2011 Ekim Anneleri

Günaydın canım.
Evet rumuzcum biraz zor geçiyor. şu kabızlık beni bu hale getirdi. ilk günden beri kabızlık sıkıntısı çekiyordum, bu şekilde patlak verdi maalesef. Doktorla konuştuk bugün, ameliyatın sakıncası yokmuş ama şimdi olması zamansız olur dedi.

Canım gittin mi doktora?
Durum ne?

denizim hoşgeldin cnm ne dedi doktor ???

Sağolun kızlar. teşekkür ederim.
Sabah 8.30'da ordaydık. 15-20 dk görüştük, muayene de oldum. bayan olduğu için çok sıkıntı çekmedim ama yine de yaa çokkk utanıyorum nolur kusura bakkmayııınnn dedim. hiç önemi yok, görevimiz filan dedi doktor hoş bir bayandı. Rahatlattı beni. Söylemesi ayıptır dışarı çıkan memeleri anestol merhem sürerek içeri aldı, bunların içerde kalması lazım dedi. Bir tane fitil (Proctolog), iki tane de merhem yazdı. (Anestol pomad ve Proctolog krem) Bunları bitene kadar kullan, sabah akşam ılıktan biraz sıcak suda 10-15 dk otur, bol istirahat et, uzun süre oturma, uzun süre yürüme, bol lifli gıdalarla beslen dedi. diyet listesi verdi. ameliyatı da doğumdan sonra düşünün dedi.

çok geçmiş olsun cnm tansiyon ve şeker sorunu olanları oruç çok etkiliyo umarım önemli bişeyi çıkmaz sen ne yaptın sana ne dedi doktor???

inşallah elifcim. sorma yaa çocuk gibi. ilaçları var bir sürü kolesterol ayrı, tansiyon ayrı. buna rağmen tutuyordu ama bu korkudan sonra tutamaz sanırım.
kontrolüm iyi geçti canım daha iyiyim. çok canım acıyor hala ama en azından tedavi şeklini öğrendim, rahatladım. akşam başlıycam tedavisine. fitili akşam yatarken kullanacakmışım çünkü.

Canım Züleyha nın dediği gibi bu işin doğrusu yanlışı yok. Herkesin durumu farklı.
Ama kendimi senin yerine koyunca aklımda kalmaması için 1 ay gider çalışır, sonra izne ayrılınca tekrar düşünürdüm. Şu anda bebeklerimiz kucağımızda olmadığından ve çoğumuzun ilk gebeliği olduğundan bebeği bırakabilir miyiz bıarakamaz mıyız bilmiyoruz. Yaşayıp öğrenmek en güzeli.
Belki işe başlayınca sen işi beğenmeyeceksin, değmeyeceğine karar vereceksin ve içinde kalmamış olacak. Ya da iyi ki de gitmişim diyeceksin. Yaşa ve gör...

Canım iyi bari ameliyatsız, bebike zararı olmadan geçecek inşallah. Doğumdan sonra da Hanzade nin dediği doktorla görüşsen keşke. Sonuçta ameliyatsız çözümü varmış.
Bu arada bence sen 32. haftanda ayrıl canım. Bak çok oturmaman gerekiyormuş.
Ben artık hafta değil direk gün sayıyorum. İnşallah 25 günüm kaldıııı

Evet baslayip sonra istifa etme ihtimalini ben de dusundum, ama isverene calisma sozu verip hemen ardindan istifa etmek dogru olmaz diye dusundum. Yani utanirim onu yapmaya cunku calisacagima guvenip aliyorlar. Ilk bir ay zaten bir verim beklemiyorlar ve beni yetistirmeye calisiyorlar. Bir ay bana emek verecekler, sonra ben 3 ay dogum izninde olacagim. Hemen akabinde "istifa ediyorum" demeye yuzum olmaz.

geçmiş olsun cnm şimdilik ameliyattan yırtmıssın bu iyi olmus senin için umarım ilaçlarda en kısa sürede etki eder ve bir an önce rahatlarsın anestolun biraz uyusturucu etkisi var uyusursa biraz daha iyi hissedersin kendini çok geçmiş olsun cnm

Merhaba canım.
Teşekkür ederim. Benim sorunumu hallettik sayılır, çok şükür. ama kayınvalidem daha kötü şimdi. Geceden beri bekliyoruz bakalım, inşallah söylediğin gibi akşama çıkar gelir.
Ben zannettim ki bir dil altı ilaç verip teyze hasta hasta oruç tutma deyip eve gönderirler diye bekliyordum ama kaç saat oldu.

