Eşim aradı ne yicez akşama diyor. Acıktı demekkiiçim bi hoş oldu ben tutmuyorum ya... Ne yicez bilmiyorum. Akşamda beraber eve gidicez. Sabah beraber geldik, aretık araba kullanmıyorum. Hafta sonuda çok ağrım sızım oldu zaten... Onun beni alması ve evde olmamız saat 7,30 u bulur kesin biraz erken çıkıp markete uğrayacağım ama ne alcamıda bilmiyorum ya bu yemek derdi ne zor, adı konsa tamamda. Düşün düşün deli oluyorum
İyi olsaydım bi kaç çeşit yapardım haftasonu. Ayhhh Tirledim haaa...
özel de yaptırırsan alırlar ama acile gidersen yani kendi hastanenin aciline gidersen acilde para alamazlar ha o da olmazsa devlet hastanesinin aciline git sancım var dersen hemen alırlar nts ye beni almışlardı ama benim gerçekten sancım vardı
evet yandık valla napıcaz bilmem..
nstden ücret almıyolar aynı şey benimde aklıma geldi bugün dedim arada gelsem kimse anlamaz valla
Özele gidiyorum herhalde normal kontrol için gittiğimizde ntsye bağlarlarsa ücret almıyolardır Son aylarda her gittiğimizde nts ye bağlıyolarmı
Filizcim ya seni o kadar iyi anlıyorum ki. Okudukça da üzülüyorum ama. Üzme kendini artık yeter güzelim ya. Eşinin de inşallah kafasına denk eder kullanıldığı şu mübarek Ramazan günü canını sıkmaz daha fazla ki bence eşin seni çok seviyor ben anlattıklarından öyle çıkardım ama inançlı bir insan olarak aileye elinden geldiğince yardım etmek istiyor sanırım. Kendi ihtiyaçlarınızın olduğunu görmek zorunda. Kız kardeşine de al eşarbını.
Ben eşim ne yaparsa kendi aileme de aynısı yapıyorum babasına babalar günü hediyesi mi alıyor, gidip aynısından kendi babama da alıyorum (her ne kadar kutlamaktan nefret etse de bir hafta sonra alıyorum ama alıyorum mutlaka)
Kızlar bu niye böyle sizce? Benim eşimin ailesi de aynı telefonda konuşurken babanesi onu yer, doğsa artık bebeğimiz falan diyor ama şu ana kadar hani bir çöp bile almadı. Hamilelik bitti daha hala dilinde bir hamile kıyafeti "sana hamile kıyafeti alıcam" bilmem ne. Annemse ayağında topuk dikeni olduğu halde benle Eminönü'ne kadar gelir, eşim bile yardım etmez eşyaları hep o taşır, bebeğe beşik yaptırır, bebek arabasını alırlar, doğumdan sonra damatlarıyla onlarda kalıcam diye bir odalarını bize özel hazırlarlar. Doğumdan sonra bana alacağı hediye takılara bile bakıyor şimdiden parasını biriktiriyor ki aldığı bir emekli maaşı. Ya tamam benim annem yapar bunları içinden geldiği için de diğer tarafta anne hiç mi içinden gelmiyor? Annem yine bebeği görünce severler yaparlar diye sakinleştirmeye çalışıyor beni ama ben gıcık oluyorum elimde değil. Yok mu şöyle candan bir kayınvalide
kız aklınla bın ya bende ıshal oldum ama sansa kabızdım kötü olmadım 1-2 sefer sadece demek ondandıı hiçaklıma gelmedı helal sana valla güya bırde bu işin içindeyım hehe hıç aklıma gelmedı bende dıyorum esımde ıshal herhalde yedıgımız bırseyden dedım :)))Yok canım hamdolsun hemoroidler mantarlar ağrı sızılar dışında herkes tam takım :)))))
Mini etek sana sorucaktım canım sende monurolden sonra ishal oldunmu? Beni fena bozu yaa...
