2011 Ekim Anneleri

kimseye cevap veremedim bölük pörçük okudum hoşgeldin diyenler olmuş hoşbuldum canım arkadaşlarım
denizcim geçmiş olsun hiç yaşamadım ama hemoroidin çok acı veren bir şey olduğunu duydum sen sıcak suda oturmayı dene biraz iyi gelir inşallah..
filizcim canım benim geçmiş olsun diyim hamileyken bu kadar stres yapma kendine yapmalarına da izin verme bir sıkıntı çekilecekse eşinle birlikte çekeceksiniz o da anlayacaktır bir gün şu an asıl sorumlu olduğu kişiler sen ve bebeği ama inşallah geç olmadan anlar allah korusun ne çekip gitmesi aklından bile geçirme canım benim...
irem de dönmüş aramıza sorunlar halloldu sanırım inşallah öyledir....
bu arada benim de göbeğim hiç büyümedi kilom da olduğu yerde seyrediyor geçen akşam yemeğini de sadece 1 kase çorbayla geçiştirdiğim için eşim çocuğun gelişmeyebileceğini söyledi onun niyeti beni gaza getirip yemek yedirmekti ama olsun ben yine de çok üzüldüm ha birde neyi farkettim hani ben 1 haftadır evdeydim ya tatilin tadını çıkardım akşam yatarken sabah 12 de uyanıcam diyordum kuzucum beni saat 11:30 deyinde tekmelerle uyandırıyordu 1 haftada çıldırdı oğlum fır döndü karnımda evde olmayı o da çok sevdi ama bu gün işe geldik tık yok evdeyken yatıyorum sırt üstü ellerimi de karnıma kotuyorum sonra pıt pıt atmaya ordan oraya kaymaya başlıyor ahhhh ne çabuk geçti tatillll

Bende normal olduğunu düşündüğüm için gitmedim canım, nst de sancı çıkmıyor gidince 8 ağustosta randevum var benimde. İyi olmana sevindim :) Yormasakta yatsakta ağrıyınca ağrıyor işte.

evet ağrıcaksa ağrıyor normal hamilede olucak ağrılar demekki son 3 aya girdik ya başladık yani zorluklara

geçmiş olsun cnm baya bi korkmussun gitme bi daha o dra dediğin hastaneyi biliyorum ben babam kanser tedavisini orda gördü hastane gerçekten çok güzel bi hastane ama dediğin gibi çok pahalı drdanda kaynaklı yaşamıssın sen mesela babamını onkologu ne istiyorsa yazıyordu gidip cerrahpaşada falan çektirin diyodu hamile kadınlara tavrı çok yanlışmış esefle kınıyorum onları

geçmiş olsun cnm ama için rahatladı bu dünyada o dum tıkı dum tıkıdan daha güzel bi ses yoktur sanırsam

Canım ya valla aynı ben olmuşsun öyle iyi anlıyorum ki, eşin gelİp özür dileyecek emin ol sonrada bebeğini bu kadar üzdüğüniçin üzüleceksin... Bende böyle olmuştum.. Fatoşu dinle ama çok haklı sakince alttan alarak anlatınca daha iyi oluyor. Birde bebeğinin doğmasını bekle o zaman bir çok şey daha farklı olucak ben öyle düşünüyorum :) İnan benimkilerde seninkiler gibi... Miğdem bulandı artık. Sorun para değil DÜŞÜNCESİZLİKLERİ..... Sende maaş kartını verme, eşin hem taksidi ödeyip hemde evini geçindirip bide onalra bakabiliyosa baksın.. Olan bizim yuvamıza evimize eşimizle olan huzurumuza oluyor..

walla aynen canım.. mide yanamaları, kasık ağrıları, sağdan sola dönemiyorum, bi de çalışıyorum, ben de çabuk doğğurmak istiyom sanırım.. son trimestır ilk trimestırdan daha mı zor ne

