hayırlı ramazanlar gecırmenızı dılıyorum arkadaslar..gecmıse bıraz goz attım ama bıtecek gıbı degıldıkızlaaaaaaarrr hepinize kocaman günaydınlar hayırlı ramazanlar olsun inşallah havalar çok sıcak falan ama düşünüyorumda bazen mübarek aylarda geçiriyoruz hamileliğimizi inşalllah yavrularımızda bundan payını alır Allah inşallah tamamına erdirir birazdan mukabeleye başlıcam inşallah eksiksiz tamamlarım hamile bi bayanın en azından bir kere hatim etmesi çok sevapmış oruç tutamıyoruz bari en azından bunu yapıyım
Bu arada canomdan sonra bendende damla damla süt gelmeye baaşladı çok değil ama geliyo bi zararı yoktur heralde....
benden yaklasık 10 gun once gelmeye basladı ..rengı once seffafken sımdı sankı sute donuyor gıbıme gelıyor..tadıda tatlıymıs kızlaranneciim benden de geldi ya.. geçenlerde sütyen takmamıştım ilk defa baktım badime geçmiş....
biraz öncede çok kötü kaşındı ve acıdı bende bi bakiim dedim sarı bişi geldiii minnacık bi damla.. soldan geliodu. bide sağa baktım yok azıcık sıktım ondan da geldi yaaaakötü bişi diildir inş.
kızlar vallahı halınıze cıdden uzuluyorum ..ben izmirin cehennem sıcagına ragmen gece uyanmadan uyuyorum ..bazen ıcım sıkılıyor,bunaltı gıbı bısey gelıyor ama esım saolsun uyutuyor benı sabaha kadar da kalkmadan uyuyorum ..kendıme bı nazarlık kondurasım geldıMaşalah canım oğluşuna bende yatamıyorum geceleri çok huzursuzum, dahada zorlancaksak nasıl olur bilmiyorum uyumıcaz demekki sabaha kadar baykuş gibi
masallah ya ne guzel alınmadık seyı kalmamıs..bende dun kaynanamla konusurken anne dedım yorgancılara mı yaptırsam yatagını yastıgını yorganını bebegın dedım..hazırlar ıcıme sinmedı dedım..oda kızım sen acele etme ben sen nasıl ıstıyosan yaptırcam dedı burdan ..kızlar cumartesi günü civilden, bübüchen çantalı bakım seti aldım içerisinde, bebe yağı,şampuan,banyo köpüğü,banyo sonrası kremi, pişik önleyici kremi ve alt değiştirmesi vardı. çantasıda spor kırmızı siyah renkli aldım. fiyatı 46.00 tl idi. indirimdeymiş :) park yatak için yarı sünger yarı visco yatak aldık oda 44.00 tl. satıcı çocuk ısrarla viskoyu tavsiye etti.bizede mantıklı geldi hem sünger hem visco kalında bişeydi umarım kızımız rahat eder. ilk yıkama için dalan roxi aldım daha sonra dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcıyla devam edicem inşlh. unibabynin 3'lü yeni doğan ıslak mendilini aldık oda 11,90 dı. her pakette 40 adet var toplamda 120 tane oluyor. anneler genellikle ilk doğduğunda hastane yada ev dışında onu tavsiye ediyorlardı. bebedorun tarak setini ve tırnak makasını aldım. geriye sadece biberon,suluk,güvenli yastık kaldı kızım için. benim içinde lansonih lanolin krem,hastane için terlik, göğüs pedi ve lohusa tacı kaldı. bunun dışında herşeyimiz tamam. arabayıda annanemiz alıcak :)) eğer bebk bakım seti almayanlar varsa civilde kampanya var. chiko : 44,00, nivea : 40,00 tl
canım keske gorerek ve dokunarak alsaydın ..ben o kadar cok bebek magazası gezdım kı vısco dıye bır parmak kalınlıgında süngerı basmıslar yataga..ayrıca yatak ne kadar kalın olursa o kadar ıyı olur..bebek yatakları vısco dıye satılanlar acayıp ınce ve sunger ne yazıkkı..Canım bende az once sipariş verdim hepsiburadadan exorbabynin viscolex yatağından aldım
ayy nasıl yatıyosunuz ayrı..ben hıc yatamam,sabah esım lavaboya kalkarken uyandım dedım nereye gıdıyon lkavaboya dedı cabuk gel dedım ..takı o yanıma yatıp elımı tutana kadar da uyuyamadım tekrar..ayrı yattıgımızı dusunemıyorum bıle..hımm o zaman ben eşimin yanında yatmıyorum diye rahat uyumuş olabilirim adam yatak odasında yatıyo ben misafir odasında
bende halen yaptırmıs degılım seker testını..doktoruma 1 bucuk ay once en son gıttıgımde agustos ortası gıbı gelebılırım demıstım ancak..oda o zaman yaparız demıstı fakat 28. haftaya kadar yapılıyor sanırım bu test genede muallaktayım bakalım gıdınce sorucam ınsaallah...Selam arkadaşlar ben geldim. Herkese güzel bir gün, iyi bir hafta, hayırlı ramazanlar olsun inşallah.
