2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ya bide kızlar haftasonu anem kızkardeşim ablam gelinimiz falan vardı hepsi birden bana bu ne kilo çok kilo almışsın anem, bu ne hal beni geçmiş sin falan derken bende moral sıfır gece sabaga kadar yatamaım ya heo böyle şişko kalırsam nolcak ya ben oğlumu 58 kiloyladoğurmuştum yani hayatı boyunca hiç kilo sorunu yaşamadım nolur nasıl kilo vercem re#im yapmayı bile beceremiyorum yardım edin plss

ya bide kızlar haftasonu anem kızkardeşim ablam gelinimiz falan vardı hepsi birden bana bu ne kilo çok kilo almışsın anem, bu ne hal beni geçmiş sin falan derken bende moral sıfır gece sabaga kadar yatamaım ya heo böyle şişko kalırsam nolcak ya ben oğlumu 58 kiloyladoğurmuştum yani hayatı boyunca hiç kilo sorunu yaşamadım nolur nasıl kilo vercem re#im yapmayı bile beceremiyorum yardım edin plss

kıyamam ya, insan zaten farkında olduğu şeyleri bir de başkalarından duyunca daha çok üzülüyor. Hamilelik zaten vücut şeklini bozuyor bir de sonrası emzirelim süt olsun diye yediklerimiz, olan hep anneye oluyor. Daha 5 aylık seninki canım, ek gıdaya da geçti biraz biraz düzenleride oturuyor, hareketlenecekde, sen de hem ev, hem bebiş hem diğerleri derken hem yoğunluktan hem de bu ilk ayların uykusuzluk gibi düzensizlikleri ortadan kalkacağı için sporla daha kolay vereceksin inşallah, korkma sadece bir yerden başla gerisi gelir

sayfaları şişirdim yanlışlıkla

ne dimek

bu arada ben sana nacizane tavsiyemi ilettim yanlış anlama olur mu? benim de enerjim çok düşük denis bu doğumumdan sonra. ilkinde ilk diye heyecanlıydık, yeni evliydik, anneler, eşler daha çok yardım ediyordu sanki, bu doğum sonrası iki çocuk sorumluluğu, eşin ilgisizliği, yardım edenimin olmayışı bunalttı biraz beni, yine çok şükür iyi olsunlarda tatlı yorgunluklar bunlar biliyorumda kendimi eskisi kadar enerjik hissetmiyorum yaşlandım mı ne allahtan 35 üstü olmam nedeniyle hamileyken çok dikkat ettim kilo fazlam olmadı doğumdan sonra eski halimi aldım ancak bu süt üretim işinden 2 kilo yapıştı, tabi birde bölgesel sorunum var:2:ben de işe başlamama güveniyorum, hergün işe gidince mecbur bakımlı olucam, evle birlikte tempom daha da artacak veririm herhalde. Ama yaş ilerledikçe daha dikkat edip, kiloların üstümüzde kalmasına izin vermemeliyiz.

yatatlım niye yanlış anlıyımki doğru söylüyosun da beni bu süt
oluyor olmuyorr mahvetti beni bende hamilelikte hiç almadım hamilelik sonrası aldım hepsini aslında baba mahvetti beni hergün tatlılar abu cubur taşıdı süt yapyım diye olan oldu az öncede telefon ediyo sporunu yaptınmı az ye falan filan aslına bakarsan bunda bana çocuklarda yadımcı eşimde 15 seneden sonra olduya pek bi tatlı ve kıymetli oldu bu. adam alşamları kucağından indirmiyor çocuklar aynı yani o yönden bi sıkıntı yok benim derdim doğum sonrası kilo

