yalan oldu o sancılar ya şu an hiç bi şey yok :)) 2 saattir ütü yapıyorum bi şeyler yiyip akşam yemeğimi yapacam belim ağırıyo ama açılma falan yok bu gidişler sezaryen olacak galiba. . sancı gelince insan hiçbir şey düşünemiyo ki Allah yardımcımız olsun. bi de benim sıpa karnımı sertleştiriyo bi yerde toplanıyo o da acıtıyo canımı. eni sonu doğacaklar ha bugün ha yarın napalım beklicez artık :))
senin de yarın belli olur bence.sen neye karar verdin şehir merkezine mi gidecen orda devlette mi yapacan doğumu?? hakkımızda hayırlısı bakalım
dün gece eşimle yaşadıgımız komik bir olayı anlatmak istiyorum gerçi bize komik geldi ama
akşam saat 11 gibi annem koltukta uyuyakalmıştı bebişim uyandı altını degiştiriyordum başladı bagırmaya uşagım
o anda annem yattıgı yerden sıçrayıp gözleri kapalıı bana ver bana ver diye söylenmeye başladıeşimle
birbirimize bakıp gülmeye başladık dedim yat aşagı anneeee baktım annem hoppp devriliverdi biz kıkır kıkır gülmeye
devam ediyoruz özgür gene bagırdı annem yattıgı yerden bana ver bana ver deyince eşim agzını kapatarak odadan kaçtı
neyse yattık tam uyicam eşim başladı söylenmeye bana ver bana ver diye ay o an çok komikti beaa
herkese merhaba
Cok mutluyum gorumcem gıttı bı okadarda yorgunum dun gece 2 ye kadar 2 cocukla yatakta ugrastım pıslık kalkıp bakmadı bıle 9 da yattı uyudu donra sabah bı kalktımkı kocam kahvaltı hazırlıyo oglumm basımda ben uykusuz ev dagnık kadın gıyınmıs ablama gıdıcem dıye oturuyo neyse mufagı temızledım ortalıgı topladım hala oturuyo makneyı bosaltım basımda benımle sohbet edıyo ben sırtım agrısından dıkıs agrımdan oluyorum neyse annem geldı buyuk oglumu goturdu sonra ben basladım ıse toz aldım once tuvaletı yıkadım evı supurdum sıldım camasır topladım yanı dıp kose temızlık yaptım sırtım dıkısım dıyerek senınkı basım agrıyo dıye oturdugu yerden kalkmadı sonrada esım goturdu onu pıslık ya nasıl kızdım geldıgınden berı boyle ne dıye geldın evıme orası burası agrıyo hep aman gıttıya cok sukur cok mutluyum cok evımı tertemız yaptım oglumu doyurdum kendımde gıyındım sımdı kuzenlerım gelıcekmıs onları beklıyorum sırtım muthıs agrıyo bu arada ama evımden bı negatıf elektırık cıktı gercekten cok kotu b ınsanmıs dogurdugum gunden berııs yapıyorum bı aksam sofra kurmadı hep hasta hasbam
neyse paylasmak ıstedım suan ınanılmaz mutluyum ama ıyıkı gıttı suratsız nebrut sey oh beee
ya birdeee benim 2 gündür acayip başım dönüyor ve midem bulanıyoooo
annemde diyo ki hamilemisinNeden böyle oldum ki sizde de oluyormuuuu??
Birde kan ilacı kullanıyormusunuzzzzzzzzzzzzzzz
hımmmmm ondan olabilirrr dr kan ilacı yazmış receteye bende var göründüğü için eczacı vermemiş şimdi anneme sordumevet canım kan ilacı kullanıyorum tansiyonun düşüyodur belki kendini yormamaya çalış benim de tansiyonum düşüyo ayakta kalırsam eğer.
Arkadaşlar aramızda Van'da oturan var mı bilmiyorum ama Doğu'da oturan depremden etkilenen tüm herkese çok büyük geçmiş olsun.
