2011 Ekim Anneleri

Zefeyy arcemek hoşgeldiniz .
Zefeyy çok geçmiş olsun canım oğluşunla birlikte hemencecik iyileşin inşallah.
Arcemek kız sen nerelerdesin işe bi başladın yok oldun yerini buldun mu bari ?
Maral bizim kız da bi keyifsiz , uykusuz bir gece geçirdim.
Kartopu burak da iyidir inşallah .
Sevozy fındığın ne yapar ?

ay bnm fındığım bu hafta hiç uyumıuo geceleri ya...sabah 4 de kalkdı 6 ya kadar yatmadı saalla salla dur.. Bnde mens olsum bi karnım ağrıo sormayınn,.. Fesane yi sevenler var ise pazar gunune kadar Tarbzon yöresi konukmuş.Hem alışveriş hem yemek hem gezmek...
Bilginize,

Bn sevıom öle farklı kültürleri...

kızlar nasılsınız?, kuzularınız nasıl?
arcemek kuleleri nereden aldınız?,
cemre'de çok seviyor böyle üst üste yerleştirmeyi,
bu arada maşallah cemre'ye azimle hepsini üst üste
yerleştirmiş, boyunu geçmiş, parmaklarını kaldırıyor mu?

maralım h.sonu cokguzeldi hava yaa.içimm kıpı kıpırdı.Cmt fesaneye gttk, kalabalık ama guzel yöresel ne bulursam ikramlıklardan tıkdım Fındık kızımın ağzına :) pazarda hava daha guzeldiii park sefası yptkkk :) Özlemişiz baharıı yaaa,ÇARSAMBAYA KADAR sanırım hava böe olcakkk..

günaydın arkadaşlar, valla hava çok güzel insanın içi kıpır kıpır oluyor

biliyorsunuz bakıcımız 2 gün yoktu annemlerde hasta olunca ben izin alıp baktım burağa ,eşime dedimki sende izin al hep beraber olalım . 4 gün iyi geldi burak çok sevinçliydi sabah kalkıp anne babayı karşısında görünce çok sevindirik oluyordu. bugün nasıl olacak bilmiyorum. üfffff çok zor geliyor artık oğlanı bırakıp ,sabah erkenden işe gelmek. yavaş yavaş emekliliği düşünmeye başladım ben . eşimde emekli olabiliyor istediği zaman . ufak bir tatil kasabasına yerleşme vakti geldimi ne bizim için

bizde dün maşukiyedeydik ,hava çok güzeldi valla,içimiz ısındı.

güzel bir hafta sonu geçirmeniz çok güzel,
havalar ısındıkça, güzel oldukça insan kıpır kıpır oluyor
ve vaktini çocukla geçirmek istiyor, c.tesi günü annemlerin
43. yıldönümlerini kutlamak için hazırlık yaptık, cemre bir ara
dışarıya çıktı, babaanneye gitti, biraz dışarıda top oynayan abilerin
topunu atmaya çalışmış, yoğun bir gündü, c.tesi gecesi cemre topu
topu 15 dk uyumuştur, sürekli ağladı, emdi durdu, babası da ağlama
sesine dayanamadı kalktı, evin içinde odalarda dolandık durduk, neren
ağrıyor kızım dedikçe ağladı durdu, sonra bebeklerini, hayvanlarını verdik
onlarla oynamaya başladı, sonrasında ağlama yerini gülmeye bıraktı,
saat 6.30 civarında yatmıştı, artık dişlerden mi, çok karıştırdı o yüzden mi,
kakasını yapmamıştı o yüzden mi bilemedik, pazar günü saat 15.30 gibi
dışarıya çıktık, arabasıyla ş.evler'e kadar gittik, kendime koton'dan pantolon
aldım, 2 saatte olsa dışarıda hava aldı kızım, allah'tan gece daha iyiydi, kalkıp
durmadı, c.tesi niye öyle davrandı bilemedim,

gecmiş olsn cnm dişdir sanırım..bende tesedüfen gördüm fındığımın alt cenesinde köpek dişlerinin yanındaki sağlısollu 2 diş çıkmış.Ama damak resmen yarmış hep etrefı kanlı gibiydi cnm bnm gecen hafta ondan uyumadı demek kii..Normalde agızını açmıodu am abu sefer acdıı.Ama üstceneyi göremedimm.acaba orda ne var ne yokkk