Son düzenleme:
minik kızına, hızlı ilerliyor tabi alkışlar falan ver gazı bu aralar her an her şeyi yapabilirler, düşmemeleri için çok dikkatli olmak lazım:18:

evet canım dikkat etmek lazım yaa yere yorgan seriyorum onun üstüne yatırıyorum minderine yatırıyorum normalde koltuğa yatırıyordum da arkasındaki minderleri kaldırarak tabi şimdi ondan da çekiniyorum artık dönüyor ya ...benim kuzenimin oğlu 1 yaşında anne babasının yatağından düştü beyin kanaması geçirdi şimdi iyileşti de doktorlar mucize bebek diyorlarmış kaç gün hastanede yattı çooooooookkkkk dikkatli olmak lazım arkadaşıma doktor demişki yere yatırın zatüre olsun ama yukarıya yatırmayın düşmesin çok önemli düşürmemek böyle kötü örneklere de insan çok sıkılıyor bi ara bu olay olduğunda iyice psikolojim bozulmuştu sanki bebeşime bişey olcak diye aklımdan binbir çeşit senaryolar acil durumda neler yapabilirim diye düşünmeleer üüfffff

yatatlım niye yanlış anlıyımki doğru söylüyosun da beni bu süt
oluyyo olmuyo olayı mahvetti bende hamilelikte hiç almadım hamilelik sonrası aldım hepsini aslında baba mahvetti beni hergün tatlılar abu cubur taşıdı süt yapyım diye olan oldu az öncede teofon ediyo soorunu yaptınmı az ye falan filan aslına bakarsan bunda bana çocuklarda yadımcı eşimde 14 seneden sonra olduya pek bi tatlı ve kımetli oldu bu adam alşamları kucağında indirmiyor çocuklar aynı yani o yönden bi sıkıntı yok benim derdim doğum sonrası kilo

ya süreklide uyumasınlar güzel bi öğle uykusu yeterli ama cnm şöyle bişey var 6 aydan sonra cocuklar yetişkinler gibi uyku düzenine gecmeye calısıomus gündüz 2-3 saat uyku yetiyomus

olabilir canım doğru diyorsun yaa ben de diyorum şöyle bir kaç saat uyusun yeter diye de bizim küçük hanım hem uykum var diye mızırdanıyor hem de uyumuyor o beni yoruyor dün akşam da öyle oldu gerçi dün gaz sıkıntısı vardı sanırım ama 7 gibi gözünü kaşıdı esnedi elini ağzına götürüp parmağını emdi eşime dedim ben bunu erkne de olsa yatırıym uykusu geldi uyusun çocuk götürdüm yatırdım bi türlü dalamadı yatır kaldır yatır kaldır en sonunda 9 gibi tuvaletini yaptı rahatladı biraz daha emzirdim sakinleşti uyudu tabi böyle olunca da sabır falan kalmıyor uyuyamıyor diye geriliyorum eşim denedi bir süre o gitti geldi en sonunda uyuttu bana diyor ki çok geriliyorsun çocuk da gerginleşiyor uyumuyor evet haklı ama ben bu uyutma işlemini günde dört kere yapıyorum bi de erken kalkıyor bazen tam uykusunu alamıyor o zaman da yapıyorum sabır mı kalır işte bir sabah uykusuna yatırıyorum 9 gibi bir öğlen uykusuna yatırıyorum 1 gibi bi şekerleme yapıyor 5 te ve 7buçuk 8 gibi de akşam uykusu ooofff biraz daha büyüsü de bir uyku yetse:)

azıcık bana umutsuz ev kadını muammelesimi yaptın kemececlm evdesin tombul tombul otur diyorsun yani

Son düzenleme:

allah esirgesin bebeklerimizi bundan 2 sene önce benzer bir olayda benim bir arkadaşımın oğlunun başına geldi hem de bizim evde, çocuk gözümüzün önünde o kadar kişi arasında koltuğun tepesinden aşağıya düştü, koltuk ile duvar arasına sıkışmıştı, tabi bayıldı, aciller falan çok korkmuştuk, allaha şükür birşey olmadı şimdi turp gibi hala çok yaramaz o ayrıama ben eskiden de çok korkardım o günden sonra iyice korkmaya başladım, eve bile bir misafir gelse annesinden babasından çok ben gözetirim çocuklarını, bizimkiler de inşallah çok yaramaz olmazlar

azıcık bana umutsuz ev kadını muammelesimi yaptın kemececlm evdesin tombul tombul otur ditosun yani

aşk olsun tatlımben şu anda kendimi umutsuz ev kadını modunda görüyorum ondan öle yazdım. Bizim iş yerinden bi arkadaş bebeği olmuştu "oh be işe gelince şöle bir kafa dinliyorum, çayımı getiren var, .... hanım diye hitap ediyorlar kendimi bişi sanıyorum" diyordu, ben de onun gibi diycem herhalde

