2011 Ekim Anneleri

zor bir durum canım.
ama ben evlendikten sonra eşlerden birinin aldığı mal mülk vs nin iki tarafa birden ait olduğunu biliyorum. Allah korusun boşanma halinde tüm mal varlığı iki tarafın ortak oluyor ama evlenmeden önce alınanlar buna dahil olmuyor. onun için açıkta kalacak bir durum olduğunu sanmıyorum. son değişiklik var mı onu bilmiyorum ama.

kızlaaarrr yardımmmm :18: ben 5 aylık hamileyim ama hiç kilo almadım vede karnım miniminnacık kimse inanmıyor hamiş olduğuma...başkaları neysede kayınvalidem tıka basa doyduğum halde sürekli ye diye baskı yapıyor. 1 ekmek dahi yesem kuş kadar yiyorsun diyor. psikolojim bozuldu içinizde benim gibi olan varmı? yoksa kilo almamış olmam normalmi? dr. bebek her şeyiyle normal görünüyor diyor. 2 haftadırda tekmeleyip duruyor bebişim ama yinede karnım büyümeyince o da büyümüyor gibi geliyor bana

canım ileride kıdem ihbar vs.tazminat için o makbuzu sakla. bi kısmını bankaya bi kısmını da makbuzla mı veriyolar dimi?
orda ne kadar süredir çalışıyosun ve kaç kişi çalışıyo?

CNM 2 SENEYİ GEÇTİ evet bi kısmı elden bi kısmı bankadan merkezimiz ankarada burası bölge müdürlüğü gözüküyo sicil nosu farklı heralde ama vd ve vnosu aynı normalde 80 kişi falan ama sanırım bölge müdürlüğünde gözüken 18-20 kişi var

esfacım advocate daha iyi bilir ama zaten evlendikten sonra edinilmiş mallar ortak endişelenmene gerek yok bizimde ev eşimin üstüne sonuçta evlendikten sonra aldık

kızcam ama bizim ödümüz kopuyo kilo alcaz diye. korkma sen benim arkadaşım 7 aylıktı küçücüktü karnı çok tatlı bir kızı oldu

çok kızdım. küstahlık bu. hem sen onlara birini bulmak zorunda değilsin ki. bu tavırları bulamadın diyeyse işbilmezlik canım bu. doğru düzgün yönetici olup da yeni alacakları kişiye bunu söyleyebilselermiş. seni geçici olarak istihdam ediyoruz demeyi beceremiyor demek ki herkes. canını sıkma sen eslemcim onlar eski personelini, işi biliyor, karşılıklı rahat ederler diye aramışlardır. geri döneceğinin garantisini almaya çalış, bunun için de kötü ayrılmamaya gayret et istersen canım. ama yeter ki sinirlerini bozma ve üzülme. antalya büyük şehir, orası olmazsa başka iş bulursun elbette. o süreç insanı yoruyor o ayrı. Allah kolaylık versin canım.

esfacım advocate daha iyi bilir ama zaten evlendikten sonra edinilmiş mallar ortak endişelenmene gerek yok bizimde ev eşimin üstüne sonuçta evlendikten sonra aldık

hiç öyle olmuyo eslem .ayrılma değil sorun evliykende kaybediyosun benim eşim kaynıma daire aldı deprosyondaymış kopleksse girmiş geberisece intahar edcekmiş diyeeeee daire adı dünyada neler oluyo.karısı öğretmen kendi çalışmıyodu neymiş abiciğini karısı ezermiş gebersin.son yerleride sattı fabrika açtı kardeşinide ortak yaptı başına oturttu.ayyy konuştukça deliriyorum

canım doğru diyosun sanırım hukuki açıdan öyle...

bu arada biraz önce tekrar konuştum eşimle son noktayı koydu konuşturmadı beni.kapandı o konu dedi.. hayret bişi ya... bu konuları konuşacağım aklıma gelmezdi onula...

şeytan dio hepsini sat altınların tek bi tane pırlanta yüzük alıp tak... içinin yağları erisin ...en çok kaynanam fıtık olur...

yada eşim babamla konuşcak biz vazgeçtik dicek. ben desem baba ben almak istiyorum bana böyle bi kredi açar msıın die... zaten en fazla 1 sene sonra kirası da olacak inşallah... kendi kendine bile öder yavv. dur şimdi sanırım 35 lira verebilirm.kalır 15 bin. ayda 350 kirası olur + ayda harçlıklardan 300 biriktirsem. 650 olur. 2 senede öderim inşallah. tabiii kira bir sene sonra gelecek o yüzden ilk sene 300 300.. olsun 2,5 sene olsun 3 sene olsun yaaaa

napiim kızlar...
böyle bi teklifi kabul eder mi babam acaba....

canım gidip başka bi mal rejimi seçmediyseniz edinilmiş mallara katılma rejimini tercih etmiş sayılıyorsunuz. yani evlendikten sonra satın aldığınız araba, ev vs. kimin üzerine olursa olsun yarı yarıya ikinizin sayılıyo. ama miras kalan mallar bunun dışında yani emeğinizin ürünü olan mallarda eşit oranda hak sahibisiniz Allah korusun bi boşanma halinde. Ama sen diyosan ki bi 2 sene sonra benden habersiz satmasını istemiyorum o başka. istersen tapuda aile konutu şerhi koydurabilirsin sensiz herhangi bir muamele yapmaması için..

