- 6 Temmuz 2010
- 8.920
- 315
- 163
merhaba kızlar patronumun uçuşu ertelenmiş bir hafta sonraya geliyor çen çene devam yani :))
ama sabah işe gelirken benim çok moralim bozuldu. mahallede oturan yaşlı bir kadın var60 yaşlarında falan. bir iki ev var aramızda. ben giderken fatoş gelsene biraz bişi diycem dedi. anladım canımı sıkçak bişey diyceni ama ne olabilirki diye de düşünmeden edemedim. neyse gittim yanına dediki göbeğin çok belli oluyor, çok günah. göbeğini gizliyecek bol bişeyler giy dedi. üstümdede boydan elbise var kızlar. yani bundan daha bolunu nasıl giyebilirm bilmiyorum. dedim doğumuma bir ay kaldı daha bol ne giyebilirim,göbeğim tabiki çıkacak. yokk diyo günaha giriyosun bol bir hırka giy üstüne. bu sıcakta hırkaki hamilelikten önceki hiç bir hırkan üstüme olmuyor. nasıl örtcek göbeğimi. dedim dikkat etmeye çalışırım. yok kadın hala sen yaşlıların sözüne kulak ver günaha girme falan diyo. neyse kadınıda kırmiim dedim nede olsa yaşlı hıhı deyip geçtim ama sonrada bi güzel ağladım yolda gelirken.
insanları anlamıyorum hamilelik kadar masum bişey olabilirmi. ne yani büyüyen göbeğim çokmu seksi görünüyor,insanların aklına farklı şeyler gelmesinemi neden oluyor. üstelik cidden uzun ve olabilen en iyi elbise var üzerimde. 35. haftama girdim napim korsemi giyeyim göbeğimi niye saklıyayım nasıl bir saçmalık,hastalıklı düşünce hali bu anlıyamıyorum. ya ben dinimi yanlış biliyorum yada bu insanlar dini kendi kafalarına göre kullanıyolar. ya göbeğim açıktamıda beni uyarıyosun acayip sinirliyim kızlar bildiniz gibi deil yani
Hanimlar merhaba;
Araniza gec katildigim icin kimse beni hatirlamaz simdi :) Ben de Ankara´daydim 33 haftalik bir kizim var.
Arefe günü acil hastaneye gittik, cok mide bulantim bas dönmem vardi. Kendi hastanemde kadin dogumcu yokmus o yüzden Zekai Tahir Burak acile gittik, bir azarliyor doktorlar, bir de nasil karisik romanlardan ruslara kadar var, Allah düsürmesin, daha kötü oldum oraya gidince...Bir de rutin alttan muayene-ultrason-nst yapiyorlarmis. Ben alttan hic muayene olmadigim icin cok korktum bi de yanda muayene olan kiz bagirip duruyordu elim ayagim titremeye basladi ama kasmadim hic kendimi hic de acimadi. Uff ya kötüydü yine de, ortamdan dolayi...
Bu da benim pijama takimim, unnadodan 100tl´ye getirttim, kumasi cok ince tam bu havalarda giymelik ama ilk hastaneye giymek istiyorum :)Lohusa - Hamile Pijama Takm | Gebe ve Hamile Giyim rnleri
Aramizda dogum yapanlar olmus okudugum kadariyla, benim dogumum 23 ekim görünüyor ama erken mi gelir ki kizim? Zaten 3 haftadir bas asagi duruyor :S
merhaba kızlar patronumun uçuşu ertelenmiş bir hafta sonraya geliyor çen çene devam yani :))
ama sabah işe gelirken benim çok moralim bozuldu. mahallede oturan yaşlı bir kadın var60 yaşlarında falan. bir iki ev var aramızda. ben giderken fatoş gelsene biraz bişi diycem dedi. anladım canımı sıkçak bişey diyceni ama ne olabilirki diye de düşünmeden edemedim. neyse gittim yanına dediki göbeğin çok belli oluyor, çok günah. göbeğini gizliyecek bol bişeyler giy dedi. üstümdede boydan elbise var kızlar. yani bundan daha bolunu nasıl giyebilirm bilmiyorum. dedim doğumuma bir ay kaldı daha bol ne giyebilirim,göbeğim tabiki çıkacak. yokk diyo günaha giriyosun bol bir hırka giy üstüne. bu sıcakta hırkaki hamilelikten önceki hiç bir hırkan üstüme olmuyor. nasıl örtcek göbeğimi. dedim dikkat etmeye çalışırım. yok kadın hala sen yaşlıların sözüne kulak ver günaha girme falan diyo. neyse kadınıda kırmiim dedim nede olsa yaşlı hıhı deyip geçtim ama sonrada bi güzel ağladım yolda gelirken.
