canım ben 3. gün taktım ,üstelik sen normal yaptın hemen taksaydınyaa..
canım ben dşkişe dokununca içerde gergin bi ip varmış gibi hissediyorum ,bugün bşde kaşınmaya başladı tatlı tatlı...
tarşfler için tekrar teşekkürler canımm...
püff kızlar ..gene moralman çöktüm bişey yazasım gelmiyo ,uyucaktım uykularım kaçtı ,gene norm fazlası durumumla ilgili aradılar ,ısrarla tayin ettircekler beni galiba ,üf yaa..lanet olsundi,yip tayin isteyesim var ,ama okul hemen evimin arkası ,çok rahat olcak bene eğer bu yaz bi öğretmenin tayini falan çıkarsa ,yada 10 yılını dolduran öğretmenlere tayin zorunluluğu gelcek diyolar ...hiç bilmiyorum napcam ,halbuki bu yıl boyu izinli olcam ben görevde tayinde istemiyoru nolcak yaa..Allah verede sıkıntıdan sütüm çekilmeye...gerçi şehit haberlerini duyunca bunuda sorun yapıp üzülüyorum diyorum ,biraz bencişlce geliyo ama napıyım yaaa
bu arada Başımız saolsun kızlar yaaa...gerçekten çok üzgğnğm şehitlerimiz içinde ...Rabbim anacıklarına sabır versin inşş..
30.09.2011 saat 09:14
Uzun uğraşlar tedaviler tüp bebek derken 19 ocak 2010 da yapıldı embriyo transferim çok umutluydum biliyordum bu sefer olacaktı kendimi hiç üzmedim umutsuzluğa kapılmadım dualar ettim rabbime bize bağışlasın diye heyecanlı bekleyiş başlamıştı bizim için 28 ocakta sonucumu alacaktım ve beklenen o büyük gün geldi annem ben kardeşim hastaneye gittik test yaptırmaya testi verdim 1 saat sonra çıkıcaktı çok heyecanlıydım arkadaşlarıma msj çektim dua etmeleri için günlerden cuma idi sela vakti vermiştim testi evett saat gelmişti hepimiz test sonucunu almak için sabırsızlanıyorduk eşimden msj geldi canım karıcım herşeyden önce seni sevdim hep de öyle olacak allahtan gelen herşey hayırlı olandır senden ricam sende ona göre davran seni çok seviyorum gözlerim doldu ama annemlere belli etmemeye çalıştım ya olmazsa diye geçti içimden neyse kardeşimi gönderdim sonucu alması için ama dayanamadık annemle bizde girdik içeri kardeşimin yüz ifadesi korkuttu beni abla anlamadım ben bunu dedi hemen kaptım elinden kağıdı nee inanamıyordum gözlerime sonuç 131 di evet ben hamileydim olmuştu rabbim meleğimi göndermişti ağlamaya başladım anneme sarıldım hüngür hüngür ağlıyoruz herkes bize bakıyordu nereden bilecekler ne zamandır bugünü beklediğimi ağlaya ağlaya çiçekçiye girdim o arada eşim aradı sonucu sordu dedim daha çıkmadı :) ona sürpriz yapacaktım çünkü hemen çiçek siparişi verdim üzerine BABA BEN GELİYORUM HAZIRMISIN? yazdırdım hemen gitmesini rica ettim ama hala ağlıyoruz sokaklarda ağlaya ağlaya herkese haber verdim ayaklarımın bağı çözülmüştü ne yaptığımı bilmeksizin ve 9 ayımız böyle geçti ağır bir hamilelik geçirdim kusmalar vs. bebeğime odaklanamıyordum birşey olacak diye ama hamdolsun rabbime
