2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
h,b canım ben sana biraz kızgınım sütün yettiği ve bebeğinin kilosu iyi olduğu halde mama arayışındasın keşke bende senin kadar süt yönünden şanslı olabilseydim inana okadar çok uğraşıyorumki süt olması için inanamazsın gerçi seninde ek gıdaya heveslenmen normal kızına daha güzel tatlar vermek istiyorsun ama acele etme canım anladığım kadarıyla sütün bol beni sorarsan biz ek gıda ve mamayla ,ecbur devam ediyoruz emmeye.az kaldı 6. Ayda daha rahat edicez hepimiz.

Canım ya, aslında hayatı boyunva kilo sorunu yaşamayanlar doğumdan sonra daha çok sıkıntı yaşıyor sanırım. Nasıl rejim yapacağını bilememek problem yaratıyor olabilir. Ama emin ol, hayatında hiç kilo sorunu yaşamamış olanlar genelde kiloların alındığı süre olan 9 ayda yine tamamına yakınını kendiliğinden veriyorlar. Ben hep inceydim. Ama öyle kendiliğinden değil, çocukken bile yediklerime dikkat ederdim. Hamileyken her şeyden yedim ama ekmek yemedim. Arkadaşım alanında çok başarılı bir diyetisyen. O bana, daha doğum yapmadan "beni dinlersen hem sütün bol olur, hem de vücudundaki yağı emzirerek atarsın dedi. Ben de onu dinledim ve 5 ayda tam 17 kilo verdim. Aslında 12 kilo almıştım ama bu hamileliğimden üç ay önce düşük yaptığımdan onun kilosu da yapışmıştı üstüme. Şimdi 56 kiloyum. Bir kilom daha kaldı. Nasıl yaptın dersen, söylenenlein aksine sütü yapan şey şeker değil. Sadece su da değil. Her şeyden önce dengeli ve bol lifli bir beslenme, iyi bir uyku düzeni ve spor. Ama spordan kastım ağır sporlar değil. Önceden yaptıysan eğer pilates iyidir. Yapmadysan bol bol yürüyüş. Sabah kepekli tombul sandviç ekmeğinin içine labne peyniri, domates ve biber koyarak sandviç yapıyorum. Bir bardak yağsız süt, birkaç tane kuru kayısı yiyorum. Öğleden önce bir elma, öğlen de genellikle etli bir sebze yemeği, üç kaşık kadar mercimekli bulgur pilavı ve illa ki yoğurt. Öğle-akşam arasında yine yağsız süt ve çok acıkmışsam minik bir parça kek. Akşa da öğlen gibi. Yatmadan önce de süt. Belki akşam miktarı abartmadan meyve. Ama meyveler de sandığımız kadar masum değil. Şeker var biliyorsun. O yüzden meyvelerin suyunu sıkmadan, tamamını ye. Meyve suyu çok fazla meyve ile yapıldığından çok enerji içeriyor. Tatlı istediğimde sade ya da meyveli dondurma yiyorum. Ama kutusundan değil, küçük bir dondurma kasesine alarak. Diyet değil de sağlıklı beslenme programı olarak düşün. Bir de oluruna bırak. Dediğim gibi, hayatının büyük kısmını ince geçirenler zaten en fazla bir yıl içinde dönüyorlar eski hallerine. Sen sadece sağlıklı da beslenerek bu süreci daha iyi hale getirmelisin. Bir de ek gıdalara geçince verdiğimiz süt azalacak, dolayısıyla daha az enerjiye ihtiyacımız olacak. Bu iki kişilik beslenme olayını kalıcı hale getirip kendimizi toparlayamazsak o zaman gerçekten vayyyyy halimize

Ah be Kuşum, meraklı tospaam Çok seviyosun bebişini, kendin için iyi olan onun için de iyi sanıyorsun ama bak eşin ne güzel düşünmüş. Ek gıdalara doktorundan başka kimsenin tavsiyesiyle geçme bence. Az kaldı. Yakında istemeyeceği kadar çok gıdayla tanışacak zaten. Olsun, zararın neresinden dönsen kar. Akıllı bıdık annesine ders vermiş bak işte

