kızlar mama vermekten neden korkuyosunuz bu kadar sürekli ağlayan bebek açtıreğer sütünüz yetmiyosa mama vermiycem diye bebeklerinizi aç bırakmayın anne sütüde aldığı sürece bişey olmaz Allahın izniyle benimkiler ikiz olmasına rağmen maaşallah ne sürekli ağlıyolar saatlerce nede sarılık oldularanne memesini bırakmadığı sürece mamanın zararı olmayacağını düşünüyorum tabiki her anne bebeği için en iyisini ister ama süt yeterli olmayınca bebeklerimide sürekli bağıra bağıra ağlatmak istemiyorum elbette benimkilerde bazen gaz sancısından 3-4 saat huysuzlandıkları oluyo ama hergün saatlerce ağlamıyorlar.
AYTENCİM tebrikler diğer doğum yapan bütün arkadaşları tebrik ediyorum geçmişi tam okuyamadım sadece ayten gözüme çarptı
DENİZ ne kadar kaldı cnm doğuma
Ayten, Meltem, Sinem ve Şeyma hepinizin gözleri aydın, sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah.
Eslem nasıl gidiyor annelik. Geceleri ikisi aynı zamanda mı kalkıyor. Bizim birtaneyle şaftımız kaydı, sen nasılsındır kimbilir. Allah yardımcımız olsun.
Kızlar bebişlerinize sünnet yaptırdınız mı? Yaptırmadıysanız ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz???
canım bazen benimde dikiş yerim ağrıyor ama çok değil şuaalar çok kaşınıyor elimi atıp kaşımamak için zor tutuyorum kendimibu iyileştiği anlamına geliyormuş.amin canım inş.. geçsin ya orsa sürekli bi ağrı varbide karnımın içi ağrıyor benim, sizde de oluyor mu oldu mu?
bu arada bol svı alıyosun demi.. gaz olmasa bile nazarda olur canım, her kucağına aldığında nas felak oku.. rahat uyur Ahmet yiğit...
aynı durm bizde de mavcut canım:)) yalnız değilsin...
eliiifff niye ağlıyon kuzm sen.. ayy bende ağladım gerçi, yusuf ağladıkça bende annemi istiyorum oğlum yaa dedim:)) ama canım benim o dinlene dinlene emcek zaten biz bi saatte anca karnımızı doyuruyoruz:)) yorulsun sude, sonra alır hemen, Yusuf uyuyo sonra ben kapatıyorum yerine koymadan tekrar açıyo gözlerini hop meme:) bi de canım benimde yara oldu, ama acı duydukça çocukda hissediyor ve çekiliyor. acıdıkça verdim ve çok şükür iyileşti, bi yerde kendi sütünüz daha etkili olur iyileşmesinde diye okumuştum meme uçlarını...
benimkide ayni hanzade şuan o meme emiyor bende size yazıyorum.dün sabah kahvaltımı öğlen 1 de ancak yapabildim bazen wc ye gitmeyi unutuyorum tiş geliyor o sırada oğlum durmuyoynıyızr bende tutuyorum sonradan gitmeyi unutuyorum.sizleri okumayı çok özledim vallahi terapi gibi sizinde aynı durumda olduğunuzu bilmek beni müthiş rahatlatıyo :)))))))) benim kızımda mememde uyumak istiyo çekince kızılca kıyamet kopuyo şaftım tamamen kaymış durumda uyku muyku hak getire bazençok daralıyorum ama yüzüne bakınca hamd ediyorum ilerde gülerek anıcamu hallerimi, yeri geliyo wc ye gidemiyorum hatta geçen gün karşılıklı bayağı ağladık :))))))))))
hmm şimdi gördüm, yazmışsın. görmemişim tatlım.
