2011 Ekim Anneleri

yatağa girdim yatayım dedim ama yatamadım sol bacağım ağırıyo bu gece (( üstüne yatmaktan oldu sanırım. oğluşum da kazı çalışmaları yapıyo baktım uyuyamıyorum çıktım yataktan sütümü içeyim inş. uykum gelir de yatarım.
topiği bana emanet etti herkes ne gelen var ne giden.
DENİZ bi haber ver kız doğum yarın mı ne dedi doktorun?

güle güle büyüt canım bebeğini.Allah analı babalı sağlıkla büyümesini nasip etsin.süt için tahin helvası bolbol su içmek dereotu tavsiye edebilirim.normal doğum yapmana sevindim ama hayırlısı olsun diye dua etmek lazım bence sez. da çok kötü değil olcak olanları korkutmayalım.

canım geçmiş olsun. duphalac şurup kullanabilirsin . emzirmede ve gebelikte güvenli. günde 3-4 kez 2 ölçek başla . ishal oluncaya kadar artırabilirsin. mesela bugün başladın yarına kadar rahatlamadın sabahkini 3 ölçek yap yinne rahatlamadın diğer gün öğlenkini 3 ölçek yap diğer gün akşamkini 3 ölçek yap. 3kez 3 ölçekten fazla artırma. ishal olursan da birden kesme azaltıp kes

arkadaşlar çok güzel bir şey buldum kuzumiçin paylaşayım dedim. BİM lerde hani sepet içinde terlik çamaşır varya onların arasında kutuda gümüş kaplama bebek çerçevesi buldum. içinde erkek bebek resmi ortada ve kenarlarda her ay için bir delik var. çerçeveyi açıp içindeki resimli kartonun üzerine bebeğinizin bir yaşınakadar her ayki remini yerleştirebilirsiniz.çok hoşuma gitti. keşke resim yükleyebilseydim. bir bakın derim. bir de gaz sancısı için esra erolun önerdiği kimyonlu bir tarif var. ben denedim kuşum gazını kolay çıkarıyor. ama zararı varmı bilmiyorum. elimden geldiğince mecbur kalmayınca vermeyim diyorum ama kaynanam dayıyor çocuğa bitkisel diye ha bir de bana da içiriyor. neyse sesimi çıkarmıyorum. 5-6 gün sonra gider ve ben kenemle başbaşa kalırım.

Kızlarr bende 16.10 tarihi itibariyle minigiimi kucagıma aldım..dogum hikayemi en kısa zamanda paylasıcam ..yalnız bu süt olayı cok canımı sıkıyo 3-4 kere gece mama verdik uyudu neyseki..dusa girip sütümü sagıyorum ama cok az geliyo bütün gün kompostolar havada ucusuyo günde 3 kere humana still tea içiyorum niye böyle anlamadım..pompam da medela elektrikli olanı manuel degil..yar bana bi çareeeeeeeee (

ahtermina sancılara dayanmak için yol sormuşun.sancı geldiğinde bi yere tutunup derin nefes al burnunlaağzınla hafif üfleyerek karnına göndercen oksijeni.kasılmanı da bebeğide rahatlatır ama tarifi zor sancı gelince dene bulmaya çalış.ben öyle dayandım işe yaradı

sağ ol canım. deniyecem inş. sancılar da kesildi gerçi ama beklemedeyiz :))

günaydın herkese koca göbeğimle burdayım yine. yeni uyandım gece uyuyamadım bi türlü. kahvaltı yapıp yürüyüşe çıkayım belki işe yarar

günaydın herkese koca göbeğimle burdayım yine. yeni uyandım gece uyuyamadım bi türlü. kahvaltı yapıp yürüyüşe çıkayım belki işe yarar

günaydınn bende burdayım uyumak çok zor olmaya başladı bendede öyle..tek başınamı yürüyon ben korkuyom ya yolda suyum felan gelir diye çıkamıyom evden ama bugün kontrolümüz var bakalım ne dicek doktor..