hiii kötü bırsey yoktur inşallah bulup okim baritopikte herşey yolunda sayılır cnm ufak tefek hamilelik sıkıntıları dışında herkes iyibide filizimizin canı sıkkın biraz ama oda iyi olacak en azından kuzusu için
umarım seninde sonuçların iyi çıkar cnm diyete falan gerek kalmaz hadi bian önce doyur gel kızımızı
aferın o kocayaaa ay ne güzel eskıden kocalr bu kadar anlayıslı değilmıs bız değiştirıyoruz onları artık :))kızlar gidip yemek yapayım karnımda çok acıktı malum kocalar oruçlu..bu sabah sahura kaldırmaya kıyamamış beni garibim kendi hazırlamış yemiş bişeyler
Filizcim ya seni o kadar iyi anlıyorum ki. Okudukça da üzülüyorum ama. Üzme kendini artık yeter güzelim ya. Eşinin de inşallah kafasına denk eder kullanıldığı şu mübarek Ramazan günü canını sıkmaz daha fazla ki bence eşin seni çok seviyor ben anlattıklarından öyle çıkardım ama inançlı bir insan olarak aileye elinden geldiğince yardım etmek istiyor sanırım. Kendi ihtiyaçlarınızın olduğunu görmek zorunda. Kız kardeşine de al eşarbını.
Ben eşim ne yaparsa kendi aileme de aynısı yapıyorum babasına babalar günü hediyesi mi alıyor, gidip aynısından kendi babama da alıyorum (her ne kadar kutlamaktan nefret etse de bir hafta sonra alıyorum ama alıyorum mutlaka)
Kızlar bu niye böyle sizce? Benim eşimin ailesi de aynı telefonda konuşurken babanesi onu yer, doğsa artık bebeğimiz falan diyor ama şu ana kadar hani bir çöp bile almadı. Hamilelik bitti daha hala dilinde bir hamile kıyafeti "sana hamile kıyafeti alıcam" bilmem ne. Annemse ayağında topuk dikeni olduğu halde benle Eminönü'ne kadar gelir, eşim bile yardım etmez eşyaları hep o taşır, bebeğe beşik yaptırır, bebek arabasını alırlar, doğumdan sonra damatlarıyla onlarda kalıcam diye bir odalarını bize özel hazırlarlar. Doğumdan sonra bana alacağı hediye takılara bile bakıyor şimdiden parasını biriktiriyor ki aldığı bir emekli maaşı. Ya tamam benim annem yapar bunları içinden geldiği için de diğer tarafta anne hiç mi içinden gelmiyor? Annem yine bebeği görünce severler yaparlar diye sakinleştirmeye çalışıyor beni ama ben gıcık oluyorum elimde değil. Yok mu şöyle candan bir kayınvalide
Bi kaç gündür hareket ettiğim zaman kasığıma iğneler batıyo sanki dünde kasığıma hafiften bi ağrı girdi bi an hamile olduğumu unuttum hastalanıcam herhalde diye düşünmeye başladım
Canım ya valla aynı ben olmuşsun öyle iyi anlıyorum ki, eşin gelİp özür dileyecek emin ol sonrada bebeğini bu kadar üzdüğüniçin üzüleceksin... Bende böyle olmuştum.. Fatoşu dinle ama çok haklı sakince alttan alarak anlatınca daha iyi oluyor. Birde bebeğinin doğmasını bekle o zaman bir çok şey daha farklı olucak ben öyle düşünüyorum :) İnan benimkilerde seninkiler gibi... Miğdem bulandı artık. Sorun para değil DÜŞÜNCESİZLİKLERİ..... Sende maaş kartını verme, eşin hem taksidi ödeyip hemde evini geçindirip bide onalra bakabiliyosa baksın.. Olan bizim yuvamıza evimize eşimizle olan huzurumuza oluyor..
