2011 Ekim Anneleri

ya maralım Gökkuşağı gibi kızsınn valla yaa .umarımm bu renklerinden herkes faidelenebilıodur,, ii niyetli kişiler tabii

SEDEF HASTALIĞI BİTKİSEL TEDAVİSİ KÜRLERİ

Gülben Ergen’ in sabah programına katılan aktarlar ve baharatçılar derneği başkanı Ayhan Ercan sedef hastalarına bitkisel çözüm olacak şifalı bitki kürleri önerdi. Sedef hastalığı için bitki çayı ve lapası beraber kullanıldağında faydalı olacaktır dedi.

Sedef Hastalığına İyi Gelen Bitki Çayı tarifi:

Malzemeler:

* 5 ölçek çuha çiçeği,
* 2 ölçek demir hindi,
* 3 ölçek şahtere,
* 2 ölçek meyan kökü.

Hazırlanışı ve Kullanımı:

Bitkilerimiz istenilen ölçülerde karıştırılıp kaynar suda demlenip içiliyor. Ölçek miktarı size kalmış önemli olan ölçüye uymanız bu ölçü 1 tatlı kaşığıda olabilir 1 çorba kaşığıda yada çok karıştırıyım kolaylık olsun derseniz 1 çay bardağıda 1 ölçek olarak kabul edilip bitki karışımımız hazırlanabilir. Sedef hastalığı için bu bitki karışımı ile beraber bir dedıştan sürmek için lapa kullanmak gerekiyor.

Sedef Hastalığına Lapa Tarifi:

Malzemeler:

* 5 ölçek dul avrat otu,
* 2 ölçek meyan kökü,
* 3 ölçek aynı sefa çiçeği.

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Tüm malzemeler istenilen ölçülerde kaynar suda haşlanıp ezilir ve lapa haline getirilir. Sedef hastalığının bulunduğu bölgelere sürülür.
GÜLBEN - Ayhan Ercan'dan Sedef, Egzama ve Alerji ile İlgili Doğal Çözüm Yolları 23.11.11 - Dailymotion video (program videosu)

Günaydın arkadaşlar.... İki gün boyunca giremeyeceğim, İspanyol ortaklarımız geldi..

Zayacım geçmiş olsun, iyi araştır, karamsarlığa kapılma, her derdin şifası vardır.

Nursen sana da geçmiş olsun, napalım kış kışlığını gösterecek. Hepimiz harap olduk..

Sevozy hayırlı olsun trambolin... İyi eğlenmeler..

Hadi ben kaçtım Cuma görüşürüz

eline koluna sağlık sevozy,teşekkürler.

bu arada trombolin çok yer kapladımı ,güle ,oynaya kullanın canım

kolay gelsin canım,

bende herhalde perşembe ,cuma yokum daha kesin değil. bakıcımız şehir dışına çıkıyor 2 günlüğüne,burağa annem bakacaktı oda grip olmuş öksürüp duruyor.eğer akşama kadar kendini iyi hissedip düzelmezse ben yine izin alıp oğluma kendim bakacağım. 2 gün olmazsam beni merak etmeyin dedim şimdiden yazayım

Son düzenleme:

Ender Saraç’tan çok duydum bu formülü. Öksürüğe, boğaz ağrılarına çok iyi geldiğini söylüyor. Lokman Hekim sağolsun! Bildiğimiz kara turbu kabak oyucu ile oyup, içine iyi cinsi bir balı dolduruyorsunuz. Yine bir turp parçası ile üzerini kapatıyorsunuz. 24 saat beklettikten sonra öksürük şurubunuz hazır. Günde 3 çorba kaşığı içebilirmişiz. Ama çocuklar için de aynı ölçüde mi bilemiyorum.

Meğer kara turp her derde devaymış da bilmiyormuşuz. Araştırırken, yukarıdaki aynı tarifite, balın içine 2 çay kaşığı toz zencefil konan bir versiyonunu da okudum. Öksürüğe iyi gelenin, turbun içinde bulunan doğal iyot olduğu söyleniyor. Özellikle tıbbi veya ciddi bir nedeni olmayan uzun süreli öksürüklerde, evde ucuz ve doğal olarak hazırlayabileceğimiz bir karışım olarak verilmiş. Kara turp, midesi zayıf olanlara çok fazla önerilmiyor, çünkü çok yendiğinde bulantıya neden olabiliyormuş.

geçen hafta 4. tetanoz aşımı yaptırdığımda unutkanlığımdan dolayı kan değerlerime baktırmak istemiştim ve kan vermiştim, dün sonucu aldım ve dr a gösterdim, herşey normal dedi, kafa çok dolu olduğu için unutkanlık oluyor demek ki(dr da aynısını söyledi)

teşekkürler kartopu... tedavisi olmayan bi hastalık değilmiş ama geçtiğinde tekrar riski çokmuş herhangi üzüntüde tüm vücudu kaplayabiliyormuşşş bakalım istanbulda kolsuz agoptan randevu alalım dedi eşim ama oda 2-3 ay sonraya veriyor bakalım ne olcak...