Diş sıkıntısı çok zor, biz atlattık darısı sizin başınıza. Resmen bir parça et sallanıyordu dişinin kenarında, nasıl yarıp çıktığı ordan belli.
Bizimki de gece çok sık uyanıyor, bugün abartısız 10 kere falan kalktı.. Niye deliksiz uyuyamıyor bu çocuk.. Ne yapsam ne etsem bilemedim, gündüz de sadece 1 saat uyuyor artık..

benim kıza ağzını aç dediğimde açardı bende dişlerine bakardım,
2 gündür ağzını açmıyor, ben de baş aşağı oyun oynamaya çalışıp
ağzına bakmaya çalışıyorum, dün de yemek yedirirken bakmaya çalıştım,
alt dişler görünüyor, üst sol biraz görünüyor ama sağ nokta gibi gördüm,
köpek dişleri de bayağı belirgin, hatta sanki ucu beyaz görünüyor

maşşallah maralım sende bakmaya calıştım dıosun da; kızcagızı başdan aşağı muayene etmişsinn.bende öle kandırıp baktım ama tam detay alamadım...

cnm elifimde öle bılıon.hiç düzenli bi uyku olmadı..diş ayrı bi olay .bzmde gunduz cok uyuma derdi vardı.annemler bzdeyken annem düzenli olarak sabah 9 da kaldırodu,öğlen 2 gibi ytrp 1 saat uyutup kaldırıodu..GECE BAYA DÜZENE GİRDİ.Bu düzeni devam ederse ii gibi.ama bi bahane oluo kalkmalarınaa,, uykusu kaçıo elifinde bazen, bı kalkıo yeminle 2 saat uyumuo,uyuyamıyoo daha doğrusu yavrumm.Ya susuo ya ağlıo ya emmek istıo ya sallamak..Sen sallamadan uyutuyodunn dimi meloşş..bnm ki hala sallamak ıstıooo.Bu yüzden yatak bile alamıom elife,hep salla istıooo...

Yok canım sallanmaya alışmadı Mert.. Emme ihtiyacı duyuyor ve uyanıyor, biraz emiyor sonra dalıyor ama bu sabaha kadar sürekli tekrar ediyor. Boynum sırtım ağrıyor yamuk yumuk oturmaktan.. Aynen canım gündüz 2 gibi uyuyunca bizimkinin uykusu da daha iyiydi ama gündüzler uzamaya başlayınca saat 6-7 gibi bi daha yatmak istiyor, yatırmıyorum sonra da uykusu başına vuruyor, 10'a 11'e kadar mızmızlanıyor. 6'da uyuyup 1 saat sonra uyansa daha mı rahat ederim bilemedim.

Aaa dün benim kahvaltı organizasyonu gerçekleşti.. Canım kocacığıma resim çek dedim ama sağolsun 1 tanecik resim çekmiş onda da masa küçücük kalmış, arkadaşlarını sığdırmış fotoğrafa.. O kadar emekle hazırladığım sofranın resmi yok iyimi.. Çeşitleri söyliyeyim bari: yumurtasız sucuk-domates-biber menemeni, patlıcan-biber közlemesi, közlenmiş biberin içinde peynir ceviz sarması, pişi, haşhaşlı çörek, pırasalı sarmal börek, fırında patates kızartması, kaşarlı yumurtalı tost ekmeği kızartması, kahvaltılıklar ve kahvaltıdan sonra yemek için şekerpare..

iyi alnının akkıyla çıkmışsın işin içinden, bayağı çeşit yapmışsın,
ben annemlerin yıldönümü için; tahinli cevizli kurabiye (öneririm çok güzel oluyor)
cevizli kek, patates salatası (1.sıra pancar turşusu, 2. sıra mısır ve havuçlu, 3. sıra dere otu ve salata turşusu)
mayalı pastane poğçası, peynirli börek, kardeşim mercimek köftesi yaptı, ablam patatesli sigara böreği, tavuk göğsü,
diğer ablam hindistan cevizli tuff yaptı ama yetiştiremedik ve topluca kısır (annem yaptı sayılır) yaptık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…