kız bak belki bi kaç gün gecikir hemen bi test falan yap gümbürtüye gitme
fizlizcim inan aynı sorunları onlarca belkide yüzlerce kez yaşamış biri olarak eşinle konuşmanı tavsiye ederim. elini omzuna koyman bile herşeyi düzeltmek için yeterde artar bile. bu hem onu hemde seni rahatlatıcak bunu sende biliyorsun eminim şimdi kendini huzursuz yada eksik hissediyorsun bi taraftan eşini düşünüp ona kıyamıyorsun bitaraftan seni anlasın istiyorsun. ama onunla konuşmaz durumu tatlıya bağlamazsan kayınvalidenlerden bi farkın kalmaz sende istemedende olsa bencillik etmiş olursun. bazen birazcık empati kursak herşey daha farklı olucak sen şimdi onu anladığını gösterki oda seni anladığını sana gösterebilsin. ben geçenlerde eşime eğer annenler ev yapıyoruz diye borç isterlerse belki boşluğuna denk gelir bişey diyemez tmm dersin önceden konuşalım dedim tatlı tatlı konuştum masraflarımızı hatırlattım ailesinin ilgisizliğine olan kırgınlığımı söyledim oda yazlık ihtiyaç değil lüxs madem bu yıl zorlanıyorlar seneye bitirsinler haklısın böyle bişey olursa açıkca söylerim dedi. şuana kadar ilk kez torunları olucak diye heyecandan uzak olan annesine babasına kırgın olduğunu söyledi. Keşke bazı şeyleri değiştirebilseydim alllaha şükür kimsenin alıcağı bir bebk eşyasına muhtaç değiliz ama insan başkalarına bakıp özeniyor bir patik 2 lira falan hiçmi hevesleri yok diyor sorsan bebiş geliyor diye pek heyecanlılar ama etrafa karşı tamamen yapmacık konuşmalar. oysaki eşim bunlara fena halde can sıkıyor dediğim gibi keşke evlatlşarını bukadar üzmeseler bukadar bencil olmasalar..
ama eşime hep hayret etmişimdir nasıl sonsuz bir vicdan ve affediciliği varki hala saygıda sevgide kusur etmiyor iyiki böyle bi adamla evliyim. kayınvalidemler çok ii olabilir ama eşim kötü ve duygusuz olabilirdi. benim her kötü zamanımda yanımda olmuştur kendi adımıza nerdeyse hiç kavga etmemişizdir tüm kavgalar ailesi yüzünden oluyor. senin öfkeni çok ii anlıyorum artık yapılanı hazmedemiyorsun ama eşininki saflık derecesinde bi iyi niyet baksın yardımcı olsun ama gerektiğinde kusura bakmayın ama olmaz demeyide bilsin istiyorsun, malesef herkezin bir tarzı var. bizim eşlerimizde böyle bizim kadar keskin değiller bence bunu böyle değerlendir. eşinide kendinide üzme daha fazla. ben artık rahatsız olduğum konuları ailesini rencide etmiycek şekilde nazikçe söylüyorum, hoş ısrarla anlamıyorlar ama ben ısrarla hayır demeyi biliyorum bazen ayıp olucak diye susmak yerine bu beni rahatsız eder kusura bakmayın ama bu dediğiniz olmaz demek herşeyi değiştiriveriyor. en azından günlerce için içini yemiyor kendini daha dürüsthissediyorsun ve ne ben ne eşim aptal yada saf değiliz herşeyin farkındayız ama saygılı davranıyoruz sınırlarımızı zorlamasanız iyi olur mesajını vermiş oluyorsun. eşin belki bu mesajı veremiyor ama sen haddini aşmadan bunu yapabilidğin zaman eşin arkanda durucak ve bigün sana iyiki söyledin bunu diycek. çünkü içten içe oda aynı şeyi söylemek istiyor ama emin ol cesaret edemiyor.......
