canım tahlili zaten onlarda hastane yaptırıyorlar. ben sadece bukadar boş boğaz olmalarına kızıyorum. sonuçta hamileyim ve hamilelik yüzündende yükselirmiş çoğu zaman bunu hiç değerlendirmeden hemen en kötüsünü pat diye ima ediyorlar. neyse sıkmıyorum canımı yok benim bişeyim iyiyim ama aşı hariç bidaha sağlık ocağına kesinlikle gitmiycem..inannmıyorum fatooş. yine mi sağlık ocağının yaptığı bir işe canın sıkıldı senin yaa. hem yaka paça zorla götürüyolar seni, hem de canını sıkıp bırakıyolargüzelim sağlık ocaklarının ölçümlerine güvenmeyin. benim tiroid değerlerimi fırlamış çıkarıyor onların makinaları. halbuki hastanede yaptırdığımda çok çok farklı çıkıyor. o yüzden çok fazla itibar edip canını sıkma. bi daha da gitme. hem öyle lösemi falan da deme, ağzından yel alsın
bende bugün uzunca söylendim canom :)) ahh ahh işte bizim sağlık ocağıda böyle bir sürü işgüzar aynı yerde toplanmış. bende gitmiyorum artık ama bizde topikçek sana kaynananlar yüzünden üzülmeyi yasaklıyoruz canım anlaştık mı?ay fatoşşşş sana sağlık ocagına gitmeyi yasaklıyorummm bu ne yaa kadına erken dogum yaptırır bunlar içimden seni üzdükleri için bayaa
uzun söyleniyorum şuandaa
tekrar geçmiş olsun canım. seni çok iyi anlıyorum daha bugün aşı yapılırken ben duramam eşim dursun diye düşünmüştüm ama çok haklısın zorda olsa yanında olmak gerekir...canım pılın komuru ısırıp ucunu acmıs pılın sonra ısırıp cıkarmıs
babası konusmus bı ıkıyerles bol su ıcırıp yogurt yedırdık zehırlenme deıl kronık hastalık yapabılıyomus ıcınde cıva ve agır metaller varmıs dılındevarmı dıye sordu babası vardı umarım bısey olmaz goturmedık cunku ılac ıcme supesıyle gıtmısdık daha once annemın evınde ılacları bulmus oynamıs bızde ulasamaz tedbırlıyız once bırsuru kan aldılar sonra mıdesını yıkadırlar ve o gun hastanede kaldık basından ayrılmadım bı sn hamıleydım yenılerde yanı bıdaha dayanamam dusunsenıze anne neolur yapmasınlar ben ıcmedım dıye aglarken sız ellerını tutuyosunuz burunundan mıdesıne hortum sokuyolar ve uzun suruyo bu ıslem defalarca kan alındı cok zor cok cocuk acısını unutsada sız unutmuyosunuz tekrar aynı sey olucak dıye cok korktum aman kızlar dıkkatlı olun 1 sene sonra sızın ıcınde hersey tehlıkelı olucak ılaclar bıcaklar hersey ulasamıyacagı yerde ama kımın aklına gelır pılı bu hale getırecegı annem geldı allahtan yakın saolsun yemegımı bıle yattı ben zehırlendı korkusundan cok hastaneye gıtmekten kokuyodum ellerım tıtrıyodu rabbım korusun bebeklerımızı cocuklarımızı oluyo cocuk bunlar sız sız olun cocuklarınızı yanlız bırakmıyım bazı anneler ben dayanamıyorum dıe ası vs olurken babalarına verıyolar unutmayın bebekkende buydugundede gozlerı gozlerınızı tenını tenınızı arıyo guvende hıssetmek ıcın dayanamıyorum dıye onları bırakmayın rabbım yasatmasın en kotu acıları asılardan olsun oda korumak ıcın onları sımdı oglumla ılgılenıcem bılgı vermek ıstedım opuyorum sızı destegınız ıcın saolun
canım ben 12 li bir tane hastane çıkışı aldım. 3 tane de 0-3 aylık ayaklı pantolonlu ,şapkalı eldivenli takımlardan aldım. ama hastane çıkışım büyük geldi bana 3-4 aylıkken rahat olur gibi. oyüzden ilk doğduğunda giymesi için krem rengi ikili takım aldım tabi eldiven ve şapkalı yine. küçücük muhtemelen 2-3 kez ancak giyer ama ilk fotolarında üstüne tam otursun bıdık çıksın istemiştim. diğer kıyafetlerinide hep ay ay aldım hiç birşeyden aynı boyda çok almadım herşeyi boy boy yani :))canım hastane çıkışı kaç tane aldın?Ben 1 tane 10 lu aldım birde ayrıca alt üst takımlar aldım ama herkes küçük alma alma diye baskı yapıyor o yüzden 56 cm olanlardan ve 0-3 aylık aldım acaba birde küçük 50 cm olan hastane çıkşlarından alsammıki bebişe büyük gelirmiki aldıklarım.
