Günaydın kızlar. Geçimişi bitiremedim ben yine.
Sabah sabah ortadan dalıverdim. Açtığım sayfada Denizin ameliyat ihtimalini, Gülse nin cevabı içinde Paşam ın yazısını okudum. Sabah sabah ağladım.
Denizim geçmiş olsun güzel arkadaşım. Ne zor bir hamilelik geçiriyosun sen... Allahım kolaylık versin sana.Ameliyatın bi zararı yoksa olur kurtulursun inşallah.
Paşam ve Gülsecim her zaman dualarımda olacaksınız. Müminin Mümine ettiği dua kabul olurmuş. Sizlerde bizleri unutmayın dualarınızda...
Canım gittin mi doktora?
Durum ne?
denizim hoşgeldin cnm ne dedi doktor ???
Herkese Günaydın;
Güne çok yoğun başladım masama oturduğumdan beri gelen giden evrak gösteren ancak bir soluklanacak vaktim oldu.
Deniz muayenen nasıl geçti canım?
Vom çalışıp çalışmama kararını sen vereceksin evde oturmanın da çalışmanın da sana artısını eksisini değerlendir. Annen babanın bakacak olması bir avantaj. Ben bir de yavrumu ellere teslim edicem iş bulmak, belli bir kariyer yapmak da kolay değil. İnsanın eline her zaman güzel fırsatlar geçmiyor.
Bizde genelde sabah 9 da gelip öğlen 12-14.30 arası öğlen tatili+süt iznini birleştiriyorlar akşam da 18 gibi çıkıyorlar. Yani aslında bebek 3 saat öğleden önce 3 saat de öğleden sonra anneden uzak kalmış oluyor küçük bebekler de genelde uykuda geçiriyorlar günlerini malum. Değerlendirmene kalmış bir şey. Doğrusu yanlışı yok yani bu işin.
çok geçmiş olsun cnm tansiyon ve şeker sorunu olanları oruç çok etkiliyo umarım önemli bişeyi çıkmaz sen ne yaptın sana ne dedi doktor???
Merhaba Anne adaylari,
Dogumuma az kalmis olmasina ragmen dun cok guzel bir is teklifi aldim, ancak baslayip baslayamamaya karar veremiyorum. 1 ay calisip sonra 3 ay dogum iznine ayrilmam lazim. 3 ayin sonunda ise calisirsam annem ve babam evime gelip bebegime bakmayi kabul ettiler. Ne yapacagimi bilmiyorum. Ilk cocugum. Birakip ise gidebilir miyim? 3 aylik cocuk cok kucuk olur. Esim de cok sicak bakmiyor calismama, bir yandan da bebege daha iyi bir gelecek saglamak icin calismak sanki daha dogru olur diye aklimdan gecmiyor degil. Para harcayan bir insan olmadigim icin cok sukur geciniyoruz su anda.
Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Calisacak misiniz ya da dusunur muydunuz calismayi?
Selamlar
Günaydın canım.
Evet rumuzcum biraz zor geçiyor. şu kabızlık beni bu hale getirdi. ilk günden beri kabızlık sıkıntısı çekiyordum, bu şekilde patlak verdi maalesef. Doktorla konuştuk bugün, ameliyatın sakıncası yokmuş ama şimdi olması zamansız olur dedi.
.....
inşallah elifcim. sorma yaa çocuk gibi. ilaçları var bir sürü kolesterol ayrı, tansiyon ayrı. buna rağmen tutuyordu ama bu korkudan sonra tutamaz sanırım.
kontrolüm iyi geçti canım daha iyiyim. çok canım acıyor hala ama en azından tedavi şeklini öğrendim, rahatladım. akşam başlıycam tedavisine. fitili akşam yatarken kullanacakmışım çünkü.
Canım Züleyha nın dediği gibi bu işin doğrusu yanlışı yok. Herkesin durumu farklı.
Ama kendimi senin yerine koyunca aklımda kalmaması için 1 ay gider çalışır, sonra izne ayrılınca tekrar düşünürdüm. Şu anda bebeklerimiz kucağımızda olmadığından ve çoğumuzun ilk gebeliği olduğundan bebeği bırakabilir miyiz bıarakamaz mıyız bilmiyoruz. Yaşayıp öğrenmek en güzeli.
Belki işe başlayınca sen işi beğenmeyeceksin, değmeyeceğine karar vereceksin ve içinde kalmamış olacak. Ya da iyi ki de gitmişim diyeceksin. Yaşa ve gör...
Günaydın canım.
Evet rumuzcum biraz zor geçiyor. şu kabızlık beni bu hale getirdi. ilk günden beri kabızlık sıkıntısı çekiyordum, bu şekilde patlak verdi maalesef. Doktorla konuştuk bugün, ameliyatın sakıncası yokmuş ama şimdi olması zamansız olur dedi.
Sağolun kızlar. teşekkür ederim.
Sabah 8.30'da ordaydık. 15-20 dk görüştük, muayene de oldum. bayan olduğu için çok sıkıntı çekmedim ama yine de yaa çokkk utanıyorum nolur kusura bakkmayııınnn dedim. hiç önemi yok, görevimiz filan dedi doktor hoş bir bayandı. Rahatlattı beni. Söylemesi ayıptır dışarı çıkan memeleri anestol merhem sürerek içeri aldı, bunların içerde kalması lazım dedi. Bir tane fitil (Proctolog), iki tane de merhem yazdı. (Anestol pomad ve Proctolog krem) Bunları bitene kadar kullan, sabah akşam ılıktan biraz sıcak suda 10-15 dk otur, bol istirahat et, uzun süre oturma, uzun süre yürüme, bol lifli gıdalarla beslen dedi. diyet listesi verdi. ameliyatı da doğumdan sonra düşünün dedi.
inşallah elifcim. sorma yaa çocuk gibi. ilaçları var bir sürü kolesterol ayrı, tansiyon ayrı. buna rağmen tutuyordu ama bu korkudan sonra tutamaz sanırım.
kontrolüm iyi geçti canım daha iyiyim. çok canım acıyor hala ama en azından tedavi şeklini öğrendim, rahatladım. akşam başlıycam tedavisine. fitili akşam yatarken kullanacakmışım çünkü.
deniz merhaba,
hem sana hem kayınvalidene geçmiş olsun.
sen ilaçla haledecekmişsin sevindim buna. ameliyata gerek yok şükür. bu arada yemene içmene dikkat et canım.
inşallah kayınvalidende de sorun çıkmaz , akşama eve döner. tekrar geçmiş olsun.
