arkadaşlar bişi danışcam size...
şimdiiik nasıl başlıcam bilmiyorum.
ev alma gibi bi düşüncemiz var. kayınpederimin müşterisinden alacağına karşılık alacak daireyi.dairede oturmak için değil 1+1 yatırımlık bi daire.50 milyar olacak. ilk etapta benim altınlarımın bi kızmı satılacak onu peşinat vercez işte 20 milyar falan. kalanınıda taksit taksit ödiycez babama. bir kaç aydır ta ayda belli miktar verdik babama ön ödeme die... evlendiğimizden beri hep böyle düşünüyoruz...
diceksinizki şimdi benim sorunum ne..
sorun şu ki 2 gün önce babam müşterinin yanındaydı eşime demiş işte nüfus cüzdanı fotokopini falan gönder die ev için. eşim de göndermiş kendininkini.. bende belki beniz üzerime yapar die bekliyodum..söyledim benim üstüme yapmıcanmı dedim. ne farkederki dio... ya tamam seviyoruz herşeyimiz bir ama ben sonuçta mihrimi vercem abi ya... ve eşimin üzerinde arabası var ve devremülk var... ev de ona olursa benim hiçbişiim olmıcak... ihtimal vermek istemem ama kaynanam belli şu ara çok kötüyüz kıçıma tekmeyi vurup atsalar beni öylece kalakalırım..
benimi seninimi varsa benim üstüme olsun dimi ama..
neyse öyle olunca dedim oz aman almayalım. bende bileziklerimi gidip değiştircem hepsini. istediğim altınlardan alcam... biriktirdiğimiz parayıda devremülkten borcumuzu ödeyelim ev konusu kapansın dedik...
yani ben o zaman satmıyorum altınalrı dedim. eşimde devamını dedi. napiim ben şimdi ya... ben izne ayrılcam zaten çalışamam artık. ama 2 3 sene içinde ödenirdi 30 bin lira ya.. birde 2012 de devremülkümüzün kirasını almaya başlıcaz... o zaten bi katkı olacak taksitlere her ay.. yani ilk başlarda sıkışlırız ama 2 3 sene değer sabretmeye...
ama şimdi işte eşimde vazgeçti..
benim istediğim bi raba vardı renault ların yeni çıkan bi versiyonu şu arkası kalkık olan. çok hoşuma gidiyo her gördüğümde ayyy benim arabam derim. en son eşim demiştiki vallaaa param olsa alırım. bende çok sevinmişltim. almış kadar... param olsa araba alırım ama ev almam mı dio acaba...
ona şu fıkrayı anlattım. iki arkadaş biri diğerine soruyo
2 evin olsa birini bana verir misin
evet
peki 2 araban olsa birini bana verir misin
evet
....
...
...
peki 2 tavuğun olsa birini bana verir misin
hayır
? neden
çünkü 2 tavuğum var.....
aynen buna benzedi...
sizce napiim eşimi ikna etmeye çalışıyım mı üztüme yaptırmaya yoksa koyvereyim gitsin... mi?:44::44::44::44::44:
canım ileride kıdem ihbar vs.tazminat için o makbuzu sakla. bi kısmını bankaya bi kısmını da makbuzla mı veriyolar dimi?
orda ne kadar süredir çalışıyosun ve kaç kişi çalışıyo?
kızlaaarrr yardımmmm :18: ben 5 aylık hamileyim ama hiç kilo almadım vede karnım miniminnacıkkimse inanmıyor hamiş olduğuma...başkaları neysede kayınvalidem tıka basa doyduğum halde sürekli ye diye baskı yapıyor. 1 ekmek dahi yesem kuş kadar yiyorsun diyor. psikolojim bozuldu içinizde benim gibi olan varmı? yoksa kilo almamış olmam normalmi? dr. bebek her şeyiyle normal görünüyor diyor. 2 haftadırda tekmeleyip duruyor bebişim ama yinede karnım büyümeyince o da büyümüyor gibi geliyor bana
CNM HİÇ BİLMİYORUM ben onlarada söyledim dönsemde olur dönmesemde dedim siz nasıl isterseniz dedim bana bu teklifi yapanlar onlardı sadece sabahki müdürümün tavrı hiç hoşuma gitmedi keşke söyleseydiniz arkadaşımla konuştum dedim kbana keşkeyi meşkeyi bırak bu zaten yeni bi havadis dedi tersledi sadece tavrı hoşuma gitmedi yoksa ben onlara karşı hiç kötü niyetli davranmadım herşeyde siz bilirsiniz dedim
esfacım advocate daha iyi bilir ama zaten evlendikten sonra edinilmiş mallar ortak endişelenmene gerek yok bizimde ev eşimin üstüne sonuçta evlendikten sonra aldık
zor bir durum canım.