Ben normal istiyorum diye diretip beni ya da bebeğimi riske atmayacağım. kararımı verdim. yarın doğum kanalına hala girmemiş derse (sen de aynı durumdaydın diye hatırlıyorum) girmesini bekleyip, normal sancıyı beklemiycem. çok büyüyecek ve daha yeni girdiği bir kanalda iyice yerleşmeden çıkmaya çalışacak, belki sıkışacak, belki oksijensiz kalacak. bu hayati bir karar ben onun vebaline girmek istemiyorum. sez. derse ok diycem ve pazartesi sabahı tıpış tıpış gidicem. sen de istersen o özel hastaneye önceden git, randevunu al ve şu stresten bir an önce kurtul. stresimiz bebeklere de geçiyor. son günleri rahat geçirsinler, geçirelim. ablam devlet hastanesinde 3950 doğurdu ama ne doğumdu, bir daha hastanenin önünden bile geçmek istemiyor. ben onun kadar dayanıklı da değilim. o yüzden yarın ola hayrola diyorum ama büyük ölçüde kafamda netleştirdim, sezazyen olucam. tehlikeye gerek yok.
Aminnn saol hayırlı olsun sağlıkla buyutherkeze kocaman gunaydınnn:) 14 ekım cuma gunu fatma büşramız bıze katıldı.. normal dogum yaptım 3300 gr vede 49 cm dogdu bebısımız..
sağol canım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaduyygu teyzesii
Emzirme Sütyen kuzum ben buradan aldım nida bir alışveriş merkezinden aynısını almış
hayırşı olsunnnn tebriklerrr sağlıkla buyut canımmArkadaşlar, gece 03:30 dolaylarında Utkumuz dünyaya geldi, nornal doğumla, sabah da evimize geldik...
2900 gr dolaylarında ve 51 cm doğdu bebeğim...
Biraz dinlenelim ayrıntıları yazacağım...
geçmiş olsun canım bol bol emzirrr inşallah cabucak düşerrrselamlarrr
ilk kontrlümüze gittik sarılık için kan verdik geldik.
13.49 çıktı, biraz sarılığımız var, ptesi hem ben hem bebiş kontrole gidiceztekrar
kızlar sezaryen sonrası ilk konrolde alttan muayne yapılıyormu
off moralim çok bozuk kızlar gece acaip derecede sancılandm acile gittim serum taktılar sabahta doktora gittik safra kesemde taş çıktı ameliyat olmam gerektiğini söyledi bebeğim olduğunu ertelemem gerektiğini söyledim kızım ağlıyo bi yandan öbür yandan ben ağlıyorum zavallı kocam hangimize bakacağını şaşırdı umarım bu sancılar devam etmez çok canım yandı
şeymacım gözün aydın allah analı babalı büyütsün
hoş geldiniz gözünüz aydın olsun..
doymuyor olabilir canım bizimkide öyleydi meğer sütüm yetmiyormuş doktorum mama ver dedi sütün yetmiyosa yavrumun gece ağlamaları kesildi gaz içinde herbix die bi şurup var tamamen bitkisel 1 tatlı kaığı veriyorum emdikten sonra gaz maz kalmıyo
hahahahaaa :) koro gibi ha :) severim onların viyaklayan tiz seslerini. iyi olmanıza sevindim canım. Allah kolaylık versin.
Tamam canım söylediklerine dikkat edicem.
Amin inş.
Merhaba himmel. kasım annesiyim san sen kendini, ekimsin işte ekiiimm :) Nasıl ki ekim anneleri eylülde birer birer doğum yaptıysa sizleri de ekim ayında buralarda görücez herhalde :)
Geçmiş olsun, şeker çıkıyormuş sende. Benim aileden, genetik yani. bu yüzden kendimi bildim bileli dikkat ederim. buna rağmen ölçümlerde yüksek çıkıyor ama çok çok feci değil. 150 altına inmedi sadece beslenmene dikkat et, her şeyden ama azar azar ye diyor doktorum. zaten öyle yapiyorum. ilaç kullanmıyorum, sık sık ölçüm yapmıyorum. sen sıkı takip ediliyorsun. o yüzden bebikin daha minik olabilir. sizin kadar dikkat etmedik biz o yüzden daha tombik olduk sanırım. geçen hafta 3550 idik, normal doğum kanalına girmeyi ve ondan sonra normal doğumu bekleyecek olursak 4 kg yi aşar, bu da riskli olur dedi dr. ben de o ne derse onu yapıcam, sezaryen meraklısı değil doktorumuza çok güveniyorum o ne derse onu yapıcam açıkçası.