Haftasonu hemoroid sıkıntısı çektim, hala da çekiyorum. Çok zormuşSabah ikinci doz aşı için sağlık ocağına gittim, yaptırdım. hemoroid için ilaç veremeyiz dedi. doğal yollardan geçirmemi söyledi.
Saat 11 gibi kendi doktoruma gittim. Şeker yüklemesi öncesi idrarda protein, albumin ve tit yaptırmamı istemişti, onun için kan ve idrar verdim. totomu tekrar söyleyim dedim ama ameliyattaymış, görüşemeden geldim. kan ve idrar sonucumu yarın öğrenicem. haftasonu da şeker yüklemesi yapılacak. bu arada ailesinde annesi, kız kardeşi ya da teyzesinde şeker hastalığı olanlara 50'liği yapmadan atlayıp, direkt 100'lük yükleme yapılıyomuş. gerçi çoğunuz yaptırdınız son birkaç kişi kaldık herhalde.
cumadan beri geçmişe bakamadım, bir göz atıp gelicem. herkes iyidir umarım. kendinize iyi bakın öptüm.
selam kızlar, herkese hayırlı ramazanlar...
4 gündür falan giremediğim için uzun uzun bakamadım geçmişe..
cumartesi günü deliriyordum panikten ve sonrasında sinirden. normalde bu hafta doktor kontrolüm vardı, amam uzun zamandır oğlumu görmediğim için eşim de ben de özledik, görmek istedik. kendi doktorum biraz katıdır randevu günleri konusunda. zamanından önce gidersem sorunum yoksa "gereksiz yere geliyorsun der" ama çok de severim kandisini süper bi adam bence.. neyse biz de oğlumuzu görelim diye cumertesi uyanır uyanmaz en yakın hastaneye gittik (medicana international), açıkça da söyledim ordaki doktora sadece bebeği gömek için geldik dedim. neyse aldı salak doktor beni ultrasona, oğlumu gördük, ultason çıktısı istedim bin bir nazla verdi onu. sonra ağrın var mı dedi. ara sıra olan batmalaarım var ama doktorumun kontrolünde rahim büyümesinden kaynaklanan ağrıler dedim. banden bi süre tahlil istedi, haman nts yapmalıyız erken doğum olabiir dedi. benim de eşimin de rengi attı. ama kadının yüzüme baktığı bile yok hatta tansiyonumu bile ölçmedi. neyse çıktım tahliller ne kadar tutuyo diye sordum 780 TL dediler nts hariç!!!!! sonr aeşim kendi doktorunu ara hemen oraya gidelim dedi. hiç hoşlanmadı eşim de ordaki tutmumdan. hemen doktorumu aradım, gel istersen dedi. o kadar panik olduk ki nasıl geçti yol billmiyorum. kendi doktoruma gösterdim istenenleri. adamın yüzü değişti. neyse kontrol etti. hiç bi şeyin yok, sadede tansiyonun çıkmış o da normal bu durumda, telaşlanma, stresden uzak dur haftaya normal kontrolüne gel dedi.
