2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

dinleme düşünme..

benim hamilelikle ilgili taktiğim bu.. o yüzden korkulacak bişeyim yok.. bilmiyorum çünkü...

Canım niye korkuyorsun ki? Ben valla eskileri düşünüyorum yani annemi mesela, kadın beni evde doğurmuş. Çok zor bir doğum olmuş. Kışın, sobalı evde, kimsesi yok yardım edecek, akraba vs. kimse gelmemiş. Ebe demiş ki doğum bugün olur, sen eve git ben gelirim, o da gitmiş sobayı yakmış, düşün doğum başlamış, yemeğini yapmış, yatağını hazırlamış, ebe gelmiş, sancıları artmış, saatler sonra ben dünyaya gelmişim. Kordon dolanmış boynuma. Hastanede bile değil, bir şey olsa ölecek kadın, ebe kurtaramaz. Neler çekmiş. Biz iki kardeş karda kışta doğmuşuz ve annem bize kendisi bakmış, gelip yardım eden olmamış. Bir de küçücük yaşında. Benim yaşımdayken çocukları ilkokula gidiyormuş. E bunları düşünüyorum. Bir elimiz yağda, bir elimiz balda. Bir depresyona girersek Allah yakar vallahi. Ben bebeğe nasıl bakarım diye korkuyorum, yani emziremezsem vs. gibilerinden ama depresyona girecek kadar değil, lohusalık da bence dünyanın en güzel şeyidir, düşünsene anne oluyorsun. Yavrun yanında uyuyor, onu alıyorsun kucağına, kucağında minik yavrun uyuyor... Bunları düşününce insan nasıl lohusalıktan korkar ki??

Kızlar merhaba aman allahım hepiniz doğumaa hazırlanıorsunuz.ben daha çantamı hazırlamadım.ama herşeyi yıkadım.kızlar bişey sorcam,bu hasta bezi ni naptınız.nerden aldınız ve hastaneye kaç tane götüreceksiniz?nolur bilgilendrn beni.benimde akıntım çok 2hafta içinde kontrolum var bakaılm doktora sorcam.bende çatı muayenesini merak ediorum.allah hepimize yardım etsin:18::18:

dinleme düşünme..

benim hamilelikle ilgili taktiğim bu.. o yüzden korkulacak bişeyim yok.. bilmiyorum çünkü...

SevdeBilge
Canım niye korkuyorsun ki? Ben valla eskileri düşünüyorum yani annemi mesela, kadın beni evde doğurmuş. Çok zor bir doğum olmuş. Kışın, sobalı evde, kimsesi yok yardım edecek, akraba vs. kimse gelmemiş. Ebe demiş ki doğum bugün olur, sen eve git ben gelirim, o da gitmiş sobayı yakmış, düşün doğum başlamış, yemeğini yapmış, yatağını hazırlamış, ebe gelmiş, sancıları artmış, saatler sonra ben dünyaya gelmişim. Kordon dolanmış boynuma. Hastanede bile değil, bir şey olsa ölecek kadın, ebe kurtaramaz. Neler çekmiş. Biz iki kardeş karda kışta doğmuşuz ve annem bize kendisi bakmış, gelip yardım eden olmamış. Bir de küçücük yaşında. Benim yaşımdayken çocukları ilkokula gidiyormuş. E bunları düşünüyorum. Bir elimiz yağda, bir elimiz balda. Bir depresyona girersek Allah yakar vallahi. Ben bebeğe nasıl bakarım diye korkuyorum, yani emziremezsem vs. gibilerinden ama depresyona girecek kadar değil, lohusalık da bence dünyanın en güzel şeyidir, düşünsene anne oluyorsun. Yavrun yanında uyuyor, onu alıyorsun kucağına, kucağında minik yavrun uyuyor... Bunları düşününce insan nasıl lohusalıktan korkar ki??