Sakınnnnnnnnnn benim göbeğimi babam oraya gömmüş üniversite okusun kızım demiş ama ben okumadım ters tepti zaarşimdilik bizimkide öyle duruyo muhtemelen ist. üniv. bahçesine gömülecek
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütmek nasip etsin sonunda utku da geldi aramızaArkadaşlar, gece 03:30 dolaylarında Utkumuz dünyaya geldi, nornal doğumla, sabah da evimize geldik...
cnm ben 2 haftadır çok çektim bu memelerden çatlaklar yaralar bezelerbende hiç vermek istemidim aslınd ama mecbur kaldım şimdide dediğin gibi memede daha çok yoruluyo diye istemiyo bakalım 2 3 gün inatlaşıcaz kim galip gelecek
gel ısır valla teyzesi ya çekeceğim var benim bu zilliden
ayrıca ben sana şimdiden söyleyeyim tatlım doğum yapıp pamuğu kucağına aldığın andan itibaren sanki ağlamaya programlandırılmış gibi ağlayacak o kadar çok şeyin olacak ki sen bile şaşıp kalırsın ben tüm hamileliğim boyunca şu 2 haftada ağladığım kadar ağlamadım
ahh canımm yaa geçmiş olsun. o lansinohları falan boşa aldık desenize. korkuyorum valla şu meme vakalarından sonra..sen inatlaş yine de, zorla ve sen galip gel. gece gece mama hazırlamak bana çok zor geliyo şimdiden yaa :)
ısırıcam o zilloşu yiycem pamuk ellerini ayaklarını o olacak.
ben hiç duygusallaşmadım hamilelikte. ama pamuk gelince farklı olacak diyosun ha. bakalım, ne olucam şekilden şekle giricem demek ki :) ayyy ama onu çok özledim ben şimdiden bile ağlayasım varrr yaaa oofff :'(
bu arada eşime azcık oyala dedim, onunla konuşrken kardeş gelcek abi olcan filan diyordu bebeye şimdiden biliçaltı işletiyor:))) ve lolo lulu ninni tarzında bişiler söylüyordu en sonhürremden öğrendi galiba
hanzadeee minam nasıl sen nasılsın tatlım?.. çıkmam lazım canım ama seni gördüğüme sevindim.. öpüyoruz sizi
benimkide ayni hanzade şuan o meme emiyor bende size yazıyorum.dün sabah kahvaltımı öğlen 1 de ancak yapabildim bazen wc ye gitmeyi unutuyorum tiş geliyor o sırada oğlum durmuyoynıyızr bende tutuyorum sonradan gitmeyi unutuyorum.
öğlen kızımı yıkadık mis gibi yıkanınca mışıl mışıl uyur saatlerce biraz önce mızır mızır ediyodu yatağından aldım emzirmek için birde ne göreyim çarşaf ıslak bezindenmi taşmış acaba diye altını bir açtım ama ne açayım kaç gündr kakasını yapmıyodu tam sırtına kadar kakasını yapmış altındaki bezini çıkardım tekraradan yıkayalım die battaniyenin üstüne koydum üstünü örttüm amanın bi dahakakasını yapmış battaniyeye ama bir masumlaşmış bir rahatlamış....sanki öyle suçlu suçlu bakıyodu gözlerime dudaklarınıda yuvarlamış..bi kaka için bukadar mutlu olacağım aklımın ucundan geçmezdi ama
merhaba arkadaşlar. doktordan geliyorum canım sıkkın... çatı muayenesi yaptı yine ve aynı şey isöyledi çok da müsait değilmiş ama anahtar kilit olayı gibi düşün dedi denemeden de bilemeyiz. bi parmak açıklık varmış sezeryan istersen çabuk karar ver alalım dedi. beklemenin artık bi anlamı yokmuş sezeryan için ama normal istiyosan salı bi daha gel bakalım bi daha dedi. suyu da normalmiş bebeğin.
kafasını hala oynatıyo tam yerleşmemiş dedi kanala ama onu çok umrsamadı sadece çatı çok geniş değil bilemem dedi ne olacağını. kararı bana bıraktı ben de kararsız kaldım iyice canım sıkıldı yaaa
canım tebrik ederim, allah analı babalı büyütsün,Arkadaşlar, gece 03:30 dolaylarında Utkumuz dünyaya geldi, nornal doğumla, sabah da evimize geldik...
