2011 Ekim Anneleri

filiz
seni çok iyi anlıyorum benimde eşimin ailesi menfaatçi ve çok para göz. 7. ayım bitip 8. ayıma giricem nerdeyse heves edip daha bir patik bile almadılar. annemlerse her zamanki her şeyini fazlasıyla yaptılar. kayınpederim emekli öğretmen, kayınvalidem emekli ebe 4 katlı evleri var şimdi köye yaxzlık yapıyorlar ve malesef altlı üstlü oturuyoruz. Ama buna rağmen her fırsatta para çok diye ağlanıyorlar arabalarını kırkta yılda bir istesek vermemek için kırk takla atarlaonları asla ezmezr ama benzinini eşime aldırmayı bilirler. bugüne dek evimde bizim aldıkları çöpleri yok. Hep soğuk hep yapmacıklar. Günahım kadar sevmiyorum ama eşim çok vicdanlı ve hayırlı bir evlat haketmedikleri halde elinden geleni yapar onları asla ezmez. 5 yıllık evliliğmde öğrendimki eşine bağırarak aslında onunda bildiği gerçekleri yüzüne vurarak hiç bir yere gelemiyorsun. otuurp sakince konuşup, kimseyi suçlamadan karşı tarafın haksızlığını tek tek anlattığın, eşini anladığın ama onunda bazı konularda tavrını koyması gerektiğini söylediğin zaman uzlaşabiliyorsun. yoksa senin ettiğin kavgadan zamanında çok ettim, valizimi çok topladım ama gördümki üzülen benle çaresiz eşim oldu hep. aslında eşin seni çok seviyor ve seni iyi tanıdığı için senden taviz vermeni alttan almanı bekliyor çünkü seni tanıdığı gibi ailesinide tanıyor ve değişmiyceklerini biliyor ama onlardan vazgeçemiyorda çünkü nolursa olsun ailesi.... emin ol bizim ailemiz öyle olsaydı bizde vazgeçemezdik filizcim. üstelik içten içe ailesi tarafından sevilmedi,ğini düşünüp üzülüyor senin aileni gördükçe hem eziliyor hemde neden benim ailem böyle değil diye soruyor kendine tabi suçu kendinde arıyor. tüm bunlar sen farketmesende onu hırpalıyor. birde sen yüzüne vurunca inkar ederek,üste çıkarak bağırıp çağırıp hırsını etrafındaki eşyalardan alarak kaçmaya çalışıyor. erkekler bizim gibi değil kolay kolay ağlamazlar ve çok gerilmedikçe yerli yersiz bağırmazlar yani yaşananlardan sonraki derin üzüntü onları sandığımızdan daha çok etkiler, Allah korusun sinirden kötü bi rahatsızlık bile geçirebilirler. Senin gitmen demek onu karşılıksız seven tek insanında ondan vazgeçmesi demek bence şuan oda çok üzgün yanına gi,dip sakince konuşsan sarılsan eminim herşey düzelicek onunda çok kırıldığını aslında arada kaldığını anlıycaksın. tüm bu tartışmalar ne görümcenleri nede kayınvalidenleri zerrece üzmez hatta ruhları bile duymaz. tabiki kendinide eşinide kullandırma ama önce haklılığını eşininde kendine itiraf etmesine izin ver. Birde eşini aracı olarak kullanma seni rahatsız eden tavırlarını biraz yumuşatarak direk yüzlerine söyleki hareketlerine çeki düzen versinler.

