Kızlar herkese merhaba...
15+1iken 4 lü test yaptırdım, doktorum daha önce 2 li ya da 3 lü test istemedi direkt 4 lü test istedi..Neyse dün akşam üzeri hastanenin önünden geçerken sonuçlarımızı sorduk çıkmış..Yorumlayamadık ama pozitif kısmı şüphelendirince nöbetçi doktora gittik o da kadın doğum uzmanı.. Dr, risk oranımın yüksek olduğunu, amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi..
Down Sendromu riskim 1:126, Yaş riskim 1:1160
Eşimle akrba değiliz, ikimizin aile-akarabalarda böyle bir durum yok neye uğradığımızı şaşırdık, herşey Allah tan tabiki ama o an mahvoldum resmen..Ablam hemşire hemen onu aradım sakın amniyosentez yaptırma dedi, Çapa da tanıdık ebemiz var onu aradık ve bugün sabah hemen Çapa ya gittik.. Uzmanlar yaş riskimin de böyle çıkmasına anlam veremedi sonuçta daha 27 yaşındayım... Daha iyi bir laboratuvarda testimi yeniden yaptırcam. Genetik uzmanıyla dahi görüştük, ortak görüşleri 4 lü testi erken yaptırmışım ve 2 liyi neden yaptırmamışım..Tabiki ben kendi dr.um ne dediyse onu yaptım.
18 haftalıkken ayrıntılı ultrasona gircem ve 4 lü testi yinelicez, yapabileceğim tek şey dua etmek..Bebeğimi aldırmyı asla düşünmüyorum bu sebeple amniyosentezi de ne olursa olsun yaptırmayacağım, 2 hafta sonrasını bekliyorum inşAllah bir sorun çıkmaz... Yarın kendi dr.umla randevum var , son kez gitcem artık..2 hafta önce de grip olmuştum, basit bir serumu takamadılar, hemşirelerin hatasından kan alma serum derken 7 kez delindim resmen... Aslında o gün bırakmalıydım o hastaneyi, bundan sonra Çapa dan devam etcem.
Hala okuldayım ve gün nasıl geçti gelin bana sorun..Rabbim herkesin yavrusuna sağlık sıhhat versin ne olur dua edin bize de bebeğimin buna çok ihtiyacı var...
15+1iken 4 lü test yaptırdım, doktorum daha önce 2 li ya da 3 lü test istemedi direkt 4 lü test istedi..Neyse dün akşam üzeri hastanenin önünden geçerken sonuçlarımızı sorduk çıkmış..Yorumlayamadık ama pozitif kısmı şüphelendirince nöbetçi doktora gittik o da kadın doğum uzmanı.. Dr, risk oranımın yüksek olduğunu, amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi..
Eşimle akrba değiliz, ikimizin aile-akarabalarda böyle bir durum yok neye uğradığımızı şaşırdık, herşey Allah tan tabiki ama o an mahvoldum resmen..Ablam hemşire hemen onu aradım sakın amniyosentez yaptırma dedi, Çapa da tanıdık ebemiz var onu aradık ve bugün sabah hemen Çapa ya gittik.. Uzmanlar yaş riskimin de böyle çıkmasına anlam veremedi sonuçta daha 27 yaşındayım... Daha iyi bir laboratuvarda testimi yeniden yaptırcam. Genetik uzmanıyla dahi görüştük, ortak görüşleri 4 lü testi erken yaptırmışım ve 2 liyi neden yaptırmamışım..Tabiki ben kendi dr.um ne dediyse onu yaptım.
18 haftalıkken ayrıntılı ultrasona gircem ve 4 lü testi yinelicez, yapabileceğim tek şey dua etmek..Bebeğimi aldırmyı asla düşünmüyorum bu sebeple amniyosentezi de ne olursa olsun yaptırmayacağım, 2 hafta sonrasını bekliyorum inşAllah bir sorun çıkmaz... Yarın kendi dr.umla randevum var , son kez gitcem artık..2 hafta önce de grip olmuştum, basit bir serumu takamadılar, hemşirelerin hatasından kan alma serum derken 7 kez delindim resmen... Aslında o gün bırakmalıydım o hastaneyi, bundan sonra Çapa dan devam etcem.
Hala okuldayım ve gün nasıl geçti gelin bana sorun..Rabbim herkesin yavrusuna sağlık sıhhat versin ne olur dua edin bize de bebeğimin buna çok ihtiyacı var...
hanzadecim benim kuyruk sokumum ve basenlerim acıyor ama daha çok yeni
Nihayet bende normal hamileler gibi hissediyorum
leynanın bilgi işlemii kınamak isterdim ama inceleyeceklermiş boşver hatta protesto etmek isterdim
aslında benimkilerde pcnin bu tarafını görseler yasaklalardı eminim ama onlar çalıştığımı zannediyo
aslında çalışıyorum ama performansım biraz düştü eee çarpı 2 dersek biraz daha düştü derken performans yerlerde ama çaktırmayın kızlar muhabbette dvm
leynanın bilgi işlemii kınamak isterdim ama inceleyeceklermiş boşver hatta protesto etmek isterdim
aslında benimkilerde pcnin bu tarafını görseler yasaklalardı eminim ama onlar çalıştığımı zannediyo
aslında çalışıyorum ama performansım biraz düştü eee çarpı 2 dersek biraz daha düştü derken performans yerlerde ama çaktırmayın kızlar muhabbette dvm
Canım yaa 4'lü için çok erken. Sen boşver doktorunu. Bi yanlışlık var gibi geldi. ben 14 haftalıkken doktorum 3'lüyü bile yapmadı.o haftada 4'lü çok alakasız gibi geldi bana. Sen takılma o sonuca. 18 haftalıkken ayrıntılı ultrason ve 4'lü belli eder. Hiiiiiç birşeycik çıkmaz Allah'ın izni ile. Sakın stres yapıp bebeğini de üzme.
