2011 Ekim Anneleri

yok ya benım de doğum pozısyonıunda baş aşağı duruo ama mıdeme dayanmış durumda bakalım belkı ıner

kıssslar merhabalar..ya biraz okuyam dedim geçmişi,,, maşşallah Duygunun kuzusunun gelişi ile herkes hazırlıkları hızlandırmışş. bnm halen eksiğim var gibi..ama içimden bi his bende erken doğurcam gibi gelıo.. pimpiriklilik de yapıo olabilirim.
Hanzedem çok geçmiş olsn bu arada..
Güya 37.haftaya kdr çalışabilir raporu aldım.ama hiç işe gelesim yok.sabah ölüm gibi gelıo yatakdan kalkmak yaaa:[ şu 2 hafta hayırlısı ile gecesede evimde yatsam kalksam..
Buarada sizi de cevrenizde korkutanlar varmı, yok bu iyi günlerin yok ilerde cok büyük sıkıntı falan??? zaten gerginim böle dediklerinde daha kötü oluom.

Bide karnn ne kdr kücük diyip duruolar onlara neyse,ama dr kılosu falan gayet normal dedi

canom pompa almışın ya elektrikli değil sanırım, bende alcam da elektrikli düşündüm ama kararsızım ?? napsam ?? biri elektrikliler yara yapıo demiş(

ekımın 1 ı benım ama sancılarım var hafıf hafıf yınede bellı olmaz tabıı

aman allahımmmmmm biz 35. haftadayızzzzz veeeee 2 hafta sonraaa bize gün verilecekkkkk yanii 2 buçuk hafta kaldıııı:92::92::92::92::26::26::83::83::83::83::83::83::83::83::83::83:

bunu sevdim ,ne yöne kaçarsak kaçalım kaçarı yok ,çıkıcak bu bebelerrrkendimi bu sarı şey gibi çaresiz hissettim şimdii:84::84:

aaaa şaka gıbı traş takımı parfum heeekırk yıl dusunsem aklıma gelmezdı kocama canta yapmak..ayy bende koysam mıkı:26:..nıye koycaz topu topu bır gun yatcazz..neyyseee dusuneyım bıraz bu konuyu bennnn..
Eyüp dermansız kaldı İMDAT demedi...
Yusuf karanlıga düştü EYVAH demedi...
İbrahim ateşe düştü YANDIM demedi...
UNUTMA; sıkıntı,dert,tasa ALLAHA SEVGİLİ OLANDAN BAŞKASINA İNMEDİ ..
ınsanın ne cok hatırlamaya muhtac oldugunu anladım bır kez daha..gozlerım doldu bıan ..saol canımmmm Allah razı olsun
bılıyodummm bılıyodummm bu bebıklerın beklemıcegını bılıyodum..2 gun once doktorum arttık herseyı tamamlandı dogsa da sıkıntı olmaz dedı..cıgerdı bobrek tı falan..o yuzden dogum ıcın sıkıntılı bı zaman degıl..kılosuna gelınce ablam 2200 dogurdu ılk bebegını 2. sıde 2400 kendısı 30 kılo almasına ragmen bebıklerı kus kadar dogdu ama carcabukta toparlandılar anne sutu almamalarına ragmen ..o yuzden kılosuda ıyı bence ..zaten dogana kadar 3 u bulur ınsaallah bulmazssada nı problemmm

bılemıyorum canım belkıde 2. evlılıgım oldugundan hep temkınlıydım esıme karsı vede aılesıne(sütten agzı yanan hesabı)..ıplerı ellerıne vermeme konusunda..hamdolsun buna hıc tesebbus dahı etmedıler ama halen de oyleyım ben..bılezıklerımı verdım verırken de sartımı kostum hamdolsun dedıgının tersıne bı sey yapmadı..halen onlar senın mehırın der durur elımı suremem..kendını bunlar ıcın yıpratma dıyemem ımkansız cunku bılıyorum..sadece Allaha havale et ve bundan sonrakı adımlarını yasadıgın tecrubelerıne dayanarak at..ha yok sımdı bunları yasıyorum uzuluyorum ama oan gelıncede dayanamayıp yapıyorum dıyosan kı kadınların bırcogu boyledır ıste o kısmındada akıbetını dusunmek ve basa gelenı cekmek zorunda kalırsın..