hayırlı ramazanlar gecırmenızı dılıyorum arkadaslar..gecmıse bıraz goz attım ama bıtecek gıbı degıldıbugun oruclu olan bır ben varım sanırım..gecenlerde ruyamda Allahım dıyordum ızın ver kolaylastır su halımle bebegımnle birlikte orucumu tutayım dıye yalvarıyordum..susuzluk aclık sıkıntı verme ya rabbım dıyordum ..ve hamdolsun ramazanın ılk gununu hıc acıkmadan sıkılmadan rahatsız lmadan gecırıyordum ..ıste bundan cesaret alarak dun gece sahura kalktım yemegımı yedım suyuumu içtim ve orucuma nıyet ettım arkadaslar..Allaha hamdolsun hamılelıgım cok rahat gecıyorum kızım masallah cok hareketlı..su saate kadarda elhamdulıllah orucumla alakalı bır sıkıntı yasamadım..rabbım nasıp kısmet ederse sonuna kadar gıtmek dusuncesındeyım ınsaallah..:26:

benden yaklasık 10 gun once gelmeye basladı ..rengı once seffafken sımdı sankı sute donuyor gıbıme gelıyor..tadıda tatlıymıs kızlar
Maşalah canım oğluşuna bende yatamıyorum geceleri çok huzursuzum, dahada zorlancaksak nasıl olur bilmiyorum uyumıcaz demekki sabaha kadar baykuş gibi
kızlar vallahı halınıze cıdden uzuluyorum ..ben izmirin cehennem sıcagına ragmen gece uyanmadan uyuyorum ..bazen ıcım sıkılıyor,bunaltı gıbı bısey gelıyor ama esım saolsun uyutuyor benı sabaha kadar da kalkmadan uyuyorum ..kendıme bı nazarlık kondurasım geldı

masallah ya ne guzel alınmadık seyı kalmamıs..bende dun kaynanamla konusurken anne dedım yorgancılara mı yaptırsam yatagını yastıgını yorganını bebegın dedım..hazırlar ıcıme sinmedı dedım..oda kızım sen acele etme ben sen nasıl ıstıyosan yaptırcam dedı burdan ..bende sen dedım subatta gelecen nasıl yollıcan dedım oda sen dert etme ben yaptırı kargoya verırım dedı..sevındırık oldum ..bana bı park yatagını almak kaldı..kaynımda hollandadan gelırken kızıma babyfon(bebek telsızı),ates ölcer almıs bırde 3 tane kalp seklınde cok guzel ve sık cerceve almıs..annesı kızı ve babasınının resmı olsun bunlarda dedı dedı..ben de artık vıme gıdınce yavastan sampuanı bezlerı falan almaya baslıcam ..tabı benım kocamın uyuzluk damarı tutupta benı aglatmazsa..

Canım bende az once sipariş verdim hepsiburadadan exorbabynin viscolex yatağından aldım
canım keske gorerek ve dokunarak alsaydın ..ben o kadar cok bebek magazası gezdım kı vısco dıye bır parmak kalınlıgında süngerı basmıslar yataga..ayrıca yatak ne kadar kalın olursa o kadar ıyı olur..bebek yatakları vısco dıye satılanlar acayıp ınce ve sunger ne yazıkkı..

hımm o zaman ben eşimin yanında yatmıyorum diye rahat uyumuş olabilirim adam yatak odasında yatıyo ben misafir odasında
ayy nasıl yatıyosunuz ayrı..ben hıc yatamam,sabah esım lavaboya kalkarken uyandım dedım nereye gıdıyon lkavaboya dedı cabuk gel dedım ..takı o yanıma yatıp elımı tutana kadar da uyuyamadım tekrar..ayrı yattıgımızı dusunemıyorum bıle..

bende halen yaptırmıs degılım seker testını..doktoruma 1 bucuk ay once en son gıttıgımde agustos ortası gıbı gelebılırım demıstım ancak..oda o zaman yaparız demıstı fakat 28. haftaya kadar yapılıyor sanırım bu test genede muallaktayım bakalım gıdınce sorucam ınsaallah...

veee kızlar bugun kocısım sabah gozumu acar acmaz askım dedi bugun 1. nısanlılık yıldonumumuz ya kızlar gecen sene bugun su saatlerde yuzuklkerımız takılıyordu..sımdı ıse karnımda ondan bır parca kımıl kımıl edıp duruyorşuu zaman ne garıp ne tuhaf bır sey...rabbım hayırlı ömur ve hayırlı ölümler nasıp etsın..