insanları anlamıyorum hamilelik kadar masum bişey olabilirmi. ne yani büyüyen göbeğim çokmu seksi görünüyor,insanların aklına farklı şeyler gelmesinemi neden oluyor. üstelik cidden uzun ve olabilen en iyi elbise var üzerimde. 35. haftama girdim napim korsemi giyeyim göbeğimi niye saklıyayım nasıl bir saçmalık,hastalıklı düşünce hali bu anlıyamıyorum. ya ben dinimi yanlış biliyorum yada bu insanlar dini kendi kafalarına göre kullanıyolar. ya göbeğim açıktamıda beni uyarıyosun acayip sinirliyim kızlar bildiniz gibi deil yani
günah demekten kasıtları suymuşş şimdi bizim karnımızda bebeklerimiz dogacaklarını günü bekliyoruz ya
bebegi olmayan kadınlar bize imreniyorlarmış ve nazar degdiriyorlarmışş bu yüzden karnımızı saklamamız
gerekiyormuş bayramda akrabalar gelmişti banada aynısını dediler günaha giriyorsun sokaga utanmadan nasıl çıkıyosun falan dediler
bende çok üzüldüm kafana takma canım benimm üzülmeeeseni çok iyi anlıyorum ama bazı insanlar böyle ve degiştirmek
maalesef mümkün değil konuşma o kadınla bir daha son ayın canını sıkmasına izin verme
cnm 37.haftada daha önce rapor aldığın hastaneden iş görmezlik raporu alıp kopyasını işyerine vermen gerekıyor.ama unutma 32. ve 37.haftada alacağın bu raporlar çok önemli eksik olursa sonradan maaşını alamazsın.. tabi sonra doğum yaptıkdan sonra doğum raporu falan alman,izinin bittikden sonra tekrar çalışabilir raporu falan almam gerek.biraz karışık gibi.ama 170 i ara sgk hattı detaylı anlatıolar cnm
yarım maaş konusuna gelince biz sadece eylülün son bir haftası çalışmıcaz artık onların insafına kalmış..bir haftayı keserler mi bilmem.bzm maaşlar 26-27 gibi yatıo belki beni aradan çıkarırlar :))bu arada 3 gunluk babalık iznide bu sene yasayla kaldırılmış(((
ayy canım kadın baykuş gibi sabahın göründe kapının önünde oturuyo anca akşam 8 de giriyo içeri. bende 23nde izne ayrılıcam anlıycan 23 ne kadra hergün görücem. ve hergün bıdı bıdı başımın etini yiycek. yaaa öyle yada böyle düşündükleri saçma. göbeğim 2 karış dışarı çıkık duruyo büyük yani napim. üstüne çarşafta örtsem belli nasıl saklıyayım yaaa. ya neden utanmamız gerekiyo anlamıyorum yokkk ya hiç ii şeyler düşünmüyorum o teyze için. halbuki yaşlı diye azmı pazar torbalarını taşıdım ben onun. iyilik yap denize at diye boşuna dememişler.
ne alakası var ya. göbeğin açıkta mı gezmişsin töbe töbeee. takma canım böyle insanları. bunlar dini kendilerine göre yorumluyorlar.
ben Eskişehir'e kızkardeşimi ziyarete gitmiştim bi kaç yıl önce mağazanın birinde yaşlı bi teyze 60ın üzerinde ay dedi siz yanmıyo musunuz böyle eşarpla falan gençsin güzelsin ne gerek var dedi böyle kocakarı gibi örtünmeye. ses etmedim dedim yaşlı boş ver bu hala devam ediyo en son sinir oldum dedim teyze sen korkmuyo musun öbür dünyanın sıcağından bu başladı bağırmaya. hayır sen durduk yere laf atıyosun. benim başım kapalı senin açık. tercih meselesi bu. kimse kimseye karışamaz.
