2011 Ekim Anneleri

gunaydın herkese hayırlı ramazanlar

sabah doktora gıttım oglum 1,320 gr olmus boyuda 36 cmdoktor haftasına gore kılosunun 250 gram fazla oldugunu soyledı ama bı problem yaratmaz dedı genelde sekerı olan annelerın bebeklerı kılolu olurmus sende seker problemı yok dedı genetık olabılır dedı gercı benım kardesımde 5 kılo dogmus belkı dayısına cekmıstır onun dısında hersey gayet normal 2 hafta onden gıdıyomus aksamları yatamadıgımı soyledım saga sola donerken agrı yapıyo hemde zorlanıyorum dedım normal dedı dahada zorlanıcaksın dedı o yuzden sureklı uyanıyorum delıksız bı uyku uyuysamıyorum sabaha kadar sıcaklarda mahvedıyo zaten bazen derın nefes almakta zorluk cekıyorum dedım sankı nefesım yetmıcekmıs gıbı gelıyo dedım oglum buyudugu ıcın cıgerlere baskı yapıyomus ondan kaynaklı dedı bayramdan once tekrar gıdıcem bızden bukadar umarım sızlerde ıyısınızdır bı gecmıse bakıp donucem

Maşalah canım oğluşuna bende yatamıyorum geceleri çok huzursuzum, dahada zorlancaksak nasıl olur bilmiyorum uyumıcaz demekki sabaha kadar baykuş gibi

Günaydın kızlar, hayırlı ramazanlar herkese...
Annem,ablam ve çocukları gelmişti, giremiyordum pek, haftasonu gittiler Ağla ağla içim şişti. Ne güzel onlar buradayken günlerin nasıl geçtiğini anlamıyordum. Haftalar büyüdükçe hamilelikte zorlaşıyormuş. Son günlerde belim ve sırtım biraz dolanayım hemen ağrımaya başlıyor. Allah hepimize yardım etsin.

Merhaba Hanimlar
Hamile iken oruca doktorlar ne diyor soraniniz var mi acaba. Ben yurt disinda yasadigim icin musluman doktor bulamiyorum soracak. Onun icin Turkiye'den dini butun doktorlarin goruslerini merak ediyorum. Soran varsa paylasabilir mi?
Sevgiler

kızlar cumartesi günü civilden, bübüchen çantalı bakım seti aldım içerisinde, bebe yağı,şampuan,banyo köpüğü,banyo sonrası kremi, pişik önleyici kremi ve alt değiştirmesi vardı. çantasıda spor kırmızı siyah renkli aldım. fiyatı 46.00 tl idi. indirimdeymiş :) park yatak için yarı sünger yarı visco yatak aldık oda 44.00 tl. satıcı çocuk ısrarla viskoyu tavsiye etti.bizede mantıklı geldi hem sünger hem visco kalında bişeydi umarım kızımız rahat eder. ilk yıkama için dalan roxi aldım daha sonra dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcıyla devam edicem inşlh. unibabynin 3'lü yeni doğan ıslak mendilini aldık oda 11,90 dı. her pakette 40 adet var toplamda 120 tane oluyor. anneler genellikle ilk doğduğunda hastane yada ev dışında onu tavsiye ediyorlardı. bebedorun tarak setini ve tırnak makasını aldım. geriye sadece biberon,suluk,güvenli yastık kaldı kızım için. benim içinde lansonih lanolin krem,hastane için terlik, göğüs pedi ve lohusa tacı kaldı. bunun dışında herşeyimiz tamam. arabayıda annanemiz alıcak :)) eğer bebk bakım seti almayanlar varsa civilde kampanya var. chiko : 44,00, nivea : 40,00 tl

rumuzcum benim ayaklar şuan 40 nömra oldu, şişi tarif edemem, kocam minik pandam diyo artık.. ayakparmaklarım lokum oldu.. bide sağolsun insanlar hamilelerin öyle heryerlerini inceliyorlarki bayaaa kendimi hayvanat bahçesinde hissediyorum.. kimi popona diker gözlerini, kimi ayak şişlerine, kimi göbeğine.. vee bunu yapan kadınlar.. allah kurtarsın de geç, hiç tanımadıkların bile çok kilo almışsın ndiyo, ya sen benim önceki kilomu biliyo musun? artı tanışıyomuyuz ? pes yani kadınlara..