Fatmacım dediğini uygulayacağım dinleme düşünme gerçekten haklısın...
Sevdecim yazdıklarını okudukça kendi anacığım aklıma geldi 6 kardeşiz neler çektiler dimii...Kucağıma aldığımı falan düşününce zaten dediğin gibi korku yok.Yok işte çok sinirli olucan herşeye kızıcan bilmem ne ama dinlemeyip düşünmicem okiş.Herşey pozitih herşey güzel olucak inşallah...Teşekkürler kızlar

kasıklarımda garıp bi sızı var ayaga kalkınca dahada artıyor..bişey olmaz dimi

aynen valla bendede var bugün hafif hafif ağrıyor kasıklarım ayağa kalkıncada aşağıya baskı yapıyor gibi geliyo banada hayırlısı bakalım:18:
şimdi ekim analarına göz atttım biri itiraf paylaşmış çok hoşuma gitti bende sizlerle paylaşayım dedim

Üç büyük

Karım doğum yaptığından beri iki büyük şirket bizim eve şube açtı diyordum herkese.
Sürekli miniğimize süt emziren karıma Sütaş, sürekli annesini emen miniğime
Emsan diye sesleniyordum ta ki geceleri yeteri kadar uyanıp kendisine yardım etmediğim,
sürekli uyuduğum için karım da bana Yataş diye seslenmeye başlayana kadar...

aynen ya aşagı baskı hissediyorum hatta doğrulamıyorum..

Canım aynen öyle, ben de çok şeyler duyuyorum, yok işte çok alıngan olacakmışız, yok duygularımız aniden değişecekmiş... Hamilelik için de aynı şeyleri söyleyenler vardı. Çoğumuz etrafımızdaki insanların moral bozucu cümlelerine rağmen moralimizi bozmadık, bebeğimiz sağlıklı diye mutlu olduk. İnşallah kucağımıza aldığımızda zaten unutacağız bütün çektiklerimizi. İnşallah onların kokuları bütün dertleri tasaları silip süpürecek. İnşallah.

uyku düzeni diye bişey kalmdı artık bende.. sbu gecede uyuyamadımdoğru düzdün en son sate baktığımda saat 2,30tu.. sabah 6,30 ta da uyandım , aralarda da uyandım.. bi ağrım sancımda yok neden uyuyamıyorum bilmem.. sabah 10 gibi koltukta sızmışım yine. söylemesi yıp 12,30 ta uyandım. yatağımda mı var bişi acaba, bundan sonra koltukta uyuymayı denicem..

kaynantörler yine iş başında.. hepsi aynı bunların... benim kayınvalidnin maddi manevi bşey yapacak durumu yok zaten, ondan öyle bi beklentim de yok.. gerçi beklentim kimseden yok.. yakamızdan düşseler yeter bana.. kaynımın biri çocuklarının her türlü masrafını bize gördürüyo, ama henüz bi hediyesini almadık, alamayızda zatn.. hediye alsada faturasını bize yollar almasın daha iyi.. diğer kaynımın maddi durumu çok çok iyi... evlendiğimize 10 liralık bi süs eşyası gtirmişti ev hediyesi olarak, doğumda da bi çıngırak getirir:) ama bunları asla kendime sorun etmem ben, bana bulaşmasınlar yeer. herkesin görgüsü farklı.. maddi gücümün yettiği kadar kendim yapmaya çalıştım herşeyini.. eşimin tarafı böyle olunca, kendi ailemden de pek yardım kabul etmiyoruz, eşim çok mahcup oluyo zaten.. annem yine aldı biraz eksiklerini ama büyük parça bişi aldırmadım.. açıkladım de eşim rahatsız oluyo mahcup oluyo dedim.. annemde söylenip duruyo garibim, bize bişey bırakmadınız, hiç bişey yapamadık torunumuza diye

ay cok hos ya...

simi bu uykuszluk nedenmiş biliyomusun..

