merhaba kızlar,
22.10.2011 ve 12.10 kızım cemre dünyaya geldi.
son ana kadar normal doğumu istedik ve allahtan normal oldu.
c.tesi sabahı 9.00 da hastanedeydik ve kan alımı vs den sonra
9.30 da ilk muayenem yapıldı ve 5 cm açılmıştı, ancak kızımın kafası dik gelmediği için
(ense ve kafa şeklinde olduğundan) öncelikle normali deneyeceğini ve büyük bir olasılıkla
değişeceğini söyledi. suni sancı ile sancılar sıklaştı ve tekrar muayene olduğumda 8 cm açılmıştı,
dr da geldi ve iyice sancılar artmıştı, gerekenler yapıldı ve artık sıra bendeydiıkınmam gerekiyordu
ama ancak 4. ıkınmamda o da iki ebe ve hemşire sayesinde cemre dünyaya geldi.
ayaklarının mor olması dikkatimi çekmişti ve saatin 12.10 olduğunu öğrenmiştim.
kızımın gelişi ve kamadan dolayı içte ve dışta dikişlerim oldu canım dün daha çok ağrıyordu
ancak sezeryan olmadığı için şanslıyım, dikişlerim inşallah yakında geçer.
kızım 3380 doğdu ve şu an evdeyiz galiba sütüm az ve bebek aç sürekli ağlama pozisyonunda
ve ben şimdi mama vermeye çalışıyorum.
benim kan grubum o + ve kızımın b + o yüzden sarılık olabilirmiş, aç bırakmamam lazım ne yapayım.
geride kalan arkadaşlara dua ettim dilerim kabul olmuştur.
kimler doğum yaptı bilmiyorum ama dilerim yapmayanlar rahat bir şekilde normal doğum yaparlar.
bu arada sütün bol olması için neler yapabilirim acele cevap verirseniz sevinirim.
kızlar ya söylemesi biraz şey ama ben acayip kabızımve ciddi anlamda sorun yaşıyorum iki gündür canım ğzımda diyebilirim.. şimdi ne yapmam lazım bi takım yollar denedim bol sıvı alımı gibi ama kar etmedi.. çok canım yanıyor ve wc ye gitmeye korkar oldum ki dikilerim ağrıyana kadar bekliyorum galiba şu hemoroid tarzı bişi oldum neyse işte fitil filan mı alıyım napıyım bilemedim ayy zeytinyağı bile içtim banamısın demedi.. yardım liiittfennn :103:
ahtermina sancılara dayanmak için yol sormuşun.sancı geldiğinde bi yere tutunup derin nefes al burnunlaağzınla hafif üfleyerek karnına göndercen oksijeni.kasılmanı da bebeğide rahatlatır ama tarifi zor sancı gelince dene bulmaya çalış.ben öyle dayandım işe yaradı
günaydın herkese koca göbeğimle burdayım yine. yeni uyandım gece uyuyamadım bi türlü. kahvaltı yapıp yürüyüşe çıkayım belki işe yarar
merhaba kızlar,
22.10.2011 ve 12.10 kızım cemre dünyaya geldi.
son ana kadar normal doğumu istedik ve allahtan normal oldu.
c.tesi sabahı 9.00 da hastanedeydik ve kan alımı vs den sonra
9.30 da ilk muayenem yapıldı ve 5 cm açılmıştı, ancak kızımın kafası dik gelmediği için
(ense ve kafa şeklinde olduğundan) öncelikle normali deneyeceğini ve büyük bir olasılıkla
değişeceğini söyledi. suni sancı ile sancılar sıklaştı ve tekrar muayene olduğumda 8 cm açılmıştı,
dr da geldi ve iyice sancılar artmıştı, gerekenler yapıldı ve artık sıra bendeydiıkınmam gerekiyordu
ama ancak 4. ıkınmamda o da iki ebe ve hemşire sayesinde cemre dünyaya geldi.