Oğlum çok iştahsız çok az emiyor bu da beni çok üzüyor iştahı nasıl yerine gelir bilen var mı?
benkız olsaidi acaba bir idrar yolu enfeksiyonumu geçiriyor diycem ama beli olmaz erkek bebeklerdede olabilir benim kızımda 3. Ayda çok iştahsızdı anlayamadık neden olduğunu tahli yaptırdı burdanda asunnunda aynı şey başından geçtiğini öğrendim onun üzerine bizim tahlilimizdede enfeksiyon çıkınca antibiyotik tedavisine başlandı şimdi daha iyi çok şükür

senmgy ne kadar teşekkür etsem azdır hemen uygulamaya başladım

Rica ederim Kuşum, sen başla, ben takipteyim Ha bir de ara olarak yoğurdun içine dereotu, maydonoz doğrayıp yarım paket form bisküvisi kır. Yeşillik süt yapar. Yoğurt da bel çevresindeki yağları eritmede faydalı. İçini de açar serin serin, oohh

kızlar merhaba.ya biraz canım sıkkın oğluşum sağ kulağını tutup tutup çekior başına vuruor birde hafif hafif.birde gözlerini kaşıor gözleri için alarjimi oldu acaba diorumda kulağını anlamadım.öle diş falanda yok ortada acaba ondanmı desem.yarın doktora götürcem.aslında sıksık doktorada gitmek istemiorum ama evde duruncada içim rahat etmiorr.ayrıca edibe,asu,tuğba yoklar nerede bu kızlar acaba:26::44:

idrar yolu enfeksiyonu olduğunu pek sanmıyorum canım çünkü sünnet yaptırdık. benim oğlan da 3. aya girdiğimizden beri iştahsız şimdi dişi çıkıyor o hepten iştahsızlık yapmaya başladı. Gelişimi yavaşlar diye korkuyorum

canım ya ekmek yiyomusun sabah kahvaltısı hariç öğlen akşam onu yazmamışsın bide hergün böyle devam ediyim deyilmi sebze çeşitleri değişiyo bulgur plavı aynımı kalıyo bunlarıda belirtsen sevinirim :26:dediklerini yazıp buzdolabına astım bile

Son düzenleme:
serap yıkarken falan kulağına su kaçırmamışsındır inşallah canım ufak bi su bile enfeksiyon yapabiliyo anne sütü az damlatsan belki iyi gelebilir canım benim bile kulağım ağırdığında az bişey süt damlatıyorum rrahatlıyodu blde edibe malum kimbilir hangi dağda tepede bayırdadırda asuyyu bilemiyorum bende merak ettim tuğbada ara sıra selam veriyor oda güneşi görüp coşanlardan

inşallah yoktur canım ne kadar çabuk büyüyorlarsa o kadarda çabuk geriliyorlar dikkat wtmemiz gerekiyor her zaman.

Ah Canım ya, benim kızda da vardı aynı sorun. Doktora götürdük. Diş çıkarma belirtisiymiş kulak çekiştirme. Aynı hat üzerindeymiş sinirler. Kulağına baktı, sorun görmedi. Yakınlarda grip oldu mu dedi. Olmadı deyince de grip olmadan kulakta enfeksiyon olmaz merak etme dedi. Diş hemen çıkmaz belirtiler başladığında. Bizim doktor da dişe var daha dedi.

Canım ekmek olarak tam buğday ekmeği tercih ediyorum. Ama bulgur pilavı yiyorsam ekmek yemiyorum.Her gün bulgur pilavı yemene gerek yok.Onun yerine iki ince dilim tam buğday ekmeği de olur. Ama mesela mercimekli bulgur pilavı, salata ve yoğurtla süper bi öğle öğünü yapabilirsin. Et ihmal etme, balık en az haftada iki kere ama buğulama tarzında. Et yiyemediysem ben, taze ot kavurup yumurta kırıyorum üzerine. Taze ot bulamazsan taze soğan yapraklarını az zeytinyağında kavurup iki yumurta kırarsın. Süper oluyor o da. Yoğurta birlikte yiyorum, yanına da iki dilim ekmek. Mantık şu ; her gün et, sebze, ölçülü meyve, yoğurt, süt, yumurta. Bunları ölçülü tükettikten sonra, abur-cubur yemedikten sonra kendiliğinden gidecek kilolar. Emziriyorsun zaten. Bir de vücudundan gelen sese kulak ver. Çok acıkısan aç durma hiç. Hemen sağlıklı bir şeyler atıştır abartmadan ama.Havuç, salatalık gibi şeylerde kalori çok yok. Bir süre sonra açlık krizleri geçecek. Yoğurdun içine sevdiğim baharatları koyup karıştırıyorum. Form bisküvisini batırarak yiyorum bazen, cips gibi. Yağsız patlamış mısır yenebilir mesela, patlamış haliyle bir su bardağı kadar. Sen yaratıcılığını kullan. Bol bol da su tabi. Günde altı öğün iyi geliyor. Zaten süt üretimin için aç kalmaman lazım.

