gunaydin anneler,oncelikle doguran arkadaslarimizin gozu aydin,dogurmayanlarada allah kolay dogumlar nasip etsin..benim oglusum ahmedim 17 gunluk oldu,spinal sezaryenle dogurdum,sezo olacak annelere kesinlikle spinali tavsiye ederim,cok sukur ben cok rahatim sezaryen acisindan,ama hamilikmi zor bebekmi zor karar veremedimoglum tam bir gazman,surekli gaz sancilari var,uykusuz her gece modundayiz anlicaniz..oglum once sarilik oldu,cok sukur atlattik,sonra gobisinde kanamasi vardi,iki gundur elhamdulillah oda gecti,kulaginin yaninda et beni vardi,iple bagladi doktorlar oda dustu kurudu hayirlisiyla,simdi popimiz pisik,ne yaptiysam gecmiyo,pisik kremleri zeytinyagi,pudra bepanten hepsini kullandim,pamuk ve suyla temizliyorum,altini hemen aliyorum ama gecmiyo turkiyeden hametan die bi krem siparis ettim ondan medet umuyorum sut icin annelere tavsiyem tabiki basta bol bol su,rezene cayi,still tee humananin iciyorum ben,bide maya,bildiginiz pogacalara konulan kuru maya..1 tatli kasigi mayayi 1 bardak hosaf icinde eritip iciyorum burnumu kapatip,tat koku berbattt:44:ama ise yariyo,yavrular icin katlanacaz artik,spinal hakkainda sormak istedikleriniz olursa buralardayim..allah herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin...
canım hayırlıugurlu olsun melegınarkadaşlar sabah 10 gibi spinal sez. oldum. 40+0 dı bugün ve hiç açılma yoktu. kesinlikle tavsiye ederim çok memnun kaldım en ufak bir acı çekmedim spinal ve ameliyat esnasında. şu an ayaktayken sez. dikiş yerim biraz ağrıyor ama yatarken ve otururken süper rahatım. korkarak girdim ama çok memnun çıktım. darısı hepinizin başına sakın korkmayın.
Ayy sorma eda bende hislerim kuvvetli diye geçinirimkız haftasını doldurcak neredeyse maşallah esleme, sağlıkla alır bambamla çakılı inşallah :)
Doktor sana geçen hafta doğurabilirsin demişti ama durmadın ki :)) Hiç inanmıyorum iş yapmayacağına sinem artık her sabah toz alma ve mob yapmana çok alıştım ben.
canım demek melegın gaz sancısı cekıyo su esra erol tarıfnı denedınmı ? deneyen olursa bılgılendırsın bızı .benım oglumda oyleydı yuz ustuuyutuyodum faydası olmustuiyi akşamlar kızlar.size haberrrr getirdim.
bugün kafam okadar dalmışki bugünü çarşamba zannedip tlfna sarıldım ve ZEYNEPİ aradım.ne yapıyorsun nasılsın diye sordum oda bebişini kucağına aldığını söyledi.zeynep söyledi bugünün salı olduğunu.
dün gece sancılanmış ve hastaneye gitmiş kontrolü yapılmış 3 kerede açılma olup olmadığına bakmışlar canı çok yanmış ve sabahta saat 8 gibi sezeryana almışlar ve MURAT BATUMUZ DÜNYAYA GELMİŞ.sütü gelmiyormuş bizlerden bol bol dua istedi.hatta sütünün gelmesi için yöntemi olan varsa beni arasın dedi.sizlere çok selamı var.
ben saat 16:30 gibi aradım ama ancak buraya yazma fırsatı buldum.bugün oğlum biraz gaz sancısı çekiyor sanırım.şükürki şimdi rahatladı ve uyuyor.
canım anlattıgın dogum sancısına benzıyor eger oyleyse dogurmussundur belkıde merakla yazmanı beklıyorumkızlar doğum sancısı nasıl oluyo ya tam olarak karnım böyle tam ortaya toplanıyo top gibi oluyo ve çok sertleşiyo 20 30 saniye sürüp gidiyo 1 2 saatte bir yine oluyo bumuki acaba?
