Kızımın solunumu daha iyi teyzeleri Allah razı olsun hepinizden.
Gelelim dogum hikayemize: sizin de bildiginiz gibi carsamba günü suyumun azalması bebegin kanala hala girmemis ve benim de acilmamın 0 olmasi dolayısiyla persembe sabahı 10 icin sezeryan randevusu almıstık.
Sabah 9da hastaneye yatısımı yaptık. Odaya gelir gelmez giydirdiler önlügümü, serumumy taktılar ve sedyeye aldılar. Annem, kayinvalidem ve esimle vedalasirken basladim aglamaya. Ameliyathane hazirlanirken koridorda beklettiler beni biraz, cikan birini gotdum o esnasa genel olmustu oyle baygin baygin gidiyordu. Ameliyathaneye alundim, anestezi uzmani geldi, epidurale dayanabilir miyim bilmiyorum beni de genel yapin dedim ana beni ikna etti epidurale.
Epiduralim de yapildi ataklarimdan basladi karincalanmaya sonra hic hissetmedim zaten. Yatirdilar beni, örtümü de gerdiler üstüme. Basladim ben titremeye. Kollarima çeneme hakim olamiyorun. Derin nefes aliyorum yok gecmiyor. Sakin olmaya calis biraz diyorlar olamiyorum. Daha ben kesecekleri ani beklerken, elif solyna bak dediler veee prensesimu siliyorlardi. Onu görünce bütün titremem gecti gözyaslarina boguldum, kirmizi dudakli pasakli bir kizdi tipki babasina benzeyen. Bogazını temizliyorlardi hortumla icim giti ama onun iyiligi icin dedim sakinlestirdim kendimi. hic aglamadi kizim. Biraz zorla aglattilar, yanima getirdiker öptüm kokladim onu, sonra üsümesin deyip götürdüler.
Bu esnada dikiyorlardi, midem agzima geliyor gibi olmaya basladi, dayanamayacagimi söyledim beni islem bitene kadar uyuttular. Cikarken babam, kayinbabam,annem, kayinvalidem ve esim kapidaydi, cok duygulandim onlari da gorunce. odama geldim, yarim saat de odamda titreme nöbeti gecirdim. Cok korkmusum ama korkulacak hicbir sey yokmus. Kizim 2 saat oksijen alup yanima geldi. Pamuk gibi elleri hic durmuyordu acikmisti. Seyrettim onu doyasiya günerce seyrettim. Geceleri hic uyumadim, sutum gelsin diye hep emzirdim,
hastanedeki en caliskan anne secti beni hemsireler.
Allah isteyen herkese nasip etsin. Simdi annemi uyuttum biraz kizimin basinda bekliyorum. Kücücük ama dünyalara bedel. Öpüyoruz teyzeleri kizimla sizi
Gelelim dogum hikayemize: sizin de bildiginiz gibi carsamba günü suyumun azalması bebegin kanala hala girmemis ve benim de acilmamın 0 olmasi dolayısiyla persembe sabahı 10 icin sezeryan randevusu almıstık.
Sabah 9da hastaneye yatısımı yaptık. Odaya gelir gelmez giydirdiler önlügümü, serumumy taktılar ve sedyeye aldılar. Annem, kayinvalidem ve esimle vedalasirken basladim aglamaya. Ameliyathane hazirlanirken koridorda beklettiler beni biraz, cikan birini gotdum o esnasa genel olmustu oyle baygin baygin gidiyordu. Ameliyathaneye alundim, anestezi uzmani geldi, epidurale dayanabilir miyim bilmiyorum beni de genel yapin dedim ana beni ikna etti epidurale.
Epiduralim de yapildi ataklarimdan basladi karincalanmaya sonra hic hissetmedim zaten. Yatirdilar beni, örtümü de gerdiler üstüme. Basladim ben titremeye. Kollarima çeneme hakim olamiyorun. Derin nefes aliyorum yok gecmiyor. Sakin olmaya calis biraz diyorlar olamiyorum. Daha ben kesecekleri ani beklerken, elif solyna bak dediler veee prensesimu siliyorlardi. Onu görünce bütün titremem gecti gözyaslarina boguldum, kirmizi dudakli pasakli bir kizdi tipki babasina benzeyen. Bogazını temizliyorlardi hortumla icim giti ama onun iyiligi icin dedim sakinlestirdim kendimi. hic aglamadi kizim. Biraz zorla aglattilar, yanima getirdiker öptüm kokladim onu, sonra üsümesin deyip götürdüler.