Geldi çattı doğum zamanı bir gece önce uyuyamadım çok heyecanlıydım sabah 6 da uyandık yağmur yağıyordu oğlum bereketle gelecekti annem,babam,kardeşlerim ve eşim çıktık evden saat 7 de hastanedeydik hemen yatışım yapıldı odamıza çıktık hemşireler geldi ameliyat kıyafetini giydim sedyeye aldılar herkesle vedalaşıp eşimle ameliyathaneye indik.Anestezi dr umuz harika bir insandı epidural ve spinal anesteziyi kombine uygulayacağını söylenenlere uyarak ona yardım etmemi istedi korkum bir anda yok oldu eğildim iğneyi yapacaktı o sırada siz arkadaşlarıma dua ediyordum ve benim gibi bebek özlemi çekenlere drumuz işlemin bittiğini söylediğinde hadi ya bu kadarmıydı hani acıyacaktı dedim güldü ve beni yatırdılar drum geldi eşimde girecekti dedim hazırlandığını söylediler çok heyecanlıydım az sonra oğlum gelecekti ama bana bişiler oluyordu kusmak istedim (herkese diyordum ben kusup öyle doğuracağım diye 9 ay boyunca kustuğum için) son jübilemide yapıp kusuyorum dememle kustum herkes gülüodu senin gibisinide görmedik diye ben çok alıştım sabahları kusmaya dedim bugünde kusmazsam olmazdı :)) eşim geldi önümüze perdeyi gerdiler.dr um anlatmaya başladı anestezistte sakin olmam için oksijen veriyordu bana eşim elime sıkı sıkı yapışmıştı sakin ol tamammı aşkım diyordu dr um şimdi temizliyoruz ve işleme başlıyoruz özlem dedi acı yoktu ama hissediyordum vee geliyoo dedi dr um ayol çek çek bitmiyor diyede espri yaptı evett oğlum geldi ama bir terslik vardı ağlamadı noldu neden ağlamıyor dedim hemen karşımdaki masaya aldılar oğlumu ben hala soruyorum ağlıyorum neden ağlamıyor diye bebek dr u dur sakin ol dedi ve bebeğimin sesi geldi o ne tok bir sesti öle erkeğim benim öyle güzeldiki hemen ağzını burnunu aspire ettiler çok güzel bir melekti bebeğim bembeyazdı hemen temizleyip yanıma verdiler eşimle şaşkın bir şekilde bakıyorduk ağlıyordum öptüm onu miss gibiydi hemen aldılar üşüyordu çünkü temizlediler ve yukarı çıkıyoruz dediler eşimle bebeğim yukarı gitti o arada tansiyonum düştü ve beni biraz uyuttular uyandığımda dikişlerim atılmış bekleme odasına alınıyordum hemşire iyimisin diye sordu çok iyiyim biran önce bebeğime götürün beni iyimi diye sordum çok sağlıklı şimdi gidiyoruz dedi eşim hemen kapıda bekliyordu yukarı çıktık odamız çok kalabalıktı bebeğimi getirdiler gözüm kimseyi görmüyordu öptüm kokladım hemen emzirmeye başladım hemende kapıverdi yavrum çok acıkmış dünyanın en güzel duygusuydu bu rabbime şükürler olsunki bunu tadabildim hiç ağrım sızım olmadı çok kolay bir doğumdu kataterim 2 gün takılı kaldı ilk gün ayaklarımın uyuşukluğu geçmedi kalkamadım ama gazımı çıkarmıştım bu çok iyi birşeydi ertesi gün sabah kalktım çok az canım yandı ama gayet iyi yürüdüm akşamına tuvaletede çıktım 3 gün taburcu olacaktıkki bebeğimde sarılık çıktı 3 saat foto terapi aldı çok ağladım ama neyseki o akşam çıkardılar bizi evimize geldik sarılıkla 12 gün uğraştık şükürler olsun bebeğim şimdi iyi ve ben ona doyamıyorum uzun oldu umarım sizi sıkmamışımdır allahım isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu uykusuz gecelere rağmen şükürler olsun bebeğim benimle
Eki Görüntüle 274611
Sineeem hayirli ugurlu olsun kuzun, mop diyorsun hala ya ilahi
Meltem de doguma gitti sanirim, hayirli haberlerle döner ins...
