2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Ayyy Canım hiç takma buna kafanı. Ben zorunlu olarak bir haftada üç kez ultrasona girdim. Biri Bodrum'da, biri İzmir'de devlet hastanesinde, biri de yine İzmir'de doğum yapacağım hastanede. Bodrum'daki doktor iki gün geriden geliyor, normal dedi. Devlet hastanesinde tam haftasına uygun dediler. Egepolde de doktorum iki hafta geriden geliyor dedi. İnan bana tüm bunlar bir hafta içinde oldu. Yani hepsi de iyi doktorlar. Ölçümden ölçüme, cihazdan cihaza değişiyor ki doktorlar normal diyor. Zaten belli bir aralık değeri var. O aralıktan şaşmadığı sürece normal buluyorlar. Ağırlığını bile bütün doktorlar farklı ölçtü. Ben de son ay iki kilo verdim. Bebeğin kilosu normal. Çok tombalak değil ama sorun da değil dedi doktorum. Hiç üzme kendini. Dün ben de pek çok doğuma şahit oldum hastanede. Çok güzeldi. Bir de bebeğinin hareketi azalmış bir kadın vardı, gözleri şişmiş ağlamaktan. Hemen sezaryene aldılar, 36. haftadaymış. Ben oradayken doğumu oldu bitti. Sordum doktoruma, bebek gayet sağlıklıymış. 2 kilo doğdu. Anlayacağın, tehlike sınırlarını geçtik artık, üzülürsen bebişimizi de üzersin ama

tarkulcum canım çok geçmiş olsun ben çok nete giremiyorum esila ile uğraşıyorum o yüzden yeni gördüm gerçekten çok üzüldüm dualarım sizinle olacak rabbim yardımcınız olsun çok dua edicem yaa minik yavrun inşallah iyileşecek yanında olcak sağlıklı olcak Allah'dan ümidini hiç kesme ne olur benim kızım 10 gün küvezde kaldı ölümlerden döndü nefes alamıyodu doğduğu gün ve 10 gün boyunca kucağıma bile alamadım şimdi kucağımda sağsalim çok şükür inşallah sizinde öyle olacak inanki dayanacak oğluşumuz

doğum yapan bütün taze anneleri kutluyorum allah bebişlerinizle uzun sağlıklı ömürler nasip eylesin inşallah
facedende gördüklerimi kutladım ama isimleri tam bilmediğim için buradanda tekrar edeyim dedim :))
Benim doğum cumartesiii 11 de ve genel anesteziyle olcak inşallah bi aksilik olmazsa
1 günüm kaldı çookk korkuyorum yaa düşündükçe kalbim sıkışıyo bide sondayı uyutmadan önce takacaklarmışş off daha önce hiç oradan muayne bile olmadı hiç açmadım tırsıyorum
elimde olsa doormaktan vazgeçecem o derece yani :18:

sağolun kızlar moral verdiniz Allah hepimizi beterinden korusun haklısınız az kaldı en geç bu ay sonu hayırlısı ile hepimizin bebişleri kucağında olacak minik meleklerimiz bizim

Kız ben face e de çok girmiorum ki
fatmayı arıorum arada inan bişi var mı die :) Kızım kök söktürüooo
görcen sende bu günleri ah ah
elim bi gitse doğum hikayemi yazacağım ama vakit ayırmam lazım ki Nil'in anı defterine de yazabileyim
umarım unutmadan yazabilirim :)

Olduuuu 3 aylık oluo hemen yok öle armut piş azıma düş hanımmm
Nil öpüo sizi :)

boy 54
kilo 3880

spinalde uyuşma çok hızlı oldu..15 dk da bebiş doğmuştu..
epidural de uzun sürüyomuş..

oğluş mızıklanmaya başladı ben bi el atim duruma:)))

Yok yok epidural benimki 2 ya da 3. dk da lazer yanığı kokusunu aldım :)

kuzum ilk günden beri hergün yıkıoruz şükür Allah'a bişi yok 6. gün de göbeğimiz düştü. Annem de tuzluo bu arada :) tuzluo derken tuzlu su döküo ayağına koltuk altına fln :) bişi demiom bende napiim

Ben içtim :)

hep kendi kendime konuşuyorum
artık girmeyeceğim topike

:)
bende tekim şu an topicde
nie küsüon sen hamileee

Ben de tekim şu anda forumda. Ama küsmüyom. Ayh ütü yaptım şimdi, sanki hamama girmişim gibiyim. Son haftalar çok zormuş be ya.

crafty rezene içtin işe yaradı mı bari? Nil'in gazı çok mu?

