- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #36.421
selam kızlar dün kontrolüm vardı malesef durumlar pek iyi değil bebeğim 1 hafta daha gerilemiş 37+5 olmalıyken 35+6 oldu bende 2 kilo vermişim eylülden beri hiç kilo almamıştım neden böyle oldu anlamadım plasentada yaşlanmada başlamış doktorum kötü birşey söylemedi ama kafam çok karışık aman ya bunldım iyice herşeyi bilmekte iyi değil bu kontroller yüzünden yok öyle yok böyle stresten hamileliğin güzelliğini yaşayamıyoruz akşam ağladım durdum saatlerce açılma sancıda yok plasenta yaşlanması başlayınca doğummu yaklaşmış oluyor kızlar moralim bozulunca doktorumada birşey soramıyorum koşarak çıkmak istiyorum hastaneden. dün 3 tane doğum vardı biz tam hastaneye girdiğimizde doktorumun sezeryanı varmış bebek çıkıyordu tam o sırada babayı görmeniz lazımdı kızlar o kadar şaşkındı ki kucağına almaya korktu eşim öylece babaya baktı Allah bebeklerimizi bize bağışlasın hiç birimiz üzülmeyelim bu saatten sonra yüzdük yüzdük kuyruna geldik :44:
Herkese merhaba kızlar :)))
2 saat sonra randevumuz var hayırlı haberlerle döneriz inşaallah
kızlarr 18 ekimde oğlum dünyaya geldi herşey çok güzeldi. ama 10 gündür çok zor günler geçiriyorum. Bebebğimin kalbinde problem çıktı anjiyo olacak cumaya. yoksa ameliyat olacak. doktorlar çok küçük diye riskli dediler. ne olur rkadaşlar dua edin bebeğim için. damarlarından biri çok darmış onun açılması lazımmış. ne olur dayansın bebeğim. Lütfen dua edin arkadaşlar... sizide üzmek istemezdim ama dua etsin herkes diye söylemek zorunda kaldım. ne olur arkadaşalr atlatalım bu günleri çok korkuyorum arkadaşlar.. lütfenn dua edin...
Canım benim sıkma canını bak doktor da kötü birşey söylememiş soramadığın aklını kurcalayan sorular varsa doktora gitmeden bir kenara yaz gittiğinde sor içini rahatlat bu kadar takma kafana bak Allaha şükür bu haftalara kadar sorunsuz geldin ayrıca bebeğin 2-3 hafta ileride ya da geride olması o kadar önemli değlmiş benim bebeğin baş ve karın çevresi epeydir 2 hafta ileriden gidiyordu şimdi 1 hafta ileriden gidiyor demekki değişebiliyor birkaç ay önce ise femur 1-2 hafta geriden geliyordu şimdi haftasını yakaladı kilo olarak da geçen hafta 450 grm almıştı bu hafta 50 gr çok tuhaf geldi demekki düzgün ölçmüyorlar yani ufak ölçüm hataları da etkileyebilir kendini de bebeğini de üzme neticede sürekli takiptesin olumsuz bir durum olursa 40 haftayı beklemeden sezeryanla alıverirler benim iki arkadaşım 37 haftalıkken doğum yaptı bebekleri küveze de almadılar gayette sağlıklılar maşallah olumlu düşünmeye çalış..