sen de boş ver canım. insan geriliyo gerçi ama napcan işte var böyle insanlar
iyi demişsin filiz. işgüzarlar işte illa insanın moralini bozcak bişey buluyolar. yani bugün etek giysem,kapri giysem hadi diycem yaşlı kadın ama zaten iki tane boydan elbisem var şuan üzerime rahat olan diğerleri oturunca rahatsız ediyor yada göbeğim elbiseyi kısaltıyor ben rahat edemiyorum. boydan elbise, bide üzerine bolero giydim yani düşün artık daha ne giyebilirim. öyle vücudumuda sardığı yok elbisenin ama teyzeye battı demekki. tövbe tövbe insanı zorla günaha sokuyorlar. onun yüzünden ne çok üzülüp ağladım bugün acaba o günaha girmiyomu çok merak ettim. zaten kapalı olanlara gerici diye bakanlarıda hiç anlamıyorum. ben müslümanım diyen birisi, saçı kapalı diye bi başkasını eleştirirmi yaaa. yani insanlar ya çokk modern heryeri açık,açmayınıda kınıyor. yaaa çokk kapalı eli görünse dinsiz ilan ediyo. kimsenin kimseye saygısı kalmamış. Herkezin inancı,insanlığı kendine.
demek sende zekaitahirden tırsanlardansın.. :) bende bi kere gittim..test yapılcaktı sağlık ocağının labaratuarında sorun vardı bana ztb ye git orda hemencecik yaparlar..kendi dr.a gitmeyi bekleme dedi..bende ehh hazır yakınım gidiim dedim..dr.bana hasta proflimize uygun diilsin dedibana çok ii davrandı bidaha gelişinde bekleme direk gel yanıma falan dedi ama ben bidaha allah zorlunlu kılmasın ama gitmeyi hiç düşünmüyorum..usg için bekliyoduk usg dr yok ortada zavallı hamişin birini göndermişler git usg ye giröle gel demişler ama adım attığı yer kan aluo o halde onu oraya gönderen dr.un aklına dedim ben..sonra kadıncağız beklio bide o halde..ya git acile dedim anlat durumu die..o da çekingen midir nedir ama bana git usg çektir dediler dio zorla ben götürdüm..müdahale ettiler çok şükür tabi bu arada hala usg dr.u yok..en sonunda geldi...dr.a biri kilosunu söylermisiniz dedi aaa bide kilosuna bakamam bu kalabalıkta dedi azarladı..
tamam bende devlet hastanesinde çalıştım ama kimseyi bi hamileye bu kadar zıt görmedim bide pisti ya...off allahım düşürmesin..gidenleride iyi insanlarla karşılaştırsın..
Ben de ilk defa alttan kontrol olacagim, yanimdaki ciglik cigliga, o an bos bulunup "yandaki niye böyle bagiriyor" dedim, doktor da bana "Burasi acil daha ne bekliyordun ki?" demez mi? Allahim ya...Nst´ye girdim, oradaki doktor da "gelecek bu günümü buldunuz, siz simdi bi de bayramda doguma gelirsiniz" dedi, ucmus hepsi :) Simdi gülüyorum ama cikinca arabada hüngür hüngür agladim esime "ben doguramayacagim" diye, psikolojim bozuldu orada :)
kızlar bu arada hastanede giymek için nasıl bi terlik aldınız?
tühh yaa baba izni kötü olmuşş benim kocişte işyerindekilere doğum iznim var çıkıcam diye takılıyodu zavallı
anladım canım 37 . haftada iş görememezlik doğum esnasındada doğum raporu izin bittikten sonrada çalışabilir raporu
sadece benm kafam şeye takıldı maaşlarımızı ptt den alıcakmışızya o hangi dönemde vericekler onun için bi 170 i arayayım saolaasınnnnnn
miryemmm hayırlı olsun canım. doğum yakında başlıycakmış :) allah bir avazda ağrısız, sızısız doğurmayı nasip etsin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?