- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #31.961
gulme zibidi ne guluyon benım canım yanmıs sen guluyon
kaynana gelıyor walla
ne yuz verecem ya,
ya da taktık gelıstırıp boynuna atlayıp anacıgım dermısım
fatma demıstı de mı belkı de aranız duzelır deyu,
kızım ben de gavur kini var,
hıcbıseyı asla unutmam,
en sevmedıgım huyum
canım o zaman ben sana ayşe önerin kitabını tavsiye edeyim. su gibi okunuyor, herşey resimli kuşe kağıda basılarak anlatılmış. ben çok faydalı buldum. her türlü bakımının nasıl yapılacağı resimli anlatılmış.
bide şu çok önemliymiş, bebek anneden hertürlü duyguyu alıyormuş. yani sen tedirgin ve korkaksan bebek başlıyormuş ağlamaya. annem de hep der kucağına alınca bebek sana nasıl bakılacağını kendisi öğretir der. kendimize, sütümüze, vucudumuza güvenmeliyiz. zaten ben inanıyorum ki, kucağımıza alalım o güdülerle kendimizi aslan gibi hissedeceğiz. şu anki acabalar kalmayacak.
gulyc arkadaşıma sonuna kadar katılıorum.biz insanların başına herşey ama hemen birini görünce,aaa benm bilmem kimin başına geldi normal doğumda suni sancı verdiler göz damarları çatladı ölmek istemiş.başkası der ben doğum sırasında kollarıma morarttm ısırmaktan.çıldırtıolar beni.ama ben herkese inat allah nasip ederse normal doğum istiorum.gerçekten kimseylede konuşmak istemirum.nasıl güzel destek oluorlar anlatamam.
herkese günaydın bugün 34 + 2 olduk izmirde sağanak bir yağış var bende normal doğum istiyorum tabi sezeryanlık bi durum gerekmezse serapcım benim ablamda bir çocuğunu normal doğurdu birini sezeryan oldu sezeryanda bebeğini kucağına bile alamamıştı normalde ise sadece gaz sancisi gibi biraz daha şiddetli olduğunu düşün en fazla 4 saat çekeceğiz bu sancıyı sonra bebeğimizi rahat rahat kucaklayıp emzirebileceğiz ve amaliyat yarası olmadan bir seferde kurtulucaz bence en güzeli normal doğum boşver söyleyenleri kulak asma canım bende aynı senin gibi dişünüyorum
Canım ben de normal doğum istiyorum, gittiğim hastanede epidural normal yapıyorlar ama ne kadar iyi birşey bilmiyorum doğumda kasların çalışmasını zayıflatıyor diye duymuştum, keşke biraz cesaretli olsam da epidural olmayıp bi cesaret normal doğursam, ilk doğumum olacağı için ve nasıl olduğunu bilmediğim için haliyle korkuyorum ama düşününce annelerimiz ve ninelerimiz hep normal doğurmuş hem de çoğu evde doğum yapmış biz alıştık herşeyin kolayına hemen kaçmak istiyoruz, annem hastanede doğurmuş çok da kolay doğurdum diyor hiçbir sıkıntısı olmamış tabiki sorunlu normal doğum yapanlar var ama onlar azınlıkta onlara bakıp da caymamak lazım, zaten doğumda çatı ve çocuğun ters gelmesi gibi problemler olmadıktan sonra zor olan sancısıymış, yeni doğumlar hariç çoğumuz normal yolla doğduk biz de doğururuz Allahın izniyle, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..
