2011 Ekim Anneleri

Haklısın fatoscum cok dogru soyluyorsun. ee sizlerden de destek aldım artık cesaretim var bugun soylerim :) tesekkurler canım.

kötü kızım bennn zaten hanzadeyi kıskanıyorum.şaka bir yana rabbim uzun ömür versin badigardımız olcaklar bizim

ilahi güldürdün beni ali kaptan haaa :))) ben ne oldum ki acaba ?? :))

ayyy siz beni görün dünyam kaydı resmen.çok çirkinleştim temiz titiz bir hatunum ama tipim kaydı .kocaman popo göğüsler fırlamışyasemin yalçının bir tiplemesi vardıya aynı ona benzedim.zaten kayınvalideciğim şişman bir hanımsın sen dedi bana.bende sende pek sinirsin diğcektim ama büyüğüm saygım var

kızlar bizdede inekler var makinalara asla el deymiyor sağılınca soğuk depolara aktarıyor makina.sonra test yapılıyor firma ona göre alıyor.amaaaaaaa duyduğuma göre süt tozu karıştırıyorlarmış

Zeyneb çok güldüm kayınvalidenin dediğine Keşke sende her hamile kadın gibi biraz kilolu bir bayanım deseydin.Buaralar tişörtlerimin göbeğimi sarmasından olucakki bende çok şikayet etmiştim bide eşime şişkosun der gibi bakıyosun diye haksız yere çok kapris yapmıştım ama dün gaz gidipte küçük göbeğim gelince çok üzüldüm meğer içten içe koca göbeğimi çok seviyomuşum çok yakıştırıyomuşum kendime. oyüzden hiç üzülme hem emzirirken biraz dikkat edilirse,birazda egzersiz yapılırsa çok iyi kilo veriliyormuş

Kayınvalideler çok biliyor zaten. İşin aslı bende pek tipsizleştim. Hani oğlu olanlar güzelleşir derlerdi. Şehir efsanesiymiş demek bunlar

merhaba arkadaşlar , bugün 3'lü test sonuçlarımı aldım,
sonuçlar MoM
AFP 68,8 ng/mL 1.45
uE3 1,92 ng/mL 1.51
BhCG2 9,6 0.39

Risk Değerlendirmesi (doğumda)
Risk cutoff
NTD: 1:6600 1:104
Down Sendromu 1:50000 1:250
sadece yaş 1:796
Trisomi 18 <48600 1:300

aranızda test sonuçlarını alan var mı,iyimi kötümü bu yaş riski 2'lidede vardı tam olarak bir anlamı var mı acil paylaşırsanız çok sevinicem...

zeyneppp ilahi...senin şu kayınvalideye bir ziyaret yapcam ben....hamilelere niye şişmansın derler ki keyiflerinden mi alıyor onlar...varya yani iyiki kayınvalidem yok...birde bana şişmanladın diye biri bir laf ederse vay haline...kaçarı yok..:)))

canım benim bi doktor arkadaşım kendi eşi hamileyken asla hazır süt yoğurda izin vermedi. ki zaten hazır süt unutkanlığa yol açıyomuş.
içinde kesinlikle katkı maddesi var. hele danoneni yoğurdunu yiyince resmen kimyasal madde yemiş gibi hissediyorum kendimi.
ben her hafta 5 kilo süt alırım güvendiğim birinden. kend,m kaynatırım bi güzel 3-4 taşım kaynar.
siz bilirsiniz ama doğal olan her şey daha sağlıklı bence.

bimin yoğurdundan bahsetmişsin paşacım. ben onu bi kere aldım koktu attım sonra tadını sevmedik galiba.ama dediğim gibi tercih meselesi.

ilahi güldürdün beni ali kaptan haaa :))) ben ne oldum ki acaba ?? :))

Bir de çok komik beyaz saçlarım anneme ve kayınvalideme dert oldu. Boyat diye tutturdular. Korkuyorlar galiba kocam beni terkedecek diye. Neymiş bana moral olurmuş. Neyseki kociş boyatmamam için ısrarlı. İşin aslı bu halime ne kadar dayanacağımı bende bilmiyorum. Pek renk vermiyorum ama halim bi fena yani.

Prof.Dr.A.R.KÜÇÜKUSTA

Açık süt mü, şişe sütü mü, kutu sütü mü... Hangisi?

