Denizcim, Bildiğim kadarıyla pastörize sütün anlamı, sütün ısı uygulaması ile zararlı mikroplardan arındırılmış olmasıdır. ama evde sütü mikroplardan tamamen arındırabilmek için süt kabardıktan sonra en az 10 dk kaynatılması gerekiyor. fakat bunu yaparken sütün içizdeki zararlı mikroplarla birlikte zararsız mikroplarıda yok etmiş oluyoruz. Seninde söylediğin gibi katkı maddesi olmaması da sağlık için çok önemli piyasada satılan pastörize edilmiş sütlerin hiç birinde katkı maddesi yok, eğer için rahat edecekse pastörize edilmiş süt alıp bu sütü mayalamasını isteyebilirsin kayınvalidenden böylece hem pastörize olduğundan emin olduğun, hemde katkısız ev yoğurdu olduğunu bildiğin bir yoğurt olur ve güvenle tükedebilirsin....
Kötüsün sen kötüüüü
şaka bir yana çevremdeki herkes erkek olduğuna sevindi. yalnız babamız kız istiyordu. Sonucu öğrenince seneye hemen bir daha istiyorum dedi. Aklınca kızı tutturacak bu sefer. Sanki garantisi var da.
Sağol hanzadem. Dr'a "ama ben kıza alışmıştıııım" diye çemkirdim. O da 3 gün sonra erkeğe de alışırsın dedi. Dediğiniz gibi alışacağım.
Çıkışta göbüşüme bakıp, "erkek çıktın kızım" deyişimi de hiç unutmucam ama heee
ilahi güldürdün beni ali kaptan haaa :))) ben ne oldum ki acaba ?? :))
Denizcim, Bildiğim kadarıyla pastörize sütün anlamı, sütün ısı uygulaması ile zararlı mikroplardan arındırılmış olmasıdır. ama evde sütü mikroplardan tamamen arındırabilmek için süt kabardıktan sonra en az 10 dk kaynatılması gerekiyor. fakat bunu yaparken sütün içizdeki zararlı mikroplarla birlikte zararsız mikroplarıda yok etmiş oluyoruz. Seninde söylediğin gibi katkı maddesi olmaması da sağlık için çok önemli piyasada satılan pastörize edilmiş sütlerin hiç birinde katkı maddesi yok, eğer için rahat edecekse pastörize edilmiş süt alıp bu sütü mayalamasını isteyebilirsin kayınvalidenden böylece hem pastörize olduğundan emin olduğun, hemde katkısız ev yoğurdu olduğunu bildiğin bir yoğurt olur ve güvenle tükedebilirsin....
ayyy siz beni görün dünyam kaydı resmen.çok çirkinleştim temiz titiz bir hatunum ama tipim kaydı .kocaman popo göğüsler fırlamışyasemin yalçının bir tiplemesi vardıya aynı ona benzedim.zaten kayınvalideciğim şişman bir hanımsın sen dedi bana.bende sende pek sinirsin diğcektim ama büyüğüm saygım var
ayyy siz beni görün dünyam kaydı resmen.çok çirkinleştim temiz titiz bir hatunum ama tipim kaydı .kocaman popo göğüsler fırlamışyasemin yalçının bir tiplemesi vardıya aynı ona benzedim.zaten kayınvalideciğim şişman bir hanımsın sen dedi bana.bende sende pek sinirsin diğcektim ama büyüğüm saygım var
ilahi güldürdün beni ali kaptan haaa :))) ben ne oldum ki acaba ?? :))
merhaba arkadaşlar , bugün 3'lü test sonuçlarımı aldım,
sonuçlar MoM
AFP 68,8 ng/mL 1.45
uE3 1,92 ng/mL 1.51
BhCG2 9,6 0.39
Risk Değerlendirmesi (doğumda)
Risk cutoff
NTD: 1:6600 1:104
Down Sendromu 1:50000 1:250
sadece yaş 1:796
Trisomi 18 <48600 1:300
aranızda test sonuçlarını alan var mı,iyimi kötümü bu yaş riski 2'lidede vardı tam olarak bir anlamı var mı acil paylaşırsanız çok sevinicem...
canım zaten hamileliktenmidir ney tavan yapıyo aglamaklıysa almıyım ben zaten hep drama içindeyim anca vara yoga aglıyorumGüzel olmasına güzel de seyrederken insanı fitil ediyor. Bol ağlaklı bir dizi
canım benim bi doktor arkadaşım kendi eşi hamileyken asla hazır süt yoğurda izin vermedi. ki zaten hazır süt unutkanlığa yol açıyomuş.
içinde kesinlikle katkı maddesi var. hele danoneni yoğurdunu yiyince resmen kimyasal madde yemiş gibi hissediyorum kendimi.
ben her hafta 5 kilo süt alırım güvendiğim birinden. kend,m kaynatırım bi güzel 3-4 taşım kaynar.
siz bilirsiniz ama doğal olan her şey daha sağlıklı bence.
bimin yoğurdundan bahsetmişsin paşacım. ben onu bi kere aldım koktu attım sonra tadını sevmedik galiba.ama dediğim gibi tercih meselesi.
Bir de çok komik beyaz saçlarım anneme ve kayınvalideme dert oldu. Boyat diye tutturdular. Korkuyorlar galiba kocam beni terkedecek diye. Neymiş bana moral olurmuş. Neyseki kociş boyatmamam için ısrarlı. İşin aslı bu halime ne kadar dayanacağımı bende bilmiyorum. Pek renk vermiyorum ama halim bi fena yani.
ben henüz yaptırmadım canım bilgim yok maalesef.
doktorun ne dedi?
evin içinde atkıyla bereyle mi gezsen sibelakşam da ışıkları açma evde, eşin görmesin :)
yaa nolacak aslında fazla dert ediyoruz, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta diye evlenmedik mi. en berbat hallerimizi de görsünler boşverin bence. şu halimizde bile onlara güzel gözükmeye çalışmak bence gereğinden fazla özverili olmak demek. boyatman taraftarı değilim ben, hem bak eşin de boyatma diyormuş ne güzel. kendi kendine rahatsızlık veriyorsan, aynaya bakma bir süre. yani bence :) sen bilirsin tabi.
bir de çok komik beyaz saçlarım anneme ve kayınvalideme dert oldu. Boyat diye tutturdular. Korkuyorlar galiba kocam beni terkedecek diye. Neymiş bana moral olurmuş. Neyseki kociş boyatmamam için ısrarlı. Işin aslı bu halime ne kadar dayanacağımı bende bilmiyorum. Pek renk vermiyorum ama halim bi fena yani.
SENSEN80 mailini bulamadım, alıntı yapamadım, görürsün herhalde yazdığımı. Risk cut off dediğine göre risk grubuna girmiyorsun demek ki cnm. Yaş riski 19-20 yaşlarında olmadığımız için herkeste bişeyler çıkıyor, ama kafaya takılacak bir değer değil bence. Boşuna üzülme, bak bende ne güzel profosör gibi konuştum sayende :82:
sorma ali kaptannn sormaaa...benimde kociş boyat kendine gel... Git röfleni yaptır diyoooo...sonra karnımdakini düşünüp bekleme kararı aldım...benimde durum fena beyazlar çok feci oldular...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?