Sineeem hayirli ugurlu olsun kuzun, mop diyorsun hala ya ilahi
Meltem de doguma gitti sanirim, hayirli haberlerle döner ins...
Veee size sürpriz, yarin bu saatlerde kizim kucagimda olacak ins... Suyumuz cok azalmis, kemiklerim basik, acilmam yok, bebek kanala girmemis, 3 gündür de oldukca az hareket ediyor sipam, ve sezeryana karar verdi doktorumuz, riske atmak istemiyorum seni de bebegi de dedi. Epidural sezeryan olacak, dualarinizda beni unutmayin bugün ne olur. Adim Elif, ismen dua ederseniz cok sevinirim. Allah´immm hem cok heyecanliyim, hem cok korkuyorummm
burak bebek:))) herkese teşekkürler...
selam kızlar biz geldik oğlumlaaa
herşey normale dönüyor çok şükür ikimizde iyiz dün troid için tekrar test yapıldı değerleri normale dönmüş kuzumunçok korkmuş çok endişelenmştim çok şükür geride kaldı sarılık için kan almaya gerek görmedi iiyi gördü oğluşumu en son c.tesi 10.5 çıkmıştı daha da düşmüştür dedi o kadar çok kan alındıki bebeğimden doktor bile kıyamadı artık ...
oğlum 2730 doğmuştu 3 gün sonra 2620 ye düşmüştü bugün sağlık ocağında 2820 çıktıboyunu doğduğu hastane yanlış ölçmüş bende ihtimal vermemiştim zaten 51 cm e doktorumuz 48 cm ölçtü doğduğu hastanedeki ölçümü söyleyince çocuk çekmiş demek ki dedi
bu arada 61 le hamile kalıp 66 ile doğuma girdim bugün tartıldım 60 kiloyum
zeynepçim (zeynep82) eşim dün hediyemizi getirdi geçen hafta oğlumuzun durumu yüzünden hiç işe gitmemişti sanırım geleli baya olmuş çooook teşekkür ederiz oğlum sütlü sütlü öpüyor murat batu kardeşini ve seni
işte hediyemiz, boş göbeğimiz ve oğluşumuz
Çok sıkı bağlıyor olabilir misin? Ben Prima kullanıyorum.
ya annem aslında malatyalıysa bilir dio ama yaziim ben gene...
bulamaç:3 kaşık unu hafif sararana kadar kavuruyosun içine 1 yemek kaşığı kadar tereyağ atıyosun kavurmaya devam ediyosun..üstüne 4-5 yemek kaşığı toz şeker döküyosun karıştırıyosun sonra kalın çorba kıvamına gelinceye kadar su çekiyosun kaynatıyosun 5 dakka kadar..eğer yiyebilirsen başka bi tarafta biraz tereyağ daha erityosun onu o çorba gibi olan bulamaçın üstüne döküyosun..şekeri az gelirse üstüne ekliyip karıştırabilirsin..15-20 dakka sonra üstüne bol su içiyosun ki sütün kaynasın..sabah akşam aç karnına yapıcakmışsın..
bide bizde küncü derler yani kabuklu susam varsa evde ondan bişey yaptı.. 4 kaşık susam koyup kavuruyosun 2-3 dakka içne 1 tatlı kaşığı tereyağ atıyosun tereyağ eriyene kadar..sonra ocaktan alıyosun 4 yemek kaşığı kadar pekmez döküyosun..buda aç karnına...gene 15-20 dakka sonra su içiyosun bol..
ben bide arada humana içtim bunun dışında sonra çok kötü olmuştum çok süt geldi sağıp sağıp durdum şimdi normal dozuna oturdu..inş sendede işe yarar canım yaa...biraz fazla kalorili ama süt olmıyınca gözüm ne kalori gördü ne bişe..gerçi işimede geldi tatlı tatlı..
