Her insan ayrı bir dünya işte, anne olmak aynı hassasiyetleri getirmiyor demekki...
Benim annem biraz sert davranışlar gösterir bazen, mesela ben bebeğin ultrason resmini gösterecektim, "doğduğunda bakarım" dedi bakmadı ultrason resmine, ama kayınvalidem taktı gözlüğünü "kurban olsun babannesi" diye sevdi resmini bebeğimin...
Eşya almaya gelince, annem yatağını, yatak için uyku setini falan alacağını söyledi, bir de ağız mendillerini yapacakmış, örgü de yapar eminim... Ben alınacaklardan bahsettikçe "hele bir doğsun da hayırlısıyla alınır edilir nasılsa paranın ucunda" diyor, bana hevessiz gibi gelmişti ilk başta kırılmıştım biraz doğrusu; aslında anlıyorum onu da 2 kez düşük yapmış, bir bebeği erken doğmuş ve doğumdan kısa bir süre sonra vefat etmiş belki bu acı tecrübelerinden dolayı çok bağlanmak istemedi hatta benim de çok bağlanmamı istemedi; hani Allah korusun kötü bir şey olursa çok daha fazla üzülürüz diye sanırım...
Kardeşim de bebek arabasını alacak, kıyafet de alır o durmaz, dayı olacağı için çok mutlu ve heyecanlı...
Gelelim eşimin tarafına, şunu alırız demediler henüz ama bir beklentim de yok zaten, kimseye güvenip de yapmadık sonuçta çocuğumuzu... Ben yanlış anlaşılmasın diye annem ve kardeşimin alacaklarını bile söylemiyorum ki mesaj veriyor gibi algılanmayayım... Zaten destek oluyorlar bize sürekli, ev aldığımızdan beri eşimin babası her ay 200-300 lira gönderiyor (babam bir miktar toplu para vermişti biz ev alırken, kayınpederim de "toplu para veremem maalesef ama taksitlere elimden geldiğince yardımcı olurum" demişti, emekli öğretmen kendisi de çok varlıklı değil ama esirgemez evlatlarından sağolsun), arabanın vergisini ödemiş taşınma vs çok masrafımız oldu diye...
Kardeşlerine gelince de, üç kız kardeşi var eşimin, biz evlenirken öğretmen olan görümcelerimden bir tanesi evin kirası için 1000 lira verdi ve bilezik taktı, diğeri buzdolabımızı aldı ve bilezik taktı, diğer görümcem de okuyor zaten ama o da bilezik taktı... Birlikte alışverişe çıktığımızda aldığım ufak tefek şeyleri ya da bir şeyler yiyip içsek bana/bize ödetmezler... Hatta geçen yıl yurtdışına bir tura gitmişti görümcem bayram tatilinde, eşimin sipariş ettiği elektronik eşyanın da parasını almadı, ev hediyeniz olsun dedi ki 700 lirayı buluyordu o da... Bana karşı da çok iyiler zaten, hep arayıp sorarlar, taşınırken de çok yardım ettiler; ben bunların üzerine bebeğime eşya almazlarsa eğer gönül koymam onlara...
kızlar kocalarla beraber iftar yapıp sızdınızmı bakimm
biz geldik.ay benim melegim kocaman olmus 2 kg.kendi kendine oyunlar oynuyodu. agzindan baloncuklar cikariyo sonra elleriyle onlari yakalamaya calisiyodu :))) inanilmaz mutlu ciktim hastaneden.herseyimiz gayet iyi.bebisim dogum yoluna girmis.bundan sonra 15 te bi doktora gitmeye baslayacagiz.bi dahaki gidisimizde tekrardan tahliller isteyecekmisler.onlari yaptiracagiz.31+3 uz ama ultrasonda gorunen buyuklugumuz 33 hafta.boyle gununden once gidiyo diye nasil seviniyorum anlatamam.iyimi kotumu onuda bilmiyorum ama onemli olan sagligi kizimin.