canım bence bunu doktora sormaya bile gerek yok. zaten kur-anı kerimde açıkca hamile bir hanımın oruç tutmaması gerektiği yazıyor. hepimiz müslümanız şükür orucumuzuda normal zamanlarda severek tutuyoruz ama şuan karnımızda bebeklerimiz var ve hepimiz 8. ayımıza girdik yada girmek üzereyiz. açlığı geçtim günde 3,5-4 lt su içmemiz gerekiyor ki oruç tutan biri 16 saat susuz kalacak demek. helede bu sıcaklarda hem kendimize hemde içimizdeki bebeğe eziyet etmeye hiç gerek yok bence. daha sonra kaza edebiliriz. bu haftalarda suyu az içersek suyumuz azalabilir oda allah korusun bebeğin gelişimini tamamlamadan doğmasına yada geri dönüşü olmayan çok kötü durumlara yol açabilir. hamileliği geçtim, emzirirken bile tutmayın diyor dinimiz ( sütümüz kesilmesin diye ) kaza edin diyor. herkez kendi bilir tabi ama benim fikrim bu....

çok teşekkür ederim canım içime su serptin .... yani bu arada eğer dönerse bunu benim anlamamam mümkün diil acıdan:18::18::18: olsun dönsün de.. bakalım nolcakkk..

bide benim kalça çıkıklığı ameliyatımdan dolayı sezeryan ihtimali zaten var ama şans bakalım

Canım açlıktan ziyade vücudun uzun süre susuz kalması erken doğumu tetikliyormuş. Bu sıcak havalarda o kadar susuzluğa dayanmak mümkün değil hamile hamile. İnşallah kışın tutarız.

kızlar bebek yatakları sertmi olmalı yumuşakmı bilginiz varmı

Yatağın sert olması gerekiyormuş ilk aylarda. Boğulma riskini önlüyormuş (Allah korusun) diye duydum canım.

günaydın kızlar oruç tutamadıgım için bugun bana hiç ramazan ayındaymışız gibi gelmiyor gece davulcuyu bile duymadım o kadar deliksiz uyumuşum heee maşallah mı desem netsem saçma sapan bir rüya gördüm canavarlar bizi kovalıyodu kucagımda sarışın kıvır kıvır saçlı bir kız çocugu vardı 2 yaşında falan resmen aksiyondu rüyam ama anlatmaya kalksam çok karışıkişte böyle ama gece uykuya dalmakta epey zorlandım 2:30 du sanırsam en son saat amann neyse işte öyle
leyna hoşgeldin canım ohh aradan tatilde çıktı ne güzel bizde inşallah özgürüm dogduktan sonra gidicez denizi özledim yaw yüzmek istiyorummm

maşallah canım ogluşunaaben arka odada rahatı buldum valla uyuyabiliyorum hemide deliksiz gerçi 3 gündür böyleyim bakalım ilerleyen zamanlarda uyuyabilecekmiyim

o zaman zindenin kampanyası iyi hem indiirmli hem yaylı yatak

ne guzel canom nerde ben sureklı uyanıyorum sıcak dısında saga sola donerkende agrım oluyo onunda etkısı var tabı gercı onceden uykum agırdı benım ama sımdı esmın yatakta donmesıne bıle uyanıyorum herhalde vucudum kendını hazırlıyo artık

hımm o zaman ben eşimin yanında yatmıyorum diye rahat uyumuş olabilirim adam yatak odasında yatıyo ben misafir odasında

kızlar size bişey danışıcam geçen cumartesi kasıklarımda belimde sancım oldu demiştim ya sonra geçti ama ben dün doktorumu aradım bugün için gel nstye sokalım dedi benimde muayene olalı daha 11 gün oldu bir daha hemen para ödemek pek istemiyorum ama birşey varmı diye de gitmek istiyorum sizce napayım birazdaha bekleyeyimmi yoksa bugün gideyimmi?yardımcı olursanız sevinirim

canım benim hala devam ediyorsa gitmelisin bence hem içindeki süpheyi atlatmış olursun hemde birşey varsa önlem alırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…