oy masallah sıze cok cıcı cıkmıssınızbüyükbabanesi teyzesi annesi ve rüzgar
hadı bakalım almıssındır melegını belkıde kucagına saglıkla guzel haberlerle beklıyoruz senıkizlar aksam sekiz bucuktan beri sancim var ve biraz once tuvalete gittigimde kanamam baslamis galiba bende dogurucam dua edin bana nolur bende size edicem kizlar cok heyecanliyim:26:hayirlisiyla kucagima alsaydim birsey istemiyorum allah hepimizin yardimcisi olsun.
helal olsun tatlım :) guzel haberlerını beklıyoruzhakkınızı helal edin korkularım ve ağrılarımla gidiyorum ben hastaneye allahım yardımcım ol korkularımdan emin kıl aminnnnnnnnn
Günaydın kızlar kartopu vardı, merve vardı nerelerdeler acaba aklıma düştü sabah sabah doğurdularmı ki?
Eşimi yol ettim bi bakim dedim, makinaya çamaşır attım, katlancaklar var bulaşık makinası boşalcak nevresimleride değiştiricem oyh bitmiyo bu kadın milletinin işi, ay kızlaaar bugün varya sabah ilk defa üşüdüm benben mutlu oluyorum, eşim delirdi bu hatun diye söyleniyo özlemişim valla... Bu gün bütün işlerimi toparlamam lazım, az kaldı ne olur ne olmaz, neyse kalkim bi saat uyuyabilsem bana kar, kahvaltı filan derken anca akşama bitiririm işimi ben..
gunaydin anneler,oncelikle doguran arkadaslarimizin gozu aydin,dogurmayanlarada allah kolay dogumlar nasip etsin..benim oglusum ahmedim 17 gunluk oldu,spinal sezaryenle dogurdum,sezo olacak annelere kesinlikle spinali tavsiye ederim,cok sukur ben cok rahatim sezaryen acisindan,ama hamilikmi zor bebekmi zor karar veremedimoglum tam bir gazman,surekli gaz sancilari var,uykusuz her gece modundayiz anlicaniz..oglum once sarilik oldu,cok sukur atlattik,sonra gobisinde kanamasi vardi,iki gundur elhamdulillah oda gecti,kulaginin yaninda et beni vardi,iple bagladi doktorlar oda dustu kurudu hayirlisiyla,simdi popimiz pisik,ne yaptiysam gecmiyo,pisik kremleri zeytinyagi,pudra bepanten hepsini kullandim,pamuk ve suyla temizliyorum,altini hemen aliyorum ama gecmiyo turkiyeden hametan die bi krem siparis ettim ondan medet umuyorum sut icin annelere tavsiyem tabiki basta bol bol su,rezene cayi,still tee humananin iciyorum ben,bide maya,bildiginiz pogacalara konulan kuru maya..1 tatli kasigi mayayi 1 bardak hosaf icinde eritip iciyorum burnumu kapatip,tat koku berbattt:44:ama ise yariyo,yavrular icin katlanacaz artik,spinal hakkainda sormak istedikleriniz olursa buralardayim..allah herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin...
ölmek istiyorummmmm...ne gücüm kaldı hastalıgıma...ne sabrımm kaldı anama...
canım allah sabır versın annen sncta bısey dıyemıyosun ama zo r gercekten yazdıklarını takıp edıyorum rabbım merhamet versın ne dıyım sanada sabır dılıyorum canını sıkma dogsun melegın duzenıne gırsın hersey unutcaksın bunları
Sinem inan tahammulum kalmadıdun dayanamayıp agladım ,gormesın dıye yatak odasına kendımı zor attım..esım sarıldı yazık ne dıcek...