neyse size doğum çantama koyduklarımı yazayım bari havam değişsin :))
- 1 adet lohusa geceliği
- 1 adet lohusa geceliği ve sabahlığı
- 1 adet lohusa pijaması
- 5 adet tek kullanımlık lohusa külodu
- 1 adet emzirme atleti
- 1 adet ince ama uzun başörtüsü ( ilk 2-3 gün göbüşümü onunla sarıcam) sonra eve gelince korse giyicem ( umarım)
- 1 adet çorap
- 1 adet patik
-1 adet lohusa külodu ( pamuklu)
- 10 adet lansınoh göğüs pedi
- 1 adet lansinoh lanolin göğüs ucu kremi,
- 2 adet kanatlı normal ped :) ( hastanede bulunduğumuz süre içerisinde hastane veriyomuş sadece çıkışta lazım olur diye aldım)
- 1 er adet banyo ve baş havlusu ( kırmızı renkli)
- Tarak,göz altı kapatıcı,hafif pembe ruj,deodorant,diş fırçası,diş macunu
SADECE LOHUSA KURDALEM EKSİK (ONUDA BU HAFTA SONU ALICAM)
eylülüm için koyduklarım
- 10 adet prima yeni doğan bez
- 1 adet göbek bağı bandı ( pamuklu penyeden kuşak gibi göbek bağının üzerine koyuyosun bezi göbüşünü acıtmasın diye)
- 2 adet pamuklu mendil. ( ağzını silmek ve sırtı terlediğinde sırtına koymak için aldım mendilleri)
- bübüchen pişik önleyici krem.
- uni baby yeni doğan ıslak mendil ( hastanede ılık pmaukla silmeye uğraşmak zor olur diye aldım )
- 2 adet pamuklu iç zıbın ( hani şu uzun kollu üste giydirilen göynek gibi olanlardan)
- 2 adet battaniye
- 1 adet çırtlı pijama tulum
- 2 adet yeni doğan takım ( pantolon,üst,şapka,eldiven)
- 2 adet yarım kollu çırtçırtlı badi ( zıbın)
- 2 adet çorap ( ayakları üşümesin diye ayaklı pantolonun içine giydiriliyormuş)
Şimdi öncelikle ilk doğduğunda giyeceği krem rengi yeni doğan takımı, bir adet bez,bir adet çorap,bir adet iç zıbınını kostümüyle uyumlu ponponlu krem rengi battaniyesinin içine koydum ve battaniyeyi katladım. ilk doğumdan sonra hemşireler kıoyafet istiyor ya o şekilde veriliyormuş yani tüm çantayı vermiyormuşuz. yani ilk temizlenince verdiğiniz battaniye içindeki kıyafetler giydirilip battaniyeye sarılıp odaya getiriliyormuş. Diğerlerinden ayrılabilsin diye bu saydıklarımı battaniye içerisinde koydum çantaya.
Birde fotoğraf makinamızı koyucam son haftalara girince. umarım bişey unutmamışımdır......
kızlar merhaba şimdi doktordan geldik bebeğim 1kilo 926 gram olmuş baya büyümüş boyu 43 cm miş herşey iyi dedi 20 günde bir gidicekmişim artık.. bide bugün 32 hafta 6 günlüğüm raporumu aldım sorun olurmu yarınmı almam gerekiyor ama raporda 32 haftalık yazıyor?bu arada buda bebeğimEki Görüntüle 243722
fatoş hayırlı olsun bakalım çantantek kullanımlık lohusa külodu hiç görmedim nası bişi nerde satılyo?
kızlar merhaba şimdi doktordan geldik bebeğim 1kilo 926 gram olmuş baya büyümüş boyu 43 cm miş herşey iyi dedi 20 günde bir gidicekmişim artık.. bide bugün 32 hafta 6 günlüğüm raporumu aldım sorun olurmu yarınmı almam gerekiyor ama raporda 32 haftalık yazıyor?bu arada buda bebeğimEki Görüntüle 243722
oyyy maşallah kuzuna.. göz kapakları, burnu nekadar belirgin öyle çokk tatlı çıkmış annesi yaaa
oyyy maşallah kuzuna.. göz kapakları, burnu nekadar belirgin öyle çokk tatlı çıkmış annesi yaaa
fatoş hayırlı olsun bakalım çantantek kullanımlık lohusa külodu hiç görmedim nası bişi nerde satılyo?
hoşbulduk rumuzummmmmmmm iyiz çok şükür rüzgar bir hareketli bir hareketli maşallah hayret ediyorumdemek yavrumunda tatile ihiyacı varmış sevdik biz evde olmayı sen nasılsın oğluş nasıl sizinde az kaldı tatile hayırlısıyla
Herkese hayırlı cumalar..