Allahım herseyi ayarlamıs.. dogumdn önce bu uyku düzenine alıstırıyoruz bedeni ki doğumdan sonra bizim sıpalar zırt pırt uyandıklarında uyanabilelim diye..

allahım herşeyin dengesini koymuş işte.. ama gereksiz yere geceyi ayakta geçirmekte çok hoş olmuo:):) allahtan gündüz uyuyorum, hala çalışsaydım ne yapardım bilmem.. inatla çalışmaya devam eeden arkadaşları tebrik ediyorum:)

canım sen iyi ol yeterki hediye işin gırgırı. Maksat muhabbet olsun, hatıra olsun. hem ben değil oğluşum beyenecek teyzesi. haber ederiz sana. öptük kokulu kokulu oğluşumla. dikkat et kendinede

yani beni :)))))))))

ben 38 +0 da izne ayrılcam o hafta bayram zaten.. Allah güç kuvvet verirse tabi..

minişimle daha cok vakit gecirmeliim..

benim uykuda sorunum cok olmadı suana kadar.. hala istediğim sekilde yatabiliyorum mesela(Allah nazarlardan korusun)..sanırım tık sesine uyanma kabiliyetimden dolayı Allahım beni azad etti uykusuz kalmayayım diye .. 10 da yatıyrum 7.30 da kalkıyorum.. uyanıyorum arada ama cabuk dalıyorum...

Allah'ım zaten Hadise'den nefret ederim bir de ne zaman kk yı acsam her yerde onun yer aldıgı reklam bugun ilk kez 12. haftamdan sonra kusasım geldi böööööööööööööööööööööööööööööööööööööö

canım kendi ustume alayım bu tebrigini.. bugun regl gibi agrım da var benim kız tepiniyor da ve ofiste masa bası oturunca cok rahatsız oluyor ama hala calısıyorum.. sanki madalya verecekler bana!
babam gelme diyor artık ama son bitirmem gereken isler var bu haftadan sonra calısmam..
yahu bu arada evde de oturamıyorum ki ben canlar! muhakkak yapacak bir sey yaratıyorum kendime gidiyorum kirli ve dagınık yerleri kesfediyorum!

Ev toplandı iki odanın camı silindi perdesi yıkandı ve koca kızım okula gitmeden astı. (iyiki emzirmişim lazım olduğunda boyu benim boyuma ulaştı.) Tozlarıda aldı okula öyle gitti kocaman prensesim benim. Yemek yapıldı (kaynanam bugün yok evde yemek işi benim oda zaten eşim için koşturuyor ) Kızımın son parti cicileri yıkandı ananesi gelse birde onunkiler yıkanacak. Şimdi oturuldu ve camları kırarcasına yağan dolu eşliğinde kaynanatör muhabbeti okunuyor.
Ben biraz deli olduğum için kaynanam fazla bişey yapmıyor bizim evde. Bebeğe de bayağı örgü ördü. nevresimini dikti biz bişey aldırmıyoruz sadece kendisi almadığı için ne gerek var demesi çok ayrıca ben birçok konuyu bildiğim için ona danışmadığımdan ve inatlaşma huyum hala 5 yaş tazeliğini koruduğundan şikayetçi o yüzden beni bana bırakıyor. Birde ikinci bebeğimin olması ayrıca ağrı eşiğimin yüksek olması dolayısıyle fırt fırt gezmemden dolayı iyi olduğumu düşünüyor hep. Yani ne yapıyorsam ben kendi kendime yapıyorum. Terbiyesizliğim had safhada olduğu için annemler bile bir çöp almadılar para vericeklermiş. Eşim dün hastaneye gitti operasyon geçirecekti ben gelicem kimsenin gelmesine gerek yok demiştim. Ama pazar akşamı hayatım orda sana anestezi uygulayacaklar ben senin yataktan kalkmana bile yardımcı olamam birde kasılırım köpekler güler halimize annen veya baban gelsin olurmu seninle dedim. Valla senin gazabından korktuğumuz için ağzımızı açamadık doğruyu görmen iyi oldu dedi. Birlikte gittiler ana oğul operasyon olmamış onlarda annemler gelicek evde de bişey yok diye marketten alışveriş yapıp gelmişler kaynanamla taşımış zaten ben gitsem taşıyabileceğim tek şey tuvalet kağıdı ve yumurta olurdu.
Bu günde hafta sonu eşim rahatsızlandığı ve artık doğuma ve annemlerin gelmesine çok az kaldığı için (annem 62 yaşında kayınvalidem 47 yaşında) camları silicem dedim kayananam kızdı ve haklıydı bugün işim olduğunu biliyorsun madem makinaya attın sil ama sadece o camları bir makina daha atma. Her seferinde soruyorum iş yok diyorsun annenler gelmeden müsait bir günde ben hallederim (bu aralar çok yoğun doğumdan önce herşeyini halletmeye uğraşıyor) yarım saatimi almaz zaten diyor. (cam az değil eli pratik)
Benimkide böyle bir kaynana. Mavi-35 inki kadar olmasada iyi kaynana sıralamasında ikinciliğe oturabilir. (ayrıca benim ilk evliliğimden olan kızımı çok çalıştırdığım için bugün ağzına geleni saydı bana)

