bütün dualarım erken doğum tehlikesi yaşayan gebelşrle birlikte allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin vakitlice tabi allah hepimize vakti saat,inde güzel doğumlar nasip etsinbuarada geçenlerde kuzenimin suyunun patladığını söylemiştim. ogün hastanede sancıyı durdurmuşlar ve suyun gelmesinide engellemişler ve 2 hafta daha bekletmeyi deneyelim deyip eve göndermişler yatak istirahati vermişlerdi. aslında kuzenim 37. haftasını doldurmak üzere ama kızımız küçük 2300 gr henüz :) neyse bu ikinci günüydü dün gece sancılar yeniden başlamış sabahta 15 dakikada bir sancı gelmeye başlamış ve yine suyu gelmeye başlamış. annemlerde hemen doktoruna götürmüşler şimdi hastaneye yatırmışlar yine ertelemeye çalışıyorlarmış. ve antibiyotiğe başlamışlar. anladığım kadarıyla kuzenimde başından buyana idrar yolları enfeksiyonu varmış galiba oyüzden antibiyotiğer başladılar ama bu su bitmiyomu yaa kaç gündür akıyor doktoru yetecek kadar var daha diyormuş. buarada kızımızın adı ceren olucak inşallah teyzeleri sizden onun için dua etmenizi istiycem birazcık daha dursun 2500 gr olunca doğsun diye :)))))
kızlarrrrrrrrrr anneme gittim geldim, gitmek için üstümü değiştirirken ayağımı çok fena dolaba vurdum topallıya topallıya gittim şimdi geldim baktım orta parmağım şişmiş ve morarmış acıyo :84: ya kırıldıysa röntgende çekilemez dimi bana :26: annem kırılsa duramassın diyo acıyo işte daha napim halayamı durim ne demek duramassaın
hay maşallah kuzuma yaa sağlıkla kucakla annesiikizim 3.200 gr olmus.gecen hafta 2700 diye uzulurken bugun cok mutlu etti beni.ben haftaya persembe kizima kavusuyorum.darisi hepinizin basina insallah.
canım plesenta konusunda tamamen fikirsizim ama kilo konusunda dün bi örnek vermiştim usg ölçümlerine inanma hem bebeğin bence gayet normal inanıyorumki doğunca en az 300 gr farkla şaşırtıcak snei sağlıkla gelsinde kiloyu aldırırız inşallahhhkızlar doktora gittim artık her haftaa gidicekmişim doktora bebek 2600 gram olmuş 35+6 biraz küçüğüme geldi ama yinede çok şükür sağlıklı ama kafama bişi takıldı haftaya kadar çatlıcammm size sorayım dedimm plesenta da yaşlanma var suyun falan gelirse hemen başvur dedi dedim erken doğumunmu habercisi bu dediki olabilir çok korkuyorum bebek daha çok küçükk
desene senide doğum heyecanı sardı vaktinde darısı başımıza olsun ne diyelim nasıl özendi,m sana şimdislm kizlar dun kontrolum vardi ve iki gundur bebegim biraz yavas hareket ediyordu.basimda asiri agrida olunca doktorum hemen hastaneden randevu alip hastaneye yonlendirdi.nst cekildi sanci cikmadi filmini cektiler ve bebegim asagi inmis heran dogabilir dedi doktor oyle sevindimki sordum kilosu nasil diye oglum yanimdaydi korkma bunun kadar olur dedi ama 40 haftayi beklerse artik takmiyorum kilosunu 32.haftada 1.500 kilodan biraz fazla demislerdi simdi iyi gidiyormusyani kizlar kafaniza takmayin daha sonra iyi gelisiyorlar demekki bugunde gidip son alisverisimi yaptim kendim icin sadece bebegin keremi ve vucut icin yagi kaldi onuda halledersem tamamdir ins bebegim gelirse gelsin cok mutluyum kizlar allahim hayirlisiyla kucagimizada alip koklamayi nasip eder ins
kızlar ya bi bu hürrem bide bizim kılıç balığı beni depresyona sokucak hatunlarla aynı anda hamile kaldım hürremin 3. oldu bizim kılıç balığının üstüme 5.postası
aşkoluun siiizzzzzzz küçükler açılıyo mezeler yapılıyo hamileyiz ama ya canımız çekerse ya davet edende yok zatenmezeler senden bende bi küçük kapıp gelim yarın o zaman
kız kaynanaları ciddiye alınmaması gerektiğini öğrendim ben bu topikten (kaynanası olmıyan biri olarak)
