2011 Ekim Anneleri

yok valla bi geçmişim ,hiç başlamıyım iyisimii???

yaa kızlar şuan tam kaburgalarımın altında 2 yükselti var ,sağdaki daha yüksek ve baya geriyo ,sol taraftaki daha hafif,elimle oğuşturunca bi sola geçiyo kabartı ,bi sağa,ben tam kestiremedim şimdi buralar neresi oluyo bebeğimin ,bide ben böyle yükselti hissettiğime göre kaburgamın altlarında bebeğim dönmemişmi oluyooo???Cumartesi kontrolde iyicene sorcam doktoruma ,ama siz ne dersiniz kızlar ,bazıları yok elini oynattı ,bacağını oynattı falan diyolar ,şaşırıyorum valla:26:

canım sakın böyle bişeyi kabul etme. kayınvaliden düğünmü zannetmiş mevlüdü. kırkı çıkmayan bebk koca salonda sonbaharda okadar insnaın içine çıkarılırmışmış hiç. evde bile anne kucağında bir beş dakika gösterip yatak odasına geçiyor. hem 15 günde sen nasıl toparlanıcan allah aşkına açıkca söyle istemiyorum de. çok istiyosa bidaha doğursun onun mevlüüdnü yapsın salonda. ayy sinir oluyorum bu çok bilmiş kaynanalara
birde zaya yazmıştı galiba nedemek bebeğin yatağını anne yaparmış. niye acaba bunuda kesin yıllar önce uyanık bi kaynana icad etmiştir.. ya bebeklerimiz doğunca bizim kızlık soyadımızı değil baba soyadını alıyorlar yani babannenin soyadını taşıycaklar. hem biçoğumuz annesi uzakta kaynanalar yakında en azından benim annem senede bikaç kez görebilicek ama kaynannam hergün görücek. eeee ne ozaman niye masraflı şeyleri anneanneler yapıyor ama babaanneler hiç bişi yapmadığı halde kasıla kasıla ortada geziniyor yapmacık şeyler. yaaa bunun adedimi varmış kızlar torununu seven,heves eden yapar bukadarda basit. parasını torunundan çok sevende bakar...............

canım sanırım ayakları miniğinin. yerim onun tombiş ayaklarını ben. muhtemelen ayaklarından birini gerdirmiş diğerinide sen dokununca oynatıyor yaramaz. budurumda başı aşağıda. elleride göbek cicarında olmalı :)) iki gün önce benim öyleydi ama iki gündür kaburgalarımda hareketi yok hep göbek etrafımda iyi olsunlarda ayaklarını nereye koyarlarsa koysunlar annesi :))

selam güzel anneler biz geldik :79: oyle bir uyumuşum ki ofise falan gitmedim bugün, evde keyif yapıyorum ama çok sıcak yaaa

napsak ya elimize meyve bıçağı alıp biz mi kessek

herkeze merhaba... sımdı netten kız bebe mevlüt taklımlerına bakıyodum.. mevlut yapıcaklar var mı veya takım lalanlar.. nerden nekdara aldınız kızlar :)

seymacım ben 40'ı çıkınca yapmayı düşünüyoum oğluşumun mevlütünü allah kısmet ederse o da kasım'a denk geliyor (hatta babasının doğum gününe ) o yüzden almadım şimdiden. baktıklarım ince geldi gözüme. yeni sezon çıksın bi, öyle alıcam inşallah..

"siz kaç olsun isterdiniz"? diye sorsaydın leynacım

canım ben de dr brown aldım, herkes ondan tavsiye etti

canım allah yardımcısı olsun kayınvalidenin.. ağrısı kötü bir hastalık, geçen yıl babamın kuzeninin kaybettik bu hastalıktan. çocukları henüz çok genç olmalarına rağmen babamız kurtuldu dediler.. inşallah çok acı çekmez..

senin kocan iymiş yine. geçenlerde ben de horlamışım yorgunluktan, benimki kaydetmiş, ertesi gün açmış dinliyo. dedim o ne? canım karımın sesi diyo bi de utanmaz. ama inat ettim ben de onu kameraya almazsan ne olayım

nejlacım benimkiler de şişiyor, tuzlu soğuk suya koy ayaklarını sonra da biraz yukarı kaldır, çok iyi geliyor.

Kızlarr braun kulaktan ateş ölçer i araştırıp alan yada kullanım memnun olan varmı nerede daha uygun ve fiyatı nee hangı model

minietekcim bende de ondan var. hediye olduğu için fiyetını tam bilmiyorum amageçen gün joker'de 109 tl diye görmüştüm galiba. kayınpederim doktor, o tavsiye etmişti ve aldı da

esfacım şimdi mevlüt organizeleri var. ben de yapıyorum, isteyen müşterilerim oluyor. mesela bu aylar sıcak olduğu için genelde açık hava kır yerleri tercih ediliyor ama masraflı bişey (hepinizi ailemden gördüğüm için, kendi işim olmasına rağmen bunu size söylüyorum). evin küçükse annende yada kayınvalidende yapabilirsin bence. benim de evim çok büyük değil ama çağırmam gereken bi sürü insan var (sadece 7 tane teyzem bile evi doldurur ) meselaannemin evi çok büyük olduğu için ben annemde yapmayı düşünüyorum.