Veee size sürpriz, yarin bu saatlerde kizim kucagimda olacak ins... Suyumuz cok azalmis, kemiklerim basik, acilmam yok, bebek kanala girmemis, 3 gündür de oldukca az hareket ediyor sipam, ve sezeryana karar verdi doktorumuz, riske atmak istemiyorum seni de bebegi de dedi. Epidural sezeryan olacak, dualarinizda beni unutmayin bugün ne olur. Adim Elif, ismen dua ederseniz cok sevinirim. Allah´immm hem cok heyecanliyim, hem cok korkuyorummm
Selammmmmmmm
Biz geldik minnos kizimla,, ptesi gunu 4 5 saat suni sanci alip acilma uc cm olup ve bu arada 4 5 kere vajinal muayne sonrasi kendi istegimle sezaryen oldum. Zorluklari var tabi ama iyiyim cok sukur bir ara tekrar gelip detayli yazarim kizlarrr
Optuk sizii
kızlarr herkes dizimi seyrediyo nerelerdesiniz.3700 bebişimi nasıl normal doğurucam yaaaa,hemde devlet hastanesine kaldım kala kala,çok korkuyorum,gidip aydında özel hastanede sezeryanamı yatsam yaaa,napcam yaaa
Ben de devlet hastanesinde doğum yapacağım. 3 ay önce şehir değiştirdik. Burada 1 tane özel hastane var ve çalışan doktorların ikisi de daha önce hasta ölümüne sebebiyet vermişler. Ve sezaryen taraftarı oldukalrı için oraya gitmek istemedim. 1 kere gittik gerçi 38. haftamdayken. Direk sezaryen yapalım dedi. Bir daha gitmeyi düşünmediğim için normal doğum istediğimi söylemedim. Devlet hastanesinde gittiğim doktor normal doğum yapmama engel herhangi birşeyim olmadığını söylüyor(2 farklı doktor aynı şeyi söyledi devlette) Benim gittiğim devlet hastanesindeki 7 doktordan 3 tanesi çok ilgili ve idealist doktorlar. Kontrole hep onlara gittim. Doğum zamanı gelince de inşallah onların nöbetçi olduğu zamana denk gelir diye dua ediyorum. Bir taraftan da korkuyorum açıkçası ebe, hemşire vs. nin tutumu nasıl olur. Çok kötü muamele ederler mi diye ama en fazla 1 gün sürecek hastanede kalmam sabredeyim diyorum. Özele de hiç güvenmiyorum çünkü. Kalabalıktan dolayı daha az ilgilendiklerini saymazsak hastaya kötü davranmıyor zaten doktorlar. Gerçi özeldeki ilgi farklı ama:Skızlarr herkes dizimi seyrediyo nerelerdesiniz.3700 bebişimi nasıl normal doğurucam yaaaa,hemde devlet hastanesine kaldım kala kala,çok korkuyorum,gidip aydında özel hastanede sezeryanamı yatsam yaaa,napcam yaaa
O uyuşukluk bende var hala 50 gün oldu hala geçmedi ve geçmeside 6 ayı felan buluyomuş Dikiş yeride bütünleşiyo merak etme benim sol taraftan yavaş yavaş başladı düzlenmeyeAllahım yaaa yine bi foto konmuş ve yine yetişemedim...bu sefer de beyza sultanı kaçırdım
yine kilolardan korselerden dikişlerden laf açılmış. benimde dikişlerimin altında bişi yok ama üstünde hissislik var diyim, uyuşuk gibi garip bişi. birde 10 kilo verdim. ama normal bi insana dönmek için 8 kilo daha vermem lazım ve kıyafetlerim halaaa olmasada olanları giydiğimde aynen hamilelikten öncekisi gibi görüyorum kendimi aynada... acaba boydan mı kurtarıyorum... yoksa hayal mi görüyorum... ve şu dikişlerin olduğu bölge iğrenç bişi oldu... tövbe yarabbi. sinirlerim bozuluyo gördükçe .dikişlerin altı gergin dikiş yeri de sert ve gergin ama dikişten yukarısı yumuşak ve sarkık. yaniiii sözde dikiş estetik belli değil amaaaa tıpkı dünyaynın ortasından geçtiği varsayılan ekvator gibi bişi vaar ...altı başkaaa üstü başkaaaa. sizce bu görüntü bütünleşir mi altı üstü aynı hizaya gelir miiii
Ben omx diye bi damla almıştım eczaneden 20 felandı sonra sağlık ocağında yazdırdım uygun olsun diye zinco yazmış doktor eczaneye gittim bi 20 daha bayıldım devlet karşılamıyomuş Neyi karşılıyo anlamadım bide karşılamıyosa bu doktorlar neden o ilacı yazıyo onuda anlamadım bari yazarken söyle karşılamıyo diyekızlar biz bide bugün doktora gittik tahlil sonuçlarımız hepsi tertemiz maşallah. bide sarılıkımız 11.44 e düşmüş... en son 12.8 di. düşüyo mübarek ama çok yavaşşşşş.