Oğlum çok iştahsız çok az emiyor bu da beni çok üzüyor iştahı nasıl yerine gelir bilen var mı?

sevdalinka84 merhaba. Aynı sorun bizde de var. Benim oğlum 3. ay boyunca saatte 3*5 dakika emiyordu, kilo alımı az oldu bir de yoğun reflü kusmaları vardı, 4.ay boyunca aralıkları kendisi açtı, 4-5 saat boyunca emmediği oluyordu, birde gündüz almıyor memeyi hep uyku öncesi yada uyanmadan hemen önce alırsa alıyordu hala da öyle. 4.ay aşısına gittiğimizde 1 ay boyunca sadece 350 gr aldığını öğrendim, oysaki sütüm yeterli ama onun dengesizliklerinden benim de sütlerim bazen boşa gidiyor. Hatta derin dondurucum süt dolu, onları da içmiyor. doktor reflü ve yoğun gaz olduğu için tokluk hissi duyduğunu söyledi. Bir de ferro sanol u düzenli kullanmamız gerektiğini bu aylarda demir ihtiyacının arttığını, demir eksikliğinin de iştahsızlığa neden olduğunu söyledi. Denisin dediği gibi idrar yolu enf olabilir diye tahlil yaptırdık temiz çıktı. Ne zaman emzirsem karnı gurul gurul, emerken uyuduğu için çok yavaş emiyor ve çok hava yutuyor. Kakasını artık 3-4 günde bir yapıyor, vücutta bir devir dayım olmadığı için şişkinlikten dolayı tokluk hissediyor. ek gıdaya yeni geçtik ama ek gıda konusunda yüz göz olmamak için ağırdan alıyorum hem memeyi bırakmasın hem de kilo alsın diye çok yüklenirsem yemeden soğur diye. netten çok araştırdım ben bazı bebekler 3. ve 4. aylarda memeyi red edebiliyorlarmış, çok yaşayan var ama çözüm anlatan yok. İlk çocuğumda böyle bir sorun yaşamadığım için ben de çok üzülüyorum. Kendimi her çocuk kısmetini yer diye teselli ediyorum, allah kolaylık versin sana bebeklerimize de iştah

kızlar kıyamam ben bu memeyi reddeden bebişlerin analarına.. ya kızlar üzülmeyin, sonuçta sizde süt var ama emmiyosa yapacak bişi yok yani dimi, ben hiç emmemişim, herkes kısmetini emer demi ama.. sizde ek gıdalara başlayın bence, ısrarcı olmamak lazım.. mesela sütünüzü sağıp ek gıdalarına karıştırın, nasıl fikir ama.. mesela meyveyi robottan geçin, içine biraz cici bebe büsküvisi biraz anne sütü, karıştırın... hımmmm tadından yenmez.. yani bunun gibi yaratıcı olun azcık, ille memeden emmek zorunda değil ya.. dolaylı olarak yedirin.. hı olmaz mı?
bide şu ek gıdalara başlayıp hazır mama kullananlara kızıyorum hemde çoook.. ne kadar olursa olsun onlar hazır gıda, bozulmasınlar diye içlerinde mutlaka katkı maddesi var, bebeklerimizi daha minicikken kimyasallarla tanıştırmayalım lütfen, sağlıklı nesiller için doğal beslenme çok önemli, poponuzu kaldırıp mama yapın,sebze çorbası yapın, meyve püresi yapın, yoğurt yapın.. hem zayıflayamayan şu annelerede soruyorum, nasıl besleniyorsunuz.. mutfağınızın ne kadarında hazır gıda var, buzdolabınızda hazır gıdalar ne kadar yer kaplıyo.. bu kimyasallar yüzünden obez olacanız ben diyim.. lütfen ama lütfen, hazır gıda tüketmeyin, tükettirmeyin..

antalyadaydım tatilde..döndüm şimdi eve..bugun aksam itibari ile izmirdeyim..
benim ufaklık alerji olduydu yanakları kızardıydı sadece anne sütü olmasına ragmen doktora götürdük bebegi antalyada..doktor muayene etti ve bana edibe cocukların ve bebeklerinde bir düzeni vardır bundan haberin var mı dedi..çingen gibi gezersen cocugun feleği sasar demek istedi herhal..neyse eve döndük..sık banyo yaptırcam ve anne sütüne devam dedi..18 günde 400 gram almıs..5. ay sağlık ocagı cagırmadıydı..yani kilo neyim takibi olmicak..6.aya kadar sadece anne sütü devam bizde..hayırlısı bakalım..
atopik dermatit olduk yok yere yaaa...görende cocuga lahmacun falan yediriyom sanır..bi gece ısırganlı gözlemenin dibine vurmustum ondan mı oldu acep..
ha neyse...oldu bitti iste...
daha sık girer muhabbettinize ortak olurum inşallah..
hos geldim...

ama size darılıyorum cünkü bana hala mama sandalyesi öneriniz yok..doktor nörolojik muayenesini yaparken bu tosunu oturt artık yanlarına yastık koyup dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…