2011 Ekim Anneleri

oooo maş. canım bana bunların binde biri yapılsa şimdi yapılanlara bile katlanırım ama nerdeeee.
4 kızkardeşi var eşimin biri memur(evli) biri özel şirkette çalışıyo (bekar) biri evli ev hanımı bir de bekar evde.
düğünde memur olan 1000 tl taktı evli olan 500 taktı diğer ikisi ve kayınvalidem hiçbir şey takmadı.
üstüne eşimin biraz birikmiş vardı düğünden önce altın ve beyaz eşyayı aldık ordan yaklaşık 4 milyar falan kalmış ona da annesi el koydu. düğünden sonra eşim istemiş demiş borçlarımı kapatayım o da demiş altınlarınızı bozun. vermedi yani bi de daha ilk haftamız yeni dolap yaptırmış düğünden önce kayınvalidem evine. bi ay geciktirmiş adamlar da eşimi arıyolar 1milyar mı ne kalmıştı verin diye.
eşim de hiç bana sormadan götürmüş bizim düğün paramızdan vermiş onu. ilk kavgamız da bu yüzden olmuştu bizim.
sonra aldı annesinden gerçi ama ben o zaman anladım bu kadından bize hayır olmayacağını ki ben istemiyorum onun hayrını falan şerri dokunmasın da hayrı da olmasın. uzak olsun

kızlar kocalarla beraber iftar yapıp sızdınızmı bakimm

sanki oruçmuş gibi bi güzell iftar yaptım :) ezan okundu ben de bi ilgi bi ilgi eşime oruç diye.yedirmediğim şey kalmadı. ama sızmak üzreydim ki bi bakayım dedim bizim topikte ne var ne yok.

maş yalugcum bebeğinekoca kız olmuş :)))

sanki oruçmuş gibi bi güzell iftar yaptım :) ezan okundu ben de bi ilgi bi ilgi eşime oruç diye.yedirmediğim şey kalmadı. ama sızmak üzreydim ki bi bakayım dedim bizim topikte ne var ne yok.

haha aynen valla:))
artık herkes tok yemek adı yazabiliriz de mi:)))
ben de iskender yaptım eşime çok sever yanına pilav salata bi güzel yedik hatta ben ondan çok yedim galiba :))
o çok susamıştı nerdeyse iki litre su içti.
akşamı kıldım hatme başladım inş. bitirebilirm :)) bebişim doğmadan onun için bi hatim indirmek istiyorum. gidip onu okuyayım ben de.

afiyet olsunn :))benimki de lıkır lıkır su içti. yanmış kıyamadım hiç. inşallah bitirirsin canım.ne güzel.geçen sene bana öğretiyodu eşim kuran okumayı ama sonra ben düşük yaptım kanama fln derken yarım kaldı.devam etsek diyip diyip kaldık.Allah kabul etsin şimdieden hatmini.

herkesin derdi aynı valla kimse yemeği düşünmüyo herkes su derdinde allah sabrını versin inşallah.....
bu arada kıtlık iyiki türkiyede çıkmıyo markete gittim 7 gibi anam o ne kalabalık sebze meyve reyonlarında bişey kalmamış nerdeyse ekmek alayım dedim bi pide kuyruğu var aman yarabbim bide yanına sıcak tatlı koymuslar çok kötü yağ kokuyordu dayanamadım bakkaldan alırım ekmeği dedim çıktım bakkala geldim ekmek kalmamış kırıntılarıyla bakıştık....

Anlıyorum canım seni, düğün zamanı takı önemli bence, şu açıdan ama; düğünde bir sürü akraba oluyor millete malzeme olmamak açısından bir de evlenen çifte verilen desteğin de göstergesi (tabii imkanlar el verdiği ölçüde, insanların maddi gücü yoksa diyecek sözüm elbetteki yok)... Bizden bir şey beklemediler düğün zamanı, benim ailem de eşimin ailesi de eşyalar alınırken de bir bölümünü paylaşıp aldılar. Düğün sonrası da takılanlardan ne altın ne para istenmedi, hatta znimizin bitiminde işe başlamadan altınları annemlere emanet etmemizi teklif ettiler.

Benim görümcelerimden sadece bir tanesi evli (öğretmen) 2 de çocuğu var, eşi de çok iyidir sağolsun, kayseride oturuyorlar, evlerine gittiğimizde rahat ettiyorlar kendi evimiz gibi... Kına gecemizde kuaförden eşi almıştı bizi, ödemeyi de yaptı kuaförde... Hatta abimin nişanında bizim tarafa yemek hazırladı; yaklaşık 15 kişiye, hiç bir mecburiyeti yokken ısrar etti hatta... Sonuçta çalışan ve çocuklu bir insan, ben onun kadar yapamayabilirim, sağolsun...

