- 6 Temmuz 2010
- 8.920
- 315
- 163
zeynepcim elle muayene diye biliyorum ben ama ne yapıyorki başka?
afiyet olsun canom
ya ben alttan bakıldığında çok korkuyorum canım çok acıyo ama gerisini bilmiyorum
bişi yemiyodum kiii ilgi çekmeye çalışıyorum ne pisim haaaaaaaaaaa
bekliyoruz bacım :) daha neler var acep...
eltimde bana diyor oğlumun kıyafetlerini size veririz falan .. bende kibarca dedim neyin var neyin yok dağıtma daha ilk çocuğun bırak ikincisine kalsın (başkasından kalma kıyafetler içime sinmiyor hele sevmediğim birinden aslaaa)
dedim allaha şükür anneannesi dedesi var.. onlar boş bırakmazlar ilk torununu dedim, giysi için de acelemiz yok 7.aya girelim bir hayırlısıyla dedim.. (o sırada kaynanam da vardı o ortamda biraz bozuldu)
kaynanam torununa 100 lira taktı o da 40.ı çıkınca mı 1 aylıkken mi neydi işte öyle bişiy.. ozaman altın 130 liraydı üstüne az daha koy da bari bişi olarak görünseydi.. akıl işte..
inş kaynanamın eline kalmam doğumdan sonra.. bir de onunla uğraşamam evde.. hastalıkları hiç bitmek bilmez.. halbuki hiç bişiyi yok tansiyon haricinde.. hepsi psikolojik.. oof offf
selam annecixler...
ayyy ben bugün çok yoruldum yaaa.kocacım sabah işe giderken atladım yanına çarşıya bıraktı beni.geçen gün ona aldığım kıyafetlerden olmayanlar vardı onları değiştirdim.ve dooooooooğru kumaşçıma gittimm .. ay bi kumaşlar var bi kumaşlar var içim gidiyo ya... hepsini almak istiyorum...karar verdim kendime bayramlık elbise dikicem inşallah. eşime bayramın herhangi bi günü giymek için mavi gömlek ve lacivert keten pantolon aldım... kendimedeeee lacivert keten kumaş aldım askılı elbise jile mi diolar ne ondan dikicem inş.belden yada göğüsten altı pile pile olucak , anca paklar beniiçinede maviii gömlek dikmek için pamuk saten bi kumaş aldım... kumaş olarak bilem çok hoş duruyolarrr. inşallah becerebilirim.. şimdi ben bunların altınada camel bi sandalet aliim diorum bi model var aklımda camel bi kmer de takabilriimm veya kuşak olabilir... braya kadar tamam. peki eşarp ne renk olsa güzel olur.. janjanlı şifon kumaş alıp dolama olarak kullanıcam fakat renk gömleğin aynı mavisinden mi olsa yoksa camel mı olsa acabaaaaaaaaa:44::44::44:
ayyy ne güzelll ne hayallerim var yaaaa. yarısını değil çeyreğini diksem kimse giyim hızıma yetişemez.. ama anca hayallerde kalıyo.. arada bir tek tük gerçekleşebilenleri oluyooo tabii... bu arada sanırım 9 günüm var. 1 gün iftar var çık 8 . 1-2 gün daha gider ortalama 6 günüm var bunları dikebilmek için... inşallah beceririm yaaa.
işte bütün bu hayalleri kumaşçıda kurduğum için 2-3 saat kadar ayakta kaldım orda ve sürekli kumaşlar arası turladım.. o yüzden ayaklarımın şu an bi hayrını göremiyorum..eve geldim attım kendimi yatağa hemen... şu an yatıyorum hatta laptop uda yan çevirdim
selam annecixler...
ayyy ben bugün çok yoruldum yaaa.kocacım sabah işe giderken atladım yanına çarşıya bıraktı beni.geçen gün ona aldığım kıyafetlerden olmayanlar vardı onları değiştirdim.ve dooooooooğru kumaşçıma gittimm .. ay bi kumaşlar var bi kumaşlar var içim gidiyo ya... hepsini almak istiyorum...karar verdim kendime bayramlık elbise dikicem inşallah. eşime bayramın herhangi bi günü giymek için mavi gömlek ve lacivert keten pantolon aldım... kendimedeeee lacivert keten kumaş aldım askılı elbise jile mi diolar ne ondan dikicem inş.belden yada göğüsten altı pile pile olucak , anca paklar beniiçinede maviii gömlek dikmek için pamuk saten bi kumaş aldım... kumaş olarak bilem çok hoş duruyolarrr. inşallah becerebilirim.. şimdi ben bunların altınada camel bi sandalet aliim diorum bi model var aklımda camel bi kmer de takabilriimm veya kuşak olabilir... braya kadar tamam. peki eşarp ne renk olsa güzel olur.. janjanlı şifon kumaş alıp dolama olarak kullanıcam fakat renk gömleğin aynı mavisinden mi olsa yoksa camel mı olsa acabaaaaaaaaa:44::44::44:
ayyy ne güzelll ne hayallerim var yaaaa. yarısını değil çeyreğini diksem kimse giyim hızıma yetişemez.. ama anca hayallerde kalıyo.. arada bir tek tük gerçekleşebilenleri oluyooo tabii... bu arada sanırım 9 günüm var. 1 gün iftar var çık 8 . 1-2 gün daha gider ortalama 6 günüm var bunları dikebilmek için... inşallah beceririm yaaa.
