2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
saol cnm ferrosanal mıydı bu arada ankaradaydın demi biz ankaradakilerle ne zaman buluscaz edibe ne zaman gelecekti ankaraaya mayısta mı acaba bulusalım o gelince 13 mayısolmasın ama annemler gelcek

günaydınn kızlar ve küçük tosuncukları ne güzel ankaradakiler buluşucak peki biz nolucaz?

Son düzenleme:
merhabalar bende kasım annesiyim oğlum ahmeti 5 kasımda normal doğumla dünyaya getirdim.ilk bebeğim formunuzu hep okuyordum ama bugün yazmak kısmetmiş.allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.

merhabalar bende kasım annesiyim oğlum ahmeti 5 kasımda normal doğumla dünyaya getirdim.ilk bebeğim formunuzu hep okuyordum ama bugün yazmak kısmetmiş.allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.

hoşgeldin canım, kocamın adı diye mi bilmoyurum çok severim ahmet ismini, adı gibi ömrü de güzel olsun inşallah..

Anne sütüyle beslenen çocukların uyku alışkanlıkları nasıldır? Çocuklar farklı uyur, fakat genelde parça parça (aralıklarla) uyurlar, uyku süreleri büyüdükçe uzamaya başlar. Bebeğin günde 4-5 saat aralıksız uyuması normaldir. Çocuk uykusuyla ilgili araştırmalar mamayla beslenen çocuklar takip edilerek yapılmıştır. Bu yuzden anne sütüyle beslenen çocuğunuzun uyku düzenini anlayabilmek için bebeğinizi izlemeniz ve başka annelerle konuşmanız gerekir.
Normal doğumdan sonra, bebeğiniz sağlıklı ise ve onu anne sütüyle besliyorsanız, bebeğinizin uyuma şeklini (bebek nasıl uyuyorsa) normal olarak kabul etmeniz gerekir. Ayrıca emzirme sıklığı günde 10-12 defadan az olmamalıdır.
Anne sütüyle beslenen çocuklar hem gece hem gündüz emerler. Emzirme arasında oluşan uzun (5-6 saat) aralıklar memelerin sertleşmesine sebep olur. Bundan dolayı sütün oluşması azalır ve mastitise yol açabilir. Bebek için fazlasıyla süt dolu olan memeyi almak zordur.
Araştırmalara göre annenin çocuğuyla birlikte uyuması hem bebek hem anne için en iyisidir. Ayrı uyuma annenin uykusunun kalitesini ve uzunluğunu olumsuz etkiler. Ek besinlere başlanması uyku uzunluğuna ve derinliğine yansımaz. Araştırmalara göre ek gıdayla beslenmeye başlamış çocukla sırf anne sütüyle beslenen çocuk arasında uyku uzunlukları açısından hiç fark yoktur.
Çocukları uzun ve her istediklerinde emzirme alışkanlığı (geleneği) olan ülkelerde anne çocuğuyla birlikte uyur. Birlikte uyuma sorunsuz ve kolay emzirmenin yardımcısıdır. Anne sütüyle beslendiği için gece sık sık ve uzun süre emen çocuklarını sorunsuz bir şekilde emzirebilmek için ebeveynlerin hayatlarını, özellikle de uyku düzenini değiştirmek gerekebilir.
Anne sütüyle beslenen çocukların uyku ve hareketleriyle ilgili ebeveynlerin beklentileri ne kadar gerçekçiyse hayatları a o kadar rahat ve sınırsız olur. Bebeğin uyanmasına hazır olan anne baba hiç rahatsiz olmaz.

Batı kültüründe bebek uykusuyla ilgili çok fazla kitap olduğu düşünüldüğünde çocuklarda uyku önemli problemlerden biridir. Batı ülkelerinde mamayla beslenme çok yaygın ve standart bir davranış olarak görülmektedir. Bebeğin uykusuyla ilgili yaygın olan beklenti ve normlar sadece ebeveynlerin isteklerinin yansımasıdır, ebeveynler böyle olmasını isterler, bu yüzden de belirli kalıplar oluştururlar. Ebeveynler çocukların gece boyunca aralıksız bir şekilde ve ayrı odada uyumalarını isterler. Bugünkü doktorlar bu kalıplardan vazgeçmektedirler, çünkü araştırmalara göre ayrı odada uyuma ve mamayla beslenme ani beşik ölümü sebeplerinden biridir. Bebek ebeveynlerin istediği gibi uyumuyorsa ebeveynlerin sinirlenmesi ve gerginlik hissetmesi doğaldır. Böylesine yanlış bir mantığı değiştirmek için ebeveynlerin çok çaba göstermesi gerekir. Bebeğe bakış ve beklenti konusunda rahatlık sağlayacak davranışları başka ebeveynlerden öğrenmek ve bunları uygulamaya çalışmak gerekir.