saol canım linki inceledim güzel dikkat edicem yememe içmeme saol...

saol canım... dediğin gibi stres etkili imiş doktorun ilk sorusu işin ne oldu :) benimkinin çeşidi ne bilmiyorum o kadarda dar vakitte gittim doktor tam çıkıyordu öle baktı ve hiç böle bişi beklemiyodum eşim pimpiriktir git dedi 1 haftadır ölelikle gittim... çeşidi ne bilmiyorum benim ceviz büyüklüğünde kırmızı üstü kabuk var tek bi yerde... doktor takip etmemi artarsa tekrar gitmemi söyledi internette fotograflarına baktım korkunççç Allah korusun... doktor hiç bişeye takılma dedi eğer stres yaparsan artar dedi...bakalım ne olcak agop hariç bildiğiniz iyi cildiyeci varmı?

Zaya'cım sen zaten bu konuda ki en uzman doktora başvurmuşsun.inşallah en kısa zamanda geçer hastalığın . bu dünyada hiçbir şeyi dert etmeye değmez. sevdiklerinle hayatını yaşa moralini da bozma . bugün var yarın yokuz bu ölümlü dünyada . çokkkkk geçmiş olsun.

Gunaydınnn güzel annelerr ve tatlı bebişleriiii
nasılsınız canlar ..Mağazaların son indirim demleri güzel seyler var uygun fiyatlara,beden tutturabılıosanız ii.Bu yakada GYMBOORE die bi mağaza var.Normald ecok pahalı içeri bile girmıodum :)) dün arkadas zorla girelim dedii.Anam 60 Tl lik pantolan 15 Tl. Cok bişyler kalmamış da kaçırmışım.Anladım ki korkunun ececele faydası yok,, neler kaçırmışımm

bu gymboree bildiğimiz gymboree mi acaba amerika dan gelen.mağazası mı varmış burda ?? buyaka nerede ki ?

Sevozy günaydın bir tek sen varsın :)
Bade'mmm üşütmüş galiba dün gece ateşi vardı bi indi bi çıktı hiç uyumadı.ne versem ki şurup . evde peditus,calpol,aferin var ne düşünüyorsun . sen fındık elif'e ne yapardın böle bi durumda

cnm cok gecmiş olsun Bade me.. Nazardandır çirkin kızımızaa .Ya ben Fındığıma hiç ates düşürücü vermedim desem yeridir,,Takip ettim hep atesi üstünü az soydum, ıslak havluyla izin verdiği kdr eklem yerlerine dokundurdummm.Yani ates kötü bişey değil dıoardı hep..sınıra gelmediği sürece..Ama en masumu peditus bunlardan sanırım yani bn öyle arastırdım..Ölç bakalım atesi çok sınıra dayanmadığı sürece verme cnm.soyy az üstünede örtmee bakalım nasıl seyretcek atesi bılıson geceleri daha cok ateslenıolar belki şuan düşüşe gecer boşa verme surubu canım

evet ben de ilaç verme taraftarı değilim de benim koca daha bişey olmadan hemen şurup versene diyo.ben hiç sevmem kendim de hiç ilaç kullanmam.bas bas bağırıyorlar zaten şuruplar tehlikeli diye . şimdi uyuyo bi uyansın bakıyım duruma göre dediğin gibi yaparım ıslak havlu falan . en son çare peditus.çok teşekkürler canım.

ya bılırım böle ahkam kesmek klay oluo,ama insanın basına geline eli ayagı dolanıo,bildiğini de unutuo yani bn öleyim enazından.Ama surup vermemeye calışmalıyız.Helede Öküsürük şurupları falan..ıNŞ GEREK KALMAZ canım.Diş çıkarıo olabilir mi, ishal falan var mı,ağızda salya...

ateş az da olsa var , öksürük yok , ishal yok ,salya var , uykusuzluk var , iştahsızlık var .

yok yok desene kızımızda :) cnm bişey verme,bence dişdendir,, Dün bi yerlere gittiysenız ben nazardandır bıle diyebilirim biz Fındığımla bi yere gdp geldiğimizde cocuk gece hiç uyumuo huysuzlanıo,bi ağırlık çöküo.Bide herkes hasta belki Badeciğin bağışıklık sistemi şuan savasıodur 3.şahısların mikroplarına karsııı

bir tanıdığın sırtında çıkmıştı meğer zona imiş, ilaç almıştı ve geçmişti, tekrarlama durumları olabiliyor ama ciltteki herşey stres, üzüntü, sıkıntı ona göre yaşamak gerekiyor
tekrardan geçmiş olsun ve güzel, anlamlı ve rahat bir şekilde yaşamaya çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…