Canım iyi bari ameliyatsız, bebike zararı olmadan geçecek inşallah. Doğumdan sonra da Hanzade nin dediği doktorla görüşsen keşke. Sonuçta ameliyatsız çözümü varmış.
Bu arada bence sen 32. haftanda ayrıl canım. Bak çok oturmaman gerekiyormuş.
Ben artık hafta değil direk gün sayıyorum. İnşallah 25 günüm kaldıııı
Zehraların peşine takıldım valla ben de 32'ler kervanındayım artık rumuzcum :) 32. haftada ayrılıcam kısmetse. Çok oturuyorum çünkü. Bebeğin en çok büyüyeceği zamanları sandalyeye çakılı vaziyette geçirmek istemiyorum açıkçası. bol bol uzanmamız, dinlenmemiz lazım. bir de hareket serbestliğimiz giderek kısıtlanıyor zaten. zor olur yani.
Hanzadenin söylediği doktora gidicem inşallah. Şu doğum faslını bir atlatalım, doğumda daha çok çıkıyormuş çünkü. Bi de vücut ağırlaştıkça daha çok belirgin oluyormuş. şimdi ameliyat olmaması iyi oldu.
25 günnn müüü :) Harika yaa ne güzel. Benim de ondan bir hafta sonra filan olur herhalde. dur ben de sayiiim :)
ya doğum tarihi belli olmayınca insan panik atak olur yaa.
kızlar günaydın ben grip oldum
fit mi??? canım 61 kiloyum 9 kilo aldımmaşallah ikinize de.
sen de az fit değilmişsin haniiiii :) tombik gördüm kendimi şimdi yaw.
ben de aldım o kitabı ama başlayaamdım bi türlü hamileikten bu yana kitap okuma konusunda çok gevşedim.
elimde oğuz atay'ın tutunamayanlar'ı var daha 100 sayfa anca okudum. lisede okumuştum çok beğenmiştim ama şimdi akliselim kafayla bi daha okuyayım dedim. benim oğlum okumayı pek sevmiyo galiba hemen uyuya kalıyoruz :)
Merhaba Anne adaylari,
Dogumuma az kalmis olmasina ragmen dun cok guzel bir is teklifi aldim, ancak baslayip baslayamamaya karar veremiyorum. 1 ay calisip sonra 3 ay dogum iznine ayrilmam lazim. 3 ayin sonunda ise calisirsam annem ve babam evime gelip bebegime bakmayi kabul ettiler. Ne yapacagimi bilmiyorum. Ilk cocugum. Birakip ise gidebilir miyim? 3 aylik cocuk cok kucuk olur. Esim de cok sicak bakmiyor calismama, bir yandan da bebege daha iyi bir gelecek saglamak icin calismak sanki daha dogru olur diye aklimdan gecmiyor degil. Para harcayan bir insan olmadigim icin cok sukur geciniyoruz su anda.
Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Calisacak misiniz ya da dusunur muydunuz calismayi?
Selamlar
Evet baslayip sonra istifa etme ihtimalini ben de dusundum, ama isverene calisma sozu verip hemen ardindan istifa etmek dogru olmaz diye dusundum. Yani utanirim onu yapmaya cunku calisacagima guvenip aliyorlar. Ilk bir ay zaten bir verim beklemiyorlar ve beni yetistirmeye calisiyorlar. Bir ay bana emek verecekler, sonra ben 3 ay dogum izninde olacagim. Hemen akabinde "istifa ediyorum" demeye yuzum olmaz.
bu ağırlığa bide bu sorun eklenmiş canım allah yardımcın olsun.yatarım diye düşünüyosun 32. hafta ama inş bebiş yetırır ben hiç yatamıyorum tıkanıyorum resmen uzanamıyorum bile sırtımda bir yastık koltukta nöbet tutturuyor
merhaba kızlar herkese günaydın .ben 28 haftalık hamileyim.çok kötü belim ağrıyor sizdede aynı sıkıntılar varmı.bu arada doktorum 10 ekımden ıtıbaren doğumu bekle son gun 30 ekım dedı .neden tam gununu söylemedı.bazı arkadsların günlerini söylemiş doktoru.??
Günaydın arkadaşlar. hastaneye gittim, işim erken bitti erken geldim. herkes iyidir umarım.
gece kayınvalidem rahatsızlandı, eşimin kardeşi ve kayınpederim hastaneye götürdüler saat 3'ten beri hastanede yatıyor. İki gündür oruç tutuyor, yaşlı, tansiyon hastası.iyi olmadığını hissediyordum ben. oruç tutabilmek için kötüyüm de demiyordu, ama anlamıştım ben kötü olduğunu. gece tansiyon sorunu olmuş, hastaneye gitti halen yatıyor. baş dönmesini durduramıyorlar. tomografi çekilecek saat 11 gibi. inşallah kötü bir şey olmaz. dua edin kızlar nolur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?