boşu boşuna para almak için neler yapıyolar ya.. aman kızlar siz siz olun kendi güvendiğiniz doktordan başkasına gitmeyin.. bizim ağzımız yandı resmen
iremcim benim kociş çok rahat yatıyoo o kadar rahat ki hamilelikten önce beni yataktan bile atmıştırminicik yerde yatırıyor beni
ee insan sıkılıyo uyuyamıyo birde kolunu bacagını üstüne atıyorsa allahhhhh kaç kaçabildiğin kadar
cumartesi günü deliriyordum panikten ve sonrasında sinirden. normalde bu hafta doktor kontrolüm vardı, amam uzun zamandır oğlumu görmediğim için eşim de ben de özledik, görmek istedik. kendi doktorum biraz katıdır randevu günleri konusunda. zamanından önce gidersem sorunum yoksa "gereksiz yere geliyorsun der" ama çok da severim kendisini süper bi adam bence.. neyse biz de oğlumuzu görelim diye cumertesi uyanır uyanmaz en yakın hastaneye gittik (medicana international), açıkça da söyledim ordaki doktora sadece bebeği gömek için geldik dedim. neyse aldı salak doktor beni ultrasona, oğlumu gördük, ultason çıktısı istedim bin bir nazla verdi onu. sonra ağrın var mı dedi. ara sıra olan batmalaarım var ama doktorumun kontrolünde rahim büyümesinden kaynaklanan ağrıler dedim. banden bi sürü tahlil istedi, haman nts yapmalıyız erken doğum olabiir dedi. benim de eşimin de rengi attı. ama kadının yüzüme baktığı bile yok hatta tansiyonumu bile ölçmedi. neyse çıktım tahliller ne kadar tutuyo diye sordum 780 TL dediler nts hariç!!!!! sonr aeşim kendi doktorunu ara hemen oraya gidelim dedi. hiç hoşlanmadı eşim de ordaki tutmumdan. hemen doktorumu aradım, gel istersen dedi. o kadar panik olduk ki nasıl geçti yol billmiyorum. kendi doktoruma gösterdim istenenleri. adamın yüzü değişti. neyse kontrol etti. hiç bi şeyin yok, sadede tansiyonun çıkmış o da normal bu durumda, telaşlanma, stresden uzak dur haftaya normal kontrolüne gel dedi.
boşu boşuna para almak için neler yapıyolar ya.. aman kızlar siz siz olun kendi güvendiğiniz doktordan başkasına gitmeyin.. bizim ağzımız yandı resmen
ayy yuhhh para için neler yapıyolarrr hamile kadını böyle korkutmayı seviyorlarmı ne yada korkutuyolar ki hasta telaşa kapılsın paraları döksün önlerine pisliklerrr
geçmiş olsun canım, neler yaşatmışlar sana kimbilir nekadar endişelendin... bu insanların para için yapamayacağı şey yok, haklısın kendi doktorumuzdan başkasına gitmemek gerekiyor. umarım bidaha böyle bir tatsızlık yaşamazsın ...
ay içimden aglamak geliyoooooooodün geceden beri içim doluu aglasam rahatlicamm ama bebegimi üzmemek için
kendimi tutuyorummmm
ay içimden aglamak geliyoooooooodün geceden beri içim doluu aglasam rahatlicamm ama bebegimi üzmemek için
kendimi tutuyorummmm
yok canım benim eşim vicdan yapıyor kendince . onları kadın başına yalnız bırakmış ya her istediklerini yaparak vicdanını rahatlatıyor.FİLİZCİM NE DİYECEĞİMİ BİLEMEDİM CANIM.BAZEN BÖYLE TARTIŞMALAR AİLE İÇİNDE OLUR AMA EŞİNİN ALTTAN ALMASI LAZIMDI ÇÜNKÜ SEN HAMİLESİN ERKEKLERİN DÜŞÜNCESİZLİĞİ İŞTE.GENELDE KAVGALAR BİZDE DE HEP AİLE YÜZÜNDEN ÇIKAR.AMA EŞİN HATALI.SEN CANINI SIKMA BİRDAHADA BEBEĞİNİ KİMSENİN ÜZMESİNE MÜSAADE ETME.BENİM EŞİMİN AİLESİDE DE AYNI DURUM VAR BİZDEN NE KOPARTIRLARSA KAR GÖRÜYORLAR AMA BENİM EŞİM BUNA PEK MÜSAADE ETMİYOR UMARIM SENİN EŞİNİNDE AKLI BAŞINA GELİR.