Bende devam ediyorum kan ilacına Burcu. Zaten gebelik sürecinde kansızdım hep. Bende de baş dönmesi var, neden oluyor acaba.
ayy siz çok alemsiniz yaaa....gidemiyorum burdan
bana ver bana ver heee
ya birdeee benim 2 gündür acayip başım dönüyor ve midem bulanıyoooo
annemde diyo ki hamilemisinneden böyle oldum ki sizde de oluyormuuuu??
birde kan ilacı kullanıyormusunuzzzzzzzzzzzzzzz
selam kızlarrr...
kiimselerden haberim yok kaç gündür giremiyorumbugün mevlütümüz vardı şükür atlattık. şu an uzatmaları oynuyoruz yakın akrabaların eşleride geldiler akşam yemeği var. ama oda bitince gece 12 gibi artık özgür olucam yaaaaaaa... heeeeeeeeeyyyyyyytttttttt beeee. bittiiii elhamdülillah
bu arada oğlum sabah 11 gibibanyo yaptı o saaten beri uyuyo. arada mızıklıyo uyanıyo azıcık emiyo ama sürekli uyuyo. mevlüt boyuncada uyudu. bol bool nazar aldık sanırım.bakalım gecemiz nasıl geçecek ???? hııı unutmadan kayınvalidemde beşi biyerde taktı hedaaayeee..veee bütüüün masraflarıda onlar karşılamışlar. mışlar derken bizim babamda birikmiş paramız vardı maaşı eksik alıyodu eşim babamda birikiyodu. doğumda ve mobilyyı da alırken eşim kasadan almış hep. sonrada babama bi kağıda yazıp vermiş şu kadr mobilyay bu kadar doğuma para aldım hesaptan düşersin die. babamda dimiş ki onları bebeğe harcamadınmı sen demiş.eşimd eeveeet demiş.yırt at o kağıdı o zamaann demiş.eşimde atıvermiş eee bugün yemek verildi 170 kişiik hoca geldi hediyeler dağıtıldı hepsini babam yaptı rabbim hepsinden razı olsun kabir azabı yaşatmasın inş. veeee herkese böyle kayınpeder kaynana nasibetsin inş... ayy çok mu mutluyum ne... hem o kadar masraf ettiler hemde üstüne bide altın taktılar yaaa. gerçi babam bu çocuk bize çok pahalıya mal oldu diomuş kaynanama ama olsun o kadar olu deeeemiiiii????
bide o kadarrr insan geldi o kadar masraf oldu dünya kadar hediye geldi. içinde işe yarar bişey yok diyebilirim bi kaç kişi dışında. yani tamam önemli olan gelmek ama getirdiğin de işe yarasın demi yada hiç getirme... hepsi birbirinden dandik büssürü hediyem oldu.napsam acaba. aman yaaaa neyse kociş yakaladı ben hemen lohusa yatağıma geçiyorum. herkese iyi akşamlar... mevlüt fotosu koycam inş. müsait olunca.
gözünaydın canım.allah analı babalı büyütsünkızlar bendee doğum yaptım ama herşey çok zorduu size tavsiyem 40 haftayı aşmışsanız ve hala ne sancı ne su ne nişan hiç bişiniz yoksa sakın normal düşünmeyin ben noral doğurmak çok istedim çok bekledim ama olmadı 41. haftama geldiğimde plasentam eskidiği için artık çocuk beslenemipor dedi doktor miad aşımından yatırıcaz dedi suni sancıyla herşeyi hallederiz dedii ama 10 saat sancı çektim ama olmadı kendimi yırttım ama olmadı sonunda sezeryan oldum şuan çok sancım var çok zor bebeği zor emziriyorum allah hepimizin yardımcısı olsun ama efemiz çok tatlıı ona bakınca biraz acılarımı unutuıyorumm couturnix ne yaptı haberi olan varmı onaa sancı verceklerdiii normal doğurabildimiii
iyi geceler. çok sancım var .acile gittik 10 gibi sancı var ama açılma hala bir cm. dua edin kızlar şu an kıvranıyorum resmen yazarken
filizcim hadi hayırlısı inş en kısa zamanda doğurursun.son olarak ütü yapıyormuşsun çok yorma kendini.günaydın kızlar gece 3 gibi dalmışım 6 gibi de uyandım. çok zor bi geceydi ya .acile gittik sancı çıktı ama açılma hala ayını 1 cm. tahminen 1-2 güne doğarsın dedi ama henüz doğum eylemi başlamamış eve gönderdi o yüzden doktor. eve geldikten sonra çok açtım bi şeyler yedim uzandım bi daha başladı neyse geçti ben fırsattan istifade mutfağı toplayayım dedim sen misin ayakta duran eğilen bükülen daha beter oldu(
y,ne uzandım zar zor kıldım namazımı sonra öyle bitkinlikten uyumuşuz eşimle.
ya ben sancı gelince çok kasıyorum kendimi ve sonrasında yani sancı geçince felaket bir yorgunluk hissediyorum. tansiyonum mu düşüyo neyse artık elim kolum kalkmıyo. bunu engellemenin bi yolu var mı kızlar yani doğru nefes alma tekniği falan ??
