2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
bizimde yarın kontrolümüz var çok heyecanlı biz doğumla ilgili hiç bişi konuşmadık ya

bu arada ben şampuan dalin aldım içeriğinde parapenle iligli bişi yazmıyordu bilgisi olan varmı

kızlar bu beşiklerin içine yatak koruyucu olarak ne aldınız nerden aldınız? direkt çarşaf serilmez heralde nerden bulunuyo yatak koruyucu şeyler???

ben hepsiburada dan sıvı gecırmeyen aldım ama elıme gecmeden ben anneme geldim alezi eşim aldı nasıl bişe bakmadım.

bende senın gıbı düşünüyorum.süt gelmeyipte apışıp kalıp mama aramayalım hastanede.

bizimde yarın kontrolümüz var çok heyecanlı biz doğumla ilgili hiç bişi konuşmadık ya

bu arada ben şampuan dalin aldım içeriğinde parapenle iligli bişi yazmıyordu bilgisi olan varmı

şampuanını almadım ama yumusatıcı ve sıvı deterjanını aldım ama hiç bakmadım parabene filan. niyeyse paraben sadece ıslak mendılde sampuanda kremlerde var gıbı düşünüyordum.bakıp geldim de şimdi onlarda da parabenle ilgili bişe yazmıyor.

ben johnsons aldım onda da yazmıyordu..

dalinde olacagınıda sanmıyorum.. yani yılların markası .. bebek üzerine.. hep o tercih ediliyor..

ay kızlar resmen kendimize nazar degdirdik nedir bu durum ya..
gecmis olsun tatlım dikkat et kendine endiselenme onlem amaclıdır yatısın.. dualarımız seninleee

aman sen sakin olmaya devam et canım tansiyonunu etkilemesin. önlem amaçlı yatırmıştır olsun daha iyi kontrol altında olman.geçmiş olsun dikkat et kendine

Canim sagolun tsk ederim ikinizede...evet onlem amacli sanirim birkac gundur yuzum ellerim bacaklarim sis uyaniyorum bugunde tansyon eklenince daktir heycan yapti sanirim su gebelik zehirlenmesi yuzunden. Ama ben cok sakinim dogurmaya pek niyetim yok. Kocamla habire 09.10.11 dogurcaz tarih guzel dioduk amaninnnnn diyorum simdi :))))

benim mesajlar neden 2 kere cikiyor anlamiyorum kiniyorum bu kkyi bir duzen tutturamadilar kac aydir ya...

mesaj atarken sayfa cok yavas ya...

zuzu yattinmi kiz sonunda bebek gelecekmi yani ay heyecan basti ya Rabbim yardimcin olsun canim

Yok anam dur daha gelmesin hazir degilim.... Ya o diil bu aksam agdaya gitcektim oda kaldi en buyuk derdim o suan benim

Yok ankaraya bir kac gun sonra gidecektim suan en buyuk derdimde o. İyim panik heycan yok sadece yarin olsun hemen istiorum. İlk kes devlet hastamesindeyim odada baskalarida var birde onlarin refakatcileri var bilmedigim tanimadiim bunaltici bi durum sadece benim icin. Ziyaretci bile almiolar kocisi bile bir saatline gorebilcem sag salim cikim abbas hemennn yolcu bagiran cagiran ayyy taktim kulakliklari pusuya yattim iste tatlim

ZUZUUUU kuzum nasıl oldun???

İyim canim benim yukarda yazdiklarim disinda sagol sizinle yarin etcem artik

ALLAH analı babalı büyütsün... benimle satı aynıymış. canım bir sıkıntısı falan varmıydı nedir erken doğum hikayesi... bebek ne durumda

ya kizceler beni hepiniz yanlismi anladiniz yoksa benmi boyle bir hisse kapildim anlamadim:)

tabiki yavrumu emzirecegim ki bunu cok istiyorum gecen seferki dusugumde goguslerimden sut geldi durduramamistim ne aci bir olaydi benim icin anlatamam. yavrumu kaybetmistim ama goguslerim sutten aci cekiyordu anlatamam o duyguyu ,sut geldikce ben kahroldum....

bu sefer insallah emzirecegim ben her turlu ihtimali goze alarak 1 kac paket sut atayim dedim cantaya insanlik hali normal dogum istiyorum ama son ana kadar hersey olabilir degilmi? sezeyan felan olursam sutum gelmezse bebekte anne memesini tutamaz gucsuz olursa ne bileyim bunlari dusunerek yazmistim yorumumu tabiki anne sutu gibi bir gida yok dunyada o essiz bir mama,mucize...ben annemi 40 gun emmisim daha sonra annem emzirememiz gogusleri yaradan iltihap olmus eskiden boyle entel,dantel urunler yoktu.doktora gitmek bile bir luksmus.

lunacigim bu sutler mama degil canim ya yeni doganlar icin ozel uretilmis bir sutmu eltinin kullandiogi gibi birsey sanirsam...