Canom bak üzülünce olan san ave bebişe oluyo kuzum, çok geçmiş olsun.. Rahatla artık bebişi düşün tatlım...
Leynaa çok özendim arkadaşına inşallah göz açıp kapayana kadar geçer bu zamanlar bizde hayırlısıyla yaparız doğumlarımızı çok zorlanmaya başladım.. Sabah ağlayarak geldim resmen.. Dün cılkım çıktı akşama kadar... iş bitmiyo yada bitiremiyorum. Patronum sürekli ekstra şeyelr istiyo aklına geldikçe çıkıcam diye... kendi işlerim kalıyo bu defa... Karnım ve kasıklarım acıyo akşama kadar. Artık büyüdü sanırım bebiş canımı acıtıyo ağırlığı.
Rumuz sen benden yarım kilocuk fazlasın bende toplamda 12 almışım, patronum sürekli odama geliyo gidiyo evrak istiyo bişe soruyo canım ya dünden beri iflahım kesildi önümüz bayram ben 4 gün gelcem sadece kendi işlerim var ama bi rahat bırakmıyo ki.. Dünde bayılcaktım resmen çok zorlandım... Az kaldı diye sıkıyorum dişimi, önümüzdeki haftada çok yoğun olur sonra gelsin tatiil :)
Mavi patikler mübarek cuma hürmetin einşallah bebişin bir şeyi yok diyip gönderirler miğde filan yıkama gereği kalmaz..
Ahtermina giremiyorum canım işten dolayı az kaldı eve geçince bol bol yazarız :)
Kızlar şu kaynana kayınvalide olaylarını düşümnüp kendinizi kasmayın, evet söylemek kolay ama bendede var bitane sabah iş yüzünden gerginim kurucak takıcak yer arıyorum yok şöyleydi böyleydi... Dedim hanzade kendine gel kızım sarıcak yer arama iş stresi yüzünden eşime sataşçaktım sonra ama eşim iyi diyorum bana zararı yok ki diyorum.. Ayy neler kurudm gelene kadar.. Sonra bir salavat çektim az kaldı kızım dedim ya sabır ya selamet :) Aman sizde frenleyin kendinizi canlar...
Çok şükürgitti patronum yemek söyledim gelcek şimdi ama miğdem hafiften bulanmaya ve uyku bastırmaya başladı. nasıl bitircem ben bu halde bu işleri yarabbim ya...
slm kızlar hayırlı cumalar nasılsınızgece burnum tıkalıydı hep hiç nefes alamadım uyuyamadım şimdide böyle bi acayip halsiz halsiz dolanıyorum
kendini o kadar üzersen olacağı budur işte daha dikkatli ol canom
maşallah tatlım bebişine
bende ne oldu acaba kıza hangi dengesiz ne dedi diye okuyorum allah iyiliğini versin cnm ya kiloları bebiş alıyo sen değil bi keresinde kübra yazmıştı ya 1 damla süt için vücut 7 cal. harcıyormuş hesabını sen yap artık bence en geç 3 4 ay içinde hepimiz eski kilolarımıza kavusucaz
canım hastane çıkışı kaç tane aldın?Ben 1 tane 10 lu aldım birde ayrıca alt üst takımlar aldım ama herkes küçük alma alma diye baskı yapıyor o yüzden 56 cm olanlardan ve 0-3 aylık aldım acaba birde küçük 50 cm olan hastane çıkşlarından alsammıki bebişe büyük gelirmiki aldıklarım.
ben bikere yapmıştım o tatlıyı,sanırım muhallebisi biraz cıvık olmuştu ,kadayıflarla muhallebi birbirine karışmıştı ,bide kadayıflar şişmişti çok kötü bişi olmuştuuuYa var ya senin şu kayınvalidenle kocanı Canomun kilerle birleştir kap gel doğumdan sonra. Hepsini dövüyüm ben.
Ne olacak ne dönecek ne kafana takıyon boşversene. Bak bebeğinde huzursuz olacak senin huzursuzluğun yüzünden Allah korusun. Geniş ol biraz. Hem seninle alakalı olduğunu nereden biliyosun ki, işle alakalı da olabilir. dimi ama?