Ayyy Canım hiç takma buna kafanı. Ben zorunlu olarak bir haftada üç kez ultrasona girdim. Biri Bodrum'da, biri İzmir'de devlet hastanesinde, biri de yine İzmir'de doğum yapacağım hastanede. Bodrum'daki doktor iki gün geriden geliyor, normal dedi. Devlet hastanesinde tam haftasına uygun dediler. Egepolde de doktorum iki hafta geriden geliyor dedi. İnan bana tüm bunlar bir hafta içinde oldu. Yani hepsi de iyi doktorlar. Ölçümden ölçüme, cihazdan cihaza değişiyor ki doktorlar normal diyor. Zaten belli bir aralık değeri var. O aralıktan şaşmadığı sürece normal buluyorlar. Ağırlığını bile bütün doktorlar farklı ölçtü. Ben de son ay iki kilo verdim. Bebeğin kilosu normal. Çok tombalak değil ama sorun da değil dedi doktorum. Hiç üzme kendini. Dün ben de pek çok doğuma şahit oldum hastanede. Çok güzeldi. Bir de bebeğinin hareketi azalmış bir kadın vardı, gözleri şişmiş ağlamaktan. Hemen sezaryene aldılar, 36. haftadaymış. Ben oradayken doğumu oldu bitti. Sordum doktoruma, bebek gayet sağlıklıymış. 2 kilo doğdu. Anlayacağın, tehlike sınırlarını geçtik artık, üzülürsen bebişimizi de üzersin ama
Kizlar gunaydin oncelikle tarkul cugum gecmis olsun tatlim Allah bebisini sana bagislasin dun geceden beri ben de cok dua ettim insallah Rabbim yardimciniz olur tatlim
Bu arada tuubaoz arkadasim seni de tebrik ederim cok sıkıntılı bir hamilelik gecirdin ama Allah im seni mufakatlandirdir resmen tabiri caizse cart diye dogurdun Allah anali babali buyutsun..
Bu sabah da sanirim ezgim doguma gitti degil mi? Canim senin icin de dua ediyorum insallah bebisine kavusmussundur saglikla...
Kalan saglar bizimdir hesabi biz burada nobetteyiz.. Ben de dun dr amcamiza gittim.. Cok komik kizim cimcime hani nst de uyuya kaldi ben de saniyorum kalp atislari hep stabilmeger uyumus sipam hemen tatli bir seyler verdiler ama co sukur uyaninca da degerleri normal cikti..
Doktorum inatla cati muayenesi yapmadi ve ben normal doguma musait miyi deyince onu anca dogu zamani gorebilecegiz dedi yemedi yani
Bayramda buradaymis cok sukur ama be zate bayramdan sonraki hafta pirtlatiri diye dusuuyorum 10 lulardan sonra yabi..
Bu arada fatma cigi meshur 31 ekim toplantin nasil geçti goremedim?
Crafty cigim kuzum face te yoku bi ne olur bizi dogum hikayenden eksik birakma ne olur burya da yaz.. Nasil oldu doguu? Oncesi sonrasi? Nil in kofte dudislerinin hatrina biz de istiyoruz.. Sen de haklisi bi oraya bi buraya yetismek zor iste bu yuzden basta beri face e karsiydim(((
Kendinize iyi bakin hanimlarrr
görmedim kızzz..
anam heyecan dorukta.
kalbim yerinden cıkacak sanrsın.. öyle atıyor yani..
durmadan uyumak istiyorummmm...sonra bi uyanayım kızım 3 aylık olmus mesela..
bende Sare de öyle bi sürpriz yapar mı acep diye düşünmeden edemiyorum.. sonucta öyle bi deneyim var gözümüzün önünde... bu Nil hepimizi tırstırdı anlicagın.. yerim onu bennn..
boy 54
kilo 3880
spinalde uyuşma çok hızlı oldu..15 dk da bebiş doğmuştu..
epidural de uzun sürüyomuş..
oğluş mızıklanmaya başladı ben bi el atim duruma:)))
canım inan bana benimde kafam karışık o banyo konusunda kimi diyor göbeği düşmeden yıkama mikrop kapar. kimi diyor olurmu o şekilde bi kaç gün beklermi bebek.benimde kafam karmakarışık ama sanırım en azından göbeğine su değdirmeden kafasını bacaklarını falan yıkarız. şu tuz meselesine gelincede onu bende duymuştum. onu yapma nedenleri bebeğin ilerde büyüyünce teri kokmasın diyeymiş. ne kadar gerçeklik payı var tabi bilemeyiz. ama eğer sen istemiyorsan hayır de. kimse karışamaz sonuçta bebek senin bebeğin herkes fikrine saygı göstermek zorunda.
