2011 Ekim Anneleri

bütün dualarım erken doğum tehlikesi yaşayan gebelşrle birlikte allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin vakitlice tabi allah hepimize vakti saat,inde güzel doğumlar nasip etsin

geçmiş olsun bi felak okusan yada okutsan 7 ayetel kürsü 7 felak 7 fatiha okuyup eline üfürsen elinide göbüşle birlikte kendi bedeneinde gezdirsen..ay bi an kendimi şey sandım okuyup üfüren ağzı dualı iyi niyetli hocalardan halbuki 10 dk otursan yanımda soytarı bu ya tipe gel der kaçarsın şaka bi yana bhen çok inanırım duaya nazara seninde nazara geldiğini düşünüyorum artık

kizim 3.200 gr olmus.gecen hafta 2700 diye uzulurken bugun cok mutlu etti beni.ben haftaya persembe kizima kavusuyorum.darisi hepinizin basina insallah.
hay maşallah kuzuma yaa sağlıkla kucakla annesii
canım plesenta konusunda tamamen fikirsizim ama kilo konusunda dün bi örnek vermiştim usg ölçümlerine inanma hem bebeğin bence gayet normal inanıyorumki doğunca en az 300 gr farkla şaşırtıcak snei sağlıkla gelsinde kiloyu aldırırız inşallahhh

desene senide doğum heyecanı sardı vaktinde darısı başımıza olsun ne diyelim nasıl özendi,m sana şimdi

kızlar ya bi bu hürrem bide bizim kılıç balığı beni depresyona sokucak hatunlarla aynı anda hamile kaldım hürremin 3. oldu bizim kılıç balığının üstüme 5.postası
hürrem yalama oldu anladık haftada bi pırtlatıyo sofra başı has bahçe demeden aaaaaaaaaaaaağğğğğğ diyor çocuk vıyaklıyor da sizin balıklara maşallah

aşkoluun siiizzzzzzz küçükler açılıyo mezeler yapılıyo hamileyiz ama ya canımız çekerse ya davet edende yok zaten
ayrıca seni ayakta alkışlıyorum iş yerindeki hatunu plakasının üzerine oturtmuşsun

hayır tövbe de allah korusun vakt,nd egelicek babasıda bi ton daha kızsın bence gerçi benimde kaç günndür bel ağrım var şiddetlide hem galiba normal bu ağrılar koprkma ferah tut içini annoş

Heyyyyt çıkartın sütleri efkar yaptım
hheehoooyyyttt zeyno geliyoo bu arada dişin nasıl canım ya daha bi hafiflemiştir inşallah

ahahahhaa bi an eşim konuştu sandım gün sayıyo o da geçen diyo ki 44 gün kaldı dedim +40 ekle lohusa dönemi adamın yüzünden kan çekildi resmen
yazık onlara yaa
benim eşim popomda oluşan çatlaklardan sonra galiba beni uzaktan sevmeye karar verdi adam hiç heveslenmiyo sormuyo bendekide mantık yani güya yaşadığım depreesif hallerin sebebini anlasın diye açıp kasayı (popo) gösteriyorum yuh yani demi :83:

girdim bile şekerim .bizimkine dedim ki öküzlük sana mı özel soydanmı gelme.sanki havaya söyledim.cevap aynen şu.aşkım üretim saati geldi ben fabrikaya gidebilirmiyim öküz işte öküz
merak etme zeynom benimkide o dediğindne olma yoluna girmiş bulunuyor bugün duştan çıktım çamaşırlarımı giyip seslendim aaaşkıım sırtım çok kuru kremlermisin diye amaç herife cıbıldak görünüp doğum sonrasına hazırlamak ya bendekide akıl işte koca göbeğin yırtık totonla ne eşiniyon kızım desene adam kapıya kadar gelip beni sudan çıkmış balina gibi görünce ooofff dedi aşkım ellerimi bulaştırmasam demezmiii yontulmamış odun gibi oldu benim herif ya önceden 103 kiloydu fiziklsel olarak kalındı ama ruhen inceciktii şimdi içi dışı bir oldu adamın

:)) aynen. ama canom eksik bi de sansem bi de Tuba onlarsız kırmızılık olmaz sanki
o tuğba benmi oluyorum :26: hani bensem şaşarım kalmadı eski performans annem ya ne acı demi :78

Morg'da yatan adamın biri cama ben ölmedim diye vururken görevlinin biri seslenir - yat lan sen doktordan daha iyimi bilecen

günaydın kızlar..ay çok şüküryarı uyur yarı uyanık sıkıntılı bi gece daha bitti.sevmiyom geceleri artık.yatmadan önce telde sızlandım biraz eşime.sen 38 haftayı devirdin.2 haftamı sabredemicen.az kaldı bitecek tarzında biraz moral verdi sağolsun.38 ler 39 lar dolandı tüm gece beynimde.karnım kazındı kalktım şimdi .daha erkenmiş meğerse.akşam şenmiş burası galiba bakim

günaydın kızlar ya dün gece lavaboya gittim benden şeffaf çok katı jel gibi akıntı geldi nette araştırdım nişana benziyo ve 3 akşamdırda başım ağrıyo nişansa neden bu kadar erken geldi ki :18::18::18:

günaydın kızlar.geç yattım erken kalktım ama yatcam yeniden acıkmışım bide wc için kalktım.bideeşim saolsun anahtarını bulamamış onu sordu sabah sabah kızdım ben de zaten zor uyuyorum ama napsın o da mecbur.

canım geçen gün mavipatiklerin sanırım öyle bişey geldi baya araştırdı ama nişan renkli oluyormuş sanırım kahverengi yada pembe kırmızı falan.ama takip et genede kendini tabi.inş.zamanında gelir bebişin.