Bu esnada dikiyorlardi, midem agzima geliyor gibi olmaya basladi, dayanamayacagimi söyledim beni islem bitene kadar uyuttular. Cikarken babam, kayinbabam,annem, kayinvalidem ve esim kapidaydi, cok duygulandim onlari da gorunce. odama geldim, yarim saat de odamda titreme nöbeti gecirdim. Cok korkmusum ama korkulacak hicbir sey yokmus. Kizim 2 saat oksijen alup yanima geldi. Pamuk gibi elleri hic durmuyordu acikmisti. Seyrettim onu doyasiya günerce seyrettim. Geceleri hic uyumadim, sutum gelsin diye hep emzirdim,
Allah isteyen herkese nasip etsin. Simdi annemi uyuttum biraz kizimin basinda bekliyorum. Kücücük ama dünyalara bedel. Öpüyoruz teyzeleri kizimla sizi
ben biraz daha uyumaya çalışayım. inş. uyuyabilirim
kızlar bendee doğum yaptım ama herşey çok zorduu size tavsiyem 40 haftayı aşmışsanız ve hala ne sancı ne su ne nişan hiç bişiniz yoksa sakın normal düşünmeyin ben noral doğurmak çok istedim çok bekledim ama olmadı 41. haftama geldiğimde plasentam eskidiği için artık çocuk beslenemipor dedi doktor miad aşımından yatırıcaz dedi suni sancıyla herşeyi hallederiz dedii ama 10 saat sancı çektim ama olmadı kendimi yırttım ama olmadı sonunda sezeryan oldum şuan çok sancım var çok zor bebeği zor emziriyorum allah hepimizin yardımcısı olsun ama efemiz çok tatlıı ona bakınca biraz acılarımı unutuıyorumm couturnix ne yaptı haberi olan varmı onaa sancı verceklerdiii normal doğurabildimiii
Canım bende çok şeyler denedim ama fayda etmedi en son bir makalede okudum kendi sütünü az sık meme başına onu sür biraz kurusun öle ped koy göğsüne koyuyosan tabi bana çok iyi geldi
sağlıkla buyut kuzucugunuuuuuuHanimla biz geldik prensesimle. Gecmisi okuyamadim henuz cepten alintikamak da problemli, bizim icin dua rden tüm teyzelerimizden Allah raziolsun. Kizim persembe sabahi epidural sezeryanka dunyaya geldi. Aglarken nefesini tam alamiyor dua ederseniz cabuk sertlesirse soluk kapakcigi diye cok seviniriz teyzeleri. Dogum hikayemizi de yazariz ins nete bir girdigimizde. Baya bi doguran var sanirim, Rabbim hepsine saglik sihhat versin ins. Opuyoruz hepinizi
ahh ahhh ilk zamanlar benimde olmuştu hatta kanamıştı tek memeye kalmıştım ama şükür iyileşti gögsünden süt çıkınca uclarına sür kurumadan kapatma gögüslerini inşallah iyileşir arada z.yagıda sürdüm benselam kızlarr
yeni doğumlar oldumu bilemiyorum geçmişe bakamadım, olduysa allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin doğum yapan arkadaşlarım,,
yaa benim göğüslerim çok fena yara olmaya başladılar bile
lansinoh dışında yapılacak birşeu varmı öneri bekliyorummmmmmm
çığlık atarak emziriyorum artık((
wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu salataya bakkk beeeee sen yazmışın ben okumadan akşam balıgın yanına lahanasız salata yapıp yemiştimmmm süperdi kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz bu arada duyguuuuuuuuu seninle doguma gidiş hikayemiz aynıı daha önce yazdımmı bilmiyom daaa sen balıgını yiyip gitmiştin ya dogumaaaa bende balık yidim öyle gittim dogumaaaaaaaaKızlar bol bol kıvırcık salatısı yiyin süper süt yapıyo yani bana yapıyo Koca yanaklı kızımı doyurduktan sonra bide dolabada bile süt koyuyorum maşallahsanırım kıvırcık yapıyo ya da salataya koyduğum şeylerin hepsi yapıyo
tarifi veriyorum
kıvırcık
havuç
kırmızı lahana
yeşil soğan
bol limon
tuz
yağ
hadi hepiniz mutfağa salata yapmaya ben gidiyorum şimdi koca bi tabak slata yapıp yiyicem yine (salatayı akşam yiyip sütü sabah alıyosunuz bütün gece oturupda hani süt diye beklemeyin)
Öptüm sizi
amaninnnnnnnnnnnnn beşi biryerdemi taktılarrr masraflarımı üstlendilerrrrr vuuuuuuu bizimkiler 1 tene çeyrek taktılar birde 170 lira takıvedilerrrselam kızlarrr...
