2011 Ekim Anneleri

Merhaba Kartopu, eşin hastaymış geçmiş olsun.. Yokluğun hissediliyor.. Neler yazdın da silindi acaba merak ettim:44::44::44:

Bir iki defa daha götürünce alışır..

9.37 siteye giriş yaptım, kimseler yok,
orta kahvemi içiyorum, sevozy nerelerdesinnnn?

Günaydın canım.. Baya sessizleşti bizim topic... Ziyaretçiler de sıkıldı herhalde, onları da göremiyorum

günaydın arkadaşlar,güzel günler diliyorum herkese.

burak hala hasta ve öksürmeyede başladı. çarşamba ateşlenince perşembe sabah erkenden hastaneye gittik. doktor viritük enfeksiyon demişti antibiyotik kullanmayalım dedi.dün sabahtan beride öksürüğü başladı bende zencefil bal limon veriyorum .birde ballı soğan yaptım akşamdan suyu çıksın bugün bakıcısı verir . inşallah öksürüğü fazlalaşmadan atlatırız. birde azıları patladı iyice mızmızlanıyor,iştahıda gitti. vitagil diye bir vitamin şurubu aldım dün eczaneden doktora sormadım valla. arkadaşlarım kullanıyor iyi dediler. belki biraz iştahı açılır

gunaydınlarrr herkesee
maralım kayfeye beni de cagır bigun sütlü olsun amaa

kartopum gecmış olsun ya ailecek nazar mı var..ya vicksı yapsana Buragın topuğuna hemen kesmişti biz denediydik yaa..

elif zaten yemezdı,bu ara uykuda eskıye dönedu gecede 4-5 kez kalkıo kı ztn 11 de ytaırıodum iice dalsın die, yemekde istemıoo.üstünede kabız gbii ...azıları damaklar şiş baya Elifiminde ama ishal,ates felan yokkk.

Bnm dündne beri ağız burun akıo azckk..Millet kırılıo virüsden.beebeleri Rabbim korusun ne diyim.Bnde emzirioz die ilaçda alamıom napcam bılmıom

Geçmiş olsun.. İnşallah hemen atlatırsınız... Vitagil ben de kullandım, azıları çıkarken biz de çok iştahsızdık, üzüntümden ben de Vitagil aldım.. Şurubu verince iştahı geliyordu vermeyince gene aynıydı.. Bir ay kadar sürdü iştahsızlığı sonra yavaş yavaş düzeldi ama eski iştahına dönmedi.

çok geçmiş olsun canım, ben 10-12 gündür gribim, tam geçecek yine tekrarlıyor, nezle grip gidiyoruz, cemre'den bize ve annemlere bulaştı, gerçi kız iyi olsunda biz hasta olalım fark etmez diyorum, ben ilaç kullanmadım, doğal yoldan atlatmaya çalışıyorum o da pek olmuyor,

benim kızında 3 azı dişi birden patlamış, yarım yamalak çıkmış, iştah problemi oluyor malesef, bir de artık büyüyorlar ya yiyen çocuk bile yememeye çalışıyor (yeğenlerimde oldu ve panik yapmayın, ya da üzülmeyin diye söylüyorum, gerçi ablamlar vitamin vererek takviye yapmışlardı, meloferin dediği gibi ilacı içince iştah geliyor, içmeyince gelmiyor ama 2- 2,5 yaşına gelince iyice yemiyorlar)

anammm o zmn yandım Elifin iştahlı hali zatennn zorla yemesi.. .2-2,5 yasında oruc niyteine hep ac mı olacak yani valla enazından yogurt verem 1 kase dıom akşamları oda zorla yıyo iştee.Boyu uzasın dıe:) baba tarafına cekıo sankim uzamalar

sağol canım benim,nazara geldik herhalde neremize değecekse seni arayamadım kusura bakma burakta hastalanınca iyice dağıldım valla.

2 gecedir sürüyorum vicks ama pek fayda etmedi.

sende kendinde dene bal+zencefil+limon iyi gelebilir. salgın herhalde demin annemle konuştum o da hastalanmış,bende öksürüyorum.iyice çürüğe çıktık ailecek

bu arada ne diyoruz, her çocuğun gelişimi farklıdır, genelin içinde olmak zorunda değil,
elif maşallah uzun boylu görünüyor, kaç cm boyu var ve sen de uzun boylu değil misin?
bence kafana takma 1.60-1.65 zaten olurlar, o da yeterli gibi geliyor bana, şimdiki nesil
zaten hem balık etli, hem uzun boylu, yemek alışkanlığından galiba, bizimkiler de öyle olabilir