oyyyyyyyyy ölüyorum uykusuzluktanoğluma nazar ettim zaar gece 2-3gibi bir uyandı sabah 8 de yavrum ağlamaktan yorgun düştü öyle uyudu altı temiz gazını çıkartıyo karnı tok ama susmuyo anlamıyorum nesi var :26: tok ama meme aranıyo veriyorum çekmiyo öyle ağzında geveliyo acaba emzik vermemekle hatamı ettim :26: sabahtan beride uyanmıyo o kadar yorgun düşmüş zorla uyandırıp emziriyorum 5 dk da memede uyuyakalıyo anlaşılan bu akşamda mesaideyiz
varmı böyle olup bir çözüm bulan
cnm geçen gün görümcem yapmıştı bana bundan ye süt yapar demişti bende bi güzel yedim valla hoşumada gitti geçen canım istemişti ama yapılışını görmemiştim tarif verdiğin çok iyi olmuş yapar yapar yerim artık
oyyyyyyyyy ölüyorum uykusuzluktanoğluma nazar ettim zaar gece 2-3gibi bir uyandı sabah 8 de yavrum ağlamaktan yorgun düştü öyle uyudu altı temiz gazını çıkartıyo karnı tok ama susmuyo anlamıyorum nesi var :26: tok ama meme aranıyo veriyorum çekmiyo öyle ağzında geveliyo acaba emzik vermemekle hatamı ettim :26: sabahtan beride uyanmıyo o kadar yorgun düşmüş zorla uyandırıp emziriyorum 5 dk da memede uyuyakalıyo anlaşılan bu akşamda mesaideyiz
benimde hoşuma gitti çokcana ama şimdi krkuyorum istemeye..sonum kötü olmuştu holştayn ineği gibi elektrikli sağma makinasıyla yaşadım 2 gün canım çok acıdı..moralim bozuldu sütyenlerim olmamıştı..şimdi yavaş yavaş dozunu bulmuşken bozcam diye korkuyorum..
allah yardımcın olsun bacım aynı dertten bizde muzdaripiz ben emzik verdim ama bizim hanım almıyo emziği 2 çekiyo 3e ağzından atıyo
edam yok valla bunu çözümü bence bizimkide gündüz zor uyandırıp emziriyorum geceleride zombi gibiyiz..emziğide kabul etmiyo paşam..
canım ya aslında bağlamıyorum bacak arasında baya bosluk bırakıyorum ama su yan lastıklerı varya onlar tahrıs ettı sanırım sız olastıklerı ıcerıdemı bırakıyonuz dısarımı cıkarıyonuz sımdı bebeğim yaklasık 5 kılo prımanın hangısını alayım ben 3-6 kılo olanı kullanıyodum bıtmek uzere sımdı 4-9 kıloyumu alsam bılemedım
kız allah iyiliğini versin sabahtan beri ne eşekliğini bıraktın ne inekliğinibenimde hoşuma gitti çokcana ama şimdi krkuyorum istemeye..sonum kötü olmuştu holştayn ineği gibi elektrikli sağma makinasıyla yaşadım 2 gün canım çok acıdı..moralim bozuldu sütyenlerim olmamıştı..şimdi yavaş yavaş dozunu bulmuşken bozcam diye korkuyorum..
Allah seninde yardımcın olsun elifim :) çok çağresiz hissediyo insan ne sıkıntısı var anlamıyorum
ayy bencilce olucak ama en azından yanlız değilmişiz sevindim
ilk bir hafta sadece acıkınca ve altı pis olunca uyanınca hep böyle olucak sanmıştım :) hatta ben uyandırıyodum gece emip uyuyodu ne güzel40 ı çıkanakadar 40 kere huy değiştirir dedikleri bu olsa gerek :26:
sütüm azaldı benim banada tarif verirseniz iyi olur kızlar.çok moralim bozuluyor.kızıma yetmiyorum diye.
bı akıl verın arkadaslar lutfen
valla tek diilsin annem kızım yazık sen yat dio ama susmuyo kii..ya emmek istiyo ya gezdir die yüzüme bakıo :) kıyamıorum bütün gece zombiyiz o yüzden..geçicek geçicek inş die kendimi avutuyorum :) ama çok şikayetçide olduğum söylenemez gece bildiğin aşk yaşıorum oğluşlaa40ını atlatınca düzene oturcakmış herkez öle dio valla...
canım yazdım bi önceki sayfada bulamaç diye bişe yaptı annem kolayda yapılıo..onu dene bence..bide humana takviyesi sonrası eyy maşşaallah oluo valla
canım ben 3. gün taktım ,üstelik sen normal yaptın hemen taksaydınyaa..Kızlar bu arada kilolar hızlı hızlı gidiyor ilk etapta da benim göbek yumuş yumuş korse takmaya başlıcam bugün alttan dikişler pek iyileşmedi bir yandan da korkuyorum acırsa diye. Doktorlarınız ne dedi korse olayına??