haklısın onların umurunda bile değilim. bi derdimi anlatacağım zaman cümlenin sonu gelmeden konu değişir kayınvalidem keyfine göre çeker bi tarafa. canları ne isterse öyle davranıyolar işte.filizzcmmm seni anlıyorumm kendini sıkma tavrını koy ama kendini yıpratma bu kadarr haklısınnnn her konuda ama olan hep sana olur kaynanan görümcelerin umruna geçmez kimse seni dğüşünmezzzz sen kendini yediğinle kalırsınnnnnnn o yüzden boşver gitsin cnm sağlığından önemli değillll
aynen öyle canım. kötü olmıyayım dedim, vicdan yaptm saygıda kusur etmedim ama ne oldu olan bana oldu.ah cnmm ahh...Bu kadar vicdanlı olmasan, şimdiye kadar susmasan, böyle kötü patlamıycaktın işte..Aman kötü gelin olmıyım, aman babası yok abidir,diye diye tepemize çıkarıyoruz böyle..Olan sana ve bebeğine oldu.Allah daha beterinden korumuş.
Ama sakın bundan sonra susma. Kendini yıpratmadan eşine ayağını denk almasını öğret. Çocuktan sonra da böyle davranmaya devam ederse önünün alamazsın.
Benim de evliliğimin ilk yılı böyle onlarca kavgayla geçti. Sırf eşimin ailesi yüzünden..Az sinir krizlerine girmedim..Eşimle sevgiliyken annesiyle acayip iyi geçinirdik. Nişanlandık kısa süre sonra işler değişti. Olayları çabuk çözdüm Allahtan...İlk zamanlar ses çıkarmıyodum. Ama baktım ki ben anlayışlı, vicdanlı gelin oldukça, bunlar sömürüye devam edicekler, karşı çıkmaya başladım..O zamanlar eşim anlamıyodu. Hep beni suçluyodu...Aradan 1 yıl geçti, eşim askere gitti, gözleri açıldı:))Baktı ki o beni ailesi için ordan oraya sürürken, ben yalnız kaldığımda anası hiç keyfini bozmuyo, kafaya dank etti.Hala annesine çok düşkündür ama eskisi gibi kendini enayi yerine koydurtmuyo artık...Buna da şükür diyorum..
Kendini sakın germe. Belli ki senin eşin de seni çok seviyo. Sadece çok vicdanlı ve ailesine objektif bakamıyo...anlıycaktır zamanla. Kendine zarar vermeden tepkini koy ltfn...
filiz canım sabırlı ol seni çok iyi anlıyorum ben kayınvalidemlerle aynı apartmandayım biliyosun neler yaşadım neler bunlar değişmezler bırak ne hali varsa görsün sen kızarsın gizli gizli yapar yine yapar allah yardımcın olsun canım cumartesi beni tüm gün ağlattı evde iki arkadaş gibiyiz ne ilgi ne sevgi hiçbirşey yok maddi sıkıntılarda cabası buarada benim eşim eczacı ama yyinede sıkıntıdan kurtulamıyoruz napim bıktım artık bende susuyorum ne hali varsa görsün sende öyle yap.ben çok iyi bir eğitim aldım genel müdürlük yaptım özel bir kurumda herkez saygı duyardı bana buraya geldim paspas oldum milllete hiç deyerim yok bana iş yapmaktan yemek yapmaktan başka bişey yaptığın yok sen kadınmısın diyor çok üzülüyorum ama napim artık susuyorum
canım olay mop değil olay bi yere gidildiğinde illa bizim onlara bir şeyler almamız gerektiğin düşünmesi eşimin.tatlım kendine dikkat et.. kocalar keşke çekirdek aileye de bukadar düşkün olabilseler..
belli bir yaştan sonra aileye daha bir bağımlı oluyorlar.. sanki şimdiye kadar anasının dibinde değilmiş gibiler..
erkenden kapmak lazım herhalde erkekleri ... yani şahsen biz evlendiğimizde eşim 25 yaşındaydı ama tüm aile yükü ondaydı.. kirayı ödemek faturalar mutfak masrfıydı falan.. yani 5-6 yıldır evi geçindiriyordu.. ben gelince olaylar şaştı.. kaynana kıskandı bana bir çöp alındığında bile.. kendi 500-600 lira emekli maaşını vichy kremlere veriyordu eve bir katkısı olmazdı...