Aaaa tel kadayıflı muhallebiyi ben çok severim. Çok da güzel yaparım övünmek gibi olmasın. İftarda en güzel tatlı bence deee. Hafif oluyor. Geçen sene misafirlerime bol bol yapmıştım.
maşallahhhçok tatlı çılmış kuzucugunnnnnnn
çok güzelll maşallah annesi yumuk yumuk gözleri var
neyse size doğum çantama koyduklarımı yazayım bari havam değişsin :))
- 1 adet lohusa geceliği
- 1 adet lohusa geceliği ve sabahlığı
- 1 adet lohusa pijaması
- 5 adet tek kullanımlık lohusa külodu
- 1 adet emzirme atleti
- 1 adet ince ama uzun başörtüsü ( ilk 2-3 gün göbüşümü onunla sarıcam) sonra eve gelince korse giyicem ( umarım)
- 1 adet çorap
- 1 adet patik
-1 adet lohusa külodu ( pamuklu)
- 10 adet lansınoh göğüs pedi
- 1 adet lansinoh lanolin göğüs ucu kremi,
- 2 adet kanatlı normal ped :) ( hastanede bulunduğumuz süre içerisinde hastane veriyomuş sadece çıkışta lazım olur diye aldım)
- 1 er adet banyo ve baş havlusu ( kırmızı renkli)
- Tarak,göz altı kapatıcı,hafif pembe ruj,deodorant,diş fırçası,diş macunu
SADECE LOHUSA KURDALEM EKSİK (ONUDA BU HAFTA SONU ALICAM)
eylülüm için koyduklarım
- 10 adet prima yeni doğan bez
- 1 adet göbek bağı bandı ( pamuklu penyeden kuşak gibi göbek bağının üzerine koyuyosun bezi göbüşünü acıtmasın diye)
- 2 adet pamuklu mendil. ( ağzını silmek ve sırtı terlediğinde sırtına koymak için aldım mendilleri)
- bübüchen pişik önleyici krem.
- uni baby yeni doğan ıslak mendil ( hastanede ılık pmaukla silmeye uğraşmak zor olur diye aldım )
- 2 adet pamuklu iç zıbın ( hani şu uzun kollu üste giydirilen göynek gibi olanlardan)
- 2 adet battaniye
- 1 adet çırtlı pijama tulum
- 2 adet yeni doğan takım ( pantolon,üst,şapka,eldiven)
- 2 adet yarım kollu çırtçırtlı badi ( zıbın)
- 2 adet çorap ( ayakları üşümesin diye ayaklı pantolonun içine giydiriliyormuş)
Şimdi öncelikle ilk doğduğunda giyeceği krem rengi yeni doğan takımı, bir adet bez,bir adet çorap,bir adet iç zıbınını kostümüyle uyumlu ponponlu krem rengi battaniyesinin içine koydum ve battaniyeyi katladım. ilk doğumdan sonra hemşireler kıoyafet istiyor ya o şekilde veriliyormuş yani tüm çantayı vermiyormuşuz. yani ilk temizlenince verdiğiniz battaniye içindeki kıyafetler giydirilip battaniyeye sarılıp odaya getiriliyormuş. Diğerlerinden ayrılabilsin diye bu saydıklarımı battaniye içerisinde koydum çantaya.
Birde fotoğraf makinamızı koyucam son haftalara girince. umarım bişey unutmamışımdır......
he valla çok büyümüş görmeyeli elini çekmedi suratından yoksa daha net çıkardı..ortada çizgi gibi bişey var saçımı acaba o?
ben bikere yapmıştım o tatlıyı,sanırım muhallebisi biraz cıvık olmuştu ,kadayıflarla muhallebi birbirine karışmıştı ,bide kadayıflar şişmişti çok kötü bişi olmuştuuuhalbuki bi yerde yediğim çok güzeldi ,cesareti yok ondan yapmayaaa
maşşallah canım bebişinee,ya size hep renkli usg mi yapılıyo ,ben daha kızımın yüzünü hiç böyle görmedim ,harelde anca doğunca..:26:
sorma hanzadecim yaaa nazrmı değğdi nedir ,halbuki okadarda maşşallah deyin demiştimyok burdakilerden değimezde nebiliim ,zaten rumuzda ve bi kaç arkadaşta daha varmış içim rahatladı ...bu arada olluyorum listeyi canım birazdan özeline bakabilirsin...
o çizgiyi bende merak ettim şeyma. hatta saçı varmıymış diye soracaktım :) bazılarının doktoru saçı var diye söylüyor yaaa.. doktorun dedimi saçı var falan diye. gerçi keltoş bebklerde çokk tatlı oluyorlarrr :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?