2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
edibe evet manisalıydık ama şimdi ankardayım gitmedim annemlere.ohh git bakalım olsun ne giysen yakışır şimdi herkes annelik çok yakışmış diyecek sana benim oğlanda gece en az 2defa uyanıor birazdan gece uykusuna yatırcam uykusu geldi zaten.ya bizde demir kabızlık yapacak heralde buğün fitil verdim yaptı ve acaip rahatladı ondan hemen uyuyaacak heralde.sizdede demir ilacı böyle bir etki yarattı mı?

Benim gittiğim doktor 6. ayında demir ilacına başlayacağımızı söyledi.."Bebeğe 6 aylık olana kadar ilaç verme taraftarı değiliz" dedi..Şimdilik vermiyorum ama herkesin verdiğini görünce de huzursuz olmuyorum değil yani:44: Bu arada ufak ufak ek gıdaya başlamıştım..Gerçi pek verme de sayılmazdı, daha çok tattırmaydı yani..Ama 6 aya kadar ek gıdaya da başlamayacakmışız..Gerçi bunda oğlumun yaklaşık 8 kilo olmasının da etkisi var herhalde

aksine habire sıvı kaka yapıyo 2 haftadır demir vermeme ragmen

ben daha demir vermemiştim 6.ay meselesini sevdm ii bari gec kalmamısım alacagım bende bu hafta eczaneden ferrosanol muydu adı ne kadar verilio:26:

ben daha demir vermemiştim 6.ay meselesini sevdm ii bari gec kalmamısım alacagım bende bu hafta eczaneden ferrosanol muydu adı ne kadar verilio:26:

canım günde 10damla falan verion.bana sağlık ocağı verdi.ama şu kabızlık canımı sıktı zaten sağlık ocağıda sölemişti

canım günde 10damla falan verion.bana sağlık ocağı verdi.ama şu kabızlık canımı sıktı zaten sağlık ocağıda sölemişti

saol cnm ferrosanal mıydı bu arada ankaradaydın demi biz ankaradakilerle ne zaman buluscaz edibe ne zaman gelecekti ankaraaya mayısta mı acaba bulusalım o gelince 13 mayısolmasın ama annemler gelcek

saol cnm ferrosanal mıydı bu arada ankaradaydın demi biz ankaradakilerle ne zaman buluscaz edibe ne zaman gelecekti ankaraaya mayısta mı acaba bulusalım o gelince 13 mayısolmasın ama annemler gelcek

evet canım ferrasanol.ah keşke buluşsak ben polatlıdaym ama eşim her hafta sonu ankarada 1yıl kursu var onla gelrmm.ay hepinizi merak ediorummm

evet canım ferrasanol.ah keşke buluşsak ben polatlıdaym ama eşim her hafta sonu ankarada 1yıl kursu var onla gelrmm.ay hepinizi merak ediorummm

bence hafta ici konusalım bu konuyu edibe falan girince zamana karar verelim kemece falanda ankaradaydı zamana karar verelim nete giremesekte bulusma yerinde olalım cünkü yaz geldikce dagılıyoruz asu24ten haber varmı hic göremiom oda anakradaydı

ok kararlaştıralım benm kardeşte orada zaten.şimdi ben yatıorum yine konuşalımm oğluşum uyudu zaten kocişte yok nbttee hepinize ii gecelerrrr

canım sakın ha emzirmeyi bırakma ne kadar emse kardır. büyük ihtimal bunları yapıyorsundur ama belki faydası olacak birşey bulursun içinde. gece yattığı odanın ışığını kapatıryorsundur herhalde onun dışında gece uyandığında onunla pek konuşmamaya çalış, olabildiğince sessiz ol, altını değiştirecek olursan onu pek sarsmamaya çalış hatta bezi çabuk doluyorsa bir beden büyük tak geceleri, karnı tam doymuyorsa süt falan yetmiyorsa mama ya da ek gıdayla takviye yapıp öyle uyut derim. bunlar benim uyguladıklarım 9-10 arası uyuyup 7-8 gibi kalkıyor benimkisi genelde bu arada 2-3 kere de emmeye kalkıyor 1 kere de altını değiştiriyorum. Tabi bu gaz sıkıntıları geçtiğinden beri olan bir durum. bu ara diş sıkıntılarımız başladı alttan biri patlamak üzere uykuya yatırmak gece uyanırsa tekrar uyutmak biraz zorlaştı artık. diş sıkıntısından ağlamasak da acı acı ağıtlar yakmaya başladık onun o bağırışları hem çok komik oluyor hem de neredeyse ben de ağlayacak oluyorum üzüntüden

eşim tarihi söyler söylemez size ileticem..ankarada buluscaz insallah..hangi TARİH KESTİREMİYORUM Sama esimin işi mayıs sonu haziran bası..belli olsun tosunları tanıstıralım insallah..

eşim tarihi söyler söylemez size ileticem..ankarada buluscaz insallah..hangi TARİH KESTİREMİYORUM Sama esimin işi mayıs sonu haziran bası..belli olsun tosunları tanıstıralım insallah..

Alıntıdır:
Ancak genellikle diş çıkaran bir bebeğin şu tecrübeleri yaşayabileceği kabul edilmektedir :

Salya Akıtmak : Birçok bebek iki buçuk-üç aylıktan başlayarak salya akıtır.Diş çıkarma bunu bazı bebeklerde diğerlerine göre daha çok arttırmaktadır.

