- 14 Eylül 2010
- 811
- 32
- 298
- 38
kızlar bu arada şu en emziren bi ablamdan bi tavsiye aldım. dediki benim göğüslerim çok yara olduuuu uçları kopacak nerdeyse
ama .... ..... nın olmaadı çünkü bebeğini ilk emzirmeden önce büyük bi soğanı ortadan 2 ye bölüp göğüslerine sürmüş ve hiç bişi olmamış... mantıklı mı sizce denesemmmiiii????????????
ben dr. sırası beklerken sormuştum ,20 tl dediler ,ama kontrole gidince alıp almadıklarını bilmiyorum .evet yandık valla napıcaz bilmem..
nstden ücret almıyolar aynı şey benimde aklıma geldi bugün dedim arada gelsem kimse anlamaz valla
18 ocak sat yaş 29hamile kaldığım kilo 60 şuan 74 bebek erkek inş. tekirdağ tahmini doğum 25 ekim
ben lansinoh diye bi krem duymuştum onu istedim görümcem getirdi eczaneden ,ama henüz başlamadım kullanmaya ,zeytinyağı iyi geliyo galiba ama son 1,5- 2 ay kala ara ara sürerim diye düşünüyorum.kızlar bu arada şu en emziren bi ablamdan bi tavsiye aldım. dediki benim göğüslerim çok yara olduuuu uçları kopacak nerdeyse
ama .... ..... nın olmaadı çünkü bebeğini ilk emzirmeden önce büyük bi soğanı ortadan 2 ye bölüp göğüslerine sürmüş ve hiç bişi olmamış... mantıklı mı sizce denesemmmiiii????????????
kızlar bu arada şuu hemoroid için ılık suya falan oturmayı tavsiye etmişsiniz ya... daha bu sabah okudum ağustos annelerinde doğuma gitmeden önce yapıolar doğumu başlatıo kolaylaştırıo falan die... normal zamanda iyi gelir belki ama allah korusun bide erken doğumu tetiklemesin... bende şükür bişi yok ama bence doktora sormadan yapmayın...
bu arada fatosersin arkadaşım ,filize yaptığın yorumlara bayıldım ,her eve lazım senden bitane:92::92:
kızlar bebefix.ten sipariş ettiğim kraft 504 park yatak geldi.Sevgili hard_disc merak ediyordun canım.daha paketi açamadım.arabanın bagajında duruyor.ama sorunsuz geldi onu döylemek isterim.239 tl,12 taksite aldık.umarım açılınca da içimize siner
benimki de öyle işte. oy yavrumlar aldığım kıyafetleri öpmeler falan ama bi kırık iğne göremedik daha.
bi de gçeen diyoki annen bebeğe ne takacak. meğerse ona göre takacakmış. düşünün onun bile hesabını yapıyo ya. sen ilk defa babaanne olacaksın bu kadar hesap kitaba ne gerek var.
bana evlendiğimden beri bir terlik aldı o da 5 tl ince şeritli bi şey ayağımda durmuyo.
ama işte eşimin yanında hep canım cicim ya eşime göre ben nankörlük yapıyorum.
bundan sonra ben de aileme yapacam.
dediğin gibi bu da anne bizimki de anne nasıl bu kadar dağlar kadar fark oluyo anlamadım ben hala.
biz geldik.ay benim melegim kocaman olmus 2 kg.kendi kendine oyunlar oynuyodu. agzindan baloncuklar cikariyo sonra elleriyle onlari yakalamaya calisiyodu :))) inanilmaz mutlu ciktim hastaneden.herseyimiz gayet iyi.bebisim dogum yoluna girmis.bundan sonra 15 te bi doktora gitmeye baslayacagiz.bi dahaki gidisimizde tekrardan tahliller isteyecekmisler.onlari yaptiracagiz.31+3 uz ama ultrasonda gorunen buyuklugumuz 33 hafta.boyle gununden once gidiyo diye nasil seviniyorum anlatamam.iyimi kotumu onuda bilmiyorum ama onemli olan sagligi kizimin.
birde benden once bi cift geldi.kiz ayin 19 unda dogurcakmis.nasil mutlu nasil heycanli.esi 2 dk once cikip bi yere gitmisti.geldiginde tum heycaniyla ayin 19 unda sezeryan olcak bebek donmemis dedi.adam bi sinirlendi nasil bagiriyo kiza doner o.ne demek donmemis.donmezse ben seni ters ceviririm dondururum o cocugu.normal dogum olcak.agzim acik izledim okuzun dediklerini.kizinda mutlulugu yarim kaldi.bole iste.
ay ben mutluyum herkes mutlu olsun.bizdeki haberler bu kadar.