Kızlar bebek doğduğunda gazlı olmasın diye hamileliğin son zamanlarında rezene çayı için diyorlar, duyanınız bileniniz var mı? Ben de rezene kasılmalara sebep olabilir diye birşey okudum diye hatırlıyorum internette. Ne diyosunuz?
hep kendi kendime konuşuyorum
artık girmeyeceğim topike
selam kızlar dün kontrolüm vardı malesef durumlar pek iyi değil bebeğim 1 hafta daha gerilemiş 37+5 olmalıyken 35+6 oldu bende 2 kilo vermişim eylülden beri hiç kilo almamıştım neden böyle oldu anlamadım plasentada yaşlanmada başlamış doktorum kötü birşey söylemedi ama kafam çok karışık aman ya bunldım iyice herşeyi bilmekte iyi değil bu kontroller yüzünden yok öyle yok böyle stresten hamileliğin güzelliğini yaşayamıyoruz akşam ağladım durdum saatlerce açılma sancıda yok plasenta yaşlanması başlayınca doğummu yaklaşmış oluyor kızlar moralim bozulunca doktorumada birşey soramıyorum koşarak çıkmak istiyorum hastaneden. dün 3 tane doğum vardı biz tam hastaneye girdiğimizde doktorumun sezeryanı varmış bebek çıkıyordu tam o sırada babayı görmeniz lazımdı kızlar o kadar şaşkındı ki kucağına almaya korktu eşim öylece babaya baktı Allah bebeklerimizi bize bağışlasın hiç birimiz üzülmeyelim bu saatten sonra yüzdük yüzdük kuyruna geldik :44:
Arkadaşlar benim bugün alt tarafımda inanılmaz bir sızlama var ama kasıklarımdan ziyade vajina deliğinin etrafında adet oldugumdaki gibi bir sızı. üşüttüm mü acaba ben yoksa bu da herkesde olan bır agrı mı?
Canim üsütmeylemi alakali bilmiyorum ama bende anlattigin tarzda bir sizi olmadi hic.
slm arkadaşlar..tebrik ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum...
bzm dana gece kuşu oldu başıma..gece ayakta ,gündüz yatakta:))
spinalden çekinmeyin korkmayın çünkü herşey anında oluyo bitiyo..
belden iğne oldum(acımadı) 5 dk da uyuştum... dr um hissediyomusun dedi..neyi dedim güldü..:))
dr um ve ablam sohbet ederken bende işleme başlamalarını bekliyordum..
o sırada anestezi uzmanı kafanı oynatma sakın geliyo dedi ve başımı tuttu..ben yine mal mal ne geliyo dedim..
bi baktım hafif bi baskı ve ciyaklama sesi..:)
doğumun başlamasını beklerken , doğum bitmiş bile:))
bebiş hazırlandı çıktı benim dikişler fln 15-20 dk sonrada ben çıktım..
odama geçince hemen emzirmeye başladım..
4 saat sonra ayaklarımı hissettim..yemeye başladım..saat 6 gibide tek başıma yürüdüm..
2 gündür tek işim emzirmek, debelenmek..ama başardım şükür..
spinal ile sormak istediğiniz soru varsa cevaplarım yine..
şimdilik bu kdr..
hamilelere bol şans, sabır huzur sağlık diliyorum..hayırla bebişlere kavuşun inşallah..
‎tarkul'un bebeği için 41 Yasin-i Şerif:
1.SevdeBilge
2.alındı
3.alındı
4.alındı
5.arm0606
6.alındı
7.alındı
8.alındı
9.alındı
10.alındı
11.alındı
12.alındı
13.
(face'den arkadaşların isimlerini yazmadım, isimlerini vermek istemezler belki diye. Allah şimdiden kabul etsin.)
Ben de tekim şu anda forumda.Ama küsmüyom. Ayh ütü yaptım şimdi, sanki hamama girmişim gibiyim. Son haftalar çok zormuş be ya.
crafty rezene içtin işe yaradı mı bari? Nil'in gazı çok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?