ben de dün aynı duygular içindeydim. annemlerle mağaza dolaştım, yürüyüş yaptım.
sizde de var mı? ben yürürken, oturduğum yerden kalkarken ya da yatakta sağdan sola dönerken kasıklarımda ciddi ağrı oluo. bazen acaba sancı mı diorum ama yok yan yattığımda geçio :S geçen hafta doktor bebeğin başının kanala girmeye çalıştığından kasıklarda ağrı olabileceğini söyledi. ama bir hafta oldu... neyse bakalım hayırlısı...
merhabalar kızlar.öncelikle iremgözüm,yeşim,harddisc e çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun diyorum,ne güzel sağlıkla aldılar kucaklarına bebişlerini,maşallah...
benim dünden beri moralim çok bozuk,inanın bi ara girdim dün ama geçmişi bile okuyamadım kafam almadı,saatlerce ağladım annemi eşimi çok üzdüm.bebekimin son 7 günü kaldı gününü doldurmaya ve gününü beklerse 4 kiloyu geçer dedi.ben hep normal doğum istiyodum ama 4 kilo bebeği devlet hastanesinde doğurmaya korktum.sezeryana almamız için bebeğin kalp ritminin bozulması lazım diyo devlet hastanesi,yada benim hayati tehlikem olmalıymış.ben bunları gözealamıyorum kızlar ya.
aydın nazillide oturuyorum ben ve özel hastane yok burda.bu gün galiba karar verdim sancım tutarsa basıp 50 dakikada aydına özel hastaneye gitmeye karar verdim,yetişirmiyim sizce...
eğer yetişirsem özelde önce normali denerim epiduralle,baktım olmuyo epidural sezeryana alırlar.
eşimde annemde bana bırakıyo son kararı,sizce ne yapmalıyım,doğru bi kararmı,bebişimi riske atmak istemiyorum...
ayyy canım benim yesin teyzesi onu.bende kakasını yapınca seviniyorum çocuğum rahatlıyor diye.öğlen kızımı yıkadık mis gibi yıkanınca mışıl mışıl uyur saatlerce biraz önce mızır mızır ediyodu yatağından aldım emzirmek için birde ne göreyim çarşaf ıslak bezindenmi taşmış acaba diye altını bir açtım ama ne açayım kaç gündr kakasını yapmıyodu tam sırtına kadar kakasını yapmış altındaki bezini çıkardım tekraradan yıkayalım die battaniyenin üstüne koydum üstünü örttüm amanın bi dahakakasını yapmış battaniyeye ama bir masumlaşmış bir rahatlamış....sanki öyle suçlu suçlu bakıyodu gözlerime dudaklarınıda yuvarlamış..bi kaka için bukadar mutlu olacağım aklımın ucundan geçmezdi ama
canım ya sorma cok uzgunum bu konuda oglum tamamen degıstı tepkılerı huyu aglamarı cok tedırgın saskın normalde cok ıyı anlasırız benı cok sevdıgını sever oper ama sımdı yaklastırmıyo yanına bebekle benı gorunce tıpı degısıyo sarılınca ıtıyo kendı opuyo cok nadır ardından ıtıp vuruyo bana napıcam bılmıyorum ama suan aklımdakı su gorumcemı yollıyıp bı sure kımseyıde kabul etmıycem eve yanı eskı duznemıze donelım ıstıyorum sureklı gorumcemle oynyo o olmasa mecbur ıletısım kurcaz umarım sende yasamazsın bunları canım gercı senınkı daha kucuk ahmet kadar anlamaz rabbım abılerımızın yardımcısı olsun kolay atlatsınlar ınsallahherkeze kocaman gunaydınnn:) 14 ekım cuma gunu fatma büşramız bıze katıldı.. normal dogum yaptım 3300 gr vede 49 cm dogdu bebısımız..
kızlar dün gece 03.00 itibariyle ayten(hard_disc) arkadaşımız da yavrusunu kucağına aldı :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?