Gözünüzaydın kızlar allah analı babalı büyütsün inşallah

Kızlar biiiz geldik, biz geldik diyorum zira benim edepsiz kızım bütün gün kucak istiyor 2 gündür huyu değişti sabahtan akşama kadar uyanık geceleri de öyle böyle uykusu nazar mı değdi anlamadım Babamla konuştum emiyorsa problem yok diyor hiç iş yapamıyorum tuvalete bile gidemiyorum kafayı yicem sanırım

güle güle sağlıkla büyüt canım bebeğini.inş. sütün bollaşır en kısa sürede.

canım düzene girecek inş herşey zamanla..

filizcim azıcık kaldı zamanın benim 1hafta oldu bugün inanılmaz çabuk geçti ayağa hemen kalktım,sen de tadını çıkar son günlerin ama hep korkutuyorlardı ya bizi yok sonra uyku yok hayat zehir ben inan rahatım birhaftadır uslu şimdilik yavrucum(maşallah barekallah) pozitif düşün hergün uyanınca

bana da babaannem almış onu gelirken ayy nasıl mutlu oldum 84 yaşında kendisi, oyy allah başımızdan eksik etmesin

evet ahestecim tam fırat elinde salçalı ekmeği eksik maşallah yusufuma belliydi te karnında cool bebek olacağı

bide enfeksiyon olmasa yaşında gelir safamız heralde
hakkınızda hayırlısı olsun canım ben bebeğimin yan durduğunu 6 saat sancı 9 santim açılma olduğunda kalp atışları zayıfladığında öğrendim doktor kurbanı oldum gerçi ama bebeğimin zarar göreceğini bilseydim hiç diretmez hemen sezo olurdum hala kafasının şekli bozuk ve gelmeye çalıştığı taraf yumuşak
annemide unutmamışsın canım saolasın 10.10 da rüzgar doğdu 11.10 da annem üst katta ben alt katta yatıyorduk :) hatta oğlumla anneannesini ziyaret bile ettik çok şükür sonuçları temiz
karnının şekilden şekile girmesini özliyceksin filizcim ben rüzgar doğdu ertesi gün yanımda yatarken karnımı tutup neden oynamıyo diye düşündüm hala hareket beklediğim oluyor

Merhaba arkadaşlar, oğlum uyuyor, babası da uyuyor... ))

Ben de kısaca doğum öykümüzden bahsetmek için gireyim dedim, geçmişe hiç bakamadım herkes iyidir umarım...

Perşembe gündüz sancılarım başlamıştı, düzenli sık olana kadar bekledik, saat 23 gibi sıklaşmaya başladı, ben de duşumu aldım, saat 00:30 da evden çıktık, sancılarım 5-6 dakikaya bir 30 saniyeden uzun sürmeye başlamıştı... Hastaneye acilden girişimizi yaptılar, doktoruma haber verildi...

Nts de sancılarım 6 dakikaya bir çıktı, açıklığım da 2 cm idi, bebeğin duruşu da çok güzeldi, hemşireler moral verdiler bayağı, doğumun başladığını söylediler...

Serum takıldı ve beklemeye başladık, yaklaşık bir saat sonra açıklığım 5 cm olmuştu, sancılar da sıklaşmaya ve kuvvetlenmeye devam ediyordu... Eşim yanımdaydı, sancı olduğunda belime ufaktan masaj yapınca az da olsa rahatlıyordum, açıklığın 5 cm olduğunu söylediklerinde kardeşimi aradık annemi getirdi hastaneye.Ben bu esnada kustum, bana bunun normal olduğunu korkmamamı söyledi hemşireler, küçük tuvaletimi yaptım bir kez de... İkinci kez kusmam gerekti malesef ve o biraz zor oldu çünkü kusma esnasında sancı başladı ve suyum geldi...

Bir süre sonra sancılar sıklaştı ve şiddetlendi, tekrar tuvalete oturdum hemşire ve annemin yardımıyla ama bu kez çok yoğun şekilde büyük tuvaletimi yapma hissi vardı, bana kesinlikle ıkınmamamı onun çiş değil bebek olduğunu söylediler...
bir kez daha açıklığa baktılar ve 8 cm olduğunu söylediler, doğumhaneye gitme zamanı gelmişti artık...