canım ben dşkişe dokununca içerde gergin bi ip varmış gibi hissediyorum ,bugün bşde kaşınmaya başladı tatlı tatlı...sezo olan kızlar bu soruma lütfen cevap verinnnnn
dikişlerinizin üst kısmına dokundugunuz zaman içeride sislik hissi hissediyormusunuzzzzzzzzzz:26::26::26::26::26::26::26:
tarşfler için tekrar teşekkürler canımm...ya annem aslında malatyalıysa bilir dio ama yaziim ben gene...
bulamaç:3 kaşık unu hafif sararana kadar kavuruyosun içine 1 yemek kaşığı kadar tereyağ atıyosun kavurmaya devam ediyosun..üstüne 4-5 yemek kaşığı toz şeker döküyosun karıştırıyosun sonra kalın çorba kıvamına gelinceye kadar su çekiyosun kaynatıyosun 5 dakka kadar..eğer yiyebilirsen başka bi tarafta biraz tereyağ daha erityosun onu o çorba gibi olan bulamaçın üstüne döküyosun..şekeri az gelirse üstüne ekliyip karıştırabilirsin..15-20 dakka sonra üstüne bol su içiyosun ki sütün kaynasın..sabah akşam aç karnına yapıcakmışsın..
bide bizde küncü derler yani kabuklu susam varsa evde ondan bişey yaptı.. 4 kaşık susam koyup kavuruyosun 2-3 dakka içne 1 tatlı kaşığı tereyağ atıyosun tereyağ eriyene kadar..sonra ocaktan alıyosun 4 yemek kaşığı kadar pekmez döküyosun..buda aç karnına...gene 15-20 dakka sonra su içiyosun bol..
ben bide arada humana içtim bunun dışında sonra çok kötü olmuştum çok süt geldi sağıp sağıp durdum şimdi normal dozuna oturdu..inş sendede işe yarar canım yaa...biraz fazla kalorili ama süt olmıyınca gözüm ne kalori gördü ne bişe..gerçi işimede geldi tatlı tatlı..
günaydın kızlarr
benim oglumda alttan gaz çıkaramıyor ve kendini çok zorluyordu annem kulak çubugunu z.yagına batırıp popişten azcık içeri yollamıştı ve
sırtını sıvazlamıştı 10 dk içinde uşak kakasını yapıp olan butuuuun gazını çıkardı dün gece bende yaptım çok rahat uyudubilginizeee
ayrıca sizlere sorum var çok dertliyimmm beeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnahestenin dediği gibi sebil gibi akan sağ gögsümden süt
gelmiyor dün geceden beri bu sabah sağayım dedim 4 yemek kaşıgı kadar çıktı ne yapabilirim yaaaa aynadan baktımda biri kocaman
diğeri minnacık duruyooooo
Teşekkür ederim canım Bizimki de 1 ayda 1 kiloalmıştı normaldir herhalde şimdi kaç kilo bilmiyorum çok da merak ediyorum aslında en son 3550gr olmuştuduygu maşallah kızına büyümüş.çok tatlı olmuşkilo artışı nasıl gidiyor. bizim bugün kontrolumüz vardı.1 ayda 1 kilo almış. boyumuz 3 cm uzamış. normlmi acaba.aşımız yapıldı.
Allah analı babalı büyütsün inşallah Ekim bitmedi ama bizde nerdeyse doğurmayan kalmadı bi kaç kişi dışındabebeğim doğdu
slmlar kızlar pazartesi saat 13.30 da bebeğimiz doğdu, epudural sez. oldum herşey yolunda evimize geldik bebeğim de ben de sağlıklıyız darısı bekleyenlere misler gibi harika birşeymiş allahım yaşamak isteyen herkese tattırsın:))
Zeytin yağcanım boş emzirdiğini yazmışsın ama bu sırada bir sürü hava yutar kızın ve kısırdöngü olarak gazı artar. aslında en etkili yöntem mekanik olarak çıkarman.yanı sırtına pıt pıt yapıp sıvazlaman. bu arada daha önce gördüğüm birşeyi paylaşayım. uzman bir ablanın kızı çok gazlıydı ve hiç durmadan geceli gündüzlü ağlıyordu. son çare olarak hocamıza gösterdi. o da bir battaniyenin içine bebeği koyup eşiyle karşılıklı çok yavaş sallamasını söyledi.yani sağ kolun üstüne önce dönecek mesela ardından tersi yöne yuvarlayacaksın yanı sol kolun üstüne ama yavaş. yoksa beyni sarsılır. hani çocuklar yerde yuvarlanırken yapıyorlar ya. onu kızında etkili olmuştu. hatta kızını görmeye gittiğimizde eşi geç saate kadar çalıştığı için dar bir koridorlarında karşılıklı çivi çakıp hamak yapmıştı ve sallıyordu. ha sallanmaya alışırsa karışmam:)bir de geçen yılk doğum yapan bir arkadaş kendi kızına Nurse Harveys şuruptan faydalandığını yazmıştı ama etkisi olmadığını söyleyenler de var. benim kızım şimdilik gazını çıkarabiliyor inşallah böyle devam eder olmazsa ben de deniycem bunları.
bu arada doktor olarak değil de bir anne olarak soruyorum en etkili pişik tedavi edici krem konusunda tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz.