kızlar saolun be.. oğlumun ne kurmalı oyuncaklığı ne de robotluğu kalmış.. ne zamandır girmiyorum şöle bi geçmişi okuyım size bir merhaba diyim dedim, okumaz olaydım. şuan sinirden elim ayağım titriyo.. aylardır şu topikte biraradayız, kimseye kıracak bir laf etmemeye, hatta elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.. tracyi uyguluyorsak da bizde evlat yetiştiriyoruz, onun bir damla göz yaşına dünyayı yakarım ben. tabiki zorla bişi yaptırmıyoruz, ağlatmıyoruz, aksine tracy bebeğimi tanımamı kolaylaştırdı, hareketlerini sinyallerini okumamı sağladı. ben Emir doğduğundan beri birkaç defa ağladığını duydum, oda sünnette iğneleri yapılırken, 2 kere aşı olurken ve en sonda kan alınırken, içim acıdı, o içerde ben dışarda ağladım.. ona zorla bişiler yaptırmaya, ağlatmaya, kırmaya, incitmeye hangi ananın yüreği dayanır sorarım size.. ona sarılmadan öpmeden koklamadan koynunda uyutmayı kim istemez, tabiki bizde yapıyoruz, tabiki bizde ihtiyacı olduğu her an yanındayız, her an sarılıyoruz, her an sevip kokluyoruz.. ama tracy sayesinde Emir daha ağlamadan ben onun neye ihtiyacı olduğunu anlıyorum yaptığı şeylerden, ve daha ağlamasına gerek kalmadan ihtiyacını karşılıyorum.. önemli olanda bu zaten ONU ANLAYABİLMEK.. sadece tracy de değil yani, ben onlarca kitap okudum bebek gelişimi ile ilgili, okuyacağımda.. tecrübesizliğimin acısını bebeğime çektirmeyeceğim..

şimdi başta yazdığım yorumlara gelince.. saygı duymak zorunda olduğum için susuyorum ve susmaya da devam edeceğim.. her zamanki gibi soğuk kanlılığımı ve ağırlığımı bozmayacağım ve yorum yapmayacam..

hepinizin bebeklerini öpüyorum çok, inşallah birer melek olarak büyümeye devam ederler, Allah onlara sağlıklı sıhhatli uzun bir ömür versin inşallah.. kısmetli, hayırlı birer evlat olsunlar inşllah.. Allah'ın selameti üstünüzde olsun.. birsürü şey öğrendim sizden hakkınızı helal edin lütfen..

Canım, ben bu forumda oldukça yeniyim, o sebepten yorum yapmam ne kadar doğru bilemiyorum.Yine de söylemek istediğim şeyler var...
En başta, görüyorum ki bu forumda oldukça sevilen ve aranan bir insansın..Bu sebepten hiç kimsenin seni isteyerek kıracağına inanmıyorum..
Tracy Hogg'un kitabını bende okudum ama açıkçası uygulayamadım..Her bebeğin kendine özgü bir doğası var..Kimi daha uysal ve uyumlu, onu belli bir rutine oturtmak çok daha kolay ama benim oğlum onlardan biri değil..Bu sebepten ben bazı şeyleri daha oluruna bırakmayı tercih ettim..Ama bu demek değil ki araştırmayı, öğrenmeyi bıraktım..Muhakkak ki uzmanlara, bilenlere danışmak çok önemli..Her gün yeni birşeyler öğreniyoruz, ki burada olma sebebimiz bile bu..bilmediklerimizi öğrenmek, bildiklerimizi paylaşmak...
Sonuç olarak kimsenin kimseyi eleştirme hakkı olamaz, çünkü herkesin kendi tarzı da farklı, bebeğinin yapısı da..
Bence kırılma ve forumu da bırakma..Sonuçta fikirleri tartışmakta bir sanat..Ve bu tartışmalar muhakkak ki hepimize birşeyler katacaktır..