ayaklarının mor olması dikkatimi çekmişti ve saatin 12.10 olduğunu öğrenmiştim.
kızımın gelişi ve kamadan dolayı içte ve dışta dikişlerim oldu canım dün daha çok ağrıyordu
ancak sezeryan olmadığı için şanslıyım, dikişlerim inşallah yakında geçer.
kızım 3380 doğdu ve şu an evdeyiz galiba sütüm az ve bebek aç sürekli ağlama pozisyonunda
ve ben şimdi mama vermeye çalışıyorum.
benim kan grubum o + ve kızımın b + o yüzden sarılık olabilirmiş, aç bırakmamam lazım ne yapayım.
geride kalan arkadaşlara dua ettim dilerim kabul olmuştur.
kimler doğum yaptı bilmiyorum ama dilerim yapmayanlar rahat bir şekilde normal doğum yaparlar.
bu arada sütün bol olması için neler yapabilirim acele cevap verirseniz sevinirim.
Gözünüzaydın kızlar allah analı babalı büyütsün inşallahKızlarr bende 16.10 tarihi itibariyle minigiimi kucagıma aldım..dogum hikayemi en kısa zamanda paylasıcam ..yalnız bu süt olayı cok canımı sıkıyo 3-4 kere gece mama verdik uyudu neyseki..dusa girip sütümü sagıyorum ama cok az geliyo bütün gün kompostolar havada ucusuyo günde 3 kere humana still tea içiyorumniye böyle anlamadım..pompam da medela elektrikli olanı manuel degil..yar bana bi çareeeeeeeee (
Kızlarr bende 16.10 tarihi itibariyle minigiimi kucagıma aldım..dogum hikayemi en kısa zamanda paylasıcam ..yalnız bu süt olayı cok canımı sıkıyo 3-4 kere gece mama verdik uyudu neyseki..dusa girip sütümü sagıyorum ama cok az geliyo bütün gün kompostolar havada ucusuyo günde 3 kere humana still tea içiyorumniye böyle anlamadım..pompam da medela elektrikli olanı manuel degil..yar bana bi çareeeeeeeee (
canım düzene girecek inş herşey zamanla..Kızlar biiiz geldik, biz geldik diyorum zira benim edepsiz kızım bütün gün kucak istiyor 2 gündür huyu değişti sabahtan akşama kadar uyanık geceleri de öyle böyle uykusu nazar mı değdi anlamadımBabamla konuştum emiyorsa problem yok diyor hiç iş yapamıyorum tuvalete bile gidemiyorum kafayı yicem sanırım
filizcim azıcık kaldı zamanın benim 1hafta oldu bugün inanılmaz çabuk geçti ayağa hemen kalktım,sen de tadını çıkar son günlerin ama hep korkutuyorlardı ya bizi yok sonra uyku yok hayat zehir ben inan rahatım birhaftadır uslu şimdilik yavrucum(maşallah barekallah) pozitif düşün hergün uyanıncagünaydın herkese koca göbeğimle burdayım yine. yeni uyandım gece uyuyamadım bi türlü. kahvaltı yapıp yürüyüşe çıkayım belki işe yarar
bana da babaannem almış onu gelirken ayy nasıl mutlu oldum 84 yaşında kendisi, oyy allah başımızdan eksik etmesinarkadaşlar çok güzel bir şey buldum kuzumiçin paylaşayım dedim. BİM lerde hani sepet içinde terlik çamaşır varya onların arasında kutuda gümüş kaplama bebek çerçevesi buldum. içinde erkek bebek resmi ortada ve kenarlarda her ay için bir delik var. çerçeveyi açıp içindeki resimli kartonu n üzerine bebeğinizin bir yaşınakadar her ayki remini yerleştirebilirsiniz.çok hoşuma gitti. keşke resim yükleyebilseydim. bir bakın derim. bir de gaz sancısı için esra erolun önerdiği kimyonlu bir tarif var. ben denedim kuşum gazını kolay çıkarıyor. ama zararı varmı bilmiyorum. elimden geldiğince mecbur kalmayınca vermeyim diyorum ama kaynanam dayıyor çocuğa bitkisel diye ha bir de bana da içiriyor. neyse sesimi çıkarmıyorum. 5-6 gün sonra gider ve ben kenemle başbaşa kalırım.