ama ben evlendikten sonra eşlerden birinin aldığı mal mülk vs nin iki tarafa birden ait olduğunu biliyorum. Allah korusun boşanma halinde tüm mal varlığı iki tarafın ortak oluyor ama evlenmeden önce alınanlar buna dahil olmuyor. onun için açıkta kalacak bir durum olduğunu sanmıyorum. son değişiklik var mı onu bilmiyorum ama.
arkadaşlar bişi danışcam size...
şimdiiik nasıl başlıcam bilmiyorum.
ev alma gibi bi düşüncemiz var. kayınpederimin müşterisinden alacağına karşılık alacak daireyi.dairede oturmak için değil 1+1 yatırımlık bi daire.50 milyar olacak. ilk etapta benim altınlarımın bi kızmı satılacak onu peşinat vercez işte 20 milyar falan. kalanınıda taksit taksit ödiycez babama. bir kaç aydır ta ayda belli miktar verdik babama ön ödeme die... evlendiğimizden beri hep böyle düşünüyoruz...
diceksinizki şimdi benim sorunum ne..
sorun şu ki 2 gün önce babam müşterinin yanındaydı eşime demiş işte nüfus cüzdanı fotokopini falan gönder die ev için. eşim de göndermiş kendininkini.. bende belki beniz üzerime yapar die bekliyodum..söyledim benim üstüme yapmıcanmı dedim. ne farkederki dio... ya tamam seviyoruz herşeyimiz bir ama ben sonuçta mihrimi vercem abi ya... ve eşimin üzerinde arabası var ve devremülk var... ev de ona olursa benim hiçbişiim olmıcak... ihtimal vermek istemem ama kaynanam belli şu ara çok kötüyüz kıçıma tekmeyi vurup atsalar beni öylece kalakalırım..
benimi seninimi varsa benim üstüme olsun dimi ama..
neyse öyle olunca dedim oz aman almayalım. bende bileziklerimi gidip değiştircem hepsini. istediğim altınlardan alcam... biriktirdiğimiz parayıda devremülkten borcumuzu ödeyelim ev konusu kapansın dedik...
yani ben o zaman satmıyorum altınalrı dedim. eşimde devamını dedi. napiim ben şimdi ya... ben izne ayrılcam zaten çalışamam artık. ama 2 3 sene içinde ödenirdi 30 bin lira ya.. birde 2012 de devremülkümüzün kirasını almaya başlıcaz... o zaten bi katkı olacak taksitlere her ay.. yani ilk başlarda sıkışlırız ama 2 3 sene değer sabretmeye...
ama şimdi işte eşimde vazgeçti..
benim istediğim bi raba vardı renault ların yeni çıkan bi versiyonu şu arkası kalkık olan. çok hoşuma gidiyo her gördüğümde ayyy benim arabam derim. en son eşim demiştiki vallaaa param olsa alırım. bende çok sevinmişltim. almış kadar... param olsa araba alırım ama ev almam mı dio acaba...
ona şu fıkrayı anlattım. iki arkadaş biri diğerine soruyo
2 evin olsa birini bana verir misin
evet
peki 2 araban olsa birini bana verir misin
evet
....
...
