2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

verdigin bilgiler icin kendi adıma tekrardan tesekkur ederim.. alkol le sigara ok de üzüntü dıs etkenler bunu kocama hemen soylemeliyim!

aman sen sakin olmaya devam et canım tansiyonunu etkilemesin. önlem amaçlı yatırmıştır olsun daha iyi kontrol altında olman.geçmiş olsun dikkat et kendine

bu arada kızım dün aksamdan su saate kadar hic durmadı..abartmıyorum.. hic bir dk bile durmadı .. hala oynuyor..eli dursa kolu durmuyor cinsinden..

ve karnımda kırmızı catlakları yaptı..

MAŞALLAH SARE hanım kıpır kıpır... benim OKYANUSUM da öyle teyzesi ama sürekli değil tabi belirli saatlerde uyuyor çok sakin sessiz :) sabah benle uyanıyor akşam benimle uyuyor. MAŞALLAH kızlarımıza

kızlar bu beşiklerin içine yatak koruyucu olarak ne aldınız nerden aldınız? direkt çarşaf serilmez heralde nerden bulunuyo yatak koruyucu şeyler???

e- bebekten alıcam ben daha almadım ama çoğu mağazada var canım...

geçmiş olsun canım inş güzel haberlerle çıkarsın hastaneden strese girme sakın o arada...normal artık bu haftalarda olucak böyle durumlar

verdigin bilgiler icin kendi adıma tekrardan tesekkur ederim.. alkol le sigara ok de üzüntü dıs etkenler bunu kocama hemen soylemeliyim!

bende kocamla sürekli kaynanam yüzünden tartışıyorduk.ne yazıkki sadece üç ay ite kaka emzirebildim.şimdi oğlum 4.5 yaşında ve tekrar hamileyim.sadece emzirebilmeyi çok istiyorum.çok içimde yara oldu ilk çocuğumu emzirememem.altı ayda makina ile sağdım ama makina ile 1 parmak anca çıkıyordu.sonra gece emzirdiğimde ağzının kenarı süt doluyordu.inanın bana makina insanın moralini çok bozuyor.zaten dediğim gibi üzüntü ve stres varsa süt yok.

kizlar aptamil anne sutune en yakin olani imis buradaki hastaneler ve doktorlar hep onu oneriyor ben alip koyucam cantaya 3 gun bebek ac kalirmi ya?ben dayanamam sutum gelirse zaten vermem sma bebegi sisiriyor diyorlar ne kadar dogru bilmiyorum.

birde cow & gate ver burada onuda guzel diyorlar ama trde varmi bilmiyorum ben kesinlile aptamil alacagim kucuk paket icinde sutler bildiginiz meyve suyu peketi gibi olanlardan alcam.

http://www.britstore.co.uk/photos/Milupa_Aptamil_First_Liquid_Milk_200ml.jpg

kizlar aptamil anne sutune en yakin olani imis buradaki hastaneler ve doktorlar hep onu oneriyor ben alip koyucam cantaya 3 gun bebek ac kalirmi ya?ben dayanamam sutum gelirse zaten vermem sma bebegi sisiriyor diyorlar ne kadar dogru bilmiyorum.

birde cow & gate ver burada onuda guzel diyorlar ama trde varmi bilmiyorum ben kesinlile aptamil alacagim kucuk paket icinde sutler bildiginiz meyve suyu peketi gibi olanlardan alcam.

http://www.britstore.co.uk/photos/Milupa_Aptamil_First_Liquid_Milk_200ml.jpg

benim mesajlar neden 2 kere cikiyor anlamiyorum kiniyorum bu kkyi bir duzen tutturamadilar kac aydir ya...

mesaj atarken sayfa cok yavas ya...

zuzu yattinmi kiz sonunda bebek gelecekmi yani ay heyecan basti ya Rabbim yardimcin olsun canim

canımm ya..
sen şimdi nerdesin peki ankarada mı.. oraya gidecektin değil mi doğum için.. yanlıs mı hatırlıyorum..

ay heyecanlandım ben.. ama bu yatıs kontrol amaclı bebek gelecek diye bişey yok.. tansiyon için yaptılar ..

yediğin bişey mi yükseltti tansiyonunu acaba..

dua ediyorum tatlım...

canım burada oyle hazır sıvı satılanlardan ben hic gormemistim, amerika'da eltim similac kullanıyordu tek seferlik biberonlar superdi hemen cıkarıyordu dolabından azıcık ısıtıyordu ne tozuyla ugrasıoyordu ne suyuyla muyuyla cart diye veriyordu..