şu an yine az sancı var belimde ve oturunca artıyo daha çok yalancı sancı mı bu acaba
hayırlı olsun canım bebişin sağlıklı uzun ömrü olsun.kızlar 13 ekim saat 1 de kızımız bereni kucağımıza aldık Allaha şükür.şu an uyuyor.sizler ne yaptınız.kimler doğurdu.kimler gün sayıyor...geçmişe pek bakamadım.dikişlerim acıyordu.şu an daha iyiyim.
tekrar gözünaydın canım.
kızlar gecikmeli de olsa ben de yazmak istedim doğum yaptığım günü.
11 ekim sabahı erkenden gittik hastaneye annem ben ve eşim.sonra hemşireler aldı beni bi odaya ayrıldım annemden eşimden vedalaştım.sonda taktılar o biraz kötüydü yani çok acımadı ama heran tuvaletim varmış gibi hissettirdi.serum takıldı dosyalarıma tekrar baktılar ve doğuma götürmek için sedyeye aldılar .anestezist belimden iğnemi yaptı az acıdı anlıktı hemen geçti acısı vee ayaklarım ısınmaya başladı.sonra da tamamen uyuştu başımdaki hemşire hep sordu buayı hissediyomusun şurayı falan diye.ama yok gitti ayaklar his yok ama dokunduklarını hissettim acı yoktu. bi ara tansiyonum düştü midem çok bulandı öğürdüm hatta ama erkenden kestiğim için yemeği bi gün önce çıkarmadım hiç.aklınızda bulunsun sez.dan önceki gün erkenden yemeği kesin.suyu bile.
sonra müdehale ettiler birden kesildi bulantı.ondan sonrası çok güzeldi doktorumun bak kızın işte demesiyle ağlamasını duydum ve bi baktım ki kuzum ordaydı çok ağlayamadım tıkandım bi damla aktı sadece gözümden.
benimdi ve 9 ayın sonunda onu görebilmiştim çok mutluydum sağlıklı mı dedim sadece konuşamıyordumki.evet dedi doktor maşallah çok güzel bi kız dedi sevdiler ordki herkes sonra üşümesin diye hemen götürdüler yeşile sardılar çıkarırken bidaha baktırdılar ve gitti.eşim karşılamış kızımızı onunla o da çıkmış yukarı videoya çekmiş hatta annemler ağlamışlar görünce.
sonra beni de dikişimi tamamlayıp yukarı çıkardılar dikim sırasında organlarım acıdı biraz baskıdan sanırım ama hepsi geçti.
odama çıkardılar vee kızımı getirdiler ilk iş emzirmek istedim ve emzirdim tecrübesizce.bakıştık tanıştık.çok şükür Rabbime.bana bize bu duyguyu tattırdı Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın.
Canım geçmiş olsun Allah yardımcın olsun valla her gün bi şey oluyo oralarda insan diken üstünde olur sürekliselam kızlar...vandakı 7.3 sıddetındekı depremı burda fecı sekılde hıssettık..telde tebrık ıcın arayan arkadasımla konusurken sallanmaya basladık..annem bana kirişin altında dur dıye bagırıyo ben anne bebegımın yanına gıt dıye bagırıyorummm...evladın evladı ıste..deprem devam ederken basına geldım kızımın Allahım esırge dıye dıye nasıl sakınlestıgımı bılmıorum..artcılarda dvm edıyor...vanda olan deprem mardınden bu denlı hısseıdlıyorsa sıddetı kesınlıkle cıddıdır dıye konusmustuk annemle ılk 6.6 dedıklerınde degıldr 7 den assagı demıstık...7.3 mus dogrusu..
ınsanın aklına gelmıyor degıl..onca sehıd topraga verılırken gıkını cıkarmayan vanlılara Allahtan bır ıkazmıydı bu acaba...
rabbım korusun esırgesın...
anne olmak ne degısıkmıs kızlar..gogsunuz yara oluyor kanıyor ama ona o memeyı vermek ıcınde can atıyorsunuz..oylekı emerken ıcınız sızlıyor ama evladd ıste..anne olunca anlarsın dedıklerı ne dogruymus...
rabbım herkese nasıp etsınn..tez vakıtte kurtarsın ınsaallah...