işte bütün bu hayalleri kumaşçıda kurduğum için 2-3 saat kadar ayakta kaldım orda ve sürekli kumaşlar arası turladım.. o yüzden ayaklarımın şu an bi hayrını göremiyorum..eve geldim attım kendimi yatağa hemen... şu an yatıyorum hatta laptop uda yan çevirdim
ahhh be canımm o günleri görebilecek miyiz
selam annecixler...
takip edin beni kızlarrrr
canım henüz net birşey yok bakalım haftaya kontrolüm var bakalım ne dicek ama son ana kadar normal doğum için bekleriz demişti bir problem olmazsa.hayırlısı neyse o olsun bizim içinde bebişler içinde .
seni görünce tırs tırs oluyorum ,hele ordaki 30 küsürlü yazı yokmuu ,yanlış anlama kendi 30 lu günlerimi düşünüyorumdaaaa:83::83::83::83::83::83::83::83::83:
Korkma canım bişey olmamıştır ben bi internet sitesinde görmüştüm bu aylarda ebeler bebeğin doğum pozisyonuna girip girmediğini o şekilde kontrol ediyolarmış ve endişelenicek bişey yokmuşkızlar ya ben bugün ebeme sinir oldum zorla kontrole çağırdı arayıp.okulumada şu izinin başlamasını sorayım bi diye gittim gitmişken sağlık ocağınada gidim bari dedim.hem 13 kilo aldım diye kızdı o neyse.bebeğin kalbini dinliyelim dedi.her gidişimde diyorum 2 doktora gidiyorum ultrasonda herşeyine kalbine bakıyoruz zaten diye.o dandik makinesiyle illa dinlemek istiyo kalbini ve başlamadan önce kafası nerde diye karnımda kasıklarımda arıyo.bu gün kasıklarımı öle bi sıktıki oğlumun kafasını resmen tuttu bide sıkıyo içim gitti beynini sıktığı için.doğum pozisyonu almış diyo biliyorum dedim doktorum söylemişti dedim ya dedim ama kızdım ve üzüldüm çok.onlar biliyodur demi zarar vericek bişe yapmazlar heralde.hani bıngıldak açık oluyo ya.ya oraya bastırdıysa...!!!
Ben önü düğmeli eşofman pijama karışımı bişey almayı düşünüyorum (tabi kocamdan sıra bana gelirse) gecelikle rahat edemem Özellikle lohusa geceliği diye bişey almayada kalkışırsan fazladan para verirsin çünkü adı lohusa geceliği olunca bişeye benzemesede fiyatlar uçabiliyoherkeze merhaba.. naıslsınız kızlar... uff bana bı yardım edın ben sımdı gecelık alıcam ama nasıl alcam karar veremedım... lohusa ıcın mı alsam onu bebeklı yoksa herhangı duz bı gecelık mı???
Valla sepet alsan daha ekonomik olurmuş etiydi, diğer yemeklerdi, çaylarıydı, bulaşıklara harcıycak olduğun suydu felan filan derken astarı yüzünden pahalıya gelicek yorulduğunda cabasıcesaret işi değil tatlım emrivaki görümcemin görümcesinin sepeti varmış alma biz vericez dediler tamam dedim bu akşam sepeti getircekler görümcem kocası 2 kişi onun görümcesi kocası çocukları 5 kişi 2 biz annem babam kardeim 3 oldukmu 12 kişi bide görümcemin eşi et istediğini söyledi sepet alsam daha ucuza gelicektiemrivakiye gelince görümcem geçen gün aradı bu ara getircez ama iftar yapıp gelirsek çok geç olucak biz iftara gelelim dedi haznedar da oturuyolarda inan getircekleri hiç bişide gözüm yok gelmesinlerrrrrrrrrrrrrrrrrr :84:
zaten görümceme çok kırgınım hamile kalmadan önce çok daha ilgiliydi bi hamile kaldımm çok değişti çok ilgisiz hamileliğimden beri beni 4 kere falan gördü daha çorap bile almadı yiyenine
Abovvvvvv birden kendim aklıma geldim bir görümce olaraktan. Bende abimin eşi hamileyken hiç aramamıştım çünkü konuşmuyoduk küsdük ama doğum yaptığını duyunca aradım konuştum hastaneye gitmesemde eve geldiği zaman sırf yiğenimi görmek için yanına gittim. Üstünde isim yazılı künyeleri çok sevdiğini biliyodum bende öyle bi künye yaptırmıştım yiğenime. Doğumdan önce bişey almamıştım görüşmediğimiz için ama doğduktan sonra ne görsem aklıma hep ege geliyodu alıyodum hemen. Onlarda şimdi ne kadar ilgisiz gözükselerde doğunca içleri gider (gerçi her insan bir olmaz). Ben hiç bu kadar seviceğimi tahmin etmezdim yiğenimi. Bi kere aşıya götürdüm dışardan ağlamasını duydum gözlerim doldu. Hiç kıyamam bi tane ooyy senin durumun daha kötüymüş yok yok benim görümcemin bu ilk anlayışsızlığı anlam veremiyorum ona da işte çok şükür iyidir kendisi faydasıda yok zararı ayda yılda bir görüşürüz, ararda ama dediiğim gibi hamileliğimle bir değişime uğradı neyse geçicidir heralde ben halime şükür edeyim seninkilerin yanında benim kanatsız melek