Yalan onlar sadece hamile duygusallığın devam ediyor ve herkes akıl veriyor Tarkan'dan Akıl verme vereceksen huzur ver şarkısını sizlere armağan ediyorum diycen.

kasıklarımda garıp bi sızı var ayaga kalkınca dahada artıyor..bişey olmaz dimi

Haftan geldi artık doğuma az kaldı. Kanlı sümüksü akıntı(nişan bozulması), sırttan gelen bütün vücuda yayılan gezdikçe geçmeyen ağrılar ve kasılmalar. durup durup tekrar başlayan ve aradaki zaman eşit olan adet sancıları(ama şiddetli), Suyunun gelmesi, kanaman olması, aniden şişmen ve kusman (gebelik zehirlenmesi) bunların haricinde herşey normal. Belin ayrılcakmış gibi ağrıyor olabilir gerçekten de ayrılıyor çatı kemiklerin vücut yavaş yavaş seni ve bebeği hazırlıyor. Bu ağrıların sancıların hepsinin bir günde olup bittiğini düşün sen de bebekte tramva geçirir.

Kopyaladım eşime faceden yolladım.

bende calısan ekıptenım hala,
ama korkmaya basladım artık kendımden:82:
gelecek hafta son benım ama belkı gelmem

canım biz konustuk burda ama sen yoktun dogum hikayeleri topiğinin ilk sayfasında tablo olsun diyor kızlar.. kahvecim yaptı hatta ama topik olması lazım güncelleyebilmek için..ne dersin?

cumartesi günü eltiler kayınvalid filan hepsi bendeydi dedim ya.. eltimden süper inciler aktarıyorum size... bu eltim de kilo kompleksi var, bütün günü bi kaç fincan sade kahveyle geçiriyo, açlıktan bayılıp hastanelik oluyo filan.. hamile kaldığında47 kiloydu, 70 l filan doğurdu sonra tabii ölüm orucuna girdi.. kızı 3 yaşına yaklaştı.. hala 50 kiloymuş, 45e düşecekmiş.. bende hep tombuldum yani, hamilelikte top gibiyim tabii.

elticim - ayy ben senin gibi olsam kafayı yerim
ben- şaşkın bi ifadeyle , neden ki?
elticim - şu haline baksana ne kadar kilolusun.. ama olsun takma kafana, doğum dan sonra yemezsin veirsin kiloyu
ben - şaşkınlık devam tabii, bu arad kek yiyorum bi yandan.. benim bi rahatsızlığım yok kilomdan yana, ben ve bebek sağlıklıyız yeter bana, doğumdan sonrada emzirmek istiyoum..
elticim - mamamlar anne sütünden çok daha iyi, emzirip ne yapacaksın ki.. hemen diyete başlaman lazım boşver sen emzirmeyi, böyle mi dolaşacaksın emzircem diye..
ben - - hala şaşkın tabi:):) ben hep böyle dolaşıyodum, hep kiloluydum, benim için sorun yok sen sorun etme kendine.. bu arada ben hala yiyorum tabii, keki çifter çifter atıyorum ağzıma..

sonrasında gözüm karardı, başım döndü, sinirden tansiyonum oynadı galiba, başka bişler daha dedi ama hatırlamıyorum..

ay bende nefret ediyorum Hadiseden .. bugün hertarafta o var...

kadın saka gibi gercekten..

Çocuğu ilerde hasta olsun da anne senin zayıflama sevdan yüzünden bak ben ne haldeyim diye laf soksun o tokat ona ömür boyu yeter. Ciddi deliymiş. Anne sütüne en yakın gıda yumurtadır onuda yeni doğan çocuğa veremeyeceğine göre. Allah ıslah etsin onu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…