Canim benim hic mi hic canini sIkma,bebis minismis falanda filan,ölcümde yanlislik olabilir,daha öncede dedigim gibi 1000gr a kadar farkli cikabilirmis biz cok güveniyoruz ultrason ölcümlerine ama.Olmasa bile disari ciktiktan sonra cok cabuk toparliyorlar hic merak etme.Benim ilk bebisim 2720 gr dogmustu hemde 40+0 da cok ministi ama dah cikar cikmaz göbegini kesip verdiler kucagima hemen emmeye basladi.Bir ay icinde diger bebislerden hic farki yoktu.Biz cok hassas oldugumuz icin üzülecek yer ariyoruz,bebisinin yüzünü gördükten sonra hicbiseyin anlami kalmayacak bebisinide üzme canim sende moralini yüksek tut.

Arkadaşlar benim bugün alt tarafımda inanılmaz bir sızlama var ama kasıklarımdan ziyade vajina deliğinin etrafında adet oldugumdaki gibi bir sızı. üşüttüm mü acaba ben yoksa bu da herkesde olan bır agrı mı?

selam arkadaşlar gerçi forumda kimse yok ama elbet birileri okur ümidiyle yazayım:)
bugün doktora gittik çağanım ii nst de sancım çıkmadı oğluşum 3300gr 51 cm sezeryan tarihi verdi 17 kasım 2 hafta sonra bugün kollarımda olacak oğlum inşallah iice heycan basmaya başladı nasıl bir hayat bizi bekliyor acaba diye düşünüp duruyorum.

torkul bebeğine dua ediyoruz zor günler geçiriyorsun ama en kısa zamanda oğluşun sağlığına kavuşacak ii şeyler düşün.

crafty sen bi ilaç adı vermişsin SAB die yanlış hatırlamıyorsam gaz için ii geliyor değilmi aklımızda bulunsun.

dün aktardan anne sütü arttırıcı bi karışım istedim rezene+anason+çörek otu+kişniş karışımı verdi sabah öğle akşam 1 kaşık 1 su bardağına koy kaynat 1 dk kaynasın dedi ama sakın şimdi içme bebek doğunca iç dedi hem bebek az gazlı olur hem de sen ödemini çabuk atarsın dedi bakalım işe yarayacak mı humana stil die bi çay da iimiş bi de aktarlarda lohusa şerbetinde kullanılan kırmızı şeker mi ne sanırım adı o da sütü arttırıomuş o şekerle yapılan şerbetin tarifini arkadaştan alınca yazarım.
son olarak doğuran annelere bol süt ve ii bi moral doğurmamış olanlara da son günlerini güzel bol bol uyuyarak ve sağlıkla geçirip bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorummmm

Ohh ohh maşallah baya kavuşan var bebeğine
Allah analı babalı sağlıklı mutlu büyütmeyi nasip etsin inşallah

Tek tek okuyamadım sayfaları malumunuz 100 lerce olmuş nerdeyse ben girmeyeli..
Ama bikaç sayfaya baktım tabi..
Hepinize çooookkk ama çooookkk teşekkür ediyorum..
İnşallah güzel dilekleriniz gerçek olur..
Sancak ve ben çok iyiyiz..
çok şükür bi sorunumuz sıkıntımız olmadı hiç...erkenden gelmesi iyi bile oldu aslında...çıktı aradan doğum telaşı

Spinal sezeryn oldum biliyosunuz..80 kg doğuma girdim...76 kg doğumdan 2 gün sonraki kilomdu..Bugün 16. günüm ve 71 kiloya inmişim..sürekli emziriyorum..sütümde iyi maşallah.. dikişlerimde çok güzel..sivri uçlu kurşun kalemle çizilmiş gibi ikinci olmasına rağmen..

seviyorum sizi..tekrar teşekkürler...

Canim üsütmeylemi alakali bilmiyorum ama bende anlattigin tarzda bir sizi olmadi hic.

AA ebrubabancım burdasın, hoşgeldin canım ya tekrar hayırlı olsun bebişine ve sana sağlık mutluluk diliyorum ve hemen doğum hikayeni bekliyoruuuuzz :)

hayırlı olsun Allah bağışlasın
bişey merak ettim
bebeğin çıktığı an niye başını oynatmaman gerekiyormuş?

ben kısmetse Ocak annesi olcam
beni de yazar mısınız ben de okumak istiyorum

Ben de tekim şu anda forumda. Ama küsmüyom. Ayh ütü yaptım şimdi, sanki hamama girmişim gibiyim. Son haftalar çok zormuş be ya.

crafty rezene içtin işe yaradı mı bari? Nil'in gazı çok mu?