babama telde dıyokı meltem cok hasta atesı hıc dusmuyo 39 dereceyı buldu dıyo ,gece gunduz öksürük krızınde ,uyku muyku yok dıyo, babamda yazık nasıl uzuluyo..kıza yardım et elını bıseye surdurme dıyo(hoparlor acık konusuyoruz)annem ne dıyo bılıyomusun..he ben buraya hızmetcılık yapmayamı geldımelım 3 gundur bulasıktan yalasıktan cıkmıyor ...yedıklerını makıneye dızıyor,camasırları makıneye atıyor..arada canı sıkılırsada ev supuuruyo yuzunden..
annem bu halde benden ıs ıstıyor,dun resmen atesten bayılmısım esım geldı sayıklıyormusum kaldırdı ılac ıcırdı sırkelı bezler elımde alnımdaa...annem bana ee hanı un helvası kavuracaktın da yıcektık
temız camasırları bıle makıneye atıyor hergun kac makıne camasır yıkanıyor anlamadım...esımle maddıı sıkıntılarımız vardı en basından berıdır..ve bunu en ıyı aılem bılıyorr..buna ragmen dun tutturmus evıne dıpfırız al..dedım neyle alıcam anne ..ben kac lırayla ay gecırıyorum senın haberın varmı dedım..ne aglıyon dıyo bana..dedım agladıgım falan yok,ben oyle canım n ısterse alabılecek kadar zengın yada rahat degılım dedım ..daha ınanmıyor..esımde dıyo herkes kendı gozuyle bakıyor askım,kadın dıyodur su kadar maas alıyo ne kadar borcları olabılırkı dıyodur dıyo..ya oldugunu ben soyluyorum ya daha ne olsun...
babamdan emeklı maasının yarısını ıstıyor telde ..param yok para yolla dıyo..babamda tamam yarınobur gun yollarım dıyo (ne yapacaksa 500 lırayı burda 1 ayda)dun aksam esımle dısarı cıktılar..seytan durttu cantasına baktım...cebınde 200 lıra para en az 700 lıra degerınde tektas,taslı yuzuk,alyans almıs..sen 50 yasında kadınsın kımınle kasık yarıstırıyon ..taktıgını gormedık cunku saklıyor..parası var demeyelım dıye..daha da babamdan para ıstıyor..
bana da 4 ceyrek verdı,adak adamıs bu ceyreklerle kurban kesın dedı..altında yukselınce 3 ceyrek yettı kurbana bızde bebegın besıgını alamayınca anneme dedım kı anne 3 ceyrek yettı kalan 1 ceyrekle de besıgını alsam uste ben koysam bıraz dedım..ıyı tamnam dedı telde..buraya da geldı ..bana dıyokı kalan son ceyregı bozdurdunuzmu evet dedım,park yatak aldıkya..bende dusunmustum eger bozdurmadılarsa benım adıma takardık dıyo..yanı bı tasla ıkı kus..bu denlı torunu ıcın fedakardır annem...
ya daha neler neler sinem ..sus sus bendekı de can ..4 gunde bıktırdı..sana yemın edıyorum benım ankaradan kalkıpta mardıne tayın ıstememın sebebıdır annem ..esımının tayın yerlerını ben sectım,annemdenuzak olsun cehennem olsun dedım daha evladır..oyle bır kadındır kendılerı..ne bekarlıgımda gun gosterdı aha sımdı ne bugun...
Ay İrem annen benim içimi şişirdi yeminle bir yolunu bul gönder o zaman stres yapacağına. Eşin yardımcı oluyor ne de olsa sana, keşke çağırmasaymışsınız.
Ay İrem annen benim içimi şişirdi yeminle bir yolunu bul gönder o zaman stres yapacağına. Eşin yardımcı oluyor ne de olsa sana, keşke çağırmasaymışsınız.
onu cagırmaktan baska carem yoktu zueleyha...esım ıse gıdıyor,bu son ay sureklı hastalıklarla gecıyo ıllakı yanıma bırı lazımdıı..ee gorumcem ayın 9.da evlenıyor kaynanamda gelemedı...napayımmm benn..denıze dusmus mısalıı...