kiimselerden haberim yok kaç gündür giremiyorumbugün mevlütümüz vardı şükür atlattık. şu an uzatmaları oynuyoruz yakın akrabaların eşleride geldiler akşam yemeği var. ama oda bitince gece 12 gibi artık özgür olucam yaaaaaaa... heeeeeeeeeyyyyyyytttttttt beeee. bittiiii elhamdülillah
bu arada oğlum sabah 11 gibibanyo yaptı o saaten beri uyuyo. arada mızıklıyo uyanıyo azıcık emiyo ama sürekli uyuyo. mevlüt boyuncada uyudu. bol bool nazar aldık sanırım.bakalım gecemiz nasıl geçecek ???? hııı unutmadan kayınvalidemde beşi biyerde taktı hedaaayeee..veee bütüüün masraflarıda onlar karşılamışlar. mışlar derken bizim babamda birikmiş paramız vardı maaşı eksik alıyodu eşim babamda birikiyodu. doğumda ve mobilyyı da alırken eşim kasadan almış hep. sonrada babama bi kağıda yazıp vermiş şu kadr mobilyay bu kadar doğuma para aldım hesaptan düşersin die. babamda dimiş ki onları bebeğe harcamadınmı sen demiş.eşimd eeveeet demiş.yırt at o kağıdı o zamaann demiş.eşimde atıvermiş eee bugün yemek verildi 170 kişiik hoca geldi hediyeler dağıtıldı hepsini babam yaptı rabbim hepsinden razı olsun kabir azabı yaşatmasın inş. veeee herkese böyle kayınpeder kaynana nasibetsin inş... ayy çok mu mutluyum ne... hem o kadar masraf ettiler hemde üstüne bide altın taktılar yaaa. gerçi babam bu çocuk bize çok pahalıya mal oldu diomuş kaynanama ama olsun o kadar olu deeeemiiiii????
bide o kadarrr insan geldi o kadar masraf oldu dünya kadar hediye geldi. içinde işe yarar bişey yok diyebilirim bi kaç kişi dışında. yani tamam önemli olan gelmek ama getirdiğin de işe yarasın demi yada hiç getirme... hepsi birbirinden dandik büssürü hediyem oldu.napsam acaba. aman yaaaa neyse kociş yakaladı ben hemen lohusa yatağıma geçiyorum. herkese iyi akşamlar... mevlüt fotosu koycam inş. müsait olunca.