duldur dedik idare ettik.. nazını çektik..
inanamazsın ama kadın gece 1 de demez mi canım et çekti.. eşim de yana yana napsam netsem diye düşündü.. şalterler atıyor ister istemez belli bir süre sonra.. bu ne ya dedim duyan da sanacak eve hiç et girmiyor.. 1 hafta tavuk varsa sonraki hafta kesinlikle kırmızı et olurdu.. ben eşime okadar naz yapmamışımdır.. şurda hamile kaldım topu topuna 2 .. bilemedin 3 kez basit şeyler istemişimdir..
sonracıma kaynana kayınımla oturmak istedi oh be dedim kurtulduk.. nerdeeee. evdeki oğlu pas vermeyince eşimi rahatsız ederdi günün her saatinde..
şükürler olsun ki evlendi geçen yaz.. Rabbim kocasına sabırlar versin..
akşam da bizi pikniğe çağırıyorlar (hizmetçi arıyorlar kendilerine)
dedim daha geçen haftasonu onlarla pikniğe gittik.. ben gitmek istemiyorum dedim.. eşim de zaten bir pazarım var dokunmayın bana dedi (hoşuma da gitti) yalnız gidin dedi onlara..
telefonu kapatınca da diyo ki bana eşim sıkılıyormuşlar yalnız ... ee dedim evlenmicekti ozaman.. pikniğe mi götürmedik sanki onu.. her gittiğimiz yere peşimizdeydi..
anlıycan.. belli bir süre ev geçindirmiş bir erkek.. evlenince.. ne yazıkki onlardan kopamıyor.. ve nedense hep maaşını onlarla paylaşıyor resmen..
görümcelerine mop almış.. e hani çalışıyorlar.. eşine mi kaldı temizlik malzemesini de almak..
bundan sonra sesin çıksın yavrum.. danalar anlamıyorlar başka türlü..
canını da fazla sıkma bebeye zarar..
Filiiz çok üzüldüm canım sana ya. Çalışan bir bayan için bunları çekmek çok daha zor para kolay kazanılmıyor neler çekiyor kazanana kadar, ihtiyacımız varken başkasına harcanması da üzüyor haliyle bizi. Kaldı ki sen az şeyler yaşamamışsın düğünden önce sonra. Ben de eşimle benzer sorunlar yaşıyorum, torun sanki bir tek bizim tarafa gelecek annemle babam her şeyime koşuşturuyorlar maddi manevi destek oluyorlar hatta eşim bile itiraf etti bizim bebek sanki sadece sizin tarafın akrabası olacak diye. Anlıyorlar anlıyorlar da toz kondurmuyorlar. Sen eşine sinirlenmekte çok çok haklısın ama belli ki o da hatasını anlamış. Üzülmemen zor olsa da kafana takmamaya çalış mümkün olduğunca çünkü en çok bebeklerimiz etkileniyor bu durumdan. Bir arkadaşımın hamilelik döneminde yaşadığı stresler nedeniye bebeği çok asabi doğdu saçlarını falan yoluyordu o da gördükçe kendini suçluyor şimdi.
Eşin bebeğinizi kucağına alınca sizin bir aile olduğunuzu anlayacak. Eğer eşinin ailesinin gerçekten ihtiyacı da yoksa önceliği siz olmalısınız. Biraz sinirin geçince sakin sakin açıklayarak konuş canım. Kendini de bebeğini de üzme tamam mı?
canım bak ramazan ayındayız ihtiyacı olsa en başta ben koşarım ama yok işte yok. geçen mevlid verdi mesela tatlı yaptım dedim eşime masrafa ortak ol bizim de hayrımız olsun ki olduk da ama şimdi eşime göre ben hep para düşkünüyüm ailesine hiç bi şey yapmamış şimdiye kadar.
Sıkma canını arkadaşım, alınanın miktarı değil de karşı tarafın mantalitesi seni sinirlendiren anladığım kadarıyla...
