- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #41.261
kızlar bide ben kendimi tanıtayım size adım derya bu kızım 3. bebeğim 10 yaşında oğlum 5 yaşında da kızım var.pek nete giremiyorum.çocuklardan pek fırsat olmuyor..inş.kızımın yeme alışkanlığı oturunca daha sık görüşecez..
saol cnm ferrosanal mıydı bu arada ankaradaydın demi biz ankaradakilerle ne zaman buluscaz edibe ne zaman gelecekti ankaraaya mayısta mı acaba bulusalım o gelince 13 mayısolmasın ama annemler gelcek
merhabalar bende kasım annesiyim oğlum ahmeti 5 kasımda normal doğumla dünyaya getirdim.ilk bebeğim formunuzu hep okuyordum ama bugün yazmak kısmetmiş.allah hepimizin çocuklarını bağışlasın.
kızlar saolun be.. oğlumun ne kurmalı oyuncaklığı ne de robotluğu kalmış.. ne zamandır girmiyorum şöle bi geçmişi okuyım size bir merhaba diyim dedim, okumaz olaydım. şuan sinirden elim ayağım titriyo.. aylardır şu topikte biraradayız, kimseye kıracak bir laf etmemeye, hatta elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.. tracyi uyguluyorsak da bizde evlat yetiştiriyoruz, onun bir damla göz yaşına dünyayı yakarım ben. tabiki zorla bişi yaptırmıyoruz, ağlatmıyoruz, aksine tracy bebeğimi tanımamı kolaylaştırdı, hareketlerini sinyallerini okumamı sağladı. ben Emir doğduğundan beri birkaç defa ağladığını duydum, oda sünnette iğneleri yapılırken, 2 kere aşı olurken ve en sonda kan alınırken, içim acıdı, o içerde ben dışarda ağladım.. ona zorla bişiler yaptırmaya, ağlatmaya, kırmaya, incitmeye hangi ananın yüreği dayanır sorarım size.. ona sarılmadan öpmeden koklamadan koynunda uyutmayı kim istemez, tabiki bizde yapıyoruz, tabiki bizde ihtiyacı olduğu her an yanındayız, her an sarılıyoruz, her an sevip kokluyoruz.. ama tracy sayesinde Emir daha ağlamadan ben onun neye ihtiyacı olduğunu anlıyorum yaptığı şeylerden, ve daha ağlamasına gerek kalmadan ihtiyacını karşılıyorum.. önemli olanda bu zaten ONU ANLAYABİLMEK.. sadece tracy de değil yani, ben onlarca kitap okudum bebek gelişimi ile ilgili, okuyacağımda.. tecrübesizliğimin acısını bebeğime çektirmeyeceğim..
şimdi başta yazdığım yorumlara gelince.. saygı duymak zorunda olduğum için susuyorum ve susmaya da devam edeceğim.. her zamanki gibi soğuk kanlılığımı ve ağırlığımı bozmayacağım ve yorum yapmayacam..
hepinizin bebeklerini öpüyorum çok, inşallah birer melek olarak büyümeye devam ederler, Allah onlara sağlıklı sıhhatli uzun bir ömür versin inşallah.. kısmetli, hayırlı birer evlat olsunlar inşllah.. Allah'ın selameti üstünüzde olsun.. birsürü şey öğrendim sizden hakkınızı helal edin lütfen..
canim yazdıklarına aynen katılıyorum. bizde de durum aynı öpüyorum bebişini decanım sakın ha emzirmeyi bırakma ne kadar emse kardır. büyük ihtimal bunları yapıyorsundur ama belki faydası olacak birşey bulursun içinde. gece yattığı odanın ışığını kapatıryorsundur herhalde onun dışında gece uyandığında onunla pek konuşmamaya çalış, olabildiğince sessiz ol, altını değiştirecek olursan onu pek sarsmamaya çalış hatta bezi çabuk doluyorsa bir beden büyük tak geceleri, karnı tam doymuyorsa süt falan yetmiyorsa mama ya da ek gıdayla takviye yapıp öyle uyut derim. bunlar benim uyguladıklarım 9-10 arası uyuyup 7-8 gibi kalkıyor benimkisi genelde bu arada 2-3 kere de emmeye kalkıyor 1 kere de altını değiştiriyorum. Tabi bu gaz sıkıntıları geçtiğinden beri olan bir durum. bu ara diş sıkıntılarımız başladı alttan biri patlamak üzere uykuya yatırmak gece uyanırsa tekrar uyutmak biraz zorlaştı artık. diş sıkıntısından ağlamasak da acı acı ağıtlar yakmaya başladık onun o bağırışları hem çok komik oluyor hem de neredeyse ben de ağlayacak oluyorum üzüntüden