valla bacım tuzunu minnacık koyduruyorum sebze ne varsa dolduruyorum sadece ketçap o kadar et yok rus salatası yok saman gibi oluyo ama
yapcek bişi yokk dogumdan sonra kumpircinin kapısına kamp kurcam yicem yicem yicemmmmmmmmmmmmmmkocamla kumpir
yemege gidemiyorum adam ne varsa doldurtuyor valla kendiminkini yiyemiyorum adamın kumpirini izlemekten

bu arada benım kendı doğum gunumde ekımın 1 i eger kızım gununu doldurursa aynı gun doğmuş olcaz :79::79::79::79:

bende rapor aldım 37. haftaya kadar ama klimada yok patlıcam çok sıcaklanıyorum ben menopozlu gibi bide sana bişi sorcam bu 37. haftaya geldiğimizde işyerine bi kağıt veriyomuyuz iş görememezlik raporu gibi ben sadece çalışabilir raporu verdim ama daha ne yapmam gerektiini bilmiyorummm bide 37. haftamız ayın 23üne geliyo herhalde bu ay yarım maaş alıcazz cnm bilgin varsaa yaz banadaaaa

yok canım elektrikli degil zati tedbir amaçlı aldım hiç böyle bişey kullanmadım o yüzden hangisi daha iyidir bilemiyorum elektrikli vardı 100 lira şimdi onu alsam kullanamazsam boşa masraf bir tanede minnacık elle mıncıklanan vardı 7 lira oda çok basit geldi bende bunu aldım şimdi duygu sezeryan oldu ya sütü hemen gelmedi gögüs pompası mecburi aldı ee bende sezeryan olacagım için bir köşede dursun istedim sen araştır iyice şimdi ben ne söylesem yalan olur

bu arada benım kendı doğum gunumde ekımın 1 i eger kızım gununu doldurursa aynı gun doğmuş olcaz :79::79::79::79:
ne guzel esım de ınsaallah 9/10/11 de dogurursun dıyoooo...
yok ya benım de doğum pozısyonıunda baş aşağı duruo ama mıdeme dayanmış durumda bakalım belkı ıner
bebegın assagıda durması onemlımı kı benım kıde mıdemın ustunde oturuyor gıbı ama dogum ıcın oylesı boylesı farketmıyorsa onemlı bısey degıldır heralde assagıda yukarda olması..
ayy bende pıjamalarımı falan yıkamamıstım..cıkardım onları yıkansın dıye cantamı hazırlamadım eksıkler var alınmasını beklıyorum ama aklımdada sureklı yer kaplıuyo bu mesele..pompanın elektırıklısını ben komsuda gordum kanata kanata avaz avaz bagırtıyordu kadını..bende manuel dusunuyorum lansınohun cok ovuyolar ..bırde yerı gelmısken gogus catlakları ıcın hakıkı zeytınyagı surmeyı unutmayın kızlar hem sılmenıze gerek yok hem bebek ıcınde faydalı..banada gorenler 6 aylık falanmısın dıyo en fazla..gecen ıftarda 5 aylık hamıle bır arkadas senın ustune ben 2 kere dogurucak gıbı duruyorum dedı..valla cok onemsemıyorum ben bu sozlerı kucuk olsun catlaklarım olmaz en azından ..sımdıye kadar olmadı..saglıgıda yerındeyse ne onemı var..banada bır ıkı kısı sımdı uyu yat yatabıldıgın kadar gıbı guya cok tecrubelıler ya laflar ettıler..bende ben 4 cocouk buyuttum ne zaman uyunur ne zaman uyunmaz bılıyorum sız dert etmeyın dedım kestıler cenelerını..korksan ne olcak basa gelınce bebegı sokaga atacak degılsın yaaa..onlarmı buyutecekkk..

ayyyy tamam evde dıkkat edıyorum ama kumpırcıye gıdıp sırf haslanmıs patateste yemem yanı..doldurturum herseydennnn..boyle tepeleme olsun once gozum doysun zaten sureklı yememeye calısıyorum daha ne ..