iyide duygucugum ben sma kotu,kaka birsey deyipte aptamili on plana cikarmak istemedimki sma sisiyormus ne kadar dogru bilmiyorum diye yazdim yorumumda dikkatli okursan gorursun.sonucta aptamilde benim babamin mali degil degilmi sen neden simdi boyle bir cikis yaptin bana anlamadim inanki...her mama markasi dunya saglik orgutunden onay almistir emin ol.ayrica mama isi bir yerde cocuklarada bagli sen sma alirsin cocugun baska markayi sever onu yer ben aptamil alirim benim cocuk smayi sever bunuda bilmen lazim sonucta bir yavru buyutmussun bilmem anlatabildimmi?

ayrica annecigim beni emziremedigi icin oda beni mamayla buyutmus smayla hemde ha ben sismismiyim sismemisim sanirim dogustanda 4 kilo dogmusum zaten, ozamanlar mama alacak parasi bile olmayan ailecigime almanyadaki halam sma alip yollarmis bana

birde yanlis anlamazsan sunu soylemek istiyorum, herkes tecrubesini soyluyor ozellikle ikinci bebegine hamile kalan bayanlar ya birakin lutfende bizde hatalarimizla,dogrularimizla tecrube sahibi olalim.bizimde yavrularimiza,torunlarimiza anlatacagimiz,nasihat verecegimiz bir annelik gecmisimiz olsun.
biz bu yavrulari kolay bulmadik birakin herseyini doyasiya yasayalim,heveslerimizi,arzularimizi,kendi dogrularimizi.....

seninde dedigin gibi su anda benim dogrularim ve yanlislarimdan baska kimsenin dogrulari ve yanlislari beni ilgilendirmiyor...cahillik bu olsa gerek herseyi yasayip gormek istiyorumki cahil bir anne adayida sayilmam aslinda elimde bir bebek buyudu benim, kizkardesimi ben buyuttum.

insallah herkes saglikla ve huzurla buyurtur yavrularini rabbimden tek dilegim bu cunku artik bizimde yuzumuz gulsun.

umarim bu mesajimi yanlis anlamazsin bu siralar ben dahil herkesin tansiyonunda bir yukselis var sanirsam

Kızlar benim hamileliğimi takip eden doktorda renkli 4 boyutlu ultrason yok. Yani bir kere ayrıntılı ultrasona girdik başka bir yerde ama bebişimizi her muayenede renkli göremiyoruz. Ayrıntılıya gittiğimizde de yüzünü çok net görememiştik.. 2 ay oldu bi de. Ben çok görmek istiyorum oğlumu, doğuma da 1,5 ay falan var.

Sizce sırf bu sebeple başka bir doktora gitmek mantıklı mı? Ayrıntılı ultrason olmadan renkli görmek mümkün müüü? ya rüyalarıma giriyo doğumu bekliyemicemm sankkiiii

Ben kızı doğurduğumda spinal sezeryanla,doktor çok dikkat etti o sarı sütü içmes için..dayadılar ağzını,hemşire o sarı süt( ağız diyolar) gelene kadar sıktı göğsümü,gelince hemen dayadılar benim kızın ağzını..çok önemliymiş gerçekten..şimdi oğlanda da yapıcaklardır eminim..göğüs uçlarıma dokununca süt bezeleri elime geliyo top top..:)))

ahh be güzelim ben 8 ay dört boyutlu renkli ultrasonu olan doktoruma gittim de noldu. kapadı yüzünü hiç göremedim renkli çıktıda bi ayrıntılıdan var.5aylıkken oda.2 hafta önce tüm ısrarımaza inat yine kapadı yüzünü bebiş. doktorda 1,5 ay sonra 8boyutlu görürsün artık dedi

Bunu beğendim işte Benim doktorumun usgside renkli değil ama normal usgde de ayaklarıyla elleriyle yüzünü kapatıyo son 3 kontroldür falan hiç göremiyoruz yüzünü

Son düzenleme:
Çekilin ben geldim. Bomba gibiyim.İnternetim gitmişti eşim uyanınca açtı baktı bi sorun yok kalk abdest al dedisorun sende dedi.

Şimdi yaptığımız alıntılar efeem

Olmazsa sığmazsa salona babaya verirsin o kadar para harcadı Nil akşamları uyuyana kadar o oturur sonra sen uzatırsın ayaklarını şöyle bi saat dinlenirsin.

Gönlünüze göre olsun Hayatım çok güzel ve düzenli olmuş herşey. Ellerine kollarına emeğine sağlık. ama ayakkabıyı abartmışsın sanki diyecektim ki benim kızın bile 5 çift olmuş şimdiden. Dolap içi raf sistemi süper annemlerde atıl olarak duran vardı bende onu istedim gelirken getirsinler diye.

İbo mu kaçtı kız içine tam onun hikayeleri tarzında olmuş bu olay. Ama gerzekler yüzünden kasılma ve atlama herşeye.