canim yazdıklarına aynen katılıyorum. bizde de durum aynı öpüyorum bebişini de

canım benim sen neden üzüyorsun kendini boşver kim ne derse desin, hem sana direk olarak birşey diyen olduğunu sanmıyorum, ben tracyi okudum ama oğlum 4 aylıkken biraz geç kalmıştım yani okudum dediğim de yarım yamalak çünkü kayınvalidem çok rahatsızlandı ölümden döndü ve 1,5 aydır bende kalıyor gelen giden hasta bak derken doğru düzgün uygulama imkanım olmadı, ama uygulamayı çok isterdim çünkü ne yeme düzenim var ne uyku ne de kendime ayrıcak özel bir zamanım şu zaman şunu yapacağım diyemiyorum yani, ayrıca benim bebeğim sadece anne sütüyle besleniyor ve iştahsız bir çocuk 5-6 saat hiç emmediği inat ettiği zamanlar oluyor bu nedenle tracyinin saatlerine uymak çok zor benim için, inşallah bir daha bebeğim olursa onda baştan okuyup uygulamayı düşünüyorum ama yine de faydasını gördüm kitabın benim bebeğim de çok ağlayan bir çocuk değil ben de artık ne istediğini çıkardığı seslerden anlayabiliyorum günde iki kere saati belli olmasa da gündüz uykusu var gece 9-10 gibi yatar sabah 7-8 gibi kalkar iyi kötü bir düzenimiz var yani, ayrıca kitabın adını da senden duymuştum ben bunun için teşekkür ederim sen hiç üzme tatlı canını kimsenin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum Allah senin güzel bebeğine de hayırlı, sağlıklı bir ömür versin inşallah..

tuğba o yorumu hatırladığım kadarıyla sadece 1kişi yaptı.ayrıca ne mutluki uygulamışsın.bende uyku saatlerini ayarladım gibi amme emme konusunda en fazla 3saat bekliorum .niye bukadar üzüldünkü hem bizler bu forumda eskiyiz öle hemen gitme bakalım

sevgili can tubaa
öncelikle fena üzülmüşsün..gecmiş olsun diyorum ve kendini üzmemeni diliyorum..
nedir seni bu kadar yıpratan..elini ayağını titretecek cekip gedecek kadar seni üzen kimdir..anlamadım..
yani tracy hala ile seni veya bebişini özdeşleştiren, tracy eşittir tuba ya da trayc eşittir emir bebek diyen biri mi var onu okuyamamısım gecmiş sayfalardan..ağzımızdan ben ve ya baska birinin sana hakaret sarfettiğini de hiç sanmam..biz bebegin ve senin hakkında hiç kötü bi şey duymadık da söylemmedik de..hep gelddin bahsettin maşallah dedik..bi ara kabızdı geçti geçmiş olsun dedik..
ama şu tracy konusunda niye bu kadar üstüne alınıp da kendini bu kitabın savunucusu ve tek uygulayıcısı olarak gördün..üstüne alındın ve kırıldın yok yere..
ben zaten kendiliğinden bu özelliklere sahip bebeklere ne diyim aman tarcy e uymayın bozun düzeni mi diyim..
ama uymayan ve uymak istemeyen cocuu da zorlamamalı ve zorlamayanı takdir ettim begendim mevzuuu yani..
türkçemiz mi yanlıs efendim..
hem zaten bu topikte tracy hakkında konusmus insanlar veya herhangi biri misal ender saracoglu daha önce flash back lerde bu konunun gectiğini ve ender saracoglunun senin yigenin oldugunu nerden bilsin..yani senin daha önce tracy i begendiğin uyguladıgın vb konuları ve onun sen oldugunu nasıl hatırlasın yahu..hayatımız bura değil ki..
uzun sözün kısası bu topik e geldigim günden beri kimsenin kimseyi kırmak veya imalı bir sey söylemek istedigini sanmıyorum..aynı sehirde olalım görüselim diye can atan insanların düsmanlık kin kıskanclık gibi duyguları laf sokma cabaları olmaz degil mi??
topluma acık ve konu serbestliği ihtiva eden bu tür forumlarda herkes her türlü fikre acık olmalı..saygısızlık yapan veya düsünen elimine edilir zaten kısa zamanda..
vesselam senin burcun neydi?

