2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kzlar öncelikle herkese merhaba dün doktora gitiik dopler ultrasyon çektiler bebeğimin plesentasınta kireçlenme olmuş benden bebeğime giden kan akışı olması gerektiğinden daha az gidiyormuş hiç böyle bi şey duydunuzmu bilmiyorum doktorum sezeryan olması daha iyi normal olursa kanamanz çok olur dedi sanki çeşmeyi açmış gibi olur dedi bende sezeryan olmasını kabul ettim tabii kilosu 2700 gram 3 kilo doğarmş 3 kasımda doğuma gidiyorum yani önümüzdeki hafta allah herkese hayırlısını versin önce nts ye giricem inşallah kötü bişey çıkmaz sa ayın 11 ine kadar bekliyceğiz

ben ilk doğurduğum anı şimdi gibi hatırlıyorum. Koca kızım 12 yaşını dolduracak mayıs ayında. Günler o kadar çabuk geçecek ki inanamıyacaksın. Aynen dediğin gibi özleyeceğin günler bugünler olacak.

canım kireçlenme dedikleri benim bahsettiğim yaşlanma benzeri bir durum ( diğer adı bile olabilir)
benim plasentamda da kalsifikasyon var yani kireçlenmeye başlamış ve yaşlı bir plasenta olduğunu söyledi doktor. ama doğumevine gidiyorum ben yenidoğanı daha iyidir diye onlarda ısrarla 40 haftaya kadar bekleyeceğiz ve normal doğum diyorlar benide bu korkutuyor.normal doğuma bir engel teşkil ediyor mu hala anlamış değilim.
bende 2-3 kez doppler'e girdim kan akışı normaldi bizim.bebeğin suyu azalırmış zamanla,kalp atışları düzensizleşirmiş ve bebek kilo alamazmış gibi riskleri vardı ama bende ''söylediklerine göre'' bunların hiçbiri yok bebek gayet iyi durumdaymış oyüzden de bekliyoruz. ama bende senin gibi özele gidip sezaryen için gün alsam mı diye düşünüyorum çünkü devlet hast. doktoru 37de bu bebeği kesin alırlar demişti ben şuan 37deyim ama beklemedeyim.bekleyerek riske mi atıyorum diye korkuyorum.

inşallah olumsuz bir şey çıkmaz da bebeğin gelişmeye devam eder canım,stres yapma bol bol yeşil yapraklı sebze tüket bu süre içinde yiyebildiğin kadar faydalı şey ye,temiz hava ortamı varsa faydalanabildiğin kadar faydalan.

can_tugba canım senin bebeğin iri olduğu için doktor açılma olup olmamasını önemsememiştir yada sancı olup olmamasını.senin durumunda sancı ve açılma olmadan yani bebek normal gelmeye kalkmadan biran önce alma düşüncesinde olduğu için nst'ye almamıştır seni.canım elbetteki anne karnında 1 günün bile önemi var ama bebeğin neden nefes alamasın ki 39 hafta anormal değil ki? 35i geçtikten sonra solunum problemi olmaz ki. kendini neden bukadar strese sokuyorsun yazık değil mi çocuğuna? doktor kocaman bir bebeği normal doğurtmaya kalkıp sana diğer alternatiflerden bashetmezse ve doğum sırasında daha büyük sıkıntılar yaşasan ne olur birde işin o kısmını düşün canım.eskiler doğuruyormuş evet Allaha şükür sağ salim kavuşmuşlarda bebeklerine ama artık zaman farklı şartlar farklı,daha duymadığımız ne hikayeler vardır eskilerde bir düşün.annen büyük doğurabildi diye senin bunu yapabileceğinin bir garantisi yok ki.
senin ve bebeğin için hayırlısı ne ise o olsun inşallah.belki heran sancılanıp doğuma gideceksin bilemezsin,bukadar strese sokma bebeğini,6 aylık doğum yapan anneler var,çoğul gebelikler erkenden bitiyor onlar ne yapsın onları düşün haline şükret bence canım.

hacettepenin yenidoğanı çok iyi ondan eminim.benim tüp bebeği yapan doktorum hacettepede olduğu için orayı istiyorum.kadın doğumu genelde yoğun olurmuş bu arada tadilat varmış diye duydum. ama çocuk için hacettepe olacak gibi duruyor şu an hayırlısı