Ben sürekli "bana yardım edin, bebeğime yardım edin diyordum", sancıların bebeğimi rahatsız edip etmediğinden kaygılanıyordum...
Doğumhaneye indik, saat 3 sıralarıydı sanırım, beni hazırladılar, doktorum gelmişti, bana "seninkiler yukarıda 9 doğuruyor" dedi ben de "onların yerinde olmak isterdim" dedim.

Doktorum her şeyin yolunda olduğunu bebeğimi gördüğünü söyledi hatta "istersen saçından bir tutam vereyim" dedi... Sonra sancı geldiğinde ıkınmamı söyledi, 2. ıkınmamda sancı bitince durdum ama doktorum "durma devam gelmek üzere" dedi tekrar ıkındım ıkınmam bitmeden bebeğim doğdu, çocuk doktoru gelmişti zaten o aldı bebeğimi temizleyip muayene etti, ve çok sağlıklı olduğunu söyledi... 2950 gr 51 cm olduğunu söyledi, ben de doktoruma "hani 3250 gr dı" dedim (son muayenemizde öyle demişti), "aman sağlıklı da gramına mı taktın" dedi...

Daha sonra benim dikişlerim tamamlandı, bu arada bebeğimi giydirip yanıma yakın tuttu bir hemşire, öyle güzeldi ki... ))
Dikiş atılırken sağ bacağım çok titriyordu, normal olduğunu söyledi hemşireler... Ben dikiş atılırken bağırdım bir iki kez, doktorum "uyuşturduk acı duymaman lazım" dedi, "sanırım işlemin yapıldığını bildiğimden psikilojik olarak yapıyorum" dedim; ama çığlıktan sonra bebğime "korkma bebeğim" dedim doktorum da "ooo sen anne olmuşsun bak" dedi...

Doğumhaneden odamıza indik saat 4 civarı...Hemşire bebeğimi nasıl emzireceğimi gösterdi, tabii sütüm yoktu ama bebeğim memeyi kaptı... Doktorumuz saat 6 -7 gibi taburcu olabileceğimi söyledi, perhiz vermedi, ama kabız olmamaya gayret et dedi, dikişerimin bakımını ve kullanacağım ilaçlarımı anlattı... Çarşamaba günü bebeğimin kontrolü ve işitme testi yapılacağını ve kendisinin de dikişerimi kontrol edeceğini söyledi... Sonra bir süre topuk kanı alınmasını bekledik, ve saat 8 buçuk civarı da evimizdeydik...

Bizim öykümüzde böyle, oğlumla evimizde olmak çok büyük bir mutluluk... Allah isteyen herkese nasip etsin...

Son düzenleme:

Eda sana doktor mu söyledi başında ki yumuşaklığın gelmeye çalışırken olduğunu yoksa tahminimi öyle düşünüyosun çünkü berenin de başında bazı bölgelerde yumuşaklık vardı ilk doğduğunda yavaş yavaş yok olmaya başladı şuan bile bi parmak ucu kadar yumuşak olan bölgeler var hatta sağlık ocağına kontrole götürdüğüm zaman orayı hemşire eliyle ovuşturup bakıyo neye bakıyosa hiç aklıma sormak gelmedi bi daha ki gidişimde sorucam

canım geçmiş olsun ve gözünaydın.... anlatışına göre kolay bi doğummuş gibi görünüyo. maşallah. bu arada bende pek giremiyorum ama sanırım bi ahtermina kaldı

maşallah canım çok güzel bir doğum olmuş utku oğlumada sanada maşallah Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah... doğumunu okurken benim doğumum geldi gözümün önüne son ana kadar neredeyse aynı şeyleri yaşamışız benim sonu kötü oldu o ayrı neyseki bebeğimde bende iyiz ama yaşadığım kötü sonu hayatım boyunca hiç unutmıycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…