Ben kullanıyorum 3 ay daha devam ediceksin dedilerya birdeee benim 2 gündür acayip başım dönüyor ve midem bulanıyoooo
annemde diyo ki hamilemisinneden böyle oldum ki sizde de oluyormuuuu??
birde kan ilacı kullanıyormusunuzzzzzzzzzzzzzzz
dün gece eşimle yaşadıgımız komik bir olayı anlatmak istiyorum gerçi bize komik geldi ama
akşam saat 11 gibi annem koltukta uyuyakalmıştı bebişim uyandı altını degiştiriyordum başladı bagırmaya uşagım
o anda annem yattıgı yerden sıçrayıp gözleri kapalıı bana ver bana ver diye söylenmeye başladıeşimle
birbirimize bakıp gülmeye başladık dedim yat aşagı anneeee baktım annem hoppp devriliverdi biz kıkır kıkır gülmeye
devam ediyoruz özgür gene bagırdı annem yattıgı yerden bana ver bana ver deyince eşim agzını kapatarak odadan kaçtı
neyse yattık tam uyicam eşim başladı söylenmeye bana ver bana ver diye ay o an çok komikti beaa
canım ya sansımız mı yok ne lohusalık yasayamadım valla benımde bogasım geldı zaten kalsaydı bırbırımıze gırerdık artık sende kendını cok yorma canım bunlargecıcek mutlu mutlu bebeklerımızı buyutcez ınsallah
coook sukur cok mutluyum negatıf enerjısınıde aldı gıttı pıslık esım geldı bıraz once benım esım pek hedıyeden anlamaz geneldebırlıkte alırız 2. kez kendılıgınden gıdıp bırsey almıs gercı degıstırcem ama mutluluktan agladm bana bılezık almıs cok mutluyum rabbım daım etsın huzursuz gunlerın karsılıgında rabbım benı sevındırdı umarım hep bırlıkte mutlu oluruz kızlar edenler bulur rabbım onlarında gonlune gore versın nıyetlerıne gore
kocısımle zaman gecırıyım bırz gelırım yıne ohh ustumden bu yuk kalktı
nefret geldıııııı....
1,5 saat once ocaga koydugum kabak hala pişiyo..mutfaga dakkada gıren annem tencerenın kapagını kaldırıpta pişmişmi dıye bakmıyo bıle...sonrada ne pişiyo bu yemek 1,5 saatr dıye laf edıyo...oturamıyom kalkamıyom..dunya bulasık yıkadım yemek yaptım..goguslerım kanıyo..ısıttıgımde laf cabası...kıcım yer gormuyo..doktor bana 15 gun oturmayıp yatacaksın dıyo..nasıl yapcaksamm..dıkıslerım sızlıyoo..vc ye gıtmeye korkuyorum pansuman olayı sıkıntı yapıyoo...bır allahın kuluda dur su ısını ben yapıyım demıyo...ne bu yaa..ne yanı sımdı...
cnm ya benimde sütüm azalmaya başladı bende artık biberondan memeye geçirecektim kızımı zaten az geliyo sağıp vermeye devam ediyorum bende yarın humana alıp başlıycam sana fayda etmedimi :26:kızlarr çok yorgunum çok uykusuzum ,bebeğim açlıktan uyumuyo sanırım ,gece tek öğün mama verdim 50 ml hüpletti ,bide süt sağmıştım 2. uyanmadada onu verdim hüpletti ,ama başka sağılmış sütüm yok ,gündüz hep emziriyorum ama mamoşlar yumuşacık yaa..rezene içiyorum ,humabna ,bal -pekmez şerbeti ,tatlı yiyorum soğan tiyorum daha napcam bilmemki ,fıstıklı baklava yediğimde aldığım verimi alamıyorum ,şimdi kacamdan istedim git al diye ,annen tatlı yaptı ya dedii..annamlegülüştlüler..ama ben onlardan istiyorum ..aldırcam kesiinn...ama dombik olcam ben yaa..ablam balkabağı ye dedi ,bahçede varmış bitane getirdim eve yarın bişeyler yapcam ondanda ..daha neydiyim bilemiiiiyoruuuuuuuuuuuuuuuuummm((((((
bugün misafirde geldi,sabahten beri hizmet ediyorum ,kek yaptım poaça yaptımm...aman yaaa....hizmet bekliyo millet lohusa kadından resmen ...bide kaynanam annen gitmeden mevlitini okutalım diyomuş ,annem yardım etsin kendisine diye ,annem 40 çıkmadan gitcek yaa..hemen aradan çıkaralım diyo ..bilmiyorum ona ne yapcaz....