mimiklerini yerim ben onuneda fırata benzesin diyodun bak, rüzgarımda çok sempatik bi yavru olcak
yusufda başından beri cool tavrından vazgeçmedi, hala bizi tınmıyo bebebazen babası, bazen ben oluyor... ama çok cilveli, göz süzmeler filan çok can yakcak kuzum
yaaaa erken erken doğurursanız olacağı budur hanım hanım :)) kimseler kalmadı valla topikte. kasımdakiler bizi takip ediyo artık onlar da dökülmeye başlamıştır şimdi :))
sorma Eda ya gelmiyo bi türlü bi de bizim enfeksiyon kaynaklı erken doğum riskimiz vardı güya peeehhhh 42yi görecez bu gidişle :))
salıya randevumuz var bakalım doktor ne diyecek .sonu sezaryen görünüyo ama bakalım..
dikişlerine de dikkat et canım. annen nasıl oldu anjio olacaktı oldu mu?
onun komik mimiklerini sevsinler :)) benimki karnımı şekilden şekile sokuyo ben de onla idare ediyorum işte
bide enfeksiyon olmasa yaşında gelir safamız heralde
hakkınızda hayırlısı olsun canım ben bebeğimin yan durduğunu 6 saat sancı 9 santim açılma olduğunda kalp atışları zayıfladığında öğrendimdoktor kurbanı oldum gerçi ama bebeğimin zarar göreceğini bilseydim hiç diretmez hemen sezo olurdum hala kafasının şekli bozuk ve gelmeye çalıştığı taraf yumuşak
annemide unutmamışsın canım saolasın 10.10 da rüzgar doğdu 11.10 da annem üst katta ben alt katta yatıyorduk :) hatta oğlumla anneannesini ziyaret bile ettikçok şükür sonuçları temiz
karnının şekilden şekile girmesini özliyceksin filizcim ben rüzgar doğdu ertesi gün yanımda yatarken karnımı tutup neden oynamıyo diye düşündümhala hareket beklediğim oluyor
Merhaba arkadaşlar, oğlum uyuyor, babası da uyuyor...))
Ben de kısaca doğum öykümüzden bahsetmek için gireyim dedim, geçmişe hiç bakamadım herkes iyidir umarım...
Perşembe gündüz sancılarım başlamıştı, düzenli sık olana kadar bekledik, saat 23 gibi sıklaşmaya başladı, ben de duşumu aldım, saat 00:30 da evden çıktık, sancılarım 5-6 dakikaya bir 30 saniyeden uzun sürmeye başlamıştı... Hastaneye acilden girişimizi yaptılar, doktoruma haber verildi...
Nts de sancılarım 6 dakikaya bir çıktı, açıklığım da 2 cm idi, bebeğin duruşu da çok güzeldi, hemşireler moral verdiler bayağı, doğumun başladığını söylediler...
Serum takıldı ve beklemeye başladık, yaklaşık bir saat sonra açıklığım 5 cm olmuştu, sancılar da sıklaşmaya ve kuvvetlenmeye devam ediyordu... Eşim yanımdaydı, sancı olduğunda belime ufaktan masaj yapınca az da olsa rahatlıyordum, açıklığın 5 cm olduğunu söylediklerinde kardeşimi aradık annemi getirdi hastaneye.Ben bu esnada kustum, bana bunun normal olduğunu korkmamamı söyledi hemşireler, küçük tuvaletimi yaptım bir kez de... İkinci kez kusmam gerekti malesef ve o biraz zor oldu çünkü kusma esnasında sancı başladı ve suyum geldi...