fizlizcim inan aynı sorunları onlarca belkide yüzlerce kez yaşamış biri olarak eşinle konuşmanı tavsiye ederim. elini omzuna koyman bile herşeyi düzeltmek için yeterde artar bile. bu hem onu hemde seni rahatlatıcak bunu sende biliyorsun eminim şimdi kendini huzursuz yada eksik hissediyorsun bi taraftan eşini düşünüp ona kıyamıyorsun bitaraftan seni anlasın istiyorsun. ama onunla konuşmaz durumu tatlıya bağlamazsan kayınvalidenlerden bi farkın kalmaz sende istemedende olsa bencillik etmiş olursun. bazen birazcık empati kursak herşey daha farklı olucak sen şimdi onu anladığını gösterki oda seni anladığını sana gösterebilsin. ben geçenlerde eşime eğer annenler ev yapıyoruz diye borç isterlerse belki boşluğuna denk gelir bişey diyemez tmm dersin önceden konuşalım dedim tatlı tatlı konuştum masraflarımızı hatırlattım ailesinin ilgisizliğine olan kırgınlığımı söyledim oda yazlık ihtiyaç değil lüxs madem bu yıl zorlanıyorlar seneye bitirsinler haklısın böyle bişey olursa açıkca söylerim dedi. şuana kadar ilk kez torunları olucak diye heyecandan uzak olan annesine babasına kırgın olduğunu söyledi. Keşke bazı şeyleri değiştirebilseydim alllaha şükür kimsenin alıcağı bir bebk eşyasına muhtaç değiliz ama insan başkalarına bakıp özeniyor bir patik 2 lira falan hiçmi hevesleri yok diyor sorsan bebiş geliyor diye pek heyecanlılar ama etrafa karşı tamamen yapmacık konuşmalar. oysaki eşim bunlara fena halde can sıkıyor dediğim gibi keşke evlatlşarını bukadar üzmeseler bukadar bencil olmasalar..
ama eşime hep hayret etmişimdir nasıl sonsuz bir vicdan ve affediciliği varki hala saygıda sevgide kusur etmiyor iyiki böyle bi adamla evliyim. kayınvalidemler çok ii olabilir ama eşim kötü ve duygusuz olabilirdi. benim her kötü zamanımda yanımda olmuştur kendi adımıza nerdeyse hiç kavga etmemişizdir tüm kavgalar ailesi yüzünden oluyor. senin öfkeni çok ii anlıyorum artık yapılanı hazmedemiyorsun ama eşininki saflık derecesinde bi iyi niyet baksın yardımcı olsun ama gerektiğinde kusura bakmayın ama olmaz demeyide bilsin istiyorsun, malesef herkezin bir tarzı var. bizim eşlerimizde böyle bizim kadar keskin değiller bence bunu böyle değerlendir. eşinide kendinide üzme daha fazla. ben artık rahatsız olduğum konuları ailesini rencide etmiycek şekilde nazikçe söylüyorum, hoş ısrarla anlamıyorlar ama ben ısrarla hayır demeyi biliyorum bazen ayıp olucak diye susmak yerine bu beni rahatsız eder kusura bakmayın ama bu dediğiniz olmaz demek herşeyi değiştiriveriyor. en azından günlerce için içini yemiyor kendini daha dürüsthissediyorsun ve ne ben ne eşim aptal yada saf değiliz herşeyin farkındayız ama saygılı davranıyoruz sınırlarımızı zorlamasanız iyi olur mesajını vermiş oluyorsun. eşin belki bu mesajı veremiyor ama sen haddini aşmadan bunu yapabilidğin zaman eşin arkanda durucak ve bigün sana iyiki söyledin bunu diycek. çünkü içten içe oda aynı şeyi söylemek istiyor ama emin ol cesaret edemiyor.......

evet ağrıcaksa ağrıyor normal hamilede olucak ağrılar demekki son 3 aya girdik ya başladık yani zorluklara

34 haftalık hamiş bi arkadaşım var yürüyemiyomuş kukusundaki baskıdan bu ağrılar artıcak geceleri daha fena olcak diyo bebekkilo aldıkça büyüdükçe bizler zorlanmaya devam edicekmişiz yani kısaca..

Gözün aydın iyi haberler almışsın

Kızlar nst için ayrı ücret alıyolarmı bilen varmı??? Bi de nasıl bişey çok merak ediyorum bazen numaradan sancım var diyip öğrenmek için gitsemmi acaba diyorum

Son düzenleme:
walla aynen canım.. mide yanamaları, kasık ağrıları, sağdan sola dönemiyorum, bi de çalışıyorum, ben de çabuk doğğurmak istiyom sanırım.. son trimestır ilk trimestırdan daha mı zor ne

cnm valla ben o kadar rahat geçiriyordum ki inan son 1 aydır falan daha yeni idrak ediyorum hamile olduğumu sıkıntılar başlayınca anladım hamile olduğumu

evet dünyanın en güzel sesi o dum tıkı dum tıkı..bide hareketleri ay doğmadan bile sevdiyor kendini kerata

özel de yaptırırsan alırlar ama acile gidersen yani kendi hastanenin aciline gidersen acilde para alamazlar ha o da olmazsa devlet hastanesinin aciline git sancım var dersen hemen alırlar nts ye beni almışlardı ama benim gerçekten sancım vardı

evet yandık valla napıcaz bilmem..

nstden ücret almıyolar aynı şey benimde aklıma geldi bugün dedim arada gelsem kimse anlamaz valla