hayırlı olsun canımcımmmm 10 saat sancı çekmen çok üzücü ama sağlıkla almışsın yavrunu kucagınaa kokla benim içinnnnnkızlar bendee doğum yaptım ama herşey çok zorduu size tavsiyem 40 haftayı aşmışsanız ve hala ne sancı ne su ne nişan hiç bişiniz yoksa sakın normal düşünmeyin ben noral doğurmak çok istedim çok bekledim ama olmadı 41. haftama geldiğimde plasentam eskidiği için artık çocuk beslenemipor dedi doktor miad aşımından yatırıcaz dedi suni sancıyla herşeyi hallederiz dedii ama 10 saat sancı çektim ama olmadı kendimi yırttım ama olmadı sonunda sezeryan oldum şuan çok sancım var çok zor bebeği zor emziriyorum allah hepimizin yardımcısı olsun ama efemiz çok tatlıı ona bakınca biraz acılarımı unutuıyorumm couturnix ne yaptı haberi olan varmı onaa sancı verceklerdiii normal doğurabildimiii
MErhaba hanımlar bu saatte ayaktayım gece nöbetlerim başlamış bulunmakta. Birşeyler atıştırırken doğum hikayemi yazayım dedim :))) 21 Ekim sabahı son bir açılma umuduyla hastaneye gittim. Ama malesef açılma yoktu sezeryan kaçınılmaz sondu. Ama hiç heseba katmadığım birşey oldu, bilirsiniz 1 ay önce ağır bir faranjit geçirdim. 3 haftadırda öksürüğüm vardı bu yüzden genel anestezi yapmıyacağım dedi doktor spinal yapıcaz dedi. O anki surat ifadem çok komikmiş annem acayip tırsmıştın diyor. Neyse beni ameliyathaneye aldılar iğneyi vurdular belden aşşağısını hissetmiyorum birde öksürük için asist yaptılar. Doktor başımı okşayarak başladı anlatmaya şuan şu oluyor bu oluyor derken tam bölge kesilmeden önce temizleniyor dediğinde tüm beynimin uyuştuğunu hissettim başımdaki doktor niye bukadar heycanlandın hocam böyle olmaz hemen saknleştici verelim dediğini hatırlıyorum. Dalmışım yada ben daldığımı düşünüyorum oğlumu yanıma getirdiklerinde onu öptüm ve sonrasında çıkartmaya başlamışım verilen asist yüzünden sonrasında tekrar dalmışım. En son uyandığımda son işlemler yapılıyordu garip garip karnımın oynadığı dışında hiçbirşey hissetmedim. Sonrasında beni odaya götürdüler ve dünyalar güzeli meleğimi verdiler kucağıma. Doruğum 3750kg 49 santim bembeyaz pamuk gibi bir prensti. Okadar çabuk ayaklandım ve gelen giden okadar çoktuki nazar değdi sanrım ilk gece çok zor geçti sancılarım, öksürüğüm derken ertesi gün gazımı çıkarmamla taburcu ettiler. Şuan evimizdeyiz ve oğlumla beraber hepinizi kocaman öpüyoruz.
kızlar 13 ekim saat 1 de kızımız bereni kucağımıza aldık Allaha şükür.şu an uyuyor.sizler ne yaptınız.kimler doğurdu.kimler gün sayıyor...geçmişe pek bakamadım.dikişlerim acıyordu.şu an daha iyiyim.
wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu salataya bakkk beeeee sen yazmışın ben okumadan akşam balıgın yanına lahanasız salata yapıp yemiştimmmm süperdi kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz bu arada duyguuuuuuuuu seninle doguma gidiş hikayemiz aynıı daha önce yazdımmı bilmiyom daaa sen balıgını yiyip gitmiştin ya dogumaaaa bende balık yidim öyle gittim dogumaaaaaaaa
bebişin kanala girmediyse kanala girmeye çalışıyo olabilir cnm
MErhaba hanımlar bu saatte ayaktayım gece nöbetlerim başlamış bulunmakta. Birşeyler atıştırırken doğum hikayemi yazayım dedim :))) 21 Ekim sabahı son bir açılma umuduyla hastaneye gittim. Ama malesef açılma yoktu sezeryan kaçınılmaz sondu. Ama hiç heseba katmadığım birşey oldu, bilirsiniz 1 ay önce ağır bir faranjit geçirdim. 3 haftadırda öksürüğüm vardı bu yüzden genel anestezi yapmıyacağım dedi doktor spinal yapıcaz dedi. O anki surat ifadem çok komikmiş annem acayip tırsmıştın diyor. Neyse beni ameliyathaneye aldılar iğneyi vurdular belden aşşağısını hissetmiyorum birde öksürük için asist yaptılar. Doktor başımı okşayarak başladı anlatmaya şuan şu oluyor bu oluyor derken tam bölge kesilmeden önce temizleniyor dediğinde tüm beynimin uyuştuğunu hissettim başımdaki doktor niye bukadar heycanlandın hocam böyle olmaz hemen saknleştici verelim dediğini hatırlıyorum. Dalmışım yada ben daldığımı düşünüyorum oğlumu yanıma getirdiklerinde onu öptüm ve sonrasında çıkartmaya başlamışım verilen asist yüzünden sonrasında tekrar dalmışım. En son uyandığımda son işlemler yapılıyordu garip garip karnımın oynadığı dışında hiçbirşey hissetmedim. Sonrasında beni odaya götürdüler ve dünyalar güzeli meleğimi verdiler kucağıma. Doruğum 3750kg 49 santim bembeyaz pamuk gibi bir prensti. Okadar çabuk ayaklandım ve gelen giden okadar çoktuki nazar değdi sanrım ilk gece çok zor geçti sancılarım, öksürüğüm derken ertesi gün gazımı çıkarmamla taburcu ettiler. Şuan evimizdeyiz ve oğlumla beraber hepinizi kocaman öpüyoruz.