Ben de aynı yakınlıkla karşılık vermeye çalışıyorum... Gittiğimiz zaman çocuklara ya da kendilerine hediye alırız, dialoğumuz iyidir... Bekar olanlarla da geldiklerinde gerekirse kıyafet ya da kozmetik ürünlerimi paylaşırım, evimizde rahat etmelerini sağlamaya çalışırım... Benim kız kardeşim yok sağolsunlar görümce değil kardeş oldular bana, eşiminde erkek kardeşi yok benimkilerde ona kardeş oldular...

allah muhabbetinizi daim etsin cnm

arkadaşlar sadece 3kez kullandığım medela elektrikli süt sağma cihazımı satıyorum eğer düşünen olursa özelden mesaj atabilirsiniz.

allah muhabbetinizi daim etsin cnm

Sağol canım... Tabii burada bence her iki taraf da şanslı, bir de ben şöyle düşünüyorum; evim ayrı yönüm öte, geçimim kimsenin üzerinde değil, kimseninki de bende değil; aradaki bağ aile bağı kesip atılacak bir şey değil; o halde iyi geçinmek güzel ilişkilerin olması herkesin memnuniyeti & huzuru açısından gerekli...

Benim kardeşlerimin eşlerinden tek beklentim onlarla bağımın kopmaması, evlerine gidebilmem evime gelmeleri, ileride çocuklarımızın arasında güzel bağların oluşmasıdır; onlar ayrı birer aile ve ayrı bir yuvaya müdahele etmeye ne hakkım olabilir ki; aynı şekilde eşimin kardeşlerinin de benden beklentilerinin bu yönde olduğunu varsayarak ilişkimi & diyaloğumu kurdum; şansıma iyi insanlarla karşılaştım... Abim de evlendi, sağolsun eşi de çok tatlı bir insan; inşallah böyle sürer...

Karşılıklı saygı & sevgi & anlayış olunca sorun olmuyor çok şükür...

dediğin gibi cnm senin şansın olmuş bu tabiki herşey karşılıklı sonuçta 2 taraftan biri kötü olsaydı aranızdaki bağ böyle olmazdı onlar senin iyiliğini sende onların iyiliğini suistimal etmemişsiniz ne güzel yazdıklarını okudukça eminim bir çok kişi gıpta edecektir ilişkinize

sen ataköye gidiyodun ya neden bıraktın orayı hangi doktora gıdıyodun
canım ayla hanıma gidiyordum ama o doguma girmiyormuş o yüzden değiştirdim
güzel günlerde kullansın bebişin canımcım
ayy maşalla kızınaaaaaa kocaman olmuşşşşşşşo öküz sezeryan pahalı diye oyle demiştir uyuz heriffffff

abooo ben tekim sanıyosum adama ilgiler havada çarpıştı resmen yemekler çaylar meyveler

kızlar galiba benim şoparım döndüü tepiklerini gögsümün altında hissediyorummm

Son düzenleme:

Haklısın, aynen sana katılıyorum... Ben ya da eşimin ailesinden ya da benim ailemden birileri kötü ya da geçimsiz olsa ilişkilerde sorun kaçınılmaz olurdu...

allahımm yerim onu bennn.. baloncuk yakalamaya çalışırmış, içerde kendi kendine oynarmış maşaallah canım meleğine... Kilonuzda 2 olmuşşş ne güzel 3,5 olduğunuda görüceksin inşallah yakında :))
diğer kızın kocasına çok kızdım kalpsiz adam yazık kızada bebişinede (
buarada sanseee, elif ve filiz teşekkür ederim kızlar ama çok utanıyorum siz böle yazınca tecrübelerimi paylaştım okadar ama az daha yazarsanız utanıp bida yazamıcam ona göre :)) filiz barışmanıza çok sevindim umarım bidaha başkaları yüzünden asla kavga etmezsiniz taklım..

yaz kız yaz utanma aksine mutlu ol çünkü iyi geliyosun bize bunlarda kızımın kankisine içinden gelmiş

kızlar iftardan sonra eşim uyuya kaldı ilk gün olduğundan sanırm :) neyse şimdi çay demledim tatlı falan getirdim uyandırayımda azcık içsin :))

yaz kız yaz utanma aksine mutlu ol çünkü iyi geliyosun bize bunlarda kızımın kankisine içinden gelmiş

amanda aman ne güzel çiçekler bunlar böyle :)) buarada yarın 29 haftalık olucaz ve 30. haftamızdan gün almaya başlıycaz :)) eylülüm bugün çok yaramaz karnımın heryerini acıttı ordan oraya vurup duruyor bıdığım.. ama eğilip doğrulmak,uzanmak,sıcakta uyumak iyce zorlamaya başladı bu son 11 hafta nasıl geçicek bakalım :))

bilmiyorum walla bizde de öyle ya.. çok ilginç annem heyecandan deli oluyo, kıt kanaat bizden çok eksiğini tamamladı oğlumun, hatta biz bile öyle hazırlanmadık nerdeyse, küvetine kadar aldı.. diğer taraf ilginç.. hep kendime telkin ediyorum, böyle kaynana olmıcam diye.. yahu çevrende çok az sohbetin olan birine bile gidip 5 tl ye bi tulum, bi zıbın bişi alırsın, adettir, ben anlamadım.. parasızlıktandır dicem değil, parası war, ben daha çok bişey yapmasından ziyade annemin gözündeki o heyecanın diğer tarafta olmamasına üzülüyorum, aslında daha çok şaşırıyorum..bu bebek senin canının canı..

evet cnm ya bazen öyle zorluyorlar ki benimkide tekmesini kasığıma denk getirirse kıvranıp kalıyorum öylece kızıyorum yavaş ol kızım 5 dakika insan ol diyorum sonra kendime gülüyorum sen kiminle kavga ediyosun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…