gri, sert ve soğuk bir istanbul sabahından hepinize günaydınlar,
bu hava ile ne kadar iyi olabiliriz, bu hastalıklarla ve hasta haberleriyle
ne kadar güleryüzlü olabiliriz bilemiyorum ama rengin mavileştiği,
sohbetin sıcağı ve neşeyi artıracağı bir gün diliyorum.
SEDEF HASTALIĞI BİTKİSEL TEDAVİSİ KÜRLERİ
Gülben Ergen’ in sabah programına katılan aktarlar ve baharatçılar derneği başkanı Ayhan Ercan sedef hastalarına bitkisel çözüm olacak şifalı bitki kürleri önerdi. Sedef hastalığı için bitki çayı ve lapası beraber kullanıldağında faydalı olacaktır dedi.
Sedef Hastalığına İyi Gelen Bitki Çayı tarifi:
Malzemeler:
* 5 ölçek çuha çiçeği,
* 2 ölçek demir hindi,
* 3 ölçek şahtere,
* 2 ölçek meyan kökü.
Hazırlanışı ve Kullanımı:
Bitkilerimiz istenilen ölçülerde karıştırılıp kaynar suda demlenip içiliyor. Ölçek miktarı size kalmış önemli olan ölçüye uymanız bu ölçü 1 tatlı kaşığıda olabilir 1 çorba kaşığıda yada çok karıştırıyım kolaylık olsun derseniz 1 çay bardağıda 1 ölçek olarak kabul edilip bitki karışımımız hazırlanabilir. Sedef hastalığı için bu bitki karışımı ile beraber bir dedıştan sürmek için lapa kullanmak gerekiyor.
Sedef Hastalığına Lapa Tarifi:
Malzemeler:
* 5 ölçek dul avrat otu,
* 2 ölçek meyan kökü,
* 3 ölçek aynı sefa çiçeği.
Hazırlanışı ve Uygulanışı:
Tüm malzemeler istenilen ölçülerde kaynar suda haşlanıp ezilir ve lapa haline getirilir. Sedef hastalığının bulunduğu bölgelere sürülür.
GÜLBEN - Ayhan Ercan'dan Sedef, Egzama ve Alerji ile İlgili Doğal Çözüm Yolları 23.11.11 - Dailymotion video (program videosu)
Günaydın arkadaşlar.... İki gün boyunca giremeyeceğim, İspanyol ortaklarımız geldi..
Zayacım geçmiş olsun, iyi araştır, karamsarlığa kapılma, her derdin şifası vardır.
Nursen sana da geçmiş olsun, napalım kış kışlığını gösterecek. Hepimiz harap olduk..
Sevozy hayırlı olsun trambolin... İyi eğlenmeler..
Hadi ben kaçtım Cuma görüşürüz
herkese ii geceler,ne kadarda sessizleşmiş burası zeynep yoklugun hissediliyor.aci şifalar dilerim tez zamnda sağlığına kavuursun inşallah.
tüm hasta olanlara rabbim şifa nasib etsin,dermansız dertler vermesin.evlatlarımızı ve bizleri korusun inşallah....
bendede grip başlıyor sanırım,paşalarımdada öksürük geçmek bilmiyor.özellikle geceleri.
yusufuma şurup içiremiyorum birtürlü,sık emzirmeye çalışıyorum ...
güzel haberlerle görşrz inşallah...
eline koluna sağlık sevozy,teşekkürler.
bu arada trombolin çok yer kapladımı ,güle ,oynaya kullanın canım
geçmiş olsun zaya,tedavisi olmayan bir hastalık değilki sedef iyi bir cilt doktoru ile halledersin merak etme. moralini bozma lütfen. bende bir araştırayım bakalım bitkisel bir tedavisi varmı.sıkıntı yapma kendine lütfen
saol canım linki inceledim güzel dikkat edicem yememe içmeme saol...Cnm Allah ŞİFA VERSİN İNŞ..TAm bılmıom ama stres,sıkıntı da etkili olabiliyormuş..Arastır bi
Sedef Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler tedvinin yanınd ayardımcı olacak bitkisel kürler de vardır, ben inanırım şifasınaa..