Canım benim gibi bir kaç arkadaşımızda da oldu. Benim doktorum ilk hamileliğinse ve belin zayıfsa normal dedi. Olacak böyle şeyler takma kafana dedi.[/QUOTE]

ya doğum tarihi belli olmayınca insan panik atak olur yaa.

Zehraların peşine takıldım valla ben de 32'ler kervanındayım artık rumuzcum :) 32. haftada ayrılıcam kısmetse. Çok oturuyorum çünkü. Bebeğin en çok büyüyeceği zamanları sandalyeye çakılı vaziyette geçirmek istemiyorum açıkçası. bol bol uzanmamız, dinlenmemiz lazım. bir de hareket serbestliğimiz giderek kısıtlanıyor zaten. zor olur yani.
Hanzadenin söylediği doktora gidicem inşallah. Şu doğum faslını bir atlatalım, doğumda daha çok çıkıyormuş çünkü. Bi de vücut ağırlaştıkça daha çok belirgin oluyormuş. şimdi ameliyat olmaması iyi oldu.
25 günnn müüü :) Harika yaa ne güzel. Benim de ondan bir hafta sonra filan olur herhalde. dur ben de sayiiim :)

bu ağırlığa bide bu sorun eklenmiş canım allah yardımcın olsun.yatarım diye düşünüyosun 32. hafta ama inş bebiş yetırır ben hiç yatamıyorum tıkanıyorum resmen uzanamıyorum bile sırtımda bir yastık koltukta nöbet tutturuyor

ya doğum tarihi belli olmayınca insan panik atak olur yaa.

yoo niye panik atak oluyosun ki sakin ol. hem çok panik olunca doğacağı yoksa bile doğar çocuk, yine gününü tutturamaz yani insan :) dün bir arkadaşımız burda ne demişti, ağustos annelerinden 25 kişi temmuzda doğurmuş. günü gününe tutacak diye bir kuralı yok bildiğim kadarıyla. bizimki de öyle yani.

maşallah ikinize de.
sen de az fit değilmişsin haniiiii :) tombik gördüm kendimi şimdi yaw.
fit mi??? canım 61 kiloyum 9 kilo aldım

ben iskender palanın diğerlerini de okudum ama içlerinde en iyisi şah ve sultan bitti buarad:)
tutunamayanlarıda okumuştum,ya sıcakta zor tabiki de ama düşün bebekten sonra uzunca bir süre kitap okuyamayacağız..

canım tabiki karar senin ama ben çalışırdım sonuçta işveren önünde bir doğum olduğu halde bunu kabul ediyorsa çok şanslısın demek benim yengem mühendis 6 yıldır çalıştığı köklü bir firma hamileliğinde işten çıkardı sebep performans düşüklüğü....
çalışanlar hepimiz bırakacağız bebeğimizi hem sen şanslısın ki annen ve baban gelcekmiş biz ne yapalım ellere bıraklıcaz sadece dua ediyorum alllah korkusu olan bir insanla karşılaşalım diye,
bir de alt komşum ücretsiz izne ayrıldı sakin evcimen bir kız ama inan çıldırdım diyor sakın ayrılma, ben de düşünüyordum ama vazgeçtim, sonuçta bebeklerimizin sağlam psikolojisi olan bir anneye ihtiyacı var...

