2011 Ekim Anneleri

simdi eltim aradı. ona dedim kasık agrılarımı o 2 cocuk dogurdu. dedi ki oluyo normal bisey cok dert etme. dün cok korkmustuk esimle bu kasık agrılarındna dolayı erken dogum mu diye. mege rnormalmis. sanırım gaz sancıları da eklendi uzerine ondna fena oldum ben.

canım dün çok yürüyünce bende kalça kemiği ağrısıyla beraber kasık ağrısıda oldu ,hatta tam 9 aylık lar gibi karnımı alttan destekleyerek yürüyebildim ancak ,çok kötüydü ,ama normal sanırım çünkü biçok arkadaşımızdada var bu sorunlar ,hem alınma cevap verilmedi diye ,bak dün kızım rüzgarla tanışmak için YSLZYTN teyzesinden davet bekledi ama cevap yok ,dünden beri küstü ,sadece tekme ile anlaşıyoruzz

maşşallah canım bebeğine ,inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz ,otarafta oturan arkadaşlar var yanılmıyosam ,şimdi çıkartamadım ama...

süper varmış bi tane komşu,varsa bu yakınlarda oturanlar görüşelim neden olmasın.göbüş arkadaşları birliği kurarız hepberaber.ben medicana düzgün korkmaza gidiyorum.sen kime gidiyosun.

ben yenibosnadaki safa hastanesine gidiyorum. bi suru yeri gözden geciridm en sonunda orayı buldum. medical parkı da düsünmüstüm ama cok kazık bi yer oldugunu görünce vazgectim.

Teşekkür ederim Zaten zorla yemeye çalışıyorum kendimi düşündüğüm yok kızımı düşünüyorum
Benim de aslında bugündü ama yarına aldım randevuyu Maşallah oğluna benimkide 2 kg olmuştur herhalde bakalım dokturumuz ne diycek
geçmiş olsun canım ...dikkat et kendine ..of ya bide serum ,bide iğneee ..ne içinki bunlar??iştah içinmi,düşük falandanmı korktular??Allah korusun.
Sağol. Bu gidişle ya sen beni ya da ben seni erkenden doğurtucaz Erken doğumdan felan değil iğne bulantım için serumda baş dönmesi için vertigo varmış harekete bağlı baş dönmesi demekmiş
cnm geçmiş olsun dikkat et kendine genede çorba falan içmeye çalış vücudun ve bebişin susuz kalıp daha kötü olmasın
Teşekkür ederim Yeni nick hayırlı olsun
Sinirden midene vurdu benim sinirlendiğim zaman mideme vurur hemen bulantı başlar Kocana iyi bi ders olmuştur
Geçmiş olsun duygucuuum. Geçenlerde bana da olmuştu çok şiddetli bulantı ve kusma. Şimdi ara ara yokluyor ama sürekli diil. Korkma seninde sürekli olmaz inşallah.
İnşallah yoksa çekilmez bu doğuma kadar ilk 3 ay göbek yoktu nasıl rahat ediyosam öyle yatıyodum biraz hafifliyodu bulantım ama şimdi öyle bi şansımda yok Bide kan ilacını içtikten sonra hafiften bulanıyo sanırım oda yapıyo yarın doktora sormam lazım ya içmiycem ya da içmenin başka bi yolunu önersin

sağolasın canım Allah hepimizin bebeğini sağlıklıca kucağımıza almayı nasip etsin inş.günler azaldıkça heyecan artıyo. hayırlasıyla atlatalım hepimiz bu süreci

yyaaaa eve gitmek istemıyorummm dün pimapen yapıldı heryerr batmışşşşş ev berbatt adamlar ayaklarıyla gırmıss bırdee ben ne yapcam akşam eve gıdım sıl süpür yaaa ağlıcam yaa nerdeysee ev aklıma geldıkceee

dün de gece 12 de eve zor attık kendımızı bır kızkardesım oslaydı sımdı gelıp bana yardım etseydıı ne yapcam ben o evıı yaaa

üstüne üstük 2 gündür kraplarım başladıı hayatımı mahvedıyo yürüyemıyorum bıle uzun sürüyor baya

inş o alçıları köpük lekeelrını çıkarabılırım

Son düzenleme:
ben yenibosnadaki safa hastanesine gidiyorum. bi suru yeri gözden geciridm en sonunda orayı buldum. medical parkı da düsünmüstüm ama cok kazık bi yer oldugunu görünce vazgectim.

o hastaneyi bende duydum ama düzgün korkmazı baya övüyorlar diye onu tercih ettim.medical park çok pahalı ilk muayenem orda oldu.sonra dediler tahlil yaptıracaksınız hepsi toplam 900 civarı diye bende hı hıı bi ara yaptırırım deyip yakamı kurtardım onlardan. şu an gayet mutluyuz burayı tercih ettiğimiz için

slm kızlarr tarif yazmak için geldiiiim.
Deneyenlerin beğeneceğini umarak...

Muhallebili Tel Kadayıf

500 gr tel kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağ
5 çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş fınfık

Muhallebisi
1 lt süt
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1 paket hazır krema

Yapılışı
Kadayıfı 1 gün önceden buzlukta bekletiyoruz.
Daha sonra öfeleyerek geniş tavada Şeker ve tereyağını tavanın kenarından koyarak hafif kavur.