hepınıze hayırlı ramazanlar dılıyorum arkadaslar..dualarınızda unutmayın..

iremcim benim kociş çok rahat yatıyoo o kadar rahat ki hamilelikten önce beni yataktan bile atmıştır minicik yerde yatırıyor beni
ee insan sıkılıyo uyuyamıyo birde kolunu bacagını üstüne atıyorsa allahhhhh kaç kaçabildiğin kadar

Selam kızlar inşallah herkes iyidir. Ben iyiyim çok şükür ama boğaz enfeksiyonum halen tam geçmedi
Filiz canını sıkma, öyle yolmayı severler bende bilirim. Ama sende onları insan yerine koymassın kale almassın gitmessin olur biter. Eşinde görüyordur gerçeği ama laf konduramıyordur. En geç bebek doğunca eşin evine size daha çok bağlanıcak ve görümcenleri gezdirmeye vakti olmicak zaten.

Ya kızlar bu PRİMA kampanyasını ben yeni öğrendim. Kampanya bitti mi yoksa kaçırdım mııııııııııııı
İnanamıyoruuuuuuuuuuuuuuum :O

selam kızlar, herkese hayırlı ramazanlar...

4 gündür falan giremediğim için uzun uzun bakamadım geçmişe..

cumartesi günü deliriyordum panikten ve sonrasında sinirden. normalde bu hafta doktor kontrolüm vardı, amam uzun zamandır oğlumu görmediğim için eşim de ben de özledik, görmek istedik. kendi doktorum biraz katıdır randevu günleri konusunda. zamanından önce gidersem sorunum yoksa "gereksiz yere geliyorsun der" ama çok da severim kendisini süper bi adam bence.. neyse biz de oğlumuzu görelim diye cumertesi uyanır uyanmaz en yakın hastaneye gittik (medicana international), açıkça da söyledim ordaki doktora sadece bebeği gömek için geldik dedim. neyse aldı salak doktor beni ultrasona, oğlumu gördük, ultason çıktısı istedim bin bir nazla verdi onu. sonra ağrın var mı dedi. ara sıra olan batmalaarım var ama doktorumun kontrolünde rahim büyümesinden kaynaklanan ağrıler dedim. banden bi sürü tahlil istedi, haman nts yapmalıyız erken doğum olabiir dedi. benim de eşimin de rengi attı. ama kadının yüzüme baktığı bile yok hatta tansiyonumu bile ölçmedi. neyse çıktım tahliller ne kadar tutuyo diye sordum 780 TL dediler nts hariç!!!!! sonr aeşim kendi doktorunu ara hemen oraya gidelim dedi. hiç hoşlanmadı eşim de ordaki tutmumdan. hemen doktorumu aradım, gel istersen dedi. o kadar panik olduk ki nasıl geçti yol billmiyorum. kendi doktoruma gösterdim istenenleri. adamın yüzü değişti. neyse kontrol etti. hiç bi şeyin yok, sadede tansiyonun çıkmış o da normal bu durumda, telaşlanma, stresden uzak dur haftaya normal kontrolüne gel dedi.

boşu boşuna para almak için neler yapıyolar ya.. aman kızlar siz siz olun kendi güvendiğiniz doktordan başkasına gitmeyin.. bizim ağzımız yandı resmen

Son düzenleme:

ayy yuhhh para için neler yapıyolarrr hamile kadını böyle korkutmayı seviyorlarmı ne yada korkutuyolar ki hasta telaşa kapılsın paraları döksün önlerine pisliklerrr

ayy o zamana ben kocama kurban olayım..gece cok nadırde olsa az bır gozumu acsam baksam adam kıvrılmıs bır koseye sıkısmıs yatar oluyo..aksıne ben bacagımı onunkının ustune atıyorum gıkını cıkarmıyor benı rahat etsın dıye sırtımı kasıyomasajlar yapa yapa uyuutuyo benı..gelsın de opıyım dur bı..