Sana tavsiyen, bebeğine ve evliliğine odaklanman, çünkü insanlar değişmez, ufak miktarlardaki para için de canını sıkmamaya çalış, Allah sağlık versin yeterki çalışan iki kişi olarak her türlü sıkıntıyı atlatırsınız eminim...
Parayı kolay kazanmıyoruz doğru, sen kılı kırk yararken harcama yaparken karşı tarafın bu denli rahat olması gerçekten de sinir bozucu ama dediğim gibi değişmiyorsa, kendini üzüp yıprattığınla kalırsın; zamanla eşin de azaltacaktır bu tür harcamaları, lütfen strese sokmamaya çalış kendini daha fazla...
aynen canım iki kuruş için huzurumu bozmam ben onların bizi kullanmaya çalışması sıktı canımı.
filiz
seni çok iyi anlıyorum benimde eşimin ailesi menfaatçi ve çok para göz. 7. ayım bitip 8. ayıma giricem nerdeyse heves edip daha bir patik bile almadılar. annemlerse her zamanki her şeyini fazlasıyla yaptılar. kayınpederim emekli öğretmen, kayınvalidem emekli ebe 4 katlı evleri var şimdi köye yaxzlık yapıyorlar ve malesef altlı üstlü oturuyoruz. Ama buna rağmen her fırsatta para çok diye ağlanıyorlar arabalarını kırkta yılda bir istesek vermemek için kırk takla atarlaonları asla ezmezr ama benzinini eşime aldırmayı bilirler. bugüne dek evimde bizim aldıkları çöpleri yok. Hep soğuk hep yapmacıklar. Günahım kadar sevmiyorum ama eşim çok vicdanlı ve hayırlı bir evlat haketmedikleri halde elinden geleni yapar onları asla ezmez. 5 yıllık evliliğmde öğrendimki eşine bağırarak aslında onunda bildiği gerçekleri yüzüne vurarak hiç bir yere gelemiyorsun. otuurp sakince konuşup, kimseyi suçlamadan karşı tarafın haksızlığını tek tek anlattığın, eşini anladığın ama onunda bazı konularda tavrını koyması gerektiğini söylediğin zaman uzlaşabiliyorsun. yoksa senin ettiğin kavgadan zamanında çok ettim, valizimi çok topladım ama gördümki üzülen benle çaresiz eşim oldu hep. aslında eşin seni çok seviyor ve seni iyi tanıdığı için senden taviz vermeni alttan almanı bekliyor çünkü seni tanıdığı gibi ailesinide tanıyor ve değişmiyceklerini biliyor ama onlardan vazgeçemiyorda çünkü nolursa olsun ailesi.... emin ol bizim ailemiz öyle olsaydı bizde vazgeçemezdik filizcim. üstelik içten içe ailesi tarafından sevilmedi,ğini düşünüp üzülüyor senin aileni gördükçe hem eziliyor hemde neden benim ailem böyle değil diye soruyor kendine tabi suçu kendinde arıyor. tüm bunlar sen farketmesende onu hırpalıyor. birde sen yüzüne vurunca inkar ederek,üste çıkarak bağırıp çağırıp hırsını etrafındaki eşyalardan alarak kaçmaya çalışıyor. erkekler bizim gibi değil kolay kolay ağlamazlar ve çok gerilmedikçe yerli yersiz bağırmazlar yani yaşananlardan sonraki derin üzüntü onları sandığımızdan daha çok etkiler, Allah korusun sinirden kötü bi rahatsızlık bile geçirebilirler. Senin gitmen demek onu karşılıksız seven tek insanında ondan vazgeçmesi demek bence şuan oda çok üzgün yanına gi,dip sakince konuşsan sarılsan eminim herşey düzelicek onunda çok kırıldığını aslında arada kaldığını anlıycaksın. tüm bu tartışmalar ne görümcenleri nede kayınvalidenleri zerrece üzmez hatta ruhları bile duymaz. tabiki kendinide eşinide kullandırma ama önce haklılığını eşininde kendine itiraf etmesine izin ver. Birde eşini aracı olarak kullanma seni rahatsız eden tavırlarını biraz yumuşatarak direk yüzlerine söyleki hareketlerine çeki düzen versinler.