MAŞALLAH SARE hanım kıpır kıpır... benim OKYANUSUM da öyle teyzesi ama sürekli değil tabi belirli saatlerde uyuyor çok sakin sessiz :) sabah benle uyanıyor akşam benimle uyuyor. MAŞALLAH kızlarımıza

masallah Okyanusuma da ..

öğlen yemekte tatlı vardı.. yerken dedimki.. bu kız şimdi bu kadar hareketli bunu yersem ne olur dedim.. nefsim için bir dilimi yedim sadece.. iiki öyyle yapmısım diğerini yeseydim eğer suanda ağızdan olmak suretiyle Sare kucağımda olacaktı..

bizimki gece bile durmuyor.. bi gece eşim uyandı kızımın tekmesine.. ben de artık bagısıklık yaptıgı için tepki vermiyorum.. eşimde karnımı oksayıp.. kızım anneni rahat bırak uyusun biraz diyordu..

Canım nasıl yani çocuğa ilk 3 gün anne sütü vermeyecek misin ?Bu gün sabah trt de haberlerde izledim bi doktor konuktu. annenin ilk gelen sütü 1 damla da olsa çok yararlı diyor. İçinde antikorlar vs. ilk aşı ve çok önemli bir aşı oluyormuş.Ben ilk oğlumda çok dikkat etmemiştim ama bunda şimdiden o ilk gelen süte (sarımsı su gibi oluyormuş) çok dikkat edeceğim kızıma emzirebilirim inş.

SMA şişirseydi benim çocuğumu şişirirdi.aksine benim hep zayıf bir çocuğum oldu.artı mamalar şişrmez,pirinç unllu ek gıdalar ve pirinç unu şişirir.bu arada çocuğumu yeri geldimi anadolu sağlık merkezine,yeri geldimi acıbademe,yeri geldimide bulunduğum şehrin en önemli profuna götürüyordum.hepside sma da hem fikirdi.hem dünya sağlık örgütü tarafındanda anne sütüne en yakın mama olduğu onaylanmıştır.
yinede bu dönemleri atlatmış biri olarak yardımcı olmak istedim.yoksa sma nın sahibi filan değilim.ilk çocukta kim ne derse desin insan bildiğini okuyor.bende öyleydim.ama şimdi düşündüğümde keşkelerim çok fazla.
iyi günlerde sağlıcakla büyütün evlatlarınızı...allah ağzınızın tadını bozmasın.şimdiden hepinize hayırlı doğumlar diliyorum...

Son düzenleme:

MAŞALLAH MAŞALLAH ALLAH nazarlardan korusun....

ac bırakmicaz tabi..

kalabiliyorlarmıs sadece onu dedim ben..

şimdi sen ilk gün hemen sütüm gelmedi ya da emmedi bebek diye mamayı verirsen .. sonra sütü alması daha zor oluyormus.. hatta almıyormus.. o yüzden hemen mamaya basvurmayalım anlamında dedim.. ki zaten bi cogumuz aynı fikirdeyiz..

tedbir amaclı bi kutu alırız artık napalım..

aklınızda olsun
bebek sütü almaz ya da süt gelmezse
asla ve asla biberon ile ANNE beslemesin diyor uzmanlar
biberon ve anne kokusunu bağdaştırmamalıymış çocuk

aklınızda olsun

ha işte tüm bunlardan dolayı .. sabırla anneden beslenmesi sağlanmalıymış..

ben de bu anlamda demiştim..

aklınızda olsun

aynen oyle canım ayşe oner de gerekirse damlalıkla veya minik newborn kasıklarıyla verin ama siz degil baskası dedi..

bu arada maalesef hastaneler cart diye mamayı dayıyormus biliyor musunuz sormadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…