2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canım ilk bebeğin galiba ama bunlar normal sevdiğin dünyada en fazla kıymet verdiğin bebeğin isterse 30 yaşına gelsin hep bi kaybetme korkusu olcak malesef içimiz titriyecek kıım az 18 yaşında az geç kalsa içim titriyor

bende öyle muzu yoğurda koyup versem diyodum bende:44: haşlanmış patates koy dedi bebeğin toparlanmasınada yardımı oluyormuş düşük kilolu bebeklerin he bide şu an çilek kivi bunlarıda vermemeiymişiz çekirdeği çok fazla nefes borusuna kaçarmış bide su vememeliymişiz boşuna karnını şişirip süt emmesini azaltır kilo kabı yaparmış

sağol canım, zaten herşeyin çocukların ağzına tıkılmasından hoşlanmıyorum ben, sıralı olarak alerji yapmacak yiyeceklerden başlayarak her gün bir çeşitle artırarak gidiyorum, 2 hafta olacak biz geçeli hergün bir kaşık artırdım ama yediği en fazla 2-3 kaşık diliyle ittirince bırakıyorum vermeyi, öncesinde de anne sütü veriyorum hep

valla canım ben bişiler verince peşinden bir kaç çay kaşığı su veriyorum çilek zaten alerji falan yapar biraz büyüsün öyle verelim mantıklıymış şu patates i,şi bi doktora gidelim de ona göre devam etcem veririm

günaydın tatlı kasım anneleri benim burcum akrep kızımında kocamında akrep

ek gıda konusuna gelince dün aksam bezelyeli havuc yapmıstım 3 kasık elekten gecirip benim kıza yedirdim yedi

muzu bi ara bende verdim emdi bayıldı hic duymamaıstım vermeme olayını

bugün elma püresi yogurt falan verim diorum bakalım yemege oturunca baan nie verilmio die aglıo benimki yumurta sarısını sevmio benimki ya daha dogrusu katı geldiği icin yemek istemio bugün ankara yagmurlu yarın inş. güzel olur bebişimi okuluma götürcem söz vermiştim öğrencilerime size getircem demiştim hem bende bi ziyaret edim kafam dağılsın ... bu arada öğretmen olan arkadaslar agustosta okula eğitime gidilcek die bi söylenti var bilginz var mı okul öncecilere sınıf ögrt eğitimi sınıf ögrt okul öncesi öğrt eğitimi verilcekmiş ne alaka 4 yıl nie okuduk 1 ay da halloluyosa

canım ek gıda konusunda bize sağlık ocagından bilgi broşürü verdiler gıdayı acken verip sonrasında anne sütü vermek lazımmıs sninki tok oldugu icin diliyle itityodur zaten 3 cay aksıgı yetiyoda ama acken verip sonra emzirsen hem su ihtiyacı karsılanır ama arada su veriorum ben

kızlar bunları bende bilmiyordum dün öğrenince sizlerlede paylaşmak istedim tabi siz yinede doktorunuza sorarsınız bende tekrar kendi doktorumada danışcam

bize vermediler nedenki acaba?

tamam canım istiycem bu sefer gittiğimde he bide bizi 5. ayda çağırmadı sağlık ocağı aşı yokmuş bu ay kiloyuda merak ederseniz getirin tartalım dediler:44:

evt bizede 6.ay asısı var dediler ona gderiz artık ben istersen yazıyım icinde yazanları bi sayfa zaten

Anne sütü alan bebek beslenmesi

ilk 6 ay dolunca ilk başlanacak gıda yoğurttur.
*yoğurt
*meyve suyu(taze sıkılmıs elma veya şeftali ile başlanır)
*sebze corbası
*yumurta sarısı(katı kaynatılmıs 1çay kaşıgı ile başlanır)
*pekmez(bir cay kasıgı meyve suyuna katıp verilebilir)
7.ay dolunca
*yumurta sarısı tam
*pirinç,pirinç unu,sütlü mama
*taze meyve suyu veya meyve püresi
*yoğurt
*et(tavuk eti,balık eti,dana eti ezerek verin)
*sebze püresi veya sebze corbası (tuzsuz ve bir tatlı kaşıgı sıvı yağ ile yapılmış)
*pekmez(bir tatlı kaşığı)
8.ay dolunca
*kıymalı sebzeli ezilmiş ev yemekleri
*kahvaltıda tam kaynamıs yumurta veya pastörize peynir veya kaynamıs sütten yapılmıs peynir (aksamdan suya konularak tuzu alınmalı peynirlerin)(ekmek ici sütle ezerek verilir)
*kurubaklagiller(nohur mercimek fasulye)ccorbaları ve ezmeleri
*taze meyve suyu ve püresi
*süt veya yogurt günde 500 ml

gamze19 üfff ya nedir bu çilemiz bilmiyorum bu yaz gitmicez okula diye seviniyordum her sene müfredat değişiyor bir aylık eğitim alcaz çocuklar bize emanet yok böyle bişey yaaa sonra da bu ülkenin geleceğinden bişeyler beklicez çocuklara yazık valla ya deneme tahtası oldular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…