2011 Ekim Anneleri

haklısın hayatım ıs bılmedıgı ıcın yapamıycak ve bunalıcam 2 cocukla kalkıp yapamıycamda vaz gectım bıde komsu kotu olucaz
resımlerın cok seker cıkmıs bu arada

aynen öyle. ev işi, o kadının kendi evindeki işi yapması gibi olmamalı. onu biz de günlük yapıyoruz zaten. farkı görmüyordum ben. öyle olunca devam etmedik. işi bilen, hızlı, güçlü biri daha iyi olur ama sen bilirsin yine de.

teşekkür ederim. sen de oğlunun fotosunu koymuştun çok önce. o da çok tatlıydı maşallah.
 

Burcu bu kayınvalideler hep mii böylee ahh ahh. Benimki de ben hamile kaldığımdan beri bebek düşer aman bağlanma şeklinde. Direkt bunu söylemiyor ama konuşmalarının alt metni bu. Üst metinse hep ayyy canım ben onu severim, babanesi onu yerrr falan filan. Eşimin küçük bir erkek kardeşi var daha 10 yaşında. Bir gün kayınvalidemlere geçerken bebek için alışveriş yapmıştım torbaları görünce gösterdim tabi içindeki kıyafetleri benim minik kaynımda yanımdaydı aaaa Zehra abla neden aldın ya düşerse dedi. Çocuktan al haberi diye boşa dememişler demek ki evde böyle şeyler konuşuyor dedim ben de.

Geçen gün eşim bile dedi, bizim bebek sadece sizinkilerin akrabası olacak galiba herkes heyecanlı diye. Onlar da tık yok. Eşimin abisinin 1.5 yaşında kızı var fakat abisiyle küs oldukları için gelip gitmiyorlar birbirlerine. Yani çocuk 1.5 yaşında toplamda 4-5 kez görmüşlerdir. Geçen bir düğünde gördük ay bebeğe nasıl sarılmalar nasıl böyle bir yapmacıklıklar mal görmüş mağribi gibi beni unuttu orada. Offf çok uyuz olmuştum. Bir şey almasında falan değilim Allah a çok şükür hem ben hem eşim çalışıyoruz onun alacağı 2 kuruşluk şeyde gözüm yok ama düşünüldüğünü bilmek insanı mutlu ediyor. Annem ne kadar heyecanlıysa o da o kadar k..nda sallamıyor ben hamileymişim neymişim ama lafa geldi mi mangalda hiç kül yok yok ben onu yerim, yok onu şöyle yok böyle, yok ben senin kayınvaliden değilim annenin bilmem ne.

Ay sinir tepeme çıktı yaaaaaa
 
benimde çok hoşuma gidiyo ,ama merak ediyorum ,bi arkadaş ayağıdır dei ama ,bence kafası yada poposu ,bi ayak bukadar büyük olamaz dimi helede minnacık bebişse

bende anneler yapar biliyorum benşm kaynanada hazırlık olarak eşimin bebeklik battaniyesi ve kundağını yıkadı ,geçende görümcem diyoki aaa musanın bide tulumu vardııı(!)bende dedimki siz bu çocuğa yeni bişey falan almayı düşünmüyosunuz heralde ,musanınkileri çıkarıp duruyosunuzyok canım alcaz falan mırın kırın ettii,gerçi beim annemlerde malatyada zatn onlarda pek bişey yapmaz sanmıyorum ,biz hallederiz merak etme dedi gerçi ama ....zaten eşimde kimseye bişey söyleme herşeyi biz hallederiz diyoo..
bu arada benim eltide öyle ben 4 aylıkken o 2 aylıktı ,kendisinin kocası benle tartışırken çok ses oluyouş bebeğinin psikolojisi bozulcakmış ,onunki bozuluyo benimki noluyo bilmemkiizaten sonra kalp atışı durdu aldılar bebeği ,kesin psikolojidendir ,hiç sevmiyorum öyle abartılı yapmacık hareketleri oyy yerim yutarım ,bilmem ne yaparım diyemiyorum ben bebeğime ,o geçende olsun ben onu ısırıcam yiycem falan diyo kendi bebeği için ,hııı dedim içinden dokunmaya bile korkarsın...ama isterdimki onun benden önce çocuğu olsunda şu kaynanamlar görsün nasıl bebek alışverişi yapılıyo ,3.-4. ayda eminim herşeyini alırdı ,ben şunu alalım diyorum ,daha erken diyip sinirimi bozuyolar ,gerçi ben sallamıycam gidip alcağımı alıcam ama genede böyle bişey söylemeleri ,heves ettiğini anlayamamaları ve en basit isteklerini bile abartılıymış gibi düşünüp bunu söylemeleri canımı sıkıyo ,bende veriyorum ağızlarının paylarını tabi!!!ayy sinirlendim genee
 