Sen 3 çocukla evde zaten hergün işe giden bi bayandan daha çok yoruluyorsundur ve daha çok takdiri hak ediyorsun

ek gıda ne veriyosunuz arkadaşlar

siar hoşgeldin, ağırlıklı anne sütü gidiyorum, oğlum gündüz pek emmiyor kilo alımı yavaştı, ek gıdaya geçin dedi dr. ama pat diye doyacak kadar ek gıda vermiyorum, napalım biraz daha az olacak belki kilosu ancak alıştırmak gerektiğini düşünüyorum 2*3 kaşık elma püresi, yoğurt ve m.l.panın sütlü pirinçliden veriyorum, hergün 1 çeşit veriyorum ara öğün olarak ve 1-2 kaşık artırıyorum. Bir de içlerine az bişey anne sütü ekliyorum bazen, bakalım bir de anne sütünden yoğurt denemem olacak tutarsa

ben aslında meslek olarak da okul öncesi öğretmeni olduğum için arkamda da gözüm oluyor genelde çocukları 1 saniye boş bırakamıyorsun ben de gelen misafire karşı senin gibiyim dikkatli ama kısıtlayıcı olmamak gerekiyor da iş kendi çocuğuna gelince bi de tuhaf bi duygu yoğunluğu hakim annelik duygusundan mı kaynaklı ne acayip kaybetme duygusu yaşıyorumpencereden bakıyorum ayyyy bi elimden düşürürsem eyvah deyip içeri sokuyorum son günlerde hoş bizim ev 14. katta bunu düşünmem normal gibi ama etrafımdaki olaylardan fazla etkileniyorum herhalde hassas bi dönemdeyim sanırım:)

kemece baya olmadımı ek gıda vereli ilk 1 haftadan sonra miktarı aslında çoğaltabilirsi ben öyle yappıyorum kızlar muz 1 yaşından bal 2 yaşından önce verilmezmiş dün gazi hastanesinden bi çocuk doktoru arkadaşımıza sordum oda hocasından almış bu bilgiyi az daha muz vermeyi düşünüyordum

Son düzenleme:

ayol 14. kattan ben baksam benim de başım döner, bayılırım herhalde yükseklik korkum var benim
Bu arada bayılıyorum siz okul öncesi öğretmenlere anneliğe ne kadar uygun bir meslek, ne güzel kızını da yanına alırsın gidersin okula

balı biliyordumda muzu ilk defa duydum:44:

aaa ben geçen gün muz verdim yaa ben yiyordum oda istedi azıcık tadına baksın diye ağzına tutum elimi zor aldım bir yiyişi vardı çocuk sanki açlıktan ölüyormuş gibiydi :) aslında kabız olur diye korktuğum için vermeyidüşünmüyordum acabane zararı var? balı biliyordum da muzu bilmiyordum yaa neyse elinde kapıp yedim ağladı çocuk ama az da olsa yedi yani hem de bayağı sevdi:) ben sadece elma,havuç yoğurt verdim bu zamana kadar çok az da nişasta pişirdi annem suyla şeker falan yok içinde onu verdik ama az miktarlarda verdim sadece dün yarım elmaya yakın rendeledim yedi hepsini daha da istedi de dokunur diye vermedim benim kız yemeyi sevecek gibi annem isterken ver kızım sonra tam 6 aylık olunca vermek zorlaşıyor tatları da bilmedikleri için yemiyor çocuklar diyor bilmiyorum ne derece doğru deniyoruz bizde işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…