birde benden once bi cift geldi.kiz ayin 19 unda dogurcakmis.nasil mutlu nasil heycanli.esi 2 dk once cikip bi yere gitmisti.geldiginde tum heycaniyla ayin 19 unda sezeryan olcak bebek donmemis dedi.adam bi sinirlendi nasil bagiriyo kiza doner o.ne demek donmemis.donmezse ben seni ters ceviririm dondururum o cocugu.normal dogum olcak.agzim acik izledim okuzun dediklerini.kizinda mutlulugu yarim kaldi.bole iste.
ay ben mutluyum herkes mutlu olsun.bizdeki haberler bu kadar.
sanki oruçmuş gibi bi güzell iftar yaptım :) ezan okundu ben de bi ilgi bi ilgi eşime oruç diye.yedirmediğim şey kalmadı. ama sızmak üzreydim ki bi bakayım dedim bizim topikte ne var ne yok.
haha aynen valla:))
artık herkes tok yemek adı yazabiliriz de mi:)))
ben de iskender yaptım eşime çok sever yanına pilav salata bi güzel yedik hatta ben ondan çok yedim galiba :))
o çok susamıştı nerdeyse iki litre su içti.
akşamı kıldım hatme başladım inş. bitirebilirm :)) bebişim doğmadan onun için bi hatim indirmek istiyorum. gidip onu okuyayım ben de.
oooo maş. canım bana bunların binde biri yapılsa şimdi yapılanlara bile katlanırım ama nerdeeee.
4 kızkardeşi var eşimin biri memur(evli) biri özel şirkette çalışıyo (bekar) biri evli ev hanımı bir de bekar evde.
düğünde memur olan 1000 tl taktı evli olan 500 taktı diğer ikisi ve kayınvalidem hiçbir şey takmadı.
üstüne eşimin biraz birikmiş vardı düğünden önce altın ve beyaz eşyayı aldık ordan yaklaşık 4 milyar falan kalmış ona da annesi el koydu. düğünden sonra eşim istemiş demiş borçlarımı kapatayım o da demiş altınlarınızı bozun. vermedi yani bi de daha ilk haftamız yeni dolap yaptırmış düğünden önce kayınvalidem evine. bi ay geciktirmiş adamlar da eşimi arıyolar 1milyar mı ne kalmıştı verin diye.
eşim de hiç bana sormadan götürmüş bizim düğün paramızdan vermiş onu. ilk kavgamız da bu yüzden olmuştu bizim.
sonra aldı annesinden gerçi ama ben o zaman anladım bu kadından bize hayır olmayacağını ki ben istemiyorum onun hayrını falan şerri dokunmasın da hayrı da olmasın. uzak olsun
Anlıyorum canım seni, düğün zamanı takı önemli bence, şu açıdan ama; düğünde bir sürü akraba oluyor millete malzeme olmamak açısından bir de evlenen çifte verilen desteğin de göstergesi (tabii imkanlar el verdiği ölçüde, insanların maddi gücü yoksa diyecek sözüm elbetteki yok)... Bizden bir şey beklemediler düğün zamanı, benim ailem de eşimin ailesi de eşyalar alınırken de bir bölümünü paylaşıp aldılar. Düğün sonrası da takılanlardan ne altın ne para istenmedi, hatta znimizin bitiminde işe başlamadan altınları annemlere emanet etmemizi teklif ettiler.
Benim görümcelerimden sadece bir tanesi evli (öğretmen) 2 de çocuğu var, eşi de çok iyidir sağolsun, kayseride oturuyorlar, evlerine gittiğimizde rahat ettiyorlar kendi evimiz gibi... Kına gecemizde kuaförden eşi almıştı bizi, ödemeyi de yaptı kuaförde... Hatta abimin nişanında bizim tarafa yemek hazırladı; yaklaşık 15 kişiye, hiç bir mecburiyeti yokken ısrar etti hatta... Sonuçta çalışan ve çocuklu bir insan, ben onun kadar yapamayabilirim, sağolsun...