Nasıl durduğu yada hareket ettiğinde neresi falan onu bende çözemiyorum

evde olan kızlar atv'yi açsanıza. bi doktor var çok yedirerek zayıflatıyor ya. ben pek inanamıyodum bunlara, babam geçen ay doktora gitti çok kötü çıktı tahlillleri doktoru sıradan bi hastanede sıradan bi diyetisyene yolladı babamı. diyetisyen babamın eline öyle liste verdi ki ben gördüğümde "yuh artık" dedim. babam sabah8'de yemeğe başlıyor ve akşam saat 22'ye kadar her 3 saatte bir bişeyler yiyo. 1 ayda 10 kilo verdi ve 10 kilonun 6,5 kilosu sadece yağ! karar verdim doğumdan 6 ay sonra hala eski kiloma dönmezsem diyetisyene gidicem

DENİZ
ben senin son halini çok merak ediyorum biliyor musun

o zaman bu günden tezi yok foto yükleyeyim. ehh zamanı geldi artık :)
aa yükledim ben kıss on gün kadar önce yükledim galiba. tatilde çekildiğim iki foto yükledim tekrar yükleyim senin için.

valla bende bilmiyorum ama oğluş küs haklıda yani:))
brownu cam almadınmı?

küstürme oğlumuzu, bi daha öyle tepe taklak yatma arkadaşım
brown u plastik verdiler nedense, camla mı değiştirsem acaba. bi tuhaf malzemesi. plastik desem plastik değil, cam desem cam değil. bana bi garip geldi.

ahh severim ben onun beni sev diyen yerlerini yaa. canım benim.

canım ben de biberon kullanmak istemiyorum ama her ihtimale karşın evde bulunsun diye aldım. mecbur kalırsam kullanmak için yani. sen satıcıyı boşver bir iki tane yedekli al bulunsun. o halde biberon aramayın bi de. yenidoğan aldım ben. emer mi emmez bi bilemeyiz şimdiden. inşallah ihtiyaç kalmaz da kullanmayız.

saol canım yorucu amabı okadarda guzel bırsey 2. ye hamıle kalınca 3.ye bıle heves ettım oglum benım arkadasım rabbım sızede bu gunlerı gostersın ınsallah

Amin canım.
Temizlik işi yapmamış biri ve iki gün gelecek. pek içine sineceğini sanmıyorum. ihtiyaç sahibi biriyle o şekilde bir süre devam ettim. ama bir günde bütün işi yapması çok zor oldu. alışkın olmayınca çok çabuk yoruluyor çünkü. bir sürü iş kalıyor, o gidince ben devam ediyordum. iki gün evde iki küçük çocukla olması da zor olur. bence hiç anlaşıp komşunla aranı bozma.

Nejla'cım uyurken de ayaklarının altına orta yükseklikte bir yastık koyarak yat canım. sabaha iki beden küçülecek ayakların, sindirella gibi olacaksın, üvey kardeşi gibi değil :)

Kızlarr braun kulaktan ateş ölçer i araştırıp alan yada kullanım memnun olan varmı nerede daha uygun ve fiyatı nee hangı model

Ablam kullanıyor. elim ayağım bu diyor. çok memnun. aldım ben, 92 tl.

filiz_fidan cım dün faturaya bakıcam demiştim, 56 gramlık lansinoh almışım. 31 tl.

Ay nejlaaa senin haftanı görünce içim eriyor, seviniyorum. Bende gelecem o günlere diye.
Şişlikleri hiç sorma benim ayaklarda hiç inmiyor artık. İlerleyne haftalarda ne olurum kestiremiyorum.

Sen de yastıkla uyu rumuzzcuum. ayak altı yastığım, diz arası yastığım, hepsine yapışık uyuyorum artık. hatta eda diz yastığıyla, onu hiç tutmadan dönüyomuş ya, ben de yastığı tutmadan manevralar yapabilmeye başladım :)
ben de nejlanın çizelgesine baktıkça bir tuhaf oluyorum. maşallah nejlacım.

istediğin şekle gir sanseecim doktorlar gözünün yaşına bakmicak. normal yapacaksan üç doktor, ebe falan hepsi çullanacak üstüne :) doğumdan sonra yamuk yumuk çıkıcaz işte, tek bi şekle giricez :)

15 günlük çocuğa SALONDAAAA mevlütt müüü istediği kadar istemekte özgür ama kapı dışarı çıkarmam ben çocuğu, hatta 40'ı çıkmadan kimse gelip görmesin. 40'ında evde mevlüt yapılır görmek isteyen gelip görür. sakın öyle bi şey yapıyım deme esfa. o kadar kişinin içinde hastalık kapar el kadar bebek. kalabalıktan, sesten rahatsız olur. sakınnn diyim. ayy düşüncesi bile çok fenaa.