geçmiş olsun canım, neler yaşatmışlar sana kimbilir nekadar endişelendin... bu insanların para için yapamayacağı şey yok, haklısın kendi doktorumuzdan başkasına gitmemek gerekiyor. umarım bidaha böyle bir tatsızlık yaşamazsın ...

ayy yuhhh para için neler yapıyolarrr hamile kadını böyle korkutmayı seviyorlarmı ne yada korkutuyolar ki hasta telaşa kapılsın paraları döksün önlerine pisliklerrr

bir daha meraktan ölsem de başka doktora gitmem kızlar. bir de dışarıdan bakınca düzgün hastane dersiniz oraya. ben doktara girmeyi beklerken bi kadıncağız geldi tekerlekli sandalyeyle, belli ki yeni doğum yapmış, kadını bi azarladı doktorlardan biri. orda anlamalıydım zaten. bi kere benim bildiğim doktorun yeni doğum yapmış kadına gitmesi gerekir, kadıncağız sandalyeye koyulup normal polikliniğe indirilmez.

Son düzenleme:
ay içimden aglamak geliyoooooooo dün geceden beri içim doluu aglasam rahatlicamm ama bebegimi üzmemek için
kendimi tutuyorummmm

ay içimden aglamak geliyoooooooo dün geceden beri içim doluu aglasam rahatlicamm ama bebegimi üzmemek için
kendimi tutuyorummmm

geçen hafta ben öyleydim hatırlarsan.. ağla rahatlarsın, sonra bebeğne güzel bi masal oku, onun yüzünden ağlamadığını anlat ona, ben öyle yaptım geçen hafta rahatladım valla ağladıktan sonra

yok canım benim eşim vicdan yapıyor kendince . onları kadın başına yalnız bırakmış ya her istediklerini yaparak vicdanını rahatlatıyor.

haklısın onların umurunda bile değilim. bi derdimi anlatacağım zaman cümlenin sonu gelmeden konu değişir kayınvalidem keyfine göre çeker bi tarafa. canları ne isterse öyle davranıyolar işte.

aynen öyle canım. kötü olmıyayım dedim, vicdan yaptm saygıda kusur etmedim ama ne oldu olan bana oldu.
eşim kavgada tutturdu sen nefret ediyorsun benim ailemden diye. dedim nefret etsem şimdiye kadar bi saygısızlığımı görürdün. yaptım mı diyorum bi şey. yok diyo ama oraya gidince canın sıkılıyo suratın asılıyo diyo. yuh dedim hep bi öyle Allahtan kork. ruha halidir o an susmuşumdur. ama elimden geldiğince konuşmaya yardımcı olmaya çalışmıyor muyum diyince sustu tabi.

gizli yapamaz asıl o zaman kıyamet kopar biliyor bunu. ya zaten gerektiği yerde ben yapalım diyorum ama bunlar yüz verince astarını isteyen cinsten.
bi ara görümce kızını annesine bırakmıştı. 4 yaşında bu da tutturmuş eşime dayı beni lunaparka götür diye. neyse tamam dedim çocuktur. beni zorladı ben de gittim. kızı alırken kayınvalidem diyor ki kızına (görümcem de bizle geldi hatta amcasının kızı da yolacaklar ya) kızım ne isterse yapın çocuktur. bu laf kime eşime.
e eşim aldı emri durur mu giti dünya kadar jeton aldı her biri birer ikişer bindiler ben pturuyorum. sonra görümcem geldi ben de dedim ki ay çok sıcak para almadım yanıma eşim gelsin de dondurma alsın dedim. üstümde 20 tl var dedi alayım ben ses etmedim o da almadı tabi bi daha eşim gelince diyo ki abi filizin canı dondurma istemiş.
yani biz yanlarındayken bir suya para vermezler. anlatabiliyor muyum ceplerinde dursun onlar kar etsin o günü biz çift maaşız nolcak. canı ceheneme paranın ama bu düünceleri beni delirtiyo.
bi de tartışırken eşim onları koruyacak ya sen diyo zaten bizi beğenmiyosun, biz pasaklıyız senin gözünde ooo dedim ben ve siz olmuşsak olay bitmiş zaten neyi tartışıyoruz ki biz.
geçen yemeğe götürdük görümcemleri evde yemek yapamıyorum çıkaralım dedim . yemekten sonra ona diyolar kesene bereket diye. onlar göre para oğullarının benim hiç katkım yok tabi.eşime diyorum ki böyle böyle sen diyo neler düşünmüşsün bunlar çok kötü düşşünceler diyo bi de
daha neler neler. içime ata ata bu hale geldik işte. ama yok zeynep ben susmayacam artık. inceldiği yerden kopsun.