takmasana kafana benim babanemde hergün bıkmadan usanmadan elbise giy diyor dar giyiniyosun çocuk sıkılıyor diyor ki ben 2 haftalıktan beri dar giyinmiyorumişyerindeki ablada bebek baskılı tişortlerime utanmıyormusun bunları giymeye demişti anası belli babası belli 2 sene beklemişim niye utanim dedim sen utanıyormusun dedim o dekolte tişortleri giyinirkenn memiklerinin çatalı bi karış ortada hiç bişi diyemedi
hiç sorma canım ya. buraya yazdıktan sonra kötüledim baya çıktım hemen uzandım eşim geldi bi ton kızdı uyumuşum sonra. kalktım duş aldım yemek yaptım yapmaz olaydım makarnayla geçiştiriver o kadar temizliğin üstüne yemek yapmak senin neyine bu halde. yemek yedim o zamandan beri uzanıyorum. belim çok ağırıyo. ay inş. doğuma sebebiyet vermem ya küçüğüz biz daha
hheehoooyyyttt zeyno geliyooHeyyyyt çıkartın sütleri efkar yaptım
ahahahhaa bi an eşim konuştu sandımgün sayıyo o da geçen diyo ki 44 gün kaldı dedim +40 ekle lohusa dönemi adamın yüzünden kan çekildi resmen
girdim bile şekerim .bizimkine dedim ki öküzlük sana mı özel soydanmı gelme.sanki havaya söyledim.cevap aynen şu.aşkım üretim saati geldi ben fabrikaya gidebilirmiyim öküz işte öküz
o tuğba benmi oluyorum :26: hani bensem şaşarım kalmadı eski performans annem ya ne acı demi :78:)) aynen. ama canom eksik bi de sansem bi de Tuba onlarsız kırmızılık olmaz sanki
Morg'da yatan adamın biri cama ben ölmedim diye vururken görevlinin biri seslenir - yat lan sen doktordan daha iyimi bilecen
günaydın kızlar ya dün gece lavaboya gittim benden şeffaf çok katı jel gibi akıntı geldi nette araştırdım nişana benziyo ve 3 akşamdırda başım ağrıyo nişansa neden bu kadar erken geldi ki :18::18::18:
günaydın kızlar.geç yattım erken kalktım ama yatcam yeniden acıkmışım bide wc için kalktım.bideeşim saolsun anahtarını bulamamış onu sordu sabah sabah kızdım ben de zaten zor uyuyorum ama napsın o da mecbur.
canım geçen gün mavipatiklerin sanırım öyle bişey geldi baya araştırdı ama nişan renkli oluyormuş sanırım kahverengi yada pembe kırmızı falan.ama takip et genede kendini tabi.inş.zamanında gelir bebişin.
Gebeliğin erken dönemlerinden itibaren rahim ağzından olan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkç olarak adlandırılır. Mukus tıkaçın işlevi rahim içinde gelişmekte olan bebeği dış etkenlere karşı korumaktır. Bir başka deyişle mukus tıkaç enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. (dr. alper mumcu'nun sitesinden alıntıdır)
benden gelende böyle bişeydi canım..
anladım yani renk falan aramıcaz demekki.ama hemen olabileceği gibi 2 hafta sonra da doğum olabilirmiş demişti arkadaş o zaman.ama kendim okumadım ben de bi bakayım o siteye.
evet canım bu yazıyı bende okumuştum. hatta rengin herzaman kırmızı yada kahverengi olmadığını bazende beyaz olabilidğini doktorumda söylemişti. ayırt etmekteki en önemli belirtinin sümüğümsü yapı olduğunu söylemişlti. ama makarnanın dediği gibi bu akıntı nişan olsa bile sancılar hemen başlıyabileceği gibi 2 hafta sonrada başlayabilir. ama nerdeyse 37. haftana girmek üzeresin bebğin gelişimini tamamlamış sayılır gelirsede yapıcak bişey yok canım :)Gebeliğin erken dönemlerinden itibaren rahim ağzından olan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkç olarak adlandırılır. Mukus tıkaçın işlevi rahim içinde gelişmekte olan bebeği dış etkenlere karşı korumaktır. Bir başka deyişle mukus tıkaç enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. (dr. alper mumcu'nun sitesinden alıntıdır)
benden gelende böyle bişeydi canım..