34 haftalık bebek küveze girmeden evine gidecek ha 41 kere maşallahyok yok
ii maşallah kız bi görsen sanarsın tosun yüzü kilolu
bugün ya da yarın hastaneden çıkacakmış
gelince topic de de paylaşır belki fotoyu
kendi face inde paylaşmış zaten bizim grupta deil
yani, kesinlikle uygun olmaz.yokkkk
şimdi kendimi düşünüorum da face e eklesem fotoyu sona biriniz buraya koysanız çok kızardım
kendi isterse ekler gelince ben karışmiim şimdi
kaynana gelıyor walla
ne yuz verecem ya,
hıcbıseyı asla unutmam,
en sevmedıgım huyum
ben heralde cok şanslıyım kaynana konusunda 2 3 gündür şehir dışında kokusunu bile özledimcok seviyorum..hatta bazen kocama kaynanam için katlanıyorum:)
Benimki hala paketinde. KAynar suda bekletirim belli olmaz biraz kaynatabilirimde. Yanıma koymadım ama. Alır mıyım bilmiyorum.
kızlar sonda & lavman fln takılmayın..bi bakıyosunuz ki oldu da bitti maşallah..
ben lavman olmadım ilk sezeryanımda..zaten geceden hastanede kalmıştım. sabahda ikizler dünyaya geldi.
görümcem sezeryan oldu 3 ay önce gece 12 den sonra hiçbişey yemedi.planlı sezeryanda sanırım yapmıyorlar.
lavmanda olmadı.+ sonda da takılmadı ona.
sonda da ise korkulacak bişey yok.öyle çok acıyo fln hikaye.hatta sonda büyük rahatlık.
bu doğumum epidural anestezi olcak.bakalım bunda neler yaşıcaz.
sonda lavman vızz gelir oğlum sağlıklı olsunda yeter.kendinizi bunlarla korkutmayın.:)
Arkadaşlar inanın çok iyi geldi yazdıklarınız. Ben de normal doğum istiyorum ama inanın ablam dahil herkes korkutuyor beni. Sizin düşünceleriniz beni de cesaretlendiriyor. Peki sizler tamamen normal mi düşünüyorsunuz epiduralle normal doğum mu?[/QUOT
kesinlikle normal doğum düşün canım adı üstünde normal yani sen ne kadar kararsız olursan doktorlar da o kadar sezeryana yönlendiriyorlar bu olayı hayatında bir kez yaşayacaksın annelik duygusu,doğum olayı... insan hayatında farklı yeri olan olaylar bence denemeye değer ama allah göstermesin bir sıkıntı olursa o zaman zaten sezeryan alternatifimiz var ama hep normal düşün normale konsantre ol herkesin dediği gibi eskiden evde doğuruyormuş insanlar bi de çok abartıyorlar diye düşünüyorum ben.sonucunda güzel bişi olcak tabiki biraz katlancaz öncesindeki sancılara ama abartılacak b,işi yok olsaydı o abartanlar ikinciyi üçüncüyü doğurmazdı ben tamamen normal düşünüyorum ve kendimi o yönde şartlandırıyorum ama tabiki orada gelişecek olaylar doğrultusunda ihtimallerimi de biliyorum epidural olması gerekiyorsa da olur
kız snn kaynanatörde kayseriye senin eve yerleşirse ne olcak..
kadının kocası yok tek başına artık..
ibo aman ha bi tongaya düşme.
Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakım Kitabı mı? Alayım da hamilelikle ilgili aldığım son kitap 6.-7.haftalarda duruyor, gerisini okuyamadan 33.haftaya geldim.Kitap okumayı severim de son 5-6 ayda çok tembelleştim. Ama kızım doğmadan faydalı olacaksa okuyayım, biraz bilgi edineyim ya.. Benim gibi pimpirikli eyvah eyvah tiplere iyi gelir belki.