Ben de aynı yakınlıkla karşılık vermeye çalışıyorum... Gittiğimiz zaman çocuklara ya da kendilerine hediye alırız, dialoğumuz iyidir... Bekar olanlarla da geldiklerinde gerekirse kıyafet ya da kozmetik ürünlerimi paylaşırım, evimizde rahat etmelerini sağlamaya çalışırım... Benim kız kardeşim yok sağolsunlar görümce değil kardeş oldular bana, eşiminde erkek kardeşi yok benimkilerde ona kardeş oldular...
allah muhabbetinizi daim etsin cnm
Sağol canım... Tabii burada bence her iki taraf da şanslı, bir de ben şöyle düşünüyorum; evim ayrı yönüm öte, geçimim kimsenin üzerinde değil, kimseninki de bende değil; aradaki bağ aile bağı kesip atılacak bir şey değil; o halde iyi geçinmek güzel ilişkilerin olması herkesin memnuniyeti & huzuru açısından gerekli...
Benim kardeşlerimin eşlerinden tek beklentim onlarla bağımın kopmaması, evlerine gidebilmem evime gelmeleri, ileride çocuklarımızın arasında güzel bağların oluşmasıdır; onlar ayrı birer aile ve ayrı bir yuvaya müdahele etmeye ne hakkım olabilir ki; aynı şekilde eşimin kardeşlerinin de benden beklentilerinin bu yönde olduğunu varsayarak ilişkimi & diyaloğumu kurdum; şansıma iyi insanlarla karşılaştım... Abim de evlendi, sağolsun eşi de çok tatlı bir insan; inşallah böyle sürer...
Karşılıklı saygı & sevgi & anlayış olunca sorun olmuyor çok şükür...
canım ayla hanıma gidiyordum ama o doguma girmiyormuş o yüzden değiştirdimsen ataköye gidiyodun ya neden bıraktın orayı hangi doktora gıdıyodun
güzel günlerde kullansın bebişin canımcımkızlar bebefix.ten sipariş ettiğim kraft 504 park yatak geldi.Sevgili hard_disc merak ediyordun canım.daha paketi açamadım.arabanın bagajında duruyor.ama sorunsuz geldi onu döylemek isterim.239 tl,12 taksite aldık.umarım açılınca da içimize siner
ayy maşalla kızınaaaaaa kocaman olmuşşşşşşşbiz geldik.ay benim melegim kocaman olmus 2 kg.kendi kendine oyunlar oynuyodu. agzindan baloncuklar cikariyo sonra elleriyle onlari yakalamaya calisiyodu :))) inanilmaz mutlu ciktim hastaneden.herseyimiz gayet iyi.bebisim dogum yoluna girmis.bundan sonra 15 te bi doktora gitmeye baslayacagiz.bi dahaki gidisimizde tekrardan tahliller isteyecekmisler.onlari yaptiracagiz.31+3 uz ama ultrasonda gorunen buyuklugumuz 33 hafta.boyle gununden once gidiyo diye nasil seviniyorum anlatamam.iyimi kotumu onuda bilmiyorum ama onemli olan sagligi kizimin.
birde benden once bi cift geldi.kiz ayin 19 unda dogurcakmis.nasil mutlu nasil heycanli.esi 2 dk once cikip bi yere gitmisti.geldiginde tum heycaniyla ayin 19 unda sezeryan olcak bebek donmemis dedi.adam bi sinirlendi nasil bagiriyo kiza doner o.ne demek donmemis.donmezse ben seni ters ceviririm dondururum o cocugu.normal dogum olcak.agzim acik izledim okuzun dediklerini.kizinda mutlulugu yarim kaldi.bole iste.
sanki oruçmuş gibi bi güzell iftar yaptım :) ezan okundu ben de bi ilgi bi ilgi eşime oruç diye.yedirmediğim şey kalmadı. ama sızmak üzreydim ki bi bakayım dedim bizim topikte ne var ne yok.
