- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #35.861
nereden nereye
il ticker ı yaptığımda 10 haftalıktım, yapamadım, elim gitmedi kalbini duymadan...
günler geçmedi sonra 12 olsun dedim ikilisi nasıl çıkacak, 15 olsun dedim kızım mı olacak???
22 dedik şeker mi çıkacak 30 u bekledik günler çabuk geçecek, 35 zor oldu sonrası hiç geçmedi,
sonra bi gece aniden geliyorum dedi, geldi 6 gün oldu bile KUZUM
nasip oldu şükür ticker ın bile oldu miniğim, şimdi o uçtaki 1 yaş nasıl uzak nasıl hayal
ama biliyorum ki geçecek ve bugünleri çok özleyeceğim
sağlıkla merhametle sevgiyle büyü emi
kzlar öncelikle herkese merhaba dün doktora gitiik dopler ultrasyon çektiler bebeğimin plesentasınta kireçlenme olmuş benden bebeğime giden kan akışı olması gerektiğinden daha az gidiyormuş hiç böyle bi şey duydunuzmu bilmiyorum doktorum sezeryan olması daha iyi normal olursa kanamanz çok olur dedi sanki çeşmeyi açmış gibi olur dedi bende sezeryan olmasını kabul ettim tabii kilosu 2700 gram 3 kilo doğarmş 3 kasımda doğuma gidiyorum yani önümüzdeki hafta allah herkese hayırlısını versin önce nts ye giricem inşallah kötü bişey çıkmaz sa ayın 11 ine kadar bekliyceğiz
canım birde tüp bebekmiş bak riske atma kendini tamam mı? yenidoğan ihtiyacı olabilir haftanda 34te.yengemin ikizleri 35te doğdular,özelde doğum yapacağı halde zekai tahir burakta yaptı doğumunu ve orada gerçekten iyi bakıyorlar,hatta eşimin iş yerinden birinin eşi orada hemşireymiş o söylemiş,özellikle sorunlu çocuklarda çok iyiler oyüzden durumu normal olanları bir an önce taburcu ediyorlar ki diğerleri ile ilgilenebilmek için demiş.
hacettepeyi öğrenebilirsen bana da haber ver canım ve biran öcne öğrenmeye bak yenidoğanı oranın çok iyi diye duymuştum bende.
bana doktorum normal doğum dedi 4 cm açıklıktan sonra ağrıya dayanamazsan spinal iğne yaparız dedi ama önermiyorum bana sorarsan dedi dee
neden önermiyo..iyi bi anestezi doktorunun yapması lazım..benim doktor asistanına ve eşinede spinal yapmışş..genel anesteziden daha az riskli sonuçtaa..ama doktor ne derse onu yapmalıyız bu saatten sonra sorgulama şansımız yokk hayırlısı olsun..
arkadaşlar bişi sorcam şimdi size, dürüstçe cvp versin herkes lütfen..
Sağlık açısından hiç bir sakıncanız yoksa çatınız matınız müsaitse, bebeğiniz kaç kilo oluncaya kadar normal doğum düşünürsünüz? yani sizin için iri bebek kavramı kaç kilodan başlıyor? hadi bekliyom yorumları
arkadaşlar bişi sorcam şimdi size, dürüstçe cvp versin herkes lütfen..
Sağlık açısından hiç bir sakıncanız yoksa çatınız matınız müsaitse, bebeğiniz kaç kilo oluncaya kadar normal doğum düşünürsünüz? yani sizin için iri bebek kavramı kaç kilodan başlıyor? hadi bekliyom yorumları
kzlar öncelikle herkese merhaba dün doktora gitiik dopler ultrasyon çektiler bebeğimin plesentasınta kireçlenme olmuş benden bebeğime giden kan akışı olması gerektiğinden daha az gidiyormuş hiç böyle bi şey duydunuzmu bilmiyorum doktorum sezeryan olması daha iyi normal olursa kanamanz çok olur dedi sanki çeşmeyi açmış gibi olur dedi bende sezeryan olmasını kabul ettim tabii kilosu 2700 gram 3 kilo doğarmş 3 kasımda doğuma gidiyorum yani önümüzdeki hafta allah herkese hayırlısını versin önce nts ye giricem inşallah kötü bişey çıkmaz sa ayın 11 ine kadar bekliyceğiz
Kizlar bugün cd lerin arasinda ilk bebisimin dogum cd sini gördüm.Esim ve amcasinin kizi cekmislerdi dogumda.O kadar farkli geldiki ve cok hostu gercekten insan anlamiyor o anda neler yaptigini,neler konustugunu.Ben sürekli uyuyordum sanci aralarindaEsimde onu cekmis önce filan sonra bebis disaari ciktiktan sonrasini cekmeye baslamis kizimin göbekbagini anneme kestirmislerdi.Tartisi,boyunu filan ölcmüsler,ilk meme emmesi filan acayip bisey gercekten.O ani yasamakta müthis bir olay anlatilmaz.Hepimiz insaallah bebislerimize kavusuruz saglikli ve kolay bir sekilde.
doğum yapan annelerimiz gözünüz aydın, Allah bağışlasın ..bebekleriniz iyi günlerde büyüsün diliyorum..
bize gelince ,
doğum öncesi son kontrolumuzu olduk oğlumla..
nst de sancı çıktı umarım salı gününe kadar bekler yavrum..
pztesi gece ablam gelecek ve sezeryane benimle birlikte girecek..düşündükçe mest oluyorum :))
bu günde geçti son 3 gün...
şükürler olsun bu günlere geldik...darısı kucağımıza almamıza..