Bir süre sonra sancılar sıklaştı ve şiddetlendi, tekrar tuvalete oturdum hemşire ve annemin yardımıyla ama bu kez çok yoğun şekilde büyük tuvaletimi yapma hissi vardı, bana kesinlikle ıkınmamamı onun çiş değil bebek olduğunu söylediler...
bir kez daha açıklığa baktılar ve 8 cm olduğunu söylediler, doğumhaneye gitme zamanı gelmişti artık...
Ben sürekli "bana yardım edin, bebeğime yardım edin diyordum", sancıların bebeğimi rahatsız edip etmediğinden kaygılanıyordum...
Doğumhaneye indik, saat 3 sıralarıydı sanırım, beni hazırladılar, doktorum gelmişti, bana "seninkiler yukarıda 9 doğuruyor" dediben de "onların yerinde olmak isterdim" dedim.
Doktorum her şeyin yolunda olduğunu bebeğimi gördüğünü söyledi hatta "istersen saçından bir tutam vereyim" dedi... Sonra sancı geldiğinde ıkınmamı söyledi, 2. ıkınmamda sancı bitince durdum ama doktorum "durma devam gelmek üzere" dedi tekrar ıkındım ıkınmam bitmeden bebeğim doğdu, çocuk doktoru gelmişti zaten o aldı bebeğimi temizleyip muayene etti, ve çok sağlıklı olduğunu söyledi... 2950 gr 51 cm olduğunu söyledi, ben de doktoruma "hani 3250 gr dı" dedim (son muayenemizde öyle demişti), "aman sağlıklı da gramına mı taktın" dedi...
Daha sonra benim dikişlerim tamamlandı, bu arada bebeğimi giydirip yanıma yakın tuttu bir hemşire, öyle güzeldi ki...))
Dikiş atılırken sağ bacağım çok titriyordu, normal olduğunu söyledi hemşireler... Ben dikiş atılırken bağırdım bir iki kez, doktorum "uyuşturduk acı duymaman lazım" dedi, "sanırım işlemin yapıldığını bildiğimden psikilojik olarak yapıyorum" dedim; ama çığlıktan sonra bebğime "korkma bebeğim" dedim doktorum da "ooo sen anne olmuşsun bak" dedi...
Doğumhaneden odamıza indik saat 4 civarı...Hemşire bebeğimi nasıl emzireceğimi gösterdi, tabii sütüm yoktu ama bebeğim memeyi kaptı...Doktorumuz saat 6 -7 gibi taburcu olabileceğimi söyledi, perhiz vermedi, ama kabız olmamaya gayret et dedi, dikişerimin bakımını ve kullanacağım ilaçlarımı anlattı... Çarşamaba günü bebeğimin kontrolü ve işitme testi yapılacağını ve kendisinin de dikişerimi kontrol edeceğini söyledi... Sonra bir süre topuk kanı alınmasını bekledik, ve saat 8 buçuk civarı da evimizdeydik...
Bizim öykümüzde böyle, oğlumla evimizde olmak çok büyük bir mutluluk... Allah isteyen herkese nasip etsin...
Merhaba arkadaşlar, oğlum uyuyor, babası da uyuyor...))
Ben de kısaca doğum öykümüzden bahsetmek için gireyim dedim, geçmişe hiç bakamadım herkes iyidir umarım...
Perşembe gündüz sancılarım başlamıştı, düzenli sık olana kadar bekledik, saat 23 gibi sıklaşmaya başladı, ben de duşumu aldım, saat 00:30 da evden çıktık, sancılarım 5-6 dakikaya bir 30 saniyeden uzun sürmeye başlamıştı... Hastaneye acilden girişimizi yaptılar, doktoruma haber verildi...
Nts de sancılarım 6 dakikaya bir çıktı, açıklığım da 2 cm idi, bebeğin duruşu da çok güzeldi, hemşireler moral verdiler bayağı, doğumun başladığını söylediler...