Çene ya da yüzde kızarıklık : Bol salya akıtan bir bebekte ,çenede ve ağız çevresinde sürekli salya temasının yarattığı tahrişe bağlı olarak deride kızarıklık ya da çatlakların oluşması şaşırtıcı değildir. Bunu önlemek için gün boyunca periyodik olarak salyayı nazikçe silin ,bebeğiniz uyurken akan salyayı emmesi için de yatak çarşafının altına bir havlu koyun. Deride kuruma belirdiğinde yumuşak bir deri kremi ile o bölgeyi sürekli nemli tutun.

Hafif öksürük : Aşırı salya bebeğin zaman zaman tıkanmasına ve öksürmesine yol açabilir. Bebeğiniz soğuk algınlığı ,nezle ya da allerji belirtileri göstermiyorsa bunda endişelenecek bir durum yoktur. Bebeklerin dikkat çekmek ya da ses repertuarlarını zenginleştirmek için öksürüğü sürdürmeleri sık görülen bir durumdur.

Isırma : Bu durumda bir ısırık düşmanlık belirtisi değildir. Diş çıkaran bir bebek eline geçen her şeyi - bu kendi eli ,annesinin memesi ,yabancı birinin parmağı olabilir - ağzına sokarak dişetlerini rahatlatmaya çalışır.

Ağrı : Çıkmakta olan bir dişin baskısı altında dişetinde enflamasyon gelişir. Bu durum bazı bebeklerde dayanılmaz ağrılara yol açarken bazılarında hiç sorun oluşturmayabilir. ılk diş ve azı dişleri çıkarken en fazla sıkıntı yaratan dişlerdir.

Huzursuzluk : Enflamasyon arttıkça ve keskin diş yüzeye yaklaştıkça bebeğin dişetindeki ağrı sürekli bir hal alabilir. Kronik ağrısı olan herkes gibi sıkıntılı olabilir ve kendi normal halinden uzaklaşabilir. Bu huzursuzluk bazan haftalar boyunca sürebilir.

Beslenmeyi reddetme : Diş çıkarmakta olan bir bebek beslenmeyi reddedebilir. Katı yiyeceklere başlamış olan bir bebek bir süreliğine bu yiyeceklere karşı olan ilgisini yitirebilir. Ancak bu sizi endişelendirmemelidir. Çünkü bebeğiniz sıvı gıdalardan da gerekli besinleri alır ve dişi çıktıktan sonra iştahı yerine gelecektir.

ıshal : Bunun diş çıkarma ile olan ilgisi çok şüphelidir. Bazı anneler her diş çıkardığında bebeklerinin ishal olduğunu söylerler. Bazı doktorlar büyük olasılıkla artmış tükrük salgısı nedeniyle diş çıkarmayla barsak hareketleri arasında bir bağıntı olduğunu düşünürler. Bazı doktorlar ise böyle bir bağıntının olduğunu kabul etmek istemezler ; belki de annelerin her ishali diş çıkarmaya bağlayarak önemli gastointestinal bozuklukların göz ardı edilebileceğinden çekindikleri için böyle davranırlar. Diş çıkardığı dönemde bebeğinizin dışkısının sulu olabileceğini bilin , ama iki dışkılamadan daha uzun süren ishali mutlaka doktorunuza bildirin.

Ateş : Ateş de tıpkı ishal gibi doktorların diş çıkarmayla bağıntılı olduğu konusunda tereddütle yaklaştıkları bir belirtidir. Dişetlerindeki şişme nedeniyle 38 C°'nin altındaki bir ateş diş çıkarmaya eşlik edebilir. Yine de bebeğinizin ateşi varsa diğer zamanlarda ne yapıyorsanız öyle davranın ve iki günde azalmazsa doktorunuza haber verin.

Uykusuzluk : Gece boyunca deliksiz uyuyan bebekler bile diş çıkarırken gece uyanmaya başlayabilir. Bu durumda hemen onu beslemeye çalışmayın. Bunun yerine kendi kendine tekrar uyumasını sağlayın.Gece uyanma da diğer problemlerde olduğu gibi ilk diş ve azı dişleri çıkarken daha fazla görülür.

Dişeti hematomu : Bazan çıkan bir diş dişetinde kanamaya neden olabilir , bu da mavimtrak bir leke olarak görülür. Bu hematomlar için endişelenmeye gerek yoktur ve tıbbi girişim gerektirmeden kendiliklerinden düzelirler. Soğuk kompres acıyı azaltıp iyileşmeyi hızlandırabilir.

Kulak çekiştirme , yanak kaşıma : Dişetlerindeki ağrı sinir yolları boyunca kulak ve yanağa yansıyabilir. Bebeklerin kulak enfeksiyonu olduğunda da kulaklarını çekiştirdiklerini unutmamak gerekir. Bebeğiniz diş çıkarsa bile kulak enfeksiyonundan kuşkulanıyorsanız doktorunuza danışın.

dr.sabah saat 9 labne peynir,pekmez,yumurta sarısı 3 adet beb büskivisi,kahvaltı mamsına karışrıp veriyoz.saat 11 meyve saat 13çorba saat 16 muzlu yoğut saat 19 akşam yine çorba saat 21 prinç unlu muhallebi gün içinde arada anne sütü.3 gündür başladık bakalım inş.dr.istediği kiloya ulaşırız.bana da kızım iyi geliyo ama dr.prematüre olduğunda diyer çocuklara yetişmesi için daha fazla kilo almasını bekliyo.bide artık oturtmaya başa dedi.şimdi arad oturtuyorum.hoşuna da gidiyo..

kızlar bide ben kendimi tanıtayım size adım derya bu kızım 3. bebeğim 10 yaşında oğlum 5 yaşında da kızım var.pek nete giremiyorum.çocuklardan pek fırsat olmuyor..inş.kızımın yeme alışkanlığı oturunca daha sık görüşecez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…