2011 Ekim Anneleri

cut off değerin altında demek oluyor..gözün aydın arkadaşım.. Dr da normal dediş ya zaten..keyfini çıkar hamileliğin..

kızım röflede abartı yani. Bitkisel boyayla halledecez artık ilerleyen zamanlarda. Aslında esra erol varya evlilik programı sunuyor oda boyatmış, balyaj falan attırmış. Demek onun dr.da izin vermiş

aynen öyle...ama bitkisel boya benim bu beyazları kapatırmı onu bilemem...benim arkadaşta yaptırdı balyajı...hemde bu kez normal boyayla boyatmış...bu arada saçında beyazda yok vatandaşın...görüntüsü değişsin diye...durr ben gidip öldürüp gelcem arkadaşımı birde bana ballandıra ballandıra anlattı...

bende ay sonu gidicem boyatmaya doktoruma sorucam ama büyük olasılıkla boyatıcamm sarı saçlar ucları na ındı neredeyse

canım benim sonuçlarım şöyle;
AFP / 27,9 / 0,95 DÜZELTİLMİŞ MOM
uE3 /0,69 / 0,81 DÜZELTİLMİŞ MOM
HCG/16270 / 0,87 DÜZELTİLMİŞ MOM
TRİSOMY 18 10000:1 Trisomy 18 için istatistiksel bir risk tespit edilememiştir.
NÖRAL TÜP DEFEKTİ İÇİN AFP(MOM 0,95) DEĞERİ RİSKSİZ BÖLGEDE BULUNMAKTADIR
TR. 21 riski 3526:1
YAŞ RİSKİ 1010:1
Hesaplanmış trisomy 21 riski cut off değerinin altındadır ve bu değer risksiz bölgede bulunmaktadır.
benim test sonucum bu şekilde ama benim bildiğim kadarıyla en önemlisi AFP testi bu değer 0,4 ile 2,5 arası risksiz kabul ediliyor bu değerin alt ve üstü riskli kabul ediliyor ancak teste şuda yazıyor canım; Hesaplanan tüm değerler istatistiksel risk değeri olup tarama amacıyla kullanılmaktadır bu bir teşhis programı değildir. Bu sonuçların istatistiksel sonuçlar olduğu ve teşhis değeri olmadığı unutulmamalıdır. Ayrıca riskli bulunan her 100 kadından amniyosentez testi sonrası sadece 1 bebeğin anomali olduğu geriye kalan 99 kadının sağlıklı olduğu istatistiksel olarak kanıtlanmıştır. eğer yaşın 30 üzerindeyse yaş riski çıkması bence normal üçlü test %60 güvenilir buna nazaran ikili test güvenilir eğer ikili testin iyi çıktıysa üçlü teste baz alınması gereken AFP değerleri diye biliyorum. Doktorum bu şekilde anlatmıştı umarım yardımcı olabilmişimdir canım. Buarada yaş riski 250:1 ve altındaysa riskli sayılıyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
:)) hepimiz prof.olduk zaten bu konularda :)) yani 2 'li testede 496 gibi bişi çıkmıştı şimdi 796 , bu yaş riski diğerleirne göre yüksek çıkıyo da, okadar yaşlı değilim ya anlamadım yani. (31)

Allah'a şükür hepimiz genceciğiz Bende 30um, bende de yaş riski çıkıyor, sağolsun dr.um bu yaşa bu risk normal demişti. Artık dediği iyi mi, kötü mü sen karar ver. Şaka bir yana 796 risk değil yani. Kafanı boş yere kurcalama.

leyna ve yeşilzeytin le görüştüm. ikisi de pek iyi değil. leyna işe başlamış, bir yanağı şiş vaziyette çalışıyormuş. ne iyi ne kötüyüm diyor. hepinizi çok özlemiş selamı var.
yeşilin durumu içler acısı sabahtan beri aç susuz çalışıyormuş. patronunun bir iş yetiştirmesi lazımmış, atölyede herkes toplanmış o işi yapıyorlarmış, el emeği işiymiş ve beli kopmuş. aklım sizde diyor, hepinize selam söylüyor, gözlerinizden öpüyor.
kolay gelsin canlarım Allah kolaylık versin ikinize de...

keşke çıkarabilsem, bi bu testler beni ödürdüyo sonucu gelene kadar, bide hareket hissetmek ve hissetmemek soruları.

Ay o sorular beni de öldürüyor. Birde demiyorlar mı şimdiye kadar hissetmen lazımdı. O zaman kalkıp dr.un kapısında yatasım geliyor işte. Artık bir karnımda bir tık duysam tilki kesiliyorum. Allah'a havale edip beklemekten başka şansımız yok. İnşallah o da olacak zamanı geldiğinde.

ah canım kıyamam diş çok zorya bende çok çektimallahım şifa versin
yeşil zeytinimide rabbim kolaylık versin bebiş var yazık

yarıda bıraktım okuyamadım içim karardı fenalık geldi annelik bu kadar zormu ki ya:2::2:

Son düzenleme:
kötü kızım bennn zaten hanzadeyi kıskanıyorum.şaka bir yana rabbim uzun ömür versin badigardımız olcaklar bizim

zeynepçim henüz belli değil canım benim bebişin nesi var :) Ahh bu senin kayınvaliden beni öldürücek kadına bak ya, elbette kilo alıcaksın hamilesin sen yahuu

Aslında baba olmak bu kadar vurdumduymazlıkmı gerektiriyor diye sormak lazım bence hiç birimizin eşi bebişlere böyle yapmaz bizler gibi ilgilenirler :)

kendi adıma benim eşim en az benim kadar ilgilenecek ondan eminim ama herkes bizim kadar bilinçli ve şanslı değil. günlerce evine gelmeyip, açlarmı susuzlar mı diye sormayan sözde babalar var.
neyse ki topikçe şanslıyız hepimiz.

İlk bebiş olucakları için kesinlikle eşlerimizde bizim kadar meraklı ve ilgili olucaklardır, ikincisini düşünenler için kesin yorum yapamıyorum Ama ilk olan herşey çok keyfili ve heyecanlıdır :)
Onlara baba demiyorum ben denizcim, farkı bir şey söylenmeli :)

zeynepçim henüz belli değil canım benim bebişin nesi var :) Ahh bu senin kayınvaliden beni öldürücek kadına bak ya, elbette kilo alıcaksın hamilesin sen yahuu

hoş geldin canımsabahta eşim işe hazırlanıyo kahvaltıyı ettik dedi gene yüzün sapsarı dedim midem bulanıyo hay allah dedi dokunucak birşeyde yemedinki dedi bende yedim bana birşey olmadı neden miden bulanıyoki acaba dedi benim surat bu şekildedim delümüsün nesün ben hamileyim bulantım normal deyince he dedi bende bir gülme varmıştöbe töbe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…