kaldı ki diyelim o yorumu kasten yaptı kasıtlı bi şekilde sana bilenmiş..amma diger insanların sucu ne..bu kadar veda edecek bu kadar eyvallah diyecek..onların ne sucu var 1000 sayfadır burda hal hatır yapan denis in gamzenin misal onun bunun..
ac adamın özelini vur vurustur..saygısızlık edemem ben diyosan saygılı bi şekilde aşkolsun ahbap de..
ya da bos ver canım üzülme...

Ben az önce hızlı okudum yazıyı oğlan huysuzlanıyordu foruma katılmak istemediğini kaçırmışım. Gerçekten öyle birine kızıp terketmek olmaz ki. Bu forumda kardeş, arkadaş olduk biz. Birlikte aynı heyecanla bebeklerimizin doğmasını bekledik ve birlikte büyütüyoruz. Gidersen gerçekten üzülürüm. Kimsenin seni kırmak istediğini düşünmüyorum boşuna kendini bu kadar yıpratma.

http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...ngi-emzigi-aldiniz-almayi-dusunuyorsunuz.html
ankete katılın annecikler.fikirlerinize ihtiyacımız var.
Rumuz :Ağustos Annesi

http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520276-kaliteli-biberon.html
BEBİŞLERİMİZ İÇİN ANKETE KATILALIM KIZLAR .YALNIZ KATILMADAN ÖNCE
*bpa içermeyen
*bilindik marka olmasına rağmen üretim yeri çin-prc-uzakdoğu olmadığına emin olduğunuz
*bebeğinize uygun gördüğünüz ve çevreden olumlu şeyler duyduğunuz biberon hangisi?

Bakalım annelerin tercihi ne?fikir birliğine varalım bebeğimize layık olan ürünü alalım

selam bilgiler için teşekkür ederim. kızım çok şükür bugün güzel emdi. mutluyum.. ben de diş sıkıntısı oldugunu düşünüyorum. sanırım burun tıkanıklıgı nedeniyle o kadar çok uyanıyor. ama onada çare bulamadım. buhar mak. aldım.tonimer baby kullanıyorum, aspiratörle çekiyorum fakat yinede rahatsız olyorr. geçer umarımmm. bebegine saglık diliyorumm :)

Sevgili tuba,
Neye bu kadar üzüldün,sinirlendin de elin ayağın titredi anlam veremedim ama üzülme,kırılma da.
Edibe'nin de söylediği gibi Tracy Hogg demek Tuba demek değil,"Ben e.a.s.y uygulamıyorum,benim kızım kurmalı oyuncak değil."demek de "Tuba uyguluyor,onun bebeği oyuncak."demek değil elbette.

Şimdi...Kurmalı oyuncak lafını kullanan benim.Ama yaptığım yorumun ne seninle ne bebeğinle ne de burdaki herhangi başka bir arkadaşla ilgili olduğunu hiç düşünmemiştim yazarken.Kaldı ki,yazdıklarıma tekrar baktım şimdi(merak edenler için söyleyeyim,sayfa 1003:),üzerine alınmanı gerektirecek hiçbir şey yok.Yani bence Tracy'nin kendisi bile,yaşıyor olsaydı,alınmazdı sözlerime.

Hadi herkese sağlıklı,keyifli günler...

ya tugbiş galiba duygusal anına denk geldi alınma ya olur böle seyler biz uygulayamadık yaramaz bebişlerimz var ama sen şanslısın

kızlar yine nöbetci topikciyim kızıma sabah pirinc unu pişirdim icine bi cay kasıgı pekmez yedi ama baya katı yapınca seviyo pelte kıvamı ii gelio sanırım kızıma kabak kızımın saçlarıda baay uzadı kesmiştim ya

Canım, sen kızının saçlarını makinayla mı kesmiştin? Biz oğlumun saçlarını makasla kestik, düzelttik falan ama yine de hepsi ayrı telden çalıyor..Bizim oğlan da kabak olmadan düzelmeyecek o saçlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…