canım olay mop değil olay bi yere gidildiğinde illa bizim onlara bir şeyler almamız gerektiğin düşünmesi eşimin.
hayır mop almayı biliyosa parasını da versin. ya hadi vermiyosun abidir tamam ama insan hep mi yiyici olur ben buna dayanamıyorum. tek taraflı yapmaktan vermekten bunaldım artık.

aynen canım benimki lafta torunu gelecek çok hevesli ama bi çöpünü göremedik daha. annemden tereyağı peynir istedim aldıkları bi yer var tadı güzel diye. inan gönderdi parasını bile almadı. kayınvalideme diyorum annem aldı tereyağımı o da oğluna diyo oğlum bize de baksaydın temiz bi yerden.
ve geçen geceye kadar benim maaş kartım bile eşimdeydi. nasıl olsa taks,t ödüyo diye hiç dert de etmedim. ben evden çıkınca o da artmış kartı. dedim iyi oldu bundan sonra herkesin kartı kendinde dursun.
kızkardeşim yeni örtündü mesela hediye alacam aman diyorum bebeğimin masrafları var alırım sonra. ama yok eşimin ailesinin ihtiyaçlarını alıyoruz benim maaş kartımla.

kızlar ben geldim şimdi doktordan muayene olalı daha 11 gün olduğunu o yüzden bir daha ücret ödemek istemediğimi söyledim oda o zaman seni nstye bağlayalım dedi..ilk defa nstye girdim birde nstye doğumhaneye indim ben ordamı doğum yapıcam dedim kendi kendime korktum ya sonra bebeğimin kalp atışlarını dinledim dum tıkı dum tıkı sonra şükürler olsunki sancım çıkmadı doktorum çok fazla ayakta kalma dedi..

çok sevindim canım benim ohhh hem senin hem bizim içimiz rahatladııı

canım sen anlatınca aklıma geldi ,bi arkadaşım diyarbakırda yaşıyo,memuriyetten dolayı ,tatillde istanbula geldiler ailelerin yanına ,bu arada bide kontrol olalım bakalım diyip gitmişler acıbadem e ,doktor bakmış ve demişki çocuğunuz özürlü gözüküyo ,kız ve ailesi şok tabi ,bisürü tahliller ,amniyon testi falan yapmışlar ,sonra testleri kocaeli ünv.den bi prof a göstermişler prof ense kalınlığı falan normal ,bu çocukta bi sorun yok demişte kız ondan sonra rahet etti ,tabi bebiş doğdu ,maşşallahı var ,çektikleri sıkıntı stres ve hastane masrafı 2000tl de kar kaldı yani büyük hastane falan diye sakın güvenmeyin resmen yolacak insan arıyolar ,gerçi benimkide okadar büyük değil ama bi teste 200 tl istemeyi biliyo ,ama ben naaptım ödemedim o parayı ,dr.dan öğrenmiş bulunduğum içinhep onlarmı kurnaz olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…