açıktayım 100 lıralık dolabı evladıma alamayacaksam bana da tasıdıgım canımada yazıklar olsun dedım..sankı dunya kadar sey almısızda senın bu dolabı almaya gücün yetmıyormus gıbı nasıl daha ılk bebegımıze plastık sebzelıgı layık gorursun nıye benım evladımız ıcın ıstedıklerımı sen ıstemıyosun kurdugum hayallerı sen kurmuyosun dedım..bu arada hala otobusteyız..ben sadece fıkrımi soyledım onudamı soylemeyım dedı sustu..ınene kadar hıc konusmadım..ama içim yandı soyledıkllerıne..ındık neyse fuara gıttık..bu bana nıye yuzun asıkta fıkrımızıdemı soylemeyekte..aman allahım daha agzından duymadıgın dunya kadar küfürle beraber bır laf saydı...anlatamam sıze..konustu konustu ...en son dedıgıyse ipleri kopardı zaten dedı o kadınlar kulubundekı kadınlar ne alırlarsa sen onlardan gorup almaya karar verıyosun dedı..aslında lazım olmayan seyler bıle onlar alınca sana gore gereklı hale gelıyor dedı)su ana kadar sızın aldıklarınızın bınde bırını almadım kızlar..hatta kızıma 3 tane zıbından bırde bır tane coraptan baska allah sahıt bırsey almadımoan delırdım..sesını kes aksı halde ceker gıderım burdan dedım..ama kendıımı kontrol edemıyorum bır aglamaya basladım ben hıckıra hıckıra..oturdum bı banka..yavrum karnımda tas gıbı oldu..hıc bırsy konusmadık sadece ben hıckıra hıckıra 1 saate yakın agladım orda..kalk gıdelım dedı elımı tutmaya calısarak cekıl dedım ..sonra ben hala aglıyorum bu arada durduramıyorum artık kendımı bıktım cunku(evıme bı kab yogurt alsam onlardan goruyorsun dıyecek nerdeyse)ben pas vermeyınce yıne aynı üslupla küfürler falan yeter sus dedım ..senı dınlemek ıstemıyorum dedım.. ben gerızekalımıyım benım bı aklım beynım yokmu dedım..sen onların evlatlarına neler aldıklarını bılıyomsuun kı dedım bana boyle konusabılıyosun..cocuguma daha ne aldın kı bu kadar ısı tasarrufa döktün sen dedım..(bunu bana soylemesındekı sebep tasarruf yapmak mıs)sankı dunyaları ıstemısım gıbı dedım 100 lıra ıcın soyledıklerıne bak yazıklar olsun sen gıbı babaya dedım..daha bana dunyaları koysan gozumde yok alma besık yatak falan da dedım ben kanepede koltuktada buyuturum dedım..vay ben ılerıyı gerıyı dusunmuyormusum ..(ben kı haftalarca pazara gıdıp evıme sebze almadım cebınde 3 kurus parası olsun dıye)onumuzdekı aya 1.5 mılyar kredı odemesı varmıs benım haberım yokmus anca extre gelınce bagırmayı bılıyomusum bu borc nerden geldı dıye(esımın evlenmeden oncekı taksıtlerı ve ıs guzarlıgı yuzunden 8 aydır maası oldugu gıbı kredı kartlarına yatırıyor(ve benım kızmaya bıle hakkım yokmus)ınanamdım kızlar ya..ustume basıma bır hamılelık alamadım yakında dogurucam ,bebegıme bır guzel hastane cıkısı bıle alamadım halası aldı,evıme desenız (bana dıyorkı pazarda bır kılo domatesı ucuza almak ıcın dıyor dunyanın yolunu yuruyorsun da tasarruf edecem dıye ben plastık dolab alalım deyıncemı suc oldu dıyor)dedım kendı bogazımdan olabıldıgınce kısarım ama evladıma alacagım 100 lıralık bır dolab ıcınde tyasarruf etmem dedım..velasılın bu arada bız bır banka daha oturduk bu hala sacmalamaya devam edıyor tabı benı nelerle sucluyor anlatamam sıze..sok gecırdım sok..ben eve gıdıyorum dedım ne yol bilirim izmirde ne bır iz..kalktım yanından uzaklastım ondan gıttım bı duvar ustune gozumde yas kalmadı aglamaktan nasıl aglıyorum ama halen ..oturdum orda bır sure ..sonra dedım kendı kendıme evdekılere ne d4rım kaybolursam evın yolunu nasıl bulurum dıye yenıden gıttım onun oturdugu yere dedım eve gıdelım ..yok dedı alacaklarımız var..askım balım dıyerek gene oturttu benı bır yere ve gene actı agzını..bende kalkıp yanından ben gıdıyorum deıdm sonra bı guzel bırbırımızı kaybettık..ya varya dun yasadıklarımı hıc unutmıcam ...yarım saat falan gectı yanımda tel yok arasada bulsa..kasıgıma agrı gırdı bır basıma sıcakta kalakldım fuar onunde..o sıra cıktı geldı..bana sarıldı ellerımı opuyor nerdeyse ayagımı opecek..senı kaybettım dıye aklım cıktı dedı ..sonra yok bende ısterım evladımız ıcın en guzelını almayı yoksoyle yok boyle klasık ...oyle basım agrıdıkı aglamaktan beynım cıkıcak yerınden sandım..sabah kalhvaltısından sonra hıc bırsey yemedım kemeraltına gıttım ordan kaynanama kayınpedere gorumceme bır kac kıyafet alıp eve dönduk..butun gecede kızım tepıkledı durdu uyuyamadım kotu kotu ruyalarala döndum durdum sabaha kadar..

