2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

kız snn kaynanatörde kayseriye senin eve yerleşirse ne olcak..
kadının kocası yok tek başına artık..
ibo aman ha bi tongaya düşme.

Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakım Kitabı mı? Alayım da hamilelikle ilgili aldığım son kitap 6.-7.haftalarda duruyor, gerisini okuyamadan 33.haftaya geldim. Kitap okumayı severim de son 5-6 ayda çok tembelleştim. Ama kızım doğmadan faydalı olacaksa okuyayım, biraz bilgi edineyim ya.. Benim gibi pimpirikli eyvah eyvah tiplere iyi gelir belki.

Kizlar bence en güzeli normal dogum hepinize katiliyorum.Bebis gelene kadar hersey sonra bitti gitti.Ben tamamaen normal oldum epiduralle olmadim,kesi olmadim,4 santimden sonra suni sanci verdiler o kadar.Sorun olmadiktan sonra sezaryan düsünmeyin bile derim.Gecen kontrolumde doktoruma diyorumki sezaryandan korkuyorum doktorum tabiki diyor ondan kork asil sonucta bir ameliyat.

34 haftalık bebek küveze girmeden evine gidecek ha 41 kere maşallah

yokkkk
şimdi kendimi düşünüorum da face e eklesem fotoyu sona biriniz buraya koysanız çok kızardım
kendi isterse ekler gelince ben karışmiim şimdi
yani, kesinlikle uygun olmaz.

anacığımmm
ben anacığım desen kocama o an inme inerdi
kin dersek bende de var galiba, ama insanın elinde mi?
asıl ben bu hiçbişey yokmuş gibi davrananlara şaşıyorum.
lohusa halde hatır mı düşünecektim peeeee

Ya ben bile lavmandan korkmuyorum, bu kadar paniğim ve korkak bir insanım ama geçirdiğim ameliyatta filan kaç kere lavman oldum, hiç korkulacak bir şey değil, sonda takılmadı ama ondan da korkmuyorum, hayret. Yani sağlıkla doğsunlar da o kısımlar fasafiso bence. Asıl iş doğumdan sonra diye düşünüyorum ben.

Benimki hala paketinde. KAynar suda bekletirim belli olmaz biraz kaynatabilirimde. Yanıma koymadım ama. Alır mıyım bilmiyorum.

Ben de nasıl temizlicem bilemedim. Hastane çantasına koymayı düşünüyorum. Burnu tıkalı olur filan, ben doğduğumda bronşitmişim. Kızım inşallah öyle olmaz da ne olur ne olmaz yanımda bulunsun herşeyi.

içimi azda olsa rahatlattın valla saol canım

kız snn kaynanatörde kayseriye senin eve yerleşirse ne olcak..
kadının kocası yok tek başına artık..
ibo aman ha bi tongaya düşme.

kız o eve takılıp bebek bakacak bı tıp degıl,
cok gezentı,
cok süslü sosyetık bı model halkın ıcınden bırı degıl

gelın yanına yerlesıp cıle dolduracak bırı olmadıgından,
e benden de pek anlamadıgından gelmez.

hem kızkardesı yegenlerı kızı falan hepsı bırbırıne yurume mesafesınde,
onları bırakıp gelmez

ama tabı torunu gormeye gelır

evet o kitap. ben severim okumayı, dili çok güzel ama su gibi okunuyor. D&R dan almış benim koca. istersen biraz oku, resimlere göz at faydalı bulursan al canım. ben çok şey öğrendim valla o kadından.

alla alla bende bakıorum ama neden göremiyorum acaba???

ben heralde cok şanslıyım kaynana konusunda 2 3 gündür şehir dışında kokusunu bile özledimcok seviyorum..hatta bazen kocama kaynanam için katlanıyorum:)

ne yazacağımı bilemedim , bünye alışkın olmayınca

Okyanusuma da masallah..

bizim Sare 5 gün geriden geldi biliyosun.. meyveye borcluyuz bu durumu .. ben öyle diyorum . dr da eger bebğin yapısı minyonsa anne nasıl beslenirse beslensin bebek yine minyon olur.. bu durum tersi içinde gecerli..

bi de yanılma paylarıda var..+-400 gr diyolar düşün yani..

sen tedbiri elden bırakma ama yinede ii anlasmaya calıs benden sana tavsiye..

çünküm bu arada eşin için annesi daha bi kıymetli olacak.. sende lohusa olcan sinirlerin gergin olacak.. adam heran cıldırabilir.. ipler elinde olsun..zaten az kalacak...idare et yane..

Kızlar burun aspiratörünü kaynattınız mı? Yıkadınız mı? Hastane çantasına koyucam. Nasıl temizlediniz o meredi?

kaynatcam.. henüz yapmadım..