dediğin gibi cnm senin şansın olmuş bu tabiki herşey karşılıklı sonuçta 2 taraftan biri kötü olsaydı aranızdaki bağ böyle olmazdı onlar senin iyiliğini sende onların iyiliğini suistimal etmemişsiniz ne güzel yazdıklarını okudukça eminim bir çok kişi gıpta edecektir ilişkinize
biz geldik.ay benim melegim kocaman olmus 2 kg.kendi kendine oyunlar oynuyodu. agzindan baloncuklar cikariyo sonra elleriyle onlari yakalamaya calisiyodu :))) inanilmaz mutlu ciktim hastaneden.herseyimiz gayet iyi.bebisim dogum yoluna girmis.bundan sonra 15 te bi doktora gitmeye baslayacagiz.bi dahaki gidisimizde tekrardan tahliller isteyecekmisler.onlari yaptiracagiz.31+3 uz ama ultrasonda gorunen buyuklugumuz 33 hafta.boyle gununden once gidiyo diye nasil seviniyorum anlatamam.iyimi kotumu onuda bilmiyorum ama onemli olan sagligi kizimin.
allahımm yerim onu bennn.. baloncuk yakalamaya çalışırmış, içerde kendi kendine oynarmış maşaallah canım meleğine... Kilonuzda 2 olmuşşş ne güzel 3,5 olduğunuda görüceksin inşallah yakında :))
diğer kızın kocasına çok kızdım kalpsiz adam yazık kızada bebişinede(
buarada sanseee, elif ve filiz teşekkür ederim kızlar ama çok utanıyorum siz böle yazınca tecrübelerimi paylaştım okadar ama az daha yazarsanız utanıp bida yazamıcam ona göre :)) filiz barışmanıza çok sevindim umarım bidaha başkaları yüzünden asla kavga etmezsiniz taklım..
yaz kız yaz utanma aksine mutlu ol çünkü iyi geliyosun bize bunlarda kızımın kankisine içinden gelmiş
Filizcim ya seni o kadar iyi anlıyorum ki. Okudukça da üzülüyorum ama. Üzme kendini artık yeter güzelim ya. Eşinin de inşallah kafasına denk eder kullanıldığı şu mübarek Ramazan günü canını sıkmaz daha fazla ki bence eşin seni çok seviyor ben anlattıklarından öyle çıkardım ama inançlı bir insan olarak aileye elinden geldiğince yardım etmek istiyor sanırım. Kendi ihtiyaçlarınızın olduğunu görmek zorunda. Kız kardeşine de al eşarbını.
Ben eşim ne yaparsa kendi aileme de aynısı yapıyorum babasına babalar günü hediyesi mi alıyor, gidip aynısından kendi babama da alıyorum (her ne kadar kutlamaktan nefret etse de bir hafta sonra alıyorum ama alıyorum mutlaka)
Kızlar bu niye böyle sizce? Benim eşimin ailesi de aynı telefonda konuşurken babanesi onu yer, doğsa artık bebeğimiz falan diyor ama şu ana kadar hani bir çöp bile almadı. Hamilelik bitti daha hala dilinde bir hamile kıyafeti "sana hamile kıyafeti alıcam" bilmem ne. Annemse ayağında topuk dikeni olduğu halde benle Eminönü'ne kadar gelir, eşim bile yardım etmez eşyaları hep o taşır, bebeğe beşik yaptırır, bebek arabasını alırlar, doğumdan sonra damatlarıyla onlarda kalıcam diye bir odalarını bize özel hazırlarlar. Doğumdan sonra bana alacağı hediye takılara bile bakıyor şimdiden parasını biriktiriyor ki aldığı bir emekli maaşı. Ya tamam benim annem yapar bunları içinden geldiği için de diğer tarafta anne hiç mi içinden gelmiyor? Annem yine bebeği görünce severler yaparlar diye sakinleştirmeye çalışıyor beni ama ben gıcık oluyorum elimde değil. Yok mu şöyle candan bir kayınvalide
amanda aman ne güzel çiçekler bunlar böyle :)) buarada yarın 29 haftalık olucaz ve 30. haftamızdan gün almaya başlıycaz :)) eylülüm bugün çok yaramaz karnımın heryerini acıttı ordan oraya vurup duruyor bıdığım.. ama eğilip doğrulmak,uzanmak,sıcakta uyumak iyce zorlamaya başladı bu son 11 hafta nasıl geçicek bakalım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?