ay öyle denizcim yani o kadıncağıza da yapmadığı kalmadı evlenme arifesinde, yolunu kesip "ben seni hiç istemiyorum" falan dedi. çok kötü şeyler bunlar ama eltim yaşından da dolayı kana göre şerbet vermeyi iyi bilir. kafama takıp üzülmüyorum ama istiyorum ki benim ailem bu kadar heveslenip bi sürü masraf yaparken biraz da o bişeyler yapsın. şimdiye kadar bir göğüs pompası aldı, onun dışında bir patik bile heveslenip almadı. ama tefondan bile yetişip sinirimi bozmayı biliyor. geçen gün aradı, bende dedim heralde bebeği soracak, ama nerde bana "sen çok bacak bacak üstüne atarsın sakın yapma bebeğin kordona dolanır" dedi. böyle bi kadın yani. geçen gün yazmıştım, geçen yıl ilk bebeğimi kaybettiğimde bir kere bile aramadı! allahtan senede 1 yada 2 defa görücem ve bebeğim de o kadar görecek...
 

Zeeehhraaa Sen o sinirleri tependen aşağı bi yuvarla bakim hemeenn.
Aaa bak ne güzel anneniz babanız var, hepsi size destek. insan kendi ailesinden başka kimseden bişe beklemez herhalde bu mutlu günlerinde. ama benim onlar da yok Ben annemi küçükken kaybettim, babamla uzaklaştık. Zaten mersinde, yılda iki kez görüyorum. Anneniz varsa ve hemen her gün sesini duyuyosanız, bebeğinizi soruyorsa o bile yeter. Başkalarından bi şey beklemeyin, en güzeli anne samimiyetidir. Başkalarının yapmacıktan alacağı iki üç parça lüzumsuz şeyin zerre kadar kıymeti olmaz benim için. Neyse ki aynı samimiyeti kayınvalidemde görüyorum, o sıcaklığı hissediyorum şimdilik. Hamileliğinizin, bebeğinizin kıymet gördüğünü görmek istiyorsunuz, çok iyi anlıyorum. Fakat anne babanız yanınızdaysa, size candan sarılıyorsa kimseden bir çöp beklemeyin. Haa gönülleri olur da yaparlarsa amenna, ama niye yapmıyorlar diye kendinizi üzmeyin. ennn güzeli anne babalarınızın yaptıkları. nasıl olsa onun yerini tutamayacaklar, iyisimi kendinizi bu güzel süreçte üzmeyin.
 

neden öyle söylüyorsun hiç de şişko görünmüyorsun ayrıca çok cici görünüyorsun sen yukardan baktığın için öyle görüyorsun:)
(sun sun sun)
 


Kayınvalideler çekiştirilmeye başlanmış yine. Banada kayınvalidem bebek odasını kız tarafı yapar annenler yaparlar heralde dedi. Bende ne münasebet oldu kız evlenir yatak odasını kız tarafı alır al yat der gibi. Çocuk olur kız tarafı alır bu ne ya dedim. Hiç kimse kusura bakmasın önceden beşik yatak yorganla bitermiş bu iş şimdi ben takım istiyorum onuda anneme,babama aldıramam kimin çocuğu oluyorsa kimin nüfusuna geçiyorsa o alsın dedim. Öylece kapandı konu dahada lafı bilem açılmadı. Ama annem ve babam boş durmuyor tabiki çoğu ihtiyacını aldılar. Görümcemde oto koltuğunu alıcakmış. Kayınvalidemde doğum masraflarını ben karşılayacağım demiş eşime bakalım değişiklik olmazsa. Örgüleride o yapıyor vede kıyafet alıyor.
 