burakta hep zorla yiyiyor,hiç güle oynaya yediğini bilmiyorum birde hala püre yiyiyor,köfteyi bile ezerek veriyoruz. nasıl alışacak bilmiyorum ,kahvaltımızda mama şeklinde yavaş yavaş katıya geçeyim dedim şimdide hasta oldu zaten yemiyor. ama iyileşince artık ezerek ve mama şeklinde vermemeye çalışacağım. açıkmasını bekleyeceğim,2 -3 gün aç kalırsa yemeyi öğrenir diyorlar.bakalım içim elverecekmi ama onun iyiliği için yapmam gerekiyor. vitaminide onun için aldım zaten iştahı açılırsa çiğneyerekde yemek yer diye düşündüm. arkadaşımın buraktan 2 ay büyü oğlu var,maşallah herşeyi yiyiyor . kızın tabiri ile löp löp herşeyi götürüyor diyor bütün bütün veriyormuş herşeyi gayet güzel çiğniyormuş.
ben biraz fazla nazlı alıştırdım herhalde sır yesin diye ezdik ,verdik.iştahsız çocuk çok zor,yemek yememesi yüzünden evden dışarı bile çıkmak istemiyorum bazen,çünkü dışarıda iyice aç kalıyor

ben cemre'nin sırtı ve göğsüne akşamları ballık kağıt koydum, topuklarına da vick sürdüm, 3 gün ballı kağıdı koydum ve hırıltısı geçmişti,
dün hafiften öhö öhö dedi ama numara mı yaptı, gerçekten mi yaptı bilemedim,

ballı zencefili kendim kullandım ama kızı kandıramadım, önce kokluyor ve yemiyor bende meyve suyu sıktım içine karıştırarak vermeye çalıştım

canım ben de mamayı bulamaç olarak veriyorum ama ardından sofraya oturmak istiyor, kucağıma alıyorum çatalla oynayıp duruyor, yumartanın akını eline veriyorum, beyaz peyniri ağzına bile almıyor ama geçen hafta kuzeniyle labneyi götürmüşler
zeytini alıyor evirip çeviriyor ve çıkarıyor, yavan olarak ekmeği seviyor, patates kızartıyorum yemeyi seviyor

bunun dışında dışarı çıkınca benim kız da aç kalıyor gibi ama etrafla ilgilendiğinden yemeği aramıyor gibi, ben de bisküvi falan veriyorum, en azından yesin tok tutsun diye, yoğurdu malesef pek yemiyor (bence de sıkıldı galiba aylarca yemekten) ama dün haşlanmış karnıbaharın bir parçasını yoğurtlu olarak yedi, burger kingte yemek yersekte patateslere saldırıyor, anlayacağın ne yerse onu bulup yedirmeye çalışıyorum (her anne gibi)

Bnm selvi boylum Elif imde :) , yumurta akını,makarnayı ve tarhanayı cok sevıo.zeytını ciğneyıp otuoo.kalanları zorla yedıromm.Dısarda da illa corba yoğurt alıom yanıma,hiç olmadı zorla ''pıtırcık pıtırcık söyle bana neyin var, 2 tane dişimlen azıcıkda çişim var'' die kendi bestemi söylüomm babada naynay yapıooo.bize güle güle yıyoo.. o gülmesinde kim gülsünnn

valla burak makarna,pilav türü şeyleri yemiyor,herçocuk patates kızartması yer geçen köfte patates yaptım 1 tane patatesi zar zor yedi.bizde kahvaltı yaparken mama sandalyesi ile yanımıza alıyoruz burağı bir tek zeytini severek yiyiyor ,çekirdeklerini çıkarıp önüne koyuyorum ağzına atıp yiyiyor. yumurta beyazını ağzına sürmüyor,kaşar peynirini,ekmeğini ağzında geveliyor bazen yutuyor bazen tükürüyor. bir tek çubuk krakeri çok severek yiyor canım oğlum

kızlar öğleden sonra giremeyeceğim şimdiden sizlere iyi sohbetler,
kendinize iyi davranın, yarın görüşmek üzere, sevgiyle kalın

Kartopum çubuk krakeri sevmesi iyi bişey, demekki çiğneyerek bişeyler yiyecek Burak. O yüzden taneliye geçince bir kaç gün zorlasa da seni sonunda yiyecek. Mert bulamacı hiç sevmiyor mesela sevmediği tek çorba mercimek çorbası, artık tadınımı sevmiyor yoksa püre oluşunu mu bilmiyorum. Yoğurdu sarımsaklı seviyor, patates kızartmasının üstüne dökünce hem patates yemiş oluyor hem yoğurt. Bizim kahvaltı olayımız yok denecek kadar artık. Kahvaltılıkların hiç birini yemiyor sadece sahanda yumurtadan birazcık yiyor. Haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, reçel, bal bunlardan hiç birini yemiyor. Bakıcı pekmez yediriyormuş ama benden hiç yemiyor. Sucuğu incecik kesersek severek yiyor Kuru fasülye, nohut türü bakliyatları da sevmiyor, ay düşündüm de benim oğlan bu ara çorbadan başka bişey yemiyor Dışarı çıkarken genelde çorbasını yanıma alıyorum, eğer almadıysam, lahmacun ya da pide alıyorum güvendiğim yerden..

peki kahvaltı olarak ne yediriyorsunuz? bizimkide baklyat yemiyor.dediğin gibi bunlar hiçbirşey yemiyor çorba ve yoğurttan başka :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…