canım çok geçmiş olsun, genelde stres, sinir bu hastalıklara davet çıkartıyor, ama geçebiliyor haberin olsun, gerçi yüzlerce çeşidi var seninki acaba hangisi, doğru teşhis koymaları çok önemli, önce güzel bir cildiyeci ve sonrasında çözüm yolları veya daha üstteki doktorlar...
teşekkürler kartopu... tedavisi olmayan bi hastalık değilmiş ama geçtiğinde tekrar riski çokmuş herhangi üzüntüde tüm vücudu kaplayabiliyormuşşşbakalım istanbulda kolsuz agoptan randevu alalım dedi eşim ama oda 2-3 ay sonraya veriyor bakalım ne olcak...
saol canım linki inceledim güzel dikkat edicem yememe içmeme saol...
saol canım... dediğin gibi stres etkili imiş doktorun ilk sorusu işin ne oldu :) benimkinin çeşidi ne bilmiyorum o kadarda dar vakitte gittim doktor tam çıkıyordu öle baktı ve hiç böle bişi beklemiyodum eşim pimpiriktir git dedi 1 haftadır ölelikle gittim... çeşidi ne bilmiyorum benim ceviz büyüklüğünde kırmızı üstü kabuk var tek bi yerde... doktor takip etmemi artarsa tekrar gitmemi söyledi internette fotograflarına baktım korkunççç Allah korusun... doktor hiç bişeye takılma dedi eğer stres yaparsan artar dedi...bakalım ne olcak agop hariç bildiğiniz iyi cildiyeci varmı?
Gunaydınnn güzel annelerr ve tatlı bebişleriiii
nasılsınız canlar ..Mağazaların son indirim demleri güzel seyler var uygun fiyatlara,beden tutturabılıosanız ii.Bu yakada GYMBOORE die bi mağaza var.Normald ecok pahalı içeri bile girmıodum :)) dün arkadas zorla girelim dedii.Anam 60 Tl lik pantolan 15 Tl. Cok bişyler kalmamış da kaçırmışım.Anladım ki korkunun ececele faydası yok,, neler kaçırmışımm
Sevozy günaydın bir tek sen varsın :)
Bade'mmm üşütmüş galiba dün gece ateşi vardı bi indi bi çıktı hiç uyumadı.ne versem ki şurup . evde peditus,calpol,aferin var ne düşünüyorsun . sen fındık elif'e ne yapardın böle bi durumda
evet ben de ilaç verme taraftarı değilim de benim koca daha bişey olmadan hemen şurup versene diyo.ben hiç sevmem kendim de hiç ilaç kullanmam.bas bas bağırıyorlar zaten şuruplar tehlikeli diye . şimdi uyuyo bi uyansın bakıyım duruma göre dediğin gibi yaparım ıslak havlu falan . en son çare peditus.çok teşekkürler canım.
ateş az da olsa var , öksürük yok , ishal yok ,salya var , uykusuzluk var , iştahsızlık var .
teşekkürler kartopu... tedavisi olmayan bi hastalık değilmiş ama geçtiğinde tekrar riski çokmuş herhangi üzüntüde tüm vücudu kaplayabiliyormuşşşbakalım istanbulda kolsuz agoptan randevu alalım dedi eşim ama oda 2-3 ay sonraya veriyor bakalım ne olcak...
saol canım linki inceledim güzel dikkat edicem yememe içmeme saol...
saol canım... dediğin gibi stres etkili imiş doktorun ilk sorusu işin ne oldu :) benimkinin çeşidi ne bilmiyorum o kadarda dar vakitte gittim doktor tam çıkıyordu öle baktı ve hiç böle bişi beklemiyodum eşim pimpiriktir git dedi 1 haftadır ölelikle gittim... çeşidi ne bilmiyorum benim ceviz büyüklüğünde kırmızı üstü kabuk var tek bi yerde... doktor takip etmemi artarsa tekrar gitmemi söyledi internette fotograflarına baktım korkunççç Allah korusun... doktor hiç bişeye takılma dedi eğer stres yaparsan artar dedi...bakalım ne olcak agop hariç bildiğiniz iyi cildiyeci varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?