Son düzenleme:

Ama işveren işe alırken ilk 3ay beğenmezse çıkarabiliyor. Ve bunu hak olarak görüyor ki bu bence de doğru. Bakıyor işine yarar görünüyor ama çalışınca yetersiz veya işe uygun olmadığını görüyor ve çıkarıyor. Onlar çıkarırken "ya tüh 3 ay içinde belki kendinde uygun iş bulabilirdi biz mani olduk, bari çalıştırmaya devam edelim" demiyor.
İşverenin işçi yi denemesi ne kadar haklı ise, bizim de işvereni denememiz bence hakkımızdır. Sen zaten işi ve ortamı beğenirsen çalışırsın. Ama içinde azıcık bile memnuniyetsizlik varsa bebeğini tercih edersin diye düşünüyorum ben.

sağolun kızlar aman sizden uzak olsun.dün benim evde sıkı bir temizlik vardı duvarlar falan silindi ayyy bir görsebniz evin ruhu değişti kalorifer ne is yapmış öyle hiç farkında değilmişim silinince çıktı ortaya.

Amin canım. teşekkür ederim.
açıkçası yatarım diye düşünüyorum zeynebcim. son zamanlarda dinlenmeye, uykuya o kadar muhtacım ki anlatamam. zorla geliyorum işe. bugün yasal iznim olsa bugün ayrılırım yani. ağırlık ve sıcak çekilmiyor çünkü. bi de benim işimle evim arası çok uzak. yollarda perişanlığı da zor geliyor artık.
32'den sonra rahatsızlık duyacaksam da bebiş yüzünden duyayım diyorum :) varsın yatırmasın kuzu. sana da Allah kolaylık versin. hepimize inşallah.

Günaydın kızlar, Rabbime şükürler olsun şu ramazanın hürmetine havalar serinledi azda olsa, ve yakında dahada serinleyecekmiş yaz yağmurları başlayacakmış çok mutlu oldum akşam haberlerde dinledik eşimle. Bunca ağrı sızı arasına bide o dayanılmaz sıcaklar gelseydi sanırım iptal olurdu. Şükürler olsun. Çok çok şükredin kızlar :)

Evdeyim az evvel uyandım kahvaltı yapıcam sonra hemen markete gidip alışveriş yapıcam ama eşim arabayla gitmiiiş artık beni götürüyor, haftada bi gün servisine git diyemiyorum.. Şey ya pazar arabası ile markete gidilirmi ayıp olurmu ki?

Alışverişimi yapıp geleyim sonra ufaktan bir ev toparlıcam, sonrada yemek yapıcam saat 2 en geç 3 e kdar işim bitisn ki yatıp uzanayım dinleneyim istiyorum..

Bu arada yatarken yine magnesyum aldım gece karnım eskisi kadar acımadı, kabızlığı elevit yapıyor kan ilaçları değil kızlar. Magnezyum ve kan hapı aksine daha rahat ettiriyor bilginizee..

Hadi ben kaçtım bir şeyler atıştırayım görüşürüz :)

Bu arada karnım hala iğne gibi hafif hafif batışıyor arada...

Canım bende 2 gündür bel ağrısı çekiyorum hemde sürekli geçmeyen şekilde doktorada gittim normal dedi... Korkma sende...

Şeyma: Tislii tisliii ehu ehu bana diyolardı benimki mantarmış gerçi sende mantar olma sakın incele bi bak.. :)

Sanse: göbüşün süper canım maşallah :)

Aheste: Canım inşallah hayırlı haberlerle gelirsin şeker filan çıkmaz bidaha :) Bel ağrısından bende muzdaribim canım hemde çook.. Sanada geçmiş olsun..

Juju: Kağan kocatepee okudum çok normalmiş bu zamanlarda bu şikayetler. En aza indirmek için tuzu kes bol su iç dinlen :)

Deniz: Kayınvaliden inşallah tez vakitte gelir eve canım çok geçmiş olsun, sanada çok geçmiş olsun.. Telefonu ve adresi akşam alır veririm :)

gunaydın herkese

denız sanada kayınvalıdenede cok gecmıs olsun umarım verılen ılaclar fayda ederde doguam kadar bır daha sıkıntı yasamazsın cnm ıns kayınvalıdende bır an once duzelır tekrar cok gecmıs olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…