günaydın kızlar gece 3 gibi dalmışım 6 gibi de uyandım. çok zor bi geceydi ya .acile gittik sancı çıktı ama açılma hala ayını 1 cm. tahminen 1-2 güne doğarsın dedi ama henüz doğum eylemi başlamamış eve gönderdi o yüzden doktor. eve geldikten sonra çok açtım bi şeyler yedim uzandım bi daha başladı neyse geçti ben fırsattan istifade mutfağı toplayayım dedim sen misin ayakta duran eğilen bükülen daha beter oldu(
y,ne uzandım zar zor kıldım namazımı sonra öyle bitkinlikten uyumuşuz eşimle.
ya ben sancı gelince çok kasıyorum kendimi ve sonrasında yani sancı geçince felaket bir yorgunluk hissediyorum. tansiyonum mu düşüyo neyse artık elim kolum kalkmıyo. bunu engellemenin bi yolu var mı kızlar yani doğru nefes alma tekniği falan ??
şu an yine az sancı var belimde ve oturunca artıyo daha çok yalancı sancı mı bu acaba
OSMANLICA BURÇLAR
K0Ç= Dawar'ül kurban :)
BOĞA= Sığır-ül camış :)
İKİZLER= Adem-ül çift-i aynın :)
... ...YENGEÇ= Mahluk-ül Derya-ül ßöcekwari :)
... ... ... ASLAN= Mahlükat-ül wahşi :)
BAŞAK= Neßâtat-ül arpa-ü yulaf :)
TERAZİ= Endaze-i kantar :)
AKREP= Haşerat-ül zehr-i zıkkım ( :
YAY= Silah-ül zemßerek ( :
OĞLAK= Dawar-ül sakal-i sivri ( .
KOWA= Damacana ( :
BALIK= Mahsülat-i Derya ( :
sağlıkla buyut kuzucugunuuuuuu
ahh ahhh ilk zamanlar benimde olmuştu hatta kanamıştı tek memeye kalmıştım ama şükür iyileşti gögsünden süt çıkınca uclarına sür kurumadan kapatma gögüslerini inşallah iyileşir arada z.yagıda sürdüm ben
wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu salataya bakkk beeeee sen yazmışın ben okumadan akşam balıgın yanına lahanasız salata yapıp yemiştimmmm süperdi kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz bu arada duyguuuuuuuuu seninle doguma gidiş hikayemiz aynıı daha önce yazdımmı bilmiyom daaa sen balıgını yiyip gitmiştin ya dogumaaaa bende balık yidim öyle gittim dogumaaaaaaaa
amaninnnnnnnnnnnnn beşi biryerdemi taktılarrr masraflarımı üstlendilerrrrr vuuuuuuu bizimkiler 1 tene çeyrek taktılar birde 170 lira takıvedilerrr
maşallahh kızzz allah bozmasın saadetiniziiiiiiiiiiiiresimleride bekliyorıummmm
hayırlı olsun canımcımmmm 10 saat sancı çekmen çok üzücü ama sağlıkla almışsın yavrunu kucagınaa kokla benim içinnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?