tabi cnm ben o ihtimali düşünmedim oda olabilir ama sen bu kadar strese sokma kendini zeynepcim bebeğine zarar herşeyi unut sürekli geçmiş sorgularsan bugününü ve yarınını rahat yaşayamazsın olan olmuş senin bu dönemde rahat olman lazım üzme kendini

aynen öyle denizim hala aynı evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır. Allah kimseyi ayırmasın

bu konularda çoook bilgisizim yav...
peki aynı anda 2 kişinin üzerine olabiliyomu. hisseli tapu mu oluyo öyle olunca.
bide aile konutu şerhi koydurabilmek için benim talep yetkim var mı kine. sonuçta onun üzerine oluyo ya...

cnm sanırım cumadan hbr vermedim diye kızmışlar ama zaten bildiğim kadarıyla ben o bayanın yerine hamile diye geldim ama sonra isteselerdi onu getirirlerdi merkezde memnuyietsizlikler olduğu için onunla ilgili raporu bittikten sonra geri getirmediler benim tek kızdığım şey bugünkü ukala tavırları eğer buraya işi bilmeyen biri gelseydi bana canım cicim olacaklardı ama işler yürüsünde nasıl olursa olsun diye istemedikleri birini bile geri getirmeye razı olmuşlar onuda geçtim tavırları çok çirkin benim için burası iyi olurdu ama olmazsada bişey değişmez cnm ben yaptığım işe ve özverime güveniyorum bişey kaybetmem ama aradan 2 sene geçti ve diğer arkadaş gideli cirolar katlandı 2ye 3e ve sadece o 8 ay çalışmıştı bana bile işi doğru düzgün öğretemedi bende yapıcamı biliyorum çok şey değişti hiç ilgilenmicem bana kiminle hava attıklarını görsünler

canım 6 aydan fazla kıdemin olduğu için ve işverenin aynı işkolundaki bütün işyerleri dikkate alınarak 30 kişiden fazla kişi işyerinde çalışan işçiler dikkate alındığı için iş güvencesi kapsamında sayılıyorsun. yani iş yerinden seni çıkarmak için yazı tebliğ edilmesinden itibaren 10 gün içinde işverene işe dönmek için başvurman gerekiyo(bu çok önemli 10 gün içinde başvurmazsan hak kaybı yaşarsın)senin başvurundan itibaren 1 ay içinde içinde işverenin seni işe geri alması gerekiyo eğer almazsa işe iade davası açıyorsun. iş mahkemesi feshin geçersizliğine karar verirse en çok 4 aya kadar olan maaşını işverenin sana ödemesine ve işe iadene karar veriyor. eğer işveren seni işe başlatmazsa artı olarak 4 ile 8 ay arasında maaşının ceza olarak sana ödetilmesine karar veriyor..

ekim anneleri,

bebek hareketlerini hisseden var mı?

ben hissetmedim daha hiç ((
her saniye elim karnımda ama ııııhhhh yok.
ama göbek deliğimin 5-6 cm altında bi sertlik var genelde sağ tarafta bebeişimin orda olduğunu düşünüyorum.
20. haftaya kadar gözden çıkardım zaten. ilk çocuklarda 20. haftaya kadar hissetmemek normalmiş.
benimki hala mide bulantılarıyla hissettiriyo kendini; ama hamd oldun azaldı baya. haftada 1-2 yi anca buluyo artık.

zeynepçim bebek çantasına baktım çok güzel ama biraz pahalı mı ne?? yani 130 fazla geldi bana. gerçi fiyatlar ne aralıkta hiç bilmiyorum ama.

cnm bu y6azının bana tebliğ tarihinden itibaren değilmi birde şimdi çıkartma yapıp yapmayacaklarını bilmiyorum ama ihtimalleri değerlendiriyorum peki benim ikiz gebelik olduğu için doktor 5.aydan sonra çalışma demişti ben haziran sonu gibi düşünüyodum rapor almayı ama öne çeksemmi raporluyken çıkartamazlar herhalde yada öne çekmezsem haziran sonuna kadar beklersem neler yapabilirler en fazla ellerine koz vermiş olurmuyum bu son soru cnm çok teşekkür ederim

1. tabi ikinizin üzerine olabiliyor.
2. malik olmayan eşin talep yetkisi var. hala evliliğin devam ettiğini gösterir nüfus kayıt örneği ve o konutta oturduğunuzu gösterir ikemetgah ilmuhaberi ile tapu sicil müd.lüğüne başvurulması gerekiyo. tabi siz o konutta oturmayacaktınız herhalde. şu anda oturduğunuz ev için bu dediğim işlemi yapabilirsin ama bende eşimde avukat olmamıza rağmen böyle şeylere başvurmayı düşünmem bu tarz fiiller evliliği çirkinleştirebiliyo ve çiftlerin aklına olmadık şeyler getiriyo müvekkillerden gözlemlediğim kadarıyla. tabi şahsi kanaatim böyle yine de sen bilirsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…