Ewet canim bu söyledigin plasanta yaslanmasi dedigimiz olay.Hayirlisi olsun insaallah, haftaya ha vay baya heycanli bir durum.kzlar öncelikle herkese merhaba dün doktora gitiik dopler ultrasyon çektiler bebeğimin plesentasınta kireçlenme olmuş benden bebeğime giden kan akışı olması gerektiğinden daha az gidiyormuş hiç böyle bi şey duydunuzmu bilmiyorum doktorum sezeryan olması daha iyi normal olursa kanamanz çok olur dedi sanki çeşmeyi açmış gibi olur dedi bende sezeryan olmasını kabul ettim tabii kilosu 2700 gram 3 kilo doğarmş 3 kasımda doğuma gidiyorum yani önümüzdeki hafta allah herkese hayırlısını versin önce nts ye giricem inşallah kötü bişey çıkmaz sa ayın 11 ine kadar bekliyceğiz
Canim benim senin icin bütün hersey iyi oldgu icin normal diyorlar ve sonuna kadar beklemek taraftari doktorun bence.Eger bir problem olsaydi 37. haftada alirlardi bence.canım kireçlenme dedikleri benim bahsettiğim yaşlanma benzeri bir durum ( diğer adı bile olabilir)
benim plasentamda da kalsifikasyon var yani kireçlenmeye başlamış ve yaşlı bir plasenta olduğunu söyledi doktor. ama doğumevine gidiyorum ben yenidoğanı daha iyidir diye onlarda ısrarla 40 haftaya kadar bekleyeceğiz ve normal doğum diyorlar benide bu korkutuyor.normal doğuma bir engel teşkil ediyor mu hala anlamış değilim.
bende 2-3 kez doppler'e girdim kan akışı normaldi bizim.bebeğin suyu azalırmış zamanla,kalp atışları düzensizleşirmiş ve bebek kilo alamazmış gibi riskleri vardı ama bende ''söylediklerine göre'' bunların hiçbiri yok bebek gayet iyi durumdaymışoyüzden de bekliyoruz. ama bende senin gibi özele gidip sezaryen için gün alsam mı diye düşünüyorum çünkü devlet hast. doktoru 37de bu bebeği kesin alırlar demişti ben şuan 37deyim ama beklemedeyim.bekleyerek riske mi atıyorum diye korkuyorum.
inşallah olumsuz bir şey çıkmaz da bebeğin gelişmeye devam eder canım,stres yapma bol bol yeşil yapraklı sebze tüket bu süre içinde yiyebildiğin kadar faydalı şey ye,temiz hava ortamı varsa faydalanabildiğin kadar faydalan.
can_tugba canım senin bebeğin iri olduğu için doktor açılma olup olmamasını önemsememiştir yada sancı olup olmamasını.senin durumunda sancı ve açılma olmadan yani bebek normal gelmeye kalkmadan biran önce alma düşüncesinde olduğu için nst'ye almamıştır seni.canım elbetteki anne karnında 1 günün bile önemi var ama bebeğin neden nefes alamasın ki 39 hafta anormal değil ki? 35i geçtikten sonra solunum problemi olmaz ki. kendini neden bukadar strese sokuyorsun yazık değil mi çocuğuna? doktor kocaman bir bebeği normal doğurtmaya kalkıp sana diğer alternatiflerden bashetmezse ve doğum sırasında daha büyük sıkıntılar yaşasan ne olur birde işin o kısmını düşün canım.eskiler doğuruyormuş evet Allaha şükür sağ salim kavuşmuşlarda bebeklerine ama artık zaman farklı şartlar farklı,daha duymadığımız ne hikayeler vardır eskilerde bir düşün.annen büyük doğurabildi diye senin bunu yapabileceğinin bir garantisi yok ki.
senin ve bebeğin için hayırlısı ne ise o olsun inşallah.belki heran sancılanıp doğuma gideceksin bilemezsin,bukadar strese sokma bebeğini,6 aylık doğum yapan anneler var,çoğul gebelikler erkenden bitiyor onlar ne yapsın onları düşün haline şükret bence canım.
Canim benim eger doktoruna güveniyorsan onun teklifini kulak ardi etmezdim,ama bana göre sorarsan: saglik problemim olmazsa,cati muayeneside normal olsaydi doktorumda ciddi manada bir sekilde korkutmazsa kesinlikle normal isterdim ve 4 kiloya kadar dogurabilirdim diye düsünüyorum.arkadaşlar bişi sorcam şimdi size, dürüstçe cvp versin herkes lütfen..
Himmelcim ne güzel ailecek doğuma girmişsiniz. Ben doktoruma sordum eşim de doğuma girebilir mi diye. Hayır babaları almıyoruz doğuma dedi. Doğum normal olacaksa o kadar şart değil ama sezeryan olursa eşimin de yanımda olmasını çok isterdim. Ayrıca Almanya'da doğum yapman da güzel çünkü Türkiyedeki çoğu doktor özellikle özel hastane doktorları hemen işin kolayına kaçıp sezeryan yapma taraftarı. Orda senden duyduklarıma göre sezeryan son çare normal olması için motive ediyorlar insanı. Türkiye'de insanı korkutuyorlar resmen. Biz de doğal olarak birşeyden anlamadığımız için ne derlerse kabul etmek zorundayız. Napalım güvenmek zorundayız çünkü onlara muhtacız. Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin inşallah..
aminn inşş aynı gün aynı satte kaldı 3 gnümüz bu kocaaa hafta sonu nasl gecicekyaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?