ay yok ben yapamıyorum aklım çıkıyo bebişime zarar veririm diye mayonezde çiğ yumurta var sosiste çiğ toxoplazma bebegi öldürür allah korusun hamile kaldıgımdan beri sosis salam mayonez çiğ yumurta tüketmiyorum yerken dikkat ettt

cnm 37.haftada daha önce rapor aldığın hastaneden iş görmezlik raporu alıp kopyasını işyerine vermen gerekıyor.ama unutma 32. ve 37.haftada alacağın bu raporlar çok önemli eksik olursa sonradan maaşını alamazsın.. tabi sonra doğum yaptıkdan sonra doğum raporu falan alman,izinin bittikden sonra tekrar çalışabilir raporu falan almam gerek.biraz karışık gibi.ama 170 i ara sgk hattı detaylı anlatıolar cnm
yarım maaş konusuna gelince biz sadece eylülün son bir haftası çalışmıcaz artık onların insafına kalmış..bir haftayı keserler mi bilmem.bzm maaşlar 26-27 gibi yatıo belki beni aradan çıkarırlar :))bu arada 3 gunluk babalık iznide bu sene yasayla kaldırılmış(((

lansinoh un elektrik. 210 tl gibi çok para ..napsam karar veremedm birde sonrasında çalışacağım için baya süre kullanmam gerekecek pompayı kısmetse...
hımmm yaaa

Hanimlar merhaba;

Araniza gec katildigim icin kimse beni hatirlamaz simdi :) Ben de Ankara´daydim 33 haftalik bir kizim var.

Arefe günü acil hastaneye gittik, cok mide bulantim bas dönmem vardi. Kendi hastanemde kadin dogumcu yokmus o yüzden Zekai Tahir Burak acile gittik, bir azarliyor doktorlar, bir de nasil karisik romanlardan ruslara kadar var, Allah düsürmesin, daha kötü oldum oraya gidince...Bir de rutin alttan muayene-ultrason-nst yapiyorlarmis. Ben alttan hic muayene olmadigim icin cok korktum bi de yanda muayene olan kiz bagirip duruyordu elim ayagim titremeye basladi ama kasmadim hic kendimi hic de acimadi. Uff ya kötüydü yine de, ortamdan dolayi...

Bu da benim pijama takimim, unnadodan 100tl´ye getirttim, kumasi cok ince tam bu havalarda giymelik ama ilk hastaneye giymek istiyorum :)Lohusa - Hamile Pijama Takm | Gebe ve Hamile Giyim rnleri

Aramizda dogum yapanlar olmus okudugum kadariyla, benim dogumum 23 ekim görünüyor ama erken mi gelir ki kizim? Zaten 3 haftadir bas asagi duruyor :S

eşimin çantasını ben hazırlamadım kibaktı ki hastane için hazırlık yapıyorum kaptı çantasını başladı doldurmaya saç kurutma mak.zor aldım elinden bir bornozu eksik hastaneye değil seyahata gidiyoruz sanki

kızzz kim doguma girecekkk sen sancılansan adamında sancısı başlayacak gibime geliyoo

merhaba kızlar patronumun uçuşu ertelenmiş bir hafta sonraya geliyor çen çene devam yani :))
ama sabah işe gelirken benim çok moralim bozuldu. mahallede oturan yaşlı bir kadın var60 yaşlarında falan. bir iki ev var aramızda. ben giderken fatoş gelsene biraz bişi diycem dedi. anladım canımı sıkçak bişey diyceni ama ne olabilirki diye de düşünmeden edemedim. neyse gittim yanına dediki göbeğin çok belli oluyor, çok günah. göbeğini gizliyecek bol bişeyler giy dedi. üstümdede boydan elbise var kızlar. yani bundan daha bolunu nasıl giyebilirm bilmiyorum. dedim doğumuma bir ay kaldı daha bol ne giyebilirim,göbeğim tabiki çıkacak. yokk diyo günaha giriyosun bol bir hırka giy üstüne. bu sıcakta hırkaki hamilelikten önceki hiç bir hırkan üstüme olmuyor. nasıl örtcek göbeğimi. dedim dikkat etmeye çalışırım. yok kadın hala sen yaşlıların sözüne kulak ver günaha girme falan diyo. neyse kadınıda kırmiim dedim nede olsa yaşlı hıhı deyip geçtim ama sonrada bi güzel ağladım yolda gelirken.
insanları anlamıyorum hamilelik kadar masum bişey olabilirmi. ne yani büyüyen göbeğim çokmu seksi görünüyor,insanların aklına farklı şeyler gelmesinemi neden oluyor. üstelik cidden uzun ve olabilen en iyi elbise var üzerimde. 35. haftama girdim napim korsemi giyeyim göbeğimi niye saklıyayım nasıl bir saçmalık,hastalıklı düşünce hali bu anlıyamıyorum. ya ben dinimi yanlış biliyorum yada bu insanlar dini kendi kafalarına göre kullanıyolar. ya göbeğim açıktamıda beni uyarıyosun acayip sinirliyim kızlar bildiniz gibi deil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…