yahu son son aşermeye başladın sende heee.. hemde hiç olmayacak şeylere:) 1 tane çiğneyiver bari, bişi olmaz heralde bitaneden:)
ayyy bebiş çok tatlıı, çok güzel.. içim bi fena oldu.. öyle minikte durmuyo hiç.. maşallah kuzuya
ben heralde cok şanslıyım kaynana konusunda 2 3 gündür şehir dışında kokusunu bile özledimcok seviyorum..hatta bazen kocama kaynanam için katlanıyorum:)
cicili doğum yapmış okuduğum kadarı ile ALLAH analı babalı büyüttürsün inş. bebeği nasıl durumları nasıl bilen varmı kızlar
tatlım sordum onlar ödemden kaynaklanıyormuş olur normal dedi ilaç falan vermdi. hem ödem hemde alına kilolar böyle ağrılar yaparmış...
kızımızda 2384 olmuş ancak 3 haftada 600 gr almış ama yinede minik ya doktor sata göre 4 gün geri gözüküyor ölçüleri dedi. ve 3 hafta sonra gel dedi ben dayanama 2 hafta sonra giderim :) çatı muayenesinide 38. haftada yapıcakmış yani ay sonu gibi gidicem doktora ozmana kadar doğurmazsam :)
ibocum bende 2 senedir ödemiyorum aidatı ama ne arıyorlar ne bişi. odanın sitesinden bakmıştım 5 sene ödemeyince borçlar siliniyor diye bilgin olsun
canım giriyorumda işim olunca yazamıyorum yada okuyamıyorum haftasonlarıda eşim evde ya fırsat olmuyor girmeye
MAŞALLAH SARE hanım nerdeyse aynı OKYANUSLA sağlıkla gelsinler inş....
kaynana gelıyor walla
ne yuz verecem ya,
hıcbıseyı asla unutmam,
en sevmedıgım huyum
Kızlar burun aspiratörünü kaynattınız mı? Yıkadınız mı? Hastane çantasına koyucam. Nasıl temizlediniz o meredi?
ŞAKA MI YAPTIN, CİDDİ MİSİN ÇÖZEMEDİM? şaka değil mi bu...
kaynana gelıyor walla
ne yuz verecem ya,
hıcbıseyı asla unutmam,
en sevmedıgım huyum
Arkadaşlar inanın çok iyi geldi yazdıklarınız. Ben de normal doğum istiyorum ama inanın ablam dahil herkes korkutuyor beni. Sizin düşünceleriniz beni de cesaretlendiriyor. Peki sizler tamamen normal mi düşünüyorsunuz epiduralle normal doğum mu?
ya benim ki de mi yan duruyor o zaman başı aşağıda solda sırtı solda poposu yukarıda ayakları sağda yanı karnımda yan yatıyor doktor öyle demişti ama olumsuz birşey söylemedi neyse bakalım hayırlısı
kız o eve takılıp bebek bakacak bı tıp degıl,
cok gezentı,
cok süslü sosyetık bı model halkın ıcınden bırı degıl
gelın yanına yerlesıp cıle dolduracak bırı olmadıgından,
e benden de pek anlamadıgından gelmez.
hem kızkardesı yegenlerı kızı falan hepsı bırbırıne yurume mesafesınde,
onları bırakıp gelmez
ama tabı torunu gormeye gelır
Kizlar bence en güzeli normal dogum hepinize katiliyorum.Bebis gelene kadar hersey sonra bitti gitti.Ben tamamaen normal oldum epiduralle olmadim,kesi olmadim,4 santimden sonra suni sanci verdiler o kadar.Sorun olmadiktan sonra sezaryan düsünmeyin bile derim.Gecen kontrolumde doktoruma diyorumki sezaryandan korkuyorum doktorum tabiki diyor ondan kork asil sonucta bir ameliyat.
yok ciddiyim:)gercekten cok sanslı oldugumu hissediyorum..kadıncagız bız huzurlu mutlu olalım diye napcagını sasırıyor..nasıl sevmem ki..sizdede olsa öyle kaynana sizde seversiniz yanı benden kaynaklanmıyor:)yemegımı yapar temizliğime yardım eder..dertleşir benımle ben agladıgımda o da aglar..sabahları bana ekmek kızartır:)allaha hep şükrediyorum bu yüzden:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?