Sinem inan tahammulum kalmadıdun dayanamayıp agladım ,gormesın dıye yatak odasına kendımı zor attım..esım sarıldı yazık ne dıcek...
babama telde dıyokı meltem cok hasta atesı hıc dusmuyo 39 dereceyı buldu dıyo ,gece gunduz öksürük krızınde ,uyku muyku yok dıyo, babamda yazık nasıl uzuluyo..kıza yardım et elını bıseye surdurme dıyo(hoparlor acık konusuyoruz)annem ne dıyo bılıyomusun..he ben buraya hızmetcılık yapmayamı geldımelım 3 gundur bulasıktan yalasıktan cıkmıyor ...yedıklerını makıneye dızıyor,camasırları makıneye atıyor..arada canı sıkılırsada ev supuuruyo yuzunden..
annem bu halde benden ıs ıstıyor,dun resmen atesten bayılmısım esım geldı sayıklıyormusum kaldırdı ılac ıcırdı sırkelı bezler elımde alnımdaa...annem bana ee hanı un helvası kavuracaktın da yıcektık
temız camasırları bıle makıneye atıyor hergun kac makıne camasır yıkanıyor anlamadım...esımle maddıı sıkıntılarımız vardı en basından berıdır..ve bunu en ıyı aılem bılıyorr..buna ragmen dun tutturmus evıne dıpfırız al..dedım neyle alıcam anne ..ben kac lırayla ay gecırıyorum senın haberın varmı dedım..ne aglıyon dıyo bana..dedım agladıgım falan yok,ben oyle canım n ısterse alabılecek kadar zengın yada rahat degılım dedım ..daha ınanmıyor..esımde dıyo herkes kendı gozuyle bakıyor askım,kadın dıyodur su kadar maas alıyo ne kadar borcları olabılırkı dıyodur dıyo..ya oldugunu ben soyluyorum ya daha ne olsun...
babamdan emeklı maasının yarısını ıstıyor telde ..param yok para yolla dıyo..babamda tamam yarınobur gun yollarım dıyo (ne yapacaksa 500 lırayı burda 1 ayda)dun aksam esımle dısarı cıktılar..seytan durttu cantasına baktım...cebınde 200 lıra para en az 700 lıra degerınde tektas,taslı yuzuk,alyans almıs..sen 50 yasında kadınsın kımınle kasık yarıstırıyon ..taktıgını gormedık cunku saklıyor..parası var demeyelım dıye..daha da babamdan para ıstıyor..
bana da 4 ceyrek verdı,adak adamıs bu ceyreklerle kurban kesın dedı..altında yukselınce 3 ceyrek yettı kurbana bızde bebegın besıgını alamayınca anneme dedım kı anne 3 ceyrek yettı kalan 1 ceyrekle de besıgını alsam uste ben koysam bıraz dedım..ıyı tamnam dedı telde..buraya da geldı ..bana dıyokı kalan son ceyregı bozdurdunuzmu evet dedım,park yatak aldıkya..bende dusunmustum eger bozdurmadılarsa benım adıma takardık dıyo..yanı bı tasla ıkı kus..bu denlı torunu ıcın fedakardır annem...
ya daha neler neler sinem ..sus sus bendekı de can ..4 gunde bıktırdı..sana yemın edıyorum benım ankaradan kalkıpta mardıne tayın ıstememın sebebıdır annem ..esımının tayın yerlerını ben sectım,annemdenuzak olsun cehennem olsun dedım daha evladır..oyle bır kadındır kendılerı..ne bekarlıgımda gun gosterdı aha sımdı ne bugun...
büyükbabanesi teyzesi annesi ve rüzgar
Al bendende o kadar valla omu hamile benmi anlayamıyorum şu son 1 haftadır, bir naz, bin niyaz yarabbim gülsemmi ağlasamı bilmiyorum. Onlarda doğum stresinemi girdi acaba yaa, valla çocuk gibi pışpışlıyorum sürekli, canım cicim diye diye yatırıyorum.Tamam normalde yapardım ama şu son 1 haftadır bir tuhaf gerçekten. Sorcam psikoloğuma bakim ne karın ağrısı var bu kocişimin psikolojisimi bozuldu.