Eşim aradı ne yicez akşama diyor. Acıktı demekki içim bi hoş oldu ben tutmuyorum ya... Ne yicez bilmiyorum. Akşamda beraber eve gidicez. Sabah beraber geldik, aretık araba kullanmıyorum. Hafta sonuda çok ağrım sızım oldu zaten... Onun beni alması ve evde olmamız saat 7,30 u bulur kesin biraz erken çıkıp markete uğrayacağım ama ne alcamıda bilmiyorum ya bu yemek derdi ne zor, adı konsa tamamda. Düşün düşün deli oluyorum

İyi olsaydım bi kaç çeşit yapardım haftasonu. Ayhhh Tirledim haaa...

Kızlar bu saat oldu yenı yazabılıyorumm saat 12 ye kadar hastanedeydık 100 şeker yüklemesı yapıldı çarşamba sbah alcam sonucu

umarım herkess iyidirrr

aç aç bekledık gec kahvaltı ettım şimdıde karnımız acıktı kızım bugun çok ıyı tepikledıı

gidip yemek alcammm

umarım kötü bırsey yoktur bı haber versenız kızlarr

buarada kavga ederken eminim eşine hep siz dedin benim eşim eşyaları bitek bu nedenle fırlatır :) her tartışmada eşimide ailesiyle aynı kefeye koyup siz demem onu çok sinirlendirir.. çünkü bilirki eşime direk kızdığım için değil ailesine olan birikmişliğim yüzünden dir öfkem. sanki eşim onlara olmaz dediğinde beni sevdiğini kanıtlıycakmış gibi gelir bazen sonra oturup düşününce çocukca davrandığımın farkına varıyorum ama biraz geç oluyor. birde kavga sırasında söylenenleri ciddiye alma sakın çünkü dilin kemiği yok bazen canını yakmak için hiç söylemeyeceğin bir şeyi bile yüzüne vuruveriyorsun. insan en çokta sevdiğine kolay söylüyor kötü sözleri eeee biz böyle kolay acıtınca onlarda bizim canımızı acıtmak istiyor yada o anki öfkeyle canını acıtmaya çalışıyor. birden biz dmeyede başlıyorsun çünkü senin ailen maddi manevi hep yanında bisürü güzel anın var, seni karşılıksız seven biçok insan var. kardeşlerin annen,baban nerdeyse mükemmel bi aile en azından onunkiyle kıyaslandığında. sen biz dedikçe o siz olmaya başlıyor. sonra kavga siz bunu yaptınız ama biz bunu yaptığa dönüveriyor. eşimden öğrendiğim bişey daha var. her kim olursa olsun kıyaslama filiz çünkü biri mutlaka daha üstün çıkar ama herkesin şartlarıda kişiliğide farklıdır. herkez kendi seçimlerini yaşar. belki yaptıklarını eleştirebilirsin ama< kıyaslayamzsın çünkü o bi başkası herkez aynı olmak zorunda değill. sen nezaman kıyaslamayı bırakır eleştirmeye başlarsan (tabi muhakkak iyi sayılabilecek taraflarıda vardır bunlarıda göz önüne alan bi eleşti, sadece yıkıcı değil yapıcıda olmalı) ozaman eşinde kendi ailesini eleştiricek ve haklı olduğunu kabul edicek. üstelik onun kendi ailesini seninkiyle kıyaslaması emin ol onu sadece üzer.
birde eşin seninde dediğin gibi herşeyin farkında ama bunu kabul ederse sen dahada ailesinden nefret eder bundan güç alır daha acı sözler söylersin diyede çekiniyordur. ona bunun olmuycağını sadece gerektiğinde hayır demeyi bilmesini istediğini hissettirirsen oda durumu kabullenir...

Yok canım hamdolsun hemoroidler mantarlar ağrı sızılar dışında herkes tam takım :)))))

Mini etek sana sorucaktım canım sende monurolden sonra ishal oldunmu? Beni fena bozu yaa...

herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar.

oku oku bitiremedim valla. hafta sonu ve bugün ne çok muhabbet olmuş. KK en çok konuşan topiği biziz herhalde

topikte herşey yolunda sayılır cnm ufak tefek hamilelik sıkıntıları dışında herkes iyi bide filizimizin canı sıkkın biraz ama oda iyi olacak en azından kuzusu için
umarım seninde sonuçların iyi çıkar cnm diyete falan gerek kalmaz hadi bian önce doyur gel kızımızı

kızlar gidip yemek yapayım karnımda çok acıktı malum kocalar oruçlu..bu sabah sahura kaldırmaya kıyamamış beni garibim kendi hazırlamış yemiş bişeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…