kızlar saolun be.. oğlumun ne kurmalı oyuncaklığı ne de robotluğu kalmış.. ne zamandır girmiyorum şöle bi geçmişi okuyım size bir merhaba diyim dedim, okumaz olaydım. şuan sinirden elim ayağım titriyo.. aylardır şu topikte biraradayız, kimseye kıracak bir laf etmemeye, hatta elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.. tracyi uyguluyorsak da bizde evlat yetiştiriyoruz, onun bir damla göz yaşına dünyayı yakarım ben. tabiki zorla bişi yaptırmıyoruz, ağlatmıyoruz, aksine tracy bebeğimi tanımamı kolaylaştırdı, hareketlerini sinyallerini okumamı sağladı. ben Emir doğduğundan beri birkaç defa ağladığını duydum, oda sünnette iğneleri yapılırken, 2 kere aşı olurken ve en sonda kan alınırken, içim acıdı, o içerde ben dışarda ağladım.. ona zorla bişiler yaptırmaya, ağlatmaya, kırmaya, incitmeye hangi ananın yüreği dayanır sorarım size.. ona sarılmadan öpmeden koklamadan koynunda uyutmayı kim istemez, tabiki bizde yapıyoruz, tabiki bizde ihtiyacı olduğu her an yanındayız, her an sarılıyoruz, her an sevip kokluyoruz.. ama tracy sayesinde Emir daha ağlamadan ben onun neye ihtiyacı olduğunu anlıyorum yaptığı şeylerden, ve daha ağlamasına gerek kalmadan ihtiyacını karşılıyorum.. önemli olanda bu zaten ONU ANLAYABİLMEK.. sadece tracy de değil yani, ben onlarca kitap okudum bebek gelişimi ile ilgili, okuyacağımda.. tecrübesizliğimin acısını bebeğime çektirmeyeceğim..
şimdi başta yazdığım yorumlara gelince.. saygı duymak zorunda olduğum için susuyorum ve susmaya da devam edeceğim.. her zamanki gibi soğuk kanlılığımı ve ağırlığımı bozmayacağım ve yorum yapmayacam..
hepinizin bebeklerini öpüyorum çok, inşallah birer melek olarak büyümeye devam ederler, Allah onlara sağlıklı sıhhatli uzun bir ömür versin inşallah.. kısmetli, hayırlı birer evlat olsunlar inşllah.. Allah'ın selameti üstünüzde olsun.. birsürü şey öğrendim sizden hakkınızı helal edin lütfen..
canım sakın ha emzirmeyi bırakma ne kadar emse kardır. büyük ihtimal bunları yapıyorsundur ama belki faydası olacak birşey bulursun içinde. gece yattığı odanın ışığını kapatıryorsundur herhalde onun dışında gece uyandığında onunla pek konuşmamaya çalış, olabildiğince sessiz ol, altını değiştirecek olursan onu pek sarsmamaya çalış hatta bezi çabuk doluyorsa bir beden büyük tak geceleri, karnı tam doymuyorsa süt falan yetmiyorsa mama ya da ek gıdayla takviye yapıp öyle uyut derim. bunlar benim uyguladıklarım 9-10 arası uyuyup 7-8 gibi kalkıyor benimkisi genelde bu arada 2-3 kere de emmeye kalkıyor 1 kere de altını değiştiriyorum. Tabi bu gaz sıkıntıları geçtiğinden beri olan bir durum. bu ara diş sıkıntılarımız başladı alttan biri patlamak üzere uykuya yatırmak gece uyanırsa tekrar uyutmak biraz zorlaştı artık. diş sıkıntısından ağlamasak da acı acı ağıtlar yakmaya başladık onun o bağırışları hem çok komik oluyor hem de neredeyse ben de ağlayacak oluyorum üzüntüden
Sevgili tuba,
Neye bu kadar üzüldün,sinirlendin de elin ayağın titredi anlam veremedim ama üzülme,kırılma da.
Edibe'nin de söylediği gibi Tracy Hogg demek Tuba demek değil,"Ben e.a.s.y uygulamıyorum,benim kızım kurmalı oyuncak değil."demek de "Tuba uyguluyor,onun bebeği oyuncak."demek değil elbette.
Şimdi...Kurmalı oyuncak lafını kullanan benim.Ama yaptığım yorumun ne seninle ne bebeğinle ne de burdaki herhangi başka bir arkadaşla ilgili olduğunu hiç düşünmemiştim yazarken.Kaldı ki,yazdıklarıma tekrar baktım şimdi(merak edenler için söyleyeyim,sayfa 1003:),üzerine alınmanı gerektirecek hiçbir şey yok.Yani bence Tracy'nin kendisi bile,yaşıyor olsaydı,alınmazdı sözlerime.
Hadi herkese sağlıklı,keyifli günler...
ya tugbiş galiba duygusal anına denk geldi alınma ya olur böle seyler biz uygulayamadık yaramaz bebişlerimz var ama sen şanslısın
kızlar yine nöbetci topikciyim kızıma sabah pirinc unu pişirdim icine bi cay kasıgı pekmez yedi ama baya katı yapınca seviyo pelte kıvamı ii gelio sanırım kızıma kabak kızımın saçlarıda baay uzadı kesmiştim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?