...
peki 2 tavuğun olsa birini bana verir misin
hayır
? neden
çünkü 2 tavuğum var.....
aynen buna benzedi...
sizce napiim eşimi ikna etmeye çalışıyım mı üztüme yaptırmaya yoksa koyvereyim gitsin... mi?:44::44::44::44::44:
hiç öyle olmuyo eslem .ayrılma değil sorun evliykende kaybediyosun benim eşim kaynıma daire aldı deprosyondaymış kopleksse girmiş geberisece intahar edcekmiş diyeeeee daire adı dünyada neler oluyo.karısı öğretmen kendi çalışmıyodu neymiş abiciğini karısı ezermiş gebersin.son yerleride sattı fabrika açtı kardeşinide ortak yaptı başına oturttu.ayyy konuştukça deliriyorum
zor bir durum canım.
Ama ben evlendikten sonra eşlerden birinin aldığı mal mülk vs nin iki tarafa birden ait olduğunu biliyorum. Allah korusun boşanma halinde tüm mal varlığı iki tarafın ortak oluyor ama evlenmeden önce alınanlar buna dahil olmuyor. Onun için açıkta kalacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Son değişiklik var mı onu bilmiyorum ama.
canım gidip başka bi mal rejimi seçmediyseniz edinilmiş mallara katılma rejimini tercih etmiş sayılıyorsunuz. yani evlendikten sonra satın aldığınız araba, ev vs. kimin üzerine olursa olsun yarı yarıya ikinizin sayılıyo. ama miras kalan mallar bunun dışında yani emeğinizin ürünü olan mallarda eşit oranda hak sahibisiniz Allah korusun bi boşanma halinde. Ama sen diyosan ki bi 2 sene sonra benden habersiz satmasını istemiyorum o başka. istersen tapuda aile konutu şerhi koydurabilirsin sensiz herhangi bir muamele yapmaması için..
çok kızdım. küstahlık bu. hem sen onlara birini bulmak zorunda değilsin ki. bu tavırları bulamadın diyeyse işbilmezlik canım bu. doğru düzgün yönetici olup da yeni alacakları kişiye bunu söyleyebilselermiş. seni geçici olarak istihdam ediyoruz demeyi beceremiyor demek ki herkes. canını sıkma sen eslemcim onlar eski personelini, işi biliyor, karşılıklı rahat ederler diye aramışlardır. geri döneceğinin garantisini almaya çalış, bunun için de kötü ayrılmamaya gayret et istersen canım. ama yeter ki sinirlerini bozma ve üzülme. antalya büyük şehir, orası olmazsa başka iş bulursun elbette. o süreç insanı yoruyor o ayrı. Allah kolaylık versin canım.
CNM 2 SENEYİ GEÇTİ evet bi kısmı elden bi kısmı bankadan merkezimiz ankarada burası bölge müdürlüğü gözüküyo sicil nosu farklı heralde ama vd ve vnosu aynı normalde 80 kişi falan ama sanırım bölge müdürlüğünde gözüken 18-20 kişi var
ekim anneleri,
bebek hareketlerini hisseden var mı?
canım 6 aydan fazla kıdemin olduğu için ve işverenin aynı işkolundaki bütün işyerleri dikkate alınarak 30 kişiden fazla kişi işyerinde çalışan işçiler dikkate alındığı için iş güvencesi kapsamında sayılıyorsun. yani iş yerinden seni çıkarmak için yazı tebliğ edilmesinden itibaren 10 gün içinde işverene işe dönmek için başvurman gerekiyo(bu çok önemli 10 gün içinde başvurmazsan hak kaybı yaşarsın)senin başvurundan itibaren 1 ay içinde içinde işverenin seni işe geri alması gerekiyo eğer almazsa işe iade davası açıyorsun. iş mahkemesi feshin geçersizliğine karar verirse en çok 4 aya kadar olan maaşını işverenin sana ödemesine ve işe iadene karar veriyor. eğer işveren seni işe başlatmazsa artı olarak 4 ile 8 ay arasında maaşının ceza olarak sana ödetilmesine karar veriyor..
1. tabi ikinizin üzerine olabiliyor.bu konularda çoook bilgisizim yav...
peki aynı anda 2 kişinin üzerine olabiliyomu. hisseli tapu mu oluyo öyle olunca.
bide aile konutu şerhi koydurabilmek için benim talep yetkim var mı kine. sonuçta onun üzerine oluyo ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?