Allah yardımcın olsun canım sağlıkla hayırla al kuzunu alel acele çıktım eşim böğürüyodu cevap yazamadım şimdi uyudu geldim az sonra damlar yanıma, çıkıcam hemen inş doğumdan sonra geçer canım çok zor bebişin iyidir eminim annesine hiç küsmemiştir o :)
Malt içeceği ne olaki canım ?
Kızlar merhaba... Dün saat 07.25te Uras'ımız dünyaya geldi. Epiderolle sezeryan oldum. Minik oğlum 3970 gr, 52 cm boyunda. Bugün evimize geldik. Allah'a şükür sağsalim hayırlısıyla kurtulduk. Düşündüğümden herşey çok kolay geçti. Sakın boşyere gözünüzü korkutmayın. Darısı size olsun bacılarım. Foto nereden ekleniyor bilmiyorum. Biriniz söylerse fotomuzu koyacağım.
anladım canım evet kendi doktorunu bi yokla bence de içine sinsin. çok pozitif olmak da insanı istemediği durumlara sokabiliyor. dün buna benzer bi durum how ı met your mother da vardı. doktor çok rahattı her şeye azıcık olur diyodu :)) o geldi aklıma.hepiniz çok sağolun kızlarr..
sola yattığım için sol kalçama kramp giriyor ara ara kalkıp 10 dakka oturuyorum bende hazır kalkmışken size bir bakayaım dedim.
filiz doktorum konusunda dün eşimle çokk düşündük, cumartesi önce kendi doktoruma gidicem hiçbirşey sölemiycem usg de baktıktan sonra aa kilo almaz zaten gelişimini tamamladı tarzında konuşursa biz başka bir hastaneye gittik ve teşhis konuldu deyip raporları vericem ve bu şekilde fazla pozitifliğinin bize zarar verdiğini söyliycem. ama eğer evett bu haftada ilerleme yok ozamn bir problem var ayrıntılı inceleyip durumu değerlendirelim tarzında konuşursa doktorumla devam edicem yola çünkü ona çok alıştım ve özellikle sezeryanda çok çok iyi. bunu böle düşünmemin nedeni bugüne kadar bize olan ilgisi ve ben ilk ayrıntılı ultrasonumu özel bir muayenehanede yaptırmıştım ve doktorum sonucu sorduğunda herşeyin yolunda olduğunu söylemişitm. şuanki durumumuz renkli doopler harici usg de farkedilemeyecek bir sorunmuş. doktorumun şuanki tek ihmali geçtiğimiz hafta bir haftadır bebğin gelişiminin durmuş olmasına rağmen son haftalarda olabilir demesi oldu. aslında dünkü doktora ben direk son iki usg evrağımı verdim ve bir haftalık gerilemeden ötürü endişeli olduğumu belirttim oda bunun üzerine ölçüm yaptı ve kendiside gerileme olduğunu farkedince bizimde bilinçli olarak sırf bu konu için gittiğimizi bilidği için ayrıntılı bir inceleme yaptırdı. Bazen pimpirikli olmak işe yarıyor yoksa farkedilemeyecekti allah koruusn ama şimdi elimden geleni yapıyorum tüm gün süt yoğurt, yumurta,ceviz ve mercimekj çorbası ve litrelerce su içtim ve hep soluma yattım inşallah bu hafta biraz olsun alır kilosunu...
önemli olan gelişimini tamamlayabilmesi, inşallah kızm iyi olucak ve kucağıma alabilicem onu sağlıklı bişekilde. Annemde biraz daha iyiymiş allah izin verirse hafta sonuna gelicek. Eğer bi değişiklik olurda hafta içi doğum olursa edanın, edutun ve nidanın nosu var onlardan bi,rini arayıp size haber veririm. Böle vakit buldukçada ara ara g,irerim inşlh...