birde ben şu gazdan ölüyorum 2 gündür. yavrum mahfoluyo bağırcam diye. emiyo karnı tok. altını değişiyorum . birde sanırım fatosersin demişti emme aralarında gazını çıkarın diye 5-10 dakka emince hemen kaldırıyorum hemen 3-5 saniyede çıkıveriyo gazı... ama sanrıım içerde günlerdir biriken bi bomba mı var ne var anlamadım. emdikten sonra gazını da çıkarmasına rağmen kıvrım kıvrım kıvranıyo ayaklarını topluyo karnına çekiyo kıpkırmızı oluyo ve bağırıyo...işte bugün doktor çözüm olarak bi damla verdi. eşimi gönderdim eczaneye almış safım benim. 5 ml.lik bi damla biogaia die bi damla . 33 tldevlet karşılamıyomuş. allah allah yaaa. dedim metsil mestil mi bişi vardı kızlar diodu ondan alsaydık die... bişi demedi. neyse işe yarasında . günde bir kere uyumadan önce 5 damla vericekmişiz 1 ay kullanıcakmışız. bi ay yetermiki bu minicik şişe
sizin gaz için uygulamalarınız nee... hakkaten edanın dediği gibi ilk zamanlar 4-5 saat uyuyodu bi acıkınca uyanıyodu o kadar ağlamıyodu bile.. bende hep öyle olucak sandımtamam saatte bir uyansın emsin altını değiştirim gazını çıkarıiim ama şu çıkmayan gaz öldürüyo beniiii
bide bişi daha öğrendim bugün netten gazla ilgili diyoki 2 saate bir emzirin.aralarda ağlasada kesinlikle emzirmeyin diyo. bugün uygulamaya geçtim. umarım faydasını görürüm. sebebi şöyleymiş:
Emziren anneler emme aralığını en az 2 saat olarak ayarlamalıdır, aksi takdirde saat başı emen bebeklerde sindirilen ve sindirilmemiş süt karışarak gaz yapabilir.
mantıklı geldi...çünkü son günlerde her ağladıkça ve arandıkça vermeye başlamıştım. yarım saatte bir bile veriyodum.bakalım bide böyle deniyelim.
Canım geldi kızlar. 18 ekim de doğum yaptım. Hikayesi sonra paylaşacağım. Alttaki tarih nasıl değiştiriliyor yardım edin kızlar
günaydın kızlargırıp cıkıcam hemen kacmak yapıyorum suan :)))
gecmıse bakamadım merakla ne dedıkodumu yaptınız okuycam
bız ıyıyız evdeyız gırıp herseyı uzun uzun yazıcam ama oglum annemdeydı yarım saate gelır lohusa gorumcem ve lohusa kocam uyurken ben toz ve mob yapıcam :)))) kahvaltıyı hazırlamıycam valla kalkıp yapsınlar kım dogurdu bellı deıl evde
hersey yolunda suan mınnakyavrumun bıraz solunumu problemlı goruyo babası takıpte tutuyo duzelıkcek ama ıcım rahat emıyo bebegım sutum az henuz artıcaktır ama takmıyorum kafama ay cok konusasım var ama oglum gelmeden evı duzene sokmalıyım gelınce bebek var zaten bıde evı ayakta gormesın musaıt zamanda gelıcem opuyorum
13 günde 12 kilo verdim didim hiççç maşallah diyen yok
ne güzel hemen kilolarını vermişsin.
canım belki aynı zamanlarda doğum yaparız.
gözün aydın canım Allah sağlıklı analı babalı büytmeyi nasip etsin inş.bebeğim doğdu
slmlar kızlar pazartesi saat 13.30 da bebeğimiz doğdu, epudural sez. oldum herşey yolunda evimize geldik bebeğim de ben de sağlıklıyız darısı bekleyenlere misler gibi harika birşeymiş allahım yaşamak isteyen herkese tattırsın:))
burak bebek:))) herkese teşekkürler...
58 le hamile kaldım 67.5 la doğuma gittim şuan 57.5 kiloyum
göbekte neredeyse yok oldu ama biraz sıkılaşsa hiç fena olmayacak korseyide doğumun ertesi günü hemen giydim
Sineeem hayirli ugurlu olsun kuzun, mop diyorsun hala ya ilahi
Meltem de doguma gitti sanirim, hayirli haberlerle döner ins...
Veee size sürpriz, yarin bu saatlerde kizim kucagimda olacak ins... Suyumuz cok azalmis, kemiklerim basik, acilmam yok, bebek kanala girmemis, 3 gündür de oldukca az hareket ediyor sipam, ve sezeryana karar verdi doktorumuz, riske atmak istemiyorum seni de bebegi de dedi. Epidural sezeryan olacak, dualarinizda beni unutmayin bugün ne olur. Adim Elif, ismen dua ederseniz cok sevinirim. Allah´immm hem cok heyecanliyim, hem cok korkuyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?