Bizim çocukluğumuzda, bırakın &#8216;kutu sütlerini&#8217; &#8216;şişe sütü&#8217; bile icat edilmemişti. Sütü de birçok başka şeyi de, meselá yoğurdu... hatta balığı bile kapıdan geçen seyyar satıcılardan alırdık.

Sütçüler genellikle atlarının iki tarafına astıkları güğümlerle satış yaparlardı. Kupa şeklinde galvanizli tenekeden değişik boylarda ölçekleri olurdu; biz evden tencere ile gider annemizin istediği kadar süt alırdık.

Sütü aldıktan sonra onu hemen ocakta kaynayıncaya kadar ısıtmak biz çocukların görevi idi. Ateşteki süt kaynamaya başlayınca da taşmaması için ocağı biraz kısar ve kabaran sütün köpüklerinin üzerine üflerdik. Sonra sütü ateşten indirir ve bir süre beklerdik. Ancak iyice soğuduktan sonra buzdolabına (demek ki buzdolabı varmış o zaman) koyardık. Sütün üzerinde neredeyse yarım santim kalınlığında kaymak oluşurdu.

Devir kutu sütü devri

Zamanımızda en çok tüketilen kutu sütleri. Bunların gazetelerde, televizyonlarda, sinemalarda... her gün her yerde müthiş reklámları yapılıyor. Ayrıca, bu sütleri öyle eski usul kaynatmaya gerek yok, çünkü bunlar UHT denilen sistemle, yani çok yüksek ısılara maruz bırakılarak, meselá 135-150 derecede 2-4 saniye tutularak içlerindeki tüm mikroplar öldürülüyor. Bu sütler kutuları açılmadığı takdirde 4 ay bozulmadan kalabiliyorlar.

Ağzı kapalı günlük şişe sütlerine gelince. Bunlar pastörizasyon denilen bir yöntemle, meselá 72 derecede 15 saniye tutularak mikroptan arındırılıyor. Şişe sütlerini hem her markette ve her zaman bulmak mümkün değil ve hem de bunların ömürleri kutu sütüne göre çok kısa; ancak 3 gün.

Günümüzde büyük şehirlerde artık açık süt veya çiğ süt bulmak neredeyse imkánsız. Satılsa da alan da olmaz herhálde, çünkü bunların &#8216;hastalık yapan mikrop saçtıklarına&#8217; dair müthiş bir negatif propaganda var. Tabii bir de günümüz insanının, kapıdan sütçünün geçmesini bekleyecek... sütü alıp ocakta ısıtacak zamanı ve sabrının olmadığını da hesaba katmak lázım.

Zurnanın zırt dediği yer

Sütün içilmeden ve değişik şekillerde kullanılmadan önce yüksek ısılara tabi tutulmasının sebebi, içinde bulunabilecek zararlı mikropların öldürülmesi; başka bir deyişle sütün &#8216;kesilmesinin&#8217; önlenmesidir.

İşin püf noktası da burada zaten. Sütte hastalık yapabilen mikroplar bulunabildiği gibi, probiyotikler de denen vücut için faydalı &#8216;dost mikroplar&#8217; da bulunuyor. Bunlar, bırakın hastalık yapmayı, tam aksine sağlıklı yaşayabilmemiz için mutlaka gerekli olan mikroplar. Bağırsaklarımızdaki mikropların yüzde 85&#8217;inin bu dost mikroplardan oluştuğunu ve bunların hastalık yapıcı olanlarının üremelerini önlediklerini de belirtelim ki mesele daha iyi anlaşılsın.

İşte, bu ısıtma işlemi sırasında da zararlı mikroplarla beraber &#8216;sütü süt yapan&#8217;, onu asıl faydalı kılan probiyotikler ve bunların ürettikleri enzimler ve vitaminler de istenmeden tahrip oluyor.

Isıtma yöntemleri içinde sağlığımız açısından en iyisi bizim çocukken yaptığımız &#8216;süt pişirme&#8217; işlemi, yani sütün bir taşım kaynatılması. Pastörizasyon ve özellikle de UHT denilen yöntem ise &#8216;iyi-kötü-çirkin tüm mikropları&#8217; öldürdüğü için sütü süt olmaktan çıkarıyor. Çünkü, süt içinde bulunan probiyotikler sebebiyle çok faydalı bir içecek, onları yok ettiniz mi inek sütünün sinek sütünden bir farkı kalmıyor.