ah Fatoşçum öyle güzel anlatmışsın ki. eşim bile tartışmada söyledi biliyosun annemi bir yıldır mağduru oynuyor dedi ben napayım. o da farkında dediğin gibi ama işte vicdan yapıyo. şimdiye kadar tuttum kendimi onlar yüzünden huzurum kaçmasın dedim. inan kaç aydır da hiç tartışmadık eşim diyo nazar değmesin hep böyle gider inş. diye ama işin içine onlar girince huzurum kaçıyo benim.
sakince konuşmuşluğumuz da var. o zaman dediğin gibi daha kolay idrak ediyor gerçekleri ama geçen gün patladım artık engel olamadım kendime bi de nasıl ağlıyorum ben ağladıkça odaha bi gerilip agresifleşti resmen kim daha çok kırarsa yarışındaydık...
canım vazgeçsin istemiyorm zaten şu an bile düyorum ki bugün ramazanın ilk günü belki orda geçirmek istiyodur söylerse gidecem diyorum yani benim niyetim hiç bir zaman onları koparmak değil neticede ben de ailemden kopamam ama onların bu tavırları beni deli ediyor işte.
dediğin gibi eziliyor benim ailemin yaptıklarını görünce ama elinden bir şey gelmiyor. ben bağırdıkça o da savunma mekanızması oluşturdu olay bi anda onlar ve ben olduk o da çok ağrıma gitti.
eşim ilk kez ağladı ben gidiyodum ciddi ciddi korktu sanırım ağladı gitme diye.
senin yazdıklarını okuyunca gidip konuşasım geldi ama bu sefer de yaptıgının farkına varmaz devam eder diye çekiniyorum of Allahım bana yardım et şu ramazan günü
kızlar ben geldim şimdi doktordan muayene olalı daha 11 gün olduğunu o yüzden bir daha ücret ödemek istemediğimi söyledim oda o zaman seni nstye bağlayalım dedi..ilk defa nstye girdim birde nstye doğumhaneye indim ben ordamı doğum yapıcam dedim kendi kendime korktum ya sonra bebeğimin kalp atışlarını dinledim dum tıkı dum tıkı sonra şükürler olsunki sancım çıkmadı doktorum çok fazla ayakta kalma dedi..
çok sevindim canım benim ohhh hem senin hem bizim içimiz rahatladııı
cumartesi günü deliriyordum panikten ve sonrasında sinirden. normalde bu hafta doktor kontrolüm vardı, amam uzun zamandır oğlumu görmediğim için eşim de ben de özledik, görmek istedik. kendi doktorum biraz katıdır randevu günleri konusunda. zamanından önce gidersem sorunum yoksa "gereksiz yere geliyorsun der" ama çok da severim kendisini süper bi adam bence.. neyse biz de oğlumuzu görelim diye cumertesi uyanır uyanmaz en yakın hastaneye gittik (medicana international), açıkça da söyledim ordaki doktora sadece bebeği gömek için geldik dedim. neyse aldı salak doktor beni ultrasona, oğlumu gördük, ultason çıktısı istedim bin bir nazla verdi onu. sonra ağrın var mı dedi. ara sıra olan batmalaarım var ama doktorumun kontrolünde rahim büyümesinden kaynaklanan ağrıler dedim. banden bi sürü tahlil istedi, haman nts yapmalıyız erken doğum olabiir dedi. benim de eşimin de rengi attı. ama kadının yüzüme baktığı bile yok hatta tansiyonumu bile ölçmedi. neyse çıktım tahliller ne kadar tutuyo diye sordum 780 TL dediler nts hariç!!!!! sonr aeşim kendi doktorunu ara hemen oraya gidelim dedi. hiç hoşlanmadı eşim de ordaki tutmumdan. hemen doktorumu aradım, gel istersen dedi. o kadar panik olduk ki nasıl geçti yol billmiyorum. kendi doktoruma gösterdim istenenleri. adamın yüzü değişti. neyse kontrol etti. hiç bi şeyin yok, sadede tansiyonun çıkmış o da normal bu durumda, telaşlanma, stresden uzak dur haftaya normal kontrolüne gel dedi.
sağol canım demekki o ağrılar normalmiş bende kuş gibi hafifledim..baya endişenmiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?