nidacım bende tam bilemiyorum mesela nersi olduğunu ama döndüğü için elleri aşağıda bir yerlerdedir diye tahmin ediyorum.benimde göbek hizamdan yana doğru bir çıkıntı kayıyor bazen elimiayağımı bilemiyorum ama hemen elimi oraya koyup hissediyorum ve çok hoşuma gidiyor.

aynı fikirdeyim canım ama kayınvalidem bile anneanne yapart deyip çekilio benimde annem uzakta kayınvalidem yakında ama maşallah bizimkileer arabayı aldı yatağı aldı onlarda tık yok sinir oluorum öle şeymi olurmuş ama kişinin kendiyle alakalı bence

bende genelde ilk bebekde anneneler yatağını ,yorganını falan alır diye biliyorum. gerçi heşey insanın içinden gelmesine bağlı bu tür şeylerde adet falan olmaz kimin maddi durumu iyi ise o elinden geldiğince yapmalıdır diye düşünüyorum. sonuçta Allah yardım eder açıkta kalacak değil ya bebişler.

DENİZ
ÇOK GÜZEL OLMUŞSUN nasıl da güzel çıkmışsın pamuk kızınla fotoğraflarda çok beğendim sizi maşallah
ayrıca elbisen de çok yakışmış güle güle giyin :)

biraz da babaneler bişey yapsa keşke.. ben bilmiyordum böyle bir adet olduğunu ama zaten annemler ödüyor bebeğin odasının parasını, yatağı uyku seti falan da dahil olacak zaten. her hafta da babamla alış verişe çıkıp bişeyler alıyolar. içlerinden geliyor, benden daha heyecanlılar. allah razı olsun ama biraz da kayınvalidem bişey yapsın istiyorum. şimdi bi de eltim hamile kadı, cebindeki akrep sayısı ikiye çıktı. bir de sinir oluyorum ya daha kadın yeni hamile kadı aman öyle aman böyle! eltim kaynımdan 9 yaş büyük olduğu için üstüne titriyor anam bebeğe bişey olcak diye. dur daha bismillah daha günü 3 gün gecikmiş sadece, kalp atışı bile duyulmamış, yere göğe sığdırmıyor. benim karnım burnumda ama burcuya da bebeğine de bişey olmaz zaten diyor. sinir oluyorum, sinir!!!!

Selam kızlar,
bugün yine İzmir çok sıcak Allah yardımcımız olsun vallahi. Hamileyken daha çok etkileniyor insan.
Birde ne dicem, inşallah aranızda oruç tutanlarınız yoktur. Çünkü geçen sağlık ocağına hamile bir bayan gelmişti oruç tutuyordu, onu hemen hastaneye sevk ettiler. Bebek susuz kalmış ve tehlikeye girmiş
Birde yengem anlattı, 7 aylık hamile bir gelin oruç tuttuğu için bebeğini kaybetmiş

Kendimizi ve bebeklerimizi riske atmayalım kızlar. Allah bize izin vermiş sonuçta, inşallah borçlarımızı sonradan tutarız.

Kayınvalide konusuna gelince. Demekki herkeste aynı dert varmış, bende sadece benim kayınvalidem cimri sanırdım. Meğer hepsi aynıymış :)
Allahtan kayınvalidem uzakta bana yakın değil, ama yinede varlığı bile yetiyo
Boşverin kızlar takmayın, bizler her zaman gelin olarak kalıcaz. Onlarda anne gibi olamazlar.

haklısın hayatım ıs bılmedıgı ıcın yapamıycak ve bunalıcam 2 cocukla kalkıp yapamıycamda vaz gectım bıde komsu kotu olucaz
resımlerın cok seker cıkmıs bu arada

DENİZ
ÇOK GÜZEL OLMUŞSUN nasıl da güzel çıkmışsın pamuk kızınla fotoğraflarda çok beğendim sizi maşallah
ayrıca elbisen de çok yakışmış güle güle giyin :)

teşekkür ederim canım. sen de öyleydin dün gördüm. elbiseyi çok severek aldım ama severek giymiyorum yaa çok şişman gösteriyor, acaip büyük gözüküyoruz. lcw nin bedenleri gerçekten çok büyükmüş, internetten alınca böyle oluyormuş öğrenmiş oldum.

diğer eltine iyi davranacğından değil de, senin canını acıtmaya çalışıyordur belki. onu da gerçekte önemsemiyor olabilir yani. onu önemsiyor beni önemsemiyor diye kafa takıp üzülme sakın. üzülmüyorsundur da, dert etme yani. boşver bak senin ailen ne güzel ilgileniyor. eksik olmasınlar. hem bak ne güzel söylemiş, burcuya bi şey olmaz, bebeğine de bi şey olmaz. olmaz inşallah :)

oğlan anneleri kaynanaları bu kadar çekiştirmeyelim , bizde onlar gibi olmayalım sonra bizide gelinler istemez

bu kaynanaların hiç iyisi yok herhalde, ozman bizede derler kötü kaynana diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…