7 aydır hastalanmıyorum bu ayda bekliyim olmazsa bi test yapıcam ama bişey çıkıcağını zannetmiyorum hamile olsam kesin anlardım
buarada kavga ederken eminim eşine hep siz dedin benim eşim eşyaları bitek bu nedenle fırlatır :) her tartışmada eşimide ailesiyle aynı kefeye koyup siz demem onu çok sinirlendirir.. çünkü bilirki eşime direk kızdığım için değil ailesine olan birikmişliğim yüzünden dir öfkem. sanki eşim onlara olmaz dediğinde beni sevdiğini kanıtlıycakmış gibi gelir bazen sonra oturup düşününce çocukca davrandığımın farkına varıyorum ama biraz geç oluyor. birde kavga sırasında söylenenleri ciddiye alma sakın çünkü dilin kemiği yok bazen canını yakmak için hiç söylemeyeceğin bir şeyi bile yüzüne vuruveriyorsun. insan en çokta sevdiğine kolay söylüyor kötü sözleri eeee biz böyle kolay acıtınca onlarda bizim canımızı acıtmak istiyor yada o anki öfkeyle canını acıtmaya çalışıyor. birden biz dmeyede başlıyorsun çünkü senin ailen maddi manevi hep yanında bisürü güzel anın var, seni karşılıksız seven biçok insan var. kardeşlerin annen,baban nerdeyse mükemmel bi aile en azından onunkiyle kıyaslandığında. sen biz dedikçe o siz olmaya başlıyor. sonra kavga siz bunu yaptınız ama biz bunu yaptığa dönüveriyor. eşimden öğrendiğim bişey daha var. her kim olursa olsun kıyaslama filiz çünkü biri mutlaka daha üstün çıkar ama herkesin şartlarıda kişiliğide farklıdır. herkez kendi seçimlerini yaşar. belki yaptıklarını eleştirebilirsin ama< kıyaslayamzsın çünkü o bi başkası herkez aynı olmak zorunda değill. sen nezaman kıyaslamayı bırakır eleştirmeye başlarsan (tabi muhakkak iyi sayılabilecek taraflarıda vardır bunlarıda göz önüne alan bi eleşti, sadece yıkıcı değil yapıcıda olmalı) ozaman eşinde kendi ailesini eleştiricek ve haklı olduğunu kabul edicek. üstelik onun kendi ailesini seninkiyle kıyaslaması emin ol onu sadece üzer.
birde eşin seninde dediğin gibi herşeyin farkında ama bunu kabul ederse sen dahada ailesinden nefret eder bundan güç alır daha acı sözler söylersin diyede çekiniyordur. ona bunun olmuycağını sadece gerektiğinde hayır demeyi bilmesini istediğini hissettirirsen oda durumu kabullenir...
haklısın canım yine kendimi kaybetmezsem dediklerini yapmaya çalışacam :) sen benden daha tecrübelisin neticede ve sıkıntılarımız ortak maalesef. inş. halledebiliriz biz de sizin gibi.
selam kızlar, herkese hayırlı ramazanlar...
4 gündür falan giremediğim için uzun uzun bakamadım geçmişe..
cumartesi günü deliriyordum panikten ve sonrasında sinirden. normalde bu hafta doktor kontrolüm vardı, amam uzun zamandır oğlumu görmediğim için eşim de ben de özledik, görmek istedik. kendi doktorum biraz katıdır randevu günleri konusunda. zamanından önce gidersem sorunum yoksa "gereksiz yere geliyorsun der" ama çok da severim kendisini süper bi adam bence.. neyse biz de oğlumuzu görelim diye cumertesi uyanır uyanmaz en yakın hastaneye gittik (medicana international), açıkça da söyledim ordaki doktora sadece bebeği gömek için geldik dedim. neyse aldı salak doktor beni ultrasona, oğlumu gördük, ultason çıktısı istedim bin bir nazla verdi onu. sonra ağrın var mı dedi. ara sıra olan batmalaarım var ama doktorumun kontrolünde rahim büyümesinden kaynaklanan ağrıler dedim. banden bi sürü tahlil istedi, haman nts yapmalıyız erken doğum olabiir dedi. benim de eşimin de rengi attı. ama kadının yüzüme baktığı bile yok hatta tansiyonumu bile ölçmedi. neyse çıktım tahliller ne kadar tutuyo diye sordum 780 TL dediler nts hariç!!!!! sonr aeşim kendi doktorunu ara hemen oraya gidelim dedi. hiç hoşlanmadı eşim de ordaki tutmumdan. hemen doktorumu aradım, gel istersen dedi. o kadar panik olduk ki nasıl geçti yol billmiyorum. kendi doktoruma gösterdim istenenleri. adamın yüzü değişti. neyse kontrol etti. hiç bi şeyin yok, sadede tansiyonun çıkmış o da normal bu durumda, telaşlanma, stresden uzak dur haftaya normal kontrolüne gel dedi.
boşu boşuna para almak için neler yapıyolar ya.. aman kızlar siz siz olun kendi güvendiğiniz doktordan başkasına gitmeyin.. bizim ağzımız yandı resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?