Günaydın kızlarrrr...
evet canım bu yazıyı bende okumuştum. hatta rengin herzaman kırmızı yada kahverengi olmadığını bazende beyaz olabilidğini doktorumda söylemişti. ayırt etmekteki en önemli belirtinin sümüğümsü yapı olduğunu söylemişlti. ama makarnanın dediği gibi bu akıntı nişan olsa bile sancılar hemen başlıyabileceği gibi 2 hafta sonrada başlayabilir. ama nerdeyse 37. haftana girmek üzeresin bebğin gelişimini tamamlamış sayılır gelirsede yapıcak bişey yok canım :)
yinede bana iki gün önce ebe sancın başlamadan nişan yada suyun gelirse hiç beklemeden kadın doğuma git dedi. sende ihmal etme doktoruna git bence en doğru bilgiyi o verecektir. hayırlısı olur inşallah :)
Günaydın hepinizee
Dün kontrolümüze gittik maşallah herşey yolunda oğlum 3570 gr olmuşveeee eğer bir sorun yaşamazsak 30 eylül için tarihimiz verildi inanılmaz heyecanlıyım sabah 7 de hastanede olun dedi dr teyzemiz ameliyathane içinde 8:30 randevu aldı inşallah o güne kadar sıkıntı yaşamayız ve zamanında gelir yavrum haftayaçarşamba tekrar kontrole gideceğiz.
maşallah kzına hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoruz...kizim 3.200 gr olmus.gecen hafta 2700 diye uzulurken bugun cok mutlu etti beni.ben haftaya persembe kizima kavusuyorum.darisi hepinizin basina insallah.
meğer kot nasıl da güzel bir şeymiş ben de hamileliğimin bitmesine 1,5 ay kala aldım bir hamile kotu üniformam oldu resmen üzerimden çıkarasım gelmiyor hatta itiraf edeyim kirli sepetine atıp geri çıkarıyorum acil bir yere gitmek gerektiğinde bu ama bu gün yıkıycam kesin inşallahay bende çok özledim kot giyinmeyi 2 haftalıktı oğlumu öğrendiğimde o gün bugündür 31 haftadır hiç kot giymedim işe bile eşofmanla gittimen çok özlediğim şey rahatça eyilmek kot giymek
seni hep korkutuyor bu doktorlar ama inşallah bebeğin sağlıklı sapasağlam doğacak dua edelim deerken doğum olmasın ne senin ne bizim için inşallah zamanında gelir kuzularımız çok kafana takmakızlar doktora gittim artık her haftaa gidicekmişim doktora bebek 2600 gram olmuş 35+6 biraz küçüğüme geldi ama yinede çok şükür sağlıklı ama kafama bişi takıldı haftaya kadar çatlıcammm size sorayım dedimm plesenta da yaşlanma var suyun falan gelirse hemen başvur dedi dedim erken doğumunmu habercisi bu dediki olabilir çok korkuyorum bebek daha çok küçükk
misafir umduğunu dil bulduğunu yer canım leyna olsa yanık manık götürürdü vallahi
sen gel nidacım ben seni aç koyarmıyım hiç
canım geçmiş olsun bilirim o kaşıntıyı benimde eskiden ota b.k a alerjim vardı geceleri acillik olurdum şişerdim kaşınmaktan en güzel yöntem tuzlu su gribin için de bol bol vitamin al allah iyilik versinSabahtan beri okuyorum ama o kadar keyifsizim ki yazmak hiç içimden gelmiyor;
Kaşıntım ve gribim tam gaz devam ediyor sağolsun üstüne gebelik nedeniyle çektiğim uykusuzluk, sık wc ye çıkma gibi sıkıntılarda eklenince şu 3 gün ömrümden ömür gitti. Bugün doktora gittik eşimle, eşim işten gelene kadar cildiyeci çıkmış tabi, dahiliye uzmanına göründüm ben de kaşıntıların nedeni alerjik büyük bir ihtimal dedi şu an her yerim kabarmış durumda doktor bir ilaç verdi onu da babama sordum kullanma dedi prospektüste de gebelik kategorisi c olarak geçiyor yani fayda zarardan yüksekse kullanın diyor cesaret edip kullanamadım onu da bir taraftan da boğaz ağrısı. Neyse bugünümüze şükür diyelim
Eda çok geçmiş olsun önce arpacık, sonra ayağını çarpmışsın dikkat et kendine.
Elif Sudenaz ın odası çok tatlı ve sade olmuş çok zevklisin bayıldım odanıza.
Ayten sizin de park yatağınızı çok beğendiim güle güle büyüsün Utku'muz içinde.
Sinem seni kocaman alkışlıyorum temizliğini ve titizliğini takdir ettim maşallah
Yalug doğum baya yaklaşmış Allah bir avazda kurtarsın inşallah perşembeye daha 1 hafta var günler geçmek bilmez şimdi
Kübracım Dalan Roxy yi ben de kullandım ve memnun kaldım öyle sabun artığı falan kalmadı iki kez durulattım ben belki de ondan olabilir.
benim yarın sabah kontrolüm var eşimle iddaya girdik o 2400 olmuştur diyo ben 2200 dedim baklaım inş. babamız kazanır.
plesenta yaşlanması genelde 40. haftaya doğru oluyo zeynepçim daha erken değil mi onun için::44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?