Gelelim neticeye

Bugün, yazdıklarımı hikáye gibi okuyup &#8216;Yahu bu adam gene ne yazmışsa anlamadık&#8217; diyenlere seslenmek istiyorum:

Ben size Heredot Cevdet gibi &#8216;masal anlatmıyorum&#8217;. Tıbbi... teknik... bilimsel bilgiler veriyorum; anlamak için tabii ki kendinizi azıcık sıkmanız gerekiyor. Buna niyetiniz yoksa ve yazılarımın sadece &#8216;gelelim neticeye&#8217; kısmını okuyanlardansanız, size diyeceğim şudur: Varsa ve güveniyorsanız daima açık sütü tercih edin, yoksa şişe sütü, o da yoksa kutu sütü alın.

ben henüz yaptırmadım canım bilgim yok maalesef.
doktorun ne dedi?

Güzel olmasına güzel de seyrederken insanı fitil ediyor. Bol ağlaklı bir dizi
canım zaten hamileliktenmidir ney tavan yapıyo aglamaklıysa almıyım ben zaten hep drama içindeyim anca vara yoga aglıyorum

canım ne bileyim ben ondan kullanıyorum yada danone kullanıyodum o yogurta yasak yemem ondan bimin yogurdu iyi geliyo

sensen80 canım bende 2 yaptırdım ama 3 için siteye sorsana canım bebek bölümüne okadr doktorlar var cevap alırsın

evin içinde atkıyla bereyle mi gezsen sibel akşam da ışıkları açma evde, eşin görmesin :)
yaa nolacak aslında fazla dert ediyoruz, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta diye evlenmedik mi. en berbat hallerimizi de görsünler boşverin bence. şu halimizde bile onlara güzel gözükmeye çalışmak bence gereğinden fazla özverili olmak demek. boyatman taraftarı değilim ben, hem bak eşin de boyatma diyormuş ne güzel. kendi kendine rahatsızlık veriyorsan, aynaya bakma bir süre. yani bence :) sen bilirsin tabi.

ben henüz yaptırmadım canım bilgim yok maalesef.
doktorun ne dedi?

düzgün yazmıştım ama mesajı gönderince kaydırmış, il değerler benim risk değerlerim cut off dediği risk sınırı herhalde,

doktor normal dedi, telefonda bilgi veriyolar, ben gidip bizzat almak isedim genelde bütün testlerimi alıyorum, kendi gözümle görmek için. eğer yaptıran varsa karşılaştırmak istedim.

SENSEN80 mailini bulamadım, alıntı yapamadım, görürsün herhalde yazdığımı. Risk cut off dediğine göre risk grubuna girmiyorsun demek ki cnm. Yaş riski 19-20 yaşlarında olmadığımız için herkeste bişeyler çıkıyor, ama kafaya takılacak bir değer değil bence. Boşuna üzülme, bak bende ne güzel profosör gibi konuştum sayende :82:

Sağol arkadaşım tavsiyen için, hoş atkı-bere mevsimini geçtikte, sağolsunlar saç bantları-taçlar, bir nebze yetişiyor imdadıma

sorma ali kaptannn sormaaa...benimde kociş boyat kendine gel... Git röfleni yaptır diyoooo...sonra karnımdakini düşünüp bekleme kararı aldım...benimde durum fena beyazlar çok feci oldular...

:)) hepimiz prof.olduk zaten bu konularda :)) yani 2 'li testede 496 gibi bişi çıkmıştı şimdi 796 , bu yaş riski diğerleirne göre yüksek çıkıyo da, okadar yaşlı değilim ya anlamadım yani. (31)

sorma ali kaptannn sormaaa...benimde kociş boyat kendine gel... Git röfleni yaptır diyoooo...sonra karnımdakini düşünüp bekleme kararı aldım...benimde durum fena beyazlar çok feci oldular...

Kızım röflede abartı yani. Bitkisel boyayla halledecez artık ilerleyen zamanlarda. Aslında Esra Erol varya evlilik programı sunuyor oda boyatmış, balyaj falan attırmış. Demek onun dr.da izin vermiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…