ŞAKA MI YAPTIN, CİDDİ MİSİN ÇÖZEMEDİM? şaka değil mi bu...

yok ciddiyim:)gercekten cok sanslı oldugumu hissediyorum..kadıncagız bız huzurlu mutlu olalım diye napcagını sasırıyor..nasıl sevmem ki..sizdede olsa öyle kaynana sizde seversiniz yanı benden kaynaklanmıyor:)yemegımı yapar temizliğime yardım eder..dertleşir benımle ben agladıgımda o da aglar..sabahları bana ekmek kızartır:)allaha hep şükrediyorum bu yüzden:)

ben heralde cok şanslıyım kaynana konusunda 2 3 gündür şehir dışında kokusunu bile özledimcok seviyorum..hatta bazen kocama kaynanam için katlanıyorum:)

İki farklı yurdum gelini yorumsuz yayınlıyorum...

canım bu cuma doktorumla konuşacağım nasipse, normal mi epiduralli normal mi diye. açıkcası ben normal olanı tercih ediyorum ama epiduralle normal yapan tanıdıklarım öve öve bitiremiyorlar bu doğum yöntemini. ablama omur ilik bu boru mu, iğne sokacaklar dedim, modern tıbbı bu kadar hafife aldığım için dalga geçti benimle, şiddetle epiduralli yap diyor. bakalım doktorum ne diyecek. hoş 32 haftalıkken hastanenin halkla ilişkiler müdürüyle konuşmaya gittim. hani nette yazıyor ya gebeliğin bu haftasında doğum yapacağınız hastane ile ne gibi hizmetler sağladıkları konusunda konuşun, odaları gezin vidividi. müdür benimle dalga geçti, yahuuu ablacımm analarımız tarlada doğum yaparmış napacan sen hizmeti odayı, sen düşünme böyle şeyleri. sancılan gel, doğurttururuz seni diye. başta eşimle dumur olduk ama şimdi kahkahalarla gülüyoruz. tabi canım büyütecek ne var, hz. havvadan beri olan bir şey. bu arada geçen ay arkadaşım sezaryen sonrası normal doğum yaptı (epiduralsiz ve 3850 gr). ilkini de normal yapmak istedi ama nasip olmadı. azmetti 4 yıl bekledi, aradı taradı normal yaptıracak doktoru buldu. doğum sonrası hepimize mesaj attı. muhteşem bir şey, çok şükür Allah'a ki bana bunu nasip etti diye. hemencecik de toparlandı. ağrı algısını çok büyütmemeye çalışmalıyız belkide. Allah hepimize hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.

canım bu konuda bilirkişi değilim ama , baş aşağıdaysa sorun yok sanırsam. en azından bana denilen öyle. tabi doktorun daha iyi bilir ama olumsuz bir şey demediğine göre endişenme bence.

senemgy arkadaşımdan;
"""""""Aynı Canım valla, benim de her şey hazır da başlayamadım yerleştirmeye Ben egzersiz olayını pilatesle hallediyorum. Üçüncü aydan itibaren yapıyorum, nefes çalışmaları da içerdiği için başka bir şey yapmaya gerek duymadım. Ama hep diyorum ya, çoooook faydasını gördüm. Önceden yapmayanların şimdi başlaması uygun olmaz ama diğer nefes egzersizlerini mutlaka yap. Bi kere bebiş bol bol oksijen alır, daha sağlıklı olur. Normal doğum sırasında kolaylık olur. Doğru nefes, kaygıyı da azaltır. Ben çocuklara sınav kaygısı drama çalışmaları sırasında nefes egzersizleri öğretiyorum kaygıyla başedebilmeleri için. Şimdi hepimizde sabırsızlık var. Son günler telaşa dönüşecek. Doğum çantamızdan bile önemli olan psikolojimizi hazır tutmak ."""""

canım haklısın, egzersiz için sanırım biraz geç kaldım.ama nefes egzersizlerine başlayacağım inşallah. umarım yağlar ballar kaymaklar gibi doğum yaparsın. 8cümlemiz tabiki kızlar :) ) egzersiz yapanların çoğuna epizyotomi bile gerekmiyormuş. ben de arada kegel egzersizlerini aklıma gelirse yapıyorum. bari alt kaslarım güçlensin, hiç olmazsa doğum sonrası çabuk toparlanır diye.

oo sen bursadayken tam şenliğin içine düşmüştün yanii:) teyzeler kaynana.. çat kapı çaya gelmeler filanda oluyodur ( bize oluyo da ) iyiki kaçmışsın kayseriye:)

Ben de kaynatıyorum o zaman şu burun zımbırtısını. Hastane çantamız son halini almak üzere... Ay çok heyecan verici... Buralara kadar geldik ya çok şükür. Kese göründü mü, kalp atışı duyuldu mu, ikili testi iyi çıktı mı, hareketleri hissediliyor mu derken... İnşallah çoğu bitti, azı kaldı.

haklısın cnm bende normali çok istiyrm ve sezaryandan da çok korkuyrm.inşallah normal olarak tek sancıda hepimiz de kurtuluruz.

gözlerim kamaştıı... böyle kayananalr da var yani.. ben ancak hasetle bakarım böyleeine bu saatten sonra... benim kaynanacımsürahiyla bardak önünde olsa suyunu koymaz sağolsun!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…