Her insan ayrı bir dünya işte, anne olmak aynı hassasiyetleri getirmiyor demekki...
Benim annem biraz sert davranışlar gösterir bazen, mesela ben bebeğin ultrason resmini gösterecektim, "doğduğunda bakarım" dedi bakmadı ultrason resmine, ama kayınvalidem taktı gözlüğünü "kurban olsun babannesi" diye sevdi resmini bebeğimin...
Eşya almaya gelince, annem yatağını, yatak için uyku setini falan alacağını söyledi, bir de ağız mendillerini yapacakmış, örgü de yapar eminim... Ben alınacaklardan bahsettikçe "hele bir doğsun da hayırlısıyla alınır edilir nasılsa paranın ucunda" diyor, bana hevessiz gibi gelmişti ilk başta kırılmıştım biraz doğrusu; aslında anlıyorum onu da 2 kez düşük yapmış, bir bebeği erken doğmuş ve doğumdan kısa bir süre sonra vefat etmiş belki bu acı tecrübelerinden dolayı çok bağlanmak istemedi hatta benim de çok bağlanmamı istemedi; hani Allah korusun kötü bir şey olursa çok daha fazla üzülürüz diye sanırım...
Kardeşim de bebek arabasını alacak, kıyafet de alır o durmaz, dayı olacağı için çok mutlu ve heyecanlı...
Gelelim eşimin tarafına, şunu alırız demediler henüz ama bir beklentim de yok zaten, kimseye güvenip de yapmadık sonuçta çocuğumuzu... Ben yanlış anlaşılmasın diye annem ve kardeşimin alacaklarını bile söylemiyorum ki mesaj veriyor gibi algılanmayayım... Zaten destek oluyorlar bize sürekli, ev aldığımızdan beri eşimin babası her ay 200-300 lira gönderiyor (babam bir miktar toplu para vermişti biz ev alırken, kayınpederim de "toplu para veremem maalesef ama taksitlere elimden geldiğince yardımcı olurum" demişti, emekli öğretmen kendisi de çok varlıklı değil ama esirgemez evlatlarından sağolsun), arabanın vergisini ödemiş taşınma vs çok masrafımız oldu diye...
Kardeşlerine gelince de, üç kız kardeşi var eşimin, biz evlenirken öğretmen olan görümcelerimden bir tanesi evin kirası için 1000 lira verdi ve bilezik taktı, diğeri buzdolabımızı aldı ve bilezik taktı, diğer görümcem de okuyor zaten ama o da bilezik taktı... Birlikte alışverişe çıktığımızda aldığım ufak tefek şeyleri ya da bir şeyler yiyip içsek bana/bize ödetmezler... Hatta geçen yıl yurtdışına bir tura gitmişti görümcem bayram tatilinde, eşimin sipariş ettiği elektronik eşyanın da parasını almadı, ev hediyeniz olsun dedi ki 700 lirayı buluyordu o da... Bana karşı da çok iyiler zaten, hep arayıp sorarlar, taşınırken de çok yardım ettiler; ben bunların üzerine bebeğime eşya almazlarsa eğer gönül koymam onlara...
biz geldik.ay benim melegim kocaman olmus 2 kg.kendi kendine oyunlar oynuyodu. agzindan baloncuklar cikariyo sonra elleriyle onlari yakalamaya calisiyodu :))) inanilmaz mutlu ciktim hastaneden.herseyimiz gayet iyi.bebisim dogum yoluna girmis.bundan sonra 15 te bi doktora gitmeye baslayacagiz.bi dahaki gidisimizde tekrardan tahliller isteyecekmisler.onlari yaptiracagiz.31+3 uz ama ultrasonda gorunen buyuklugumuz 33 hafta.boyle gununden once gidiyo diye nasil seviniyorum anlatamam.iyimi kotumu onuda bilmiyorum ama onemli olan sagligi kizimin.
birde benden once bi cift geldi.kiz ayin 19 unda dogurcakmis.nasil mutlu nasil heycanli.esi 2 dk once cikip bi yere gitmisti.geldiginde tum heycaniyla ayin 19 unda sezeryan olcak bebek donmemis dedi.adam bi sinirlendi nasil bagiriyo kiza doner o.ne demek donmemis.donmezse ben seni ters ceviririm dondururum o cocugu.normal dogum olcak.agzim acik izledim okuzun dediklerini.kizinda mutlulugu yarim kaldi.bole iste.
ay ben mutluyum herkes mutlu olsun.bizdeki haberler bu kadar.
maşallah dedim eşinin ailesineAllah herkese böyle aile nasip etsin.:)
evet ya hatun sanal psikolog gibi cnm benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?