yeni haftamıza yeni foto ekleyelim dedik
cadımla ben 33
cadımla ben 33
cadımla ben 33
cadımla ben 33
Biz geldikkkkkkkk
bugün kontrolümüz vardı kızım 33+0 haftasıyla uyumlu gidiyo ve 2200gr olmuş. bende 1 ayda 1 kilo almışım doktorumuz herşeyi çok beğendi çok iyi dedi. kan ilacı ferrum kullanıyodum onun yerine karamelli küçük şişedekilerden verdi, elevit 3 günde 1 tane alıyodum onuda artık hergün 1 tane içicekmişim. 16 eylülede randevu verdi nst ye bağlıycakmış bide kan tahlili yapıcakmış.doğum ücretini sordum tek ve çift kişilik odalar 430, lüks oda 500, suit oda 650 eğer epidural istersemde +225 daha dediler. Fikir olsun diye sezeryanıda sordum onada 800 dediler
Bide eşimin burnu çok önceden kırılmış öylede kalmış şimdi kemik nefes almasını zorlaştırıyo onuda doktora götürdüm estetik ameliyat yaptırıcam. Kapıda sıra beklerken pijama takımı almam lazım önü düğmeli dedim ne pijaması pijama olmaz eşofman dedi ama önü düğmeli bişey olması lazım dedim fermuarlı eşofman alırsın BEN PİJAMA GİYMEM dedi Ben şooooookkkkk oldumiyi de ben pijamayı kendime almayı düşünmüştüm dedim. Şimdi salı günü ameliyatı var ve benden önce benim hastanemde tedavi görücek. Doktordan çıkınca alkışladım ve sana madalya takıcam burdada beni geçtin bravo dedim. Adam bi hamileliği yaşatmadı bana yaaaaaaa :84: herşeyi benden önce yapıyo kilo aldı göbek yaptı, aşerdi, halsizlik çekti, geceleri uyuyamaz oldu, ne yesem illa oda yedi, içtiğim ilaçlardan bile birer tane içti, daha hamile değildim doğuma bende giricem dedi.Doğum fiyatlarını öğrendikten sonra odalara bi bakalım nasıl dedim ben bu katta yatıcam seninki 4. katta dedi. Benimi kıskanıyo napıyo bu adam yaaa
Bu şimdi ameliyat olduktan sonra başına lohusa tacı isterse hiç şaşırmam
Korkma canım bişey olmamıştır ben bi internet sitesinde görmüştüm bu aylarda ebeler bebeğin doğum pozisyonuna girip girmediğini o şekilde kontrol ediyolarmış ve endişelenicek bişey yokmuş
Ben önü düğmeli eşofman pijama karışımı bişey almayı düşünüyorum (tabi kocamdan sıra bana gelirse) gecelikle rahat edemem Özellikle lohusa geceliği diye bişey almayada kalkışırsan fazladan para verirsin çünkü adı lohusa geceliği olunca bişeye benzemesede fiyatlar uçabiliyo
Valla sepet alsan daha ekonomik olurmuş etiydi, diğer yemeklerdi, çaylarıydı, bulaşıklara harcıycak olduğun suydu felan filan derken astarı yüzünden pahalıya gelicek yorulduğunda cabası
Abovvvvvv birden kendim aklıma geldim bir görümce olaraktan. Bende abimin eşi hamileyken hiç aramamıştım çünkü konuşmuyoduk küsdük ama doğum yaptığını duyunca aradım konuştum hastaneye gitmesemde eve geldiği zaman sırf yiğenimi görmek için yanına gittim. Üstünde isim yazılı künyeleri çok sevdiğini biliyodum bende öyle bi künye yaptırmıştım yiğenime. Doğumdan önce bişey almamıştım görüşmediğimiz için ama doğduktan sonra ne görsem aklıma hep ege geliyodu alıyodum hemen. Onlarda şimdi ne kadar ilgisiz gözükselerde doğunca içleri gider (gerçi her insan bir olmaz). Ben hiç bu kadar seviceğimi tahmin etmezdim yiğenimi. Bi kere aşıya götürdüm dışardan ağlamasını duydum gözlerim doldu. Hiç kıyamam bi tane o
cadımla ben 33
Heeeyyyyyy maşallahselam annecixler...
cadımla ben 33
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?