oğlan anneleri kaynanaları bu kadar çekiştirmeyelim , bizde onlar gibi olmayalım sonra bizide gelinler istemez

bu kaynanaların hiç iyisi yok herhalde, ozman bizede derler kötü kaynana diye

ay kartopu allah beni kötü kayınvalide olmaktan sakınsın. zaten iyi, doğru bir insan kötü kayınvalide de olmaz bence. ama insan kötüyse her şekilde kötü oluyor. iyi insan olmak için dua ediyorum, elimden geleni yapıyorum, allah doğru yoldan saptırmasın inşallah


zehracım mesele de zaten düşünmemeleri, yoksa allaha şükür ihtiyacımız yok. annemler de almasa yatak odasını, yada diğer şeyleri zorlanmazdık yine. sonuçta biz çoktan siparişini vermiştik sonra annemler biz ödeyelim dediler. bir de kayınvalidemlerin durumları olmasa ama sadece düşünse derim ki "saol anne zahmet etmeyin" ama her ay bir yere gidip (yurtiçi-yurtdışı) sonra da "param yok" diyince sinirden çatlıyorum. eşim geçen doğum günümde labtop aldı bana sağolsun, öğrenince kendisi de istedi! böyle bir kadın yani. alış veriş konusunda da hem kendi bi patik bile daha almdığı gibi bir de hala ekimi bekleyin diyor bize alış veriş için. e yuh be kadın demek geliyor içimden


elti konusunda da yanlız değilim demek ki.. aaaah ah nedir bu kocaların ailelerinden çektiğimiz! allahtan biz ayrı şehirlerdeyiz bir de telefon hattı olmasa ne güzel olacak
 
neden öyle söylüyorsun hiç de şişko görünmüyorsun ayrıca çok cici görünüyorsun sen yukardan baktığın için öyle görüyorsun:)
(sun sun sun)

yok yok yukardan bakınca değil, aynanın tam karşısından düz bakınca göründüğüm halim o :) yukardan bakınca problem yoktu unuttun mmuuu :)

sensun diye bi ürünün bir markası vardı, onun gibi oldu :)

teşekkür ederim şekerim. mutlu olduk biz de.
 

Ay ay ayy maşallah. eytcim bu imkanlar bana sağlansa her sene doğururum valla
 

kayınvalidenle gerçekten böyle konuştuysan bırak doğum masraflarını bebeğinin ömür boyu eğitim masraflarını bile karşılaması lazım
 
Son düzenleme:
Denizcim anneciğine Allah rahmet eylesin. Sana samimiyetini hissettirebilen bir kayınvaliden var ne mutlu sana Allah bozmasın kuvvetlendirsin tatlım ilişkilerinizi.

Dediklerine aynen katılıyorum, anne babamın varlığı yeter zaten bana. Benim kızdığım alınmayan iki çöp çaput değil kızdığım iki yüzlülük. Yani yüzüme başka davranılırken işin iç yüzünün farklı olması. Maddi bir şey de değil destek olunması sonuçta. Sonra bana kızım beni neden aramıyorsun sesin soluğun çıkmıyor diyor. E iyi de sen ara bu kız çalışıyor oğluma bakıyor üstelik hamile her gün dışarıda diye düşün değil mi? Yok ama hep bana hep bana. Sonra bir de iki lafın arasında laf koyuyor oğluna ağır şeyleri yedirmeyince seni sadece annen düşünür bilmem ne diye.