Son düzenleme:
bana doktorum normal doğum dedi 4 cm açıklıktan sonra ağrıya dayanamazsan spinal iğne yaparız dedi ama önermiyorum bana sorarsan dedi dee

neden önermiyo..iyi bi anestezi doktorunun yapması lazım..benim doktor asistanına ve eşinede spinal yapmışş..genel anesteziden daha az riskli sonuçtaa..ama doktor ne derse onu yapmalıyız bu saatten sonra sorgulama şansımız yokk hayırlısı olsun..

arkadaşlar bişi sorcam şimdi size, dürüstçe cvp versin herkes lütfen..

Sağlık açısından hiç bir sakıncanız yoksa çatınız matınız müsaitse, bebeğiniz kaç kilo oluncaya kadar normal doğum düşünürsünüz? yani sizin için iri bebek kavramı kaç kilodan başlıyor? hadi bekliyom yorumları

Okuma duyma görme artık !
karar verdin, dr a güveniyorsun
bitti gitti
için içini yedi be gülüm 2 haftadır !

üfffff vakit geçmior...
iş yapamıorum hantallaştım...
topikte sohbet falan derken buranında tadı kaçtı...
doğum yapanlar uğramaz oldu burası iyice sessizleşti...
kızım tembel tosba geleceği yok gelseydi bari onla geçerdi vaktim...
napcam ben ya :26::26::26::26::26::26::26:

Canım ben doktorumun tavrına,tavsiyesine göre karar verirdim heralde,diye düşünüyorum.Ama 4 kiloyu duyunca korkar ve riske atmak istemezdim galiba.Allah yardımcın olsun,sana doğru kararı vermen için yol göstersin inşallah.

Canım benim bebek de iri gidiyor 37+1 de 3650 gr çıktı son iki üç haftadır haftada 400-450 gr alıyor böyle giderse en az 4,5 kilo doğar diye düşünüyorum doktorla daha doğumun nasıl olacağını konuşmadık şimdiye kadar normal olması açısından bir sorun çıkmadı ama 4 kiloyu geçen bebeklere genelde doktorlar sezeryan tavsiye ettiği için ve minyon tipli biri olduğum için açıkçası doğuramam diye korkuyorum ayrıca bana da çatı muayenesi falan yapmadı doktor belki doğum zamanı yapacaktır diye düşünüyorum ama her hafta düzenli olarak nstye giriyorum doğumun nasıl olacağı konusunu şu an hiç düşünüp kafama takmıyorum açıkçası o an hangisi uygunsa o olsun tabiki normal olması çabuk ayağa kalkma açısından daha avantajlı ama sezeryan da kötü birşey değil birkaç gün gecikmeyle yine ayaklanılır bence bu arada sezeryan olursa eşimin yanımda olmasını çok isterim ama doktorum bizde eşler doğuma girmiyor dedi o biraz canımı sıktı ve sezeryan olursa da sancılarım geldiği zaman sezeryan olsun istiyorum çünkü sancı gelmeden doğum olunca süt geç geliyormuş diye duydum bakalım hepimiz için hayırlısı neyse o olsun inşallah bence sen de o kadar takma kafana herşeyi oluruna bırak boşu boşuna streslenme şimdiden

Canım umarım herşey yolunda gider. Bebeğin ve sen sağlıklı bir şekilde birbirinize kavuşursunuz inşallah. Hiçbirşeyi kafana takma güzel şeyler düşün hamileliğin son günlerinin tadını çıkar.

doğum yapan annelerimiz gözünüz aydın, Allah bağışlasın ..bebekleriniz iyi günlerde büyüsün diliyorum..

bize gelince ,

doğum öncesi son kontrolumuzu olduk oğlumla..

nst de sancı çıktı umarım salı gününe kadar bekler yavrum..

pztesi gece ablam gelecek ve sezeryane benimle birlikte girecek..düşündükçe mest oluyorum :))

bu günde geçti son 3 gün...
şükürler olsun bu günlere geldik...darısı kucağımıza almamıza..