Çok sağolun kızlar. Bebişimin kilosu hakkında dr. net birşey söylemiyordu son haftalarda. 3,5un üstünde diyordu. İnanın ki boşyere dert etmişim kendime. Ameliyathanede tir tir titriyordum. Hatta epidural olurken titrememin dinmesini bekledik. İğneden deli gibi korkan ben boşyere korkmuşum onu anladım. Bildiğiniz kalça iğnesinden daha az acıyor kızlar. Ameliyat acısıda öyle dayanılmaz bir ağrı değilmiş. Baya nazlı bir kızımdır aslında ama, çok şükür 41 kere maşallah sezeryan olmaktan hiç pişman değilim. Boşuna beklemişim haftalarca...
Eki Görüntüle 267885
kızlar eslemden mesaj geldi şimdi internet bağlantısı yokmuş yarın saat 11 de geliyormuş bambamla(aras)çakılımız(asya) hepimizden dua bekliyor
herkese iyi akşamlar kızlar...
bugün benim doğum günüm ama çok kötüyüm.
eve geldiğimizden beri bebeğimin gözlerinin beyazı sarı gibi geliyodu. söyledim eşime sonra dedik nasıl olsa perşembe günü kontrole gidicez bekleyelim.sonra bu sabah tekrar söyledim babam diyoki çok evham yapmayın.(kayınbabam ; kaynanamda kalıyorumda .....) neyse hastaneye gittik bi sürü sorun çıktı nüfus cüzdanı yok ssk dan yararlanamıyo die 240 tl istediler tahlil için sinirden ağlamaya başladım o arada başhekim geldi yanımıza,tanıdıktı sordu nasıl bebek die ağlayarak anlattım böyle böyle die... sorunu çözdü. tahlilleri verdik sonuçlar 4-30 da çıkacak dediler. bakleyemedik. eve geldik 4-30 da aradım doktoru 16.3 çıkmış sarılık bilmemne değeri... yüksek dedi.15 den yüksek olursa ışığa alırız düşük olursa gözlemliycez demişti.
bugün geç oldu yarın sabah gelin dedi. hastanede kalıcak dedi 1 gece kesin((( artı karaciğerde bilmemne görünüyo dedi ama anlamadım ne dedi sonra hemoglobin yüksek dedi susuz kalmış bebek dedi. emmesi nasıl dedi. dedim emiyooooo.. allah allah dedi.... (((((( serum takılcak falan dedi... serum takılınca emzirmeye izin vermeyecekler mi acaba yaaa.
offfffff allahım sen büyüksün ya rabbim yardım ett.......
bu arada oğlumuzun adını koyduk. mehmet talha oldu.
biraz önce zil çaldı ben lavabodaydım çıktım kaynanam elinde çiçek oğlundan gelmiş dedi.üzerinde not var altındada oğluşumun adısı yazıyodu çok mutlu oldum. tabikiii kocacığımın marifeti.. sonra salonda pasta falan da gördüm iyi saklayamamış kaynanam ... canımcımım güzel bi akşam düşünmüş. ama benim moralim çok bozuk. ağlamak istiyorum.
günaydın kızlar... inş. herkes iyidir okuyamadım daha geçmişi. ben temizlik yapıyorum dün akşam ona kadar mutfağımı temizledim bitti çok şükür. bugün de eşimle evi silip halılarımızı serecez. baya soğudu çünkü havalar burda. sonra banyo tuvalet var baştan sona temizlenecek duvarlar falan.artık onu da perşembe yaparım eşim evde yokken kızıyo sonra :))
ufak tefek işlerim kalıyo geriye ayakabı dolabım silincek kışlıkları çıkaracam yavaştan ufak ufak bitireyim artık çünkü içimde bi his var ben bi kaç güne kadar doğuracam gibi hissediyorum :))
aslında dolaba börek sarma falan atmaya niyetim var ama bakalım mevlam neyler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?