Gebeliğin erken dönemlerinden itibaren rahim ağzından olan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkç olarak adlandırılır. Mukus tıkaçın işlevi rahim içinde gelişmekte olan bebeği dış etkenlere karşı korumaktır. Bir başka deyişle mukus tıkaç enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. (dr. alper mumcu'nun sitesinden alıntıdır)
benden gelende böyle bişeydi canım..

anladım yani renk falan aramıcaz demekki.ama hemen olabileceği gibi 2 hafta sonra da doğum olabilirmiş demişti arkadaş o zaman.ama kendim okumadım ben de bi bakayım o siteye.

anladım yani renk falan aramıcaz demekki.ama hemen olabileceği gibi 2 hafta sonra da doğum olabilirmiş demişti arkadaş o zaman.ama kendim okumadım ben de bi bakayım o siteye.

umarım öyledir bari bir hafta daha dursa kızım gelirsede yapıcak bişey yok hakkımızda hayırlısı olsun canım..

Günaydın kızlarrrr...
evet canım bu yazıyı bende okumuştum. hatta rengin herzaman kırmızı yada kahverengi olmadığını bazende beyaz olabilidğini doktorumda söylemişti. ayırt etmekteki en önemli belirtinin sümüğümsü yapı olduğunu söylemişlti. ama makarnanın dediği gibi bu akıntı nişan olsa bile sancılar hemen başlıyabileceği gibi 2 hafta sonrada başlayabilir. ama nerdeyse 37. haftana girmek üzeresin bebğin gelişimini tamamlamış sayılır gelirsede yapıcak bişey yok canım :)
yinede bana iki gün önce ebe sancın başlamadan nişan yada suyun gelirse hiç beklemeden kadın doğuma git dedi. sende ihmal etme doktoruna git bence en doğru bilgiyi o verecektir. hayırlısı olur inşallah :)

bilgilendirdiğin için çok sağol canım bakalım yarın kontrolüm var sorucam doktoruma..

hepınıze gunaydın hala esnemekteyım ama bı gunaydın deyıp kahvaltmızı ole yapalım bugun babamız bıraz geç uyandı kahvaltımızı hazırlamadam işe gıttı napalım bugunlkte bız hazırlıyalım :))

yalug maşallah canım bebğine kocaman olmuş artık :) tam bir hafta sonra bugün miniğini kucağına alıcaksın....
zeynepkaygıncanım ben plesentanın yaşlanmasını 40. haftadan sonra oluyor ve plesenta yaşlandığı için bebeğe yetemiyor, sonra su azalıyor ve doğum oluyor diye biliyorum ama seni yanıltmıyayım. inşallah birazda bekler bebeğin ama beklemezsede gelicekler artık yapıcak bişey yok :)
gülbahareski tatlım senin doğumunda yaklaşmış. maşallah topiğin çoğu eylül annesi olucak anlaşılan. bende artık kızım gelsin de onu kucaklayıp,koklayayım istiyorum :)
zehra geçmiş olsun canım. nezlen inşallah kısa zamanda geçer. kaşıntıya gelince 9 aydır kaşınan biri olarak en çok 4 hafta sonra kaşıntıdan kurtulucam diye seviniyorum :)
eda sanada geçmiş olsun sakar tavşan :)) nolcak bilmem bu senin hallerin. rüzgar bile diyodur yaaa annem paratoner gibi çekiyor diye :)) patlayan böreklerden sonra moraran parmak. bakalım sırada ne var. kesin senin doğumunda sıra dışı olur :)
ve ben saat 3:15 de uyandım rüyamda sırt üstü yatıyordum ve çooook rahattım. biraz daha yatayım sırt üstü çok rahat deyip duruyordum. uyandığımda bir baktımki rüya değilmiş sırt üstü yatıyorum. kendime çok kızdım. sabahtırda kızım pek bi hareketsiz çok uykum olmasına rağmen kalktım enerji veren bir kahvaltı yaptım, süt içtim ama nafile iki kez hafif bir dürtme hissettim okadar zaten son haftalarda gündüzleri gerinip, toparlanıyor akşamları tekmeliyor yada vuruyordu bugün toparlanmada pek yok. o böyle az oynayınca çoook üüzlüyorum iyimi diye merak ediyorum...
birde durup durup eşime uff çok az kaldı yakında yanımızda olcak oleyy deyip gülüyorum sonrada uff çok az kaldı eylül ordan nasıl çıkçak deyip tırsıyorum. eşimde halime gülüyor :) ama tüm vücudum değişmiş kendimi tanıyamıyorum ayaklarım tombalak,yüzüm tombalak, göbeğim toop gibi penguen gibi görünüyorum, göğüslerim damar damar ve kocaman bide içleri sütle dolunca çeneme değer artık, vara yoğa ağlıyorum, bazen çook ağır hissediyorum yürürken kendimi itekliyorum resmen, bazen çok enerjiğim koşabilirim gibi geliyor, bazen bel ağrısından duramıyorum, mide yanmalarıma artık hiç bişeyin faydası olmuyor, hep susuyorum işte öyleyim ama çokk mutluyum yinede kızım gelicek yakında küçücük elma kurdu gibi olucak, onu alıp göğsüme yatırıcam, koklayıp öpücem, küçük parmaklarını tutucam, altını değiştirip, onun için aldığım güzel kıyafetlerini giydiricem, emziricem bunları düşününce herşeye değer diyorummm. kimbilir kime benziyor ve kimbilir nekadarda güzelllll....