Son düzenleme:

Himmelcim ne güzel ailecek doğuma girmişsiniz. Ben doktoruma sordum eşim de doğuma girebilir mi diye. Hayır babaları almıyoruz doğuma dedi. Doğum normal olacaksa o kadar şart değil ama sezeryan olursa eşimin de yanımda olmasını çok isterdim. Ayrıca Almanya'da doğum yapman da güzel çünkü Türkiyedeki çoğu doktor özellikle özel hastane doktorları hemen işin kolayına kaçıp sezeryan yapma taraftarı. Orda senden duyduklarıma göre sezeryan son çare normal olması için motive ediyorlar insanı. Türkiye'de insanı korkutuyorlar resmen. Biz de doğal olarak birşeyden anlamadığımız için ne derlerse kabul etmek zorundayız. Napalım güvenmek zorundayız çünkü onlara muhtacız. Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin inşallah..

aminn inşş aynı gün aynı satte kaldı 3 gnümüz bu kocaaa hafta sonu nasl gecicekyaa

Ewet canim bu söyledigin plasanta yaslanmasi dedigimiz olay.Hayirlisi olsun insaallah, haftaya ha vay baya heycanli bir durum.
Canim benim senin icin bütün hersey iyi oldgu icin normal diyorlar ve sonuna kadar beklemek taraftari doktorun bence.Eger bir problem olsaydi 37. haftada alirlardi bence.
Canim benim eger doktoruna güveniyorsan onun teklifini kulak ardi etmezdim,ama bana göre sorarsan: saglik problemim olmazsa,cati muayeneside normal olsaydi doktorumda ciddi manada bir sekilde korkutmazsa kesinlikle normal isterdim ve 4 kiloya kadar dogurabilirdim diye düsünüyorum.

Ewet canim burda kim gelse doguma girebiliyorBenim dogumda esim,annem ve esimin amcasinin kizi vardi.Ve burda dedigin gibi sezaryan en son care olarak görülüyor,benm kadin doktorum bile her zaman normal dogumdan yana yönlendiriyor beni.Amin canim ama hep dedigimiz gibi illaki normal yada illaki sezaryan ideal bir dogum sekli degildir bu anneye,bebege ve durumlarina göre degisir,Rabbim hakkimizda herseyin en hayirlisini nasip etsin,bebislerimize biran önce kavusalim insaallah.

kızlar ben geldim bugün doktora gittim çamaşırım ıslanıyodu arada bir kontrole gidim dedim eski doktoruma o 2 hafta önce 3kilo 150 gram demişti ve ben doğum yapıcağım yere gittiğimde 3 kilodan aşağıya sölemişti şaşırmıştık söledim sizede ve bugün gittim eski doktoruma 3kilo 18 gram dedi yani bebeiş 2 hafta boyunca kilo almamış zayıflamış ve suyuda bitmek üzereymiş ve eve yolladı doktor günün 39 haftalıksın dedi bekleyelim dedi bu kadar çok morelim bozuldu şimdi hiç bişey anlamadım ben yaa pazartesinden beri 1 cm açıklık devam ediyo ve bugün nst ye bağlandım az bişey sancı çıktı öle işte en son kasım 2 veya 3 kadar bekliceklermiş dua edelim birbirimize ne olur yaaa nasıl 2 haftada kilo almamaşı zayıflamış ama ben anladım karnım küçüçük kaldı neyse sizi de üzdüm ben çıkıyorum kızlar inşallah iyisinizdir

Ay hakikaten doğuran gidiyor, doğal tabi, bebişleriyle ilgilenecek anneleri. Ama biz de baya az kaldık. Hele benim doğum 28 Kasım normalde. Zorlasam Aralık annesi olurum. Sizler gidersiniz artık ben burda tek başına nöbet tutarım.

Bu arada bugün annem, babam, abim, yengem, yeğenim sürpriz yapmışlar, bize geldiler. Bütün gün beraberdik. Kahvaltı yaptık, dışarı çıktık gezdik. Yeğenim maşallah kocaman olmuş. Çok tatlı. Onu görmek bana acayip moral oldu. Allah'ım hepsini korusun, canım ailem benim. Yeğenim bana hala diyemiyor, "hava" diyor. Ve "hala nerde?" diye sorduklarında resimlerimi gösteriyor. Beni resimden ibaret sanıyor. O kadar zor ki aileden uzakta yaşamak... Hooufff... Ailesinin yanında olanlar kıymetini bilin, gurbet çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…