Ay dayanamıcam anlatıcam. Gökçeada dan dönerken yolda ne anlattı biliyor musunuz;

10 yaşındaki kaynımdan önce başka bir bebeği düşürmüş 5 aylıkken tuvalete. Gece kayınpederime seslenmiş böyle böyle oldu diye o da sifonu çek demiş. Bunu eşimin yanında anlatıyor baban bu kadar önem vermezdi diye alttan alta mesaj bu. Bunu da neyin üzerine anlatıyor biliyor musunuz eşime canım domates çekti duralım dedikten sonra. Ben şoktayım resmen onu anlatınca. Eşim de anne uyku sersemidir babam ondan söylemiştir diyor, yook oğlum ciddi ciddi söyledi diyor hala. Ben çıldırmayayım kim çıldırsın.

Mesela bir akrabadan falan bir erkek olsun böyle çocuklarıyla ilgilenen falan hemen ayıplar gibi anlatmaya başlar, yok bizimki hiç sevmezdi başkalarının yanında çocukları diye. Mesaj da eşimeee yani "bebek olunca çok ilgilenme bizde ayıptır".

Geçen yine şeker çıktı diyorum amaaan sende çok dikkat ediyorsun bende de çıktı hiç dikkat etmedim bişiy de olmadı. Neyse ben dosyalarıma döneyim sıcaklık bastı bana sinirden ayhhhh
 
Ay ay ayy maşallah. eytcim bu imkanlar bana sağlansa her sene doğururum valla

Şükürler olsun canım sağolsunlar hepsi destekler. İki aileninde tek yıldızı olacak sıpa ve şimdiden paylaşılamıyor ne yapıcam bilmiyorum. İki tarafta birbirinden kıskanacak. Şimdiden iki evde de oda hazırlanıyor.
 

amin canım inşallah. Allah bize ogünleri göstersin, bizde gelinlerimize kızımız gibi davranalım.
 

Oyy maşallah yaa ne güzel. Allah sevgilerini, desteklerini eksik etmesin inşallah canım çok güzel şeyler bunlar.
Şanslı bıdığın da sevgi sarhoşu olacak desene :)
 

denizcim allah rahmet etsin annene, nur içinde yatsın.

aslında neye kızdığımı çok iyi anlamışsın. ben sedece bebeğimin düşünülmesini, ona değer verilmesini istiyorum. başkalarının yanında çok ilgili yok bebeğe onu yapıyorum, yok bunu yapıyorum diyor ama gözümün içine bakarak yalan söylemesi de damarlarımdaki kanı çekiyor. allahtan kayınpederim sağ o arayı bulmaya çalışıyor şahit olduğu durumlarda.
 

ya kızlar ya bu konular açıldı yarama tuz bastınız.benim kayınvalidem de cimriler kervanından.kendi kızı doğum yapınca herşey aldı geçen sene hatta kızının kayınvalidesini çekiştirip durdu almadılar bişey diye rencide etti hep onları.şimdi işler değişti kendisi babaanne olcak.benim annem yazık bizden çok almıştır.o kadar hevesliki.ben demiyorum ona al diye.ama duramıyo alıyo saolsun.ama diğeri hiç bişey almadı daha alcağını da sanmam.gerek te kalmadı ztn. ama lafa geldince aman da torunum diye ölüyo bitiyo.sinir oluyorum o hareketlerine.bana durup durup aa az kaldı daha bişey yapmadım beeen dio.yapcağından değil.laf olsun.bide bana geçen bi komuşun kızı vardı 7 aylık bebeği karnında ölmüş dedi benim psikolojim mahvoldu.biliyo benim pimpirikli olduğumu.mahsus sölüyo bence.hatta ben de doktora fln düzenli gitmiyomuştur belki dedim yo aynı sen gibi gayet düzenli gidiyodu dedi ya bana. hayır o senin torunun.nasıl dili varıyo bilmem.siinir şeyyy.
 
denizciğim Allah Rahmet etsin annene, Allah kızına ve kocana uzun ömürler versin. evet yanımızdayken kıymet bilinmiyor bazı şeylerin daha doğrusu yokluğunu bilmediğimiz için oluyor. ama erken yaşta kaybedince anlıyoruz. allah nne sevgisini kayınvalidenle yaşatsın sana inşallah.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…