bu arada selamsız girdiimm..öpüyorum hepiizi bacılarrrr..
ayyy o ne beee uyuz seye bakkk valla burdan oraya atlayıp kadını yolasım geldiiii piss o kadar gelmişin bir işin ucundan tut logusa kadına hizmet ettirmek için gelmişvalla bacm sanada maşallahhhh ama dikkat et bak bende yatmadım etmedim acımıyo diye diyee dün makinam yıkamadı dag gibi bulaşıgı tek başıma yıkadım annem gelip yardım bile etmedi butun gece dikiş agrımdan öldümmm iyileşmeden iş güç yapma sonrası acı oluyooo bak annem geldi geri benden hala hizmet bekliyor eşim bulaşık yıkarken halimi gördü iki büklüm olmuştum bana dedi ki ben bir daha evde yemek yemem senden bişey istemem dedim niye ne yaptım demezmi ben haline acıdım iki büklüm olmuşsun benden saklıyorsun iyi gibi görünmeye çalışıyorsun ben sana kıyıpta bana yemek hazırla diyemem ahhh ahh herkesin derdi başka annem gidecek salı günü kaynana gelecek birde ona hizmet edicem güya logusayım yaa kısacası acınacak haldeyim bende offf offff
iremm canım geçmi olsunnn arçılar devam ediyormuş hala son dakika yazıları geçiyodu tv de
cok sukur gıttı canım kurtuldum ama yorgunlugumu nasılatıcam bılmıyorumcnm gözünaydın çok güldüm baya kızmışsın sen neyseki gitmiş görümcen :)))
kan ilacı kullanıyorum cnm ben yorgunluktan olabilir geçmezse doktorunu bi ara istersen
bende aldı dıye ıcımden kızdım aslında degıstırmeye gıttım ıstedıgım bılezık yokadamlarda kazıklamaya adam arıyo bılmedıgım bı yerden almıs yarın gıdıp bıldıgım baska bıyerden degıstırmeyı denıycem cok pahalı bu arada altın dusunmesı yeter keske bırlıkte alsaydık amabenim minik öküz hiçbirşey almadı bitane elmas yüzüğüm vardı onun kolyesini alimmi diyor bugün ben kızınca söyleme al dedim bende atçam terliği kafasına asabımı bozuyo gıcık
canım allah yardımcın olsun bende dıkıslerımden korkuyorum umarım saglamdırlar hala dun cok agrımıstı cunku bıze yardım eden yok barı kostek olmasınlarnefret geldıııııı....
1,5 saat once ocaga koydugum kabak hala pişiyo..mutfaga dakkada gıren annem tencerenın kapagını kaldırıpta pişmişmi dıye bakmıyo bıle...sonrada ne pişiyo bu yemek 1,5 saatr dıye laf edıyo...oturamıyom kalkamıyom..dunya bulasık yıkadım yemek yaptım..goguslerım kanıyo..ısıttıgımde laf cabası...kıcım yer gormuyo..doktor bana 15 gun oturmayıp yatacaksın dıyo..nasıl yapcaksamm..dıkıslerım sızlıyoo..vc ye gıtmeye korkuyorum pansuman olayı sıkıntı yapıyoo...bır allahın kuluda dur su ısını ben yapıyım demıyo...ne bu yaa..ne yanı sımdı...
off kızlar ya bebeğimin kontrolü vardı biz hastanede de yattık ya geçen hafta 4 gün işte onun kontrolüydü ama doktor taa 2 kasıma gün vermiş yokmuymuş neymiş.çok canım sıkıldı başkasına da götürmek istemiyorum hem o doktor iyi hem de o tedavi etti o biliyo yani bebeğimi.8 gün beklicezz.ee kilosuna falan da bakardı acaba bu arada sağlık ocağına götürüp rutin şeylerine orda mı baktırsamki.bebeğim doyuyo gibi ama kilo almışmı merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?