Serum takıldı ve beklemeye başladık, yaklaşık bir saat sonra açıklığım 5 cm olmuştu, sancılar da sıklaşmaya ve kuvvetlenmeye devam ediyordu... Eşim yanımdaydı, sancı olduğunda belime ufaktan masaj yapınca az da olsa rahatlıyordum, açıklığın 5 cm olduğunu söylediklerinde kardeşimi aradık annemi getirdi hastaneye.Ben bu esnada kustum, bana bunun normal olduğunu korkmamamı söyledi hemşireler, küçük tuvaletimi yaptım bir kez de... İkinci kez kusmam gerekti malesef ve o biraz zor oldu çünkü kusma esnasında sancı başladı ve suyum geldi...
Bir süre sonra sancılar sıklaştı ve şiddetlendi, tekrar tuvalete oturdum hemşire ve annemin yardımıyla ama bu kez çok yoğun şekilde büyük tuvaletimi yapma hissi vardı, bana kesinlikle ıkınmamamı onun çiş değil bebek olduğunu söylediler...
bir kez daha açıklığa baktılar ve 8 cm olduğunu söylediler, doğumhaneye gitme zamanı gelmişti artık...
Ben sürekli "bana yardım edin, bebeğime yardım edin diyordum", sancıların bebeğimi rahatsız edip etmediğinden kaygılanıyordum...
Doğumhaneye indik, saat 3 sıralarıydı sanırım, beni hazırladılar, doktorum gelmişti, bana "seninkiler yukarıda 9 doğuruyor" dediben de "onların yerinde olmak isterdim" dedim.
Doktorum her şeyin yolunda olduğunu bebeğimi gördüğünü söyledi hatta "istersen saçından bir tutam vereyim" dedi... Sonra sancı geldiğinde ıkınmamı söyledi, 2. ıkınmamda sancı bitince durdum ama doktorum "durma devam gelmek üzere" dedi tekrar ıkındım ıkınmam bitmeden bebeğim doğdu, çocuk doktoru gelmişti zaten o aldı bebeğimi temizleyip muayene etti, ve çok sağlıklı olduğunu söyledi... 2950 gr 51 cm olduğunu söyledi, ben de doktoruma "hani 3250 gr dı" dedim (son muayenemizde öyle demişti), "aman sağlıklı da gramına mı taktın" dedi...
Daha sonra benim dikişlerim tamamlandı, bu arada bebeğimi giydirip yanıma yakın tuttu bir hemşire, öyle güzeldi ki...))
Dikiş atılırken sağ bacağım çok titriyordu, normal olduğunu söyledi hemşireler... Ben dikiş atılırken bağırdım bir iki kez, doktorum "uyuşturduk acı duymaman lazım" dedi, "sanırım işlemin yapıldığını bildiğimden psikilojik olarak yapıyorum" dedim; ama çığlıktan sonra bebğime "korkma bebeğim" dedim doktorum da "ooo sen anne olmuşsun bak" dedi...
Doğumhaneden odamıza indik saat 4 civarı...Hemşire bebeğimi nasıl emzireceğimi gösterdi, tabii sütüm yoktu ama bebeğim memeyi kaptı...Doktorumuz saat 6 -7 gibi taburcu olabileceğimi söyledi, perhiz vermedi, ama kabız olmamaya gayret et dedi, dikişerimin bakımını ve kullanacağım ilaçlarımı anlattı... Çarşamaba günü bebeğimin kontrolü ve işitme testi yapılacağını ve kendisinin de dikişerimi kontrol edeceğini söyledi... Sonra bir süre topuk kanı alınmasını bekledik, ve saat 8 buçuk civarı da evimizdeydik...
Bizim öykümüzde böyle, oğlumla evimizde olmak çok büyük bir mutluluk... Allah isteyen herkese nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?