şimdi belli olmazmış tatlım
ilk 3 hafta gaz çok olmaz 3 haftadan sonra çıkar kokusu diolar :)
1,5 hafta sonra veririm bilgiyi :)
bu arada ben hala içiorum rezene 2 tane günde

hepinize iyi akşamlar bayanlar.ben başlıyorum hikayemi anlatmaya:)
23 ekim pazar günü acilden nöbetçi kadın doğuma gittim çünkü yarım saati geçenbel ve kasık ağrım vardı.nöbetçi dr.alltan muayene etti ve canımı innaılmaz yaktı yani sanki doğum yapıyordum çığlık çığlığa.nts ye bağladı sonra eve gönderdi çok sancın yok diye...eve geldim pembe bir kan ve akıntı geldi.kaba dr.yüzünden olduğunu ve nişanım geldiğini anladım tabi.neyse 25 ekim salı günü dr.muyaneme gittim olanları anlattım nişan gelmiş dedi ve üzüldü nöbetçi dr.o şeklde muayene etmesine.kendi dr.alltan baktı çatı normal ama kalça kemiğin biraz dar ama normal doğumu çok olumsuz etkilemez herşey sana bağlı dedi.ntsye bağladılar sancılarım artmış ama doğuma alıncak kadar değil.neyse terkrar randevu verdiği 27 ekim perşembe günü gittim nts ye bağlandım hemen sancılarım biraz daha sıklaşmış ama 40 geçmiyor 2 kere 60 vurmuş durumda.dr.tam eve yolluyordu ki bir de alttan bakalım dedi ki bakış o bakış kanamam varmış.eve yollarsam acil durumdan geri gelirsin gerek yok yatış yapalım dedi.tuşi denen ilacı koydular ki rahim ağzı acılsın diye.odaya aldıklarında 2 cm açılmam vardı ilaçla beraber 3.5 oldu.tekrar muayeneya gelip tuşi takıldı yine ve lağman yapıldı.saat sabah 10 falan oldu tabi.içeriden inanılmaz çığlıklar ve bebek sesleri geliyor millet bağıra bağıda doğum yapıyor.daha çok heycanlandım bebişime kavuşmama az kalmıştı.arad abir ağlıyorudm:))suni sancı takıldı bu aradda.saat 12 ye doğru halsizleşmeye ve kusmaya başladım.dr.hemen vitamin serumu bağlattı.o sıralarda hafif sancılarımı hissetmeye başladım ve suyum geliyordu.ama hiç bağırmadım hep nefes yönetemiyle sacılarımı yönettim.saat 13:30 olduğunda ise kendimden geçmeye başladım daha çok kusuyorumtarif edilemez bir ağrı sancılarım 70 e kadar vurmuş ama ben de tık yok.14:30 dan sonrasını hiç ama hiç hatırlamıyorum şuurumu kaynetmişim kızlar.geleni gideni hatırlamıyorum 16:45 e kadar sancı çekmişim ve 8 cm açılmam olmuş.sancım 80ni geçtiği halde ben de hiç bir tepki yokmuş o kadar yorulmuş ve haşsizleşmişim ki tepkisiz kalmışım.en son beni çatala aldılr dr.ıkın dedi ben ıkındığımı sanıyorum ama meğer ıkınamıyormuşum yorgunluktan.suni sancıyı çıkadılar sezeryana karar verildi mecburen bebek kalır dedi çünkü.eşimi yanıma çağırdılar sarılarak ağladım ona ..çok duygusal anlardı.(bir anda suyum fışkırdı yine ve lkendiliğinde ıkınma oldu bende .kendi sancım gerçekleştı yani yapabilrim diye ıkındımama olmadı.vee sezeryana doğru yol aldık.suni sancı rezalet birşey yani ıkınmak zorundasın ama kendi sancında kendiliğinde ıkınma geliyor büyük wc yapıyormuşlsun gibi.ameliyathaneye aldılar soydular buz gibi birşeyler sürüp döktüler üzerime ağlamaya başladımen son dr.ile bakıştığım hayıtlıyorum.uyandığımda bebeğimi istiyorum diye çığlık çığlığa ağladım odaya gidene kadar.veeeeeee benim biriciik bebeğim kucağıma geldi.onu kucakladığım ve göördüğüm o ilk an hayatta yaşanması gereken tek an ben,m için..tam 1hafta oldu ve ben kimseciklerle paykaşamıyorum bebeğimi.olabildiği kadar yanınızdan ayırmayın...sakın sinirlenmeyin.onunla bol bol konuşun gerçektemn anlıyorlar.kakasını yaptığı ZAman bile aferin diyorum.o ağladığında olabildiği kadar sadece siz ilgilenin çünkü sadece sizi özlüyor sizi istiyor size ihtiyacı var.onun bütün ihtiuaçları sizde çünkü.babasına verin b konuşsun gazını çıkarsın....vs vs anlat anlat bitmiyır.çok zor bir doğumdu ama normali yapmış gibi oldum çok şükür sezeryanı da tatmış olduum...çok geç oldu anlatıcam yinee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…