2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın fıstıkk..Ya o izinlerden bende istiyorum yaaa..Burda kar yağmıyo ama bizde hamişiz, bize de izin olsun..

Ayyy okudum Bluueee kıskandım walla,
Tadını çıkar evin uzat ayaklarını ohhh şöylee

Duygusal ınsan fatma noluyo bugun sana yaw
kuzu ve fatma usengeclıgımden eklemıyorum yaa ne temebel bır ana oldum
ege gelemezsen coook uzulurum yaa ugrarsın olmadı koca gelının dogum gunusumu olurmus:)))
kocaman kadının hemde evlenmiş barklanmış ne dogum günüsüymüş kocası kutlasın tek amaaan

ölede dur normele döneyim ya bizim hiç fotomuz yok bi 3,5 aylıkken ki var ondada bişey belli değil çok merak eiyorum ondan yaaa

Aminn..Omzumda kız, ben bildiğimden mi görüyorum ki, eşimin ismi yazıyor..Çok kocaman bişey değil zaten ama gerçek olma fikri sıcak gelmedi, sizin de fikrinizi alayım demiştim..

ben genc ve cılgınken:) cok düşünmüştüm ozaman bile yaptırmadım gercegini cünkü hep bi şekilde o dövmeden sıkılcagımı pişman olacagımı düşünüyodum ama cocugumun adı olursa herhalde pişman olmam hiç bizaman..ama bu kalıcı dövme olayı cok iyi düşünülüp karar verilmesi gereken bi şey..benim göbekde piercing var mesela şimdi hamile kaldıgım için tırsıyom nolcak o delik diye..gecenlerde bi ara sızladı ki en az 6-7 yıl önce yaptırdım karın büyüdükce o da gerilcek..yani özetle diyorumki cok iyi düşün yaptırmadan önce namaz niyaz işini okadarını bilmem günahmıdır degilmidir abdestle olan baglantısını bilmiyorum bilen cevap versin fakat bence cok da gerekli bişey degil..

kuzu oku eşinede okut.. bence sakat bi durum ben olsam yaptırmazdım..çünkü muammada kalan bi konu ya

Dövme yapmak günah mıdır?
İnsanlar, çok eski zamanlardan beri vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yaptırmışlardır. Bugün bu adet, yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika'da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım havai gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri aletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.

Buhari ve Müslim'de rivayet edilen hadislerde, Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın İlahi rahmete liyakatini kaybettiklerini bildirmiştir.

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir? Bundaki hüküm, dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Şayet temizse, o da temizdir. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa gidermeye çalışmaktır. Şayet giderilemiyor, buna da imkan bulunamıyorsa, o şekilde bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Abdeste ve gusle mani olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusulde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması abdeste ve gusle mani olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Bilmeden böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tövbe istiğfar eder. Ve inşAllah da kabul edilir.

Zafer Dergisi

aaa süper bu ara hep dondurma aşerip dondurma yiyordum mekan secimi cok basarılı :)

çok güzel mekan yaptılar ferah sakin. Terası da var ama sigara içenlere içersi boş oluyor.

ayy ayyyyy yaa fmg çok güzel maşallah rabbim bebişinin cennet kokusuyla doldursun o odayı...

ayyy amin canım bu ne güzel dilek cuma cuma bebişim benim

ayyyyyyyyy şımardım heeeeeeeeeeee. Tamam kızlar gelicembende sizklerle olmayı istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmm canlarım benim. 15 diyelim fmg karşıdan gelicekler var.

tamam 15:00 diyelim. Daha rahat yetişiriz. Ben de 13:00te çıkıyorum stres olmadan rahat rahat gelirim.

ölede dur normele döneyim ya bizim hiç fotomuz yok bi 3,5 aylıkken ki var ondada bişey belli değil çok merak eiyorum ondan yaaa

dön normale bebişim.

Genç ve çılgınken :)
Niye kız şimdi yaşlımısın...Yaptırmayız sanırım, eşimin ve kızımın isminden sıkılmam kesinlikle ondan eminim de, kaynanamlar buna bile tuhaf bakıyorlar, dövmeli gelin diye sevmiyorlar beni..Bi de gerçek olsa hepten başımın etini yerler..piercing işine gelince, hiç bi zaman onu taktıracak kadar dümdüz bi göbeğim olmadı benim..Olsa bende taktırırdım belki zamanında..Bişey olmaz ya..Ona bakarsan benim de karnımda dikiş var, önemsemiyorum bişey olacağını düşünmüyorum...

kız fatma sana ne sen demi gelcen:))))))))))) şaka şaka valla doğru diyonda işte olmadı söylerim ben pazar yapalım diye:)

birde süleyman ateş 'in yorumu var kuzu bunuda oku bakalım

Dövme ve İslam Dini, Dövme yaptırmak günah mı?

Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki:

Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.

İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

Günaydın fıstıkk..Ya o izinlerden bende istiyorum yaaa..Burda kar yağmıyo ama bizde hamişiz, bize de izin olsun..
olsun kız valla, çok güzel oluyo hee haftayı kapattım resmen

Ayyy okudum Bluueee kıskandım walla,
Tadını çıkar evin uzat ayaklarını ohhh şöylee

ev işlerini yaptım sabah biraz canım çamaşır attım hafiften toparladım falan.. evde olmak çok güzelmiş yaa :)) öğleden sonra da ders çalışcam biraz.. size göbiş fotomu ekliiim ama ondan önce oğluşumu ekliim bu 21+4 iken :)

yolladım canım evet bu temizlik ürünü konusunda eşimde şimdiden alma önce magazada bir bak diyo netten kullanma tarihi yakın falan gönderebilirler önce al incele sonra karar ver diyor bende kararsız kaldım hemen alma konusunda su özelcana bir gidecem ordaki kadında bu alman markasını söylemişti bir ağzını iyice arayım bilgi alalım bakalım

Bak burda abdest ve gusle mani olmaz yazıyor, benim bildiğim ise abdest kabul olmuyormuş..
Peygamberimiz yasaklamış diyor ya, biliyorum daha önce çok araştırdım o yüzden istemiyorum..Biz yüzük takmıyoruz, dövmeler bizim simgemiz ama gerçeğine de gerek yok yaa..Yazıyı okuyunca iyice karar verdim, eşime de yaptırtmam bi şekilde..Bi müddet konuyu açmam, unutur gider belki....

blueeeee senin oğlun resmen saclııııııı ayy masallahhhhhh elinde fırcası ile doğacak gibi ))) ayy masallah

bende çok beğeniyorum orayı ok 15 güzel olur. Ben eylülü getirme konusunda muammada kaldım sıkılır konuşturmaz bizi öyküm aslıyı getirirse bende eylülü getiririm. Yoksa getirmeyebilirim anneme bağlı bakarsa getirmem

zinkerbell nasılda gulumsemıs senınkı.Artık ayda bır gıde gele ultrasonda bebeklerı tanıyoruz ben annemlere gosterdıgın-mde neresı kolu burası neresı bı sye anlamadık dıyorlar:))
blue nasıl kıskandım senı ne guzel tatıl yaptındarısı basımıza dedık ama ıst. hıc hamılelerı dusunen olmadı

kız fatma sana ne sen demi gelcen:))))))))))) şaka şaka valla doğru diyonda işte olmadı söylerim ben pazar yapalım diye:)

geliirm belki sürpriz yaparım hee ne dersin
kız kocaman karının nasıl dogum günü kuluyonuz pasta falan mı üflüyo bagırıyonuz mu iiki dogdun diye ben orda olsam basarım kahkayı

yaa çok tatlı bunlaaaaaaaaaaaaar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…