Sen hazırsın tabii. Bende haftaya gitcem kuaföre ve bitiyor işim. Temizliği zaten yarın kızım pazar da eşim halledicek bitiyor.
Oturduğum yerden örgü örücem sadece

Bİşeyler söyleyecektim ama acısıyla tatlısıyla herşeyi ben kendim halletmek istiyorum demişsin. Saygım sonsuz

ben hic bunu düşünmemeiştim..

ama bebekler dogduktan sonra 3 gün ac kalabiliyorlarmıs.. mama verilirse süt almazlar sonra..

ben 3 gn kıyamam zaten ama ..sütümü alsın diye cok baskı yapcam kızıma..

Ben sezeryan olursam diye pompa koydum çantama. Benim ilk doğumumda sütüm inmedi o gün vardı ama doymuyordu annem bile şekerli su yapalım deyip durdu delirmiştim. Sabaha kadar emzirdim ve sütüm indi. SMA'yı 6 aydan sonra muhallebisi için kullandım. Arkadaşım humana kulanıyordu benimkiyle onun kızı aynı kilodaydı ama dışardan bakıldığında onun kızı benim kızın iki katı gibiydi. Sütünüz gelir hiç üzülmeyin. KEDİ 9 TANE DOĞURUYOR VE HEPSİNİ KENDİ EMZİRİYOR

zaten çok bişi yapamıyorum direk kasılıyorum hafif sancı oluyor herkesten önce doğurucam galiba :)

Bana bak kocan yerine biz dövecez seni sıranı bil getirtme bizi oraya.

zuzuuuuu su iç kuzum bol bol aman diyeyim içini rahat tut. Kolay beri çıkmaz o sen rahat ol.

Çocuk doğada ilk üç gün aç kalıp ölmeyecek birşekilde doğar. Bahsedilen bu. ayrıca eskiden anne dinlensin diye bir ezan bekletilirmiş emzirilmezmiş.

aynen oyle canım ayşe oner de gerekirse damlalıkla veya minik newborn kasıklarıyla verin ama siz degil baskası dedi..

bu arada maalesef hastaneler cart diye mamayı dayıyormus biliyor musunuz sormadan

Devlet hastanesinde bu dediğin olmuyor. Eltim doğum yaptığında geçen sene odadaki diğer karılar (kadın diyemiyorum) mama verin diye hemşirelere yalvarıyorlardı hemşirelerde gelip göğüslerine bakıyorlar ve sütün var ver sütünü diyorlardı.

ben johnsons aldım onda da yazmıyordu..

dalinde olacagınıda sanmıyorum.. yani yılların markası .. bebek üzerine.. hep o tercih ediliyor..
Ben cHicco'da bile gördüm gülüm o kadar yani.

Hayatım bebeğin döndü artık kanala girmek üzere parana yazık kıçını görür gelirsin gibime geliyor.

iyi akşamlar arkadaşlar...
yaa bişey dicem çekiliş olmuş ama benim bu konuyla pek bilgim olmadı sayfalar çok ilerlemiş bulamıyorum bu konuyla ilgili yeni konu açılsa oradan takip etsek daha kolay olmazmı bana çıkan arkadaştan bu yüzden adresini isteyemiyorum

Yağmur Buse hediye için çok teşekkür ederim kızıma giydirip fotoğrafını göndericem. eşimin haberi yoktu alt kata kayınvalideme bırakmış kargocu eve getirdi bu ne dedi. Eeee şeyy hık mık. Neyse aç bakalım dedi. Açtım bayıldı çok teşekkür etti. Notu okudum çok hoşuna gitti.
Crafty senin hediyeni aldım birde bitireyim hafta içinde kuaför için indiğimde göndericem.

saygin icin tesekkurler seduscugum benimde sana saygim sonsuz tatlim.hayir merak ettigim su ne dedimde bu kadar tepki aldim onu anlayamadim sanirim herkes siniri cikaracak bir dag ariyor

Nisan24 sensin dimi made çıkmış sana. gözün aydın. Facede yazdı trawma zaten. Ordan bakabilirsin.

saygin icin tesekkurler seduscugum benimde sana saygim sonsuz tatlim.hayir merak ettigim su ne dedimde bu kadar tepki aldim onu anlayamadim sanirim herkes siniri cikaracak bir dag ariyor

Sana sinirlenen yok sadece herkes bildiklerini ve deneyimlerini paylaşıyor. Uygulayıp uygulamamak sana ve diğer deneyimsizlere kalmış. Ama deneyimli olmak için yaşamak lazım diyorsan en azından kimse kötü birşey söylemiyor. Burda herkes birbirinin iyiliğini ve sıkıntı çekmemesini düşünüyor.

Nisan24 sensin dimi made çıkmış sana. gözün aydın. Facede yazdı trawma zaten. Ordan bakabilirsin.

evet canım benim :)
face var ama orada kadınlar kulübünün bişileri varmı bilmiyorum oradan nası bakcam
aman ne cahilim
yaa çok bakamadığım için 3 4 aydır biraz koptum gibi bazı kişiler tanımıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…