Öpesim geldi o dudakları maşallah Allah nazarlardan saklasınburak bebek:))) herkese teşekkürler...
Ben gündüzleri çoğunlukla yüz üstü yatırıyorum çok rahat ediyo hatta kızımı yanıma ilk getirdiklerinde hemşire bunu yüzüstü bayılı öyle yatmaya dediğinde hemşireye ufakdan sinir olmuştum. Sonuçda ben annesiyim 3 gün olmuş doğalı ben daha kucağıma alamadan hemşire kızımın neyi sevip neyi sevmediğini bile öğrenmişdiCanım yüzükoyun yatırmayı pek tavsiye etmiyor uzmanlar. Ani bebek ölüm riskini artırıyor diyorlar en iyisi sırt üstü yatırmakmış sadece kafada şekil bozukluğu olmasın diye gözetim altındayken yüzükoyun yatırabilirsiniz diyorlar.Forumda çocuk uzmanı bir arkadaş yazıyor o ne diyor acaba bu konuda? Biz annemle kavga ediyorduk ilk günler resmen ben yan yatırma yastığında yatsın mutlaka dedikçe o gazı güzel çıkar diye yüzükoyun yatırıyordu şimdi Allah tan alıştı
Benimde yarısında var yarısında yok niye anlamadım sanki dikişin olduğu yere sert bi parça koyup üstünü dikmişler gibi yavaş yavaş geçicek galibasezo olan kızlar bu soruma lütfen cevap verinnnnn
dikişlerinizin üst kısmına dokundugunuz zaman içeride sislik hissi hissediyormusunuzzzzzzzzzz:26::26::26::26::26::26::26:
:84::84::84::84::84:Heh tamam olayı çözdüm o ne öyle bit kadar çarpı yaa
Şimdiii karşılarınızda Elif Beyza teyzoşlarıııı kızıma maşallah diyin okuyun olur mu
Made in Japan
Eki Görüntüle 276008
Ucuz olmasına göre çünkü yeterince pahalı bi krem(zeytin yağacil yardım lutfeeennnnnnn
arkadaşlar bebek bezınızı neye gore secıyosunuz benım bebeğimin bacak araları yara oldu acaba bebek bezınden olabılırmı
Gündüzleri mümkün olduğunca uyanık tutmaya çalış belki geceleri uyur bide anne memesi arıyodur uyumak için bizimkide bazen yapıyo meme ağzında uyumak istiyo alışmasın diye gündüzleri aldırış etmiyorum ama gece uykusu tatlı geliyo dayıyorum ağzına mememi uyusunda bende yatıyım diyeoyyyyyyyyy ölüyorum uykusuzluktanoğluma nazar ettim zaar gece 2-3gibi bir uyandı sabah 8 de yavrum ağlamaktan yorgun düştü öyle uyudu altı temiz gazını çıkartıyo karnı tok ama susmuyo anlamıyorum nesi var :26: tok ama meme aranıyo veriyorum çekmiyo öyle ağzında geveliyo acaba emzik vermemekle hatamı ettim :26: sabahtan beride uyanmıyo o kadar yorgun düşmüş zorla uyandırıp emziriyorum 5 dk da memede uyuyakalıyo anlaşılan bu akşamda mesaideyiz
ben uykuya yenik düşüyorum aşk meşk yaşayamıyorum vallahi hatta sabaha karşı duymuyorum sanırsam eşimin kucağında buluyorum adam perişan oldu bugün iş yerinde uykusuzluktan kafası düşmüş kaç kere istersen sen içerde yat annem benimle yatsın dedim olabilir dedidaha hiç ayrı yatmamıştık zarf attım kabul etti beklemiyodum
acil yardım lutfeeennnnnnn
arkadaşlar bebek bezınızı neye gore secıyosunuz benım bebeğimin bacak araları yara oldu acaba bebek bezınden olabılırmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?