Muhallebi yapımı : Tencerede 3 su bardağı sütü ve şekeri kaynama noktasına gelene kadar ısıt. Kalan 2 bardak sütü ve kalan malzemeleri karıştırıp fokurdayana kadar kaynat.

Büyük borcamın altına kadayıf üstüne muhallebisini döküyoruz. Muhallebi üzerine ince bir tabaka halinde dövülmüş fındık ve fındıkların üzerine tekrar kavrulmuş kadayıfı serpiyoruz. Bu kadaaaar.
Afiyet Olsun...

Ben 500 gr kadayıfın hepsini kullanmıyorum. Dolapta da 1ay kadar kalmakta hiç bir sorun olmuyor. Hatta borcamınız çok büyük değilse muhallebininde hepsini tek borcama dökmeyebilirsiniz.

Allahım yarabbim dur kısss :)))) bence sizin ilişkiniz ideal kayınvalidenle her iki taraflı idare ediyosunuz ne güzel, üstü havlumsu diil üstü pamuklu ped gibi benim dediğim ama adını bilmiyorum belkide alez deniyodur onada olabileeer :)

merhabalar,

bugün sağlık ocağına gittim, her gittiğimde süt kuponları veriyolar, sizlerede veriyolar mı yoksa izmitte mi var böle bişi

Merhaba canım malesef canım henüz bir şey vermediler bu sadece izmit tarafında oluyor sanırım geçen gün şeymada söyledi yanlış hatırlamıyosam... Bizde istiyoruuuuuz yaaa :84:

Yok kız niye umursamasın kimse :) herkes son iş zamanlarını yaşıyor evdekiler temizlik cart curtla uğraşıyo uyuyoo... kimse modo mot takip edemiyo bazen kaçıyo tekrarla sen bidaha yaz illaki cevap gelir Ben sölim mesela bendede kasık ağrısı mevcut ilk başlarda çok tırsıyodum ama normal dediler bi kaç kerede doktor kapılaırnı aşındırıp biş olmadığını anlayınca, bende normal olduğuna karar verdim.. Son zamanlar böyle sanıyorum.. Bide üşütme üzerine ince bir çarşaf pike bişi al mutlaka.. Anlamıyoruz ama üşüyoruz oda ağrı yapıyo gerçekten.

Senin yerinde olmak istemezdim mini etek sırf o yüzdne badana boya yaptırmadım bu sene doğumdan sonra ne gerekiysoa yapılır dedim... Canım annen filandamı yok eşin yardım etsin tek başına olacak iş değil inşaat pisliği kendini sakın çok yorayım deme, işten gelir gelmez aman haa...

Ben de seninle aynı durumdayım canım, bayramdan sonra tek seferde alacağız biz de nasip olursa... Annemi bekliyorum ben de...

Ayy tek olmadığıma sevindim. Bir arkadaş daha vardı bayram sonrası çıkıcaktı oda gerçi, iyi bari tek başıma kalmamışım stres yapıyodum çok geciktim diye :)

slm kızlar napiyosunuz
ben bugün kuaföre gittim ağdamı yaptırdım aülaya sızlaya ama değdi valla
saçımı da kestirdim çoook uzamıştı iyi oldu ya hafifledim
bi de kaş bıyık hallettik
baya derin temizlik vardı anlayacağınız

iyi akşamlar kızlar bi ses verin yaa napıyosunuz hepiniz geçmişemi daldınız rumuzcum bu arada tatlı tarifini bekliyoruz hayatım

heyy ben burdayım esmerim şekerim nickin çok hoşuma gitti :) İşten çıktım eşimin erkek arkadaşları ile iftar daveti vardı çook sevindim yemeğim yoktu, yani yeni yemeğim yoktu. Olanıda ben miğdeme indirdim :)) Cipsimi meyve suyumu aldım mutafığımı toplamadan doğru pc başına geldim bakim dedim hatunlar napıyo..

Bu arada ben kadayıfı tencerede kavurmayı beceremedim. 1 kere elimi 1 kere de kadayıfların bi kısmını yaktım.
Başka bi yol buldum o da şöyleeee

1 gün önceden buzlukta bekletilmiş kadayıfları altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine öfele. 150 derece ısıtılmış fırında hafif çıtırdat (kızarmadan fırından çıkar.)
Sonra fırından çıkar, şeker ve eritilmiş tereyağını kadayıfların üstüne serp. Karıştır. Sonra dereceyi 170 dereceye çıkar ve 1-2 defa da ha karıştırarak hafif kavur.

Bu kadaaar. Hem hepsi eşit kavruluyor hem elimi yakmıyorum

kızlar bebeğime bez aldım çok ağladım ama .hiç yaşamamıştım bunları.valizi bayağ tamamladım hazırladımda.yardımcım kaçmıştıya yenisinide buldum.bide şu depresyonum bitse tamam olcak

Kavurması daha güzel oluyo ama yağın tadı kokusu iyice işliyo içine mis gibide, sen nasıl becerdin elini yakmayı kuzum kısık ateşte kavur yavaştan yanmaz o zaman. Yada dediğin gibi yap vukuat olmasın :)

Ayy kıskandım seni ya mis gibin olmuşsun ne güzel tamda ihtiyacım olan şeyleri söyledin.. Bide şey, bebiş kıpraştımı ağda yapılırken canın yandıkça oda oynadımı ahterminacım merak ediyorum ona göre gitçem bende..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…