Günaydın hepinizee

Dün kontrolümüze gittik maşallah herşey yolunda oğlum 3570 gr olmuş veeee eğer bir sorun yaşamazsak 30 eylül için tarihimiz verildi inanılmaz heyecanlıyım sabah 7 de hastanede olun dedi dr teyzemiz ameliyathane içinde 8:30 randevu aldı inşallah o güne kadar sıkıntı yaşamayız ve zamanında gelir yavrum haftayaçarşamba tekrar kontrole gideceğiz.

Günayydın teyzoşşlar biz geldiikk Dün gece saat 11'den beri nerdeyse aralıksız, sadece bir kez wc ye gittim, ona rağmen bir o kadar daha uyuyabilirim. kahvaltı yaptım, evde işlerim var onlara başlicam birazdan ama hiiiççç halim yok.
Fatoşcum ben de sırt üstü uyuduğum zamanlarda kızım çok sakin oluyor. gece beslenemediği, yeterince oksijen alamadığı için oluyor. (damarı tıkadığımız için) bir süre sonra düzeliyor merak etme. ben de ara ara öyle buluyorum kendimi, nefes nefese kalmış oluyorum, boğuluyor gibi uyanıyorum. eşim öyle gördükçe yan çeviriyor beni ama her zaman göremeyebiliyor maalesef çok kötü bir durum. endişe etme tatlım.
Son gelişmeleri takip edemedim, herkes iyidir umarım. Kendinize iyi bakın çok öptümm.

maşşallah bebişine miranda rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.

Yalug senin bebişinede 41 kere maşşallah 1 hafta geçmek bilmez şimdi sana.

BEbişlerimiz şimdiden 4 oldu haftaya yalugla 5 olacak. İçimden bir ses haftaya neclada doğurur diyor 6.

günaydın sevgi pıtırcıklarııı:80:
dün iş çıkışı dolap bakmaya adadım kendimi baktııım baktıım baktıım ama bulamadım hatta buldum onunda teşhirdekinin haricinde yedeği kalmamış sebzelik baktım o da teşhir de kalmış ayaklarım şişti davul oldu birde eve geldim yemek yaptım bir kat daha şişti yemekten sonra üyü yapayım dedim geceliklerimi iç çamaşırarımı ütüledim 3 kat daha şişti şimdi ise mayalı çörek gibi pufidik ayaklarımla yalpalıyorum ne yapalım buna da şükür

kizim 3.200 gr olmus.gecen hafta 2700 diye uzulurken bugun cok mutlu etti beni.ben haftaya persembe kizima kavusuyorum.darisi hepinizin basina insallah.
maşallah kzına hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoruz...
ay bende çok özledim kot giyinmeyi 2 haftalıktı oğlumu öğrendiğimde o gün bugündür 31 haftadır hiç kot giymedim işe bile eşofmanla gittim en çok özlediğim şey rahatça eyilmek kot giymek
meğer kot nasıl da güzel bir şeymiş ben de hamileliğimin bitmesine 1,5 ay kala aldım bir hamile kotu üniformam oldu resmen üzerimden çıkarasım gelmiyor hatta itiraf edeyim kirli sepetine atıp geri çıkarıyorum acil bir yere gitmek gerektiğinde bu ama bu gün yıkıycam kesin inşallah

seni hep korkutuyor bu doktorlar ama inşallah bebeğin sağlıklı sapasağlam doğacak dua edelim deerken doğum olmasın ne senin ne bizim için inşallah zamanında gelir kuzularımız çok kafana takma

misafir umduğunu dil bulduğunu yer canım leyna olsa yanık manık götürürdü vallahi
sen gel nidacım ben seni aç koyarmıyım hiç

bak bakk nasıl tanımış beni yerim vallahi yanık da yerim seni de yerim
canım geçmiş olsun bilirim o kaşıntıyı benimde eskiden ota b.k a alerjim vardı geceleri acillik olurdum şişerdim kaşınmaktan en güzel yöntem tuzlu su gribin için de bol bol vitamin al allah iyilik versin

bence 2500 olmuştur senin minik hadi bakalım hangimizin tahmini doğru olcak sabırsızlıkla bekliyoruz seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…