Umarım diğer tetkiklerde sorun çıkmaz.Aklına hep iyi şeyler getir lütfen.
Hastane konusun da nereyi içine sindiriyorsan oraya devam et.sanırım eski doktorun biraz sorumsuz davranmış keşke tekkiklerin zamanın ve eksiksiz yapılsaymış.
Geçmiş olsun canım, üzülme bir şeyi yoktur bebeğinin, kağan kocatepenin 16. hafta gebelik videosunu izle o bile açıkça söylemiş bir çok amniosentez temiz çıkıyor bunlar ihtimal diye ölçümlerinde bebiş iyiyse korkma Allaha emanet iyi düşün iyi olsun bu çok önemli :) Birde 4 lü tes için erken değilmi biz henü z3 lüyü yaptıracağız bu haftalarda..
çok üzüldüm.. ama bencede yaşın küçük daha. birşey yoktur inşallah..Dr.ların çogu 2li test daha çok önemsiyorlar. arkadaşın 2li normal 3lü sınırda çıktı oda senin yaşlarında yazık kadıncagız mahvoldu kaç dr. gitti kimi sınırda kimi anormal amniyosentez dedi..bence 4d usgye gir herşey orada çıkar..ben yaştanda dolayı haftaya 3lüye giricem baya panik oldum..sizler benden daha küçüksünüz sizin böyleyse Allahım hakkımızda hayırlısı inşallah..
Kızlaarr şimdi doktordan geldim veee sonunda cinsiyetimizi öğrenebildik. Pembe yanaklı bir kızımız olacakmış:Eşimin çin takvimi, göbeğimin sivriliği,kilo almayışım ve diğer tüm işaretler erkeği gösteriyordu bende kendimi bu fikre alıştırmışken doktor kız deyince önce şaşırdım ama sonra çooookkkk mutluu oldum. Kızımın gelişimi bir hafta önden gitmeye devam ediyormuş teyzeleri son derece sağlıklı 17cm ve 183gr ağırlığında. Üçlü testimizi ve diğer rutin kan testimizi,idrar ve idrar kültürü testlerimizi yaptırdık sonuçları pazartesiye alıcam. 20.haftada da ayrıntılı ultrasona bakacaklarmış buarada elma yanaklı benim prensesim yanakları benimki gibi birde iri gözlü olacak gibi dedi doktorumuz şimdi çıkıp işlerimi halledeyim,tekrar görüşmek üzere kızlaarrr
tabi canım :89:
arkadaşından haber var mı, o da hamile mi esleembuldun mu birini?
Çok sağolun arkadaşlar, dua ediyorum sadece yapacak bişeyim yok çünkü.. Şimdi daha rahatım Çapa dakiler çok rahatlattı.. işte sorun testin erken yapılması.. 2 hafta beklicez bakalım sonrası Rabbime kalmış o nasıl dilerse öyle olacak... Arşive baktım değeri 1:43 çıkan bile var ve bebeği gayet sağlıklı doğmuş.. İnşAllah sadece risk olarak kalır ve sağlıklı doğar yavrum...
Daha düne kadar kilo alıyorum diye takıyordum hiç bir şeyi takmıcam, bebeğimi asla üzmeyeceğim Allah a sığındım bol bol dua etcem artık...
cnm ya hamile değilmiş yarın kesin bildirecek o olmazsa zaten siz bulun dicem napiiim yok kimse onlar bulsun giçici olursa gelirim olmazsa tazminatımı falan verirler heralde diye düşünüyorum
cnm ya hamile değilmiş yarın kesin bildirecek o olmazsa zaten siz bulun dicem napiiim yok kimse onlar bulsun giçici olursa gelirim olmazsa tazminatımı falan verirler heralde diye düşünüyorum
Eslem senin bebekler ikiz canım nasıl çalışıcaksın zor olmayacakmı? Benim arkadaşımın 10 yıl sonra ikizleri oldu geceleri uyuyamıyorum diye ağlanıyor eşi gözleri şiş gidiyor işe, allahtan maddiyatları çok iyide, bakıcı aldılar hem arkadaşım hemde bakıcı zor yetişiyorlar ikisine hani gözünü korkutmak gibi olmasında bilgilendiriyim dedim? Bebeklere kim bakıcak bu arada?
Çalışan anneler bebeklerinize kim bakıcak ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Eslem senin bebekler ikiz canım nasıl çalışıcaksın zor olmayacakmı? Benim arkadaşımın 10 yıl sonra ikizleri oldu geceleri uyuyamıyorum diye ağlanıyor eşi gözleri şiş gidiyor işe, allahtan maddiyatları çok iyide, bakıcı aldılar hem arkadaşım hemde bakıcı zor yetişiyorlar ikisine hani gözünü korkutmak gibi olmasında bilgilendiriyim dedim? Bebeklere kim bakıcak bu arada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?