velasılın arkadaslar 2. kadınlar kulubu facıamızıda boylece atlatmıs olduk..ama unutmıcam o gozyaslarımı..benı gerızekalı yerıne koyusunu..ve daha nıcesını...yoruldum kızlar gercekten dusundugu gıbı olmadıgımı anlatmaktan usandım yıldım artık...cok yoruldum...o boyle konustukça kendınsınden oyle soguyorum kı anlatamam..sabah kahvaltı yapmadım yuzune bakmadım..2 saat sonra bana ozel yemekler kahvaltılar hazırlayıp onume koydu elımı bıle surmedım..yok askımlar yok ballımlar..yok gece cok huzursuzmusum sureklı sayıklayıp durmusum ..falan fılan ...akıbetımızı merak edıyorum ...

slm güzel annişler canım çok sıkkın az önce doktordan geldik şükürler olsun oglum iyiydi 1600 olmuş kilosu duydugumda çok sevinmiştim ancak annesinin saglık sorunları yüzünden risk altındaymışherşey birkaç hafta önce başladı şeker yüklemesi yaptırdım 176 çıktı doktorum 100 lük istedi ilk yarım saat içinde kustum ardından kulaklarım duymaz oldu acile kaldırıldım iptal oldu mecburen bir hafta sonra tekrar 50 lik yükleme yapıldı yine kulaklarım sagır oldu 5-6 saat duymadım sonuç 228 çıktı doktorum gizli şekerim oldugunu diyabet oldugumu söyledi dahiliye doktorunun acil diyet yazmasını 2 hafta içinde düzelmezse insülin ignelerine başlıcagımızı söyledi.67 kiloyum tatlıylada hiç aram yok neden böyle oldu bilemiyorum doktor bebegime olabileceklerden bahsedince tadım tuzum kalmadı yarın diyet listesi yapılacak inş herşey yoluna girer bebegim adına çok endişeliyim

canım çok geçmiş olsun. diyabet hastası olup sağlıkla bebişlerini kuacığna alan yüzlerce kadın var. hiç sıkma canını, doktorunun diyetine harfiyen uy, bir terslik çıkmayacaktır. bence olaya iyi yönünden bak, şekerin hiç ortaya çıkmayabilirdi ve doğumda sana ya da bebişini risk oluşturabilirdi. en azından çok geç kalınmadan şekerin ortaya çıkmış ve doktorların ona göre önlem alıyorlar. Allah sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin

İrem... ne diyeceğimi bilmiyorum. söyleyecek çok sözüm var ama hepsi boğazıma düğümlendi inan tıkandı boğazım acıdı okurken. ağlamaklı oldum. Eşinin "kendince" yoğun bir ibadet anlayışı, cemaat üyeliği filan vardı. orda hamile kadını sokak ortasında, ağlamaktan helak olacak kadar üzmenin ne kadar iyi bi şey olduğunu mu öğretiyorlar onu çok merak ettim. onu akılsızlıkla suçlamanın dinimizde ne kadar yeri var çok merak ediyorum. direkt bu konuya bağlamam çok yanlış biliyorum ama biraz, çok çok az inancı olan insan karısına, karnında onun çocuğunu taşırken bu eziyeti yapmaz. senin adına çok üzgünüm arkadaşım. Allah sabır ve kolaylık versin, onu da ıslah etsin.
sonuçta senin eşin. bugün yarın iyi olursunuz, benim kötü sözlerim kalır belki aklında. madem açık açık paylaşıyoruz burda, benim eşine karşı önyargım hiç değişmeyecek.offf kusura bakma çok sinirliyim.

üzülmene çok üzüldüm arkadaşım.çünkü hamileyiz ve aslında hiç ağlayıp üzülmememiz lazım ama olmuyor.erkekler kadınlar kadar ayrıntılı düşünmüyor.ince değiller.sana tek tavsiyem bgnler geçcek bebeğini düşün ve üzülme.ve de hiçkimseye kızıp bebeğine bişeyleri almamazlık etme.erkeklere biz kıyamıyoruz masraf olmasın diyoruz ama aslında hak yani.alsınlarr biz de evlat vercez onlara kolay mı??dimi yani.

Canım çok geçmiş olsun, üzme kendini dikkat ettiğin sürece ve Rabbimin izniyle bebeğine sağlıcakla kavuşursun. Benim teyzemde 3 gün hastanede yattı şekerden, sabah akşam ölçüm yapıyor insilün kullanıyor. Ama maşallah gayet iyi durumları. Sen olumlu düşün ki olumlu gitsin herşey.

Ben park yatak aldım annem içine yünden yorganını yastığını yatağını yaptı sağ olsun iyi değil yün olmaz diyolar ama bizde yün yataklarda büyümedik mi

Geçmiş olsun şirine. erken farkedilmiş demek ki, ona göre gerekli önlemleri alacaklardır. sakin ol hemen ümitsizliğe kapılma hele bi diyetini yap sen. ona harfiyen uy. tekrar yapılsın testin. inşallah düzelmiş olur o zamana kadar.
Diyabet hastaları gözlerinden rahatsızlanıyor, kulaklarınla olan ilgisini anlamadım ben :44:
Allah sana da bebeğine de acil şifa versin inşallah.

çok geçmiş olsun şirine.ırsi olabilir.aile de var mı?inşallah iğneye falan gerek kalmadan iyileşirsin düşer şekerin.diyetine çok dikkat etmelisin.sağlıkla bebeğini eline al inşlallah.

canım hiç sıkma üzme kendini diyetini uygularsın evladını da sağlıcakla alırsın kucağına inş. diyabeti olan bisüüürrüüü anniş var sen dert edip ekstradan kendini üzme lütfen... şuan kuzucuğun iyi çok şükür bak..

canım çok geçmiş olsun Rabbim sağlıkla hayırlı bi doğum nasip etsin. inş. tedaviyle kontrol altına alınır şeker. bebeğine de hiç bir şey olmaz. yüreğini ferah tut canım

Eyyt teyzenin hamileliği nasıl gidiyor annen kızıyo mu ona hala?

İrem arkadaşım inan çok üzüldüm.üzülme demek saçma tabi ama bebişinde üzülecek biliyosun sen kendini yıpratınca.bazen erkekler anlayışsız olmakta çoook direniyolar.İnşallah bu mübarek günler hürmetine eşinde sana karşı biraz anlayışlı olmaya başlar.hepimizin başına zaman zaman gelebiliyor böyle şeyler.Allah hepimize huzur mutluluk versin.senin için dua edicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…